Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Γερμανία: Eυχαρίστως να επωφεληθούμε από αυτό το βρώμικο χρήμα

Η Γερμανία η πιο διεφθαρμένη χώρα
Η μη κυβερνητική οργάνωση Tax Justice Network, έδωσε στο φως της δημοσιότητας έρευνα με στοιχεία αναφορικά με τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις και επιβλαβείς οικονομίες στον κόσμο.
Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της εν λόγου λίστας και θεωρείται μία από τις πιο επιβλαβείς οικονομίες καθώς ρίχνει στον "πάτο" της Ε.Ε οικονομίες άλλων χωρών.
Ο Μάρκους Μάιτσερ μέλος της οργάνωσης, τονίζει πως υπάρχει και έντονη φοροδιαφυγή στη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα είπε: «Συνεχίζουν να υπάρχουν στη Γερμανία 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 3000 δισεκατομμύρια ευρώ από ξένους, τα οποία παίρνουν επιτόκια αλλά δεν φορολογούνται. Ένας γερμανός τραπεζίτης έχει το δικαίωμα να δεχθεί χρήματα ακόμη και αν γνωρίζει ότι προέρχονται από φοροδιαφυγή που έχει γίνει σε άλλα κράτη, από απάτη, παθητική δωροδοκία ή εκβιασμό. Είναι σαν να λέμε: Όσο οι παρανομίες γίνονται στο εξωτερικό, εμείς ευχαρίστως να επωφεληθούμε από αυτό το βρώμικο χρήμα».
Στην όγδοη θέση η Γερμανία ενώ η Ελβετία κατέχει την πρώτη και ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αναλυτικότερα εξηγεί: «Παρατηρούμε μια υποκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ηθική με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχει πράγματι μεγάλη αποφασιστικότητα όσον αφορά τη δίωξη των αμερικανών φοροφυγάδων και την εφαρμογή των δικών τους φορολογικών νόμων στο εξωτερικό. Όμως δεν συμβαίνει και το αντίστροφο. Οι ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και δεν μεταβιβάζουν δεδομένα και πληροφορίες εύκολα στο εξωτερικό. Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που μεταφέρουν οι ΗΠΑ στο εξωτερικό σε αντίθεση με αυτές που φτάνουν από το εξωτερικό. Και από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε έναν τεράστιο φορολογικό παράδεισο. Χωρίς αμφιβολία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τα χρήματα επίδοξων φοροφυγάδων».