Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Η αποκατάσταση της αλήθειας για τον Απόστολο ΒαβύληΕλάχιστοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν συκοφαντηθεί, διασυρθεί, εξευτελιστεί και στη συνέχεια απαλλαγεί από την συντριπτική πλειονότητα των εναντίον τους χαλκευμένων κατηγοριών, όσο η οικογένεια, οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου και η ελαχιστότητά μου, ως το κεντρικό πρόσωπο μιας απίστευτης, μεθοδευμένης, καλοστημένης πολυ-επίπεδης εκστρατείας απαξίωσης που είχε σαν στόχο, σημαντικούς θεσμούς και πρόσωπα της πατρίδας μας, τότε στην αρχή του 2005. Νόμοι παραβιάστηκαν, ανθρώπινα δικαιώματα ποδοπατήθηκαν, υποτίθεται με κίνητρο την ενημέρωση της κοινής γνώμης, την «κάθαρση» στην Εκκλησία, την Αστυνομία, την Δικαιοσύνη, στην πιο βάρβαρη, απάνθρωπη και άδικη προπαγανδιστική καμπάνια που όμως έκρυβε αριστοτεχνικά τόσο τους πραγματικούς σκοπούς των εμπνευστών της, όσο και τους ίδιους τους αυτουργούς.
Στην περίπτωσή μου «περιέργως»; καμμιά ανεξάρτητη αρχή προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν κινήθηκε αυτεπαγγέλτως για να προστατεύσει από την ανθρωποκτόνο μανία των ΜΜΕ την οικογένειά μου και εμένα, έστω κι αν η υπάρχουσα νομοθεσία περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τα όρια της ενημέρωσης και της συκοφαντίας, του εξευτελισμού, του διασυρμού, της απόπειρας για ψυχική, κοινωνική και φυσική εξόντωση του «ερευνώμενου προσώπου».

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥ


Το λόμπι των οικουμενιστών αυτοπροβάλλεται και υποστηρίζεται. Εχει την ανάγκη της αυτοϋπεράσπισης για να μπορέσει να πείσει και να προσεγγίσει ακόμα περισσότερο κόσμο στα χνάρια της νέας τάξης. Η διαφήμιση είναι η καλύτερη ενέργεια,στον χλευασμό που νιώθουν οι οικουμενιστές τις τελευταίες ημέρες. Διαβάστε προσεκτικά ένα απόσπασμα λοιδορίας και αυτοπροβολής από τους υπηρέτες του παπισμού και όχι μόνο.
Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων εξετάζει ψήφισματο οποίο τονίζει το διεθνές κύρος που έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και τον καλωσορίζει επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.Το ψήφισμα συντάχθηκε από τον ομογενή βουλευτή Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικανό από την Φλόριντα, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της ομάδας προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Κογκρέσο και παράλληλα βασικό μέλος της σημαντικής βουλευτικής υποεπιτροπής για Ευρωπαϊκές υποθέσεις. Ο κύριος Bilirakis εκτός του ότι ανέλαβε να είναι ο κύριος κηδεμόνας του μέτρου, επεδίωξε επίσης και έλαβε, μέσα σε μία μόνον εβδομάδα, την υποστήριξη πάνω από 50 άλλων νομοθετών οι οποίοι συνυπέγραψαν το σχετικό ψήφισμα.

Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΕΙ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Οι Έλληνες λόγιοι πρόσφυγες στην Ιταλία, οι οποίοι για διαφόρους λόγους και προ πάντων για να εξασφαλίσουν ευνοϊκές συνθήκες ζωής είχαν γίνει ενωτικοί ή είχαν ασπαστεί το δυτικό δόγμα, αποτελούν αξιόλογους πυρήνες της καθολικής προπαγάνδας στις ελληνικές χώρες, γιατί ευνοούν τις επιδιώξεις της για την αναγνώριση των πρωτείων τού πάπα και την ένωση των εκκλησιών. Έτσι ή ιστορική παράδοση των διενέξεων του Βυζαντίου με την καθολική Δύση δεν παύει στην πραγματικότητα με την Άλωση, αλλά συνεχίζεται και επί τουρκοκρατίας υπό διαφορετικές συνθήκες και παρουσιάζει νέες ενδιαφέρουσες εξελίξεις και φάσεις.
Πραγματικά η καθολική εκκλησία συνεχίζει τις ενέργειές της, ιδίως εκεί όπου μπορεί ν’ ασκήση αποτελεσματικές επιδράσεις: στις φραγκοκρατούμενες περιοχές, στις Κυκλάδες, στην Κύπρο και στην Κρήτη. Η προσέλευση του αρχιεπισκόπου Νικαίας Βησσαρίωνος, του σοφού εκείνου κληρικού, στο δυτικό δόγμα, είχε ασκήσει ασφαλώς επιρροή στις ταραγμένες ψυχές των ορθοδόξων, ιδίως των λογίων. Ο Βησσαρίων είναι ο αρχηγός των ενωτικών και προς αυτόν φυσικά αποβλέπουν οι οπαδοί του Φλωρεντινού όρου. Τον Μάιο του 1462 ονομάζεται από τον πάπα Πίο Β’ πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και σ’ αυτόν υπάγονται τώρα οι ουνίτες Έλληνες της Κρήτης και των ελληνικών νησιών. Και στις 27 Μαΐου του ίδιου χρόνου αποστέλλει ποιμαντορική εγκύκλιο —την γνωστή με τον τίτλο «επιστολή καθολική»— προς όλους τούς χριστιανούς όσοι υπάγονται στην δικαιοδοσία του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Εξετάζοντας σ’ αυτή την εγκύκλιο την πτώση του Βυζαντίου δέχεται ως κύρια αιτία της την εκτροπή της πίστης από την αλήθεια και την απομάκρυνση των ορθοδόξων από τα ορθά δόγματα της καθολικής εκκλησίας. Τούς καλεί λοιπόν να δεχθούν με ευλάβεια το Φλωρεντινό δόγμα,

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΗ

Εκεί αφού προσκύνησε τα ιερά κειμήλια στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιλαρίωνας απευθύνθηκε στους παρόντες με τα εξής λόγια:
«Έφτασα εδώ για να προσκυνήσω τα ιερά αυτής της γης, η οποία τυγχάνει κοιτίδα του ορθοδόξου χριστιανισμού στα Βαλκάνια, μιας γης, όπου διέλαμψαν οι μεγάλοι άγιοι και χύθηκε το αίμα των υπερασπιστών της ορθοδόξου πίστεως. Οι αμέτρητοι Ιεροί Ναοί και τα Μοναστήρια, που ανεγέρθηκαν σε αυτή τη γη, θα αποτελούν μια μαρτυρία για τους ανθρώπους, οι οποίοι έζησαν και εργάσθηκαν εδώ».«Είναι εκείνη η γη, όπου οι χριστιανοί έπαθαν πολλά δεινά, ενώ τα ιερά λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλες τις συμφορές και στερήσεις, που της έτυχαν», συνέχισε ο κ. Ιλαρίωνας.
Ακόμη τόνισε ότι «Με τους βομβαρδισμούς της πρώην Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ο μακαριστός Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κυρός Αλέξιος Β ΄ επισκέφθηκε το Βελιγράδι, όπου συλλειτουργώντας με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλο, στήριξε το σερβικό λαό

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ
Οι μεγάλοι Αλβανοί κτηματίες και οι Σπαχήδες (έφιπποι, μισθοφόροι) που είχαν εγκατασταθεί στη Θεσπρωτία από το 1700 εξαναγκάζονται να εξισλαμισθούν, για να διατηρήσουν τα τιμάριά τους, αξιοθέντες του τίτλου «μπέηδες» κληρονομικά.

