Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Βρετανός αποθεώνει την ελληνική γλώσσα - Ενα βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι Ελληνες!

Βίντεο για την ελληνική γλώσσα έχει «ανέβει» στο youtube πριν λίγες μέρες και μετράει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις αποδεικνύοντας έτσι την σημασία που δίνουν οι ξένοι για την δημιουργία της ελληνικής γλώσσας,
 την εξέλιξή της ανά τους αιώνες και το κυριότερο την σημασία που προσδίδει στην υψηλή διανόηση και στην κατανόηση της ίδιας της ζωής.
Στην εκπομπή langfocus, που επικεντρώνεται στην ιστορία διάφορων γλωσσών, ο παρουσιαστής αναφέρει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι το 6% του αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από ελληνικές λέξεις, με εκτιμήσεις να ανεβάζουν το συγκεκριμένο ποσοστό έως 15%.
 
Γίνεται σαφή αναφορά στην γέννηση της ελληνικής γλώσσας 4.000 χρόνια πριν ή ακόμα και νωρίτερα όταν εδώ εγχώριοι κύκλοι επιχειρούν να «κοντύνουν» το παρελθόν της και να επιχειρήσουν να την παρουσιάσουν ως δημιούργημα αλλότριων γλωσσών με συμμετοχή κάποιων... Φοινίκων στην δημιουργία του ελληνικού αλφάβητου (Φοίνικες οι οποίοι ουδέποτε έφτιαξαν ούτε ένα λογοτεχνικό έργο)
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η ελληνική γλώσσα είναι η παλαιότερη γλώσσα που έχει καταγραφεί ποτέ και ομιλείται ακόμα. γιατί υπάρχουν και παλιότερα ευρήματα από σκαλίσματα σε αιγυπτιακά ιερογλυφικά ή σουμερικά, αλλά αυτές είναι νεκρές γλώσσες, ενώ η ελληνική ζωντανή.
Αυτά βέβαια είναι ήδη γνωστά εδώ και καιρό. Νεώτερες έρευνες που έχουν γίνει και έχουν γραφεί και βιβλία επίσης, όπως της καθηγήτριας ελληνικής γλώσσης Άννας Τζιροπούλου Ευσταθίου αλλά και του Ηλία Τσατσομοίρου, δείχνουν ότι η ελληνική γλώσσα όχι μόνο είναι η παλαιότερη αλλά και ότι όλες οι υπόλοιπες είναι απλά διαλέκτοι της. Η έρευνα βέβαια συνεχίζεται.
 

http://www.briefingnews.gr/ellada/vretanos-apotheonei-tin-elliniki-glossa-ena-vinteo-poy-prepei-na-doyn-oloi-oi-ellines