Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Κάτι περίεργο γίνεται στην Ρωσική Κριμαία....οι Τούρκοι εξαφανίζονται!

Κριμαία: H FSB πίσω από την "εξαφάνιση" των Τατάρων;
Οι τακτικές της υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας FSB βρίσκονται ξανά στα φώτα της δημοσιότητας, όσο αφορά τους Τατάρους της Κριμαίας. 
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί στην Κριμαία μετα την προσάρτηση της απο την Ρωσία πριν από δύο χρόνια,

δήλωσε ο ηγέτης των Τατάρων την Τετάρτη.

Ο Mustafa Dzhemilev (Μουσταφά Ντζχεμιλεφ), ένας Ουκρανός βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Mejlis των Τατάρων της Κριμαίας, δήλωσε στους ξένους δημοσιογράφους ότι οι εξαφανίσεις ήταν μέρος της προσπάθειας της Μόσχας να πιέσει τους Τατάρους της Κριμαίας.

Αναφερόμενος στους 22, ως επί το πλείστον Τατάρων της Κριμαίας, που εχουν εξαφανιστεί, ο Dzhemilev δήλωσε οτι η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, η FSB, χρησιμοποιεί συχνά την απειλή της εξαφάνισης για να εκφοβίσει τους αντιπάλους.

"Ίσως το ποσοστό να είναι υψηλότερο από ό, τι γνωρίζουμε," είπε ο Dzhemilev. “Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν συχνά απειλητική συμπεριφορά. Κατά τη διάρκεια ανάκρισης, η FSB κάνει την εξής ερώτηση: "Δεν φοβάσαι μήπως εξαφανιστείς εσυ ή τα παιδιά σου;".
Ο Dzhemilev δήλωσε ότι η FSB εχει κάνει έφοδο σε 200 σπίτια, σχολεία και τζαμιά που ανήκουν σε Τάταρους της Κριμαίας τον Μάρτιο 2014.

“Αυτό που μας ενοχλεί είναι που πολλά κράτη απείχαν από τη ψηφοφορία”, είπε, αναφερόμενος στην ψηφοφορία του ΟΗΕ σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας. "Μια χώρα εισβάλλει και καταλαμβάνει μια άλλη στον 21ο αιώνα, όπως ακριβώς στο Μεσαίωνα και αυτο δεν τους ανησυχεί. "
Αξίζει να σημειώσουμε οτι απαγορεύθηκε για πέντε χρόνια η πρόσβαση του ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας Μούσταφα Τζεμίλεφ στην Κριμαία.

Οι Τάταροι της Κριμαίας αποτελούν περίπου το 13 % των 2,1 εκατομμυρίων ανθρώπων της Κριμαίας. Η κοινότητα αυτή αντιμετωπίζει με δυσπιστία τη Μόσχα από τότε που ο Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος κατηγορούσε τους Τατάρους ότι είχαν συνεργασθεί με τους Γερμανούς, είχε διατάξει στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου τη μαζική απέλασή τους από την Κριμαία προς την κεντρική Ασία. Επέστρεψαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, καθώς η Σοβιετική Ένωση άρχισε να καταρρέει.
οnalert