Τούτους από ψυχολογικό εξαναγκασμό μιμήθηκαν και οι φτωχοί κολίγοι. Οι Τσάμηδες μουσουλμάνοι της Θεσπρωτίας ήταν απόγονοι των ανωτέρω εξωμοτών.
Κατ΄αρχήν οι εξισλαμισθέντες αυτοί Χριστιανοί διατήρησαν την Ελληνική γλώσσα και συμπαθούσαν τους Χριστιανούς κατοίκους, με τους οποίους συνδέονταν και με δεσμά συγγενείας. Με την πάροδο του χρόνου οι σχέσεις τους με τους Αλβανούς μπέηδες (γαιοκτήμονες) τους ανάγκασαν να μάθουν και την Αλβανική γλώσσα δημιουργώντας ταυτόχρονα μια παράδοξη νοοτροπία πονηριάς, συκοφαντικής διάθεσης και μοχθηρίας.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Σε όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του ως μέλους της Aγιοταφικής αδελφότητας o π. Φιλούμενος έζησε αθόρυβα και ταπεινά. H ασκητική ζωή και η ακρί­βεια της τήρησης των μοναχικών ιδεωδών ήταν τα κυ­ριότερα χαρακτηριστικά που τον διέκριναν. Έχοντας μυηθεί στην πνευματική παράδοση της Εκκλησίας μας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, όπου μόναζε στο Σταυροβούνι, φρόντιζε πάντοτε να μη δημιουργεί εντυπώσεις γύρω από το όνομά του. Κύριο και βασικό μέλημά του ήταν να ζει απερίσπαστα, αθόρυβα και τα­πεινά την εν Χριστώ ζωή και να προοδεύει πνευματι­κά. Αυτοί που δεν τον γνώριζαν καλά, έμεναν ανυπο­ψίαστοι από το ορθόδοξό του ήθος και την πνευματι­κή του ζωή. Πολλές φορές μάλιστα έκανε και το σαλό για να κρύβεται από τον κόσμο. Αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα πως για οκτώ χρόνια που ασκήτευε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Λύδδης Υμέναιο δεν κάθισαν πο­τέ σε τραπέζι για να φάνε, αλλά έτρωγαν όρθιοι και μέσα σε κατσαρόλα για άσκηση και απλότητα.

Στο τελευταίο του διακόνημα, στο Φρέαρ του Ια­κώβ, τον επισκέπτονταν τακτικά φανατικοί Εβραίοι, οι όποιοι απαιτούσαν να βγάλει το Σταυρό και τις ει­κόνες από την εκκλησία, αφού το θεωρούσαν προσκύνημα της Ιουδαϊκής θρησκείας. Μάλιστα ένας από αυτούς το επισκεπτόταν καθημερινά και προσευχόταν σ' αυτό. Ο π. Φιλούμενος, πιστός θεματοφύλακας των παραδοσιακών θεσμίων του Παναγίου Τάφου στο χώ­ρο της Παλαιστίνης, εξηγούσε με το ταπεινό και πράο του ύφος πως το Φρέαρ του Ιακώβ ανήκε στους χριστιανούς από πολλούς αιώνες.

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ THN ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Γράφει ο Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Ταξίαρχος ε.α.
Μετά τη σύναψη της Συνθήκης του Λονδίνου, μεταξύ της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και των Συμμαχικών δυνάμεων (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο), ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν τα Βαλκανικά κράτη τις μεταξύ τους διαφορές, για τη διανομή των Οθωμανικών εδαφών της Βαλκανικής. Οι απαιτήσεις της Βουλγαρίας απέβλεπαν στην επέκτασή της σ' ολόκληρη τη Μακεδονία. Η Σερβία και η Βουλγαρία είχαν συνάψει συμφωνία διανομής, αλλά κατόπιν η Σερβία δεν αναγνώριζε πια τη συμφωνία αυτή γιατί ενώ υπολόγιζε ότι στο μερίδιό της θα περιλαμβάνεται και η Αλβανία και θα αποκτούσε διέξοδο στην Αδριατική, τώρα με την ίδρυση του Αλβανικού κράτους (από Ιταλία και Αγγλία) περιορίζονταν τα κέρδη προς Δυσμάς. Η Βουλγαρία όμως επέμενε να πάρει όλα τα συμφωνηθέντα εδάφη.
Με την Ελλάδα δεν υπήρχε καμία συμφωνία διανομής. Οι Σέρβοι αναγνώριζαν τα δικαιώματα της Ελλάδας επί των εδαφών που κατείχε ο Ελληνικός Στρατός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ! !Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης θεωρείται ο θεμελιωτής του μοναχισμού στο Άγιο Όρος.
Γεννήθηκε γύρω στο 930 μ.Χ. στην Τραπεζούντα. Οι γονείς του, οι οποίοι κατάγονταν από την Αντιόχεια, πέθαναν πολύ νωρίς, ο πατέρας του πριν γεννηθεί, ενώ η μητέρα του λίγο καιρό μετά την γέννηση του, αφού προηγουμένως του έδωσε το όνομα Αβράμιος. Το πεντάρφανο μωρό μεγάλωσε μια μοναχή, φίλη της μητέρας του, η οποία όμως και αυτή πέθανε όταν ο Αβράμιος έγινε επτά ετών. Κοντά σε αυτή ο Άγιος γνώρισε και αγάπησε το Χριστιανισμό και το μοναχισμό.
Έμαθε τα πρώτα γράμματα στην Τραπεζούντα και κατόπιν συνέχισε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί έμεινε στο σπίτι μιας ξαδέλφης του, η οποία ήταν παντρεμένη με έναν αξιωματικό που ονομαζόταν Ζεφινεζέρ. Στην Κωνσταντινούπολη φοίτησε στη σχολή του Αθανάσιου, ο οποίος θεωρούνταν σοφός δάσκαλος. Στη σχολή αυτή δίδαξε κατόπιν και ο ίδιος και απέκτησε μεγάλη φήμη.
Αργότερα γνώρισε τον Όσιο Μιχαήλ τον Μαλεΐνο, ο οποίος ήταν ηγούμενος στη Μονή Κυμινά στη Βιθυνία της Μικράς Ασίας. Μαζί με αυτόν, γνώρισε και τον ανηψιό του, Νικηφόρο Φωκά, ο οποίος μετά από μερικά χρόνια έγινε Αυτοκράτορας. Ο Αβράμιος ακολούθησε τον Όσιο Μιχαήλ στη Μονή Κυμινά, όπου εκάρη μοναχός και πήρε το όνομα Αθανάσιος. Μετά από τέσσερα χρόνια αποσύρθηκε στην έρημο, όπου ασκήτεψε, μέχρι τη στιγμή που ο Όσιος Μιχαήλ τον όρισε πνευματικό πατέρα του Νικηφόρου Φωκά.

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.


Προς ανταπόδοση του ολοκαυτώματος των Γερμανών , τους χρωστάμε τα δάνεια που έχουμε πάρει από αυτούς, τους δίνουμε απλόχερα τις εθνικές ελληνικές μας επιχειρήσεις, αεροδρόμια ,τηλεπικοινωνίες, όλα στρατηγικής σημασίας, και άλλα πολλά.Κάποτε χρειάστηκε να χυθεί αίμα για να κατακτηθούν από τον εχθρό, σήμερα παραχωρούνται στα σύγχρονα κατοχικά χέρια με ένα συναίσθημα υποχρέωσης από τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Στις 13 Δεκεμβρίου 1943, διαπράχθηκε στα Καλάβρυτα το μεγαλύτερο από τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών κατόχων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Σε αντίποινα της εκτέλεσης αιχμαλώτων τους από τους αντάρτες, οι Γερμανοί και τα στρατεύματα κατοχής κλείδωσαν τις γυναίκες και τα παιδιά μέχρι 11 ετών στο σχολείο της πόλης και συγκέντρωσαν όλους τους άνδρες κατοίκους από 12 ετών και πάνω σε μία περιοχή λίγο έξω από το χωριό, στο λόφο του Καπή.

ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σε ξενοδοχείο-Spa και έδρα Γκουρού μετέτρεψαν την Μονή του Αγίου Ναούμ Οχρίδας οι Σκοπιανοί!
Η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» προκαλεί για άλλη μια φορά τον Ορθόδοξο κόσμο με την προσβλητική μετατροπή του Μοναστηριού του Αγίου Ναούμ στην λίμνη Οχρίδα σε Ξενοδοχείο και χώρο παραθρησκευτικών δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Οχρίδας-της Κανονικής εκκλησιαστικής Άρχης της γειτονικής χώρας- η σχισματική και αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Εκκλησία», με τις ευλογίες του Κράτους, μετέτρεψε το Μοναστήρι που ίδρυσε ο Άγιος Ναούμ τον 10 αιώνα - και όπου φυλάσσονται τα λείψανα του- σε ξενοδοχείο και Spa, δηλαδή σε κέντρο ξεκούρασης, γυμναστικής και ψυχικής ανάτασης.
Και δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά πρόσφατα παραχώρησε την Μονή στην παραθρησκευτική οργάνωση «Art of Living Foundation», που ίδρυσε ο Ραβί Σανκάρ, και η οποία διδάσκει τεχνικές αναπνοής Πραναγιάμα και Σουνταρσάν Κρίγια.
Πηγή και ολόκληρο το συγκλονιστικό ρεπορτάζ στο:
http://amen.gr/index.php?

Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα τους κληρικούς που μετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάφο, με αφορμή τη διεξαγωγή της Συνέλευσης της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο Ορθόδοξων και Ρωμαιοκαθολικών.

Ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αποκοπή των μισθών τους, ενώ οι κληρικοί αυτοί, είπε, δεν θα κοινωνήσουν για πολλές εβδομάδες.
Η επίσημη εκκλησία, δήλωσε ο Μακαριώτατος, είναι υπεράνω και δεν πρόκειται να την καταντήσουν όπως είπε "φρενοκομείο", με το να εκφράζει ο καθένας τη θέση του.
Εάν κάποιοι θέλουν να το κάνουν αυτό, κατέληξε, να βγάλουν τα ράσα και να δημιουργήσουν τη δική τους εκκλησία. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
Πηγή: Romfea.gr

ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΜΚΑ


Ἀρχιμανδρίτου Σαράντη Σαράντου
ΑΜΚΑ :
Εἶναι μιά ἁπλῆ κάρτα; Ἐνημέρωση, τοποθέτηση, ὁμολογία.Ἀπό τήν 1η Ἰουνίου 2009 καθιερώθηκε ἡ ὑποχρεωτική παραλαβή τοῦ ΑΜΚΑ, πού εἶναι γραμμένος πάνω σέ μιά ἁπλῆ κάρτα σάν ταυτότητα. Τήν κάρτα αὐτή τοῦ ΑΜΚΑ ὑποχρεωτικά ἔχουν παραλάβει προγενέστερα ὅλοι οἱ νομιμοποιηθέντες στή χώρα μας μετανάστες.
Καλούμαστε λοιπόν καί μεῖς, οἱ νόμιμοι Ἕλληνες πολῖτες μέχρι τήν τελευταία ἡμέρα τοῦ Σεπτεμβρίου 2009 νά τήν παραλάβουμε. Ἄν ἀρνηθοῦμε, ἀπειλούμαστε ἀπό τό ἄρθρο 153 τοῦ νόμου 3655/2008:
· Νά μήν ἔχουμε τό δικαίωμα ἐργασίας καί συνταξιοδότησης.
· Νά μήν ἔχουμε ἰατροφαρμακευτική περίθαλψη καί ἀσφάλιση.
· Νά μήν πληρωνόμαστε μισθούς, ἐπιδόματα, συντάξεις.
· Νά στερούμαστε σχεδόν πάσης δικαιοπραξίας.
Τί εἶναι ὅμως ὁ ΑΜΚΑ;

ΥΨΩΜΑ 731 Η ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ


Ξέρει κανείς την ιστορία του Υψώματος 731;
Ούτε εγώ την ήξερα. Μέχρι σήμερα, όταν έπεσε κατά τύχη στα χέρια μου ένα βιβλίο, που την έλεγε. 9 Μαρτίου 1941, κάπου στα Αλβανικά σύνορα, διάβασα για μια από τις πιο λυσσαλέες και ηρωικές μάχες του πολέμου.
Πώς 2-3 ελληνικοί λόχοι ήταν οχυρωμένοι στο στρατηγικής σημασίας Ύψωμα 731, περιμένοντας την ιταλική επίθεση. Πώς ξεκίνησε η μαζική επίθεση, με το ιταλικό πυροβολικό και την αεροπορία να ισοπεδώνουν τον τόπο. Πώς μετά επιτέθηκαν οι επίλεκτες ιταλικές μονάδες με σφοδρότητα. Πώς οι Έλληνες κρατήθηκαν, οργανώθηκαν, θέρισαν τους Ιταλούς. Πώς άντεξαν στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις τους, χωρίς φαγητό και με λίγα πυρομαχικά. Πώς έκαναν την αντεπίθεση εναντίον των Ιταλών, τους συνέτριψαν, και κράτησαν το 731 σε ελληνικά χέρια. Νομίζετε πως, ως Έλληνες, ξέρουμε την ιστορία μας; Τρίχες. Τίποτα δεν ξέρουμε. Ιστορία δεν είναι τα χρονολόγια: Ναυμαχία Σαλαμίνας 480 π.Χ., Άλωση της Πόλης 1453 μ.Χ.
Το να θυμόμαστε μόνο τίτλους και χρονολογίες, είναι απλή στατιστική. Για μένα, ιστορία είναι η αναφορά ενός Έλληνα αξιωματικού, που βρέθηκε στο ύψωμα την περίοδο της μάχης, και περιέγραψε πώς κάτω από έναν χιτώνα είδε το "ξεκοιλιασμένο" στομάχι ενός νεκρού Έλληνα φαντάρου.
Ιστορία είναι η διαταγή που έδωσε ο Ταγματάρχης Κασλάς, που ηγείτο των ελληνικών δυνάμεων στο ύψωμα, προς τους στρατιώτες του, λίγο πριν αρχίσει η Ιταλική επίθεση: "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ".
Και ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ...

Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ , ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ.


Εγώ δεν θα πω ότι ο Κάραζιτς δεν ανήκει στους εγκληματίες πολέμου ή ότι δεν έγιναν φρικαλεότητες κατόπιν εντολής του...Όμως, δεν θα πω ότι κι αυτοί που διέταζαν τους ανελέητους βομβαρδισμούς αστικών στόχων, με "παράπλευρες απώλειες", δεν ήταν εξίσου εγκληματίες πολέμου...Απλά είναι η μοίρα του ηττημένου να διασύρεται και του νικητή να δαφνοστεφανώνεται, ό,τι κι αν κάνουνε κατά την διάρκεια του πολέμου. Πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει...
Όπως πάντα ίσχυε το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", το "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" και το "δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις"!!! Για όσους δεν καταλαβαίνουν την προηγούμενη παράγραφο, ας κοιτάξουν την παρακάτω φωτογραφία που την είδα στο epirusgate. Αναγνωρίζετε κανέναν στα δεξιά και ζερβά του τωρινού "χασάπη εγκληματία" και του τότε φίλου και συμμάχου;

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!
ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΊΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


To Στέ'ι'τ Ντιπάρτμεντ καλό θα κάνει να κοιτάξει τις θρησκευτικές ελευθερίες στα κατεχόμενα των παλαιστινίων υπό τους βαρβάρους Ισραηλινούς, όπου μέρα με την ημέρα μειώνουν το πόσιμο νερό τους ,φανταστείτε πόσο να μιλάμε για την θρησκευτική τους ελευθερία. Η κίνηση των Η.Π.Α άκρως σκόπιμη και υποκινούμενη από τα σιωνιστικά μέσα , επιδυκνείωντας για άλλη μια φορά ότι μας φοβούνται. Ναι όσο παράλογο και να σας ακούγεται η νέα τάξη πραγμάτων ,φοβάται και τρέμει την ελευθερία του Έλληνα .Την ελευθερία του να σκέπτεται και να τιμά με όλες τις δόξες που αρμόζουν την ορθοδοξία, που είναι τόσο στενά δεμένος με αυτή.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σε σύλληψη και παράνομη κράτηση ελληνίδας διπλωματικής υπαλλήλου η οποία εργάζεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα προχώρησαν αργά το απόγευμα οι αρχές ασφαλείας του Ισραήλ. Αφέθηκε τελικά ελεύθερη με εντολή του ισραηλινού ΥΠΕΞ, ενώ προηγήθηκε διαμαρτυρία του έλληνα πρόξενου στις ισραηλινές αρχές.
Η διπλωματική υπάλληλος η οποία βρισκόταν με το αυτοκίνητό της στην περιοχή των Ανατολικών Ιεροσολύμων (παλαιστινιακός τομέας υπό κατοχή του Ισραήλ) βρέθηκε μπροστά σε μια συγκέντρωση η οποία και ξεκινούσε εκείνη τη στιγμή. Παρκάρισε το όχημά της και κατέβηκε από αυτό για να ρωτήσει τι ακριβώς συμβαίνει.
Κάποια μέλη ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων την ενημέρωσαν ότι πρόκειται για διαδήλωση ενάντια στην πολιτική - κατασχέσεων σπιτιών παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και εξώσεών τους από τις εστίες τους - που ακολουθεί τον τελευταίο χρόνο το Ισραήλ.

ΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ ΗΤΑΝ ΑΚΡΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Τα Πριγκιπόνησα αποτελούσαν για πολλούς κιβωτούς της Ορθοδοξίας και εστίες βυζαντινού Ελληνισμού. Δεν είναι τυχαίο που ο πολυμαθής διδάσκαλος του Γένους Ευστάθιος ο Κλεόβουλος είχε προτείνει ν’ αναγερθεί το κτίριο της Μεγάλης του Γένους Σχολής στη Χάλκη, «ίνα πλησίον αλλήλων ώσιν αι σχολαί του μέλλοντος εν Κωνσταντινουπόλει πανεπιστημίου».
Ο Brewer το 1827 παρατηρεί πως τα Πριγκηπόνησα «αποτέλεσαν ένα προνομιούχο καταφύγιο για τους Γραικούς, καθώς μέχρι πρόσφατα, σχεδόν δεν ζούσε κανένας Τούρκος». «Με προνομιούχα σουλτανικά διατάγματα», προσθέτει ο Walsh, «καθιερωμένα από τα πολύ παλιά χρόνια, τα Πριγκηπόνησα ήταν ολοκληρωτικά παραχωρημένα στους Ρωμιούς και σε κανένα Τούρκο δεν ήταν επιτρεπτό να μετοικήσει σ’ αυτά…». Σε κανένα τζαμί η παρόμοιο μουσουλμανικό κτίσμα, συνεχίζει, δεν ήταν δυνατό να υψώσει την ημισέληνο σε αυτά, ενώ έβλεπες τα μοναστήρια, δυο και τρία σ’ ένα νησί να στέφουν τις κορυφές και τα δάση τους.

Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΑ'Ι'ΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ,ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.


Δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε σήμερα την Εκκλησία τηςΣαϊεντολογίας, τον ιδρυτή της γαλλικής της πτέρυγας Αλέν Ρόζενμπεργκ και άλλα ηγετικά της στελέχη για οργανωμένη οικονομική απάτη και τους επέβαλε πρόστιμα ύψους 600.000 ευρώ.Το δικαστήριο ωστόσο δεν απαγόρευσε την παύση των δραστηριοτήτων της οργάνωσης.
Συγκεκριμένα οι δύο βασικές γαλλικές δομές της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας: το Κέντρο Διασημοτήτων και η βιβλιοθήκη του, η SEL, καταδικάστηκαν με την επιβολή προστίμων 400.000 ευρώ και 200.000 ευρώ αντίστοιχα.
Ο Αλέν Ρόζενμπεργκ που αναφέρεται από το Πταισματοδικείο του Παρισιού ως ο "επικεφαλής" της οργάνωσης στη Γαλλία, καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή και εγγύηση 30.000 ευρώ.Οι ποινές για τα άλλα ηγετικά στελέχη αρχίζουν από φυλάκιση 10 μηνών έως δύο ετών και πρόστιμα 5.000 έως 30.000 ευρώ.
Οι δικηγόροι της σαϊεντολογίας ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση. Στο φάκελο αυτό η δικαιοσύνη κατηγορεί τις γαλλικές δομές της Σαϊεντολογίας και έξι σαϊεντολόγους ότι απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τέσσερις πρώην οπαδούς της αίρεσης, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι οπαδοί ήταν ευάλωτοι.Η υπόθεση άρχισε όταν δύο γυναίκες, πρώην μέλη της σαϊεντολογίας, κατέθεσαν μηνύσεις, η μια το Δεκέμβριο του 1998 και η άλλη τον Ιούλιο του 1999.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε το ίδιο για τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε πέρα από τα λεγόμενα τον αποστολικών κανόνων και των επτά οικουμενικών συνόδων.?

Η θρασύτητα σας μαζί με το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και τον πρωτεργάτη πατριάρχη Βαρθολομαίο έχει ξεπεράσει κάθε όριο της ορθοδόξου παραδόσεως και όχι μόνο. Παραβιάζεται τους ευαγγελικούς κανόνες και δημιουργείται μέγα χάσμα ανάμεσα στους πιστούς δίνοντας στην πολιτεία τροφή να επεκτείνει το Σχίσμα κράτους -εκκλησίας .Καταλαβαίνουμε ότι στον βωμό του οικουμενισμού πολλά μπορείτε να θυσιάσετε και αυτό μας το αποδεικνύεται μέρα με την μέρα.
Χθεσινές δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου:

Σε δηλώσεις, που έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι "Δεν μπορεί κανένας να κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι.

ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ NIKOLA GRUEVSKI


ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ  ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ  ΤΟΥ.
Από την Αυστραλία όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Nikola Gruevski απευθυνόμενος στο σκληρό ακροατήριο της σκοπιανής διασποράς επιδόθηκε σε νέο κήρυγμα αλυτρωτισμού: «Οι "Μακεδόνες" στην Αυστραλία έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουν μαζί με τους συμπατριώτες από το Αιγαίο και το Πιρίν, κάτι που δεν είναι δυνατόν στη φυσική πατρίδα τους», καλώντας να «μη διαχωρίζονται σε αυτό το επίπεδο, καθώς δεν υπάρχουν "Μακεδόνες" του Βαρδάρη, του Αιγαίου ή του Πιρίν, αλλά υπάρχουν μόνο "Μακεδόνες". H ενότητα των "Μακεδόνων" της διασποράς είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στρατηγικών εθνικών μας στόχων».
Ο Ν. Gruevski αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας για το οποίο, εν όψει της επανάληψης της διαδικασίας υπό τον Μ. Νimetz, ζήτησε την υποστήριξη των αποδήμων:

Ο Π.ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ


Επίσης, υπενθύμισε στους παρόντες τα δημοσιεύματα που εμφανίζονται από καιρού σε καιρό, στα οποία τονίζεται η ιδέα ότι η Ρωσική Εκκλησία σήμερα έχει αποκτήσει μια πολύ ισχυρή θέση στην κοινωνία, έχουν ανοίξει πολλά μοναστήρια και ενορίες. Αλλά εγείρεται το ερώτημα γιατί στη χώρα δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των διαζυγίων και των εκτρώσεων, γιατί δεν είναι όλα καλά με τη κοινωνική ηθική, γιατί δεν μειώνεται ο αριθμός των εγκλημάτων. «Άραγε στη σοβιετική εποχή, το θέμα της κοινωνικής ευημερίας ή δυσπραγίας σχετίζονταν με την Εκκλησία; Όχι. Επειδή στη συνείδηση της κοινωνίας η Εκκλησία ήταν μόνο ένα μέρος όπου οι άνθρωποι συναντιούνται και προσεύχονται μαζί, αλλά με την κοινωνία, με τη ζωή του λαού, στη συνείδηση των περισσότερων ανθρώπων, η εκκλησία δεν είχε καμία σχέση - είπε ο Αγιότατος Πατριάρχης Κύριλλος. - Αλλά τα τελευταία είκοσι χρόνια, ίσως έγινε το πιο σημαντικό: οι άνθρωποι άρχισαν να συνδέουν τη ζωή τους, την ευημερία τους, την ηθική υγεία της χώρας με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Τί τεράστια ευθύνη έχουμε τώρα!»
Σύμφωνα με τον Αγιότατο Δεσπότη, η δράση της Εκκλησίας πρέπει τώρα να αξιολογείται όχι μόνο από τον αριθμό των ναών και των μοναστηριών, αλλά και από την επιρροή που έχει η Εκκλησία στη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας,σε τομείς όπως η αποφυγή της εγκληματικότητας, η διατήρηση οικογενειών,η προστασία της ζωής των αγέννητων βρέφων.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ο Π.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΙΩΚΕΙ 105 ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


Εμείς δεν τα έχουμε με τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά με τα πρόσωπα που διοικούν το Φανάρι. Το Πατριαρχείο, πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα το ξαναπάρουμε. Όταν φτάνει, όμως, ο Πατριάρχης και λέει ότι οι Ιεροί Κανόνες είναι τα τείχη του αίσχους, όταν φτάνει και μας λέει ότι οι Τούρκοι κι οι Έλληνες είχαν μία ωραία συμβίωση και την χάλασαν οι Επαναστάτες του ’21, όταν φτάνει να λέει στον Πάπα «ευλογημένος ο ερχόμενος», όταν τον υποδέχεται σαν Επίσκοπο της Εκκλησίας του Χριστού, πώς μπορούμε να τον αποδεχθούμε;
Συναντηθήκαμε με τον Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου λίγο πριν την εκδήλωση για τα 190 έτη από το «ένδοξο μαρτύριο του Αγίου νεομάρτυρος Αγαθαγγέλου του Εσφιγμενίτου». Προσιτός και λιτός ο κ. Μεθόδιος μας μίλησε για τους διωγμούς των μοναχών της Μονής εν έτει 2009, για τη σχέση του με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, για τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων στο Άγιο Όρος και για το σχέδιο κατάργησης του αβάτου.
Πώς άρχισε η αντιπαλότητα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ποιες ήταν οι αιτίες;

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΛΟΜΠΙ 'ΣΤΟΧΕΥΕΙ' ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


