Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Συρορθόδοξος επίσκοπος από Βηρυτό: oι επίσκοποι Χαλεπίου είναι ζωντανοί

O συρορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος της Βηρυτού Daniel Kourie δήλωσε ότι  έχουμε  πληροφορίες και δεδομένα ότι οι απαχθέντες Επίσκοποι  είναι ακόμα ζωντανοί.
Συμμετείχε σ΄εκδήλωση που διοργάνωσε η ένωση «φιλανθρωπία για τη συριακή αναγέννηση»
σε συνεργασία με το «Συριακό προσκοπικό τάγμα  Mar Severios» σε ανάμνηση των εμφανίσεων της Παναγίας  πάνω από τον τρούλο του καθεδρικού ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Musaytbeh. Ανανέωσε την έκκληση για την απελευθέρωση των Επισκόπων Ιωάννη Αβραάμ και Παύλου Yazici, από τη συρορθόδοξη μητρόπολη στην περιοχή Musaytbeh στη Βηρυτό.
Ο Επίσκοπος  είπε: «Ευχαριστούμε τον Θεό που μας ευλόγησε εμάς τους Σύριους στο Λίβανο που ευλόγησε αυτή την ενορία και  Εκκλησία σε αυτή την ευλογημένη περιοχή την Musaytbeh,όπου πριν από 47 χρόνια,όπου σαν αύριο  εμφανίστηκε η Παναγία πάνω από τον Καθεδρικό Ναό για δύο μήνες και φαινόταν οφθαλμοφανώς και από μακριά και ευρέως, και την είδαν άνθρωποι από διαφορετικά δόγματα και θρησκείες.Αύριο θα γιορτάσουμε αυτό το γεγονός……  »
Και συνέχισε «την ίδια ημέρα  (22 Απριλίου) πριν από τέσσερα χρόνια, ένα αρκετά  άσχημο περιστατικό συνέβη μια φρικιαστική απαγωγή, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας εν γένει και κατά του χριστιανισμού της Ανατολής. Απήχθησαν οι μητροπολίτες Χαλεπίου  Ιωάννης Αβραάμ και ο Paul Yazici.
Από την πρώτη στιγμή της απαγωγής και ως τώρα ακόμη δεν σταμάτησε η  επιτροπή η επιφορτισμένη από το Πατριαρχείο για τη διελεύκασνση  αυτού του ακανθώδες ζητήματος και δεν σταμάτησε καθόλου παρασκηνιακά αλλά  και δημοσίως να προωθεί την υπόθεσή τους.Απεθυνθήκαμε σε πολλές αρχές…. και αποκτήσαμε πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες…. Είμαι συντονιστής της Επιτροπής του Πατριαρχείου  υπεύθυνος για την παρακολούθηση του αρχείου της απαγωγής και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή, με βάση τις πληροφορίες και τα δεδομένα μας  στο συμπέρασμα ότι οι Επίσκοποι είναι ακόμα ζωντανοί.Έχουμε την επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί με ειρηνικά μέσα κι αποτελεσματικά η απελευθέρωσή τους και να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς… « .tayyar 22.4.17
Δεν είναι η α΄φορά που γίνονται τέτοιου είδους διακηρύξεις από εκκλησιαστικούς κύκλους ή και μιντιακούς,Μην ξεχνάμε ότι από την επομένη ήδη της απαγωγής 23.4.13 ο διεθνής τύπος σύσσωμος ωρυόταν απελευθερώθηκαν οι επίσκοιποι και μεταβαίνουν στο Χαλέπι όπου μάλιστα τους είχαν ετοιμάσει και υποδοχή.Φιασκο.
Το μόνο στοιχείο απόλυτο που πιστοποιεί τη θανάτωσή τους και την εν μέρει ανάληψη ευθύνης είναι από το πρακτορείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Εμιράτου του Καυκάσου το kavkazcenter** που ανακοίνωσε ότι οι απαχθέντες επίσκοποι εκτελέστηκαν με ζακέτες αυτοκτονίας….Το πρακτορείο αυτό είναι ότι η amaq για την ISIS.Ουσιαστικά ο θήλακας αυτός ο τσετσενικός έκανε ανάληψη ευθύνης πιθανότατα για κάποια παραφυάδα του που έδρασε στη Β Συρία οόπου εκείνη την εποχή επλεόναζε το στοιχείο αυτό.
