Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΧΩΝ


ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ
Ο λόγος γίνεται για τις περίεργες ενέργειες στις οποίες εκτελεί το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, κατά το παρελθόν αλλά και το παρών. Τόσο επίμονες ενέργειες που βάζουν σε σκέψεις τον καθένα μας, τί σκοπούς αποσκοπεί αλλά και τα άτομα που περικλείουν ένα Πατριάρχη η και τον ίδιο, πως εκλέχτηκαν με τι πνευματικά κριτήρια.
Διότι κατά καιρούς οι μηνύσεις από την Κων/πολη σε αξιόλογους πνευματικούς ανθρώπους, μοναχούς, ιερωμένους, θέτουν πολλά ερωτήματα από την στιγμή που σήμερα η Ορθοδοξία δέχεται ύπουλα χτυπήματα από τους Σιωνιστικούς κύκλους, το Βατικανό, Αιρέσεις και την Εβραιομασονική πολιτική της χώρας μας.
Συγκεκριμένα το Πατριαρχείο και με την πολιτική του έχει αποσχηματίσει <<απογυμνώσει>> από την μοναχική ιδιότητα κατά καιρούς Μοναχούς και Ηγούμενους, όπως το 1974 π.Κυριάκο , π.Εφραίμ, π.Χαρίτωνα ΙΜ Εσφιγμένου που όχι μόνο αποσχημάτισε αλλά και καθαίρεσε.
Φυσικά κάτι τέτοιο με την επιβεβαίωση καθηγητών Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών είναι απαράδεκτο και αποδεικνύετε ότι η μοναχική ιδιότητα είναι κατά την ομόφωνη άποψη των Ορθοδόξων κανονολόγων ισόβιος ,οριστική και αμετάκλητος και φέρει χαρακτήρα ανεξάλειπτων, ως σαφώς συνάγεται εκ της καθόλου κανονικής παραδόσεως της Ορθόδοξης εκκλησίας.
Οι διώξεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα μετά από σειρά ετών, με την ίδια τακτική αλλά με περισσότερη ένταση. Κατάργηση και ανάδειξη άλλων Μοναστηριών Μαμούθ και αποσχηματισμούς δεκάδων μοναχών σε πολίτες με ενέργειες μίσους ! (ΙΜ Εσφιγμένου). Προς τι όλα αυτά; Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός που πρέπει να εστιάσουμε; Θέτουμε ερώτημα απαντήστε μας!
Επόμενο πρωτοφανές θέμα με ερωτηματικά είναι ο ίδιος ο Οικουμενικός Π.Βαρθολομαίος και η ομάδα του να υποβιβάσει τον τέως Π.Ειρηναίο Ιεροσολύμων σε Μοναχό, με μια ύπουλη πανορθόδοξη σύνοδο στην Κων/πολη, πριν ακόμα ξεκαθαριστεί το θέμα νομικά από τις κατηγορίες που βάρυναν τον Π.Ειρηναίο. Απορρίπτοντας τον και από τα Ορθόδοξα δίπτυχα.
Από πληροφορίες μας μάθαμε ότι ο τέως Π.Ειρηναίος ήταν κατά του Παπισμού, ενάντια στην ένωση των εκκλησιών και ότι έχει σχέση με αυτό, αντίθετα με τις προσεγγίσεις που δείχνει το Πατριαρχείο Κων/πόλεως.
Επομένως ήταν ένα αγκάθι στα σκοτεινά βήματα του κ.Βαρθολομαίου, έτσι και αντικαταστάθηκε με ένα ποιό <<σύγχρονο >> φιλοΑμερικανό Πατριάρχη τον κ.Θεόφιλο, ποιό αρεστό στην Νέα τάξη πραγμάτων.
Γιατί τέτοιο μίσος μέσα από την ίδια την Εκκλησία;
Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα χωρίς περεταίρω αναλύσεις.

Στο επόμενο θέμα ερωτήματα προς την Εκκλησία της Ελλάδος.