Το Βρετανικό Λόμπι
Η επιρροή της Βρετανίας στη Μονή Βατοπεδίου είναι κάτι παραπάνω από ορατή.Ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέπτεται το Βατοπέδι συνήθως το Μάιο. Στη Μονή, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη σουίτα για να τον υποδέχεται, το λεγόμενο «δωμάτιο του Πρίγκιπα».
Μάλιστα, βρετανικές σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, εξαιτίας των συχνών επισκέψεων του Καρόλου στο Άγιο Όρος, είχε προχωρήσει σε δημοσιεύματα ότι ο πρίγκιπας έχει ασπασθεί την Ορθοδοξία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βασίλισσας Ελισάβετ.
Μάλιστα, συνδετικός κρίκος στη σχέση Καρόλου-Βατοπεδίου, φέρεται να είναι ο έκπτωτος μονάρχης Γλίξμπουργκ. Εκείνος είναι το πρόσωπο που έφερε σε επαφή τον Κάρολο με τη Μονή Βατοπεδίου. Εξάλλου, ο έκπτωτος μονάρχης είναι εκείνος που διατηρεί επαφές και έχει άριστες σχέσεις, τόσο με τον κύκλο των εφοπλιστών στο Λονδίνο, αλλά και με το κυπριακό λόμπι στη Μεγάλη Βρετανία. Σε αυτά τα σημεία κρύβεται και η διασύνδεση του Κυπρίου Εφραίμ, τόσο με βρετανικά, όσο και με κυπριακά συστήματα εξουσίας. Στο επιχειρηματικό - εφοπλιστικό σύμπλεγμα που συνδέεται με τη Μονή Βατοπεδίου, εκτός από εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο, θα συναντήσει κανείς εφοπλιστές από τον Πειραιά και βιομήχανους από την Αθήνα. Άγνωστο είναι το σύνολο της οικονομικής βοήθειας που τα οικονομικά συμφέροντα παρείχαν στη Μονή Βατοπεδίου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, προκειμένου να «αναγεννηθεί» μέσα από σειρά έργων αξιοποίησης.
ww.diplomatia.gr

ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ

Η Θράκη σιγοβράζει από τους τούρκους όχι μόνο λόγο εδαφικών διεκδικήσεων αλλά κάτι χειρότερο που λέγεται θρησκευτικός φανατισμός.Είναι ένα βλάσφημο απόσπασμα του κορανίου το οποίο για αγνώστους λόγους αποκρύπτεται από την εκκλησία της Ελλάδος. Αναφέρεται στον κύριο ημών Ιησού χριστό ο οποίος εκπορεύεται από τον Αλλάχ !!! Πως είναι δυνατόν να αφήνεται κάτι τέτοιο να αιωρείται χωρίς τις αντιδράσεις της πολιτείας και της θρησκευτικής ηγεσίας. Αντί αυτού χρόνια με τα χρόνια συσσωρεύεται εντός της Ελλάδας μίσος εναντίον της ορθοδοξίας μας παράλληλα με το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, που πλήττει απ’αρκη σε άκρη όλη την εθνική μας συνείδηση.
Ουσιαστικά δεχόμαστε και φιλοξενούμε ανθρώπους οι οποίοι θα έκαναν τα πάντα για να υπονομεύσουν το έθνος και την θρησκεία μας.Θυμηθείτε τον σάλο που έγινε τον περασμένο χειμώνα από το δήθεν σκισμένο κοράνι το οποίο αποδείχτηκε κρυψώνα ναρκωτικών ουσιών. Οι αντιδράσεις της ελληνικής πολιτείας απαράδεκτες δείχνοντας αμηχανία και δειλία να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις. Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε ανακατάληψη τον διεκδικήσεων μας χωρίς να βρισκόμαστε αμυνόμενοι και υπαίτιοι όπως θέλουν οι σκοτεινές σιωνιστικές δυνάμεις.
Στο Ιερό Κοράνιο αναφέρεται: «Η κατάσταση του Ιησού μπροστά στον Αλλάχ είναι όμοια με εκείνη του Αδάμ, που τον έπλασε από χώμα και έπειτα του είπε: ‘ Γεννηθήτω’ και έγινε» (Σούρα ‘Αλ Ιμράν 59).

Σε άλλο σημείο το Κοράνιο λέει:

Π.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ, ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΙΣΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ !

«Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικούς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω».
Ερμηνεία
Ο παρών Κανών διορίζει, ότι όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος ήθελε συμπροσευχηθή μοναχά, αλλά όχι και να συλλειτουργήση με αιρετικούς ας αφορίζηται. Επειδή όποιος με τους αφωρισμένους συμπροσεύχηται (καθώς τοιούτοι είναι οι αιρετικοί), πρέπει να συναφορίζηται και αυτός, κατά τον Ι' των αυτών Αποστόλων. Ει δε και εσυγχώρησε εις τους αιρετικούς αυτούς να ενεργήσουν κανένα λειτούργημα, ωσάν κληρικοί, ας καθαίρηται, επειδή όποιος κληρικός συλλειτουργήσει με καθηρημένους (καθώς τοιούτοι είναι και οι αιρετικοί, κατά τον Β' και Δ' της Γ') συγκαθαιρείται και αυτός, κατά τον ΙΑ' των Αποστόλων. Πρέπει γαρ τους αιρετικούς να μισούμε και να αποστρεφώμεθα, αλλά όχι ποτέ και να συμπροσευχώμεθα με αυτούς ή να συγχωρούμεν εις αυτούς να ενεργήσουν τι εκκλησιαστικόν λειτούργημα, ή ως κληρικοί, ή ως ιερείς.
Συμφωνία
Ο δε ΞΕ' Αποστολικός λέγει, ότι όποιος εμβή εις

Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΕ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ

Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών της ελληνορθόδοξης μειονότητας των νήσων Ίμβρου και Τενέδου.
Το 1923 ο πληθυσμός της Ίμβρου ήταν 10.000 κάτοικοι, οι οποίοι κατά 100% ήταν ορθόδοξοι 'Ελληνες, ενώ η Τένεδος , αριθμούσε 2.500 κατοικους, οι οποιοι κατα τα δύο τρίτα ήταν ορθόδοξοι 'Ελληνες.
Με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 παραχωρήθηκε στους ελληνορθόδοξους Ιμβρίους και Τενέδιους ειδικό καθεστώς τοπικής αυτοδιοικήσεως που προέβλεπε: α) Ειδική διοικητική οργάνωση αποτελούμενη από 'Ελληνες και παρέχουσα όλες τις εγγυήσεις στον ιθαγενή ελληνορθόδοξο πληθυσμό (μη μουσουλμάνους), σε ό, τι αφορά την άσκηση της τοπικής διοικήσεως και την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί της ζωής και ελευθερίας του προσώπου και επί της περιουσίας. β) Σώμα αστυνομίας προς εξασφάλιση της δημόσιας τάξεως στρατολογούμενο μεταξύ του ιθαγενούς ελληνορθόδοξου πληθυσμού, με την φροντίδα της προβλεφθείσης τοπικής διοικήσεως, υπό τις διαταγές της οποίας θα διατελούσε. Παράλληλα, είχαν εφαρμογή και ως προς τους Ιμβρίους και Τενεδίους τα άρθρα 37 έως 44 της συνθήκης της Λωζάνης περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων στην Τουρκία.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


'Λέγεται' πως γεννήθηκε ο Κεμάλ Πασά, μετέπειτα Ατατούρκ (πατέρας των Τούρκων),
Είναι το σπίτι πάνω στο οποίο στήθηκε η προβοκάτσια των Τούρκων εθνικιστών που είχε ως αποτέλεσμα τα τραγικά γεγονότα των Σεπτεμβριανών του ’55 και τους διωγμούς των Ρωμιών της Πόλης. Δωρεά στην Τουρκία!
Η Ελλάδα όχι απλώς δεν δημιουργεί πρόβλημα στην επισκεψιμότητα του μουσείου αλλά έχει δωρίσει επισήμως το ακίνητο στο τουρκικό κράτος από το 1937. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του περιοδικού «Θεσσαλονικέων Πόλις» ο Ευάγγελος Χεκίμογλου, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με δήμαρχο τον Χαρίσιο Βαμβακά είχε αποφασίσει το 1933 να αγοράσει την οικία στην οποία γεννήθηκε ο Κεμάλ. Το 1935 ο δήμαρχος Νικόλαος Μάνος επιχείρησε να έλθει σε συνεννόηση με τους τότε ιδιοκτήτες του ακινήτου (οικογένεια Σεραφειμίδου, έμποροι ενδυμάτων) προκειμένου το ακίνητο να αγοραστεί. Όταν αυτή η προσπάθεια απέτυχε, ο δήμος κίνησε διαδικασίες απαλλοτρίωσης που ολοκληρώθηκαν στις αρχές Αυγούστου 1936. Τον Απρίλιο του 1937 ο δήμος Θεσσαλονίκης δώρισε επίσημα το ακίνητο στην τουρκική δημοκρατία.
Σπίτι «φωτιά»…

77 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 463 ΙΤΑΛΙΚΩΝ !!!


