Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Λειτουργία στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στις 15 Αυγούστου

Επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, με σκοπό τη διευθέτηση οργανωτικών θεμάτων, σχετικά με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, στις 15 Αυγούστου, πραγματοποίησε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ιβάν Σαββίδης. O κ. Σαββίδης συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Ματσούκας, κοντά στην οποία βρίσκεται η Μονή, το νομάρχη της Τραπεζούντας, βουλευτές της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και το Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τραπεζούντα. Βασικό θέμα στις συναντήσεις αποτέλεσε η ασφάλεια των προσκυνητών. Ο νομάρχης της Τραπεζούντας, Ρετζέπ Κιχζιλτζίκ, τόνισε ότι οι αρχές θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ασφαλή παραμονή των ορθόδοξων προσκυνητών στην Τουρκία. Η τουρκική πλευρά επιβεβαίωσε ότι δεν έχει αντίρρηση για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον εσωτερικό χώρο του Μοναστηρίου της Παναγίας Σουμελά, με την τήρηση όλων των χριστιανικών κανόνων.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κανένα κράτος δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο έγκλημα που διαπράττουν οι Εβραίοι. Τα πλοκάμια του εβραϊκού λόμπι είναι παντού…

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ. Προκαλεί το Ισραήλ κατεδαφίζοντας κατοικία Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
Κατοικία στην οποία διέμενε οικογένεια Παλαιστινίων στην Ανατολή Ιερουσαλήμ κατεδάφισαν οι ισραηλινές Αρχές για πρώτη φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει διεθνή καταδίκη. Η κατεδάφιση ήλθε μία εβδομάδα μετά την υπόσχεση Νετανιάχου στον Μπαράκ Ομπάμα για «χειροπιαστά βήματα» για την ειρήνη...
Φωτογράφος του Reuters είδε την οικογένεια των Παλαιστινίων να απομακρύνει τα υπάρχοντά της από την κατοικία στη συνοικία Μπέιτ Χανίνα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, πριν αρχίσει ο εκσκαφέας το καταστροφικό του έργο.

Πυρήνας «Γκρίζων Λύκων» χτυπά στην Θράκη, δείχνουν τα δόντια τους στην Ελληνική Θράκη.

Δείγματα εκφοβισμού των χριστιανών κατοίκων στον επαρχιακό άξονα Ανθοχωρίου, Αράτου και Αρίσβης
Στόχος η δημογραφική συρρίκνωση του χριστιανικού στοιχείου κάτω από ένα καθεστώς «τυχαίων» γεγονότων που θα συμβαίνουν σε τακτικά διαστήματα σε βάρος τους
Το δημοσίευμα δεν αποβλέπει στο να δημιουργήσει φόβο και άγχος στους αναγνώστες, αλλά πάντα με συναίσθηση ευθύνης να δημιουργήσει τον προβληματισμό που επιβάλλεται σχετικά με γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, τυχαία. Πέραν τούτου ουδέν. Τυχαία δεν είναι, όπως θα πουν οι άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν με μια πιο διεισδυτική ματιά. Τα συνθήματα των Γκρίζων Λύκων και οι πρακτικές τους πυκνώνουν στην Θράκη, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας που έχουν δημιουργήσει εδώ, κινείται και δρα με την δική του μεθοδολογία.
«Η Τουρκία ως ένα συντεταγμένο κράτος με ιμπεριαλιστικό και φασιστικό χαρακτήρα λειτουργίας, έχει κάθε λόγο να δημιουργεί ζητήματα στην ελληνική Θράκη,

Εμποδίζουν τον εντοπισμό εκατοντάδων αγνοουμένων οι Τούρκοι

Αρνείται να δώσει στοιχεία ο τουρκικός στρατός και πλέον ο κίνδυνος να μην εντοπιστούν ποτέ τα οστά περίπου 500 αγνοουμένων είναι υπαρκτός. Ως τώρα έχουν εντοπιστεί τα οστά περίπου 600 ανθρώπων τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί κατά τη διάρκεια του “Αττίλα”, το μαρτύριο των οικογενειών του έλαβε τέλος και οι ψυχές εκείνων ησύχασαν. Μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για το που μπορεί να είναι οι τάφοι άλλων 200 ως 300 ατόμων, όμως άλλοι 500 φαίνεται πως έχουν ενταφιαστεί σε σημεία όπου σήμερα ο στρατός κατοχής έχει βάσεις ή στρατόπεδα και δεν δίνει το παραμικρό στοιχείο, ούτε επιτρέπει την πρόσβαση. Ο “Αττίλας” φαίνεται πως με τη δύναμη των όπλων συνεχίζει να εγκληματεί και οι συγγενείς των αγνοουμένων υποστηρίζουν πως οι Τούρκοι “χαρακτηρίζουν σκόπιμα μεγάλες περιοχές ως στρατιωτικές, προκειμένου να μην επιτρέψουν τη διενέργεια εκταφών”.

Οι ισραηλινοί σε συνεργασία με τους Γερμανούς, σηκώνουν κεφάλι μετά την αιματηρή επίθεση της νηοπομπής.

Γερμανία: Οι αρχές απαγόρευσαν τη λειτουργία της 'φιλανθρωπικής' οργάνωσης "IHH", κατηγορώντας την για σχέσεις με τη Χαμάς. Είναι η ΜΚΟ, που οργάνωσε τη νηοπομπή, που δέχθηκε την επίθεση του Ισραήλ
Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, την οποία κατηγορεί για σχέσεις με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς η οποία ελέγχει τη Γάζα.
Η απαγόρευση, την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, αφορά την "Internationale Humanitaere Hilfsorganisation" (Οργάνωση Διεθνούς Ανθρωπιστικής Βοήθειας) με έδρα στη Φραγκφούρτη.
Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η οργάνωση αυτή συγκέντρωνε χρήματα που προέρχονταν από δωρεές, για τη Χαμάς.

Τρίτη τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο μέσα σε μία εβδομάδα

Τρίτη συνεχή πρόκληση σε διάστημα μίας εβδομάδας στο θέμα της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο (μετά τους Καλόγερους και τον Αϊ-Στράτη) σημειώθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τους Τούρκους την περασμένη Παρασκευή στο Αγαθονήσι, με παραβίαση των χωρικών μας υδάτων και παρενόχληση λετονικού πλοιαρίου, το οποίο ρυμουλκούσε ιστιοφόρο με μηχανική βλάβη.
 Το γεγονός αποκρύφτηκε από το ΓΕΕΘΑ και από το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους», στις 13:25 την περασμένη Παρασκευή, ιστιοφόρο με επιβάτες Βέλγους υπηκόους εξέπεμψε σήμα κινδύνου στην περιοχή του Αγαθονησίου.
 Το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έστειλε σε βοήθειά του λετονικό σκάφος από το Αγαθονήσι, το οποίο επιχειρεί στο πλαίσιο της FRONTEX. To λετονικό σκάφος άρχισε να ρυμουλκεί το ιστιοφόρο στις 13:45, προς το Αγαθονήσι, ενώ και ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος πήρε εντολή να καταπλεύσει στην περιοχή, από το Πυθαγόρειο.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Στο περιθώριο η Eλληνική κυβέρνηση

