Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Επιβεβαίωση για το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», το οποίο στις 6 Σεπτεμβρίου 2009, είχε γράψει ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για δήθεν «ξύρισμα» του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.
Συγκεκριμένα είχαμε γράψει ότι ποτέ δεν συγκλήθηκε κανένα δικαστήριο εις βάρος του Ηγουμένου, αλλά ούτε του ζητήθηκε να παραιτηθεί και να μείνει ένας απλός μοναχός.
Κάποιοι όμως βιαστήκαν να συκοφαντήσουν τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, με σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση και αρνητικό κλίμα πριν τα δικαστήρια.
Χθες, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009, συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπου εξέτασε την Εισήγηση της Επιτροπής του Πατριαρχείου επί των Αγιορειτικών θεμάτων, με βασικό θέμα την επιβολή πνευματικών ποινών στον Ηγούμενο Εφραίμ σχετικά με την υπόθεση Βατοπαιδίου και την αναμόχλευσή της απεξαρχής.
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος απεφάνθη όμως, ότι ουδέν στοιχείο έχει προκύψει κατά του Ηγουμένου Εφραίμ και απέρριψε σε όλα τα σημεία την Εισήγηση της Επιτροπής, δικαιώνοντας έτσι ουσιαστικά τον Ηγούμενο της Βατοπαιδίου Εφραίμ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr», πιο συγκεκριμένα το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε ότι:
1. Δεν αναμοχλεύει πλέον την υπόθεση αυτή.
2. Ουδέν στοιχείο προέκυψε ότι υπάρχει ακίνητη περιουσία της Μονής Βατοπαιδίου στην Αμμουλιανή για να την διαπραγματευθεί δήθεν με τους Ρώσους.
3. Επιβεβαιώθηκε ότι ο τίτλος «Μεγίστη» στην επωνυμία της Μονής Βατοπαιδίου προέρχεται από πολύ παλαιά (15ος αι.) και έχει επισημοποιηθεί σε σφραγίδα της Μονής το 1820 όχι όπως ψευδώς διατείνονται διάφοροι παράγοντες, ότι ετέθη «ένεκεν εγωισμού» από τον Γέροντα Εφραίμ.
4. Έγιναν συστάσεις σε Μητροπολίτη ο οποίος πέρασε στον ελληνικό τύπο την πρόταση της Επιτροπής για την δήθεν επιβολή κυρώσεων, ως απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
5. Ειπώθηκε ότι ο Γέροντας Εφραίμ δεν παρουσιάστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αναιδώς, όμως παρουσιάστηκε και έδωσε Υπόμνημα σύμφωνα με τις οδηγίες των νομικών του συμβούλων αλλά και πνευματικών πατέρων του Αγίου Όρους.
Τέλος, ειπώθηκε ότι ο Γέροντας Εφραίμ σκανδάλισε τους πιστούς με την υπόθεση περί του μετοχίου της Μονής, όμως η Αγία και Ιερά Σύνοδος απεφάνθη ότι ο σκανδαλισμός δεν οφείλεται στον Γέροντα Εφραίμ αλλά σε επιγενόμενο ως μη όφειλε θόρυβο.
www.romfea.gr

Θα θέλαμε να μάθουμε πολύ τα ανταλλάγματα που υποσχέθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ στον οικουμενικό και οικουμενιστή πατριάρχη Βαρθολομαίο ,γιατί το λέμε αυτό ,διότι την συγκεκριμένη στιγμή εκκρεμούν ζητήματα που αφορούν την ορθόδοξη εκκλησία μας σε επικίνδυνο βαθμό, η τάσεις προς την δυτική εκκλησία ,το ζήτημα του ΑΜΚΑ οι αναμοχλεύσεις για καινούριες ταυτότητες καθώς και κάποια κάστρα της ορθοδοξίας του αγίου όρους που τείνουν να πέσουν μετά από οικουμενιστικές και παπικές πιέσεις, Ι.Μ Εσφιγμένου.

Ανάλογα με την στάση που θα πάρετε σαν μονή Βατοπαιδίου σε αυτα τα ζητήματα, ο κόσμος θα έχει καταλάβει αν υπάρχει πραγματική δικαίωση.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

'ΟΠΛΟ' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ


Ο ιεραποστολικός χαρακτήρας των Αγίων Τόπων και η διεθνής ακτινοβολία των Παναγίων Προσκυνημάτων που φέρουν από τους πρώτους ακόμη αιώνες μετά Χριστόν αποτελούσε την αιτία εκδήλωσης φθόνου και προκαλούσε ποικίλα προβλήματα. Είναι αλήθεια ότι τα αγιασμένα χώματα, όπου έζησε, δίδαξε και σταυρώθηκε ο Χριστός ήταν και είναι μέχρι σήμερα μήλον της έριδος. Δόθηκαν και δίνονται πολλές μάχες μέχρι σήμερα για να κρατηθούν και να διατηρηθούν στα χέρια που τα εμπιστεύθηκε η Αγία Ελένη, στα χέρια των Ελλήνων Αγιοταφιτών. Η Δύση με τις Σταυροφορίες προέβη σε λεηλασίες και επιχείρησε αλλαγή του θρησκευτικού καθεστώτος. Η Ανατολή με τους Κόπτες και τους Αρμένιους εποφθαλμιούσαν και συνεχίζουν να εποφθαλμιούν το πνευματικό θείο δώρο που πρόσφερε στο Τάγμα των Σπουδαίων η Αγία Ελένη. Ο φθόνος όμως δεν λειτουργούσε μόνο για τους μη Ορθοδόξους, τους αιρετικούς αλλά ενίοτε ταλαιπωρούσε και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, προκαλώντας γεγονότα και πράξεις που λειτουργούσαν διαβρωτικά και αλλοίωναν τον ιεραποστολικό και πνευματικό χαρακτήρα της θεάρεστης αποστολής τους.
Σε τέτοιες χρονικές περιόδους διχονοιών και φοβερών ερίδων υπήρξαν απώλειες και αλλαγές και σημειώθηκαν λεηλασίες και αρπαγές. Και τότε κατά το παράδειγμα του Κάιν με τον Άβελ άνοιγε η όρεξη για διεκδικήσεις ακόμη και από ομοδόξους μας Ορθόδοξους Χριστιανούς που δεν κατανοούσαν πως ήταν δυνατόν τα Ιερά Προσκυνήματα να βρίσκονται σε ελληνικά χέρια.Ο φθόνος, η ολοφάνερη πενία πνευματικής ζωής και πορείας και η απουσία των πνευματικών απαραίτητων εφοδίων προσέδωσε μια κοσμική διάσταση στην πορεία της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας.
Ο κίνδυνος αλλαγής του θρησκευτικού Status Quo στους Αγίους Τόπους είναι ορατός και δια γυμνού οφθαλμού. Το δυστύχημα όμως είναι ότι τόσο η Ελληνική κυβέρνηση, όσο και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα δεν τον έχουν συνειδητοποιήσει και αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν.

Ποιοι όμως επιβουλεύονται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων;
Ποιοι είναι αυτοί που διακαώς επιθυμούν την απομάκρυνση του Τάγματος των Σπουδαίων, της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας; Σκοτεινές δυνάμεις, ξένα κέντρα εξουσίας ή αόριστα διπλωματικά παιχνίδια; Δεν έχουν καμιά σημασία οι ίντριγκες, οι μηχανορραφίες, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τα τηλεοπτικά μαλλιοτραβήγματα και οι δημόσιες διαπομπεύσεις... Σημασία έχει η τάχιστη επαναφορά της ενότητας, η επιστροφή στις αρετές που κοσμούσαν την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, η καταλλαγή και η ειλικρινής ειρήνευση που προσφέρει η λαμπρή για τους Ορθοδόξους οδός της μετανοίας.Για την Ελληνική διπλωματία καλύτερα να μην ασχοληθούμε γιατί παρά το δήθεν ενδιαφέρον της εμμένει να διατηρεί υποβαθμισμένο το όλο ζήτημα και να αντιμετωπίζει με τη νοοτροπία του ζητιάνου την Αγιοταφιτική Αδελφότητα και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Η λύση βρίσκεται στην κοινή λειτουργική ζωή των αντιμαχομένων και στην επαναφορά στο Κοινό Ποτήριο, τη Θεία Ευχαριστία που φωτίζει τις ψυχές. Το μόνιασμα των Αγιοταφιτών και όχι η αναγνώριση του νέου ή η βιαία απομάκρυνση του παλιού είναι το ζητούμενο. Και προς την κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται να εργαστούν όλοι αν πραγματικά επιθυμούν να καταστούν σπουδαίοι στο Τάγμα των Σπουδαίων.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα μπορούσε να είναι το ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ "εργαλείο" της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. ΚΑΝΕΝΑΣ! ΟΥΤΕ ΟΙ Η.Π.Α. ΟΥΤΕ Η ΡΩΣΙΑ, (που είναι ισχυρότερη σήμερα από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, λόγω ενέργειας και ενός πολύ ισχυρού εθνικού στοιχείου που αγγίζει αν δεν ξεπερνάει το 1,5 εκτμ ψυχές), ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ δεν θα μπορούσε να επιβάλλει καλύτερα από την Ελλάδα τις θελήσεις του στην περιοχή αν βέβαια αξιοποιούσε αναλόγως τον απίστευτης αξίας παράγοντα που λέγεται ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ.

