Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Αμερικανικά κεφάλαια και Σόρος πίσω απο τους αντιεξουσιαστές

Πρόεδρος Σκοπίων: Ο Σόρος έκαψε το γραφείο μου
«Έχουμε δει ότι τα κεφάλαια από τους Αμερικανούς πολίτες,  των φορολογουμένων στις ΗΠΑ,  μεταφέρονται σε ίδρυμα που φέρει το όνομα του Τζορτζ Σόρος και χρησιμοποιούνται ακόμη και σε βίαιες ενέργειες.
Μία από αυτές είναι το κάψιμο του Εθνικού Γραφείου. 
(σημείωση: ο Ιβάνοφ αναφέρεται στο γραφείο της προεδρίας που διατηρεί στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, το οποίο έκαψαν, πέρυσι,  οι διαδηλωτές της λεγόμενης ‘έγχρωμης επανάστασης’)
Και χωρίς τύψεις,  ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται σε  κάθε διαμαρτυρία ή modus operandi αυτών των οργανώσεων», είπε ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στη Ουγγρική Δημόσια Τηλεόραση, όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο ρόλος του Σόρος στα Σκόπια.
Ο Ιβάνοφ πρόσθεσε ότι αυτές οι υποθέσεις που σχετίζονται με τον Σόρος τώρα ανοίγουν στα αμερικανικά ιδρύματα.
 
«Θα δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα από τις έρευνες και τις διαδικασίες με το άνοιγμα του θέματος», είπε ο πρόεδρος στην ουγγρική τηλεόραση.
Ο Ιβάνοφ είπε ότι η χώρα του «είναι θύμα των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των οργανώσεων ξένων πολιτών και ιδρυμάτων που δημιουργούν δραστηριότητες με το πρόσχημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» (ΜΚΟ).
 
Ο Ιβάνοφ δήλωσε ότι εκεί που λειτουργούν αυτές οι μη κυβερνητικές οργανώσεις  επικρατεί φιλελευθερισμός και αυτό κατά κάποιο τρόπο πρέπει να διευθετηθεί.
 
«Πρέπει να γνωρίζουμε ποιος τους χορηγεί χρήματα, από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα, ποιος είναι ο σκοπός αυτών των πολλών εκατομμυρίων που εισέρχονται στη χώρα χωρίς έλεγχο,  μόνο και μόνο να δημιουργήσουν προβλήματα τα οποία κυριαρχούν τόσο γρήγορα», είπε ο πρόεδρος στη συνέντευξή του.
(plusinfo.mk)