Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μόνο που η Ρωσία δεν είναι Ευρώπη...Το ισλαμικό κράτος υπέγραψε την καταδίκη του

Ρωσία - Αγία Πετρούπολη: Τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό - Δεκάδες νεκροί, τραυματίες
Η έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα βαγόνι συρμού του μετρό της Αγίας Πετρούπολης,
 για την οποία οι ρωσικές αρχές δεν αποκλείουν να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια άφησε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Το Interfax επικαλείται πηγή που λέει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα σε ένα βαγόνι του μετρό.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ NewsIt.gr


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη για το 4ο φόρουμ περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. "Δυστυχώς θα ξεκινήσουμε αυτήν τη συνάντησή μας με αυτό το τραγικό γεγονός. Τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε, θα τα καθορίσει η έρευνα", είπε ο Πούτιν στην αρχή των συνομιλιών του με τον Λουκασένκο.
"Ασφαλώς εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες: να επρόκειτο για δυστύχημα, για εγκληματική ενέργεια και, κυρίως, για τρομοκρατική επίθεση", πρόσθεσε.

"Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν" ανέφερε εξάλλου στο πρακτορείο Interfax μια πηγή του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Μια ανώνυμη πηγή είπε εξάλλου στο πρακτορείο ότι η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα που φαίνεται ότι ήταν γεμάτη με καρφιά. Τουλάχιστον 22 από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για νοσηλεία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πόλης.

Ωστόσο  η Ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την οποια επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων TASS αναφέρει οτι εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.