Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τα Βαλκάνια στις φλόγες με σχέδιο του Τζορτζ Σόρος

Στη φάση της υλοποίησης έχει περάσει το σχέδιο αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων, ιθύνων νους και χρηματοδότης του οποίου είναι ο κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία»
 στις 20 Φεβρουαρίου, με τα Σκόπια και την Κροατία να μετατρέπονται σε «πολιτικές» βόμβες μεγατόνων.

Το πρώτο «αίμα» μεταξύ Αλβανών και Σλάβων χύθηκε χθες στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ (φωτό), όταν ομάδα μαυροφορεμένων εθνικιστών εισέβαλε και γρονθοκόπησε τον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογική δύναμη κόμματος Ζόραν Ζάεφ και τον επικεφαλής της συμμαχίας των αλβανικών κομμάτων Ζιγιάντιν Σέλα.
Αφορμή στάθηκε η για πρώτη φορά εκλογή Αλβανού στον θώκο του προέδρου της Βουλής, καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρία οι βουλευτές του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας ψήφισαν για το αξίωμα.
Σύμφωνα με το Reuters, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Κοινοβούλιο, αναμένοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εισέβαλε εξοργισμένο στην κεντρική αίθουσά του όταν αυτό έγινε γνωστό.

Πάντως, την ώρα που ο Ταλάτ Τζαφέρι γινόταν ο πρώτος Αλβανός πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ αφότου η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε το 1991, αστάθεια κυρίευε και την Κροατία. Σε ένα διάγγελμα γεμάτο αγωνία, ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς ανακοίνωσε την αποχώρηση του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, του κόμματος Bridge of Independent Lists.

Ο Πλένκοβιτς, ηγέτης του κυβερνητικού συνασπισμού Croatian Democratic, ανακοίνωσε τη διάλυση της κυβέρνησής του και την άμεση αναζήτηση νέου εταίρου, ώστε να ανακτηθεί η πλειοψηφία στη Βουλή και να μην υπάρξει ακυβερνησία.