Με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 77 ελληνικά αεροπλάνα πρώτης γραμμής κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 463 ιταλικά.Παρά τη συντριπτική υπεροχή της Regia Aeronautica, η Ελληνική Αεροπορία χάρη στην απαράμιλλη αυτοθυσία των πληρωμάτων της και την επαρκή υποστήριξη του λοιπού προσωπικού ανέτρεψε από τις πρώτες ημέρες του πολέμου τα σχέδια του αντιπάλου, εφόσον κατόρθωσε: να παρεμποδίσει τη δράση της Ιταλικής Αεροπορίας, να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις κινήσεις του εχθρού, να καταστρέψει σημαντικές εχθρικές γραμμές ανεφοδιασμού και να παράσχει προστασία στα φίλια στρατεύματα.
Αξιομνημόνευτη είναι η αποστολή της 2ας Νοεμβρίου 1940 κατά την οποία ένα Breguet Bre 19, εκτελώντας χαμηλή πτήση κατά μήκος των αλβανικών συνόρων, εντόπισε την Ιταλική Μεραρχία Αλπινιστών, “Julia”, τη στιγμή ακριβώς που είχε εισδύσει στην Πίνδο και κινούνταν προς κατάληψη του Μετσόβου.

ΑΤΑΦΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 40'-41'


Άταφοι Νεκροί του Αλβανικού Μετώπου
Εξήντα έξι χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και οι χιλιάδες νεκροί μας, άταφοι οι περισσότεροι (οι 8.000 περίπου), εγκαταλελειμμένοι στα πεδία των μαχών, ακόμα περιμένουν δικαίωση από την πατρίδα. Μαζί μ' αυτούς και οι συγγενείς τους που δεν έχουν πού ν' ανάψουν ένα κερί και ένα καντήλι στη μνήμη τους.
Αυτό το θέμα - εκκρεμότητα της χώρας μας πραγματεύεται στο βιβλίο του ο κ. Γ. Σούρλας το οποίο γράφτηκε με αφορμή ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε πριν από μερικά χρόνια ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής από έναν βορειοηπειρώτη ο οποίος του είπε ότι δεν αντέχει άλλο να οργώνει το χωράφι του στην Αλβανία και να θρυμματίζονται κόκαλα και κρανία Ελλήνων πολεμιστών που απέμειναν άταφοι, ή στοιβαγμένοι σε ομαδικούς τάφους.

ΤΟΥΡΚΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ, ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.


Περίεργες επικλήσεις ενός παλιού δωσιλογισμού…Η ιστορική εμπειρία του παπά-Εφτίμ φαίνεται ότι εμπνέει και σήμερα κάποια απ’ τα όνειρα για την κατασκευή μιας νέας ταυτότητας. Ταυτότητας τάχα μετα-εθνικής, όμως βαθύτατα ρατσιστικής, εμπαθούς και μνησίκακης.Ο παπα Εφτίμ, την Άνοιξη του 1921 – εκείνα τα φοβερά πέτρινα χρόνια για τη Ανατολή – συνεργάστηκε, μαζί με κάποιους ακόμα, με τους Κεμαλικούς εθνικιστές με στόχο να αποδείξει την τάχα εθνικά τουρκική καταγωγή των τουρκόφωνων ρωμαίικων πληθυσμών. Εκείνος ο δωσιλογισμός του παπά-Εφτίμ οδήγησε στη δημιουργία του τουρκοορθόδου Πατριαρχείου.Πολύ πιθανόν η πολιτική αυτή του παπα-Εφτίμ να λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας για την ελληνική κοινότητα της Σαφράμπολης απέναντι στις εθνικές εκκαθαρίσεις που πραγματοποιούσαν οι Τούρκοι εθνικιστές είτε κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), είτε κατά τη διάρκεια του ελληνοτουρκικού πολέμου(1919-1922). (Το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα και έχει μετατραπεί σε άντρο των Γκρίζων Λύκων και της δολοφονικής οργάνωσης Εργκενεγκόν, που πρόσφατα εξαρθρώθηκε).

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Ο άγιος μεγαλομάρτυρας Δημήτριος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε κατά τους χρόνους τουΑυτοκράτορα Διοκλητιανού και του Τετράρχη Γαλερίου Μαξιμιανού (284-305μ.Χ), εποχή κατά την οποία έγινε φοβερός διωγμός κατά των χριστιανών.Ήταν επιφανέστατο μέλος της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, Δούκας της πόλης και Στρατηγός όληςτης Θεσσαλίας. Ο Δημήτριος που κατάγονταν από ευσεβή οικογένεια, δε φοβήθηκε από τα διατάγματα των αυτοκρατόρων και συνέχισε να κηρύττει τον ευαγγελικό λόγο, οδηγώντας στην πίστη πολλούςειδωλολάτρες. Όταν ο Μαξιμιανός έμαθε για την χριστιανική δράση του Δημητρίου διέταξε να συλληφθεί και να οδηγηθεί μπροστά του.Ο Δημήτριος δε δίστασε να ομολογήσει τη χριστιανική του πίστη, παρόλο που γνώριζε τα φρικτάβασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν οι χριστιανοί. Αρχικά φυλακίστηκε σε ένα τόπο ακάθαρτο, σ' ένα παλαιό λουτρό στα υπογεια του οποίου χύνονταν ακάθαρτα περιττώματα. Στο βρωμερό αυτό τόπο ο άγιος παρέμεινε στερημένος τη συναναστροφή των ανθρώπων, αλλά παρηγορούμενος από το Θεό. Αυτό τον καιρό διεξάγονταν αθλητικοί αγώνες στη Θεσσαλονίκη προς τιμή του αυτοκράτορα, ένας από τους συμμετέχοντες, ανθρωπος του Μαξιμιανού, που ονομάζονταν Λυαίος, κόμπαζε πως ήταν ανίκητος καιπαράλληλα χλέβαζε τους χριστιανούς καλώντας τους να αναμετρηθούν μαζί του. Ένας νεαρός στρατιώτηςκαι κρυφός μαθητής του Δημητρίου, που ονομάζονταν Νέστωρας επισκέφθηκε το Δημήτριο

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΕ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΕΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ


Παρατηρείται μια έντονη και άτοποι συμπάθεια από την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία απέναντι στις εβραϊκές συναγωγές. Ο υπόγειος και υποσκαπτικός σκοπός τον συναγωγών δεν είναι εμφανής αλλά όχι και αμαθείς. Όλοι γνωρίζουμε ότι η συνάντηση ανθρώπων υψηλής κοινωνίας από διαφόρους επαγγελματικούς κλάδους δεν είναι άλλος από την διαμόρφωση της κοινής γνώμης υπέρ της νέας εποχής και παγκοσμίας τάξης πραγμάτων. Αυτή η γαλούχηση του κόσμου μεταφέρεται μέσα από μασονικές στοές, αντιχριστιανικούς συλλόγους και τις ‘διάσημες’ εβραϊκές στοές οι οποίες κοσμούν όχι μόνο μεγάλες πόλεις τις Ελλάδος αλλά και μικρότερες επαρχιακές πόλεις. Τα μάτια της εβραϊκής προπαγάνδας πρέπει να είναι παντού παίρνοντας δείγμα από κάθε μεριά της ορθόδοξης Ελλάδας μας.
http://www.romiossini.com/ Επιτρέπεται Ορθόδοξος Χριστιανός να βρίσκεται σε εβραϊκή συναγωγή και να συμμετέχει στις εβραϊκές γιορτές;Δυστυχώς, η Διοικούσα Εκκλησία από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε και λειτούργησε Εβραϊκή Συναγωγή στην Κύπρο, δεν αντέδρασε με κανένα τρόπο, αλλά εσιώπησε.Ο 65ος Αποστολικός Κανόνας, όμως, της Ορθόδοξης Εκκλησίας λέει τα εξής: «Ει τις Κληρικός ή Λαϊκός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω και αφοριζέσθω».
Και, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που κονιορτοποιεί εντελώς τον Ιουδαϊσμό στο έργο του «Κατά Ιουδαίων» (Α΄ - Η΄ Λόγους), προτρέπει τους Χριστιανούς να αποφεύγουν –διαχρονικά- να παρευρίσκονται στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ιουδαίων.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ ΠΑΡΑ ΦΡΑΓΚΙΚΟ ΦΑΚΙΟΛΙ


