Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Αεροπορικός κλεφτοπόλεμος απο το Ισραήλ

Μία μεγάλη έκρηξη έπληξε την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, ενώ αμέσως μετά ξέσπασε φωτιά.
Η έκρηξη έγινε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.
Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Manar μετέδωσε ότι η η έκρηξη προκλήθηκε πιθανόν από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών που φέρεται να χτύπησε αποθήκη όπλων της οργάνωσης Χεζμπολάχ, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγή των περιφερειακών μυστικών υπηρεσιών, η αεροπορική επιδρομή έγινε κοντά σε διάδρομο προσγείωσης τον οποίο διαχειρίζεται το Ιράν, προκειμένου ν' ανεφοδιάζει τους συμμάχους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που δρουν στο συριακό έδαφος.
Οι εγκαταστάσεις που βομβαρδίστηκαν λειτουργούσαν κaι ως κέντρο διαχείρισης του οπλισμού που στέλνει το Ιράν, προκειμένου να υποστηρίξει τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων των παραστρατιωτικών σιιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της, χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.