Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ,ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ !


Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, θα συναντηθεί αύριο ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός κ. Σπηλιωτόπουλος θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 14:30, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο γραφείο του στο Υπουργείο.
Πληροφορίες λένε, πως κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα θέσει στον Υπουργό Παιδείας το θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής.
Να σημειωθεί, πως ο Αρχιεπίσκοπος θα συζητήσει και το ζήτημα της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ακόμη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα των θεμάτων.Τέλος, από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ?


Διαπραγματεύσεις μεταξύ εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με στόχο τη «νομιμοποίηση» των πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο αρχίζουν από τον επόμενο μήνα. Όπως διαφάνηκε την περασμένη εβδομάδα και από την επίσκεψη του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ σε Αθήνα και Άγκυρα Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν κρύβουν ότι αναζητούν ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.
Παράλληλα, το μήνυμα της Ουάσιγκτον για την ανάγκη μείωσης της έντασης στο Αιγαίο και εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναμένεται να καταστήσει σαφές η νέα αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τίνα Κάινταναου, η οποία επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα την Αθήνα και την Άγκυρα. Θα συναντηθεί μάλιστα αύριο με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ έχει ζητήσει συναντήσεις και με άλλα κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων με τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μείωση της έντασης Κατά την περιοδεία του κ. Ράσμουσεν σε Αθήνα και Άγκυρα, αντικείμενο των συζητήσεων αποτέλεσε η μείωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών που δημιουργεί, όπως αναφέρεται από την πλευρά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, προβλήματα στη λειτουργία της Συμμαχίας στην περιοχή. Το μοντέλο που έχει επεξεργαστεί το ΝΑΤΟ και έχει επιχειρήσει ξανά να επιβάλει στο Αιγαίο προβλέπει την υποβολή από την Άγκυρα μόνο ορισμένων στοιχείων της πτήσης για τα αεροσκάφη της και μάλιστα όχι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά στο ΝΑΤΟϊκό Αεροπορικό Κέντρο της Λάρισας. Με το πρόσχημα ότι οι τουρκικές πτήσεις γίνονται για σκοπούς της Συμμαχίας (ασκήσεις κ.λπ.), ο κ. Ράσμουσεν ζήτησε από την Ελλάδα να υιοθετηθούν, μεταξύ άλλων, οι προτεινόμενες διαδικασίες προκειμένου να μειωθεί η ένταση.
Ερωτηματικά Παρ΄ όλο που η Αθήνα αντέταξε- κυρίως σε επίπεδο υπουργείου Άμυνας- ότι οι κύριες πηγές έντασης είναι άλλες, συμφώνησε στο να γίνουν συζητήσεις στις Βρυξέλλες σε «τεχνικό επίπεδο» μεταξύ εμπειρογνωμόνων. Κίνηση που, όπως εκτιμούν διπλωματικοί και στρατιωτικοί αναλυτές, ανοίγει τον δρόμο για συνδιαχείρηση του Αιγαίου υπό την αιγίδα και διαιτησία του ΝΑΤΟ. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο προκαλούνται ερωτηματικά σχετικά με την αποδοχή της διαδικασίας αυτής είναι- όπως έλεγαν στρατιωτικές πηγές- ότι η ελληνική πλευρά γνωρίζει ότι η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω όσον αφορά τις αξιώσεις πλήρους συνδιαχείρισης που προβάλλει, παρά τα βήματα καλής θέλησης που έχει κάνει η Ελλάδα.

Η νέα απεσταλμένη

Το βιογραφικό της Τίνα Κάινταναου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, προϊδεάζει για το τι μπορεί η Αθήνα να περιμένει από τη νέα Αμερικανίδα αναπληρώτρια υφυπουργό Εξωτερικών. Θεωρείται «βετεράνος» στα Βαλκάνια, καθώς έχει υπηρετήσει στη Βοσνία, στη Σερβία και στο πλευρό του Αμερικανού πρέσβη Κρίστοφερ Χιλ στα Σκόπια. Η Κάινταναου, μάλιστα, η οποία ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Πρίστινα, έγινε το 2008 η πρώτη πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Κόσοβο. Σημειώνεται ότι η Τίνα Κάινταναου αναλαμβάνει το πόστο του Μάθιου Μπράιζα (που προορίζεται για πρεσβευτής στο Αζερμπαϊτζάν) και θα είναι από εδώ και στο εξής η αρμόδια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο

ΤΟ Π.Σ.Ε ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.


Γενεύη - Από τις 6 έως 14 προσεχούς Οκτωβρίου, συνέρχεται η Ολομέλεια της Επιτροπής «Πίστεως και Τάξεως» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Η Ολομέλεια της Πίστεως και Τάξεως, αποτελούμενη από εκατόν είκοσι μέλη, συνέρχεται μόνο μία φορά μεταξύ δύο Γενικών Συνελεύσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
Στην επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομελείας της Επιτροπής θα παραστεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα αναπτύξει το κεντρικό θέμα της συναντήσεως, «Κεκλημένοι εις μίαν Εκκλησίαν».Στη συνάντηση αυτή θα εξετασθεί η ιστορική πορεία των συζητήσεων για την ενότητα των Εκκλησιών καθώς και το ερώτημα κατά πόσον οι Εκκλησίες σήμερα έχουν το ίδιο θεολογικό ενδιαφέρον για την ενότητα μεταξύ τους και αν η ενότητα είναι δυνατή υπό τα σημερινά δεδομένα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ROMFEA.GR: Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο συμμετεχόντων δε συμμετέχουν οι Εκκλησίες Βουλγαρίας και της Γεωργίας, οι οποίες έχουν αποσυρθεί από όλες τις δραστηριότητες του Π.Σ.Ε, αλλά και η Εκκλησία της Σερβίας.

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΝΕΑ
Η εποχή μας ταλανίζεται από ποικίλες αιρέσεις και κυρίως από την «παναίρεση» του οικουμενισμού, διαχριστιανικού και διαθρησκειακού, ο οποίος προβάλλεται και επιβάλλεται με τους όρους, τα μέσα και τις πρακτικές της Νέας Εποχής. Αυτή είναι και η διαφορά των συγχρόνων ποικίλων αιρέσεων από τις παλαιότερες γνωστές αιρέσεις της εκκλησιαστικής μας ιστορίας: ότι δεν προσβάλλουν μία συγκεκριμένη αλήθεια, αλλά το συνολικό οικοδόμημα της ορθοδόξου πίστεως, χωρίς όμως φαινομενικά να το αμφισβητούν. Η ουνιτίζουσα μάλιστα διάσταση του οικουμενισμού, η οποία παγιώθηκε στις μέρες μας, στηρίζεται σε καθαρά νεοεποχίτικη λογική. Δεν θίγει εξωτερικά την ορθοδοξία, αλλά την απογυμνώνει από τον αποκαλυπτικό και σωτηριολογικό της χαρακτήρα, καθώς την εξομοιώνει με την αίρεση, την οποία αναγνωρίζει ως μία άλλη εκδοχή της αληθείας.

Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το σχέδιο της Τουρκίας σε εξέλιξη, πάντα με την βοήθεια του Ισραήλ. Πρώτα η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, έπειτα η συσπείρωση ομάδων μουσουλμανικού χαρακτήρα και τέλος η εκμετάλλευση πάσης φύσεως ως και δολιοφθοράς από το Τουρκικό καθεστώς. Με κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί μέσα από διπλωματικές συνομιλίες μας, η Τουρκία επικαλείται το θέμα "καταπίεσης" των μουσουλμανικών μειονοτήτων που διαβιούν στην Ελλάδα. Ο ισχυρισμός της αυτός που διατυπώνεται με αρκετά αόριστο τρόπο όμως, σε ποιά στοιχεία βασίζεται; Γιατί μέχρι τώρα, αν και δεν μας έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία να στηρίζουν έναν τέτοιο ισχυρισμό, επιμένει να τον χρησιμοποιεί σαν "διαπραγματευτικό χαρτί".Ας δούμε όμως μια συνοπτική εικόνα του καθεστώτος των εν Ελλάδι Μουσουλμάνων όπως αυτό διαμορφώθηκε από τα πρώτα έτη σύστασης του Νέου Ελληνικού Κράτους. Μετά την Επανάσταση του 21 και την ανακήρυξη της Ελλάδας σε ανεξάρτητο κράτος, είχε αποφασιστεί να θεωρούνται "έλληνες πολίτες" μόνο οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση όμως, οι Καθολικοί που ζούσαν στην ελληνική επικράτεια θα παραμερίζονταν και αυτό δυσαρεστούσε τις Προστάτιδες Δυνάμεις, δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι είχαν βοηθήσει έμπρακτα στον Απελευθερωτικό μας Αγώνα. Και έτσι, τελικά αποφασίστηκε να ισχύσει καθεστώς ανεξιθρησκείας που επέτρεπε πολιτικά δικαιώματα σε όλες τις ετερόθρησκες μειονότητες της ελληνικής επικράτειας. Ανάμεσα σ΄αυτές ήταν και μουσουλμάνοι...
Η Ελληνική Πολιτεία έκτοτε, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να υπερφαλαγγίσει τις περίπλοκες νομικές δυσχέρειες και να εξασφαλίσει το δυνατόν ευνοικότερο καθεστώς στην διαβίωση και προστασία των μουσουλμανικών μειονοτήτων.Μελέτες νομικών και ιστορικών που αναφέρονται κυρίως στα ιδιοκτησιακά θέματα των μειονοτήτων αυτών, καταδεικνύουν αυτήν την αλήθεια. Μια ενδεικτική περίπτωση είναι εκείνη των "βακουφιών". Τα βακούφια (αφιερώματα) είναι κτηματικές περιουσίες των εν Ελλάδι Μουσουλμάνων οι οποίες έχουν αφιερωθεί απ΄αυτούς σε ευαγείς σκοπούς, είναι δε δύο ειδών, τα ευαγή και τα προσοδοφόρα. Μέσω βακουφιών, οι μουσουλμάνοι μπορούν να εξασφαλίζουν περιουσία για ίδιον συμφέρον βάσει κληρονομικού δικαιώματος. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Ελλάδας, υπάγεται στο καθεστώς των μουφτήδων (ιεροδίκες), που επιτρέπει σημαντικές εξουσίες στη μουσουλμανική μειονότητα της χώρας μας. Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης η οποία υπογράφτηκε και από τις δύο χώρες (Ελλάδα-Τουρκία), ορίζεται ότι οι μειονότητες αυτές είναι θρησκευτικές και όχι εθνικές, ενώ οι μουφτήδες τους δεν είναι αιρετοί αλλά διορίζονται. Το ισχύον καθεστώς των μουφτήδων, κυρώθηκε το 1990 από την Ελληνική Βουλή.
Οι 3 μουφτήδες της Θράκης μισθοδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι αποφάσεις που εκδίδουν, επικυρώνονται από τα Ελληνικά Δικαστήρια, τα οποία πάντοτε φροντίζουν να σέβονται τις ιδιοτυπίες της νομοθεσίας μουσουλμάνων, δεδομένου ότι σε μεγάλο βαθμό η νομοθεσία τους συνδέεται με το Κοράνι...Κατά πόσο όμως ίσχυσε και ισχύει η αμοιβαιότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όσον αφορά τον σεβασμό των ελληνικών μειονοτήτων που βρέθηκαν στα τουρκικά εδάφη; Παρ΄όλο που οι Συνθήκες όριζαν ξεκάθαρα τα δικαιώματά τους, η Τουρκία βρήκε πολλούς τρόπους να τα παραβιάσει. Οσο γι΄αυτό το θέμα, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που μπορούν να το βεβαιώσουν...

ΝΕΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΦΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ !

Η εφημερίδα Αφρίκα δημοσιεύει μαρτυρία Τουρκοκύπριου αυτόπτη μάρτυρα σύμφωνα με τον οποίο οκτώ λεωφορεία, στο καθένα από τα οποία επέβαιναν 40 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, σφαγιάστηκαν με λόγχες και ξιφολόγχες από Τούρκους στρατιώτες.
Λευκωσία: Άλλη μια συγκλονιστική μαρτυρία σφαγής Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 δημοσιεύεται σήμερα στον τ/κ Τύπο. Η εφημερίδα Αφρίκα δημοσιεύει μαρτυρία Τουρκοκύπριου αυτόπτη μάρτυρα σύμφωνα με τον οποίο οκτώ λεωφορεία, στο καθένα από τα οποία επέβαιναν 40 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, σφαγιάστηκαν με λόγχες και ξιφολόγχες από Τούρκους στρατιώτες.Το περιστατικό σύμφωνα με τη μαρτυρία συνέβη την ώρα που 320 συνολικά Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι έφτασαν με τα λεωφορεία στην παραλία της Κερύνειας και στο σημείο της απόβασης, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλοίο και να μεταφερθούν στην Τουρκία.
Την ίδια ώρα κατέφθασε πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αφού έμαθαν ποιοι ήταν οι αιχμάλωτοι τους επιτέθηκαν με τις λόγχες και τις ξιφολόγχες των όπλων τους, σφαγιάζοντας τους στην παραλία.Από το αίμα των αιχμαλώτων η θάλασσα κοκκίνισε, αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας στην Αφρίκα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι φοβήθηκε και ο ίδιος για τη ζωή του λόγω της μανίας των Τούρκων στρατιωτών.Ο αυτόπτης μάρτυρας που δεν θέλει να αποκαλυφθεί το όνομά του δήλωσε ότι οι Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι πιθανόν να θάφτηκαν σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Maremonte της Κερύνειας.Η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου 1974.ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣAΝΑΝΕΩΣΗΜαρτυρία Τουρκοκύπριου σε σφαγή Ελληνοκύπριων αιχμαλώτωνΗ τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» αναφέρεται, σε σημερινό δημοσίευμα, σε δηλώσεις Τουρκοκύπριου, ο οποίος, ήταν αυτόπτης μάρτυρας σφαγής Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του.Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τ/κ δήλωσε ότι είχαν παραδώσει Ε/κ αιχμαλώτους για να τους μεταφέρουν στην Τουρκία.«Τη στιγμή που αυτοί (Ε/κ αιχμάλωτοι) οδηγήθηκαν στο σημείο της εισβολής, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο, κατέφθαναν Τούρκοι στρατιώτες από την Τουρκία και μόλις τους είδαν δεμένους ρώτησαν περί τίνος πρόκειται και όταν πήραν την απάντηση ότι ήταν Ε/κ αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με λόγχες και ξιφολόγχες» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Τ/κ.
«Από το αίμα των αιχμαλώτων η θάλασσα κοκκίνισε», είπε ο Τ/κ.Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Τ/κ αν φοβήθηκε από τη σκηνή και αυτός απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του επειδή είχε θολώσει σε τέτοιο βαθμό το μάτι των Τούρκων στρατιωτών και δεν αποκλείονταν να σφάξουν και τους ιδίους.Είπε ότι επρόκειτο για οκτώ λεωφορεία, στα οποία επέβαιναν 40 αιχμάλωτοι, ένας «αγωνιστής», ένας «αστυνομικός» και ένας οδηγός στο κάθε λεωφορείο.Υπεύθυνος για τη φάλαγγα ήταν ο Τ/κ λοχίας Χουσεϊν Ταχίρ.Ο αυτόπτης μάρτυρας, που δεν θέλει να αποκαλυφθεί τα όνομά του, δήλωσε ότι ίσως να έθαψαν τους νεκρούς σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε.
Προσθέτει ότι το συμβάν έλαβε χώρα στα τέλη του Αυγούστου.Αναφέρει ότι στους Τούρκους στρατιώτες που διέπραξαν τα εγκλήματα, προτού αποσταλούν στην Κύπρο, είχε λεχθεί ότι οι Ε/κ υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια τους αιχμάλωτους Τούρκους στρατιώτες.Ο Τ/κ δημοσιογράφος Αλί Οσμάν, ο οποίος συνομίλησε με τον Τ/κ αυτόπτη μάρτυρα, γράφει ότι αυτός προέβη στις αποκαλύψεις τώρα επειδή τον τελευταίο καιρό ο Τύπος της Τουρκίας αναφέρεται στη δολοφονία στο χωριό Τζιάος και αφήνει να νοηθεί ότι δολοφόνοι ήταν μόνον οι Τ/κ.ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ


Την παρουσία οργανωμένων πυρήνων της τουρκικής ΜΙΤ στο Αιγαίο (Ρόδο) και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές φέρνει στο προσκήνιο η κυριακάτικη εφημερίδα "Το Παρόν" με ρεπορτάζ το οποίο κάνει λόγο για "δημιουργία ομάδων εντός της χώρας απο της τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που μπορούν ανα πάσα στιγμή να προκαλέσουν καταστάσεις εσωτερικού αντιπερισπασμού" δηλαδή ένοπλης ανατρεπτικής δράσης απο οργανωμένους πυρήνες.
Φυσικά η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω υπηρεσίες ουδέποτε περιορίστηκαν σε αμιγώς κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς η δράση τους περιελάμβανε κάθε λογής "αγαθοεργίες" απο συστηματικούς εμπρησμούς μέχρι πάσης φύσεως δολιοφθορές.Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω δράσης αποτελεί η (παλιά μέν, επίκαιρη δε) υπόθεση του λαθρεμπορικού Ivy-B την οποία αποκάλυψε αρχικά η εφημερίδα "Το Βήμα" στις 3 Ιουλίου 1983 και στην οποία αναφέρεται εκτενώς ο δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης ( βλ. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ, σελ. 423).Το Ivy-B, ένα παλιό φορτηγό 334 τόνων με αγγλική σημαία (φωτό) ήταν ο πρωταγωνιστής σε αυτή την άγνωστη εν πολλοίς ιστορία ή οποία είναι ενδεικτική της μεθοδικότητας αλλά και μακρόχρονης ανατρεπτικής δράσης των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Θράκη καθότι μιλάμε για το 1983 δηλαδή 27 ολόκληρα χρόνια πρίν απο την Θράκη του προξενείου,του Μουσταφά Σαρνίτς και λοιπών αστέρων του τουρκικού παρακράτους...
Το εν λόγω σκάφος (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων για τους Ταμίλ) αρχικά εθεάθει να πλέει χωρίς φώτα πορείας ανοιχτά του Πόρου, γεγονός το οποίο κίνησε την περιέργεια του πληρώματος του περιπολικού σκάφους της τότε θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας το οποίο και διενήργησε έλεγχο επι του σκάφους.Ο έλεγχος απέδωσε περι του 2,5 τόνους όπλων, πυρομαχικών και έντυπου υλικού τα οποία όμως αποκάλυψαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την δράση και τους σκοπούς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Το φορτίο περιείχε συνολικά 90 τυφέκια G-3 χωρίς αριθμούς σειράς και 180 γεμιστήρες, 2 πυροβόλα MG-3 και 35.000 φυσίγγια των 7,62mm για τα προαναφερθέντα όπλα, 10 ημιαυτόματα πιστόλια με 3.200 φυσίγγια των 9mm, 200 πλάκες ΤΝΤ με 1000 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, πυροκροτητές και συστήματα ηλεκτρικής πυροδότησης καθώς και αριθμό φορητών ασυρμάτων.
Το υλικό συνοδευόταν απο τουρκικά φυλλάδια για την χρήση των όπλων και λοιπό έντυπο υλικό για την διεξαγωγή ανορθόδοξων επιχειρήσεων, πάντα στην τουρκική. Προφανώς και δεν επρόκειτο για μια απλή υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων. Πιθανολογείται ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν κάποια ερημική τοποθεσία στην Αττική, όπου οι σύνδεσμοι τοπικοί σύνδεσμοι των Τούρκων θα φρόνιζαν για την προώθηση των όπλων στους τελικούς παραλήπτες στην Δυτική Θράκη.Όπως έγινε γνωστό τα όπλα προέρχονταν απο την τουρκική κρατική βιομηχανία όπλων ΜΚΕΚ και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Ιρλανδός καπετάνιος το φορτίο είχε παραγγείλει η τουρκική κρατική Κτηματική Τράπεζα και είχε φορτωθεί στην Νικομήδεια, πλησίον στον (αυστηρότατα) φρουρούμενο ναυστάθμο του Τουρκικού στόλου.
Πηγή: strategy

ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ ,ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ στους Αγίους Τόπους είναι αυτή καθαυτή για τον καθένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας· για τους πιστούς είναι ένα γεγονός συγκλονιστικό. Η περιήγηση στους χώρους εκείνους που οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν σπείρει με μαρτυρίες και μνημεία χαράζει στη μνήμη ανεξίτηλες εικόνες. Ιδίως για τους Χριστιανούς και μάλιστα τους Ορθοδόξους ο Πανίερος Ναός της Αναστάσεως με τα προσκυνήματα του Γολγοθά και του Τάφου του Χριστού, ο Ναός της Βηθλεέμ με το Αγιο Σπήλαιο, ο Ναός της Γεσθημανής με τον Τάφο της Παναγίας, το προσκύνημα της Αναλήψεως στο Ορος των Ελαιών, το προσκύνημα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, το Θαβώριο Ορος, η Μονή στην Καπερναούμ, η Λαύρα του Αγίου Σάββα, οι Μονές του Αββά Θεοδοσίου και του Αγίου Γεωργίου του Χουζεβίτη στην έρημο της Ιουδαίας και τόσα άλλα μοναστήρια και προσκυνήματα αποτελούν μια διαχρονική απόδειξη της δυνάμεως της πίστεως.
Τα έντονα βιώματα από επισκέψεις στους τόπους αυτούς, που στην ουσία μαρτυρούν τη σχεδόν αδιάκοπη δισχιλιετή παρουσία στην περιοχή τόσο της Ορθόδοξης Εκκλησίας όσο και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και του νεότερου Ελληνικού Κράτους, σκιάζουν οι εμφανείς αδυναμίες της σημερινής πραγματικότητας.Η Εκκλησία Ιεροσολύμων, η Σιωνίτις Εκκλησία, που υψώθηκε σε Πατριαρχείο ήδη από την Δ' Οικουμενική Σύνοδο (451), κατέχει την τέταρτη θέση μεταξύ των πρεσβυγενών Ορθόδοξων Πατριαρχείων. Το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που ανέκαθεν είχε ως κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος και δράσεως τα ιερά προσκυνήματα των Αγίων Τόπων, είναι οργανωμένο κατά σύστημα μοναστηριακό, με τη συγκρότηση ιδιαίτερου μοναχικού τάγματος, Ηγούμενος του οποίου υπήρξε ανέκαθεν ο Ελληνας Πατριάρχης Ιεροσολύμων.Το μοναχικό αυτό τάγμα, το γνωστό σήμερα ως Αγιοταφιτική Αδελφότητα, απεκαλείτο παλαιά και «Τάγμα των Σπουδαίων», ως εκ του έργου που επιτελούσαν οι Αγιοταφίτες μοναχοί, «σπουδάζοντες περί τας νυχθημερινάς εν τω ναώ της Αναστάσεως τελετάς».
Το Τάγμα των Σπουδαίων, η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, απειλείται σήμερα με αφανισμό. Ενα από τα σημαντικότερα, αν όχι το κύριο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι η λειψανδρία. Η κατάσταση είναι ήδη δυσάρεστη και επιδεινώνεται συνεχώς.Τεράστια οικοδομήματα, όπως η Μονή του Τιμίου Προδρόμου που στέγαζε κάποτε την ομώνυμη θεολογική σχολή, έχουν ανατεθεί στις φροντίδες ενός και μόνου Αγιοταφίτη, ο οποίος, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, δεν εξαρκεί ούτε για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.Τα περισσότερα άλλωστε Μοναστήρια και προσκυνήματα είναι επανδρωμένα με έναν Αγιοταφίτη, Επίσκοπο, Αρχιμανδρίτη ή απλό μοναχό, και τούτο ανεξάρτητα από τη σημασία, τη θέση και την έκταση της Μονής, είτε βρίσκεται δηλαδή στα Ιεροσόλυμα είτε αλλού, κοντά, όπως η Μονή του Προφήτη Ηλία, ή μακριά, όπως η Μονή του Αββά Θεοδοσίου ή η Μονή στην Καπερναούμ, ανεξάρτητα και από τις εκτάσεις που έχει στην κυριότητά της και που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να υπερασπιστεί ένας άνθρωπος εκ παντοίων επιβουλών.Η αναζήτηση των αιτίων της σημερινής καταστάσεως της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας δεν είναι του παρόντος και δεν θα είχε άλλωστε ιδιαίτερη σημασία.Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι λόγοι είναι περισσότεροι και ασφαλώς συνετέλεσε μεγάλως και η πολιτική συγκυρία, η οποία οδήγησε και στη συρρίκνωση της ελληνικής παροικίας στα Ιεροσόλυμα που έφθασε να αριθμεί, αντί των δεκάδων χιλιάδων, εκατό μόλις άτομα.Την τραγική κατάσταση αποδεικνύει και το δυναμικό της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, η οποία αποτέλεσε ανέκαθεν το φυτώριο της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, στην οποία φοιτούν σήμερα είκοσι περίπου μαθητές, από τους οποίους μάλιστα το ένα τέταρτο είναι Αλβανοί.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σχολάρχη και του διδακτικού προσωπικού της Σχολής είναι προφανές ότι ο αριθμός και μόνο των μαθητών δεν επιτρέπει αισιοδοξία για το μέλλον.Η έκκληση για βοήθεια που απευθύνεται από τους Αγιοταφίτες, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, έχει ως κύριο αποδέκτη έλληνες μοναχούς, στην Εκκλησία της Ελλάδος πρωτίστως, αλλά και εκτός αυτής.Η μόνη πάντως, νομίζω, ρεαλιστική αντιμετώπιση της καταστάσεως, πριν να είναι τελείως αργά, είναι η επάνδρωση των εγκαταλειμμένων μονών και προσκυνημάτων από οργανωμένες μοναχικές συνοδείες. Την κύρια, αν όχι μοναδική, πηγή αποτελεί για τον σκοπό αυτό το Αγιο Ορος, το οποίο ακριβώς σήμερα βρίσκεται σε μια φάση ανθήσεως και αναπτύξεως.Για να ευδοκιμήσουν όμως τέτοιες λύσεις είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις από την ίδια τη Σιωνίτιδα Εκκλησία και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα.Είναι ανάγκη να πνεύσει ένας νέος άνεμος στη διοίκηση και τη διαχείριση των προσκυνημάτων, να εξασφαλιστεί διαφάνεια στα οικονομικά, να διασφαλιστούν όροι και προϋποθέσεις που θα καθιστούν βέβαιη, ασφαλή και οριστική την εγκατάσταση οργανωμένων συνοδειών στους Αγίους Τόπους, με ένα λόγο η όλη κατάσταση να εμπνεύσει ανθρώπους να μετεγκατασταθούν στην περιοχή.Αν κάτι τέτοιο δεν επιχειρηθεί ή δεν κατορθωθεί τότε νομοτελειακά και σε χρόνο που είναι δυνατόν και να προβλεφθεί τα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων θα παύσουν να είναι ελληνικά.

ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ !

Το «Μακεδονικό ζήτημα» τέθηκε ουσιαστικά όταν οι Έλληνες απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη από τους Τούρκους και ανέλαβαν την εξουσία στην πόλη. Η τότε εβραϊκή κοινότητα της πόλης, δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να αναγνωρίσει τους Έλληνες σαν κυρίαρχους στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας γιατί πίστευαν πως η ανάπτυξη της πόλης οφείλοταν στην εβραϊκή κοινότητα και ότι «η μοίρα της πόλης συνταυτίζεται με τη κοινότητά τους, κινητοποιούνται διεθνώς για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τη θέση τους»(Ρένα Μόλχο-Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης).Βέβαια οι Εβραίοι, γνωστοί παγκοσμίως δεν είναι για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη των περιοχών που διαμένουν, αλλά για την ικανότητά τους να δανείζουν και σκλαβώνουν με τα δάνειά τους, τους πληθυσμούς των περιοχών αυτών.
«Στα 1821, κατά την έκρηξη της ελληνικής επανάστασης, πολλοί χριστιανοί της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν.
Για την απελευθέρωσή τους, οι Τούρκοι αξιωματούχοι εισέπραξαν ως λύτρα 440.000 γρόσια. Για να συγκεντρώσουν αυτό το ποσόν οι χριστιανοί, δανείσθηκαν από Εβραίους τραπεζίτες προς 30-50% επιτόκιο, με ενέχυρο τιμαλφή και σκεύη των ναών, λαμβάνοντας μετρητά το ένα δεύτερο ή ένατρίτο της αξίας. Δυστυχώς δεν ξέρουμε από ποιους τραπεζίτες».Εκμεταλεύονται την φτώχεια στις διάφορες περιοχές που έχουν πληγεί απο πολέμους που ο Διεθνής Σιωνισμός και οι Τραπεζίτες προκαλούν σε όλες τις περιοχές της Γής ανεξαρτήτου φυλής ή έθνους.Η πρώτη προσπάθεια για να επιτευχθεί η ανεξαρτησία της Μακεδονίας πραγματοποιείται απο τους Εβραίους το 1927 όταν εντός της ελληνικής Βουλής οι Εβραίοι ιδρυτές και βουλευτές του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια και Κούν Βεντούρα θέτουν θέμα ανεξαρτητοποιήσεως του ευρύτερου χώρου της Μακεδονίας.Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε απο τον Γιόζιπ Μπρόζ Τίτο, και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, οι οποίοι ήταν και οι δύο εβραϊκής καταγωγής, που υποστήριζαν την άμεση δημιουργία Μακεδονικού κράτους. Την ίδια εποχή 1945-6 πρέπει να σημειωθείοτι οι πιέσεις του Αμερικανο-ισραηλινού λόμπι μέσω Εβραίων γερουσιαστών πίεζε τους πολιτικούς τις Ελλάδας να δεχθούν την κατάσταση αυτή στο Μακεδονικό γιατί αλλιώς δεν θα βοηθούσαν οικονομικά την Ελλάδα.Η τρίτη προσπάθεια λαμβάνει χώρα στις μέρες μας.
Εκατομμύρια δολάρια δαπανούνται στα Σκόπια απο τον Εβραίο Τζόρτζ Σόρος. Ο επίσης Εβραίος Ροκφέλλερ, πρώτος ύψωσε την σημαία των Σκοπίων στο μέγαρο της οικογένειας στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος τουΙνστιτούτου «Καρνέγκι», Μόρτον Αμπράμοβιτς προπαγανδίζει ασταμάτητα υπέρ τωνΣκοπίων, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Μπέρνς εβραϊκής καταγωγής, επίσηςπαίρνει θέσεις υπέρ των Σκοπίων και πολλοί άλλοι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι επιφανείς Εβραίοι προωθούν την «Μακεδονία» μέσα απο Ιδρύματα και Διεθνείς Οργανισμούς.Την ίδια στιγμή που υποκριτικά «μάχονται» για το Μακεδονικό ζήτημα, υπονομεύουν κατά τον χειρότερο τρόπο τις Ελληνικές θέσεις σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που ελέγχουν.Ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης, ισχυρίζεται ότι το Μακεδονικό θα λυθεί «με αμοιβαίες υποχωρήσεις» και «συνεργασία», δηλώνοντας ότι«η συζήτηση γύρω από το όνομα των Σκοπίων δεν οδηγεί πουθενά», προαναγγέλλονταςτην επερχόμενη μειοδοτική υπαναχώρηση.
Οι αμερικανοτραφείς πολιτικοί της Ελλάδας σήμερα προωθούν την σύνθετη ονομασία. Τα τέσσερα απο τα 5 κόμματα της Βουλής(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ) συμφωνούν στην σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια.Είδαμε στα σχολικά βιβλία χώρα «Μακεδονία». Την ίδια στιγμή Εβραίοι καθηγητές πανεπιστημίων της Αμερικής διδάσκουν ότι οι Έλληνες έκλεψαν την γη των Μακεδόνων. Παρ'όλα αυτάπολλοί Έλληνες της Αμερικής είναι φίλοι με τους Εβραίους της Αμερικής.Χαρακτηριστικό παράδειγμα επ' αυτού, είναι η περίπτωση της μεταπτυχιακής ερευνήτριας του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, Αναστ. Καρακασίδου, η οποία υπό την προτροπή και συνεπικουρία του εβραίου ανθρωπολόγου Χέρτσφελντ, πανεπιστημιακού καθηγητή του Χάρβαντ, παρουσίασε μία ιστορική ανθρωπολογική εργασία, δια της οποίας αμφισβητεί την Ελληνική προέλευση των Μακεδόνων. Η ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη σε μια επίσημη συνάντηση με την ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράϊς, η δεύτερη ανάφερε δύο φορές την κ. Μπακογιάννη ώς ΥΠΕΞ του Ισραήλ. Η Μπακογιάννη έσπευσε να την διορθώσει και «η Αμερικανίδα υπουργός, δικαιολογήθηκε διπλωματικά, λέγοντας ότι εκτιμά τις προσπάθειες της Ντόρας και των ελληνικών διπλωματικών αποστολών στις ΗΠΑ να τιμούν ότι έχει σχέση με το Ολοκαύτωμα, περισσότερο και από τους Ισραηλινούς, Εβραίους και μή, στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, ανάφερε χαρακτηριστικά ότι ''μπορεί οι διπλωμάτες σου, με πρώτον και καλύτερο τον πρέσβη σου στην Ουάσιγκτον και οι Οργανώσεις σας εδώ να μην τιμούν τις ελληνικές εθνικές επετείους ή να εργάζονται γιά την αναγνώριση γενοκτονιών εις βάρος των Ελλήνων, αλλά σε ότι έχει σχέση με το Ολοκαύτωμα, πρωτοστατούν και το εβραϊκό λόμπι μόνο καλά λόγια έχει να πει γιά σένα''. Λέτε τυχαία να μπερδεύτηκε η Κοντολίζα; Ή μήπως οι σχέσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών με τους Εβραίους είναι τόσο καλές που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν οι Αμερικάνοι αν είμαστε Εβραίοι ή Έλληνες;Η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη Μακεδονία απο τη στιγμή που έφτασαν την εποχή της Τουρκοκρατίας Εβραίοι απο την Ισπανία, αποτελεί στόχο για τους Εβραίους Σιωνιστές που έχουν μόνο καλά λόγια να λένε για τη Θεσσαλονίκη. Βέβαια όπως αναφέραμε παραπάνω οι Εβραίοι δεν χάρηκαν καθόλου όταν ο ελληνικός στρατός κατέλαβε την πόλη και απο τότε προσπαθούν με χίλιους δύο τρόπους να ανεξαρτητοποιηθεί η «Μακεδονία του Αιγαίου» απο την Ελλάδα για να την αρπάξουν μελλοντικά αυτοί.

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ <<ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ>> ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ?


Μετά τη χθεσινή διάρρηξη που σημειώθηκε σε 9 γραφεία Καθηγητών, στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ,
νέα απόπειρα διάρρηξης πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά δίχως επιτυχία.
Συγκεκριμένα κατά τις 23:00 χθες το βράδυ, ομάδα νεαρών προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο από το ίδιο παράθυρο που είχε χρησιμοποιηθεί και εχθές, έγινε όμως αμέσως αντιληπτή από άνδρα της Υπηρεσίας Φύλαξης που βρίσκονταν περιμετρικά του χώρου, ειδοποίησε και άλλους συναδέλφους του από το κτίριο Διοίκησης, με αποτέλεσμα, οι νεαροί να τραπούν κακήν κακώς σε φυγή.
Το δεύτερο αυτό περιστατικό, λίγες ώρες μετά τη χθεσινή διάρρηξη, έχει αναστατώσει την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της Σχολής και οι Καθηγητές έχουν απευθυνθεί ήδη στον Πρύτανη, ζητώντας του να παρέμβει ώστε να θωρακιστεί η Σχολή, από ενδεχόμενη νέα προσπάθεια.

ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


Με κάθε λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ερρτάστηκε και φέτος η πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Περιβόλι της Παναγίας το Άγιον Όρος. Όλες οι Μονές έκαναν αγρυπνία με τη συμμετοχή πολλών προσκυνητών, όπως κάθε χρόνο.
Ιερό Ναός του Πρωτάτου
Πανηγυρική αγρυπνία έγινε και στον Πάνσεπτο Ναό του Πρωτάτου, τον κεντρικό Ναό του Αγίου Όρους που τιμάται στην Κοίμηση της Θεοτόκου, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, με τη συμμετοχή πολλών Αντιπροσώπων της Ιεράς Κοινότητος και Καρεωτών πατέρων.
Να αναφερθεί, ότι η αγρυπνία άρχισε στις 21:00 το βράδυ της παραμονής και ολοκληρώθηκε στις 07:30 το πρωί.
Ιερά Μονή Ιβήρων
Στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Ιβήρων τελέσθηκε επίσης πανηγυρική αγρυπνία χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου. Συμμετείχε και ο Καθηγούμενος της Μονής Μεγίστης Λαύρας κ. Πρόδρομος, κατά αρχαίο έθιμο που επαναλαμβάνεται από την εποχή του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου (10ος αιώνας) να ανταλλάσσουν τους Ηγουμένους τους οι δύο Μονές Ιβήρων και Λαύρας στις πανηγύρεις τους.
Η αγρυπνία άρχισε στις 20:00 το βράδυ της παραμονής και τελείωσε στις 10:00 το πρωί. Σήμερα το απόγευμα τελέσθηκε το καθιερωμένο κτητορικό μνημόσυνο των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου που έκτισαν το Μοναστήρι και των λοιπών κτητόρων ανά τους αιώνες.
Κατόπιν έγινε κατά το έθιμο η υποδοχή της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, δηλαδή των 20 Αντιπροσώπων των «Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών ευαγών Μονών του Αγίου Όρους» με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Γέρων Συμεών Διονυσιάτη.Αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής και πανηγυρική Τράπεζα (δείπνο).Τέλος, να σημειωθεί, ότι η συμμετοχή των προσκυνητών φέτος ήταν μεγάλη αφού υπολογίστηκε ότι στην πρωινή ακολουθία συμμετείχαν περίπου 1200 άτομα, ενώ στην Τράπεζα μαγειρεύτηκαν 18 μεγάλοι ταβάδες των 110 μερίδων (ειδικά σκεύη που μαγειρεύεται το παραδοσιακό αγιορείτικο ψάρι).
Πηγή: Romfea.gr

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


Η πιο επίσημη περιγραφή για την τραγική δολοφονία του Εθνάρχη-ιεράρχη της Σμύρνης Χρυσοστόμου είναι αυτή πού μας δίνει ο ιερωμένος βουλευτής των Παρισίων αββάς Εδουάρδος Σουλιέ.
«Το απόγευμα, είπε της 9ης Σεπτεμβρίου δηλαδή 27η Αυγούστου (παλ. ημερολογίου), το γαλλικό προξενείο ειδοποιήθηκε, ότι ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χρυσόστομος, διέτρεχε έσχατο κίνδυνο και ότι θα έπρεπε να σταλεί άγημα από Γάλλους ναύτες για να προστατεύσουν την απειλούμενη ζωή του. Ό επικεφαλής του αγήματος πρότεινε στον ιεράρχη να τον οδηγήσει στην εκκλησία της «Sacre Coeur», ή στο Γαλλικό Προξενείο.

Ό Χρυσόστομος δεν ανήκει στην Εκκλησία της Γαλλίας, άλλ' αυτό δεν μ' εμποδίζει να εκφράσω τον βαθύτατο σεβασμό προς την μνήμην του. Με ωραιότητα ψυχής αρνήθηκε να δεχθεί το προσφερόμενο καταφύγιο λέγων ότι το καθήκον του είναι να μείνει για να συγκακοπαθήσει με το ποίμνιόν του. Όταν το Γαλλικό άγημα απεχώρησε, κατέφθασε με στρατιωτική άμαξα τούρκος αξιωματικός, συνοδευόμενος από δύο στρατιώτες και ζήτησε από τον Χρυσόστομο να τον ακολουθήσει. Οδήγησαν τότε τον ιεράρχη εις τα άκρα των ευρωπαϊκών συνοικιών εμπρός σ' ένα κουρείο. Εκεί του φόρεσαν άσπρη μπλούζα, ίσως για να διακρίνεται καλύτερα και εκεί διαδραματίσθηκε το φρικτό έγκλημα. Του ξερρίζωσαν τα γένεια, τον κτύπησαν με μαχαίρι πισώπλατα και στη συνέχεια λυσσασμένες ανθρώπινες ύαινες του έκοψαν μύτη κι αυτιά. Στο πλευρό των ανδρών συναγωνίζονταν μαινόμενες τουρκάλες πού ενθάρρυναν με άρες και κατάρες τους λυσσασμένους άνδρες τους.
Αφού έριξαν χάμω τον ιεράρχη και τον καταπάτησαν ο επικεφαλής αξιωματικός διέταξε χαμάληδες να σύρουν το πτώμα και αφού το πρόσδεσαν σε μια σακαράκα το βαλαν μπροστά κι άρχισε να τρέχει σβαρνίζοντας το άγιο λείψανο του μάρτυρα ιεράρχη πού σήκωσε στους ώμους του τις αμαρτίες του ελληνικού διχασμού και την υπεροψία των λεγόμενων χριστιανικών δυνάμεων πού απεδείχθησαν και του Πόντιου Πιλάτου χειρότεροι!!!

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ


Η ΕΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑι ΤΑΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟΝ ΜΝΗΜΑ ΕΙΣ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΝ

Γρηγοριανόν (25-8-2009) / Ιουλιανόν (12-8-2009), Αι οφειλόμεναι εκδηλώσεις τιμής και ευλαβείας προς το πρόσωπον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου ήρξαντο εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων από την 1ην του Δεκαπενταυγούστου με την ακολουθίαν της Παρακλήσεως και άλλων προσευχών εις το Θεομητορικόν αυτής Μνήμα εν Γεθσημανή, εις τον μοναστηριακόν Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και άλλους ναούς.
Αι εκδηλώσεις αύται ήρξαντο κορυφούμεναι, όσον επλησίαζον αι ημέραι της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως.
Μία των εκδηλώσεων τούτων, ήτο η κατανυκτική άμα δε και μεγαλοπρεπής λιτανεία της Ιεράς εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από του Μετοχίου της Γεθσημανής έναντι του Ναού της Αναστάσεως προς το Θεομητορικόν αυτής Μνήμα εν Γεθσημανή, λαβούσα χώραν συμφώνως προς το Ιεροσολυμιτικόν Tυπικόν και το Προσκυνηματικόν καθεστώς την 12ην του μηνός Αυγούστου.
Η λιτανεία αύτη ήρξατο την 5.00 π.μ., αφού προηγήθη η θ. Λειτουργία εις τον Ναόν της Αναστάσεως και εις το έναντι τούτου Ιερόν Μετόχιον της Γεθσημανής. Πολλοί ήσαν οι προσκυνηταί Ελληνικής, Ρωσικής, Ουκρανικής και άλλης καταγωγής, έτι δε και οι εντόπιοι Ορθόδοξοι αλλά και οπαδοί άλλων χριστιανικών ομολογιών, οι οποίοι ήδη από όρθρου βαθέος εκ διαφόρων σημείων προερχόμενοι, συνέτρεχον προς την οδόν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και την χριστιανικήν οδόν και κατέληγον προς το Μετόχιον, προσεκύνουν την Ιεράν Εικόνα, ακολούθως δε ανέμενον εις την αυλήν του Ναού της Αναστάσεως την έναρξιν της λιτανείας.
Το σήμα της ενάρξεως εδόθη με την κρούσιν των κωδώνων του Ναού της Αναστάσεως.
Ευθύς αμέσως ήρξαντο κινούμεναι αι μακραί τάξεις των μοναχών, μοναζουσών και των ιερέων, των προπορευομένων της Ιεράς Εικόνος και εξερχομένων εκ της μικράς νοτιοανατολικής πύλης της αυλής του Ναού της Αναστάσεως με κατεύθυνσιν την οδόν του Μαρτυρίου.
Όπισθεν τούτων ηκολούθει η τιμωμένη εικών της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, η καθ' όλον το έτος εν τω Μετοχίω φυλασσομένη, βασταζομένη υπό του ηγουμένου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου και Θεομητορικού Μνήματος εν τη Γεθσημανή Πανοσιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλουμένου και περιστοιχουμένη υπό του Ιερωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού, συνοδεύοντος του γέροντος Δραγουμάνου, Ιερωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χριστοδούλου.
Πολλοί ήσαν οι προσκυνηταί, υπέρ τας τρεις χιλιάδας, οι ιστάμενοι ένθεν και ένθεν καθ' όλον το μήκος της χριστιανικής οδού, συνωστιζόμενοι, συνωθούμενοι, ενίοτε δε και ηπίως φιλονεικούντες, ίνα προφθάσωσι να προσκυνήσωσι και εγγίσωσι την Ιεράν Εικόνα και ζητήσωσι τας πρεσβείας και τας ποικίλας βοηθείας της εν αυτή εικονιζομένης Θεοτόκου, Μητρός του Θεού ημών, θανούσης, ταφείσης και προ της καθολικής αναστάσεως εις ουρανούς μεταστάσης και εκ δεξιών του Υιού αυτής καθεζομένης εν «ιματισμώ διαχρύσω περιβεβλημένης, πεποικιλμένης».
Τω τρόπω τούτω, αργώ τω ρυθμώ, η Ιερά Εικών διώδευσεν όλην την οδόν του Μαρτυρίου, σταθμεύσασα δια δέησιν προ του Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ των Ρώσων της Διασποράς, της Ιεράς Μονής Πραιτωρίου, της Ιεράς Μονής των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης εντός των τειχών και της Ιεράς Μονής του Αγίου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου εκτός των τειχών εν τη κοιλάδι των Κέδρων και κατέληξεν εις τον αρχαίον Ιερόν Ναόν της Κοιμήσεως και εις το Θεομητορικόν Μνήμα, εν ω εψάλλοντο υπό των ιεροψαλτών και του πλήθους οι ύμνοι: «Απόστολοι εκ περάτων», «Εν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες, Θεοτόκε».
Μετά την εν τω Ναώ είσοδον, την κάθοδον των βαθμίδων και την προσκύνησιν του Θεομητορικού Μνήματος, η Ιερά Εικών ετοποθετήθη επί του δι' αυτήν ηυτρεπισμένου Επιταφίου όπισθεν του Θεομητορικού Μνήματος εν τω χώρω της Πλατυτέρας, ένθα εσυνέχισαν να προσέρχωνται οι πιστοί και να προσκυνώσι, εγγίζοντες χείρας, όμματα, χείλη, μέτωπα και ζητούντες την θεομητορικήν βοήθειαν και παραμυθίαν και εν ω ετελείτο η ακολουθία της Παρακλήσεως η θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του ηγουμένου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου και Θεομητορικού Μνήματος εν Γεθσημανή Πανοσιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλουμένου και συλλειτουργούντων ιερέων του Πατριαρχείου και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Όντως το γεγονός τούτο είναι εν εκ των συγκινητικωτέρων και σημαντικωτέρων του Ιεροσολυμιτικού εκκλησιαστικού εορταστικού κύκλου, στηρίζον δια του αχράντου προσώπου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου πολλάς ψυχάς Ορθοδόξων, αλλά και οπαδών άλλων χριστιανικών ομολογιών, έτι δε και άλλων θρησκευμάτων, τω ιδίω αυτών τρόπω ευλαβουμένων την Θεοτόκον.

Εκ της Αρχιγραμματείας

Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ


Μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν ταινία του Τζέιμς Μποντ θα ληφθούν για τη μεταφορά της εικόνας «Η Σταύρωση του Χριστού» (14ου αιώνα) από το Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας, όπου εκτίθεται σήμερα, στο ναό του Ελκόμενου Χριστού στη Μονεμβασιά, απ' όπου εκλάπη το 1979.«Η Σταύρωση του Χριστού» επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στη Μονεμβασιά. Εδώ, όπως θα εκτεθεί σε ειδικών προδιαγραφών προσκυνητάριο στο παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννη. Η εικόνα εκλάπη το 1979 από τον ναό του Ελκόμενου Χριστού στη Μονεμβασιά και ένα χρόνο μετά βρέθηκε τεμαχισμένη σε έξι κομμάτια Η εικόνα αυτή εντοπίστηκε το 1980 τεμαχισμένη, σε χέρια αρχαιοκαπήλων. Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες της λεγόμενης Παλαιολόγειας Αναγέννησης. Θα επιστρέψει στην πατρίδα της τριάντα χρόνια μετά με όλα τα υπερσύγχρονα μέτρα ασφαλείας.

Θα είναι κλεισμένη σε ειδικό «μαύρο κουτί» συνεδεδεμένο με εφτά κινητά, που θα καταγράφουν ανά πάσα στιγμή τη θέση της, όπως επίσης και με το υπερσύγχρονο σύστημα συναγερμού της Διεύθυνσης Συντήρησης του υπουργείου Πολιτισμού.Οταν φτάσει στη θέση της, στο παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννη, δίπλα στον ναό του Χριστού Ελκόμενου, το οποίο αναστηλώθηκε γι' αυτόν ειδικά τον σκοπό, θα τοποθετηθεί σε ειδικά σχεδιασμένη προθήκη με διπλά τζάμια και ένα σύστημα 12.000 πίξελ, από τα οποία «παγιδεύονται» τα δέκα και ελέγχονται ανά δύο δευτερόλεπτα για να μην αντικατασταθεί η εικόνα με αντίγραφό της. Κάθε περίεργη αλλαγή καταγράφεται και ενεργοποιεί αυτόματα τον συναγερμό.Η φύλαξή της θα είναι 24ωρη με την ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας -Σπάρτης, όπως είπε προχθές στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ο ιερέας του ναού πατήρ Κωνσταντίνος Κρυπωτός. Και για να πείσει τα μέλη του ΚΑΣ ότι θα την προσέχουν ως κόρην οφθαλμού, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει την ψυχή των Μονεμβασιτών, τόνισε: «Τα πάντα θα κάνουμε, όλη τη Μονεμβασία θα βάλουμε μπροστά να φυλάει το ιερό κειμήλιο για να μην το ξαναχάσουμε ποτέ».
Αναρτήθηκε από GREECE

Η ΡΩΣΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ ?


Ιερά Αγρυπνία τελείτε αυτή την ώρα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου που εορτάζεται αύριο στην Ρωσία.
Της Αγρυπνίας προεξάρχει ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Ίστρας κ. Αρσένιο, Αρχιεπίσκοπο Ορέχοβο και Ζούεβο κ. Αλέξιο, Επίσκοπο Ντμιτρόφσκι κ. Αλέξανδρο, Επίσκοπο Μπρονίτσκι κ. Ιγνάτιο καθώς και κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Τέλος, να σημειωθεί, πως ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος αύριο θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Πατριαρχικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Κρεμλίνο.
Παράλληλα συνεχίζεται η αποκοπή της ενημέρωσης των δυο λαών από τα ΜΜΕ .Η μη συνεύρεση των δυο λαών δημιουργείται σκόπιμα προς την αποδυνάμωση του ορθοδόξου τόξου αλλά και τον αποπροσανατολισμό του ορθοδόξου κυρίως ελληνικού λαού !

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

S.O.S ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΟ <<ΠΟΓΚΡΟΜ>> ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Απειλείται η Ελληνοορθοδοξία στην Κωνσταντινούπολη και όλοι σιωπούν συμπάσχοντας στην άνανδρη ενέργεια.

Με το φόβο του «Πογκρόμ» του 1955, ζουν τον τελευταίο καιρό Έλληνες Χριστιανοί και Αρμένιοι της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές περιοχές της Πόλης και συγκεκριμένα σε σπίτια που ζουν Χριστιανοί υπάρχουν λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς.
Οι Χριστιανοί έμειναν έκπληκτοι και φοβισμένοι όταν είδαν στα σπίτια τους λωρίδες πράσινης μπογιάς, φέρνοντας αμέσως στην μνήμη τους, τις καταστροφές του 1955, τότε που ο Τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.
Βουλευτής του Τουρκικού Κοινοβουλίου κατέθεσε πριν λίγες μέρες, επίσημη αίτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάϊ, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.Επίσης ο Βουλευτής δήλωσε, ότι πρόσφατα έλαβε ένα αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από Χριστιανούς, σχετικά με παρενοχλήσεις και διακρίσεις.Να αναφερθεί ότι οι Αρμενικές και Ελληνικές Χριστιανικές κοινότητες, ζουν στην Κωνσταντινούπολη εδώ και πολλούς αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πάρα πολύ το μίσος και τα εγκλήματα εναντίον τους.Το 1955 στο πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης, Έλληνες στην εθνικότητα δέχτηκαν επίθεση από ένα σαρωτικό πλήθος Τούρκων.Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως για περιπτώσεις αναταραχών σε βάρος διαφόρων εθνικών ομάδων.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΥΣ


Στο παραμύθι και την πιπίλα ότι και οι Έλληνες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου την περίοδο του Αττίλα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε αυτά τα ανθελληνικά αποβράσματα, ότι εισβολέας ήταν η Τουρκία .
"Οι Τούρκοι έκαιαν, έσφαζαν, λεηλατούσαν Έλληνες Κυπρίους"΄Υστερα από ένα δεκαπενθήμερο μέσα στον οποίον οι Τούρκοι αφέθησαν ουσιαστικά ελεύθεροι να καίουν, να σφάζουν και να λεηλατούν ΄έλληνες κυπρίους, η βρεττανική κυβέρνηση, εξάγγειλε, δίκην τελεσιγράφου, το νέο της σχέδιο για την Κύπρο.Τι είναι αυτό το σχέδιο και ποία συμφέροντα το υπαγορεύουν; Είναι "συνταγματικός" διαμελισμός πού οδηγεί μοιραία σε πλήρη εδαφικό διαμελισμό μέσα σέ επτά χρόνια. Αντιστρατεύεται τό δικαίωμα του κυπριακού λαού για αυτοδιάθεση, καταστρέφει τήν ενότητα τής Κύπρου και δημιουργεί μόνιμη εστία ρήγματος και πολέμου.
Τό σχέδιο υπαγορεύεται από καθαρά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και την προσπάθειαν νά ικανοποιηθεί η Τουρκία πού θεωρείται ο ισχυρώτερος σύμμαχος των χωρών του ΝΑΤΟ στην Μ. Ανατολή. Είναι το χειρότερο απ΄όλα τα σχέδια που έχουν προταθεί ίσαμε σήμερα. Γι΄αυτό και σύσσωμος ο ελληνικός κυπριακός λαός σωστά το χαρακτήρισε σάν απαράδεχτο.Το ΑΚΕΛ προσυπογράφει ανεπιφύλακτα την απάντηση που έδωσε ο Εθνάρχης Μακάριος προς τον κυβερνήτην της Κύπρου ύστερα από την σύσκεψη με τους δημάρχους και τους εθναρχικούς συμβούλους στην Αθήνα και καλεί την βρεττανική κυβέρνηση να την δεχτεί και να ενεργήση με βάση αυτήν για να βγη το κυπριακό από το αδιέξοδο.Στο μεταξύ πρέπει να τεθεί τέρμα στο εγκληματικό όργιο και την ασυδοσία των Τούρκων συμμοριτών. Να αφοπλιστούν αμέσως όλοι οι τούρκοι, επικουρικοί. Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι ένοχοι των σφαγών, των εμπρησμών και των λεηλασιών. Να αποζημιωθούν αμέσως όλα τα τραγικά θύματα των τελευταίων βανδαλισμών. Να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την προσπασίαν της ζωής και της περιουσίας όλων των ελλήνων κυπρίων. Να τεθεί τέρμα στην αναρχία και την ασυδοσία των βαλτών τούρκων, που επιδιώκουν με τά εγκλήματα να αποδείξουν ότι είναι αδύνατη η συμβίωση ελλήνων και τούρκων. Πώς εξηγείται για εκατοντάδες χρόνια έλληνες και τούρκοι να συζούν αρμονικά σ΄αυτόν τον τόπο; Ας σκεφτούν σοβαρώτερα και ψυχραιμώτερα οι Τούρκοι της Κύπρου κι άς απομονώσουν εκείνους πού μετατράπηκαν σε πειθήνια όργανα ξένων συμφερόντων.
Ο ελληνικός κυπριακός λαός θα σφυρηλατήσει στόν υπέρτατον βαθμό την ενότητά του και θα οπλιστεί με πιότερη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση κι΄ασάλευτη πίστη θέτοντας σ΄εφαρμογή τίς ιστορικές αποφάσεις της πατριωτικής σύσκεψης στν Αθήνα κι΄ενωμένος θ΄αγωνιστεί για νά γυρίσει ο Εθνάρχης Μακάριος και ν΄αρχίσουν αμέσως αγγλοκυπριακές διαπραγματεύσεις μαζί του.28.6.1958 ΄Η Κ. Ε. Τού Α.Κ.Ε.Λ." (Την εξέδωσε στις 28.6.1958 η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ. (Αντιγράφεται ακριβώς όπως αυτή εκδόθηκε).Ο Εζεκίας Παπαιωάννου για τον "συνεταιρισμό – δύο constituent states"Σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα "Ulus" 15 Μαρτίου 1957 ο τότε Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Εζεκίας Παπαιωάννου (εις αντίθεση με την ήδη εκφρασθείσα τον Απρίλιο του 1955 θέση του Γ.Γ. του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη για ξεχωριστή αυτοδιάθεση) ερωτηθείς αν δέχεται την αυτοδιάθεση και για τους Τούρκους της Κύπρου απάντησε:" Η αρχή της αυτοδιάθεσης πρέπει να δοθεί στο νησί στο σύνολό του. Αν η αρχή αυτή υιοθετηθεί ανα τον κόσμο, ο χάρτης του κόσμου θα μετατραπεί σε μια σύγχιση μειονοτήτων" (Papaionnou said that the principle of self-determination should be applied in the island as a whole. He added that if the principle were given world-wide recognition, the world map would become a confusion of minorities).Ο σοβινισμός των Τουρκοκυπρίων ηγετώνΣτις 2 Φεβρουαρίου 1958 στάληκε μια επιστολή στον Υπουργό Αποικιών κ. Λένοξ Μπόυτ από τον τότε Γενικό Γραμματέα των Κυπρίων Κομμουνιστών (Φοιτητών) Λονδίνου κ. Γιώργο Μεσαρίτη.
Στην επιστολή εκείνη ο Γιώργος Μεσαρίτης έγραφε και τα ακόλουθα:"...Οι νέοι Κύπριοι του Λονδίνου και νεαροί Κομμουνιστές δεν θα δεχθούν ποτέ την διχοτόμηση της Κύπρου σε ελληνικό και τουρκικό μέρος ως μια δημοκρατική λύση του κυπριακού προβλήματος.Η εισήγηση για διχοτόμηση της Κύπρου ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών της δικής σας κυβέρνησης και είναι εναντίον των συμφερόντων της Τουρκοκυπριακής μειονότητας...Αυτά είναι τα βασικά γεγονότα που μας δίνουν λόγο να πιστεύουμε ότι η κυβέρνησή σας σκόπιμα χρησιμοποιεί τις σοβινιστικές συμπεριφορές των Τουρκοκυπρίων ηγετών, για να συγχίσει το δίκαιο αίτημα του Κυπριακού λαού για αυτοδιάθεση και έτσι να διατηρεί την αποικιοκρατία πάνω σε αμφότερους τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους...
"Φανούλα ΑργυρούΕρευνήτρια/συγγραφέαςΛονδίνοpontiki.com.cy

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ


Πίσω από το προσωπείο θλιβερών υπάρξεων που μιλούν για πολυφυλετικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες, πίσω από τα κόμματα-πρακτορεία των ξένων συμφερόντων που άνοιξαν τα σύνορα της χώρας στην αλλοδαπή απειλή, νομότυπη και μη, επιφέροντας την πολιτισμική αλλοίωση και την φυλετική επιμειξία, πίσω από τους εγκληματίες εκείνους που απονέμουν τον τίτλο του Έλληνα σε αλλοδαπούς για ψηδοθηρικούς λόγους, πίσω από όλους αυτούς που διακυρήσουν ότι δεν υφίσταται διάκριση φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτισμού, κρύβεται η απεχθής μορφή του αιώνιου εβραίου, του αιώνιου εχθρού του Ανθρώπου και του Πολιτισμού. Για να επιβληθεί ο παγκόσμιος έλεγχος, επιβάλλεται η δημιουργία ή κατά το ορθότερο η τερατογένεση μίας ετερόκλητης κοινωνίας, χωρίς κοινές αξίες, χωρίς συνεκτικούς δεσμούς αίματος και πολιτισμού, χωρίς κοινά σημεία αναφοράς και ενιαίες παραδόσεις. Δεν θα πρέπει λοιπόν να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα κέντρα του κοσμοπολιτισμού βάλλουν λυσσωδώς και παντοιοτρόπως κατά του Ομοαίμου, Ομοτρόπου, Ομογλώσσου και Ομοθρήσκου των Ελλήνων και όχι μόνο, προς απόλυτη επιβεβαίωση των λόγων του σιωνιστή Χένρυ Κίσσιγκερ, ο οποίος εν άλλοις λόγοις δήλωσε πως όταν πληγούν οι ρίζες, οι παραδόσεις, τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων, τότε θα πάψουν να είναι δυσκολοκυβέρνητος λαός.
Παραδείγματα επ' αυτού άπειρα. Οι νόμοι της χώρας μας απαγορεύουν την προσβολή της δημοσίας αιδού. Κι όμως η χώρα είναι γεμάτη απ' άκρου εις άκρον με πορνογραφήματα που προβάλλονται σε κοινή θέα, όπως είναι γεμάτη από ναρκωτικά, αγελαία εμπορικά θεάματα που τα ονομάζουν κατ' επίφαση "αθλητικές δραστηριότητες", σαπουνόπερες, έκφυλη τέχνη, θολοκουλτούρα και αποθέωση του μη φυσικού, του διεστραμμένου, του νοσηρού. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται για να επιβεβαιωθούν τα Πρωτόκολλα της Σιών περί αποκτηνώσεως των χριστιανικών κρατών, προς μεγάλη ικανοποίηση των εβραίων, με πρωταγωνιστές τους ομοφύλους τους Μπεντίτ, Σατρ κ.α. οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της παιδεραστίας; Με τις παραπάνω μεθόδους και τα αλλοτριωτικά μηνύματα που προωθεί το εβραϊκό Χόλυγουντ, τα εβραιόδουλα ΜΜΕ, αλυσσοδεμένα από τους διάφορους κατά καιρούς Μέρντοχ, Μάξγουελ κ.ο.κ., με τις ναρκωτικές ουσίες που προωθεί η μαφία στην οποία δεσπόζουν σιωνιστές όπως ο επικυρηγμένος στη Ρωσία μεγαλομαφιόζος Μερεζόφσκι, φυσικά εβραϊκής καταγωγής, με το ληστρικό σύστημα του τζόγου που ελέγχουν και πάλι οι ίδιοι οι "υϊοί του Δαυίδ" και τις ληστρικές εν γένει αφαιμάξεις, οι σιωνιστές οδηγούν έναν ολόκληρο κόσμο στο εκρίωμα της Ιστορίας.
Οι διεθνιστικές ακόμη ιδεολογίες, όπως αυτή του Φιλελευθερισμού, που προσβάλλει απροκάλυπτα πλεόν την κατάργηση των συνόρων και των Εθνών, η αντίστοιχη του κομμουνισμού, του ανεθνικού χριστιανισμού που προβάλλει διακύρηξη "Ουκ ένι Έλλην ή Ιουδαίος, εξ' ενός αίματος εποίησεν ο θεός παν γένος ανθρώπων", θέτοντας το διεθνιστικό οικοδόμημα της θρησκείας υπεράνω του Έθνους και της Πατρίδας, διακυρήξεις που επισφραγίσθησαν με την επίσημη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 8/1/2000 σύμφωνα με την οποία η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία καταδικάζει τις Εθνοφυλετικές Παραδόσεις, όλοι αυτοί οι κύκλοι σε αγαστή σύμπνοια με τους απάτριδες τεχνοκράτες, τους χρηματιστές, τους μηδενιστές και τους πάσης φύσεως προσκυνημένους, δολοφονούν την Πατρίδα, αποποιούνται το Έθνος στον βωμό του κοσμοπολιτικού οράματος, προωθώντας εκουσίως ή ακουσίως, το τερατούργημα της παγκοσμιοποιήσεως. Οι απάτριδες των Βρυξελλών, μας αφαιρούν σιγά-σιγά το υπέρτατο εθνικό μας σύμβολο, τη Σημαία, αντικαθιστώντας την με τη σιωνιστική αστρόεσσα, μας αφαιρούν τον πολιτικό έλεγχο της χώρας, αφού η Ευρωπαϊκή Κοινότητα και το Κοινοβούλιο των Βρυξελλών νομοθετικά πλέον, ίσταται υπεράνω των κυβερνήσεων κάθε ευρωπαϊκού κράτους που μετέχει στον οργανισμό αυτό και οι εγχώριοι, κατ' επίφαση, κυβερνώντες, κατ΄ουσίαν τοποτηρητές, απλώς εναρμονίζονται με τις κοινοτικές εντολές και οδηγίες, εν είδει εκτελεστικών οργάνων. η συνθήκη του Μάαστριχτ, του Άμστερνταμ, του Σέγκεν και ό,τι άλλο επακολουθήσει, τις οποίες χαιρέτισε το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου της χώρας και πλείστες εξ' αυτών η Εκκλησία, ουσιαστικά και τυπικά κυρώνουν την εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων σε υπερεθνική αρχή, την Ευρωπαϊκή Ένωση και στα όργανά της.
Το Εθνικό μας νόμισμα χάνεται, σε ένα περίπου χρόνο το Ευρώ θα είναι πραγματικότητα και η δραχμή παρελθόν, οι ελληνικές παραδόσεις υποχωρούν και αλλοιώνονται από την πλημμυρίδα των ξένων ηθών και εθίμων που φέρουν αφ' ενός οι τριτοκοσμικοί παρείσακτοι, αφ' ετέρου που προωθούν οι αμερικανοσιωνιστές κοσμοεξουσιαστές διά του πνευματικού αφελληνισμού. Οι Παραδόσεις μας διαγράφονται και νέες "απαξίες" προβάλλονται στο πλήθος που αρκείται σε μία χυδαία παροχή "άρτου και θεαμάτων" άνευ ουσίας. Σε λίγο καιρό, εάν δεν αντιδράσουμε δυναμικά, θα αποτελούμε μέρος μίας οικουμενικής χοάνης, απειροελάχιστο κόκκο άμμου μέσα σε μία πανσπερμία φυλών, χωρίς προορισμό, χωρίς ελπίδα και σκοπούς για το μέλλον, έρμαια καταναλωτικά, άβουλη αγελαία μάζα, θα γίνουμε υποτακτικοί του παγκόσμιου σιωνιστή αφέντη, με όποια μάσκα και όποιο προσωπείο κι αν αυτός παρουσιάζεται. Η μόνη λύση, η μόνη ελπίδα σε αυτή την επιχειρούμενη ισοπεδωτική λαίλαπα, η έκβαση της οποίας θα σημάνει το τέλος της Ιστορίας, θα προδιαγράψει το τέλος του Πολιτισμού, είναι η Ελληνική Συνειδητοποίηση και η επιχειρούμενη με όλα τα δυνατά μέσα Εθνική αντίσταση στον Διεθνισμό. Προτού ομιλούμε επίσημα για Θέμα ή Επαρχία Ελλάδος, προτού η Ευρώπη καταντήσει η 51η Πολιτεία των εβραιοκρατούμενων ΗΠΑ.
Αγώνα αδιάλλακτο ενάντια στην διεθνιστική αποσύνθεση και στην παρακμή, οδηγώντας σε καταδίκη οριστική όλους τους εγχώριους εκφραστές και εκπροσώπους της. Εάν η Ελλάδα και κατ' επέκταση η Ευρώπη απαλλαγεί από τους τοποτηρητές της ξενοκρατίας, τους σιωνόδουλους και εβραιοπροσκυνημένους που αποτελούν την πλειοψηφία, και σε πολλές περιπτώσεις ολότητα, του πολιτικού, θρησκευτικού, οικονομικού, πνευματικού, στρατιωτικού κατεστημένου, θα μπορέσει τότε και μόνη της να ζήσει. Θα κατορθώσει να επιβιώσει καθιστάμενη εκ νέου το Λίκνο του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού, εξανθρωπίζοντας και εκπολιτίζοντας και πάλι την εκπεσούσα σε κατάσταση βαρβαρότητας Οικουμένη.
Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Καθολικοί και μουσουλμάνοι εξτρεμιστές έχουν προβεί σε ένα ανταρτικό πόλεμο τρομοκρατίας, εναντίον της απανταχού ορθοδοξίας. Η στρατολόγηση από τα Σιωνιστικά συνδικάτα απευθύνεται σε Τουρκικής, Αλβανικής , και Βουλγαρικής υπηκοότητας άτομα. Όλοι τα γνωρίζουν και όλοι σιωπούν……
Τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας χτύπησαν άγνωστοι μέσα στην περασμένη εβδομάδα και αφαίρεσαν από το τέμπλο μια παλαιά εικόνα του Χριστού.
Η νέα αυτή επίθεση έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των λεηλασιών που έχουν συμβεί στις εκκλησίες και τα μοναστήρια του Νομού, τα οποία δυστυχώς παραμένουν ακόμη και σήμερα απροστάτευτα, με αποτέλεσμα να αποτελούν εύκολο στόχο διαρρηκτών και αδίστακτων κακοποιών που δε διστάζουν να λεηλατούν τους πολύτιμους θρησκευτικούς θησαυρούς του τόπου μας.
Την κλοπή στην εκκλησία που παρέμενε κλειστή από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, διαπίστωσε ο εφημέριος της εκκλησίας το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία του και ζήτησε μεγαλύτερη προστασία από την Αστυνομία.
Αλλεπάλληλες επιθέσεις
Το ζήτημα είναι, ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες στόχος διαρρηκτών έπεσε ένα άλλο μοναστήρι στην περιοχή του Ζαγορίου, ενώ είναι γνωστό, ότι η ευρύτερη του Ζαγορίου και της Κόνιτσας, είναι γεμάτη από βυζαντινά μοναστήρια, τα οποία όμως είναι σε απόμερα σημεία, μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο δεκάδες από αυτά έχουν λεηλατηθεί, ενώ είναι κοινή και πέρα για πέρα δικαιολογημένη η απαίτηση των φορέων και των πολιτών των περιοχών αυτών να προστατευθούν άμεσα οι θρησκευτικοί θησαυροί του τόπου μας.
ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ

Βιέννη - Το Πατριαρχείο Μόσχας επισήμαινε πως ο αριθμός των πράξεων βανδαλισμού εναντίον θρησκευτικών ναών - χώρων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά πολύ, επίσης έχει ζητήσει επανειλημμένα να ληφθούν ειδικά μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι πράξεις βίας.
«Οι πράξεις βανδαλισμού κατά των Ορθοδόξων Εκκλησιών, μουσουλμανικών τεμενών, συναγωγών και κοιμητηρίων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Θεωρείται ότι αυτές οι πράξεις βανδαλισμού δεν έχουν κίνητρα που μπορούν να κατανοηθούν και ότι σχετίζονται με οικονομικά προβλήματα και ατίθαση συμπεριφορά» δήλωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βσέβολοντ Τσάπλιν, Επικεφαλής για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
«Οι προφανείς κοινωνικοί λόγοι» βρίσκονται επίσης πίσω από αυτές τις ενέργειες, τόνισε ο π. Βσέβολοντ στην συνεδρίαση του (Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη) που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στη Βιέννη.«Σίγουρα, όχι τελευταίο ανάμεσα τους είναι και η ανάπτυξη – διαμόρφωση των νεανικών υποκουλτούρων οι οποίες αναπαράγουν – διαδίδουν μια υπερβολικά αρνητική συμπεριφορά απέναντι στη ζωή και τις ηθικές αξίες, την ιδέα της ανουσιότητας της ύπαρξης καθώς και την τάση αυτοκτονίας» συνέχισε ο π. Βσέβολοντ Τσάλπιν.Η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη εξέτασε νόμους σχετικά με τις θρησκείες, δραστηριότητες των θρησκευτικών οργανώσεων, παρουσία γνώσης για τις θρησκείες στον εκπαιδευτικό τομέα, το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων σε διάφορες χώρες καθώς και άλλα παρόμοια ζητήματα.Να αναφερθεί πως στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος κυβερνητικοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες από δεκάδες κράτη – μέλη του OSCE καθώς και μέλη θρησκευτικών κοινοτήτων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Τέλος να σημειωθεί, πως είναι η πρώτη φορά που στις συνεδριάσεις αυτές, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν θρησκευτικούς ναούς και άλλα θρησκευτικά μνημεία.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!


