Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Αμερικανικός Τραμπ-ουκισμός φέρνει σε αδιέξοδο την παγκόσμια ειρήνη!

Επίθεση ΗΠΑ με 59 πυραύλους σε αεροπορική βάση στη Συρία


Επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία, ως απάντηση στη χημική επίθεση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδίδουν στον Άσαντ. Διάγγελμα
 - κάλεσμα από τον Τραμπ προς όλα τα πολιτισμένα έθνη, να πλαισιώσουν τις ΗΠΑ, για το τέλος της σφαγής στη Συρία και την τρομοκρατία κάθε μορφής. Αναστολή της συμφωνίας με τη Ρωσία για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία, μετά την αντίδραση Πούτιν. Έξι νεκροί στρατιώτες, σχεδόν ολοκληρωτική η καταστροφή της βάσης
Πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ, της μεγαλύτερης στη Συρία μετά την βάση της Λαττάκειας, στα δυτικά της Χομς, εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η επίθεση αυτή ήταν η απάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στην πρόσφατη χημική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 86 ανθρώπους και οι ΗΠΑ αποδίδουν στον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
AdTech Ad
Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, ανέφερε, ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν περισσότερους από 59 πυραύλους "Τόμαχοκ", που εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross, που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου.
"Οι πύραυλοι έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ", σημείωσε.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ξεκαθάρισε, πως οι ΗΠΑ δεν ζήτησαν την άδεια της Ρωσίας. Πάντως, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις, ο αμερικανικός Στρατός κοινοποίησε στις ρωσικές δυνάμεις, με πολλαπλές συνομιλίες, ότι πρόκειται να βομβαρδίσει συριακή αεροπορική βάση και δεν έπληξε τμήματα της βάσης που θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις.

Έντονη αντίδραση της Ρωσίας. Αναστολή της συμφωνίας με ΗΠΑ

Άμεση ήταν η απόφαση αναστολής της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία, από τη Ρωσία, που ζητά επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
"Η Ρωσία αναστέλλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, ότι τα αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα αποτελούν "επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους" και αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου. "Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας", ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ισχυρός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας, χαρακτηρίζει την αμερικανική επιχείρηση "επίθεση εναντίον κυρίαρχου κράτους", βασισμένη σε "κατασκευασμένο πρόσχημα" και κυνική προσπάθεια για να απομακρυνθεί η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τους θανάτους των αμάχων στο Ιράκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το Ιράν κατήγγειλε ως "καταστροφικά και επικίνδυνα" τα αμερικανικά πλήγματα. "Το Ιράν καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων, όμως παράλληλα πιστεύει ότι είναι επικίνδυνο, καταστροφικό και κατά παραβίαση των διεθνών κανόνων να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία, για να αναληφθούν μονομερείς δράσεις. Τέτοιου είδους μέτρα θα ενισχύσουν τους τρομοκράτες στη Συρία και θα περιπλέξουν την κατάσταση στη χώρα και την περιοχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.