Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Έβρος: Στον εισαγγελέα ο Έλληνας στρατιωτικός που συνελήφθη στα σύνορα – Αμίλητος μπροστά στις κάμερες [pics]

 
 
Στα δικαστήρια Ορεστιάδας ο Έλληνας στρατιωτικός και ο Άγγλος που ήταν μαζί του, την ώρα που έγινε αντιληπτός. Τι ισχυρίζονται...
Προανάκριση διεξάγει η αστυνομία μετά τη χθεσινή σύλληψη στρατιωτικού και συγκεκριμένα αρχιλοχία του στρατού, και ενός Άγγλου, μέλους ΜΚΟ, σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, την ώρα που έβγαζαν φωτογραφίες, κοντά στον φράχτη σε περιοχή της Ορεστιάδας.
Οι δύο άνδρες, που φορούσαν πολιτικά, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τουρισμό. Και οι δύο εργάζονται σε hot spot, ο αρχιλοχίας σε κέντρο σε περιοχή της Ημαθίας. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο στρατός, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα.
Αμίλητοι με πολιτικά ρούχα πέρασαν μπροστά από φωτογράφους και δημοσιογράφους και μπήκαν στα ενδότερα. Από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονται πως δεν είναι κατάσκοποι.

Οι συλληφθέντες στα δικαστήρια Ορεστιάδας

Ο Υπαξιωματικός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπηρετεί στην Ημαθία και αναμένεται με την κατάθεσή του, να εξηγήσει τους λόγους που βρισκόταν στην περιοχή. Ο ίδιος φέρεται να είπε στις Αρχές, ότι γνώρισε τον Άγγλο σε κάποιο hot spot για τους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας στρατιωτικός δεν είχε δηλώσει άδεια και δεν βρισκόταν δικαιολογημένα το Σαββατοκύριακο στον Έβρο. Το φωτογραφικό υλικό κατασχέθηκε.

Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Στη φωτογραφική του μηχανή, βρέθηκαν εικόνες από όλη τη ζώνη προκαλύψεως, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να δώσει απαντήσεις στις πιεστικές ερωτήσεις.
Φορούσε πολιτικά και δεν αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Ο Αρχιλοχίας βρίσκονταν σε ΖΑΠ ( Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) μαζί τον 25χρονο και στα κινητά τους, καθώς και σε φωτογραφική μηχανή βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών από παράνομα περάσματα προσφύγων από την Τουρκία στη χώρα μας, αλλά και από ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Στη φωτογραφική του μηχανή, υπήρχαν εικόνες από τις εγκαταστάσεις με ναρκοπέδια. Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Αστυνομία, για τη σύλληψη του Βρετανού πολίτη.
O Έλληνας στρατιωτικός θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί και ενώπιον στρατιωτικού εισαγγελέα.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο της κατασκοπείας, χωρίς πάντως αυτό για την ώρα να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να υποβαθμίσουν και να κλείσουν το θέμα.
Πηγή Φωτό: thrakinea.gr
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/evros-ston-eisaggelea-o-ellinas-stratiotikos-pou-synelifthi-sta-synora-amilitos-mprosta-stis-kameres-pics/2701315/