H.Π.Α ,ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖOYN ΤΟΝ UCKΚάποτε ήταν μια ομάδα εξεγερμένων που χτύπαγε Σέρβους αστυνομικούς. Μέχρι τότε, κανείς δεν ήξερε πώς να την ονομάσει. Μέχρι που άρχισαν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για δολοφονίες και άλλα χτυπήματα μέσω φαξ. Και από τότε την ονόμασαν «η οργάνωση φαξ». Τώρα όμως; Κανείς δεν μιλά για ομάδα, το φαξ καταργήθηκε, ο UCK έγινε στρατός που απειλεί θεούς και δαίμονες, και οι αρχικές αγκαλιές με τη Δύση αντικαταστάθηκαν με διπλωματικές κινήσεις, αγορές όπλων, στρατολογήσεις ομόθρησκων και ομοεθνών από όλον τον κόσμο, μισθοφόρων που βρήκαν μια νέα λεγεώνα στα Βαλκάνια και πολύ μυστήριο. Ένας κανονικός στρατός που δεν ήρθε από το πουθενά, όπως θέλουν πολύ να πιστεύουν, και ούτε εύκολη υπόθεση θα είναι. Και τα μεγάλα ερωτήματα: Ποιος τους στηρίζει; Ποιος τους εξοπλίζει αυτούς τους ανθρώπους και μέσα σε λίγες μέρες θέλει να πιστεύει ότι τους έχει κάνει πολεμιστές; Όλοι υποπτεύονται και ουδείς μπορεί να αποδείξει. Οι Δυτικοί σφυρίζουν αδιάφορα όταν τίθενται αυτά τα ερωτήματα, το ΝΑΤΟ, βέβαια, ούτε στον κόπο να σφυρίξει μπαίνει, αλλά οι καραβιές που φτάνουν στο Δυρράχιο της Αλβανίας, γεμάτες κομάντο της στιγμής, συντηρούν τον μύθο του UCK. Εκτός και αν αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ούτε Σαντινίστας είναι, ούτε Βιετκόγκ, ούτε Ζαπατίστας. Κάτι άλλο είναι, κάτι πολύ περίεργο...
Ένα έμπειρος αξιωματικός του ελληνικού στρατού παρατηρούσε όλες αυτές τις ημέρες τις ακατάπαυστες στρατιές να αποβιβάζονται στο λιμάνι του Δυρραχίου, έχοντας κατά νου τις γερμανικές καταγγελίες για τους 300 τόνους καινούργια όπλα που αγόρασε ο UCK, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό ʼμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ. Και τις μόνιμες διαβεβαιώσεις των Αμερικανών ότι όχι μόνο δεν εξοπλίζουν τον UCK, αλλά και ότι στρατηγικά δεν τους συμφέρει κάτι τέτοιο, γιατί αυτομάτως δίνουν το δικαίωμα σε κάποιους άλλους να εξοπλίσουν τους Σέρβους. Ο αξιωματικός αυτός είδε τις στολές και τον εξοπλισμό τους και δεν άντεξε, όπως μας εξομολογήθηκε: «Μα, τι στο διάολο, οι στολές παραλλαγής τους είναι αμερικανικές και γερμανικές, από μακριά κάνουν μπαμ, τα όπλα τους, βελγικά FN, αμερικανικά σειράς Μ, αλλά και Kαλάσνικοφ».
Όλη αυτή την περίοδο, όπου η ελληνική πλευρά δηλώνει μονίμως άγνοια για τις μυστικές διαδικασίες και συνεννοήσεις των ηγετικών στελεχών του UCK με ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι πράκτορες δίνουν και παίρνουν. Μιλάνε για αλλεπάλληλες συναντήσεις στελεχών του UCK με αντιπροσώπους από τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και το Βερολίνο σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, με επίκεντρο κυρίως τη Βόρεια Αλβανία, όπου οι αντιπρόσωποι αυτοί είναι ντυμένοι στα χρώματα του UCK και παράσχουν εκτός από υλικό και επιχειρησιακό know how, καθώς και φροντίζουν την όσο το δυνατόν ταχύρυθμη εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων. Στα Σκόπια, επίσης, υπάρχουν εγκατεστημένα στρατηγεία του UCK, όπως μαρτυρούν και οι αποθήκες όπλων που εντοπίστηκαν από τις σκοπιανές Aρχές, και οι οποίες απηύθυναν έκκληση προς τη Δύση να σταματήσει να εξοπλίζει τον UCK. Σε διάφορες πόλεις της Β. Αλβανίας, όπως στο Λγιάπινοτ, κοντά στα Τίρανα, στην Τροπόι, στο Κούκες, στο Μπάχραμ Κουρί, κοντά στα αλβανογιουγκοσλαβικά σύνορα, οι άντρες του UCK κυκλοφορούν κανονικότατα ανάμεσα στους πρόσφυγες, με κύριο μέλημα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, να στρατολογήσουν, έστω και διά της βίας, όσους δεν εντόπισαν είτε στο Κόσοβο από τα σπίτια τους, είτε κατά τη διαδρομή προς την Αλβανία, είτε στον τελευταίο έλεγχο που κάνουν συνεργαζόμενοι σχεδόν με τους Αλβανούς συνοριακούς αστυνομικούς και άντρες του αλβανικού στρατού.
Τυχαίες επαφές έχουν και με Έλληνες στρατιωτικούς στον καταυλισμό προσφύγων στο Κούκες. Και, βέβαια, η αντιμετώπιση, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν είναι η καλύτερη. Οι άντρες του UCK αντιδρούν αρνητικά ακόμα και στη θέα των ένοπλων (και δεν θα μπορούσαν να είναι αλλιώς) Ελλήνων στρατιωτικών, με φράσεις του τύπου: «Tι τα θέλετε τα όπλα εσείς;», «Tι δουλειά έχετε εσείς εδώ, να πάτε στους φίλους σας τους Σέρβους», «Mπορούμε και μόνοι μας να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες» κ.ά. Στις ίδιες περιοχές του αλβανικού Bορρά διαθέτουν και τους δικούς τους ξεχωριστούς καταυλισμούς, όπου γίνονται και οι καθημερινές τους εκπαιδεύσεις.
Πώς, όμως, έφτασε ο UCK να έχει τη μορφή ενός οργανωμένου στρατού; Από διάφορες πλευρές λέγονται πολλά όσον αφορά τους οικονομικούς του πόρους. Για παράδειγμα, όλες οι τελωνειακές Aρχές, που με τον έναν ή άλλον τρόπο εμπλέκονταν στη διακίνηση προσώπων και υλικών από το Κόσοβο, ξέρουν πολύ καλά ότι η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ένας από τους ισχυρότερους κόμβους διακίνησης ηρωίνης στα Βαλκάνια. ʼνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν θα μας πουν ότι από το Κόσοβο περνούσαν οι μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που προορίζονταν για την αγορά των Βαλκανίων, αφού τα ντόπια κυκλώματα τα έλεγχε πλήρως η αλβανική μαφία. Αλλά και όσον αφορά την εξαγωγή της ηρωίνης, το Κόσοβο ήταν επίσης διαμετακομιστικός κόμβος. Μεγάλα φορτία ηρωίνης, που παρασκευάζεται στην Ανατολή και ξεκινούν τα ταξίδια κυρίως από Τουρκία, σταματούσαν αναγκαστικά στο Κόσοβο, αφού πρώτα είχαν περάσει από τα Σκόπια (όπου έχουν καταγραφεί και σκοπιανά εργαστήρια παραγωγής βασικών συστατικών της ηρωίνης). Από εκεί, μέσω Bόρειας Αλβανίας, ξεκινούσαν είτε οδικώς είτε διά θαλάσσης το ταξίδι για την Ευρώπη, συνήθως με ενδιάμεσο σταθμό την Ιταλία, για συνεννοήσεις αλλά και προμήθεια προς την ιταλική μαφία. Η τελευταία, μάλιστα, έχει αναπτύξει ιδιαίτερες επαγγελματικές σχέσεις με την αλβανική, που τη χρησιμοποιεί ως το βαλκανικό της πόδι. Με τη μαφία της ηρωίνης στο Κόσοβο έχουν συνεργαστεί κατά κόρον και ελληνικά κυκλώματα εμπόρων ναρκωτικών.
Επίσης, πολλά έχουν ειπωθεί αλλά και γραφεί για το εμπόριο λευκής σαρκός, στο οποίο φέρονται να έχουν το πάνω χέρι οι Κοσοβάροι μαφιόζοι. Όλοι στη Βόρεια Αλβανία ξέρουν ότι η τύχη μιας νεαρής, και όχι μόνο, γυναίκας είναι επισφαλής αν τύχει και την πάρει το μάτι ενός Kοσοβάρου κακοποιού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμα και μερίδας του αλβανικού Tύπου, κατά καιρούς παρατηρούνται πάμπολλα κρούσματα απαγωγών γυναικών που καταλήγουν σε οίκους ανοχής των Σκοπίων, της Ιταλίας, του Βελγίου και φυσικά της Ελλάδας.
Όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα στις μέρες μας, άλλωστε σ’ αυτού του είδους τα κινήματα και τις ένοπλες μορφές σύγκρουσης, τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τίποτα. Οι μελετητές, πάντως, του φαινομένου UCK είναι πολύ διστακτικοί. Μιλούν για ηρωίνη, μιλούν για λαθρεμπόρια, μιλούν για πολλά πράγματα, αλλά εκεί που στέκονται με ιδιαίτερη σπουδή είναι η δυτική και κυρίως η αμερικανική οικονομική βοήθεια. «Όλοι καταγγέλλουν ότι ο UCK αγοράζει συνεχώς όπλα, αλλά κανείς δεν απαντά στο ερώτημα πού βρίσκει τα χρήματα», αναφέρουν.
Και από την άλλη πλευρά του λαβύρινθου είναι η γέννηση του UCK. Ο Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά ο Ushtria Clirimtare e Kosoves, φέρεται να δημιουργήθηκε το 1982, στην Πρίστινα, ένα χρόνο μετά τις μαζικές σφαγές των Κοσοβάρων από τις σερβικές Aρχές κατά τη διάρκεια ταραχών. Περιορισμένης εμβέλειας ερασιτεχνικά χτυπήματα στην αρχή. Μέχρι που πήρε το βάπτισμα του πυρός κατά τις συγκρούσεις στη Βοσνία το 1992. Περισσότεροι από 5.000 εθνικιστές Αλβανοί πολέμησαν τότε στο πλευρό των κροατικών και μουσουλμανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Το πρώτο σημαντικό χτύπημα φέρεται να είναι η δολοφονία δύο Σέρβων αστυνομικών στην Ντρένιτσα. Μετά τη συμφωνία του Ντέιτον, το 1995, το ζήτημα της αυτονομίας του Κοσσυφοπεδίου άρχισε να παραμερίζεται και ο μοναδικός τρόπος να επανέλθει σταδιακά ήταν τα χτυπήματα του UCK. Τον Ιούνιο του 1996 άρχισε να αναλαμβάνει την ευθύνη των επιθέσεων σε σερβικές αστυνομικές δυνάμεις, περιπολικά και άλλους στόχους. Από το 1997 κι έπειτα οι επιθέσεις και τα χτυπήματα πολλαπλασιάστηκαν. Η κορύφωση ήρθε στα μέσα του 1998, μετά τη σφαγή Kοσοβάρων για ακόμα μία φορά στην Ντρένιτσα. Ο οπλισμός έγινε βαρύτερος, επιθετικά όπλα, πυραυλικές βομβίδες, αντιαρματικά, όλμοι, πυροβόλα και αντιαρματικά. Φημολογείται, επίσης, ότι ο UCK έχει αρπάξει και τέσσερα τανκς τύπου Τ 55 από τον γιουγκοσλαβικό στρατό. Ακόμα και οι στόχοι άλλαξαν με πρώτιστους τους αστυνομικούς, στρατιωτικούς και τα συστήματα επικοινωνίας τους.
Παράλληλα, πολλαπλασιάστηκαν και τα αντίποινα του Μιλόσεβιτς. Ήταν η αρχή του δράματος που ζούμε σήμερα.
Η δύναμη του UCK εκτιμάται ότι δεν ξεπερνά τους 10.000 άντρες, χωρίς όμως να μπορούν να υπολογιστούν τα αποτελέσματα των εν εξελίξει στρατολογήσεων. Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει σε μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι μέσα στις τάξεις του UCK περιλαμβάνονται αξιωματικοί και άντρες πρώην μέλη του αλβανικού στρατού, Aλβανοί υπήκοοι, αλλά και ξένοι μισθοφόροι από τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Αφγανιστάν, μουσουλμάνοι από τη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη ή και την Κροατία, ενώ ως εθνικότητες των εκπαιδευτών έχουν αναφερθεί η αγγλική, η γερμανική και η καναδική καθώς και αμερικάνικες εταιρείες «συμβούλων».Αυτός ο στρατός έχει πάψει να είναι αυτό που ήταν. Και ίσως δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του βρέθηκε τόσο υπερεξοπλισμένος και συνάμα τόσο ανέτοιμος...

ΙΣΡΑΗΛ ,Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥΤο Ισραήλ αποδεικνύεται ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο ψευδοκράτος και Ισραηλίτες επιχειρηματίες αλωνίζουν στα κατεχόμενα και ασχολούνται με κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα.Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Χουριέτ", υπό τον τίτλο "Από το Ισραήλ ρεκόρ επενδύσεων στην ΤΔΒΚ", η ισραηλινή εταιρεία "Ταχάλ" διαχειρίζεται δύο μονάδες αφαλάτωσης στα κατεχόμενα, μια στη Βοκολίδα και η άλλη στην Αμμόχωστο. Ακόμη, Ισραηλινοί επιχειρηματίες σε συνεργασία με Άγγλους κατασκευάζουν μαρίνα μεγάλων διαστάσεων στην κατεχόμενη Γιαλούσα. Όπως γράφει η εφημερίδα, οι εργασίες γίνονται με άκρα μυστικότητα και δεν επιτρέπεται η είσοδος στο εργοτάξιο και η λήψη φωτογραφιών.
Εξάλλου, στην περιοχή Κερύνειας δραστηριοποιούνται παράνομα πέντε εταιρείες με Ισραηλινούς συνεταίρους. Οι εταιρείες ανήγειραν πολύ μεγάλο αριθμό επαύλεων μεταξύ της κατεχόμενης Ακανθούς και του Αγίου Αμβροσίου, με καλύτερους πελάτες τούς Άγγλους.
Η "Χουριέτ" αναφέρει, επίσης, ότι πριν από τέσσερα χρόνια Ισραηλινοί επιχειρηματίες έγιναν συνέταιροι στο καζίνο "Τατλίσες" στην Κερύνεια, το οποίο μετονόμασαν "Λας Βέγκας", αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν από την επιχείρηση και στράφηκαν προς άλλους επιχειρηματικούς τομείς.
Η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Ισραηλινού Ρόνι Κούμπερμπεγκ, ο οποίος είναι κάτοχος ισραηλινού και αμερικανικού διαβατηρίου και ζει τα τελευταία 12 χρόνια στα κατεχόμενα. Εκτός του ότι είναι ο ίδιος επιχειρηματίας, ασχολείται και ως σύμβουλος Ισραηλινών επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στα κατεχόμενα. Ο Κούμπερμπεγκ, δήλωσε ότι μέσω του ιδίου αρκετοί Ισραηλινοί αγόρασαν ακίνητα στα κατεχόμενα, και ανέφερε ότι οι περισσότερες παράνομες επενδύσεις στα κατεχόμενα, μετά την Τουρκία, γίνονται από Ισραηλινούς.
Αποκάλυψε ότι οι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται χρησιμοποιώντας τα ονόματα Τουρκοκυπρίων συνεταίρων τους. Τόνισε ότι οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα κατεχόμενα επειδή η γη είναι φθηνή και τα κατεχόμενα βρίσκονται πολύ κοντά στο Ισραήλ. "Επενδύσεις σημαίνει ρίσκο. Σε μας αρέσει το ρίσκο. Είναι μέσα στο αίμα μας", δηλώνει. Αποκαλεί το ψευδοκράτος "δεύτερη πατρίδα του" και αναφέρει ότι έχει αποκτήσει μεγάλη κτηματική περιουσία στην Κερύνεια, όπως συμβαίνει και με άλλους Ισραηλίτες επιχειρηματίες.
Από Λάρνακα στα καζίνα
Η "Χουριέτ" επισημαίνει, επίσης, ότι πολλοί Ισραηλινοί φθάνουν μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και απ' εκεί πηγαίνουν να παίξουν στα καζίνα των κατεχομένων.Εξάλλου, η διευθύντρια του λεγομένου πρακτορείου προώθησης επενδύσεων του ψευδοκράτους, Αϊσέ Ντονμεζέρ, δήλωσε ότι τους πρώτους οκτώ μήνες του 2009 αποτάθηκαν στη λεγόμενη υπηρεσία της για επενδύσεις, 19 εταιρείες από την Τουρκία, πέντε από την Αγγλία, πέντε από τη Γερμανία και μια από το Ισραήλ.
Η Ντονμεζέρ δήλωσε ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που επενδύουν χωρίς τη μεσολάβηση του λεγόμενου πρακτορείου. Τέλος, η "Χουριέτ" γράφει ότι στην Κερύνεια υπάρχει το οίκημα του Εβραϊκού Κινήματος "Σαμπάτ Λούκοβιτς", το οποίο χρησιμοποιείται ως τόπος λατρείας των Ισραηλινών τουριστών και επιχειρηματιών που βρίσκονται στα κατεχόμενα.
Να υπενθυμίσουμε ότι, κάθε φορά που η κυπριακή Κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα προς την ισραηλινή, η συνήθης επωδός είναι ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν μπορεί να επέμβει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες Ισραηλινών πολιτών.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ,ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ.Το δεκαπενθήμερο περιοδικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας Aamun koitto αναφέρει στο τελευταίο του τεύχος, ότι ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στην πόλη Σιλιβρί της Τουρκίας, πρόκειται να μετατραπεί σε τέμενος, παρά τις αντίθετες εκκλήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το άρθρο τονίζει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου 1950-1980, εκατοντάδες εκκλησίες έχουν καταστραφεί ή μετατραπεί σε τεμένη στην Τουρκία.
Οι μεγαλύτερες καταστροφές συντελέστηκαν το 1955, όταν στην Κωνσταντινούπολη καταστράφηκαν συνολικά 73 εκκλησίες. Επισημαίνεται δε ότι το καλοκαίρι που πέρασε, οι εξωτερικοί τοίχοι δεκάδων σπιτιών που κατοικούνται από χριστιανούς στις περιοχές Ferik?y και Kurtulu? σημαδεύτηκαν με μπογιά. Το άρθρο καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι παρόμοιο περιστατικό το 1955 οδήγησε σε ταραχές στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την εκδίωξη των Αρμένιων και Ελλήνων χριστιανών από την Τουρκία.

ΑΠΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΕιδικού συνεργάτη

Αν ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον, στο Παρίσι ή στο Πεκίνο ζητήσει να δει έναν κυβερνητικό αξιωματούχο θα τον δει, λογικά, μέσα σε μερικές μέρες. Υπάρχει όμως μια χώρα στον κόσμο που αυτό δεν γίνεται: η Ελλάδα. Επί τρεις μήνες προσπαθούσε το περασμένο φθινόπωρο ο και φιλέλλην Ρώσος πρέσβης να μιλήσει με κορυφαίο Υπουργό της κυβέρνησης για μεγάλο πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας και δεν το κατάφερνε! Η απερχόμενη ελληνική κυβέρνηση κατάφερε το ακατόρθωτο: και να προκαλέσει την μήνι της Ουάσιγκτον με τη ρωσική πολιτική της εισπράττοντας το σχετικό κόστος και να μην την προχωρήσει με τη δέουσα συνέπεια (αλλά και να την εκμεταλλευθεί πολιτικά στο εσωτερικό όσο θα μπορούσε).
‘Ενας νέος Πρέσβης της Ρωσίας τοποθετήθηκε στις αρχές του χρόνου στην Αθήνα. ‘Οπως ήταν φυσικό ζήτησε να συναντηθεί με τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας, περιλαμβανομένου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανού αυριανού πρωθυπουργού. Πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να το καταφέρει! Ο Πρέσβης της Βουλγαρίας ζήτησε κι αυτός να συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου. Τον είδε ο κ. Δρούτσας, διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου.
“Πήρα το πολιτικό κόστος γιατί υποστήριξα ευθέως το σχέδιο Ανάν”, περηφανεύτηκε στο ντιμπέιτ με τον κ. Καραμανλή ο κ. Παπανδρέου. Ακριβές. Δεν μας είπε όμως αν έκανε καλά που το υπερασπίστηκε. Αυτό ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, όχι το εκλογικό ή πολιτικό κόστος του α΄ ή β΄ πολιτικού. Σε μια άλλη (και πολύ ελαφρότερη) περίπτωση ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει στη Βουλή “mea culpa” (λάθος μου) για το Νταβός... Ποιά είναι σήμερα η θέση του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο Ανάν, ή μια ανάλογου περιεχομένου λύση; Αν την ξέρετε πείτε την και σε μας να τη μάθοιυμε.
‘Ολο πάντως το προσωπικό που εργάσθηκε τότε, δίπλα στον κ. Παπανδρέου, για το σχέδιο αυτό βρίσκεται και σήμερα στη θέση του, όχι μόνο απολαμβάνοντας της πλήρους εμπιστοσύνης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μονοπολώντας όπως μαθαίνουμε την επιρροή στα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Λέγεται ότι ακόμα και ο διαβόητος ‘Αλεξ Ρόντος βρίσκεται στο «περιβάλλον», αν και σε διακριτική «απόσταση μη ορατότητας». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει τις απόψεις του. ‘Οταν ο κόσμος ολόκληρος είχε ξεσηκωθεί με την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και τα όσα ακολούθησαν ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Συνέδριο του κόιμματός του, είπε ότι «δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τις ΗΠΑ». Και πιο πρόσφατα τάβαλε με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που, ανεξαρτήτως των όποιων αρετών ή προβλημάτων του, είναι μια στρατηγική κίνηση για την υπεράσπιση της Ελλάδας γενικά και της Θράκης ειδικά. Μα αν δεν έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και άλλους «εναλλακτικούς» παίκτες, αν αντιμετωπίζει με αντιπάθεια τους Γάλλους, αν έχει σχέσεις μόνο με τους ανθρώπους των ΗΠΑ στον αραβικό κόσμο, πως θα μπορέσει η Αθήνα να αντισταθεί στη συνδυασμένη πίεση ‘Αγκυρας και Ουάσιγκτον; Εκτός αν δεν θέλει να αντισταθεί.
Ο κ. Ρόντος έγινε πρέσβης εκ προσωπικοτήτων όταν ήταν ΥΠΕΞ ο κ. Παπανδρέου. Τορπίλισε επιτυχώς τις προσπάθειες ρωσικής μεσολάβησης στην περίοδο της πτώσης Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία – παρόλο όμως που ο κ. Κουστούνιτσα ωφελήθηκε από τη δράση του, δεν ήθελε στη συνέχεια να τον δει ούτε ζωγραφιστό. Χρησιμοποιώντας το όνομα «Παπανδρέου» άνοιξε ουκ ολίγες πόρτες στη Μέση Ανατολή που δεν θα άνοιγαν ποτέ στους Αμερικανούς. Συνέγραψε μετά του κ. Μπρεζίνσκι και άλλων τινών λίβελλο σε μεγάλες εφημερίδες αμφισβητώντας τη σημασία της σοβιετικής συμμετοχής στη νίκη κατά των ναζί το 1945. Μετά έγινε σύμβουλος του Γεωργιανού ηγέτη κ. Σαακασβίλι και, τρεις μήνες πριν ξεσπάσουν οι εχθροπραξίες στον Καύκασο έγραψε άρθρο στην Ινετρνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν, «προβλέποντας» τα γεγονότα...
Δείξε μου τους φίλους μου να σου πω ποιός είσαι, λέει ο λαός... Αυτή τη χώρα όμως ποιός θα την υπερασπιστεί;
ΥΓ. 1. Ο Καραμανλής δεν πέφτει γιατί ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζει την εξωτερική πολιτική του, για την οποία άλλωστε κέρδισε οριακά τις εκλογές του 2007 και την οποία μισοεγκατέλειψε κι ι ίδιος στη συνέχεια. Πέφτει γιατί επί των ημερών του διαλύθηκε η Ελλάδα εσωτερικά (και φυσικά αυτό το εκμεταλλεύθηκαν όσοι τον εχθρεύονταν για την εξωτερική του πολιτική). Το τέλος του κ. Παπανδρέου μπορεί να είναι απείρως τραγικότερο, αν επί των ημερών του διαλυθεί η Ελλάδα εξωτερικά. Ας ελπίσουμε ότι ξέρει γιατί τον υποστηρίζουν και τι περιμένουν από αυτόν οι υπερατλαντικοί «φίλοι» κι ότι έρχεται στην εξουσία ωριμότερος απότι στο παρελθόν
2. Τι σχέση μπορούν να έχουν με το ΠΑΣΟΚ Μάνος, Κοντογιαννόπουλος, Ανδρουλάκης και Δαμανάκη, διερωτήθηκαν πολλοί το 2004. ‘Ετσι και τώρα διερωτώνται πόθεν η τόση εμπιστοσύνη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στον κ. Γερουλάνο, που μάλιστα τυγχάνει και γιος του αυλάρχη του Βασιλέως Παύλου, του κατεξοχήν εχθρού της οικογένειας Παπανδρέου, και του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου;
infognomonpolitics.blogspot.com

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΑΓΩΝΙΑΕπιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, απέστειλε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, με αφορμή την συνάντηση της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών τον Οκτώβριο στην Κύπρο.
Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, εκφράζει προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο κάποιες ανησυχίες σχετικά με τον διάλογο, επίσης τονίζει ότι πρέπει να ενημερωθεί η σεπτή Ιεραρχία το συντομότερο για την συνάντηση αυτή.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
Μακαριώτατε Άγιε Πρόεδρε,
Εξ εγκύρου πηγής επληροφορήθην, ότι εις την συνάντησιν των Επιτροπών «Διαλόγου» της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των Ρωμαιοκαθολικών, η οποία θα πραγματοποιηθή εις Κύπρον τον προσεχή μήνα Οκτώβριον, πρόκειται να συζητηθή το θέμα του πρωτείου και του αλαθήτου του πάπα.
Ειδικώτερον ως προς το πρωτείον, επίμονοι φήμαι λέγουν ότι οι Ορθόδοξοι πρόκειται να αποδεχθούν το πρωτείον ως «πρωτείον τιμής» του πάπα, όπως και ήτο πράγματι, προτού οι παπικοί αποσχισθούν από την Εκκλησίαν.
Εν τούτοις, όμως, ο πάπας θα συνεχίζη να το θεωρή ως «πρωτείον εξουσίας». Οπότε τι πρόκειται να συμβή; Θα υπάρξη, μήπως, κάποιος απαράδεκτος συμβιβασμός; Προσωπικώς αδυνατώ παντελώς να παραδεχθώ τοιούτόν τι.
Και με το περιβόητον «αλάθητον» τι θα γίνη; Φρονώ, όθεν, Μακαριώτατε όπως:
α) Γνωστοποιήσητε εις την σεπτήν Ιεραρχίαν τα πρόσωπα, τα οποία θα συγκροτούν την Ορθόδοξον Επιτροπήν «Διαλόγου», ώστε να μη πάθωμεν τυχόν νέον εξευτελισμόν, ως εκείνον τον οποίον υπέστημεν προ τινων ετών εις το Μπάλαμεντ.
β) Γνωστοποιήσητε εάν εδόθη εις τα μέλη της Επιτροπής η ορθή –ορθόδοξος κατευθυντήριος γραμμή, εις ην δέον να παραμείνουν αμετακίνητα.
Η ενημέρωσις πρέπει να γίνη ανυπερθέτως εις την σεπτήν Ιεραρχίαν το συντομώτερον δυνατόν και δη άμα τη ενάρξει των εργασιών του Ιερού Σώματος.
Τα γεγονότα τρέχουν. Η αγωνία Κλήρου και Λαού ο σημέραι αυξάνεται. Σας θερμοπαρακαλώ, μη αδρανήσωμεν. «Οι καιροί ου μενετοί». Έχομεν μεγάλην ευθύνην έναντι του Θεού και της Αγίας ημών Εκκλησίας.
Επί δε τούτοις, Διατελώ
Ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός
www.romfea.gr

ΕΒΡΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝΗ τακτική των Εβραίων και κάποιων έμμισθων οργάνων τους να δυσφημούν όποιον κάνει κριτική στο Ισραήλ και τους Σιωνιστών,σαν αντισημίτη.Ταυτόχρονα προβάλλουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων με σκοπό να δημιουργήσουν αισθήμα "λύπης" και "ενοχής" στην ανθρωπότητα για να μπορούν να δικαιολογούν τα εγκλήματα που κάνουν.Το βίντεο που ακολουθεί είναι η απόδειξη οτι η τακτική αυτή δυσφήμησης όσων ασκούν κριτική στο Ισραήλ και τους Σιωνιστές είναι κατασκευασμένη απο τους ίδιους τους Σιωνιστές. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Ολοι όσοι ασχολούμαστε με το Ισραήλ και τον Εβραιοσιωνισμό γνωρίζουμε καλά την τακτική των Εβραίων και κάποιων έμμισθων οργάνων τους να δυσφημούν όποιον κάνει κριτική στο Ισραήλ και τους Σιωνιστών,σαν αντισημίτη.Ταυτόχρονα προβάλλουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων με σκοπό να δημιουργήσουν αισθήμα "λύπης" και "ενοχής" στην ανθρωπότητα για να μπορούν να δικαιολογούν τα εγκλήματα που κάνουν.Το βίντεο που ακολουθεί είναι η απόδειξη οτι η τακτική αυτή δυσφήμησης όσων ασκούν κριτική στο Ισραήλ και τους Σιωνιστές είναι κατασκευασμένη απο τους ίδιους τους Σιωνιστές.


ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ


antipliroforisi.blogspot.com

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


Ο διωγμός της Ι.Μ. Εσφιγμένου συνεχίζεται
Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009 07:42
Σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους 13 ζηλωτές μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, μεταξύ των οποίων και τον ηγούμενο Μεθόδιο, για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Οι μοναχοί κατηγορήθηκαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης, όταν αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μοναστήρι, όπως τους είχε ζητηθεί, παρά τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και το γεγονός ότι η Αθωνική πολιτεία είχε ορίσει νέα αδελφότητα για τη Μονή Εσφιγμένου. Σύμφωνα με καταγγελίες των μοναχών της παλαιάς αδελφότητας, όσο διάστημα αρνούνταν να εγκαταλείψουν τη Μονή, αυτή βρισκόταν υπό πολιορκία και δεν επιτρέπονταν να περνούν προμήθειες στο μοναστήρι. Για αυτό το λόγο και μετά από προσφυγή της νέας αδελφότητας κάθισαν στο εδώλιο δύο αστυνομικοί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, επειδή, κατά το κατηγορητήριο, επέτρεψαν την είσοδο Ι.Χ. αυτοκινήτου στην Ιερά Μονή, που μετέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τελικούς αποδέκτες τους ζηλωτές μοναχούς. Το δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών τους δύο αστυνομικούς, όπως επίσης και τον οδηγό του οχήματος -πατέρα ενός εκ των εγκαταβιούντων στο μοναστήρι μοναχών- που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος.
Υπάρχει χτεσινή επίσημη δήλωση της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.
Σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε στο πλευρό μας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε, όταν η δικαιοσύνη της χώρας μας, ονομάζει την προσπάθειά μας να προμηθευτούμε τα πρώτης ανάγκης τρόφιμα και φάρμακα, "διαταραξη οικιακής ειρήνης", σε ένα μοναστήρι που η αδελφότητά μας ζει εδώ και 15 αιώνες. Ας μας πουν τελικά, και φυσικά μιλάμε για αυτούς που με όλη την δύναμή τους επηρεάζουν διωκτικές και όποιες άλλες αρχές, ότι 105 μοναχοί είναι καταδικασμένοι σε θάνατο γιατί απλά τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα σε όσους δεν κάνουν πράξη τους Ιερούς Κανόνες των Πατέρων της Ορθοδοξίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, ακόμα κι αν ηγούνται της ίδιας της ορθόδοξης εκκλησίας. Πριν όμως χαρούν, από την όποια δικαστική αποφαση που ποινικοποιεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση, να θυμηθούν προς έπρεπε να κάνουν πράξη την αγάπη και όχι την εκδίκηση.

Φίλοι της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
Ακολουθεί η δήλωση της Μονής:

24/09/09 Η δίωξη των μοναχών της πατροπαράδοτης και ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους συνεχίζεται ακατάπαυστα. Δεκατρείς αδελφοί μας καταδικάσθηκαν σήμερα σε φυλάκιση από τα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, διότι τάχα «παραμένουν παράνομα» και «εμποδίζουν τη λειτουργία» της Ιεράς Μονής μας. Εμείς, οι 105 μοναχοί της πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, πιστοί στους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας και στις παραδόσεις, δηλώνουμε ότι τηρούμε ευλαβικά τα όσα μας κληροδότησαν οι μοναχοί αδελφοί μας, λειτουργούντες αδιάκοπα και νόμιμα στο ιστορικό κτίριο της Ιεράς Μονή μας, επί 1.500 συναπτά έτη. Έτσι και σήμερα εξακολουθούμε να «λειτουργούμε», σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, αλλά και σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και παραδόσεις. Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Άγιο Όρος .

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Το πρώτο ορθόδοξο σχολικό βιβλίο για το μάθημα των Θρησκευτικών στη Δημοτική Εκπαίδευση στο γερμανόφωνο χώρο και στη γερμανική γλώσσα, παρουσιάστηκε σήμερα στη Βιέννη σε πανηγυρική εκδήλωση του Συμβουλίου Παιδείας της αυστριακής πρωτεύουσας, με κεντρικό ομιλητή τον Ελληνοορθόδοξο Μητροπολίτη Αυστρίας - Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Μιχαήλ.Στην έκδοση του βιβλίου "Η βίβλος σε σύντομες διηγήσεις" συνέβαλαν το αυστριακό ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Σχολείων Βιέννης, η αυστριακή Βιβλική Εταιρεία, η Ομάδα Εργασίας Ορθοδόξων Θεολόγων, καθώς και η Υπηρεσία Διδασκαλίας Μαθήματος Ορθόδοξων Θρησκευτικών, της οποίας προΐσταται ο Μητροπολίτης Μιχαήλ.
Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου με ορθόδοξο θρήσκευμα, εμπλουτισμένο με απεικονίσεις από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη εμπνευσμένες μέσα από τον κόσμο της ορθόδοξης εικονογραφίας, που επιμελήθηκε η ορθόδοξη εικονογράφος Μάρθα Καπετανάκου-Ξυνοπούλου, ενώ στην κατάρτισή του, μετάφραση και έκδοσή του, συνετέλεσε η ειδική ομάδα εργασίας.
Το βιβλίο έχει την έγκριση όλων των ορθόδοξων επισκόπων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ορθόδοξη διασπορά στην Αυστρία, και το γεγονός αυτό θεωρείται ως μία επιπλέον έκφραση της πανορθόδοξης ενότητας και μαρτυρίας στη χώρα αυτή, στην οποία ο αριθμός των ορθόδοξων πιστών αγγίζει τις 500.000.
Αριθμητικά η μεγαλύτερη ορθόδοξη κοινότητα στην Αυστρία είναι εκείνη των Σέρβων και ακολουθούν βουλγαρική, ρουμανική, ρωσική, ουκρανική, και βέβαια το ποίμνιο της Ελληνοορθόδοξης Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας που αποτελείται από Έλληνες και Αυστριακούς, και το οποίο ιστορικά είναι το αρχαιότερο καθώς οι Ελληνες υπήρξαν οι πρώτοι Ορθόδοξοι που ήλθαν και εγκαταστάθηκαν, πριν από τρεις και πλέον αιώνες, στην τότε Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.
Καθώς πρόκειται για το πρώτο ορθόδοξο σχολικό βιβλίο για το μάθημα των Θρησκευτικών στη γερμανική γλώσσα, αναμένεται να προωθηθεί από την αυστριακή Βιβλική Εταιρεία και στις δύο άλλες γερμανόφωνες χώρες, στις οποίες διδάσκονται ορθόδοξα Θρησκευτικά, τη Γερμανία (όπου ο αριθμός των ορθοδόξων πιστών ανέρχεται σε σχεδόν δύο εκατομμύρια) και την Ελβετία.
Στην πανηγυρική ομιλία του κατά τη σημερινή παρουσίαση στη Βιέννη, ο Μητροπολίτης Μιχαήλ τόνισε πως το βιβλίο αποτελεί έκφραση της θέλησης και επιμονής της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την ενσωμάτωσή της στην αυστριακή κοινωνία, όπως και έκφραση της σπουδαιότητας που δίνει στο μάθημα των Θρησκευτικών όσον αφορά τη διατήρηση της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας της ορθόδοξης μειονότητας, των Ελλήνων, Σέρβων, Βουλγάρων, Ρώσων, Ουκρανών, Γεωργιανών και Αράβων.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, είναι επιπλέον μία έκφραση του γεγονότος ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια Εκκλησία μειονοτική, έχει όμως ίσα δικαιώματα με τις άλλες, τη Ρωμαιοκαθολική και την Προτεσταντική, της οποίας υπερέχει αριθμητικά.
Πηγή express.gr

