Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Tι συμφέροντα εξυπηρετούν οι αλληλέγγυοι με 'βάση΄ το εξωτερικό; Mε ασπίδα τα ανθρώπινα δικαιώματα εκβιάζουν και αποσταθεροποιούν ανα πάσα ώρα και στιγμή

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προςπάθεια να δημιουργηθεί καταυλισμός στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Τετάρτης, μία ομάδα 150 ατόμων, λίγο μετά τις 11μμ, ανέβηκε με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο στην Ομόνοια. Στόχος τους ήταν να φθάσουν στο Σύνταγμα.
Μόλις όμως αποβιβάστηκαν στο σταθμό της Ομόνοιας, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική δύναμη και διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά.
Ορισμένοι επιχείρησαν να μεταβούν στο Σύνταγμα μέσω άλλων οδών, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν από την αστυνομία, η οποία προχώρησε δεκάδες σε προσαγωγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τους λαθρομεταναστες υπήρχαν δύο αλληλέγγυοι από το εξωτερικό οι οποίοι καλούν τους πρόσφυγες να μην μπουν στα βαγόνια. Εκείνοι από την πλευρά τους φοβόντουσαν πως ίσως αυτό είναι ένα κόλπο για να τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό. Έτσι για λίγα λεπτά επικράτησε μικροένταση, αλλά οι λαθρομεταναστες τελικά δέχθηκαν να εισέλθουν στα βαγόνια με προορισμό ξανά το λιμάνι του Πειραιά.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε όλο το κέντρο της Αθήνας από την πλατεία Συντάγματος μέχρι και την Ομόνοια, η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι τεράστια. Ενδεικτικό της χαοτικής κατάστασης είναι πως λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η αστυνομία εντόπισε στην οδό Ιπποκράτους περίπου 20 πρόσφυγες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες άλλοι έχουν σκορπιστεί στα στενά του κέντρου.
Η αστυνομία έβαλε τους λαθρομεταναστες που εντόπισε στην Ιπποκράτους μέσα σε κλούβες των ΜΑΤ, χωρίς να γνωρίζει κάποιος εάν πρόκειται αυτοί οι άνθρωποι να προσαχθούν ή απλά να μεταφερθούν στο λιμάνι του Πειραια.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν ήδη ενημερωθεί στα Εξάρχεια για τις επιχειρήσεις εντοπισμού της αστυνομίας και ουδείς μπορεί να προβλέψει πως μπορεί να αντιδράσουν σε αυτό.