Η επικεφαλίδα άκρως μεταφορική από τα βυζαντινά χρόνια. Κατακρίνουμε την θέση που έχει πάρει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο θέμα συνομιλιών με την ρωμαιοκαθολική εκκλησία αψηφώντας τα συγγράμματα των αγίων πατέρων της ορθοδοξίας μας. Η εθνική συνείδηση του αρχιεπισκόπου μας προβληματίζει βάζοντας μας σε σκέψεις αυτοσκοπών που διαχειρίζεται ο ίδιος μεταξύ εκκλησιαστικών και εθνικών θεμάτων.
romfea,gr. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εκτιμά ότι στο σημείο που έχει φθάσει το κυπριακό περιττεύουν οι συνομιλίες. Παραδέχθηκε ότι κάποιοι μπορεί να τον χαρακτηρίσουν αυστηρό ή ακραίο, όμως, δήλωσε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν κάμει πίσω ούτε ένα πόντο, όπως είπε χαρακτηριστικά, τα τελευταία τριάντα-πέντε χρόνια. Αν η πλευρά μας, ανέφερε, «παραχωρήσει κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος, την επόμενη ημέρα θα καταρρεύσει η οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά η τουρκική πλευρά θα κρατήσει την κρατική υπόσταση»Ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας διατύπωσε παράλληλα, την εκτίμηση ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά δεν έχει αναλύσει ποτέ την τουρκική πολιτική, κάτι, πρόσθεσε, που έχει κάνει ο ίδιος.«Οι Τούρκοι, δεν ήταν, δεν είναι ούτε και ουδέποτε θα γίνουν ειλικρινείς», συνέχισε ο Μακαριώτατος.
«Ευτυχώς που στη διακυβέρνηση του τόπου είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, γιατί αν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος η Κύπρος θα οδηγείτο σε δύσκολες καταστάσεις», σχολίασε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρός Κυπριανού.

ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ

Τα δήθεν σενάρια για σύλληψη εγκληματιών πολέμου  από την ισραηλινή πλευρά είναι ένα παρηγορητικό γεγονός για ανακούφιση της κοινής γνώμης. Λόγια, λόγια χωρίς συλλήψεις τιμωρίες και αποζημιώσεις προς τους κατακρεουργημένους παλαιστινίους. Σε αντίθετη περίπτωση οι δήθεν νόμοι του πολέμου εφαρμόστηκαν σε ηγέτες αδίκως οι οποίοι υπερασπίστηκαν και αμύνθηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας τους, Κάραζιτς, Μιλόσεβιτς και άλλοι. Προφανώς στόχος τους δεν είναι η επιβολή της νόμιμης τάξης, αλλά η εξαφάνιση οποιουδήποτε ηγέτη που αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας του, απέναντι στον οδοστρωτήρα της νέας τάξης πραγμάτων.

ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η άλωση της Τραπεζούντας από τους Τούρκους σήμανε βέβαια για τον Ελληνισμό του Πόντου το τέλος της πολιτικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας του, αλλά όχι και της εθνικής του συνείδησης. Η τελευταία δε χάθηκε, δεν έσβησε, γι αυτό και ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν εξαφανίστηκε, όπως συνέβη με δεκάδες φυλές και εθνότητες της Μικρασίας που τούρκεψαν, που εξισλαμίσθηκαν και έλειψαν για πάντα από το πρόσωπο της ιστορίας. Οι Έλληνες του Πόντου συντηρώντας τη λαϊκή και λόγια παράδοσή τους, μόλο που είχαν χάσει την εθνική τους ανεξαρτησία, συνέχισαν να διατηρούν, κάτω από την οθωμανική κατάκτηση τη συνείδηση της ελληνικότητάς τους.
Διατήρησαν τη γλώσσα και τη θρησκεία τους: Στον ανατολικό και στον κεντρικό Πόντο, ιδίως στον παραλιακό, φύλαξαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους, την ορθόδοξη πίστη τους. Τη διαφύλαξαν είτε κατά το πλείστον, θαρραλέα και φανερά, είτε σε μικρή σχετικά κλίμακα, στα κρυφά, με την προσποίηση του διπλού θρησκευτικού προσώπου. Το δεύτερο το έκαναν σε δύσκολες καταστάσεις και περιόδους, οπότε στα φανερά παρίσταναν το μουσουλμάνο, ενώ στα κρυφά παρέμεναν χριστιανοί. Κι αυτό το πετύχαιναν έχοντας δύο ονόματα: ένα μουσουλμανικό (ψεύτικο), κι ένα χριστιανικό (το βαφτιστικό τους) κρυφά. Επίσης βαφτίζονταν, παντρεύονταν και κηδεύονταν, με δύο τελετές: μια φανερή, μουσουλμανική, και μια χριστιανική, κρυφή. Κι αυτό για δύο και παραπάνω αιώνες, διατηρώντας κρυφές εκκλησίες, κρυφά εικονίσματα, μυστικούς παπάδες και κρυμμένα ευαγγέλια. Ώσπου κάποτε όταν ήρθαν πιο ελεύθεροι καιροί, φανερώθηκαν ομαδικά.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΤΑΝ Η 'ΣΚΕΠΗ' ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40'

Ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τη μητέρα του Θεού για τη σκέπη και την προστασία της στον αγώνα των ελλήνων απέναντι στους αλαζόνες Ιταλούς, αρχικά, και, αργότερα, σε όλη τη διάρκεια της εθνικής αντίστασης.

Μία αντίσταση στην απολυταρχική βία, στην άκρως αλαζονική απαίτηση να παραδόσουμε με τη θέλησή μας τμήματα του εθνικού εδάφους, να προδώσουμε τα κεκτημένα με αγώνες και με το αίμα των προγόνων μας. Η ελληνική ψυχή όμως έδωσε την απάντηση που έπρεπε, είπε το περήφανο ΟΧΙ και ξεκίνησε έναν αγώνα για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει δυσάρεστα τους εισβολείς, να τους χαρίσει ιδιαίτερα ταπεινωτικές ήττες και να τους αναγκάσει να αποσυρθούν μέσα από τα αλβανικά σύνορα και να περιμένουν εκεί τη βοήθεια των συμμάχων.
Είναι όμως απαραίτητο στο σημείο αυτό να κάνουμε μία σύντομη ιστορική αναδρομή και να δούμε τα γεγονότα με τη σειρά. 28 Οκτωβρίου του 1940, στις τρεις τα ξημερώματα, ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι, επισκέπτεται, στην οικία του, τον πρωθυπουργό της Χώρας, Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει τελεσίγραφο με το οποίο ζητούσε, μέσα σε τρεις ώρες, την ελεύθερη διέλευση και στάθμευση των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Με τη φράση « Πόλεμος λοιπόν », ο Μεταξάς απορρίπτει το ιταλικό τελεσίγραφο και απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Αρχίζει έτσι η ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας, στο αλβανικό μέτωπο, την ώρα που ο λαός διαδηλώνοντας στους δρόμους της Αθήνας κατά της Ιταλίας, τρέχει με ενθουσιασμό να καταταγεί και να πολεμήσει στο μέτωπο.
Σε λίγες μόνο μέρες, οι εισβολείς εκδιώχθηκαν από το ελληνικό έδαφος από επιστρατευμένες κυρίως δυνάμεις, με ανεπαρκή μεταφορικά μέσα και εφοδιασμό, αλλά με τη συνδρομή των χωρικών της Μακεδονίας και της Ηπείρου,

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ.


Οι Μασόνοι σήμερα "καμαρώνουν" διότι στις τάξεις του περιλαμβάνονται ιερείς και αρχιερείς ακόμη που αρνούνται ωστόσο, να αποκαλύψουν. Ο "Σ.Ο." γνωρίζει πως τουλάχιστον δύο εν ενεργεία Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της ιεραρχίας έχουν συμμετάσχει σε λευκές εορτές Μασόνων. Ο ένας εξ αυτών είναι επίσκοπος στην Δυτική Ελλάδα και ο έτερος στην κεντρική Ελλάδα. Εκτός αυτών στα δίκτυα της Μασονίας εμπλέκονται και πολλοί Αρχιερείς Ορθόδοξοι που διαποιμαίνουν Μητροπόλεις του εξωτερικού.
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας :εμπλέκεται στην συνέχεια σε μια φημολογία περί απολύτου ελέγχου εκ των Μασονικών Στοών μέσω του διεθνούς τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου. Στο τάγμα την μύηση των νεοεισερχομένων κάνει ο ίδιος ο Πατριάρχης ενώ στα μέλη του συμπεριλαμβάνονται και μη ορθόδοξοι χριστιανοί. Η μυστικότητα και οι τελετές παρουσία Αρχιερέων όταν απουσιάζει ο Πατριάρχης θυμίζουν μασονικού τύπου μυήσεις. Πολλά μέλη του τάγματος δεν κρύβουν μάλιστα και τη μασονική τους ιδιότητα.

