Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΡΩΣΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



Άλλος ένας Ρώσος ηγέτης κοντά στα Ορθόδοξα καθήκοντα.Παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς πολιτικούς

Μέσα από την καρδία μου σας συγχαίρω όλους, για το ιστορικό αυτό γεγονός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – δηλαδή την σύγκληση του ανωτάτου οργάνου της εκκλησιαστικής αρχής – Τοπική Σύνοδο" τονίζει ο κ. Μεντβέντεβ στο μήνυμα του.
Ο Επικεφαλής του Κράτους επίσης επισημαίνει πως "το χαρακτηριστικό γνώρισμα της σημερινής Τοπικής Συνόδου είναι η ευρεία εκπροσώπηση των συμμετεχόντων από κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, καθώς και η κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ημερησία διάταξη".
Τέλος ο κ. Μεντβέντεβ τονίζει "Είμαι βέβαιος πως η απόφαση της Τοπικής Συνόδου θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη της καρποφόρου συνεργασίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Κράτος", συνεχίζοντας "την διατήρηση στην Ρωσία της Διαθρησκευτικής αρμονίας, τα ιδεώδη της καλοσύνης, την ειρήνη και του δικαίου, και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πνευματική ζωή των πολιτών της Ρωσίας, και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο".
"Σας εύχομαι μια επιτυχημένη και καρποφόρα εργασία, και ότι καλύτερο"
Αγκάθι στα Σιωνιστικά σχέδια η πορεία της Ρωσίας, η οποία μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος τείνει ξανά στην όλο και καλύτερη προσέγγιση της Ορθοδόξου πίστης.
Υπόδειγμα της Ορθοδοξίας ο λαός της.