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

O Π.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ


Έμμεσες απειλές εκτόξευσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά όλων αυτών που υπέγραψαν την ομολογία πίστεως σε ομιλία του μετά τη Θεία Λειτουργία στο Ναό του Ιωάννου Προδρόμου στην Ξηροκρήνη του Βοσπόρου. Παρά όμως, τις απειλές απέφυγε να απαντήσει σε καίρια ζητήματα που τίθενται μέσω της ομολογίας ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε κατά τη γνωστή τακτική των κοσμικών αρχόντων να ομαδοποιήσει τους υπογράφοντες προσάπτοντάς τους ετικέτες που αποβλέπουν σε εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης, όπως λ. χ. «υπερ-ορθόδοξοι».
Εν τούτοις υπεραμύνεται του ευτελούς θεολογικού διαλόγου με την αιρετική Δύση, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται να διαλεχθεί με τους αδελφούς του ορθοδόξους που εκφράζουν μία διαφορετική θέση, η οποία κατοχυρώνεται με πατερικά κείμενα. Οι πατριαρχικές απειλές εξανάγκασαν τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία να αποσύρει την υπογραφή του από το κείμενο της ομολογίας!!! Την ίδια ώρα η Εκκλησία της Κύπρου σε μία προσπάθεια να αποφύγει τυχόν αντιδράσεις πιστών ξεκίνησε μέσω των ΜΜΕ μία εκστρατεία προσεκτικής ενημέρωσης που αποβλέπει στον εφησυχασμό των ορθοδόξων Χριστιανών ενόψει της επικείμενης -κεκλεισμένων των θυρών- συνάντησης της Μεικτής Θεολογικής Επιτροπής Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών που θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο από τις 16 έως και τις 23 Οκτωβρίου. Η παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και η επικοινωνιακή προσπάθεια της Εκκλησίας της Κύπρου στην ουσία αποδεικνύουν τον διάχυτο φόβο που κυριαρχεί έναντι του ολοένα αυξανόμενου ρεύματος ορθοδόξων προσωπικοτήτων κατά του άκρατου, ισοπεδωτικού και δίχως προσχήματα οικουμενισμού. Το επικίνδυνο δεν είναι ο διάλογος αλλά η διπροσωπία που επιδεικνύουν οι εκφραστές αυτού και οι ιδιοτελείς μύχιες παρασκηνιακές επιδιώξεις τους.
Οι συμπροσευχές και οι φθηνές υπόγειες συναλλαγές που αποτελούν τα βασικά παρακλάδια του θεολογικού διαλόγου ουσιαστικά καθιστούν τις προσπάθειες αυτές ανούσιες και μη αρεστές στον τριαδικό Θεό. Η έλλειψη δε αγιότητας που χαρακτήριζε τους διαλόγους ανέκαθεν σηματοδοτεί την εκ προοιμίου παταγώδη αποτυχία τους και δεν αποκλείει την άμεση παρέμβαση του Θεού στους πρωταγωνιστές αυτού...Αναλυτικότερα λοιπόν οι πατριαρχικές αναφορές στην ομολογία πίστεως πέραν των απειλών αποδεικνύουν de facto αυτή την διπροσωπία που ακολουθούν οι εκφραστές του οικουμενισμού. «Ευγνωμονούμε τον Θεό των πατέρων μας διότι μας αξίωσε να γεννηθούμε μέσα σ’ αυτήν την Εκκλησία και να βαπτισθούμε μέσα στην κολυμβήθρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και διατηρούμε αυτή την σώζουσαν πίστιν της Ορθοδόξου Εκκλησίας ακαινοτόμητον και ακατάτμητον. Πολλές φορές, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν οι εντός εισαγωγικών «υπέρ-Ορθόδοξοι», οι οποίοι κατηγορούν το Πατριαρχείο μας και τας άλλας Ορθοδόξους Εκκλησίας διότι διεξάγουν διαλόγους με τους μη Ορθοδόξους Αδελφούς μας, διότι έχουμε διαφόρους επικοινωνίας και ανταλλαγές επισκέψεων. Και πως θα γινόταν διαφορετικά στον 21ο αιώνα, να μέναμε απομονωμένοι μέσα στο κέλυφός μας ο καθένας με αυτάρκειαν και αυταρέσκειαν, χωρίς να επικοινωνούμε, χωρίς να διαλεγόμεθα, χωρίς να δίδουμε μαρτυρία της Ορθοδόξου Πίστεώς μας;Τελευταίως αυτοί οι αδελφοί μας, οι οποίοι διαπνέονται από υπερβάλλοντα ζήλον, εκυκλοφόρησαν μίαν «Ομολογίαν Πίστεως» στην Ελλάδα, εις την οποίαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι αυτοί που δεν υπογράφουν αυτήν την Ομολογίαν, αυτοί που έχουν διαλόγους και επικοινωνίαν με τους ετεροδόξους, αυτομάτως θέτουν εαυτούς εκτός Εκκλησίας!
Τους ευχαριστούμε πολύ διότι μας εξωεκκλησιάζουν. Προσεχώς θα πάρουν την δέουσαν απάντησιν από το Οικουμενικό Πατριαρχείον, διότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Όταν όλη η Ορθόδοξος Εκκλησία και όχι μόνον το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, αλλά εν Πανορθοδόξω Συνόδω, αποφασίζει να διεξάγει θεολογικούς διαλόγους και να έχει επικοινωνία με τους ετεροδόξους για να βρούμε που συναντώμεθα και πως μπορούμε να επανέλθουμε εις την ενότητα της πίστεως της πρώτης χιλιετίας, όταν-λέγω-όλοι οι Ορθόδοξοι, οι επίσημες Εκκλησίες, εν Συνόδω αποφασίζουν υπέρ αυτών των διαλόγων, πως μπορεί ένα άτομο η πλείονα άτομα να διαφοροποιούνται από τας αποφάσεις των Συνόδων των Εκκλησιών των και να επικρίνουν τας Συνόδους και τους Προκαθημένους ότι έχουν αποκλίνει από την Ορθόδοξον πίστιν;». Αυτά τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος φανερά ενοχλημένος από το μη αμφισβητούμενο και προσεκτικά διατυπωμένο περιεχόμενο της «ομολογίας πίστεως»! Ωστόσο, λησμόνησε το πως λειτουργούσε ο Μέγας Αθανάσιος και το ότι και ο Πάπας πριν εισχωρήσει στην αίρεση Ορθόδοξος είχε γεννηθεί...
Συντάκτης: Δ.ΜΑΚΡΗΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Cesur Sert, ένας εκ των τριών δημοσιογράφων της Hurriyet και του τηλεοπτικού σταθμού Kanal D που αφαίρεσαν την Ελληνική Σημαία από τη βραχονησίδα Ίμια στις 27 Ιανουαρίου 1996, έλαβε θεώρηση για να εισέλθει ανεμπόδιστα στη χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 2005 με σχετική βίζα που εξέδωσε το ελληνικό προξενείο Σμύρνης και μάλιστα ατελώς.

strategy-geopolitics4.blogspot.com

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΘΩΟΣ


Αθώος κρίθηκε με εισαγγελική απόφαση ο Τούρκος ηθοποιός, Ατίλα Ολγκάτς, που είχε ομολογήσει ότι εκτέλεσε δέκα Ελληνοκυπρίους αιχμαλώτους κατά την τουρκική εισβολή το 1974. Η Άγκυρα είχε εξ αρχής επιχειρήσει να απαξιώσει τη μαρτυρία του ηθοποιού –ο οποίος υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία κατά την εισβολή- εξαναγκάζοντάς τον να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εισαγγελέας στο πόρισμά του εμφανίζει τον Ολγκάτς ως διαταραγμένη προσωπικότητα, ενώ παρουσιάζει στοιχεία του Επιτελείου Στρατού, σύμφωνα με τα οποία ο ηθοποιός δεν υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή, αλλά στα μετόπισθεν, άρα δεν θα μπορούσε να είχε λάβει μέρος στις αγριότητες που κατήγγειλε 35 χρόνια μετά.
Ο ιστορικός Κιουτσούκ, που ήταν διοικητής του Ολγκάτς στην Κύπρο και κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, χαρακτήρισε τον ηθοποιό «φοβισμένη προσωπικότητα», που δεν είχε λάβει μέρος στις μάχες.
Ενδεικτικό του πολιτικού χειρισμού της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο εισαγγελέας κάλεσε ως μάρτυρες δύο καθηγητές Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο ανθρωπιστικό δίκαιο. Αμφότεροι ισχυρίστηκαν ότι, ακόμη και αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του Ολγκάτς, η Τουρκία δεν φέρει καμία ευθύνη και ότι δεν τίθεται θέμα να δικαστεί ο ηθοποιός στο διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.


Η Ρωσία σήμερα 27/9/09 γιορτάζει του Σταυρού, βοήθεια μας……..

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος ο οποίος πραγματοποιεί ειρηνική επίσκεψη στην Λευκορωσία, τέλεσε σήμερα Θεία Λειτουργία στην Γυναικεία Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως
του Σωτήρος και Οσίας Ευφροσύνης στο Πολότσκ, με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Μίνσκ και Σλούτσκ κ. Φιλάρετος, ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου, Αρχιεπίσκοπος Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, επίσκοποι της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, ο π. Βσέβολοντ Τσάπλιν καθώς και κληρικοί της Μητροπόλεως.Να αναφερθεί πως τη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πάνω από τρείς χιλιάδες πιστοί, από τους οποίους οι περισσότεροι έφθασαν στην Ιερά Μονή μια μέρα νωρίτερα, ώστε από νωρίς το πρωί να έχουν την ευκαιρία να πάρουν την ευχή του Πατριάρχη Κυρίλλου.Στο κήρυγμα του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Κύριλλος, αναφέρθηκε στην πνευματική έννοια του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντας ότι "μέσω του σταυρού επήλθε η σωτηρία μας, γι΄αυτό αφείλουμε να αποδίδουμε στον Σταυρό το βαθύτατο μας σεβασμό".
Απευθυνόμενος προς τις μοναχές της Μονής, ο Πατριάρχης τόνισε: "Να ακολουθείτε πάντοτε το παράδειγμα της Οσίας Ευφροσύνης η οποία είναι ουράνια προστάτιδα σας, ακόμη να προσεύχεστε αδιαλειπτώς να μεσιτεύει στον Πανάγαθο Θεό για εσάς"Αμέσως μετά, η ηγούμενη της Μονής, γερόντισσα Ευδοκία απευθυνόμενη προς τον Πατριάρχη τόνισε ότι είναι «μεγάλη ευλογία που λειτουργήσατε σήμερα στο μοναστήρι μας, μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία όπως είναι η ύψωση του Τιμίου Σταυρού».
Επίσης, η γερόντισσα Ευδοκία προσέφερε στον Πατριάρχη Κύριλλο μια εικόνα της Οσίας Ευφροσύνης, καθώς και τεμάχιο του ιερού λειψάνου της.Ο Πατριάρχης Κύριλλος μετά την Θεία Λειτουργία, επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως ο οποίος χτίστηκε με εντολή της Οσίας Ευφροσύνης, Πριγκίπισσας του Πολότσκ.
Εκεί ο Πατριάρχης είδε από κοντά το εσωτερικό του ναού στο οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, είδε τις τοιχογραφίες, το ιερό, καθώς και ένα μικρό κελί που υπάρχει στην κόγχη του ναού.
Τέλος, το απόγευμα ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα αναχωρήσει από το Πολότσκ για το Βίτεμπσκ.

Η Ι.Μ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ


Πρέπει να σώσουμε αυτό το κάστρο της ορθοδοξίας!

Από: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥΜε αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη (αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08 ) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση. Έτσι θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τρεις σελίδες με ανακρίβειες δια χειρός του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που καταδικάζουν 107 μοναχούς σε βέβαιο θάνατο εντός Αγίου Όρους. Ελπίζουμε όμως με ένα θαύμα στο τέλος η λογική να πρυτανεύσει. Η Μονή μας σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.Η θρησκευτική μας διαφωνία έγκειται στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όχι στον θεσμό.
Όλα έχουν ξεκινήσει από την ημέρα που η Ιερά Μονή Εσφιγμένου κάνοντας χρήση παραγράφου του Καταστατικού Χάρτου του Άγιου Όρους, σταμάτησε την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως μόνη μορφή διαμαρτυρίας, εναντίον στις φιλοπαπικές διαθέσεις της κεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του μοναστηριού, αν και αυτή η διαμαρτυρία προβλέπεται από τους «νόμους» του Άγιου Όρους ως η μόνη μορφή εναντίωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Το γεγονός ότι ένα μοναστήρι όρθωνε ανάστημα και έλεγε ότι οι κοινές λειτουργίες με τον Πάπα είναι κατά των Ιερών κανόνων της εκκλησίας , έπρεπε να εξαλειφθεί Μετά τα υπόλοιπα μοναστήρια άρχισαν να διαμαρτύρονται και αυτά με επιστολές προς τον Οικουμενικό μας.
Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν «κακό» παράδειγμα που δεν έπρεπε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 19 μονές του Άγιου Όρους. Έτσι τα μέτρα εναντίον της μονής μας έπρεπε να είναι σκληρά . Εδώ σας θυμίζω ότι στο Άγιο Όρος υπάρχει το «αυτοδιοίκητο» και ο ρόλος του Οικουμενικού είναι του θρησκευτικού καθοδηγητή. Όμως με την βοήθεια του Διοικητή του Άγιου Όρους (που είναι πάντα πολιτική θέση και καθοδηγούμενος από το κράτος) μπορεί ο Οικουμενικός να κατευθύνει και την διοίκηση του Άγιου Όρους αφού ο Διοικητής λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο των Ηγουμένων των υπόλοιπών μονών. Το δικό μας εκπρόσωπο σε αυτά τα συμβούλια τον έχουν διώξει, αν και υπάρχει όρος στον καταστατικό χάρτη ότι κανένας εκπρόσωπος μοναστηριού δεν απομακρύνεται πέρα των έξι μηνών, εκπρόσωπο η Ιερά μονή Εσφιγμένου δεν της επιτρέπεται να έχει περίπου 30 χρόνια. 30 χρόνια παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη μόνο και μόνο ώστε να δεχτούμε τις κρυφές επικοινωνίες του Φαναριού με το Βατικανό που από τότε είχαν εκδηλωθεί με αποκορύφωμα την κοινή λειτουργία Πάπα -; Οικουμενικό μέσα στο Φανάρι πριν ένα χρόνο.Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις (κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στο σύνολο τους έχουν γίνει αβάστακτες για αυτό είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ζητάμε βοήθεια. Αν είχαμε φωνή στο συμβούλιο των εκπροσώπων του Άγιου Όρους θα πηγαίναμε εκεί να τα πούμε αλλά όπως σας προείπα δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα μας έχει απαγορευτεί.Επιπλέον: Μας έχουν πάρει το όνομα μας που εδώ και δεκαπέντε αιώνες φέρουμε αδιάλειπτα, και το έδωσαν σε μια άλλη αδελφότητα που είναι από σύσταση της παράνομη βάση του καταστατικού χάρτη του Άγιου Όρους. Δίνοντας το δικαίωμα στην νέα Εσφιγμένου να υπογράφει σαν Εσφιγμένου και να πάρει τα χρήματα της Ε.Ε. που αρνιόμαστε εμείς. Χρήματα που πληρώνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν την όποια κίνηση μας εντός και εκτός Άγιου Όρους αλλά και χρήματα που δίνουν το κίνητρο σε μοναχούς να παίρνουν λοστούς και να μας επιτίθενται την ώρα που κοιμόμαστε στα κελιά μας. Επιπλέον έτσι τους δίνουν το δικαίωμα να δεσμεύσουν ό,τι μας ανήκει (βάρκες, ακίνητα ,αυτοκίνητα) και με κόπο έχουμε κάνει.Μας απαγορεύουν να έχουμε πιστούς εντός της Μονής μας ούτε τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας μας.
Μας απαγορεύουν την όποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο.Μας έχουν ονοματίσει ως καταληψίες ενώ εδώ ζούμε εδώ και δεκαπέντε αιώνες. Μας απαγορεύουν να φέρνουμε τρόφιμα εντός της μονής μας.Μας απαγορεύουν να μπορούμε να ψαρεύουμε με τις ίδιες τις βάρκες μας.Μας απαγορεύουν να φέρνουμε φάρμακα για τους αρρώστους μας.Μας απαγορεύουν να προσκαλούμε γιατρούς που παρακολουθούν χρόνια περιστατικά γερόντων μας. Πεθαίνουν γερόντια αδιάγνωστα στην Ελλάδα του 2008.Μας απαγορεύουν να καλέσουμε γιατρό της επιλογής μας , τον μόνο γιατρό που μπορούμε είναι έναν γενικής ιατρικής που βρίσκεται στις Καρυές, που σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν έρχεται καν.Μας απαγορεύουν οτιδήποτε στοιχειοθετεί την επιβίωση μας.Μας έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο.Για όλα αυτά ο δικηγόρος μας (κ. Βασίλης Καπερνάρος) έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που λόγω σχέσης κράτους – Φαναριού έχει μπει στο «συρτάρι».

