Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Γροθιά στο δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας

Συγκλονίζει ο εν ενεργεία πλωτάρχης με 10 παιδιά!
«Είναι ευλογία Θεού» λέει για την οικογένεια ο λαμπρός αξιωματικός Ιωάννης Γεωργόπουλος
Είναι πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, καλός επαγγελματίας, αλλά και εξαιρετικός οικογενειάρχης, ως πατέρας... 10 παιδιών!
 Ο λόγος για τον Ιωάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος, όπως αποκαλύπτει αύριο, Κυριακή, στις 11.30, η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Με αρετή και τόλμη», είναι μόνιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και μαζί με τη σύζυγό του Ειρήνη έχουν μια λαμπρή οικογένεια.

Ολα τα παιδιά τους είναι γεννημένα από το 1996 έως το 2014, ενώ δύο από αυτά, οι μεγαλύτερες κόρες τους, ακολουθούν στρατιωτική καριέρα! Συγκεκριμένα, η πρώτη κόρη του Χριστίνα είναι δευτεροετής φοιτήτρια στη Σχολή Ευελπίδων και η δεύτερη, η Ειρήνη, πρωτοετής στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).

Η μητέρα της οικογένειας έχει υπερπολυτεκνικές ρίζες, αφού η πατρική της οικογένεια, Αναργύρου και Ειρήνης Φουστέρη, έχει 18 παιδιά!
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική οικογένεια της Ελλάδας και πιθανότατα μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, αποτελώντας την απάντηση στο πολυσυζητημένο πρόβλημα της υπογεννητικότητας!
Ο κ. και η σύζυγός του, γεμάτοι χαμόγελο και αισιοδοξία, μιλούν στην εκπομπή για τη σημασία της οικογένειας, περιγράφουν αναλυτικά την καθημερινότητά τους, τις καθόλου λίγες δυσκολίες -ιδίως στη σημερινή συγκυρία-, αλλά και τις ευτυχισμένες στιγμές τους.
«Τα παιδιά είναι ευλογία Θεού» σημειώνει και τονίζει ότι «πηγαίνουμε όλοι μαζί στην εκκλησία, καθώς και εκδρομές σε μουσεία, όπως το “Αβέρωφ”».

Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν αρκετά εμπόδια στην καθημερινότητα, κυρίως σε ό,τι αφορά το διάβασμα, ενώ αποκαλύπτει πως τις δυσκολίες τις επωμίζεται κυρίως η σύζυγός του.
Η εκπομπή θα ξεκινήσει με τιμητικό αφιέρωμα στη μνήμη των τεσσάρων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας στην πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, αλλά και του νεαρού στρατονόμου που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, μία ημέρα νωρίτερα.

Παράλληλα, έχει θέματα που αναδεικνύουν το κοινωνικό έργο του Στρατού, όπως η παρασκευή ψωμιού σε φούρνους εκστρατείας, το οποίο στη συνέχεια διανέμεται σε συσσίτια της Εκκλησίας.