Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Χωρίς εθνική κυριαρχία η Ελλάδα δεν μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία του καλύτερου αντιαεροπορικού συστήματος

Συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για πυραύλους S-400
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για την τιμή και την από κοινού κατασκευή των συστημάτων, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Η Ρωσία και η Τουρκία κατέληξαν επί της ουσίας σε συμφωνία στο ζήτημα της αγοράς συστοιχιών του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400 ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες που αφορούν την τιμή και την από κοινού κατασκευή των συστημάτων αυτών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραμονές της επίσκεψης του Tούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ρωσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου.
 
AdTech Ad

"Συνεχίζουμε τις συνομιλίες σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους S-400, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής και της από κοινού κατασκευής" γράφει η εφημερίδα Milliyet επικαλούμενη τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.
Ο Τσαβούσογλου προσέθεσε επίσης ότι η Τουρκία προτίθεται να αγοράσει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τύπου S-400 καθώς "πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητες της στην αντιαεροπορική άμυνα".
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αγοράσει η Τουρκία παρόμοια συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "η Τουρκία θα ήθελε να τα αγοράσει από το ΝΑΤΟ, αλλά εκείνες (οι χώρες της Συμμαχίας) δεν έκαναν κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση".
Στις 21 Απριλίου ο Τούρκος υπουργός Αμύνης Φικρί Ισίκ είχε δηλώσει, ότι οι συνομιλίες με την Ρωσία για την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400 βρίσκονται σε τελικό στάδιο.
(Φωτό: Vadim Savitsky/Russian Defense Ministry Press Service via AP)