Τι έχετε να πείτε π. Βαρθολομαίε όπου τα βλέπετε όλα ρόδινα χωρίς να αντιδράτε;

Αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία η χρήση παλαιάς ορθόδοξης εκκλησίας, ως ισλαμικού τεμένους. Πρόκειται για το ναό του Αγίου Δημητρίου, 178 χρόνων, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Σηλυβρίας.Μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, το 1923, η εκκλησία χρησιμοποιείτο σπανίως ως χώρος λατρείας, αλλά πριν μερικά χρόνια προστέθηκε στο κτίσμα ένας μιναρές, χωρίς, ωστόσο, να αφαιρεθεί ο σταυρός.Η εφημερίδα «Μιλλιέτ» γράφει ότι οι εργασίες ανοικοδόμησης, που περιγράφονται ως «αποκατάσταση του τζαμιού του Μεσοχωριού», στην επαρχία της Σηλυβρίας, προκαλούν αντιδράσεις.«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κτίσμα είναι εκκλησία, ακόμα και αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί», αναφέρει με δηλώσεις στην εφημερίδα ο αρχιτέκτονας Οκτάϊ Εκιντζί.Σχολιαστές σημειώνουν ότι πολλές παλαιές εκκλησίες, που εγκαταλείφθηκαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών, όταν δεν χρησιμοποιούνται ως χώροι λατρείας, συχνά γίνονται αποθήκες, αχυρώνες, στάβλοι.athina984.gr,Capital.gr Κωνσταντινούπολη: Μετατρέπουν σε τζαμί παλιά εκκλησία Μια παλιά ορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή της Σηλυβρίας έξω από την Κωνσταντινούπολη αναστηλώνουν οι Αρχές μετατρέποντάς την σε τζαμί.

Η εφημερίδα "Μιλιέτ", αντιπολιτευόμενη στον Ερντογάν ο οποίος πρόσφατα σε μια χειρονομία δίχως προηγούμενο επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο στην Πρίγκηπο συνοδευόμενος από τον κ.Βαρθολομαίο, έχει αυτό ως πρωτοσέλιδο. Στο άρθρο της κάνει λόγο για μεγάλες αντιδράσεις στην ίδια την Τουρκία μεταξύ διανοουμένων και αρχιτεκτόνων γι' αυτήν την μετατροπή.Πρόκειται για τον Ναό του Αγίου Δημητρίου, 178 χρόνων, ο οποίος σπανίως χρησιμοποιείται, ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε προστεθεί στο κτίσμα ένας μιναρές, χωρίς ωστόσο να αφαιρεθεί ποτέ ο σταυρός. Ένας από αυτούς που αντιδρούν είναι ο Οκτάι Εκιντζί, γνωστός αρχιτέκτονας στην Τουρκία, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογραμμίζει "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κτίσμα είναι εκκλησία. Είναι εκκλησία ακόμα και αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί".Σχολιαστές σημειώνουν ότι πολλές παλαιές εκκλησίες που εγκαταλείφθηκαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών κατέληξαν να χρησιμοποιούνται ως αποθήκες και αχούρια.

MEGATV

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ <<ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ>>


Οικονομικός πόλεμος, είναι η χρησιμοποίηση οικονομικών μέσων, με σκοπό την εξασθένιση της ικανότητος, ενός γνωστού ή ενδεχομένου αντιπάλου, στο να μπορεί πλήρως ή μερικώς, στην παροχή δυνατότητας οικονομικής στήριξης στην Εθνική Άμυνά του. Ο οικονομικός πόλεμος αποτελεί βαρύνουσα συνιστώσα του πολιτικού πολέμου, κατά τον ορισμό, αλλά και την εφαρμογή της πολιτικής προπαγάνδας. Ομοίως αποτελεί και ουσιώδη παράγοντα, διεισδύσεως και διαβρώσεως του ιστού, που συγκροτεί την εδραίωση μιας ισχυρής Εθνικής Άμυνας.
Δημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο από την "Καθημερινή"
Δυσβάσταχτο το οικονομικό κόστος από τις φωτιές
Τι διδάσκει η εμπειρία του 2007, όταν το ΑΕΠ «γονάτισε» κατά μια ποσοστιαία μονάδα κι άνοιξε εκ νέου η ψαλίδα του ελλείμματος.Αν οι πυρκαγιές του 2007 «στοίχισαν» περίπου μία ποσοστιαία μονάδα στο ΑΕΠ, καθώς υπολογίσθηκαν γύρω στα 400 με 500 εκατ ευρώ, οι τρέχουσες μόλις τώρα αρχίζουν να αποτιμώνται. Και σίγουρα ο λογαριασμός δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητος. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν ήδη τον συγκεκριμένο πονοκέφαλο στο πίσω μέρος του μυαλού τους, γιατί σε αυτούς θα καταλήξει ο λογαριασμός. Ο οποίος, συνήθως, είναι μακροχρόνιος κι επίπονος στην αποπληρωμή του.Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως τον αναφέρουν από το τμήμα αναλύσεων μεγάλης τράπεζας: Το έλλειμμα του 2007, πριν τις φυσικές καταστροφές στην Ηλεία, την Αχαία και την Αττική, αναμένονταν στο 2,5%. Στο τέλος του έτους, όμως, διαμορφώθηκε στο 3,6%. «Με αυτό δεν θέλουμε να πούμε ότι οι πυρκαγιές ευθύνονται αποκλειστικά για το άνοιγμα του ελλείμματος, αλλά σαφώς επέτειναν την όλη κατάσταση» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Υπάρχουν περιθώρια για να συμβεί κάτι ανάλογο και σε αυτή την περίσταση;Στο ερώτημα αυτό είναι πρόωρο ακόμα να δωθεί απάντηση. Αλλωστε, όσοι παρακολουθούν από κοντά τα δημόσια οικονομικά, και διαθέτουν την εμπειρία του 2007, επισημαίνουν με νόημα ότι «σε αρκετές περιπτώσεις, φορτώνονται στα κονδύλια για τα έργα από τις φωτιές διάφορες δαπάνες, οπότε τα όρια είναι δυσδιάκριτα».
Αλλωστε και τότε, όπως ενδεχομένως και τώρα, το σύνολο των καταστροφών που θα προκληθούν δεν θα καλυφθούν αποκλειστικά από τις δημόσιες δάπανες. Θα υπάρξουν και συνδρομές - δωρεές ιδιωτών αλλά και κοινοτικά κονδύλια, που θα εγκριθούν γι' αυτόν τον σκοπό. Ομως, και πάλι το κύριο βάρος θα κληθεί να σηκώσει το κράτος. Απλώς, το τωρινό κονδύλι υπολογίζεται ότι θα είναι μικρότερο, σε σχέση με εκείνο προ διετίας, αλλά παραμένει μη προσιοδρίσιμο.Κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει από τώρα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, τον τουρισμό καθώς και σε μια σειρά από άλλα «μέτωπα», που θα μετρηθούν σε μεγάλο βάθος χρόνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ


1. Η εποχή μας σφραγίζεται καθοριστικά από μια νέα ιστορική συγκυρία, τη Νέα Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων, ως στρατιωτικοπολιτική έκφραση της Νέας Εποχής, που ορίζεται αφετηριακά από τον πόλεμο του Κόλπου και την κατάρρευση του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού», το κενό του οποίου έσπευσε να καλύψει η αναδυθείσα παγκόσμια Μονοκρατορία, η Pax Americana, που μεταφέρει τον κόσμο μας αναδρομικά στην ενότητα της Pax Romana και σ’ ό,τι αυτή μπορεί να περικλείει για τον άνθρωπο και τον κόσμο. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, η ανθρωπότητα εντάχθηκε σ’ ένα παγκόσμιο σύστημα πολιτικής και αξιών, που ελέγχει και διαμορφώνει καθολικά, μέσω της ενιαιοποιούμενης παιδείας και των κατευθυνόμενων Μ.Μ.Ε., τον άνθρωπο και την κοινωνία ως πλανητικό άνθρωπο και πλανητική-ολιστική κοινωνία.
Στο σημείο αυτό επιτρέπεται ένας παραλληλισμός: Στις 11.5.330 αναδύεται ένα νέο ιστορικό μέγεθος, η αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης (Ρωμανία από τον δ΄ αι. ή «Βυζαντίου» από το 1562), που υποστασιωνόταν με το τρίπτυχο: εκχριστιανισμένος ρωμαϊκός κρατικός φορέας-ελληνικός πολιτισμός/παιδεία και χριστιανική ορθοδοξία, ως ψυχή και ζωοοποιητική δύναμη του νέου αυτού παγκόσμιου μορφώματος. Η σημερινή Νέα Εποχή, ως παγκόσμια αυτοκρατορία, ανατρέπει και υποκαθιστά το παλαιό με το δικό της τρίπτυχο: παγκόσμια πολιτική εξουσία–παγκόσμιος πολιτισμός, με την προϊούσα επικράτηση του δυτικού πολιτισμού, και παγκόσμια θρησκεία, ως Πανθρησκεία, για τη διαμόρφωση ολιστικής συνείδησης πάνω στην πανθεϊστική βάση: Όλοι ένα – όλοι Θεός! Μέσα στην πολυωνυμία του Υδροχοϊκού Μεσσία αθετείται η μοναδικότητα και αποκλειστικότητα του ενανθρωπήσαντος Θεού Λόγου στη δυνατότητα σωτηρίας ως θέωσης. Η ιδεολογία της Νέας Εποχής συνιστά, έτσι, πρόκληση ουσιαστική για την Ορθοδοξία.Η Νέα Εποχή συνδέεται με τη μόνιμη πια στο δυτικό κόσμο χιλιαστική προσδοκία (ευδαιμονισμός), στα όρια μιας ενδοκοσμικής εσχατολογίας καθολικής ευημερίας και ειρήνης. Η ηχηρότητα αυτών των επαγγελιών δεν αποτρέπει όμως την απογοήτευση, καθώς γίνεται φανερό, ότι απλώς αναπαράγεται το παλαιό σύστημα με όλη την παθολογία και παθογένειά του.
2. Η Νέα Τάξη οδήγησε σε μια (νέα) Μονοκρατορία, την κυριαρχία μιας (νέας) παγκόσμιας Υπερδύναμης. Τα Χριστούγεννα εμείς οι ορθόδοξοι ψάλλουμε στο υπέροχο τροπάριο της Αγίας Κασσίας ή Κασσιανής, για τη «νέα τάξη» και την εγκόσμια μονοκρατορία της Παλαιάς Ρώμης, τα λόγια: «υπό μίαν βασιλείαν εγκόσμιον τα έθνη εγένοντο». Σήμερα τα έθνη της εποχής μας «γίνονται» και πάλι υπό μια παγκόσμια βασιλεία, εντασσόμενα -αναγκαστικά και στανικά- σ’ ένα κατασκευασμένο παγκόσμιο πολιτικό σχήμα, με την επιβολή σ’ όλα τα επίπεδα και όλους τους χώρους της μονοκράτειρας δύναμης. Η κατασκευασμένη αυτή «αλλαγή» εκφράζεται, πράγματι, αριστουργηματικά και προφητικά συγχρόνως στο γνωστό βιβλίο του George Orwell «1984». Αυτή είναι η Νέα Εποχή (New Age).Η Νέα Εποχή κινείται, λοιπόν, σε τρία επίπεδα: το πολιτικό, που σημαίνει κατίσχυση μιας υπερδύναμης με μονοκρατορικό παγκόσμιο ρόλο. το πολιτιστικό, με την επικράτηση ενός ραφιναρισμένου και ανανεωμένου δυτικού (φραγκογερμανικού) πολιτισμού. Τα γραφόμενα από κοινωνιολόγους του συστήματος, όπως ο Χάντιγκτον ή ο Ετζιόνι, κατά τη δική μου ανάγνωση, αυτό ακριβώς εκφράζουν: τη διαφοροποίηση του δυτικού πολιτισμού από την Ορθοδοξία και το Ισλάμ (ως διαπίστωση είναι απόλυτα ακριβής) για την επιβολή, στην επερχόμενη πολιτισμική σύγκρουση, του ευρωαμερικανικού «πολιτισμού» (της υποκουλτούρας, του ρέηβ, των ναρκωτικών και της κόλας). Το τρίτο επίπεδο είναι το θρησκευτικό. Οι συνάξεις στην Ασσίζη (1986 κ.ε.) - διαθρησκειακές συμπροσευχές δηλαδή υπό την ηγεσία του Πάπα –δείχνουν, ότι τέθηκε ήδη σε λειτουργία ο σχετικός μηχανισμός, για την επικράτηση της παγκόσμιας θρησκείας με βάση την αρχή, ότι κάθε θρήσκευμα προσφέρει σωτηρία (πανθρησκειακή εκδοχή της «θεωρίας των κλάδων»). Αυτά απαιτούν, φυσικά, αναίρεση του Χριστιανισμού, και μάλιστα στην αυθεντικότητά του (Ορθοδοξία). Θα μπορούσαμε ίσως να προσθέσουμε και ένα τέταρτο επίπεδο, το επιστημονικό, με την εξέλιξη της Βιολογίας και των ειδικών επιστημονικών κλάδων της (Βιογενετική - Βιοτεχνολογία - Γενετική Μηχανική), που προσφέρουν δυνατότητες απεριόριστες «προς χρήσιν» από την Υπερδύναμη, όποτε θελήσει να χρησιμοποιήσει όλες τις σχετικές επιστημονικές ανακαλύψεις-εξελίξεις για την ευκολότερη και ευρύτερη επικράτησή της.
3. Ο συνειδητά Ορθόδοξος εντάχθηκε στην Ενωμένη Ευρώπη, με συγκεκριμένες βεβαιότητες, που θα αποβούν καθοριστικές για την περαιτέρω παρουσία και στάση του μέσα σ’ αυτήν και γενικά στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα. Έχει σαφή συνείδηση της διαμετρικής διαφοράς ορθόδοξου και δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού. Όλες οι εκφάνσεις του ελληνορθόδοξου πολιτισμού αποτυπώνουν τον αγώνα του ανθρώπου για την τελείωση της ύπαρξής του μέσα στην άκτιστη και θεουργική θεία χάρη. Στόχος του δεν είναι ο εξανθρωπισμός ή η ηθική βελτίωση του ανθρώπου, αλλ’ η υπέρβαση της κτιστότητάς του, με την ανάδειξη του ανθρώπου σε Θεάνθρωπο «κατά χάριν». Ανθρωπολογικό πρότυπο της Ορθοδοξίας δεν είναι ο «καλός καγαθός» άνθρωπος, αλλ’ ο Θεάνθρωπος.Οι ορθόδοξοι λαοί στην πλατιά διαστρωμάτωσή τους είναι ζυμωμένοι μέσα σ’ αυτή την πολιτισμική παράδοση και παρά τις αναμφισβήτητες αλλοιωτικές επιρροές, που έχουν δεχθεί στην ιστορική τους πορεία, διακρατούν στη συνείδησή τους τα ζώπυρα αυτής της παράδοσης, που εκφράζεται στις οριακές στιγμές της ως «ανθρωπιά» και «φιλότιμο», όροι πρακτικά άγνωστοι σήμερα στον πολιτισμό της Δύσης. Η δυτική κοινωνία, μέσα στις ιστορικές μεταλλαγές της (μετά από τα ισχυρά ρήγματα στην πολιτιστική συνέχειά της: αναγέννηση, διαμαρτύρηση, διαφωτισμός), έχει οδηγηθεί σε μιαν άλλη στάση ζωής, ριζικά αποστασιοποιημένη από τον ορθόδοξο πολιτισμό της προκαρλομάγνειας περιόδου της. Η μετακαρλομάγνεια Ευρώπη, αποκομμένη από την πατερικότητα, ανέπτυξε έναν πολιτισμό που έχασε κυριολεκτικά την αυθεντική έννοια του Θεού, του ανθρώπου και της κοινωνίας. Ενώ δε παρήγαγε μια εκθαμβωτική επιστημονική πρόοδο, αποδεικνύεται εντελώς ανίσχυρη να διαπλάσει ανθρώπους, που να μπορούν να χρησιμοποιούν τα επιτεύγματα της επιστήμης για τη σωτηρία του ανθρώπου και όχι την καταστροφική εκμετάλλευσή του. Και μόνο οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, ως δημιουργήματα της Ευρώπης και του πολιτισμού της, δείχνουν που μπορεί να οδηγήσει ο «χωρίς Θεό», ρομποτοποιημένος, ευρωπαϊκός (δυτικός) άνθρωπος.
4. Η Ενωμένη Ευρώπη και η τροφοδοτούμενη από αυτήν δυτική κοινωνία παρουσιάζονται για την Ορθοδοξία ως αγρός ιεραποστολικός, χώρος μαρτυρίας του λόγου και του τρόπου (στάσης ζωής), που συνιστά την ουσία της ορθόδοξης παράδοσης. Αυτή μπορεί να είναι η δική μας προσφορά στον παραπαίοντα σημερινό κόσμο, όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό στον δυτικοποιημένο Έλληνα πολιτικό ή διανοούμενο. Διαφορετικά, η παρουσία μας δεν θα είναι μόνο χωρίς σημασία, αλλά θα ολοκληρώσει την υποτέλεια και αλλοτρίωσή μας.
Η παρουσία της Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο οφείλει να είναι πρωταρχικά πνευματική και λειτουργική. Η Θεία Λειτουργία, με όλη τη λατρεία μας, είναι ο σημαντικότερος θησαυρός μας, διότι περικλείει και διασώζει δυναμικά το φρόνημα και τη ζωή των Αγίων μας, την πίστη και τον θεόνομο τρόπο ύπαρξής τους. Η ασκητική παράδοση των Αγίων μας, αρχαίων και νέων, είναι η πηγή του πολιτισμού μας, πεμπτουσία του οποίου είναι ο λόγος του Χριστού μας «μακάριον εστι διδόναι μάλλον ή λαμβάνειν» (Πραξ. 20, 35), που αναιρεί την εγωιστική βουλιμία και ατομοκρατική υστερία. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «Κάμε το καλό και ριξ’ το στο γιαλό». Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σε άλλους λαούς αυτή η παροιμία! Και όπως είπε ο Αριστοτέλης, στις παροιμίες ενός λαού αποταμιεύεται η συνείδηση και πείρα του.Βέβαια, οφείλω μια διευκρίνηση. Όταν ο Στ. Ράνσιμαν υποστήριζε, ότι ο 21ος αι. θα είναι «ο αιώνας της Ορθοδοξίας», προϋπέθετε τους Ορθοδόξους. Ο βαθύς αυτός γνώστης της αγιοπατερικής και ησυχαστικής παράδοσης δεν εννοούσε, φυσικά, μιαν εθιμική «ορθοδοξία», ιδεολογικοποιημένη και σκανδαλίζουσα τις συνειδήσεις, εξουσιαστική και διεκδικητική της εξουσίας, όλα αυτά που περικλείει ο όρος «ορθοδοξισμός». Ο Ράνσιμαν ταυτιζόταν στο θέμα αυτό με τον Μακρυγιάννη. Για τη «μαγιά» του ελληνορθόδοξου – ρωμαίϊκου Γένους μιλούσε κι αυτός. Αυτή η «μαγιά» μπορεί να λειτουργήσει ως πνευματικός καταλύτης. Όχι μόνο για τον νεοεποχίτικο κόσμο, αλλά και για μας τους ανίατα ξενομανείς Νεοέλληνες.


π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός

ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ


Η απόφαση της διαφημιστικής εταιρείας DoubleClick να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχουν τα λεγόμενα "cookies", τα οποία τοποθετούνται στον υπολογιστή μας τις περισσότερες φορές που επισκεπτόμαστε κάποιο δικτυακό τόπο, έχει διχάσει τον κόσμο του κυβερνοχώρου. Στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, η οποία θα παρουσιάζει το "προφίλ" χιλιάδων ανθρώπων που σερφάρουν στο Internet.Oι κατάλογοι αυτής της βάσης θα περιέχουν πλήρεις πληροφορίες για το πού πηγαίνει και τι κάνει ο καθένας στις καθημερινές του περιηγήσεις μέσα στο Internet, καθώς και μια σειρά από δημογραφικές και άλλες αναλύσεις. Οι κατάλογοι αυτοί προορίζονται φυσικά για όλους όσοι συμμετέχουν ή θέλουν να συμμετάσχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο εμπορικό κομμάτι του Internet, το οποίο αναπτύσσεται με ιλλιγιώδη ρυθμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στην όλη υπόθεση είναι ότι οι χρήστες δεν ειδοποιούνται κατά την "τοποθέτηση" των συγκεκριμένων "cookies" στους υπολογιστές τους. Για να το γνωρίζουν, πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η σχετική επιλογή στο πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιούν. Τη δυνατότητα ολικής απενεργοποίησης των δικών της "cookies" προσφέρει από το δικτυακό της τόπο και η DoubleClick.
Αυτήν τη στιγμή, η DoubleClick συνεργάζεται με περισσότερους από 11.500 δικτυακούς τόπους. Οπως όμως λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας, πρόσβαση σε αυτήν τη βάση θα έχουν μόνο όσοι προτίθενται να προσφέρουν κάτι σε αντάλλαγμα.
Η DoubleClick υποστηρίζει βέβαια ότι η νέα υπηρεσία θα κινηθεί μόνο προς το συμφέρον του χρήστη/καταναλωτή, αφού ο κάθε χρήστης θα λαμβάνει στο ταχυδρομείο του (κανονικό και ηλεκτρονικό) μόνο εκείνες τις εμπορικές και διαφημιστικές ειδήσεις που τον αφορούν.
Επίσης, η DoubleClick ισχυρίζεται ότι όλοι οι δικτυακοί τόποι που θα κάνουν χρήση της βάσης θα ενημερώνουν τον κάθε χρήστη κατά την πρώτη του επίσκεψη ότι οι κινήσεις του καταγράφονται και μπορούν να γνωστοποιηθούν.
Από την άλλη πλευρά, πολλοί ενδιαφερόμενοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Internet δεν δείχνουν να πείθονται. Οπως λένε, ακόμη και αν όλες αυτές οι ασφαλιστικές δικλείδες λειτουργήσουν, πιθανότατα θα είναι πάρα πολλοί αυτοί που καθημερινά θα επισκέπτονται τους επίμαχους δικτυακούς τόπους, χωρίς να έχουν κατανοήσει πλήρως τις σχετικές προειδοποιήσεις. Eχουν μάλιστα οργανώσει και τη σχετική δικτυακή ομάδα αντίστασης, η οποία ονομάζεται "Junkbusters".
Newsroom ΔΟΛ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ,ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ...

.........και η παραλογία συνεχίζεται !
Την τουρκική συμπαράσταση για τις καταστροφικές πυρκαγιές μετέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή.Νέες υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι πραγματοποίησαν αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Βοήθεια και από την Τουρκία.Την τουρκική συμπαράσταση για τις καταστροφικές πυρκαγιές μετέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος έστειλε η Αγκυρα για να συνδράμει την προσπάθεια κατάσβεσης. Μεγάλη επίγεια συνδρομή από την Κύπρο, εναέρια βοήθεια από Γαλλία-Ισπανία. Ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Καραμανλή, εκφράζοντάς του αλληλεγγύη για τον πύρινο εφιάλτη που ζει εδώ και τέσσερις ημέρες η χώρα. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με την Ντόρα Μπακογιάννη.Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας προσγειώθηκε το πυροσβεστικό αεροσκάφος που εστάλη από την Τουρκία.
Όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό είναι διαθέσιμα άλλα δύο αεροσκάφη εφόσον παραστεί ανάγκη.Πάνω από το Φαρμακονήσι τουρκικά πολεμικά .Νέες υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι πραγματοποίησαν αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Δύο σχηματισμοί, αποτελούμενοι συνολικά από 16 αεροσκάφη, προχώρησαν σε 13 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Τα αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τις υπερπτήσεις μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο βορείως της Σάμου. Τέσσερα F-4 αποσπάστηκαν από τον σχηματισμό και πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, σε ύψος 1.500 ποδών. Ελληνικά μαχητικά προχωρήσαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών, οκτώ εκ των οποίων ήταν οπλισμένα. Σε μια περίτπωση σημειώθηκε εικονική αερομαχία.

ΒΗΜΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


Αντιγράφουν το σχέδιο του Ιμπραήμ το 1821.
Τα «παπαγαλάκια» των διεθνών εμπρηστικών υπηρεσιών, με αιχμή του δόρατος το γνωστό indymedia, ανοικτά και ξεδιάντροπα διακινούν τούτο το απίθανο:«Βολική η ερμηνεία των εμπρηστών. Η εγκατάλειψη της δασοπροστασίας καίει τα δάση»!!! Αν δεν καταλάβατε μας λένε: Δεν υπάρχουν εμπρηστές, αυτό είναι μια ερμηνεία που μας βολεύει. Καιγόμαστε γιατί υπάρχει «εγκατάλειψη της δασοπροστασίας!!! Να, λοιπόν, που τα μεγάλα ιστορικά δράματα, ξεσκεπάζουν τους δοσίλογους και τα πολύχρωμα πρακτοράκια. Πιέζονται τόσο πολύ από τα «αφεντικά» τους και εναγωνίως μοχθούν να τοποθετήσουν την πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω.Και όταν έρχεσαι φυσικά σε τόση κατάφωρη σύγκρουση με τα πράγματα αποκαλύπτεσαι ολοσχερώς…Και γίνεσαι όχι μόνο ορατός, αλλά και καταγέλαστος με το να μοχθείς εναγωνίως να «ασελγήσεις» τόσο κυνικά πάνω στα πράγματα. Ο κόσμος όλος βοά από τις εκατοντάδες μαρτυρίες για οργανωμένο και ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ εμπρηστικό σχέδιο και οι δοσίλογοι της Νέας Τάξης τις γράφουνε (τις μαρτυρίες) στα παλιά τους τα παπούτσια…
Δύσκολα μπορεί να συναντήσεις τόσο κατάφωρη ισοπέδωση των ντοκουμέντων και των μαρτυριών που υπάρχουν για το οργανωμένο εμπρηστικό σχέδιο.Δύσκολα μπορεί να συναντήσεις τόσο βάναυση προσβολή της λογικής και της νοημοσύνης μας. Και όμως τα πρακτοράκια είναι τόσο αδίστακτα και πωρωμένα, όπως τα εγκληματικά αφεντικά τους που μας καίνε.Οι φωτιές, λοιπόν, που ξεσπούν σε πολλαπλά μέτωπα και σε εκατοντάδες εστίες ταυτοχρόνως, σε ορισμένες ώρες (βραδινές), σε δύσβατα δάση, αλλά και σε κατοικημένες περιοχές, ΑΝΑΒΟΥΝ από μόνες τους!!!Τα «παπαγαλάκια» των μυστικών υπηρεσιών πιάνονται από το υπαρκτό γεγονός της πλημμελούς, έστω και ανύπαρκτης, δασοπροστασίας για να συγκαλύψουν τους εμπρηστές και να μεταθέσουν αλλού το πρόβλημα.Φανερός ο στόχος και ο ρόλος τους:Να μείνουν στο απυρόβλητο οι μαφίες των εμπρηστών, τα επιτελικά τους σχέδια και επιλεγμένοι στόχοι τους, καθώς και το πολιτικό τους πρόσωπο και οι μακάβριες στρατηγικές επιδιώξεις τους.
Με πρόσχημα την έλλειψη δασοπροστασίας (προϊόν της ολοκληρωτικής υποταγής της χώρας μας στα πλανητικά κέντρα εξουσίας και η οποία δεν αποτελεί προνόμιο μόνο της Ελλάδας) μεταθέτουν το έγκλημα από τους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ στις συνέπειες της καπιταλιστικής, κερδοσκοπικής αναλγησίας…Το ΠΟΙΟΙ και το ΓΙΑΤΙ βάζουν τις φωτιές ΔΕΝ μας λένε τα «παπαγαλάκια» των μυστικών υπηρεσιών.Αυτό το ΠΟΙΟΙ και το ΓΙΑΤΙ αποτελεί τη «βολική ερμηνεία»!!!Η ουσιαστική ερμηνεία είναι: «Η εγκατάλειψη της δασοπροστασίας»!!!ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:Στρατηγικοί στόχοι: Η εθνική και κοινωνική διάλυση της χώρας μας, ενόψει των στρατηγικών γεωπολιτικών αναδιατάξεων που προωθούν τα επιτελεία της Νέας Τάξης στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.Μεγάλες, ιστορικές αναδιατάξεις προωθούνται στα Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, με μελλοντικές σκοπεύσεις και εναντίον της Ευρώπης γενικότερα…Άμεσοι στόχοι: Η προετοιμασία των κοινωνικών (καταστροφή των όρων ύπαρξης) ΚΑΙ πολιτικών προϋποθέσεων για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων.
Μια Ελλάδα κατεστραμμένη και ακόμα πιο εξαρτημένη από τα υπερεθνικά μονοπώλια (εκεί οδηγεί το ξεκλήρισμα κάθε αγροτικής, κτηνοτροφικής οικονομίας κ.λπ) ΚΑΙ η αποσάθρωση του υπάρχοντος πολιτικού τοπίου σε συνδυασμό με την προτεκταροποίηση των κομμάτων, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ τους «ιμάντες» για την ολοκλήρωση των στρατηγικών στόχων.Ένα από τα όπλα εναντίον της Ελλάδας, μαζί με πολλά άλλα φυσικά (έχουν αναλυθεί) είναι ο εμπρηστικός πόλεμος, το κάψιμο της Ελλάδας. Γι’ αυτό οι εμπρησμοί είναι τόσο οργανωμένοι και με τέτοιο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ σχεδιασμό.ΟΣΟΙ αποκρύπτουν αυτούς τους σχεδιασμούς και δημαγωγούν πάνω στα συμπτώματα της καταστροφής, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ή ασυνείδητα βρίσκονται με το μέρος της Νέας Τάξης, με τα εφιαλτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.Τα πρακτοράκια ξεμπροστιάζονται εύκολα με τις χοντροκομμένες ανοησίες τους.
Αναρτήθηκε από GREECE στις 12:58 πμ

ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ


Τα άλαλα και τα μπάλαλα

Τι σημαίνει η λέξη «Παποκαισαρισμός»;Η λέξη είναι σύνθετη, από τη λέξη Πάπας και από τη λέξη Καίσαρας, πού σημαίνει αυτοκράτορας, βασιλιάς. Ο Επίσκοπος, λοιπόν, της Ρώμης, πού έφερε και τον τιμητικό τίτλο του Πάπα, ζήλωσε και τη δόξα τού κοσμικού άρχοντα. θέλησε να συνδυάσει δυο διαφορετικά πράγματα. Επισκοπική εξουσία και αυτοκρατορική, Βασιλική εξουσία.Και το πέτυχε; Δυστυχώς το πέτυχε. Πώς; Να πώς. Το έτος 754 μ.Χ. ο Πάπας της Ρώμης Στέφανος ήθελε στρατιωτική βοήθεια από τούς Φράγκους, πού ήταν Γερμανικά φύλα και κατοικούσαν κοντά στο Ρήνο ποταμό, στην περιοχή Ρηνανίας. Για να ανταποκριθούν θετικά οι ηγεμόνες των Φράγκων και να τού στείλουν τη στρατιωτική βοήθεια, έφτασε στο σημείο να ισχυρισθεί ο Πάπας, ότι έλαβε αυτόγραφη επιστολή από τον απ. Πέτρο, γραμμένη από τον ίδιο τον Απόστολο, και με την επιστολή αύτη ο απ. Πέτρος παράγγειλε στους Φράγκους ηγεμόνες να σπεύσουν σε βοήθεια τού Πάπα.