Αν ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί, ας παίξει με κάτι άλλο…
Καλημέρα Ελλάδα! Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με άνετη εμφάνιση και με ακόμη πιο άνετους χρόνους, συμμετέχει το επόμενο τετραήμερο στον Πόρο στην “Συνάντηση της Σύμης” με άλλους σοσιαλιστές ηγέτες, γνωστούς οικονομολόγους και άλλες προσωπικότητες, κάνοντας και τα μπανάκια του, την άθλησή του και αντιμετωπίζοντας την θερμότητα των ημερών, με άνεση. Εμείς, οι υπόλοιποι, πασχίζουμε να επιλύσουμε τα ζητήματα της καθημερινότητας και να ρίχνουμε ματιές στα θέματα της Εξωτερικής πολιτικής.
Η χθεσινή αποκάλυψη της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ για το γεγονός πως οι ΗΠΑ με έντολή της πολιτικής τους ηγεσίας απέκλεισαν την Ελλάδα από το ν αναλάβει τη στρατιωτική διοίκηση της KFOR στο βόρειο Κόσοβο, ήρθε σαν κεραυνός.
 Όχι γιατί η Ουάσιγκτον “δεν μας πάει”, αλλά γιατί η άρνηση προερχόμενη από τα χείλη της Χ. Κλίντον στον Γ. Παπανδρέου την έκανε εκκωφαντική.

Κύπρος : Τελέστηκαν σήμερα μνημόσυνα για τους πεσόντες στο πραξικόπημα του 1974

Τελέστηκαν σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου μνημόσυνα των πεσόντων κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, 1974. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε σε μνημόσυνο σε χωριό της ακριτικής Τηλλυρίας και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο οδυνηρός συμβιβασμός της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι ο μόνος ρεαλιστικά δρόμος για ανατροπή των τετελεσμένων της κατοχής.
 Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη συνολικής και συμφωνημένης λύσης όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά δεν θα συμβιβασθεί με το στάτους κβο, "γιατί υποθηκεύει την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας". Είπε επίσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση, απλώς για να κλείσει το Κυπριακό.

Η στρατιωτική περικύκλωση της Ελλάδος από την Τουρκία και η Ελληνοποίηση 750.000 Αλβανών !

Η ολοκληρωτική απορρόφηση της προσοχής της κοινής γνώμης στα βίαια δρώμενα της οικονομίας σε συνδυασμό προς τη συστηματική εξαφάνιση από τα περισσότερα ΜΜΕ πάσης πληροφορίας για τα τεκταινόμενα περί τα εθνικά και αμυντικά μας θέματα επιτρέπουν να τερατουργούνται ερήμην του ελληνικού λαού μεγάλα και επικίνδυνα.
Η στρατιωτική περικύκλωση της Ελλάδος από την Τουρκία με την πρόσφατη τουρκοαλβανική συμφωνία έπιασε στον ύπνο τους δικούς μας. Αντί να κρατάμε την Αλβανία από τον λαιμό την αφήσαμε να διολισθήσει στα τουρκικά στρατηγικά παίγνια που προσβάλλουν τώρα και εκ δυσμών την εθνική μας κυριαρχία. Οι Τουρκαλβανοί μας προκάλεσαν με δέσμευση μιας τεράστιας περιοχής απ' την Κεφαλονιά ως την... Κρήτη για αεροναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Η κοντόφθαλμη εξωτερική και εθνικοαμυντική πολιτική μας των τελευταίων ετών ούτε προέβλεψε ούτε υποψιάσθηκε περί τουρκοαλβανικής στρατιωτικής συμμαχίας.

Στό ὄνομα μιᾶς δῆθεν ἐπανάστασης γιά τό καλό τοῦ λαοῦ ἔγινε προσπάθεια νά ξεριζωθοῦν ἀπό τίς ψυχές τῶν ἀνθρώπων τά δύο μεγάλα καί ἀκατάλυτα ἰδανικά. Ἡ πίστη στόν Θεό καί ἡ ἀγάπη στήν Πατρίδα

Δέν υπάρχει κρίση αποκλειστικά καί μόνον οικονομική. Η οικονομία είναι μία ανθρώπινη καί κοινωνική δραστηριότητα καί ἐπηρεάζεται ἀπό τίς ἀρχές, τίς ἀξίες, τά ἰδανικά, τόν σκοπό ζωῆς καί τή ψυχοσύνθεση τῶν προσώπων καί τῶν συνόλων. Ἡ σημερινή κρίση στήν Ἑλλάδα και στήν παγκόσμια οἰκονομία φαινομενικά μέν ἀφορᾶ στούς ἀριθμούς, στό εἰσόδημα, στήν παραγωγή. Οὑσιαστικά ὅμως εἶναι κρίση ἀξιῶν, προτύπων καί ἰδανικῶν. Εἶναι κρίση, παρακμή καί διάψευση τῶν ὑλιστικῶν ἰδεολογιῶν πού ταλαιπώρησαν τήν ἀνθρωπότητα καί πολύ περισσότερο τή χώρα μας κατά τα τελευταῖα πενήντα τοὐλάχιστον χρόνια. Ἔχουμε μπροστά μας τήν πανηγυρική καί θορυβώδη κατάρρευση τῶν ὑλιστικῶν παραδείσων καί τῶν ψευδῶν ὁραμάτων πού καλλιεργοῦσαν οἱ κυριώτερες διεθνεῖς ἰδεολογίες τῶν προσφάτων δεκαετιῶν.
Υλιστική ήταν ἡ ἀντιμετώπιση τῶν πάντων ἀπό τή μαρξιστική ἰδεολογία μέ Όλες τίς παραλλαγές της, λενινιστικές, σταλινικές, μαοϊκές κ.λπ.

Προκλητική παρουσία Δρούτσα στη Σρεμπρένιτσα.

Τι να πούμε; Άγνοια των γεωπολιτικών δεδομένων της περιοχής μας; Άλλη μια απόπειρα προσεταιρισμού των διεθνών κέντρων άσκησης εξουσίας; Ό,τι και να είναι, η παρουσία του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της χώρας μας στη Σρεμπρένιτσα, μπορεί να ικανοποίησε τον διεθνή παράγοντα, αναδεικνύει όμως για άλλη μια φορά την απόλυτη ταύτιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τα προστάγματα όλων όσων (Βερολίνο, Λονδίνο, Ρώμη και Ουάσινγκτον) διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία βυθίζοντας τα Δυτικά Βαλκάνια στο χάος και στο αίμα.
Επίσης, η παρουσία στη Σρεμπρένιτσα του Δημήτρη Δρούτσα, ενός εκ των συντακτών του εθνοκτόνου σχεδίου Ανάν, αποτελεί χτύπημα κάτω από τη ζώνη κατά του σερβικού λαού και μάλιστα τη στιγμή που αυτός δοκιμάζεται στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, καθώς η αλβανική μαφία της Πρίστινα, εξακολουθεί να δολοφονεί τους Σέρβους μέσα στην ίδια τους την κοιτίδα.

