Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Απίστευτη δήλωση πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ : «Το ISIS ζήτησε κάποτε "συγνώμην" που χτύπησε τον στρατό μας»

Η είδηση όπως την μεταφέρει το Russia Today:
 Το Τελ Αβίβ παραμένει τόσο «ουδέτερο» στη συριακή διαμάχη, που ακόμη και οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους,
τουλάχιστον σε μια περίπτωση, «απολογήθηκαν» προς το Ισραήλ για εσφαλμένη επίθεση εναντίον στρατιωτών του IDF (ισραηλινού στρατού) στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με πρώην υπουργό Άμυνας του Ισραήλ.
 
Μιλώντας για την ευρύτερη ισραηλινή πολιτική της "ουδετερότητας" στη Συρία, ο πρώην υπουργός Άμυνας Moshe Yaalon (Μοσέ Γιαάλλον) παραδέχτηκε τυχαία ότι το Ισραήλ διαθέτει ένα ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με έναν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL) που λειτουργεί στα Υψίπεδα του Gollan.
«Υπήρξε μια περίπτωση πρόσφατα όπου το Daesh (ISIS) άνοιξε πυρ και ζήτησε συγγνώμη», δήλωσε ο Ya'alon το Σάββατο, όπως ανέφεραν οι Times of Israel.
 
Όταν το δημοσίευμα ζήτησε να επεκταθεί στην αμφιλεγόμενη δήλωσή του, το γραφείο του Ya'alon αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Ο IDF αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει. Σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο, οποιαδήποτε επικοινωνία με τρομοκράτες θεωρείται παράνομη.
 
Ο Ya'alon υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας του Ισραήλ από το 2013 μέχρι την παραίτησή του τον Μάιο του 2016 και τα σχόλιά του αναφέρονταν στο πρώτο άμεσο περιστατικό που αφορούσε συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.
 
Σε αυτό το περιστατικό που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, ο πυρήνας ‘Shuhada al-Yarmouk’, που έχει δηλώσει υπακοή στο ISIS, αντάλλαξε πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις αφού η Ταξιαρχία Γκολάν του IDF διέσχισε το φράκτη ασφαλείας με τη Συρία για να πραγματοποιήσει μια «ενέδρα».
 
Ενώ η επίσημη ισραηλινή θέση είναι η επιδίωξη της ουδετερότητας στη συριακή διαμάχη, το Τελ Αβίβ έχει εμπλακεί στο παρελθόν και πολλές φορές εναντίον συριακών στρατιωτικών στόχων στη Συρία για να αποτρέψει την υποτιθέμενη μεταφορά όπλων στη λιβανική ομάδα Χεζμπολάχ, που θεωρείται τρομοκρατική ομάδα από το Ισραήλ.

 
Ένα ισραηλινό αεροσκάφος κατηγορήθηκε για πρώτη φορά ότι φέρεται να χτύπησε ένα συριακό κονβόι που μετέφερε ιρανικά όπλα στη Χεζμπολάχ, τον Ιανουάριο του 2013. Όσοι ισχυρισμοί και να ακούστηκαν με τα χρόνια το Τελ Αβίβ επανειλημμένα αρνήθηκε να σχολιάσει.
 
Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε αρκετούς στόχους στη Συρία, αφότου η Δαμασκός ενεργοποίησε το σύστημα αεράμυνας ενάντια στα μαχητικά αεροσκάφη του IDF.
 
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δικαιολόγησε την εισβολή εξηγώντας ότι τα αεροπλάνα του IDF στόχευαν μια συνοδεία όπλων της Χεζμπολάχ.


    ...
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Ασάντ κατηγόρησε για άλλη μια φορά το Ισραήλ ότι βοηθάει τους μαχητές του ISIS να τρομοκρατούν την χώρα του.
«Μπορείτε να υποθέσετε ότι αυτοί οι τρομοκράτες πολεμούν για το Ισραήλ. Αν δεν αποτελούν μέρος του κανονικού ισραηλινού στρατού, πολεμούν για το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει κοινούς στόχους με την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλες χώρες», ανέφερε ο Assad.
«Το Ισραήλ εργάζεται για να βοηθήσει αυτούς τους τρομοκράτες οπουδήποτε προχωρά ο συριακός στρατός. Επιτίθεται με την μία ή την άλλη μορφή για να τους βοηθήσει και να σταματήσει τη δυναμική του συριακού στρατού ενάντια στους τρομοκράτες», πρόσθεσε ο ηγέτης της Συρίας.


ΚΟ 1: Εκτός του Russia Today «μεγάλα» και «έγκυρα» ειδησεογραφικά πρακτορεία (εξωτερικού και εσωτερικού) δεν φαίνεται να έχουν δημοσιεύσει την είδηση, παρόλη την σημασία της... Τα ισραηλινά μέσα την δημοσίευσαν.  
2: Στις 19 Ιανουαρίου του 2016 ο Moshe Ya'alon, μιλώντας ως Υπουργός, στο συνέδριο του Institute for National Security Studies (INSS) στο Τελ Αβίβ, δήλωσε: «Εάν είχα να διαλέξω μεταξύ του Ιράν και του Ισλαμικού Κράτους, θα διάλεγα το ISIS».
3: Περί Συρίας Υψιπέδων Γκολάν, πετρελαίων κλπ διάβασε: Τζίνια και Γενοκτονία: Συρία, Ισραήλ, Ρωσία και Πολύ Πετρέλαιο
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή