Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Οι Η.Π.Α στο πλευρό των τρομοκρατών! Κόλαση» στη Συρία: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους Τόμαχοκ (φωτό, βίντεο)

Κόλαση» στη Συρία: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους Τόμαχοκ (φωτό, βίντεο)


O N.Tραμπ πραγματοποίησε την απειλή του εναντίον της συριακής κυβέρνησης και προχώρησε σε μια αμφιλεγόμενη επίθεση με πυραύλους Tomahawk
 εναντίον της με ισχυρή πιθανότητα να ενισχυθούν από αυτήν οι ισλαμιστικές οργανώσεις που έχουν αιματοκυλίσει την χώρα από τον Μάρτιο του 2011.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα (ώρα Συρίας) και στόχο είχε συριακά μαχητικά, υποδομές, ραντάρ και αποθήκες πυρομαχικών, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Ανακοίνωσε ό ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος την επίεθση με διάγγελμά του από τη Φλόριντα όπου βρίσκεται για την για να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζιπίνγκ και κάλεσε όλα τα πολιτισμένα κράτη «να σταθούν στο πλευρό μας προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την αιματοχυσία στη Συρία αλλά και για να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία παντός είδους».
 
Όπως είπε ο Τραμπ «την Τρίτη ο δικτάτορας Μπασάρ αλ Ασάντ πραγματοποίησε μια τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων ανθρώπων. Ο Άσαντ έπνιξε αθώους άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Ήταν ένας αργός και βίαιος θάνατος για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και μωρά σφαγιάστηκαν σε αυτή την βαρβαρική επίθεση».

«Σήμερα διέταξα μια στοχευμένη επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία από την οποία έγινε η επίθεση. Είναι προς το ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ να εμποδίσουν και να αποτρέψουν τη διασπορά της χρήσης τέτοιων χημικών όπλων»
πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.
Με 59 πυραύλους Τόμαχοκ οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στη Μεσόγειο με στόχο τη βάση αλ Σαριάτ στη Συρία έκανε πράξη ο Ντόναλντ Τραμπ την απειλή του ότι «κάτι πρέπει να γίνει με τον Άσαντ».
Τα δύο αντιτορπιλικά ήταν τα  και


Από τη βάση αλ Σαριάτ πιστεύεται ότι απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες την επιχείρηση από την οποία επίσης θεωρείται από τους Αμερικανούς και τους Δυτικούς ότι προκλήθηκε η επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ.
pronews