Το Ισραήλ απειλεί την «Ελπίδα»

Ενάμιση περίπου μήνα μετά τη σφαγή στο «Mavi Marmara» οι Ισραηλινοί απειλούν να ανακόψουν με κάθε μέσο τον πλου ενός ακόμα πλοίου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα. Σάββατο απόγευμα απέπλευσε από το Λαύριο, φορτωμένο με 2.000 τόνους τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, το υπό σημαία Μολδαβίας φορτηγό πλοίο «Αμάλθεια», μετονομασμένο σε «Al Amal» (Ελπίδα στα αραβικά).
Το πλοίο, με 12μελές πλήρωμα και εννέα επιβάτες, έχει ναυλωθεί από τη Διεθνή Ενωση Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι της οποίας προΐσταται ο γιος του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ. Εξαρχής, το Ισραήλ αντέδρασε οργισμένα: «Κανένα πλοίο δεν θα φθάσει στη Γάζα. Δεν θα αφήσουμε να πληγεί η κυριαρχία μας», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκτορ Λίμπερμαν, εννοώντας τον αποκλεισμό των 20 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Γάζας που έχει επιβάλει η χώρα του.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

O άνθρωπος ξεπέρασε τά όρια της δικαιοδοσίας που του έδωσε ο Θεός για την Δημιουργία.

Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ
Φαίνεται ως εάν η ανθρωπότης να πορεύεται πρός τούς καιρούς εκείνους της μεγάλης θλίψεως, τούς οποίους περιγράφει ο Κύριός μας και περιέχονται στό κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον κεφ. 24, στ.3-35. Εκεί ο Κύριος ομιλεί για τις έσχατες ημέρες, που θα είναι ημέρες μεγάλης θλίψεως και συνταρακτικών γεγονότων. Καλό είαι να τις ενθυμούμεθα, για να επιστρέφουμε στη ζωή της μετανοίας, στο δρόμο του Θεού.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την ακρίβεια της παρακάτω ειδήσεως, αν αληθεύει όμως, η ζωή μας καθίσταται εφιαλτική. Επειδή ο άνθρωπος ξεπέρασε τά όρια της δικαιοδοσίας που του έδωσε ο Θεός για την Δημιουργία, αυτά δέ είναι μόνον το "τηρείν καί φυλάσσειν", ενώ ο άνθρωπος προχωράει στο να κατασκευάσει νεά ζωή (βλ. συνθετικό αίμα, βλαστοκύτταρα, υβρίδια στους καρπούς κλπ.) ο Δημιουργός καί Παντεπόπτης Θεός μας αποστέλλει μηνύματα, όπως τό "άνθρωπε, στάσου στα όρια που σού ώρισα καί μή προχωρείς πάρα πέρα", μας αποστέλει καταστροφές, δια των οποίων αποδεικνύεται η αδυναμία του ανθρώπου! Έτσι πρέπει να θεωρήσουμε το σεισμό, τό τσουνάμι, τις πλημμύρες, την χαλαζόπτωση, τον καύσωνα καί μεταξύ αυτών τήν καταστροφή της πλατφόρμας της εταιρείας πετρελαιοειδών ΒΡ στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Αλήθειες και μύθοι για τους κρυμμένους θησαυρούς της ελληνικής γης

Ίσως δεν το γνωρίζουν πολλοί, για μια ομάδα ορυκτών αποτελούμε σημαντικό και δυναμικό παράγοντα σε ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο. Πιο συγκεκριμένα: Aπό τα μεταλλικά ορυκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο βωξίτης (παραγωγή αλουμινίου) και τα σιδηρονικελιούχα (παραγωγή νικελίου).
Aνατρέχοντας σε αρχαίους συγγραφείς και Eυρωπαίους περιηγητές του Aιγαίου και της Aνατολικής Mεσογείου την περίοδο μετά το 16ο αιώνα, θα διαπιστώσουμε τη σημασία που έδιναν στην ύπαρξη κυρίως μεταλλικών ορυκτών, πρώτων υλών για την παραγωγή χρυσού, αργύρου, κασσίτερου, χαλκού και σιδήρου. Eίναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν σε όλα τα νησιά των Kυκλάδων έχουν εντοπισθεί ορυκτά του μολύβδου ή/και του χαλκού, ίχνη αρχαίων/παλαιών εκμεταλλεύσεων, ενώ έχουν εντοπισθεί και αρχαίες μεταλλουργικές σκωρίες σε απόμερα σήμερα νησιά, όπως η Kέρος στα Kουφονήσια.

Ισραηλινές πιέσεις στην Αθήνα για πλοίο από το Λαύριο με προορισμό τη Γάζα

Αναχώρησε από το λιμάνι του Λαυρίου πλοίο που περιέχει ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία στέλνει λιβυκή οργάνωση επικεφαλής της οποίας είναι ο γιος του Μ.Καντάφι, με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας. Παρά τις πιέσεις του Ισραήλ σε Ελλάδα και Μολδαβία, οι διοργανωτές επιμένουν ότι το πλοίο «Αμάλθεια» κατευθύνεται στη Γάζα. Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, ωστόσο, το πλοίο κατευθύνεται σε λιμάνι της Αιγύπτου.
Το πλοίο -υπό μολδαβική σημαία- αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου από το Λαύριο και το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει περίπου 70 με 80 ώρες.
Αρχικός προορισμός ήταν η Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις επαληθεύουν τα προφητικά λόγια σοφών αγίων γερόντων

Ο τόπος αυτός που λέγεται Ελλάδα ήταν και παραμένει πάντα η ευλογημένη γη του Χριστού. Ως εκ τούτου θα διαπιστώσετε καλοί μου Χριστιανοί πολύ σύντομα το πόσο έξω θα πέσουν στις δυσοίωνες προβλέψεις τους οι διάφορες Κασσάνδρες. Τα κάθε λογής κοράκια και οι κερδοσκόποι βύθισαν τη χώρα στην απόγνωση και απελπισία. Αλλά έρχονται καλές ημέρες γιατί ο Κύριός μας, όπως λέγει σοφός γέροντας ασκητής, «έστειλε ένα πακέτο με διάφορα δώρα για τον τόπο αυτό. Θα βρεθούν ορυκτέλαια και θα κάνουν τη χώρα να γίνει ένας Παράδεισος. Θα ανοίξουνε δουλειές για να μπορεί ο κόσμος να δουλέψει. Τώρα ο ουρανός δίνει πολλές λύσεις και πολλά δώρα».
Η αποστασία των Ελλήνων από τον τριαδικό Θεό θα λάβει τέλος και οι πρωτεργάτες αυτής αξιωματούχοι κυβερνώντες και μη αλλά και ψευτο-ηγεμόνες της σειράς θα ρεζιλευτούν σ’ ολάκερη την οικουμένη και θα έχουν το τέλος των καθεστώτων της αθεΐας (βλ. Ρωσία και Ρουμανία).

