Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Γιατί η Ρωσία έχει λιγότερες επιθέσεις απ'οτι η Ευρώπη

Oι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας σκότωσαν τον τσετσένο αρχηγό της ισλαμιστικής εξέγερσης στο Βόρειο Καύκασο σε μια επιδρομή που έκαναν στο σπίτι του  στην περιοχή του Daghestan σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σήμερα Δευτέρα. έσσερις άλλοι ύποπτοι μαχητές σκοτώθηκαν μαζί με τον Aliaskhab Kebekov γνωστό ως  Ali Abu Mukhammad ή Ali Abu Muhammad al-Dagestani, όταν οι ειδικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι του σ΄ένα προάστιο στην πόλη Buynaksk στη νότια Ρωσία.Cavummugvgmuguugug Cavhvvvmbmbb
Δημοσιοποιήθηκε βίντεο που εμφανίζει το σπίτι να ανατινάζεται με διαδοχικές εκρήξεις και μεταβάλεται σε ερείπια με φλόγες.
Το website Kavkaz Centre που είναι ανεπίσημο όργανο της οργάνωσης ανακοίνωσε ότι ο Kebekov «μαρτύρησε» σε μια «άνιση μάχη» με τις δυνάμεις του κράτους. Ο Kebekov έγινε αρχηγός του Εμιράτου του Καυκάσου στις αρχές του 2014 όταν οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν σκοτώσει και τον προκάτοχό του τον Dokou Oumarov τον πιο καταζητούμενο της Ρωσίας. Ο  Kebekov γεννήθηκε το 1972. Η αντιτρομοκρατική αναφέρει ότι 2 ακόμη ανώτατα στελέχη της οργάνωσης σκοτώθηκαν.Cagygugmugmugum
Το Εμιράτο του Καυκάσου έχει συμπεριλαφθεί στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων και από τις ΗΠΑ το 2011 και ευθύνεται για πλήθος τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσία τις τελευταίες δεκαετίες. (reuters 20/4/2015)
CaβησΗΘΟΗΘΟσηοσTo kavkazcenter σήμερα αναφέρει ότι μαζί του σκοτώθηκε και ο Εμίρης της περιοχής  Untsukulsky επαρχίας του  Daghestan ο Shamil Balakhani.Ενώ η ανακοίνωση του θανάτου του βρίθει θεολογικών αναφορών όπως το ότι «τα αδέρφια μας εκπληρώνοντας τη δέσμευσή τους προς τον Αλλάχ εγκατέλειψαν τις χαρές αυτού του κόσμου και υπακούοντας στην εντολή του δημιουργού τους πήγαν και πολέμησαν τους εχθρούς του Αλλάχ απίστους κι αποστάτες…»
www.dimpenews.com