Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η Σερβία μεταφέρει στρατεύματα στο νότο

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς ότι η κατάσταση στη Σερβία είναι σταθερή και ειρηνική και ότι οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς,
  άρχισε μια μετακίνηση στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στη νότιο Σερβία στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.
Η μετακίνηση αυτή έγινε μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, ενώ χθες το βράδυ το σερβικό κανάλι «rts.rs» ανέφερε ότι η Σερβία τίθεται σε ετοιμότητα μάχης.

 
Δημοσίευμα της αλβανικής μειονότητας στη νότια Σερβία, αναφέρει ότι σερβικά άρματα μάχης και στρατός μετακινείται στην Κοιλάδα του Πρέσεβο «όχι μόνο τη νύχτα αλλά και την ημέρα», όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του Πρέσβο «preshevanews.com».
 
«Ο πρωθυπουργός και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, δήλωσε χθες το βράδυ ότι οι πολίτες της Σερβίας δεν πρέπει να φοβούνται. Ερωτηθείς κατά πόσο τα γεγονότα  που έγιναν στα Σκόπια αποτελούν κίνδυνο αστάθειας στη Σερβία, ο Βούτσιτς ανέφερε ότι ‘είναι σημαντικό να προβαίνουμε σε προσεκτικές δηλώσεις και να μετρούμε την κάθε λέξη.
 Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου και του επικεφαλής των Αλβανών στο Πρέσεβο, είπε ότι πρόκειται για μια συντονισμένη δράση.