Ένταση στο Κόσοβο - Μεταφέρουν μονάδες οι Σέρβοι στα βόρεια της Μητρόβιτσα

Aνεβαίνει το θερμόμετρο στα Βαλκάνια, άλλη μια φορά με επίκεντρο το Κόσοβο: Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς χαρακτήρισε "ανοιχτή απειλή πολέμου" την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊραμ Ρετζέπι, ότι "Η αστυνομία θα επέμβει στο βορά για να επιβάλει την τάξη". Οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί και κάποιες μονάδες έχουν μετακινηθεί στα νότια της χώρας (βόρεια της Μητρόβιτσα).
Ο Μπόρις Τάντιτς κατέστησε υπεύθυνες τις διεθνείς δυνάμεις ασφαλείας στο Κόσοβο "για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει, ενδεχόμενη υλοποίηση των απειλών που εξέφρασε ο Μπαϊράμ Ρετζέπι". Στο Βορρά υπάρχει συμπαγής σερβικός πληθυσμός που αντιστέκεται στην απόσχιση του Κοσόβου.

Όλοι οι Αμερικανοί υποχρεούνται να φέρουν βιομετρικές ταυτότητες προκειμένου να εργασθούν στις ΗΠΑ βάσει του νέου νόμου!

Οι μεγαλύτερες αντιρρήσεις για τις βιομετρικές κάρτες προέρχονται από υποστηρικτές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι φοβούνται ότι θα γίνουν de facto τα εθνικά δελτία ταυτότητας που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να παρακολουθεί τους πολίτες. Το βιομετρικό Δελτίο ταυτότητας για τους εργαζόμενους είναι στο επικέντρο του Μετανάστευτικού Σχεδίου. Οι νομοθέτες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο ολοκληρωμένο μεταναστευτικό νομοσχέδιο που θα αποτρέπει τους εργοδότες από την πρόσληψη παράνομων μεταναστών: ένα εθνικό βιομετρικό δελτίο ταυτότητας, που όλοι οι αμερικανοί εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αποκτήσουν. Στο πλαίσιο του δυνητικά αμφιλεγόμενου σχέδίου που εξακολουθεί να διαμορφώνεται στη Γερουσία, όλοι οι νόμιμοι εργαζόμενοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και των μεταναστών, θα πρέπει να προμηθευτούν δελτίο ταυτότητας με ενσωματωμένα στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, για να συνδεθεί κάθε κάρτα με έναν εργαζόμενο. Το σχέδιο καρτών ταυτότητας είναι ένα από τα πολλά βήματα υπέρ μιας αναθεώρησης του μεταναστευτικού νόμου, για να αντιμετωπιστούν θέματα που κατέστησαν παρόμοια νομοσχέδια στο παρελθόν ανεπαρκή.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η Ρωσική Κυβέρνηση χρηματοδοτεί την αναστήλωση του Παλαιομονάστηρου

Την Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010, στο Δημαρχείο της Μόσχας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκώφ και Αντιπροσωπείας του Αγίου Όρους, με επικεφαλής τον τέως Πρωτεπιστάτη Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη. Να αναφερθεί, ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Τμήματος Διεθνών και Εξωτερικών Οικονομικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης της Μόσχας, κ. Μουράτοβ. Η αντιπροσωπεία του Αγίου Όρους έφθασε στην Ρωσία μετά από πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κυρίλλου ώστε να συμμετάσχει στους εορτασμούς των 300 χρόνων του Τσάρσκογιε Σέλο, καθώς και στα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στις 27 Ιουνίου 2010. Όπως είχε γράψει η «Romfea.gr» σε προηγούμενο δημοσίευμα, οι Αγιορείτες συνόδευσαν στην Ρωσία μια εικόνα πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Προδρομίτισσας, η οποία βρίσκεται στην Ρουμανική Σκήτη του Αγίου Προδρόμου, και τοποθετήθηκε παρουσία του Προέδρου Μεντβέντεφ στο ναό της Αγ. Αικατερίνης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμαρχος Λουσκώφ ενημέρωσε τους Αγιορείτες, ότι η Κυβέρνηση της Μόσχας (Δημοτικές αρχές) αποφάσισε στη συμβολή της αναστήλωσης της Σκήτης Ρουσικό (Παλαιομονάστηρο) η δεύτερη έδρα της Μονής Παντελεήμονος, η οποία φημίζεται, ότι εκεί έλαβε τη μοναχική του κουρά ο ιδρυτής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Άγιος Σάββας.

Ανακοίνωση του Λιμενικού για την τουρκική προβοκάτσια

Σε έκδοση ανακοίνωσης για την τουρκική προβοκάτσια στους Καλόγερους προχώρησε πριν απο λίγο το Λιμενικό Σώμα. Στην επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής :
"Σήμερα στις 11.45, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε από το αντίστοιχο της Τουρκίας, στην Άγκυρα, για προφορική αναφορά, από κυβερνήτη αεροπλάνου του οποίου δεν γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία, περιστατικού βύθισης άγνωστου πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή 7 ν.μ. βόρεια των νησίδων «Καλόγεροι», στο Κεντρικό Αιγαίο.
Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, στις 12:05, στο σημείο, το οποίο βρίσκεται στα διεθνή ύδατα αλλά εντός του FIR Αθηνών, κατέφθασαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ξεκίνησαν έρευνες, ενώ στην περιοχή έσπευσαν επίσης το Δ/Ξ «RUBY STAR» σημαίας Πορτογαλίας, που έπλεε σε απόσταση 4 ν.μ.

ΑΜΚΑ και έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας από το 2011! Η αποκάλυψη του Ιωάννου εκπληρώνεται !