Η άλλη πολυ σοβαρή πληροφορία είναι αυτή του έγκριτου δημοσιογράφου Σαλέμ Ζαχράν* που τον 7 του 2013 ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Λιβάνου ΟΤV ότι οι επίσκοποι εκτλέστηκαν αφού αρνήθηκαν ν΄ασπασθούν το ισλάμ και αφού η Ρωσία αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των τσετσένων απαγωγέων που ζητούσαν την απελευθέρωση χιλιάδων ομοιδεατών τους από τις ρωσικές φυλακές…..
Επειδή είναι πρακτόρικο το θρίλερ θ΄αναλάβω την ευθύνη μόνο για τον ελληνορθόδοξο επίσκοπο Χαλεπίου και θα τονίσω ότι μετά από πολυετή έρευνα στο θέμα απαγωγής κι εκτέλεσης των επισκόπων είναι de facto έχει κλείσει η υπόθεση και το γνωρίζουν άριστα εκλλησιαστικές πολιτικές διπλωματικές αρχές Ρωσίας και Ελλάδας ότι ο Παύλος Γιαζίζι εκτελέστηκε…..
Λόγοι πολιτικής και εκκλησιαστικής σκοπιμότητας υπαγορεύουν την μην κοινοποίηση αυτής της έκβασης που σε καμία περίπτωση δεν ωφελούν το συριακό αγώνα ούτε το χριστιανικό στοιχείο.Γιατί θα πρέπει ν΄αποδοθούν ευθύνες για τους εμπλεκόμενους και τους χειρισμούς.Επίσης λόγοι διατήρησης ισορροπιών στην ενδοχριστιανική διαχριστιανική ανταγωνιστικότητα δεν επιτρέπουν την κοινοποίηση της αλήθειας γιατί τότε οι ορθόδοξοι που αποτελούν την πλειοψηφία στη Συρία θ΄αποκτήσουν λόγω και της θυσίας αυτής σαφέστατο προβάδισμα έναντι άλλων ομολογιών καθολικισμός ,προτεσταντισμός που εξ αιτίας των εκβιαστικών διλημάτων της δύσης αποκτούν ήδη πρόσβαση σε περιοχές παραδοσιακά ορθόδοξες.Ίσως έτσι μόνο να εξηγείται και το γεγονός ότι χηρεύσει αυτή τη στιγμή η επισκοπική έδρα του μαρτυρικού Χαλεπίου για 4 ολόκληρα χρόνια και δεν τοποθετήθηκε ούτε τοποτηρητής ούτε αναπληρωτής έστω μ΄εναλλακτικό τίτλο κάποιος για να συγκρατήσει το χειμαζόμενο ποίμνιο αφού του πάταξαν το ποιμένα……
*Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου ΟΤV o γνωστός λιβανέζος δημοσιογράφος και πολιτικός Salem Zahran:Επί του συγκεκριμένου θέματος των δύο επισκόπων : Απήχθησαν από ομάδες τσετσένων και τo κλειδί της λύσης ήταν στα χέρια της Ρωσίας.
-Δημοσιογράφος: Σύμφωνα με τις πληροφορίες σας οι επίσκοποι είναι εν ζωή;
-Salem Zahran: Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου οι απαγωγείς τους έχουν σίγουρα σκοτώσει, διότι οι ρώσοι κατηγορηματικά αρνήθηκαν να προβούν στην ανταλλαγή κρατουμένων που τους προτάθηκε.
** M. Erkan: Eίχα την επιβεβαίωση από 3 πηγές ότι οι επίσκοποι απήχθησαν από τον Ebu Banat.
Η πληροφορία ότι υπό τη μορφή δύο φράσεων σ΄ένα άρθρο που είχε δημοσιοποιηθεί στο επίσημο site της οργάνωσης Kavkaz Center δηλ. Εμιράτο του Καυκάσου αναφέρει ότι ο Ebu Banat απήγαγε και σκότωσε τους 2 επισκόπους με μια βόμβα που είχε θέσει επάνω τους .
dimpenews.com