Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Ένας δικτάτορας δεν σκιάζεται απο ένα δημοψήφισμα...Έρχεται δεύτερο μεγάλο κόλπο του Ερντογάν και των μυστικών συμμάχων του!

Μια ισχνή πλειοψηφία Τούρκων θα ψηφίσει «ΝΑΙ» στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής για την αλλαγή του συντάγματος που θα ενισχύσει τις προεδρικές εξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν,
σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις στη γείτονα.

Το δημοψήφισμα της 16ης Απριλί8ου θα αποφασίσει για τη μεγαλύτερη αλλαγή στο σύστημα διακυβέρνησης της τουρκικής δημοκρατίας από την ίδρυσή της πριν από περίπου έναν αιώνα, αντικαθιστώντας εενδεχομένως το κοινοβουλευτικό μ’ ένα προεδρικό σύτημα.
Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Konda 51,5% των ερωτηθέντων στην τελευταία της σφυγμομέτρηση είπαν ότι θα ψηφίσουν «ΝΑΙ», αλλά το περιθώριο λάθους είναι 2,4%.
Μια άλλη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Gezici δίνει 51,3% σ’ όσους εγκρίνουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση και 48,7% στο «ΟΧΙ» μετά την κατανομή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.


Πηγή: Τουρκία: Οριακό προβάδισμα στο «ΝΑΙ» δίνουν νέες δημοσκοπήσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/331166/toyrkia-oriako-provadisma-sto-nai-dinoyn-nees-dimoskopiseis#ixzz4e8luvetx