Με αιχμή του δόρατος το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι Βρυξέλες επιχειρούν να αντικαταστήσουν τα χριστιανικά ιδεώδη της γηραιάς Ηπείρου με τις σατανικές αντιλήψεις της μασωνίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, και αφού προηγουμένως κατάφερε με πακτωλό χρημάτων να αλώσει και να υποβαθμίσει εκ των έσω τις χριστιανικές Εκκλησίες επιχειρεί να απομακρύνει καθετί που σχετίζεται με τον Χριστό. Επικαλείται μια ιδέα δαιμονικής ελευθερίας του ανθρώπου για να απομακρύνει τα χριστιανικά σύμβολα, τις ιερές εικόνες και ότι άλλο συνδέεται με τον Χριστιανισμό. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με παρασκηνιακά ανταλλάγματα και διαπραγματευτικές διαβουλεύσεις στις σκοτεινές στοές ανταλλάσει ακόμη και θέσεις εξουσίας, κατεβάζει κυβερνήσεις και πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να νομιμοποιήσει την πάσης φύσεως ανωμαλία στις ανυποψίαστες χριστιανικές κοινωνίες.
Η καθιέρωση της πορνείας, η αποποινικοποίηση της μοιχείας, η νομιμοποίηση της κλοπής, μέσω της μίζας, η κρατική χρηματοδότηση της έκτρωσης (φόνου), η αποδοχή του κιναιδισμού (ομοφυλοφιλία) και η επικράτηση του ψεύδους αποτελούν τεκμήρια της αλματώδους και μεθοδευμένης αλλαγής.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Παράτυπη και παράνομη η αλλαξοπατριαρχία στα Ιεροσόλυμα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ
Γιατί αν είναι όλα νόμιμα καμωμένα τι θέση έχουν οι σιδεριές και οι κλειδαριές έξω από την πόρτα ενός «μοναχού»;
Το 2005 η Παλαιστινιακή Αρχή στην προσπάθειά της να εξακριβώσει τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με το σκάνδαλο Πύλη της Γιάφφα (αμφισβητούμενες μακροχρόνιες εκμισθώσεις ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε Εβραίους) αναθέτει σε δικούς της εμπειρογνώμονες να διερευνήσουν την υπόθεση. Το πόρισμά τους καταγράφει αποσαφηνισμένες λεπτομέρειες και καταλήγει πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που λάβαμε, δεν έχουμε γεγονότα ή αποδείξεις που να ενοχοποιούν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο. Οι διαπραγματεύσεις δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στην...στην Ιερά Σύνοδο της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας επειδή ο μακαριώτατος δεν ήταν ενημερωμένος γι’ αυτές. Επομένως δεν επικυρώθηκαν, θέμα που καθιστά τις διαπραγματεύσεις άκυρες».

«Ο Ράτκο Μλάντιτς ζεί».Η νέα τάξη πραγμάτων φοβάται τους πατριώτες, αγωνιστές και κυρίως τους ορθόδοξους ηγέτες της Σερβίας.

Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), κ. Σερζ Μπράμερτς, δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς, ζει και ότι η σύλληψή του είναι «μέγιστη προτεραιότητα».Ο κ. Μπράμερτς τόνισε πως το γεγονός ότι αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αρχές του Βελιγραδίου στη συνεργασία με την εισαγγελία του ICTY, στην πρόσφατη έκθεσή του, που κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν σημαίνει ότι ανάβει και το «πράσινο φως» για την πορεία της Σερβίας προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αντίθετα, από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πρέπει να ασκηθεί επιπρόσθετη πίεση στη Σερβία,

Βίντεο: Bob Chapman: Μην αφήσετε την κυβέρνηση σας να ξεπουλήσει τα νησιά σας!

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες…αλώνετε η Ελλάδα.

«Πάγωσαν» οι αστυνομικοί του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Ηγουμενίτσας το πρωί του Σαββάτου, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού, όταν βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη ενός φορτηγού 51 λαθρομετανάστες στοιβαγμένους μέσα σε… κετεψυγμένες σαρδέλες!
Προορισμός του φορτηγού που είχε Βουλγαρικές πινακίδες ήταν η Ιταλία, ενώ συνελήφθη ο 46χρονος οδηγός του.
Οι 51 ψυχές ήταν στοιβαγμένες σε ένα πολύ μικρό χώρο, με τη θερμοκρασία αρκετά κάτω από το 0, ενώ είχαν… ελάχιστες φραντζόλες ψωμί!
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, αν πίσω από τη συγκεκριμένη σύλληψη κρύβεται κάποιο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στο λιμάνι της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας.

Θα μας κάνουν Σερβία! Δραστηριοποίηση πυρήνα του UCC ("Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς")

Ανησυχία στις αρχές για "κτύπημα πέρα από το κοινό ποινικό δίκαιο", πιο απλά μήπως έχουμε κίνηση παραστρατιωτικής ομάδας στο "τυφλό" κτύπημα της Αμφιλοχίας με δραστηριοποίηση πυρήνα του UCC ("Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς") εκφράζεται από το μακελειό που στοίχισε τον τραυματισμό τριών ατόμων σε εστιατόριο στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων το βράδυ του Σαββάτου. Το είδος του κτυπήματος (μπήκαν αιφνιδιαστικά και άρχισαν να πολυβολούν το πλήθος), η εμφάνισή τους (μαύρες στολές) και τα κίνητρα που δεν είναι ευκρινή έχουν οδηγήσει τις αρχές να πρχωρούν σε έρευνες πέρα απο το κοινό έγκλημα. Γύρω στα 200 άτομα –όλοι επιβάτες τριών υπεραστικών λεωφορείων από την Αλβανία- βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξαφνικά εισέβαλαν από την πίσω πόρτα του καταστήματος τέσσερις μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι και άρχισαν να πυροβολούν να κτυπάνε στα "τυφλά" με αυτόματα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ! Από τα πυρά τους τραυματίσθηκε στο λαιμό μια 66χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας 28χρονος και ένα παιδί μόλις 15 χρόνων τραυματίσθηκαν ελαφρά στα πόδια.

Γιατί Ορθόδοξοι ηγέτες τιμούν τον Πάπα;

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μας έφερε τον Πάπα στο κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη. Ό Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας έφερε τον Πάπα στην Ελλάδα. Και ό Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μας έφερε τον Πάπα στην Κύπρο.
Ή Καινή Διαθήκη λέγει, ότι, εάν διδάσκαλος αιρέσεως έρχεται προς ημάς, να μη τον δεχώμεθα στο σπίτι μας και «Χαίρετε» να μη του λέγωμε. Όποιος λέγει σ' αυτόν «Χαίρετε», γίνεται κοινωνός, συμμέτοχος, στα πονηρά του έργα, άρα και συνένοχος. Λέγουμε τώρα: Αν δεν επιτρέπεται να δεχώμεθα διδάσκαλο της αιρέσεως, όταν αφ' εαυτού έρχεται προς ημάς, πόσο μάλλον δεν επιτρέπεται να προσκαλούμε αυτόν και να τον ύποδεχώμεθα με τιμές και να τον έγκωμιάζωμε.....

Μάζωξη τουρκόφωνων σε ημερίδα της Δραγώνα στην Κομοτηνή

Υποτιθέμενο θέμα η Ε.Π.Α.Θ. και η Μειονοτική Εκπαίδευση, αλλά φυσικά ούτε λέξη για την…ταμπακέρα, σε μια εκδήλωση πάντως που εξαιτίας των δικών μας αντιδράσεων δεν είχε το…θριαμβευτικό αποτέλεσμα που επεδίωκαν οι γνωστοί (τουρκόφωνοι και ελληνόφωνοι) κύκλοι…
Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 το Υπουργείο Παιδείας διοργάνωσε στην Κομοτηνή (αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Ροδόπης) ημερίδα με θέμα «Η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Εισηγητές ήταν οι μουσουλμάνοι βουλευτές Χατζηοσμάν και Μάντατζη, ο Γ.Καμίνης από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο Κ.Παπαϊωάννου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο διευθυντής της Ε.Π.Α.Θ. Α.Μολοχίδης και πανεπιστημιακοί όπως οι Γ.Τσιάκαλος (ΑΠΘ) και Π.Κουφάκη (ΔΠΘ).

