Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ : YΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. 9 κράτη μεταξύ αυτών ΗΠΑ Αγγλία Γαλλία που κατηγορούν τον Άσαντ για χημικά κατέχουν πάνω 15 000 πυρηνικές κεφαλές.

Η απειλή μιας «χρήσης χημικών όπλων», είτε ως ατύχημα είτε σκόπιμη είναι σήμερα πιο αυξημένη παρά ποτέ , σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη των Ηνωμένων Εθνών.Οι εντάσεις μεταξύ  Washington και Moscou συμβάλουν σημαντικά.
Με περισσότερα από 15 000 πυρηνικά όπλα στα χέρια τους 9 κράτη ο κόσμος ολόκληρος μοιάζει σήμερα κοντά σε μια «εν δυνάμει καταστροφή»,προβλέπει η μελέτη του Ιντιτούτου των Ηνωμένων Εθνών για την έρευνα στο αφοπλισμό το (Unidir).
(Κι όμως οι πυρηνικοκράτες είναι στο απυρόβλητο και όχι μόνον αυτό τολμούν να στοχοποιούν τη Συρία για χημικά από τα οποία μάλιστα την είχαν αφοπλίσει.Υποκρισία στο έπακρον και τέλειος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.)
«Η απειλή μιας χρήσης πυρηνικών όπλων το  2017 είναι αναμφίβολα στο πιο υψηλό επίπεδο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης εδώ και 26 χρόνια», προειδοποιεί η έκθεση αυτής της έρευνας που συντάχθηκε από πολλούς φημισμένους ειδήμονες του πυρηνικού αφοπλισμού.
Photo published for Risk Of "Accidental" Nuclear War Growing, UN Research Group Says
9 κράτη οι ΗΠΑ, Ρωσία,Κίνα,Αγγλία,Γαλλία, Ινδία, Πακιστάν,Ισραήλ και Β Κορέα κατέχουν συνολικά πάνω από 15000 πυρηνικές κεφαλές, ενώ την ίδια στιγμή οι παγκόσμιες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των νέων πυρηνικών όπλων πιο δυνατών και πιο ανταγωνιστικών συνεχίζονται. ( Την ίδια στιγμή χώρες που απειλούν με παγκόσμιο ολοκαύτωμα κατηγορούν τη Συρία για κατοχή χημικών που αποδεδειγμένα αφοπλίστηκε.)

H επιδείνωση των σχέσεων Washington και Μόσχας ως παράγοντας επιδείνωσης 

Εκτός των άλλων σύμφωνα με τους ειδήμονες της έκθεσης ένας από τους κύριους παράγοντες που απειλούν την παγκόσμια Ασφάλεια είναι το σύγχρονο καθεστώς των αμερικανορωσικών σχέσεων.
«Η επιστροφή της αντιπαράθεσης που υπήρχε κατά τον ψυχρό πόλεμο επιδείνωσε τη διεθνή συνεργασία και την εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών », εξηγεί η αναφορά.
Μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία οι ΗΠΑ τετραπλασίασαν τον προυπολογισμό της (European Reassurance Initiative – ERI) στο ύψος των 3,4 δις δολαρίων (3,15 δις’euros) το Φλεβάρη του 2016, ανακοινώνοντας ότι αυτό έγινε ειδικά για ν΄ «αποτρέψει τη Ρωσία από μια ενδεχόμενη επίθεση».
Αυτή η μελέτη επίσης εμφανίζει ότι οι ΗΠΑ λανσάρουν ένα μαζικό πρόγραμμα πολλών δις εκσυγχρονισμού συντήρησης και διατήρησης της δύναμης τους  από πυρηνικό αεροπορικό χτύπημα,επίγειο ή και ναυτικό  για τα 30 επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτά το κολοσσιαίο ποσό  αφιερώθηκε στο να τεθούν σε επίπεδο κάποιων συστημάτων πυρηνικών όπλων  όπως οι πύραυλοι Minuteman III που αναπτύχθηκαν εδώ και  40 χρόνια και ο στόλος των  14 πυρηνοκίνητων υποβρυχίων των ΗΠΑ.
Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ επέλεξε το γίγαντα  της αεροναυπηγικής  Northrop Grumman για ν΄αναπτύξει και δομήσει ένα νέο βομβαρδιστικό  μεγάλης εμβέλειας που προορίζεται ν΄αντικαταστήσει το  Boeing B-52 Stratofortress και το κόστος του εκταιμάται σε  80 δις dollars (74,5 δις euros). rt 24.4.17
dimpenews.com