Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ο πατριωτισμός δεν είναι εθνικισμός – Σύσσωμη η Μακεδονία στο Σύνταγμα

Μητροπολίτης Κίτρους
 
«Ο Πατριωτισμός δεν είναιι εθνικισμός – Η Μακεδονία θα συμμετάσχει σύσσωμη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα- Μεγάλο λάθος της Κυβέρνησης η Συμφωνία των Πρεσπών
– Υπάρχει οργή και αγανάκτηση».
Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος μιλά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Ουρκανικό, τη συμφωνία με την Πολιτεία, αλλά και για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σιατίστης Κυρό Παύλο στο dogma.gr.
 
«Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία- Οι πολιτικοί «παρασύρονται» από τον αυξημένο ρόλο του Πρωθυπουργού και θεώρησαν ότι απέσπασε τη συμφωνία. Η μισθοδοσία την κληρικών είναι κόκκινη γραμμή. Αν η Κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από την Ιεραρχία, η οποία έχει και τον τελικό λόγο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Κίτους, χαρακτηρίζοντας παράλλληλα υπερβολικά, αν και δικαιολογημένα τα πυρά που δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, λόγω της επικοιωνιακής υπερβολής της Κυβέρνησης.
Παράλληλα, δε διστάζει να χαρακτηρίσει επικοινωνιακό λάθος της Κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θεωρώντας  συνεπώς εύλογη η δυσαρέσκεια από πλευράς του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Την ίδια ώρα εκτιμά ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα αναγνωρίσει τον Προκαθήμενο της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αν και η κίνηση αυτή θα διαταράξει τις σχέσεις με την Εκκλησία της Ρωσίας.
Μιλώντας δε με θερμά λόγια για τον Μακαριστό Σιατίστης κυρό Παύλο ο Σεβασμιώτατος τονίζει χαρακτηριστικά:»Η προσφορά του, αν και ολιγόχρονη, ήταν πολύ μεγάλη. Ήταν πολύ χρήσιμος, με καθαρό λόγο και βαθιά σκέψη».
Ακούστε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε στο dogma.gr ο Μητροπολίτης Κίτρους,  Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος:

 https://www.dogma.gr/synentefxeis/mitropolitis-kitrous-sto-dogma-gr-o-patriotismos-den-einai-ethnikismos-syssomi-i-makedonia-sto-syntagma/98135/