Ο σταυρός ενοχλεί και οι αντίχριστοι οργιάζουν

Εξηγήσεις ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίσημη παρέμβαση της Ελλάδας υπέρ της Ιταλίας στο ζήτημα των θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).
Η ιταλική κυβέρνηση άσκησε εντός της εβδομάδας έφεση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύει την παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες.
Η σχετική απόφαση εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2009 κατόπιν προσφυγής της μητέρας μιας Ιταλίδας μαθήτριας.
Το ΕΔΑΔ απεφάνθη ότι οι σταυροί στα ιταλικά δημόσια σχολεία «αντιβαίνουν στο δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της θρησκείας και της σκέψης».

«Κόψανε» το κήρυγμα του Θεσσαλονίκης Άνθιμου στην ΕΤ3!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ!!!
Μήπως οι Έλληνες έχουμε γίνει μειονότητα στην Ελλάδα; Πως αλλιώς να εξηγηθεί η πρεμούρα της ΕΤ3 να κόψει στον αέρα το Κυριακάτικο κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου μόλις… τόλμησε να ασκήσει κριτική στην «Pax Ottomanica» του Νταβούτουγλου.
Ας μην απορούμε μετά γιατί το «Τσεσμέ» κάνει…
κρουαζιέρα σε ελληνικά χωρικά ύδατα και η Αθήνα κάνει… τουμπεκί. Επίσης τώρα αντιλαμβάνονται και οι πλέον δύσπιστοι ότι η συνάντηση Δρούτσα – Αρχιεπισκόπου μόνο… εθιμοτυπική δεν ήταν.

Οι τρομοκράτες σκοτώνουν, τα ελικόπτερα σαπίζουν

Εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής είναι καθηλωμένα! Το ίδιο ισχύει και για τα ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, αλλά και ΟΛΑ τα πτητικά μέσα του Λιμενικού. Η οικονομική κρίση-δημιούργημα των αστικών ελίτ, αλλά και η αδιαφορία της γραφειοκρατίας, έφεραν και την κατάρρευση της δημόσιας τάξης. Η αδυναμία των (γραφειοκρατικά δομημένων και επομένως «ακριβών») κατασταλτικών μηχανισμών της Πολιτείας να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους και στα έξοδά τους, κοινώς να κινηθούν εντός των ορίων του προβλεπόμενου προϋπολογισμού τους, είναι πλέον ορατή από όλους. Για να μη μιλήσουμε για την αδιαφορία... Η ΕΛΑΣ, χρωστά στις ΕΔ, μεγάλο ποσό (παρά την ύπαρξη αλληλόχρεων λογαριασμών), από την τροφοδοσία της με καύσιμα. Η υπόθεση αναδεικνύει τη χρόνια κακοδιαχείριση εκ μέρους των αρμοδίων, αλλά και την αναχρονιστική γραφειοκρατική λογική που διέπει τη λογική της δημόσιας διοίκησης. Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα, τη στιγμή μάλιστα που η υποχρηματοδότηση των σωμάτων ασφαλείας συνεχίζεται.

Τα Πριγκηπόνησα των Ελλήνων

Στη λέξη «Ρωμιός» τα μάτια του κοκκινίζουν από οργή. Υψώνει το βλέμμα και απαντά κοφτά και σε έντονο ύφος: «Εγώ Ελληνας είμαι, ποτέ Ρωμιό δε θα με πεις εμένα, το κατάλαβες;». Τα δάκρυα κυλούν από τα μάτια του...
Ο Γιώργος Σταμπουλίδης είναι ένας από τους λιγοστούς Ελληνες που έχουν απομείνει στα Πριγκηπόνησα. Εφυγε το 1977 από το νησί του, την Πρίγκηπο, με στόχο να μην επιστρέψει ποτέ, αλλά οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι, ώστε να γυρίσει το 2003 στο νησί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Η επιγραφή στην ελληνική γλώσσα, στην ψαροταβέρνα του στην παραλία της Πριγκήπου, προκάλεσε αμέσως το ενδιαφέρον των Ελλήνων που συμμετείχαν στην αποστολή της ελληνοτουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Δάφνη-Defne» που διοργάνωσε εκδηλώσεις στην Ξάνθη και στην Πρίγκηπο με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων ακαδημαϊκών, συγγραφέων και δημοσιογράφων.

Έρχονται άγριοι καιροί. Κι αυτοί που δεν το ξέρουν, το υποψιάζονται. Όλα τώρα αρχίζουν. Έλληνα, άκου.

Η αληθινή πολιτική δεν γεννιέται σε κανέναν βρώμικο κομματικό δοκιμαστικό σωλήνα. Την ανιχνεύεις στην πραγματική κοινωνία, γεννιέται μέσα από την γνώση της Ιστορίας και την αντίληψη της πραγματικής φύσης των προβλημάτων, από ανθρώπους χωρίς εξαρτήσεις. Ανθρώπους που είναι σάρκα από τη σάρκα του Λαού κι αφουγκράζονται τον παλμό του.
Έρχονται άγριοι καιροί. Κι αυτοί που δεν το ξέρουν, το υποψιάζονται. Σʼ αυτούς τους καιρούς, αληθινά πολιτικά ορθό είναι αυτό που λύνει τα αληθινά προβλήματα, αυτό που πάνω απʼ όλα υπερασπίζεται την Πατρίδα, τον Λαό και την ευημερία του.
Οι εδραίες λαϊκές απόψεις, οι πεποιθήσεις που είναι βαθιά ριζωμένες στην ψυχή και τον νου των Ελλήνων δεν είναι αυτές που κυριαρχούν στο «Ντα Κάπο», στην «Βιβλιοθήκη» και στα στέκια των νεόπλουτων, Βορείων και Νοτίων.