'Έτσι ενήργησε ο Πάπας Στέφανος. Με αυτό τον τρόπο! Μπορούσαν, λοιπόν, να αρνηθούν οι Φράγκοι τη στρατιωτική βοήθεια προς τον Πάπα; Ασφαλώς όχιΚαι τι έγινε τότε; Ο Φράγκος ηγεμόνας Πιπίνος, αφού χρίστηκε αυτοκράτορας από τον Πάπα Στέφανο, εισέβαλε στην Ιταλία, κατέλυσε το Βυζαντινό Εξαρχάτο και το δώρισε στον Πάπα. Και από τότε, λοιπόν, ο Πάπας της Ρώμης απέκτησε και δεύτερο αξίωμα. 'Έγινε και κοσμικός άρχοντας. Και Επίσκοπος και αυτοκράτορας. Παποκαίσαρας!
Δεν ανέφερα την ψευδο – Κωνστάντεια δωρεά, πού είναι η μεγαλύτερη πλαστογραφία της ιστορίας και κατά την όποια δήθεν ο Μ. Κωνσταντίνος τον Δ' αιώνα χάρισε τη Ρώμη στον επίσκοπό της, όταν μετέφερε την πρωτεύουσα στο Βυζάντιο, και σημείωσα αυτό πού ανέφερα παραπάνω και το όποιο έχει ιστορική βάση, εκτός βέβαια από την αυτόγραφη επιστολή τού απ. Πέτρου! Αλλά η συνύπαρξη της κοσμικής εξουσίας με την ιερατική, επισκοπική, εξουσία, είναι κάτι το ασυμβίβαστο. Και όμως οι Πάπες της Ρώμης, από το 754 και εδώ, ασκούν ταυτόχρονα κοσμική και ιερατική εξουσία, κάτι το όποιο είναι ξένο προς το πνεύμα τού Ευαγγελίου, τούς Κανόνες Συνόδων και την εν γένει παράδοση της Ορθοδοξίας, όπως θα το δούμε στο τέλος. Ποια, λοιπόν, ήταν τα αποτελέσματα από την τερατώδη αύτη σύζευξη; Και ρωτάτε ποια; Πολλά. Με ένα λόγο: εκκοσμίκευση της Εκκλησίας.Η ιστορία αναφέρει καταστροφές, ερείπια, εξευτελισμούς. Αναφέρει την «Ιερά εξέταση» με αναρίθμητα θύματα. Αναφέρει τις θλιβερές Σταυροφορίες, πού άρχισαν το 1095.
Τότε, στη σύνοδο τού Νοεμβρίου 1095, την όποια συγκάλεσε ο Πάπας Ουρβανός, ο Πάπας ζήτησε τη διοργάνωση Παπικού στρατού, τού όποιο υ σύμβολο ήταν ο σταυρός και ηγέτης ο Παπικός αντιπρόσωπος! Οκτώ σταυροφορίες! Τελευταία η ογδόη, το 1270. Οι σταυροφορίες αυτές κατέστρεψαν ουσιαστικά το Βυζάντιο και το παρέδωσαν μισοπεθαμένο στο Μωάμεθ το 1453! Γιατί επί δυο περίπου αιώνες το Βυζάντιο ήταν, σχεδόν, στα χέρια τού Παπικού στρατού. Και μόλις το 1261 η Κωνσταντινούπολη ανακαταλήφθηκε από τούς Βυζαντινούς.

Με πρόσχημα την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από τούς Άραβες, ο Παπικός στρατός στόχευε στη διάλυση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Οι Βυζαντινοί πλέον έδειξαν μεγάλη αποστροφή προς τον Πάπα, τούς Λατίνους, σε βαθμό πού προτιμούσαν την υποταγή στους Οθωμανούς Τούρκους, παρά την υποταγή στον Πάπα Ρώμης, με τις ενωτικές, κατά καιρούς, προσπάθειες!Τον 11ο αιώνα ο Πάπας Γρηγόριος Ζ' καθόρισε ότι υπάρχουν δύο εξουσίες. Η Παπική και η Βασιλική. Η πρώτη είναι ο ήλιος. Η δεύτερη είναι η σελήνη. Σαν ανώτερη η Εκκλησία, αύτη έχει το δικαίωμα να δίνει το στέμμα στο Βασιλιά. Ό Πάπας ανέβαζε και κατέβαζε βασιλείς από τούς θρόνους τους. Στον καιρό μάλιστα πού οι σταυροφόροι του κυρίεψαν την Κωνσταντινούπολη, το 1204, ο Πάπας έγινε κοσμοκράτορας Ανατολής και Δύσεως.
Έτσι ο Πάπας έγινε αυτό τον καιρό η ανωτάτη εξουσία στον κόσμο, ώστε οι κοσμικοί άρχοντες να πληρώνουν φόρους σ' αυτόν. Για να υπερασπίζει μάλιστα την εξουσία του, σαν όπλα είχε τον αφορισμό, την εκθρόνιση και την απαγόρευση.
Σήμερα, στις ημέρες μας, ο Πάπας έχει σαν έδρα το Βατικανό, με έκταση γης, μέσα στην καρδιά της Ρώμης, 440 στρέμματα. Αριθμεί πληθυσμό 1.000 περίπου κατοίκους. Διαθέτει πολλά κτίρια με 11 .000 δωμάτια. Κέντρο τού Βατικανού ο Ναός τού Αγίου Πέτρου, πού δίνει την εντύπωση μάλλον ειδωλολατρικού Ναού, με τις χιλιάδες τεραστίων αγαλμάτων, παρά χριστιανικού Ναού.Σαν κράτος το Βατικανό έχει δική του σημαία, δική του Αστυνομία, δικό του νόμισμα, δική του ταχυδρομική Υπηρεσία και κυβερνάται από Κυβέρνηση, πού όλα τα μέλη της είναι κληρικοί, ανώτεροι αξιωματούχοι τού Παπισμού. Εξέχων υπουργός είναι ο υπουργός των Εξωτερικών, πού είναι το πιο επίσημο πρόσωπο μετά από τον Πάπα. Με τον υπουργό των Εξωτερικών έρχονται σε επαφή στην Αγία Έδρα οι διορισμένοι πρεσβευτές των κρατών πού αναγνωρίζουν το Βατικανό σαν κράτος.

Απέναντι στις πανίσχυρες στρατιές και τούς στόλους, πού διέθετε άλλοτε το Βατικανό, τώρα, σήμερα, απέμεινε ένας μόνο λόχος οπλοφόρων Ελβετών!Οι διπλωματικοί αντιπρόσωποι, πρέσβεις, του Πάπα στα κράτη με τα οποία διατηρεί διπλωματικές σχέσεις το Κράτος τού Βατικανού, λέγονται νόρντσιοι. Οι διοικητές Επαρχιών, πού ανήκουν στο Κράτος τού Πάπα, λέγονται λεγάτοι. Είναι και τα Κονκορδάτα, με τα οποία το Κράτος τού Πάπα αποκτά ορισμένα πλεονεκτήματα θρησκευτικής δράσεως μέσα στα κράτη με τα οποία ο Πάπας έχει συνάψει Κονκορδάτα (=ειδικές συμφωνίες), όπως δυστυχώς και στην Ορθόδοξη Ελλάδα.
Οι Πάπες και σήμερα ακόμα, δυστυχώς, εμμένουν αμετανόητοι στην Παποκαισαρική πλάνη τους. Πώς το λέμε αυτό;Το λέμε γιατί, όπως προαναφέραμε, η πλάνη τους είναι ολοφάνερη με βάση το Ευαγγέλιο και τις Τοπικές και Οικουμενικές Συνόδους. Σημειώνουμε σχετικά χωρία και περικοπές:* «Η βασιλεία η εμή ουκ εστίν εκ τού κόσμου τούτου' ει εκ τού κόσμου τούτου ην η βασιλεία η εμή, οι υπηρέται αν οι εμοί ηγωνίζοντο, ίνα μη παραδοθή τοις Ιουδαίοις νύν δε η βασιλεία η εμή ουκ εστίν εντεύθεν» (Ιωάν. ιη, 36). Και η ερμηνεία τού στίχου: Η βασιλεία μου δεν προέρχεται από τον κόσμο αυτό. Αν ήταν από τον κόσμο αυτό η βασιλεία μου, οι στρατιώτες μου θα αναλάμβαναν αγώνα, για να μη παραδοθώ στους Ιουδαίους. Αλλά η δική μου βασιλεία δεν προέρχεται από τούτον εδώ τον κόσμο, ούτε στηρίζεται στη δύναμη των όπλων. Αυτό το λόγο είπε ο Ιησούς στον Πόντιο Πιλάτο, το Ρωμαίο ηγεμόνα. Τι δε λέγει ο Πάπας;«Ιησούς ουν γνούς οτι μέλλουσιν έρχεσθαι και άρπάζειν αύτον ίνα ποιήσωσιν αυτόν βασιλέα, ανεχώρησε πάλιν εις το Όρος αυτός μόνος» (Ιωάν. στ, 15). Η ερμηνεία: Ο Ιησούς, λοιπόν, επειδή αντελήφθηκε καθαρότατα ότι οι άνθρωποι εκείνοι, πάνω στον ενθουσιασμό τους, επρόκειτο να έλθουν να τον αρπάξουν, για να τον ανακηρύξουν βασιλιά, έφυγε πάλι μόνος του στο όρος. Ο Πάπας σε ποιο όρος της Ιταλίας θα κρυβόταν, αν ποτέ οι άνθρωποι ήθελαν, έκτος από επίσκοπο, να τον κάνουν και βασιλιά;* «Ο δε Ιησούς προσκαλεσάμενος αυτούς λέγει αυτοίς, οίδατε ότι οι δοκούντες άρχειν των εθνών κατακυριεύουσιν αυτών και οι μεγάλοι αυτών κατεξουσιάζουσιν αυτών.

Ουχούτω δε εσταί εν υμίν, άλλ' ος εάν θέλη γενέσθαι μέγας εν υμίν, εσταί υμών διάκονος. Και ος εάν θέλη υμών γενέσθαι πρώτος, έσται πάντων δούλος» (Μάρκ. ι, 42 - 44). Και τώρα η ερμηνεία: Ο δε Ιησούς κάλεσε κοντά του όλους τούς απόστολους και τούς είπε: Γνωρίζετε ότι αυτοί πού προβάλλονται σαν άρχοντες των εθνών, συμπεριφέρονται προς τούς λαούς σαν να ήταν απόλυτοι κύριοι αυτών. Και εκείνοι πού κατέχουν μεγάλα αξιώματα ανάμεσα στους ανθρώπους, κάνουν κακή χρήση της εξουσίας τους και τούς καταδυναστεύουν. Δεν πρέπει όμως να παρατηρείται μεταξύ σας τέτοια εγωιστική τάση και συμπεριφορά. Άλλά όποιος θέλει να αναδειχθεί μεγάλος μεταξύ σας, πρέπει να γίνει υπηρέτης σας, πού να σας εξυπηρετεί με αγάπη. Και όποιος από σας θέλει να γίνει πρώτος, πρέπει να γίνει δούλος όλων και να συμπεριφέρεται με την ταπεινοφροσύνη και την υπομονή και την υπακοή τού δούλου.*«Επίσκοπος η πρεσβύτερος η Διάκονος κοσμικάς φροντίδας μη αναλαμβανέτω. Είδεμη καθαιρείσθω» (Στ' Αποστολικός Κανόνας). Δηλαδή: Δεν πρέπει οι ιερωμένοι να εμπλέκονται σε πράγματα κοσμικά. Και ο Πάπας, πού είναι και Καίσαρας στο Κράτος του, με Τράπεζες και επιχειρήσεις; Δεν πρέπει να καθαιρεθεί;*«Τούς άπαξ εν Κλήρω τεταγμένους και μοναστάς, ωρίσαμεν μήτε επί στρατείαν, μήτε επί αξίαν κοσμικήν έρχεσθαι. Η τούτο τολμώντας, και μη μεταμελουμένους, ώστε επιστρέψαι επί τούτο, ο διά θεόν πρότερον είλοντο, αναθεματίζεσθαι» (Ζ' Κανόνας Δ' Οικουμενικής Συνόδου).

Οι Κληρικοί, λοιπόν, και οι Μοναχοί ούτε στρατιώτες να γίνονται, ούτε κοσμικές αξίες να αναλαμβάνουν. Όσοι τολμούν αυτά και δεν μετανοούν, ώστε να επιστρέφουν πάλι στον πρότερο τρόπο της ζωής τους, τον οποίο μόνοι τους διάλεξαν για το θεό, αυτοί να αναθεματίζονται. Και ο Πάπας, πού έχει και κοσμική εξουσία και δεν μετανοεί γι' αυτό, ώστε να επιστρέψει στα επισκοπικά του καθήκοντα, δεν πρέπει να αναθεματιστεί;
Αδελφοί,Γιατί να μακρύνουμε το λόγο; Ποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο επίσκοπος δεν πρέπει να είναι και κοσμικός άρχοντας; Ποτέ και με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να γίνει αυτό. Κάτι τέτοιο είναι, όπως παρατηρεί ο Άγιος Νικόδημος, «Μίξις άμικτος και τέρας αλλόκοτον». Μία μίξη άμικτη. Και από άμικτη μίξη προέρχεται «τέρας αλλόκοτον». Συνεπώς σε κάθε πειρασμό πού μάς υπόσχεται «τάς βασιλείας του κόσμου και την δοξαν αύτών» μια και μόνο είναι η απόκριση μας: «Ύπαγε οπίσω μου, σατανά» (Ματθ. δ, 8 - 10).