Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Harvard: Εκδίδονται προσφυγόπουλα για 15 €

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Harvard και δημοσιεύονται στον βρετανικό «Guardian»
 για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με αυτά, οι ανήλικοι αναγκάζονται να πωλούν το σώμα τους προκειμένου να πληρώσουν τους δουλεμπόρους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Η έρευνα, στην οποία γίνεται λόγος για «αυξανόμενη επιδημία σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα», εκπονήθηκε από τη δρα Βασιλεία Διγιδίκη και την καθηγήτρια Ζακλίν Μπαμπά.

Στην έκθεση περιγράφεται η αδυναμία παιδιών από εμπόλεμες περιοχές, όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, να πληρώσουν τα χρήματα που ζητούν οι διακινητές για να φύγουν από την Ελλάδα, γεγονός που τα οδηγεί να συνευρίσκονται ερωτικά με ενηλίκους επί πληρωμή. «Αυτή η επείγουσα κατάσταση δεν μπορεί να αγνοηθεί πλέον. Δεν μπορούμε πια να καθόμαστε απαθείς ενώ παιδιά μετανάστες κακοποιούνται και αναγκάζονται να πωλούν τα σώματά τους μέρα μεσημέρι σε κοινή θέα, στην καρδιά της Αθήνας, απλώς για να επιβιώσουν» δήλωσε στον «Guardian» η δρ Διγιδίκη.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι «πελάτες», η πλειονότητα των οποίων είναι άνδρες άνω των 35 ετών, πληρώνουν περίπου 15 ευρώ για να συνευρεθούν ερωτικά με τους ανήλικους πρόσφυγες. Την ίδια ώρα πολλά από τα ασυνόδευτα παιδιά έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά, παρότι οι ελληνικές Αρχές έχουν δημιουργήσει κέντρα για τη φιλοξενία τους. «Αυτή η έρευνα καταγράφει μια σοκαριστική και διάχυτη πτυχή της σημερινής προσφυγικής κρίσης: την έκθεση πολύ μικρών παιδιών στη σεξουαλική εκμετάλλευση ως στρατηγική επιβίωσης» αναφέρει η Ζακλίν Μπαμπά.