Μας παίρνουν και τα πετρέλαια

Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επίσημη πληροφόρηση από οποιαδήποτε αρχή, στην Ελλάδα, Τουρκία και ΗΠΑ, άρχισαν εδώ και 40 περίπου ημέρες να κυκλοφορούν «σενάρια» για συνεκμετάλλευση των «πετρελαίων του Αιγαίου». Η ιδέα που δεν είναι καινούργια, έχει την βάση της σε αμερικάνικες προτάσεις της δεκαετίας του 1970, που έγιναν σαφέστερες και γι αυτό απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου, οριστικά και –θεώρησαν τότε- αμετάκλητα. Τώρα επανέρχονται στην επιφάνεια, ίσως σχετιζόμενες με την οικονομική κρίση και την εμφανή αδυναμία της χώρας να αναπτύξει σοβαρές άμυνες στα μεγάλα εθνικά της προβλήματα. Αλλά, αν κάποιος θέλει να διαβάσει την πραγματικότητα, πρέπει να πάει πολύ πίσω και αρχικά, να διερωτηθεί αν υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο…

Βάζουν σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας. "Κούρεψαν" τον Στόλο στη Νέα Δομή Δυνάμεων: 12 από 14

Μείζονες ανακατατάξεις στη δομή δυνάμεων των κύριων σκαφών επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, αποφασίστηκε πριν δέκα ημέρες με απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ). Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του Π.Ν. στο defencenet.gr, στη Νέα Δομή Δυνάμεων του Π.Ν., αποφασίστηκε η μείωση της δύναμης των φρεγατών από 14 σε 12 (!), αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των ... κορβετών από 4 σε 5 ενώ και ο αριθμός των υποβρυχίων μειώνεται από 10 σε 8. Είναι σαφές ότι στην απόφαση του ΑΝΣ, η οποία βέβαια είναι υλοποίηση της πολιτικής κατεύθυνσης που δόθηκε, υπάρχει έντονο το «άρωμα» της συμφωνίας για τα ΕΝΑΕ με την Abu Dhabi Mar. Το χειρότερο όλων είναι ότι η ναυπήγηση των έξι σύγχρονων φρεγατών μειώνεται κατά ένα τρίτο και πλέον δίνεται άμεσα «πράσινο φως» μόνο για τέσσερα σκάφη FREMM!

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Τζαμί σε κάθε γειτονιά και με τις ευλογίες του ΣτΕ

Θα βρεθεί δικαστής να υπογράψει τέτοια καταδικαστική για την Πατρίδα μας απόφαση;
Σε μια πρωτοφανή απόφαση-συμβολή στην προσπάθεια θρησκευτικού αποχρωματισμού της χώρας, που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως για την ίδρυση τεμενών και «ναών» άλλων αναγνωρισμένων θρησκειών εκτός της Ορθόδοξης, χωρίς άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με την πρωτοφανή απόφαση, οι νόμοι της διετίας 1938-39 που καθορίζουν τις προϋποθέσεις ανέγερσης ναών, αντίκεινται στις διατάξεις του άρθρου 13 του Συντάγματος που καθιερώνει τη θρησκευτική ελευθερία. 60 και πλέον χρόνια μετά, το ΣτΕ συμβάλλει τα μέγιστα με την απόφασή του στον θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας, δίνοντας το πράσινο φως σε σέχτες και... την Αλ Κάιντα,
να δημιουργήσουν συνθήκες ηθικού και κοινωνικού χάους, θεωρώντας την προϋπόθεση αδείας ασυμβίβαστη προς «την συνταγματική επιταγή της ανεμπόδιστής ασκήσεως της λατρείας» και τονίζοντας ότι αρκεί μόνο η συμμόρφωση με τους πολεοδομικούς κανονισμούς!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ο νεο-οθωμανισμός στην Θράκη

Όσοι αμφισβητούν την ανοιχτά νεο-οθωμανική πολιτική της γείτονος, προφανώς αγνοούν αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική Θράκη. Εδώ που το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής προωθεί ανοιχτά τελετές μνήμης των Οθωμανών κατακτητών καί διανθίζει κάθε δημόσια πτυχή της μειονοτικής ζωής με ανάλογο χρώμα. Την Κυριακή 23/5/2010 είχαμε μία ακόμη τούρκικη γιορτή στον Εχίνο της Ξάνθης, με αφορμή το «χάτιμ», την τελετή αποφοίτησης κάπου 30 παιδιών από τα μαθήματα Κορανίου που διοργάνωσε η τουρκομουφτεία Ξάνθης.
 Ήμασταν (μόνο εμείς) εκεί, για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι ότι το πράγμα έχει πια ξεφύγει, σε σημείο να εκπλήσσει ακόμη κι εμάς που παρακολουθούμε επί χρόνια το μειονοτικό. Είχαμε λοιπόν μία οργάνωση από δεκάδες ταξιθέτες, οι οποίοι επικοινωνούσαν με ασυρμάτους και φορούσαν μπλούζες που στην πλάτη γράφανε «νεολαία Λαλά Σαχίν Πασά» (πρόκειται για τον Οθωμανό κατακτητήσημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης!Έξω από το τζαμί περίμενε ένας χωρικός ντυμένος με οθωμανική φορεσιά, για να δίνει το στίγμα της εκδήλωσης. Παντού, σε όλο το χωριό τεράστια ηχεία και οθόνες, με έναν κινητό τηλεοπτικό πομπό να μεταδίδει (παρανόμως, εννοείται) την τελετή στα γύρω χωριά. Φτάνει πρώτος με το τζιπ του ο αρχιφασίστας Αχμέτ Μέτε, που παριστάνει τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης κι από πίσω του ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής.

Το «Τσεσμέ» έφυγε η ενόχληση παρέμεινε

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ φορά μέσα σ΄ ένα τριήμερο προχώρησε χθες σε έρευνες σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το τουρκικό σκάφος «Τσεσμέ», την ίδια ώρα που η Αγκυρα με ανακοίνωσή της επιχειρούσε να αμφισβητήσει ευθέως τις ελληνικές αρμοδιότητες και δικαιοδοσία στη συγκεκριμένη περιοχή όπως και σε όλο το Αιγαίο πέραν των χωρικών υδάτων.
Η διπλή κίνηση της Αγκυρας- σε ερευνητικό και διπλωματικό επίπεδο- προκάλεσε ενόχληση και ερωτηματικά στην Αθήνα για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, παρ΄ όλο που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι οι έρευνες δεν ήταν γεωλογικές αλλά υδρογραφικές μετρήσεις για ενημέρωση των ναυτικών χαρτών. Ερμηνεύοντας τις τουρκικές κινήσεις, αρμόδιοι αναλυτές στην Αθήνα διατυπώνουν την εκτίμηση ότι μέσω αυτών η Αγκυρα επιχειρεί να δηλώσει «παρούσα» σε ενδεχόμενες ενέργειες που σχετίζονται με πετρελαϊκές ή άλλες παρόμοιες έρευνες στο Αιγαίο. Θεωρούν δε ως αφορμή για την αιφνιδιαστική «βόλτα» του «Τσεσμέ» πρόσφατες ανακοινώσεις από ελληνικής πλευράς ότι θα δημιουργηθεί κρατικός φορέας που θα προχωρήσει σε διεθνείς διαγωνισμούς για ανάθεση εντός του έτους ερευνών για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Ελλάδα τελειώνει!

ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ!
Άν, λέγω, άν στην καρδιά σας, αγαπητοί μου φίλοι, έχουν μείνει λίγες σταγόνες αγάπης για την γλυκειά μας Πατρίδα, διαβάστε τα παρακάτω. Είναι τρείς ειδήσεις, διαφορετικές μεταξύ τους, οι οποίες εκπέμπουν τό ίδιο βασικά μήνυμα: Η Ελλάδα τελειώνει!Από τή μιά μεριά είναι η κα Δραγώνα, η οποία συνεχίζει ανενόχλητη το καταστρεπτικό της έργο στην Εκπαίδευση.
Από τήν άλλη βρίσκουμε την αποκάλυψη, ότι έρχονται τρία χρόνια κρίσιμα για τον τόπο μας.
Εκ τρίτου μπορείτε να "θαυμάσετε" τι διδάσκονται οτην ιστορία τα παιδιά του Δημοτικού έδώ στην Ελλάδα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και τί αντίστοιχα στην Τουρκία.
Παρακαλώ διαβάστε τα στοχαστικά. Και αν έχετε λίγες σταγόνες αγάπης για την ένδοξη Πατρίδα μας κάμετε κάτι. Ξυπνήστε όλους εμάς: τήν Εκκλησία, τη Βουλή, την Ακαδημία Αθηνών, τους στρατιωτικούς, τούς Έλληνες γενικώς.

Νοικιάζονται θαλάσσια οικόπεδα αορίστου χρόνου, πληροφορίες στα αρμόδια υπουργεία.

Στον διαχωρισμό των ελληνικών χωρικών υδάτων σε θαλάσσια οικόπεδα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία ενιαίου φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό απαιτεί άλλωστε και η διεθνής πρακτική. Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, πραγματοποιήθηκε χθες κλειστή σύσκεψη για τη δημιουργία του φορέα για το ζήτημα αυτό με τη συμμετοχή της υπουργού κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη και του υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα, χωρίς να ανακοινωθεί το παραμικρό.

Τους πειράζει πολύ η δύναμη του σταυρού !

Η παρουσία του σταυρού στα δημόσια σχολεία στην Ιταλία συζητήθηκε την Τετάρτη έντονα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει κατακραυγή στην Ιταλία, όπου η καταδίκη της τον περασμένο Νοέμβριο για το θέμα αυτό από το δικαστήριο του Στρασβούργου θεωρήθηκε προσβολή στην ελευθερία της σκέψης.Η υπόθεση επανήλθε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατόπιν έφεσης που άσκησε το ιταλικό κράτος. Η οριστική απόφαση των δικαστών του Στρασβούργου, σε μερικούς μήνες, θα είναι δεσμευτική για την Ιταλία και ως δικαστική απόφαση που παίρνει τη μορφή νομολογίας μπορεί να εφαρμοστεί στα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αποκλειστικό βίντεο του κ. Σοφιανόπουλου που αποδεικνύει την ύπαρξη πετρελαίου στο Κερί της Ζακύνθου, αποκαλύπτωντας την προδοσία όλων των κυβερνήσεων σε βάρος του Ελληνικού λαού!

Συνεχίζουν την πρόκληση οι Τούρκοι-επέστρεψε ανοιχτά της Σαμοθράκης το ερευνητικό

Ψυχολογικό “πόλεμο” κάνουν οι Τούρκοι με το ερευνητικό σκάφος “Τσεσμέ” να πηγαινοέρχεται βόρεια της Σαμοθράκης ψάχνοντας για πετρέλαιο.
Χθες το απόγευμα στις έξι και μετά από 24 ώρες ερευνών περίπου 15 ναυτικά μίλια βόρεια του νησιού το πλοίο επέστρεψε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.
Πριν όμως λήξει ο συναγερμός στο Πεντάγωνο το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού “Πολεμιστής” που έχει γίνει η σκιά του τουρκικού σκάφους ενημέρωσε πως το τουρκικό πλοίο επέστρεψε πάλι σε διεθνή ύδατα και ξεκίνησε νέα πορεία έρευνας.
Το τουρκικό ερευνητικό πλέει και πάλι από τις δέκα το βράδυ στα διεθνή ύδατα βόρεια της Σαμοθράκης και η εμφάνισή του συνδέεται με τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πετρελαϊκές έρευνες στην ίδια περιοχή.
Η νέα κίνηση-πρόκληση των Τούρκων ακολούθησε εκείνες του παρελθόντος με το “Πίρι Ρέις” και το “Σισμίκ”.Το σκάφος “Τσεσμέ” βγήκε χθες το πρωί από τα στενά συνοδευόμενο από τουρκική κανονιοφόρο και κατευθύνθηκε ανοιχτά της Σαμοθράκης.

Ως πότε θα υποχωρούμε στις παραβιάσεις της Τουρκίας;

Συνεχίζοντας την προκλητική πολιτική της, που τους τελευταίους μήνες έχει πάρει ουσιαστικά χαρακτήρα προβοκάτσιας, η Άγκυρα προέβει χθες σε νέα επίδειξη αδιαλλαξίας επαναφέροντας σχεδόν τις σχέσεις των δυο χωρών στο Αιγαίο στην περίοδο του “βυθίσατε το Χόρα“! Έδωσε εντολή και το σεισμογραφικό πλοίο “Τσεσμέ” ξεκινώντας από τηλιμάνι της περιοχής Σμύρνης άρχισε να κινείται στο ΒΑ Αιγαίο πραγματοποιόντας γεωφυσικές έρευνες… γνωρίζοντας πως η Αθήνα φοβάται να αντιδράσει.
 Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, επιβεβαιώνοντας το γεγονός, απλά δήλωσε σχετικά με τη δραστηριότητα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Τσεσμέ” τα ακόλουθα:

“Τα μέλη της Bilderberg , η Ελλάδα και το IMF” : Mήπως πρέπει να γίνει έρευνα από την Ε.Ε ;;

Διαβάστε το πιο κάτω άρθρο (στα αγγλικά)
Δεν υιοθετούμε απόλυτα τα αναγραφόμενα στο άρθρο, που όμως δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα, τον ρόλο του ΔΝΤ και των πρωταγωνιστών της κρίσης.
Η Μέρκελ ενώ έλεγε ότι η Ελλάδα “δείχνει να έχει σωθεί”, γιατι ξαφνικά έκανε στροφή και ανακοίνωσε ότι το ΔΝΤ, πρέπει να παίξει ρόλο;;
Δείτε τι γράφει για το ρόλο του της λέσχης Bilderberg, του ΔΝΤ, της Μέρκελ και του κ. Γ. Παπανδρέου.
Πρέπει να γίνει σύμφωνα με το άρθρο έρευνα από την Ε.Ε, για τον ρόλο και τις δραστηριότητες της Blderberg, εστιάζοντας στην Ελλάδα.
Τι συνέβη και γιατί όλως ξαφνικά το χρέος της Ελλάδας “αποκαλύφθηκε” τον Φεβ.2010;;If Greece asks the UN linked bank, the IMF — as Merkel suggests — for a loan to cover its public debt, and cannot repay the IMF, then the IMF has the right to seize the infrastructure and assets of Greece.