PROUD TO BE GREEK.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ η οποία μας γράφει ότι το γεγονός είναι πραγματικό.Ένας Έλληνας μπαίνει σε μια τράπεζα της Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο. Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων για 2 εβδομάδες και χρειάζεται να πάρει οπωσδήποτε ένα δάνειο των 5000$.
Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειασθεί ένα είδος εξασφάλισης για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας βγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μια ολοκαίνουρια Ferrari, που είναι παρκαρισμένη στην είσοδο της τράπεζας. Αφού πραγματοποιείται ο έλεγχος από την τράπεζα ότι το αυτοκίνητο είναι όντως στο όνομα του, μέσα σε 20 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, και ο Έλληνας παίρνει τα χρήματα και φεύγει. Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της τράπεζας και οι υπάλληλοι του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έβαλε υποθήκη μια Ferrari των $200.000 για να πάρει δάνειο $5.000!
Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας. Δυο εβδομάδες αργότερα ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5.000 και τον τόκο που ανέρχεται στα $15.41.Ο υπάλληλος του λέει; Κύριε είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζα μας, όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μια απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και βρήκαμε ότι είσαστε δισεκατομμυριούχος! Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο! Και ο Έλληνας απαντά:Πες μου ένα άλλο σημείο στη Νέα Υόρκη που θα μπορούσε να αφήσει κανείς μια Ferrari με ασφάλεια για δυο εβδομάδες πληρώνοντας για παρκινγκ μόνο $15.41!!!/
infognomonpolitics.blogspot.com
Κόκαλο ο υπάλληλος…..Ζήτω η Ελλάδα!!!!

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ, ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, για να προσκυνήσει ην εικόνα της Παναγίας του Κουρσκ.
Εκεί τον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε ο Αγιώτατος Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος Α’ , μαζί με τον επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς (ROCOR), Μητροπολίτη Ιλαρίωνα. Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Κύριλλος μαζί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Πούτιν, μετέβησαν μπροστά από το ιερό του ναού όπου προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας του Κουρσκ, η οποία από τις 12 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στη Μόσχα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τρεις φορές τον σταυρό του και ασπάσθηκε με πολύ ευλάβεια τη θαυματουργική εικόνα της Παναγίας του Κουρσκ, αμέσως μετά προσκύνησε και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.
Να αναφερθεί ότι ο κ. Πούτιν σε μια σύντομη δήλωσή του, υπενθύμισε ότι πολλοί από τους παρόντες εκπροσώπους της ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς στον ναό, είχαν λάβει ενεργά μέρος στην ενοποίηση της ρωσικής Εκκλησίας με τη ρωσική Εκκλησία της Διασποράς.
«Το γεγονός αυτό ήταν μια σωστή απόφαση και η σημερινή επίσκεψη σας το αποδεικνύει περίτρανα. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω ως φιλοξενούμενους, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος. Είστε στο σπίτι σας!».
Σε απάντησή του, ο επικεφαλής της ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν «για τη σημαντική συμβολή του, σχετικά με τη μεταφορά της εικόνας στη Ρωσία».«Θα θέλαμε να σας δωρίσουμε ένα πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του Κουρσκ, για να την έχετε πάντοτε ως προστάτιδά σας, και η οποία σας βοήθησε πολλές φορές προς όφελος της Ρωσίας», συνέχισε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος μαζί με τον κ. Πούτιν και τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, μετέβησαν στο Πατριαρχικό γραφείο του Καθεδρικού ναού για το καθιερωμένο τσάι.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ


O Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδας εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, καλεί τα κόμματα να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, καθώς επίσης και για τα προβλήματα και αιτήματα που απασχολούν τον εφημεριακό κλήρο.
Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Κληρικών, τονίζει ότι «οι απόψεις, θέσεις ,γνώμες και διατυπώσεις σχετικά με το λεγόμενο χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους , που κατά καιρούς προβάλουν στελέχη όλων των κομμάτων και δεν ικανοποιούν το σύνολο των Κληρικών Ελλάδος και τα χιλιάδες μέλη των οικογενειών των, που και αυτά είναι Έλληνες πολίτες ψηφοφόροι, θα πρέπει τα κόμματα προεκλογικά να ενημερώσουν τι προτίθενται να πράξουν μετεκλογικά για τα ως άνω θέματα, έτσι ώστε και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος να ενημερώσει τους εφημερίους και αυτοί να πράξουν ανάλογα με τη συνείδησή τους».

Ο Π.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ<<ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ>>


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας με επίσημο γράμμα του προς
τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, απέσυρε την υπογραφή του από το κείμενο της «Ομολογίας Πίστεως».
Στο γράμμα του ο κ. Ιερεμίας, ζήτησε συγνώμη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εάν τον λύπησε, τονίζοντας ότι «του είπαν ότι το κείμενο το υπογράφουν και Αρχιερείς».
Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας μιλώντας αποκλειστικά στον Διευθυντή της Romfea.gr, κ. Αιμίλιο Πολυγένη δήλωσε: «Έστειλα γράμμα προς τον Παναγιώτατο και του ζήτησα συγνώμη εάν τον λύπησα, επίσης του είπα ότι εγώ καταθέτω τον εαυτό μου, στρατιώτη στην Μητέρα εκκλησία για τους αγώνες της πίστεως, αλλά στους αγώνες αυτούς που προπορεύετε ο Πατριάρχης, η Ιερά Σύνοδος και η Ιεραρχία».
«Εγώ νόμιζα ότι θα υπογράψουν όλοι οι Αρχιερείς, διότι μου είχαν πει ότι υπογράφουν και Αρχιερείς και ότι το κείμενο δεν στρέφεται κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου. Όταν είδα όμως ότι υπέγραψαν μόνο τρείς - τέσσερεις επίσκοποι, είχα ένα έλεγχο συνειδησιακό μέσα μου. Τότε είπα στον εαυτό μου, πως οι άλλοι Αρχιερείς δεν υπέγραψαν; Είμαι εγώ περισσότερο χριστιανός από αυτούς; Έτσι αμέσως απέσυρα την υπογραφή μου, ενημερώνοντας με επιστολή και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο», δήλωσε αποκλειστικά στην Romfea.gr, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ιερεμίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να με ελεήσει ο Κύριος, που δεν μπορεί να γίνει γιατί είμαι αμαρτωλός, όπως ο πατέρας μου έχυσε το αίμα του για την πατρίδα, να αξιωθώ και εγώ να χύσω το αίμα μου για αγώνες που αφορούν την ορθόδοξη πίστη, αλλά το τονίζω μόνο όταν γίνονται πολύ σοβαροί αγώνες». Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας δήλωσε: «Κοιτάξτε κ. Πολυγένη, το εκκλησιολογικό είναι, όπως διαφαίνεται και από την εκκλησιαστική ιστορία, οι επίσκοποι να συντάσσουν τα κείμενα σαν ταγοί και μετά να υπογράφουν οι μοναχοί και οι λαϊκοί».

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ


Μια νοσηλεύτρια από την βρετανική πόλη του Έξετερ, απολύθηκε από ιατρικό κέντρο που εργαζόταν, γιατί αρνήθηκε
να βγάλει τον σταυρό που φορούσε στο λαιμό της.
Εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιατρικού κέντρου, στο οποίο δούλευε η εν λόγο νοσηλεύτρια, σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το περιστατικό τόνισε: «προσπαθούμε να βρούμε μια συμβιβαστική λύση, με την νοσηλεύτρια».
Ακόμη, συνέχισε «οι όροι της ιατρικής υπηρεσίας απαγορεύουν στο ιατρικό προσωπικό να φορούν περιδέραια στο λαιμό, διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στους ασθενείς. Το να φοράμε τον σταυρό της σταύρωσης, δεν αποτελεί μια απαραίτητη ιδιότητα του Χριστιανισμού, εάν όμως η εν λόγω νοσηλεύτρια θέλει να φοράει σταυρό, μπορεί να τον κρεμάσει στην εσωτερική τσέπη της στολής της, αλλά όχι στο λαιμό».Η νοσηλεύτρια από την πλευρά της, σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι «πολλοί υπάλληλοι του ιατρικού κέντρου φοράνε κοσμήματα, βραχιόλια και περιδέραια αλλά γι΄ αυτούς ποτέ δεν έχουν ληφθεί κάποια μέτρα».Επίσης, η 54χρονη νοσηλεύτρια είπε: «Εδώ και 30 χρόνια φοράω τον σταυρό μου, συγκεκριμένα από τότε που σπούδαζα νοσηλευτική. Έχω εργαστεί πάρα πολλά χρόνια στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και ο σταυρός που φοράω ποτέ δεν προκάλεσε ζημιά ούτε σε εμένα, αλλά ούτε σε κάποιον ασθενή».«Εξ όσων γνωρίζω, κανένας ασθενής δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για το γεγονός ότι φοράω τον εσταυρωμένο», συνέχισε η νοσηλεύτρια.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η νοσηλεύτρια θα καταθέσει αγωγή κατά του ιατρικού κέντρου.

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


"Η δίωξη των μοναχών της πατροπαράδοτης και ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους συνεχίζεται ακατάπαυστα. Δεκατρείς αδελφοί μας καταδικάσθηκαν σήμερα σε φυλάκιση από τα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, διότι τάχα «παραμένουν παράνομα» και «εμποδίζουν τη λειτουργία» της Ιεράς Μονής μας.Εμείς, οι 105 μοναχοί της...πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, πιστοί στους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας και στις παραδόσεις, δηλώνουμε ότι τηρούμε ευλαβικά τα όσα μας κληροδότησαν οι μοναχοί αδελφοί μας, λειτουργούντες αδιάκοπα και νόμιμα στο ιστορικό κτίριο της Ιεράς Μονή μας, επί 1.500 συναπτά έτη.
Έτσι και σήμερα εξακολουθούμε να «λειτουργούμε», σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, αλλά και σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και παραδόσεις.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Άγιο Όρος
Greece-Salonica.blogspot.com

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ !


Με μεγάλη μου θλίψη βλέπω τους Πατριάρχες, τους Αρχιεπισκόπους και εν γένει τους Ορθοδόξους Επισκόπους μας να μην κοιτάζουν πως θα μπορέσουν να κάνουν την τριαδική πίστη δύναμη. Τους βλέπω να είναι εγκλωβισμένοι, αιχμάλωτοι της καθημερινότητας και προσανατολισμένοι στα μηδαμινά, ασήμαντα και ευτελή πράγματα. Να νοιάζονται πως θα διατηρηθούν στην εξουσία και να εκλαμβάνουν αυτή ως μέσο και σκοπό της όλης βιωτής τους. Να αντιμετωπίζουν τον πλησίον τους αφ’ υψηλού, σαν να είναι διάδοχοι των Φαρισαίων. Να ξεχνούν πως είναι εν δυνάμει διάδοχοι των αποστόλων του Κυρίου μας και πως μοναδικό έργο έχουν να είναι κήρυκες του Ευαγγελίου.
Να αντικρύζουν τον φτωχό υπεροπτικά αγνοώντας ότι απέναντί τους στέκεται την ώρα εκείνη ο ίδιος ο Κύριος. Να επικεντρώνουν το έργο τους στις πασαρέλες της επίδειξης σαν τα μοντέλα που πλασάρουν τη νέα μόδα. Να, να, να... Φαίνεται πως έχει παντελώς λησμονηθεί από τους ρασοφόρους μας πως η δύναμη της τριαδικής πίστης προέρχεται από το πνεύμα θυσίας προς τον πλησίον, ενδυναμώνεται με την πλήρη αποδοχή και εφαρμογή του θελήματος του Κυρίου μας, θεμελειώνεται με την ταπείνωση και την πορεία προς την ξεχασμένη σήμερα αγιότητα του βίου. Και με πόνο το γράφω αυτό γιατί αυτοί οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι Επίσκοποι είναι του Χριστού και βάλανε όρκο για να υπηρετούν το εκκλησίασμα, τον Αμπελώνα δηλαδή του Κυρίου μας. Ρίχνοντας όμως, μία διεισδυτική ματιά στην καθημερινή δραστηριότητα των ρασοφόρων του Χριστού μας εύκολα διαπιστώνει κανείς πως στη συντριπτική πλειονότητά τους μοναδικό μέλημα έχουν το πως θα μαζέψουν χρήματα και όχι να κάνουν έργο ουσίας. Δεν νοιάζονται, όπως έχει αποδειχθεί για τον κόσμο που πήρε λάθος δρόμο και παρασύρεται από διάφορες αλλόθρησκες και δεισιδαίμονες ιεραρχίες του βδελυρού Σατάν.
Οι δυστυχείς δεν φαίνεται να κατανοούν πως ο Σατάν δεν έχει δύναμη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δημιουργεί αναμπουμπούλα στα μυαλά των άθεων. Όχι καλέ μου παπά, πρόσεξε και κάνε έλεγχο των πράξεών σου. Γίνε ο καλός Χριστιανός. Ανέβα εδώ και τώρα στο τρένο του Χριστού. Συνειδητοποίησε τώρα πως μέλημα του Χριστού είναι να μαζέψει τον άνθρωπο από την αγέλη των πονηρών πνευμάτων. Μπες επικεφαλής του αγώνα σωτηρίας. Γιατί ο κόσμος βλέπει και σε χαρακτηρίζει σήμερα ζημιοκτόνο. Βέβαια, υπάρχουν και τα πρότυπα, οι καλοί ποιμένες και κάνουν έργο πιο σιωπηλό αλλά ωφέλιμο στον πεινασμένο, στον εργάτη αλλά προπαντός δίδουν χαρά στον Κύριο. Αυτός άλλωστε έχει τα σκήπτρα και το φως. Ας μην το λησμονάτε αυτό.Καλοί μου σύνδουλοι ιερείς είναι καιρός να δώσετε το σύνθημα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ. Να διαλαλήσετε και να κηρύξετε την ελπίδα. Να γίνετε κουβαλητές του φωτός. Να ηγηθείτε στη διάλυση του σκότους. Ο Χριστός περιμένει με το χέρι απλωμένο στον φτωχό και άρρωστο. Το Πνεύμα το Άγιο θέλει πάντα να σας οδηγεί στην ίσια οδό, το δρόμο του ουράνιου θόλου. Άγγελοι περιμένουν καρτερικά να σας τοποθετήσουν εκεί που σας έδωσε τη θέση ο Κύριος. Κηρύξτε τις καλές ειδήσεις κόντρα στην κατρακύλα.
Πάψτε να ταυτίζεστε με το θέλημα του αδύναμου Σατάν. Νοιαστείτε για το ποίμνιό σας, το τμήμα δηλαδή της Αμπέλου που επέστρεψε ο Κύριος να καλλιεργείτε. Προσανατολισθείτε στη σοδειά και τους καρπούς της Αμπέλου που θα αποδώσετε στον τριαδικό Θεό. Θυμηθείτε τα λόγια του θεόπτη Μωϋσή «εκ γαρ αμπέλων Σοδόμων η άμπελος αυτών, και η κληματίς αυτών εκ Γομόρρας. Η σταφυλή αυτών σταφυλή χολής, βότρυς πικρίας αυτοίς» και αφιερωθείτε στην θυσιαστική προσφορά προς το ποίμνιό σας. Και ως καρποί νοούνται η υπομονή, η ανιδιοτελής αγάπη, η μετάνοια, η πίστη, το έλεος, η δικαιοσύνη του Θεού...
.... .... .... .... www.orthodoxia.gr

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ


Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
Του Πομάκου, μουσουλμάνου από τη Ξάνθη Κεμάλ Φαρζλή
Εφημερίδα Ζαγάλισα (Σεπτέμβριος 2009)
Ο ανδρισμός δεν είναι πλέον στη δύναμη των χεριών, αλλά στην καρδιά και στην ψυχή των ανθρώπων. Φαίνεται ότι αυτό οι Τούρκοι δεν το έχουν καταλάβει, αλλά και ούτε κάποιοι γενίτσαροι και πουλημένοι Πομάκοι που δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι. Όσοι λοιπόν μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα στη Θράκη, θα έπρεπε να ντρέπονται για πάρα πολλούς λόγους. Αυτό που εγώ θέλω να πω είναι το εξής : αν είναι άνδρες και αν φορούν παντελόνια, θα πρέπει να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, εκεί όπου 400.000 Πόντιοι σφαγιάστηκαν από Τούρκους δολοφόνους τους οποίους στη συνέχεια τους έκαναν ήρωες.
Όσοι είμαστε μουσουλμάνοι -ξέρουμε ότι οι ψυχές των δολοφόνων αυτών βασανίζονται στην κόλαση. Ο Αλλάχ εκεί τους έχει πάει σίγουρα και εκεί θα καταλήξουν και πολλοί από τη Θράκη που θέλουν να βλάψουν την Ελλάδα, όπου ζουν πιο ειρηνικά και όμορφα από ότι θα ζούσαν στη Μητέρα Πατρίδα τους την Τουρκία. Γι αυτό άλλωστε και δεν φεύγουν... Απλά εδώ ζουν σαν πασάδες. Αν πάνε εκεί δεν θα έχουν καμιά αξία για την Τουρκία και θα τους εγκαταλείψει στην τύχη τους, όπως τόσα εκατομμύρια φτωχών και ταλαιπωρημένων Τούρκων. Εκεί να δούμε πια θα είναι η αξία τους...
Θέλω να ρωτήσω: είδε ή άκουσε ποτέ κάποιος, ένα μουσουλμάνο βουλευτή στο νομό Ξάνθης και Ροδόπης, έναν μουσουλμάνο νομαρχιακό σύμβουλο, ένα δημοτικό σύμβουλο, ένα μουσουλμάνο δήμαρχο, να κάνει έστω μια δήλωση αναγνώρισης για τα 400.000 δολοφονημένους Ποντίους; Είδατε ποτέ ένα μουσουλμάνο δημοσιογράφο να γράψει έστω μια λέξη συμπάθειας για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου; Δεν είδατε ούτε και θα δείτε, επειδή απλά είναι φασίστες και θαυμαστές των δολοφόνων και μέσα στη ψυχή τους πανηγυρίζουν και χαίρονται.
Όχι μόνο κανείς δεν έχει πεί από τότε που απελευθερώθηκε η Θράκη έστω μία κουβέντα, αντίθετα κάποιοι από αυτούς σαν κοινοί ρουφιάνοι και σκατόμυγες που κολλούν όπου βρουν σκ..., τρέχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν τα Ποντιακά σωματεία για να τραβήξουν φωτογραφίες, να μαγνητοφωνήσουν και να τρέξουν σαν πιστά σκυλιά στα αφεντικά τους να παραδώσουν το υλικό. Αυτοί είναι γνήσιοι απόγονοι των Τούρκων δολοφόνων και απορώ πως ακόμα οι Πόντιοι τους φέρονται δημοκρατικά και τους επιτρέπουν την είσοδο σε τέτοιες εκδηλώσεις. Τα θύματα της γενοκτονίας θα ενέκριναν άραγε μια τόσο...δημοκρατική συμπεριφορά σε ιδεολογικούς θαυμαστές των δολοφόνων; Ευτυχώς, εμείς οι Πομάκοι, τους ξέρουμε καλά και στις εκδηλώσεις μας δεν θα μπουν και δεν θα ρουφιανέψουν ποτέ...
Πηγή: malkidis.blogspot.com

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΤΑΡΤΩΝ UCK ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ


Είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στην σφαγή των Σέρβων που διέπραξαν τα σιωνιστικά σχέδια, χωρίς να μας τιμά αυτό σαν Έλληνες από την ιστορία μας.

Η πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στα Σκόπια απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ (MANU) με την οποία ζητά απ' αυτήν να επανορθώσει τις αναφορές, στην πρόσφατα εκδοθείσα εγκυκλοπαίδεια, περί εκπαίδευσης των Αλβανών ανταρτών του UCK από Βρετανούς και Αμερικανούς ειδικούς."Πρόκειται για ανακρίβειες. Δεν υπήρξε καμία εκπαίδευση από τις βρετανικές δυνάμεις. Ζητάμε από τη MANU να επανορθώσει.
Το πώς θα το πράξει είναι δική της δουλειά",δήλωσε σχετικά ο πρέσβης της Μ.Βρετανίας στην ΠΓΔΜ Άντριου Κι.Προηγουμένως και η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια αντέδρασε έντονα για την αναφορά αυτή στην εγκυκλοπαίδεια,που επιμελήθηκε η MANU.Στην εγκυκλοπαίδεια αναφέρεται ότι οι Αλβανοί αντάρτες του UCK στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας περισσότερα δικαιώματα για τους Αλβανούς της χώρας, εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς και Βρετανούς ειδικούς."Πρόκεται για ψευδεπίγραφες, αβάσιμες και απαράδεκτες αξιώσεις της MANU.
Εκφράζουμε την βαθειά μας απογοήτευση για τη ΜΑΝU, η οποία επιχείρησε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε γελοίες υποθέσεις",αναφέρθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ.Η εγκυκλοπαίδεια αυτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο μεταξύ των Αλβανών της ΠΓΔΜ, όσο και στην ίδια την Αλβανία, που καταγγέλλουν ότι στην εγκυκλοπαίδεια περιλαμβάνονται "ιστορικές ανακρίβειες" και "μειωτικοί χαρακτηρισμοί" για τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ και ζητούν την απόσυρσή της.iKypros23/09/2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ


«ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ημέρες είμαστε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά. Φάρμακα μόλις χθες ήρθαν στο νησί. Είχαμε ελλείψεις, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Τα μανάβικα είναι άδεια και το ένα από τα δύο αρτοποιεία δεν έχει αλεύρι». Με αυτό τον τρόπο περιγράφει στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Φούρνων Ικαρίας Ιωάννης Μαρούσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού μετά την κατάσχεση των πλοίων του Αγούδημου, που είχε ως αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς καράβι. Όπως προσθέτει, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι ήταν συνεχείς λόγω των αραιών δρομολογίων.
«Το ταξίδι για να φτάσουμε στον Πειραιά είχε μετατραπεί σε Οδύσσεια. Τώρα που δεν υπάρχει καθόλου πλοίο για τον Πειραιά είναι ακόμα χειρότερα. Οι συγκοινωνίες είναι το Α και το Ω. Αλλιώς ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει το νησί μολονότι έχει προοπτικές». Ο κ. Μαρούσης για να δείξει πόσο έντονο είναι το πρόβλημα με τα δρομολόγια τονίζει ότι «οι κάτοικοι δεν ταλαιπωρούνται μόνο ζωντανοί αλλά και νεκροί... Πριν από λίγες ημέρες ένας πολίτης ταλαιπωρήθηκε στην προσπάθειά του να μεταφέρει ακτοπλοϊκώς τη σορό συγγενούς του, που καταγόταν από τους Φούρνους. Έπρεπε να έρθει μέσω Σάμου προκειμένου να ταφεί ο συγγενής του στους Φούρνους». Τόσο οι κάτοικοι όσο και ο ίδιος, όπως λέει, έχουν φτάσει στα όριά τους. «Οι δημότες με συναντούν στον δρόμο και με ρωτούν συνεχώς “τι θα γίνει με το βαπόρι;”. Δεν ξέρω τι να τους απαντήσω πλέον».
Τα άλλα νησιά Πλοία της εταιρείας του Αγούδημου εξυπηρετούσαν και νησιά στην «άγονη γραμμή» των Κυκλάδων, όπως η Σίκινος, η Φολέγανδρος, η Ανάφη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα καθώς αυτά τα νησιά συνδέονται με τον Πειραιά και με πλοία άλλων εταιρειών. «Έχουμε ένα λιγότερο δρομολόγιο την εβδομάδα όπως και η Φολέγανδρος, αλλά έως τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα. Και αυτό διότι εξυπηρετούμαστε από τα δρομολόγια του πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής” αλλά και από πέντε ενδοκυκλαδικά δρομολόγια την εβδομάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Σικίνου Ιωάννης Συρίγος.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΜΚΑ


Η αριθμοποίησις στην κοινωνική ασφάλισι μπορεί να έχη απρόβλεπτες και οδυνηρές συνέπειες για την αξιοπρέπεια των ασθενών και εμπεριστάτων συνανθρώπων μας. Μπορεί να σημάνη το τέλος της χριστιανικής αγάπης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, στο όνομα της άνετης και γρήγορης εξυπηρετήσεώς των. Η ιδιωτικοποίησις των κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. της υγείας) σε ένα περιβάλλον, όπως το διαμορφώνει η παγκοσμιοποίηση, καταργεί το κράτος-πρόνοια. Η φιλανθρωπία στον τομέα της υγείας καθίσταται αδύνατη, καθώς η (απρόσωπη και αριθμοποιημένη πλέον) κοινωνία δεν θα νομιμοποιήται ούτε θα έχη την δυνατότητα να σήκωση, τα έξοδα από τις ανάγκες νοσηλείας και περιθάλψεως αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Η υγεία άλλωστε είναι ευαίσθητο δεδομένο, το οποίο δεν πρέπει να παραχωρηθή στα αδιάκριτα μάτια τρίτων, και μάλιστα αγνώστων και απρόσωπων υπαλλήλων ενός απρόσωπου και ανάλγητου φορέως υγείας. Δικαίως λοιπόν ανησυχούν για μία τέτοια κατάχρησι του ΑΜΚΑ οι εν τω κόσμω αδελφοί και πρέπει να απαιτήσουν με κάθε δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο την διασφάλισι των ατομικών δικαιωμάτων και του απορρήτου της προσωπικής τους ζωής, το οποίο ευθέως καταστρατηγείται με την αριθμοποίησι. Ο ΑΜΚΑ θα μπορούσε ενδεχομένως να επιβληθή από την Πολιτεία για τον έλεγχο εκείνων που παρανομούν. Η κοσμική εξουσία κατά τον Απόστολο Παύλο, «ου γαρ εική την μάχαιραν φορεί. Θεού γαρ διάκονος εστίν, έκδικος εις οργήν τω το κακόν πράσσοντι» (Ρωμ. ιγ' 4). Ποτέ όμως δεν θα έπρεπε ο ΑΜΚΑ να χορηγηθή για μία γενικευμένη αριθμοποίησι όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, και μάλιστα με την συγκατάθεσί τους. Η δεύτερη όψις του ζητήματος είναι η συσχέτισις του ΑΜΚΑ με τον αριθμό 666. Για αυτήν την πλευρά του ζητήματος η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους είχε εύστοχα διακηρύξει: «Συμμερίζεται η Ιερά Κοινότης την ευαισθησία των πιστών Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι επ' ουδενί λόγω επιθυμούν να έχουν στην προσωπική τους ταυτότητα, που θα φέρουν πάντα μαζί τους, το σύμβολο-αριθμό του Αντιχρίστου, έστω και υπό την μορφή του γραμμικού συστήματος [...] Προειδοποιεί ακόμη η Ιερά Κοινότης ότι οι Αγιορείται Μοναχοί δεν θα δεχθούν να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες, εφ' όσον διαπιστωθή ότι φέρουν το 666» (Ανακοινωθέν ΕΔΙΣ Αυγούστου 1988). Στο πλαίσιο αυτής της σαφέστατης τοποθετήσεως της Ιεράς Κοινότητος παρατηρούμε τα ακόλουθα: Η διακήρυξις της Ιεράς Κοινότητος ισχύει και για τον ΑΜΚΑ. Εάν ο ΑΜΚΑ είχε τον αριθμό του Αντιχρίστου, δεν έπρεπε να τον δεχθή κανείς Ορθόδοξος Χριστιανός. Ο ΑΜΚΑ όμως είναι ένας αριθμός πού τυπώνεται στην κάρτα ασφαλίσεως με τον γραμμωτό κωδικό CODE 39, ο οποίος δεν σχετίζεται με τον αριθμό 666 και πολύ περισσότερο δεν είναι ο δυσώνυμος αυτός αριθμός. Τουλάχιστον στο σημείο αυτό η Πολιτεία σεβάσθηκε την ευαισθησία του ορθοδόξου λαού μας και δεν περιέλαβε στον ΑΜΚΑ τις προδιαγραφές του ΕΚΑΜ. Εάν συσχετίζουμε τον ΑΜΚΑ με τον αριθμό 666 και δημιουργούμε πανικό, επειδή δήθεν κάθε μορφή γραμμωτού κωδικού εμπεριέχει τον αριθμό του Αντιχρίστου, υπερβάλλουμε και δεν οικοδομούμε κανένα.
Από ποιμαντική πάντως άποψι θα ήταν άκαιρο να ζητήσουμε από τον καθέκαστα συνάνθρωπο μας, ο οποίος έχει λόγους να κινηθή μέσα στην σύγχρονη κοινωνία (θέματα υγείας, παιδείας, μετακινήσεως, δοσοληψιών κ.λπ.) χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, να μη τον παράλαβη και να μπη σε δοκιμασίες. Η παραλαβή του ΑΜΚΑ εν τούτοις δεν καταργεί την καλή ανησυχία μας, την οποία είχαμε τόσα χρόνια και αγωνισθήκαμε κατά του ΕΚΑΜ. Η καλή ανησυχία και τότε και τώρα έχει ουσιαστικό νόημα. Βεβαιώνει ότι τοποθε-τούμεθα σωστά έναντι της ελεύσεως του Αντιχρίστου. Δεν πανικοβαλλόμεθα, αλλά ούτε απαξιώνουμε την προφητεία. Ανέκαθεν οι Χριστιανοί περίμεναν τον Αντίχριστο και συνεδύαζαν την έλευσί του με δύσκολες για την Εκκλησία καταστάσεις, όπως την παρουσία διωκτών του Χριστιανισμού (Νέρων), την έμ-φάνισι και δράσι νέων αιρέσεων (αρειανισμός κ.λπ.), την επέλασι και επικρά-τησι αντιχρίστων δυναστών και τυραννικών καθεστώτων (Ισλάμ, Σταλινικός αθεϊσμός). Αυτές ήσαν οι προδρομικές καταστάσεις, για τις οποίες ο ευαγγελιστής Ιωάννης γράφει: «και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν. όθεν γινώσκομεν ότι εσχάτη ώρα εστίν» (Α' Ιω. β' 18). Ο Μέγας Βασίλειος, για να χρησιμοποιήσουμε ένα αυθεντικό παράδειγμα, ζώντας σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο παροτρύνει τον εξόριστο Ορθόδοξο επίσκοπο Εδέσσης Βάρση, να υπομείνη καρτερικά την εξορία διότι θα περάση σύντομα, εκτός πια και αν είναι, συμπληρώνει, στα πρόθυρα ο καιρός του Αντιχρίστου, οπότε πρέπει να προσεύχεται να αποσόβηση ο Κύριος τις θλίψεις ή να τους διαφύλαξη άπταιστους εν μέσω των θλίψεων (Μεγ. Βασιλείου, Επιστολή 264).
Η καλή ανησυχία και το ενδιαφέρον των Χριστιανών, καθ' όλες τίς περιόδους της εκκλησιαστικής Ιστορίας, για το ότι ο «αντίχριστος έρχεται» (Α' Ιω. β' 18), ήσαν απόλυτα δικαιολογημένα και είχαν την θεμελίωσί τους στον λόγο του Κυρίου, ότι «εάν άλλος έλθη εν τω ονόματι τω ιδίω, εκείνον λή-ψεσθε» (Ιω. ε' 43), και στην αποστολική παράδοσι (Ματθ. κδ' 25, Μάρκ. ιγ' 14, Β' Θεσ. β' 1-12, Α' Ιω. β' και δ', Β' Ιω. ε', ζ' 3). Η κατηχητική γραμματεία της αρχαίας Εκκλησίας μαρτυρεί ότι μεταξύ των βασικών διδασκαλιών προς τους νεοφώτιστους Χριστιανούς ήταν και η διδασκαλία περί της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου και περί της ελεύσεως του Αντιχρίστου (αγ. Κυρίλλου Ιεροσολύμων, Κατήχησις 15η). Συνέβησαν όμως ενίοτε παρανοήσεις των αγιογραφικών κειμένων, οι οποίες δημιούργησαν προβληματικές αντιδράσεις των πιστών. Καταστάσεις και γεγονότα πού θεωρήθηκαν σημεία παρουσίας του Αντιχρίστου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όπως το εξακισχιλιοοτό έτος από κτίσεως κόσμου (βλ. αγ. Ειρηναίου Λουγδούνου, Κατά Αιρέσεων, κεφ. 22 και 24) η πτώσις της Ρώμης, η κυριαρχία των Οθωμανών κ.λπ.) και ο Αντίχριστος δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισί του. Γι' αυτό, όπως γράφει ο άγιος Ιππόλυτος Ρώμης, «αναφανέντος γαρ αυτού δείξει ο καιρός το ζητούμενον» (Περί Χριστού και Αντιχρίστου, 49) και, όπως σημπληρώνει ο Ανδρέας Καισαρείας, «ο χρόνος αποκαλύψει και η πείρα τοις νήφουσι» (Ερμηνεία εις την Αποκόλυψιν, 38).
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν θα παραλάβουμε σε ένα δημόσιο έγγραφο έναν αριθμό, έστω μέσα σε ένα κλίμα ούτως ή άλλως προβληματικό και ενδεικτικό των «σημείων των καιρών», αλλά αν θα τον δεχθούμε ως σημείον προσκυνήσεως του Αντιχρίστου και ως Χάραγμά του, όταν αυτός ο ίδιος έλθη. Υπό την έννοια αυτή ο ΑΜΚΑ, ως αριθμός πού θα διευκόλυνε την Πολιτεία να επιτέλεση το καθήκον της έναντι των πολιτών, είναι ηθικώς και πνευματικώς ουδέτερη (έχουμε βεβαίως ήδη ειπεί ότι είναι προβληματική και επικίνδυνη η αριθμοποίησις στα χέρια τυραννικών καθεστώτων ή στο πλαίσιο της ηθικής ασυδοσίας της εποχής μας). Η παρουσία όμως του ΑΜΚΑ στην ζωή μας μας υπενθυμίζει το καθήκον μας και μπορεί να είναι το καλύτερο μήνυμα του Θεού σε όλους μας, να εντείνουμε την καθημερινή μας μετάνοια, να προσέχουμε τους εαυτούς μας «μήποτε βαρυνθώσιν ημών αι καρδίαι έν κραιπάλη και μέθη, και μερίμναις βιωτικαίς, και επιστή εφ' ημάς αιφνίδιος η ημεέρα εκείνη, ως παγίς γαρ επελεύσεται επί πάντας τους καθήμενους επί πρόσωπον πάσης της γης» (πρβλ. Λουκ. κα' 34-35). Εφ' όσον έλάβαμε εντολή από τον Κύριο να προσέχουμε τα «σημεία των καιρών» (Ματθ. ιστ' 3), και εφ' όσον βλέπουμε ότι η παγκοσμιοποίηση σε πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό επίπεδο προχωρεί, η αποστασία από το θέλημα του Θεού αυξάνει, και ο πολύς κόσμος ζη σε μία αδιαφορία για την πνευματική ζωή, μπορούμε να ιδούμε τις καταστάσεις αυτές ως «σημεία των καιρών» και να καλλιεργήσουμε την πίστι μας, την μετάνοια μας, την αγάπη μας προς τον
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου ΌρουςΑρχιμ. Γεώργιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοίΈν Αγίω Όρει τη 3η Αυγούστου 2009
Συνέχεια .. www.impantokratoros.gr