Παρόμοιο τάγμα με αυτό του Αγίου Κωνσταντίνου επιχειρείται να δημιουργηθεί και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων… Θα πρέπει , ωστόσο, να υπογραμμισθεί ότι στους σκοπούς του τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου εμπεριέχεται και η παντός είδους στήριξη του φιλανθρωπικού, πολιτιστικού ακόμη και πνευματικού έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθούν οι σχέσεις του Τάγματος με το συγκεκριμένο Πατριαρχείο.

ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ Η 'ΠΗΓΗ' ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

Η καλλιέργεια σχέσεων με το Βατικανό
Το άνοιγμα και οι στενές σχέσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα με το Βατικανό ήταν κάτι το αναμενόμενο και προγραμματισμένο, καθώς «από Μητροπολίτης Κερκύρας είχε καλλιεργήσει στενές σχέσεις με την Καθολική Εκκλησία που ως αρχιεπίσκοπος Αμερικής τις αξιοποίησε περισσότερο. Όταν μάλιστα ως Οικουμενικός Πατριάρχης διήρχετο με το προσωπικόν αεροπλάνον του Τρούμαν από το ιταλικό έδαφος, παρακάλεσε τον πιλότο να πετάξη πάνω από την Αγία Έδρα, ανταποκρινόμενος κατ’ αυτόν τον τρόπον στην επιθυμία πολλών φίλων του της Αμερικής να συνδεθή στενότερα με τον Καθολικισμό».(Καθηγητού Δ. Τσάκωνα, Αθηναγόρας ο Οικουμενικός των Νέων Ιδεών, Αθήναι 1976, σελ. 93).
Ο πρώτος επίσημος απεσταλμένος του Φαναρίου στο Βατικανό ήταν ο μόλις εκλεγμένος τότε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος, ο πρώτος ορθόδοξος Ιεράρχης που συναντήθηκε με τον πάπα μετά από αιώνες.
Στην συνάντηση που είχε με τον Πάπα Ιωάννη ΚΓ κα τά το έτος 1959 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής του μεταφέρει προσωπικό μήνυμα του Πατριάρχη Αθηναγόρα: «Αγιώτατε. Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης μοι ανέθεσε την υψίστην τιμήν να επιδώσω προς την Υμετέραν Αγιότητα, όχι εν γράμμασιν αλλ’ εν τη ζώση, το εξής μήνυμα: ‘εγένετο άνθρωπος απεσταλμένος παρά Θεού, όνομα αυτώ Ιωάννης’. Διότι πιστεύει ότι Υμείς είσθε ο δεύτερος Πρόδρομος, ο επιφορτισμένος παρά του Θεού με την εντολήν ευθείας να ποιήσητε τας τρίβους Αυτού». (ο.π., σελ. 94).

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ 'ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ' ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Η «ομολογία πίστεως» και εν γένει οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξ αφορμής της απαράδεκτης τροπής που έλαβε το ζήτημα των συζητήσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Βατικανό και τη Ρωμαιοκαθολική δοξασία λειτούργησαν θετικά προς την κατεύθυνση της σταδιακής αποδόμησης αυτών των θεομίσητων διαλόγων. Σ’ αυτό συνηγόρησαν και οι ανοίκειες παρεμβάσεις –εισπηδήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ένθεου θιασώτη της άνευ όρων χριστιανικής ένωσης καθώς και του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, οι οποίοι με επιστολές τους εμμέσως αποσκοπούσαν στην «τιμωρία» των τριών Ιεραρχών που συνυπέγραψαν την «ομολογία πίστεως».
Η προσδοκώμενη από το Φανάρι «τιμωρία» τους γύρισε στην ουσία «μπούμερανκ» και η Εκκλησία της Ελλάδος απέδειξε ότι διατηρεί ακόμη ζωντανές τις ευεργετικές εκείνες αντιστάσεις απαραίτητες για τη διαφύλαξη της ορθόδοξης πίστης.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ 'ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ'


"Την καθορισμένη ώρα δέκα περίπου λεπτά πριν από τις 3, ο Στρατιωτικός ακόλουθος, ο διερμηνέας και εγώ φθάσαμε στην καγκελλόπορτα της μικρής βίλλας, όπου έμενε ο Πρωθυπουργός. Ο κόμης Ντε Σάντο είπε στον φρουρό να ειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό ότι ο Πρέσβυς της Ιταλίας επιθυμούσε να γίνει δεκτός για μία άκρως επείγουσα ανακοίνωση. Ο φρουρός άρχισε να κτυπά ένα ηλεκτρικό κουδούνι που επικοινωνούσε με το εσωτερικό του σπιτιού, αλλά το υπηρετικό προσωπικό κοιμόταν. Περιμέναμε για μερικά ατελείωτα λεπτά μπροστά στην καγκελλόπορτα. Μες την βαθειά σιωπή της νύκτας ακουγόταν το γαύγισμα ενός σκύλου.Επί τέλους το κουδούνισμα ξύπνησε τον ίδιο τον Μεταξα, ο οποίος έκαμε την εμφάνισή του σε μία μικρή πόρτα υπηρεσίας και, αναγνωρίζοντας με, διέταξε τον φρουρό να με αφήσει να περάσω.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ'


ΟΙ ΨΕΥΤΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ.
Το VeriChip κατασκευάστηκε από το παράρτημα της Applied digital, με την επωνυμία Digital Angel. Από το πρόγραμμα αυτό γεννήθηκε το VeriChip. Είναι ένας μικροπομπός (μικροτσίπ), του οποίου η εφαρμογή γίνετε ΜΟΝΟ υποδόρια δηλαδή κάτω από το δέρμα. Μέχρι πριν λίγο καιρό χρησιμοποιούταν μόνο σε ζώα. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, άλλαξε και πλέον η χρησιμότητά του εστιάζεται κυρίως στους ανθρώπους. Ήδη αρκετοί άνθρωποι είναι σφραγισμένοι με το τσιπ αυτό.
Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ; Ποια η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ του μικροτσίπ; Το VeriChip έχει μέγεθος μόνο μερικών χιλιοστών, είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, όπως λένε και οι κατασκευαστές του και εμφυτεύεται κάτω από το ανθρώπινο δέρμα με σύριγγα. Μέσα στο τσιπ υπάρχει μια κεραία. Αυτή η μικροκεραία καθιστά το VeriChip πομπό, ο οποίος μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εντοπίζεται από δορυφόρο. Έτσι αυτός που το έχει κάτω από το δέρμα του παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο μέσω των δορυφόρων, και μπορεί να εντοπιστεί οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν βρίσκετε. Επίσης το μικροτσίπ αυτό εσωτερικά διαθέτει μια μπαταρία λιθίου και, όπως μας ενημερώνει ο κατασκευαστής του Carl Sanders, αυτή η μπαταρία φορτίζει από την θερμότητα που εκπέμπει το ανθρώπινο δέρμα. «Ξοδέψαμε 1.5 εκατομμύρια δολάρια μελετώντας σε ποιο σημείο του ανθρωπίνου σώματος να τοποθετήσουμε το τσιπάκι. Βρήκαμε ότι μόνο δυο είναι τα σημεία που ταιριάζει αποτελεσματικά, το ΜΕΤΩΠΟ και το στο επάνω μέρος του χεριού, ειδικά του ΔΕΞΙΟΥ ΧΕΡΙΟΥ.
Αυτή την ανατριχιαστική αποκάλυψη μας κάνει ο κατασκευαστής του μικροτσίπ Carl Sanders. Το VeriChip εκτός από το ότι είναι ένα τέλειο μικροκύκλωμα αδιαλείπτου λειτουργίας, έχει και άλλες λειτουργίες δεσμεύσης του κατόχου του.

ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Μία από τις ελάχιστες φωτογραφίες δύο αφορισμένων και άλιωτων Ορθοδόξων ιερέων πού συλλειτούργησαν με τούς Καθολικούς στην Μονή Μεγίστης Λαύρας τού Αγίου Όρους, επί Πατριάρχου Κων/λεως Βέκκου. Η φωτογραφία είναι παρμένη σε σπήλαιο τού Αγίου Όρους γύρω στα 1932, και δημοσιεύτηκε κατ΄ αρχάς στο περιοδικό "Κήρυξ Ορθοδόξων", αριθ. φύλ. 132...
Οι απεσταλμένοι τού Αυτοκράτορα και του Πατριάρχου Βέκκου, κατά την επίσκεψή τους στο Άγιο Όρος με σκοπό να εντάξουν τις Ιερές Μονές στο σχέδιό τους και να συλλειτουργήσουν μέ τούς Παπικούς, προσπάθησαν με διπλωματία να τούς φέρουν σε συλλείτουργο. Συνάντησαν όμως σθεναρά αντίσταση από τα περισσότερα Μοναστήρια με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε εγκληματικές ενέργειες πού ούτε οι βάρβαροι αντίχριστοι πειρατές δεν είχαν κάνει...
Και αφού έκαψαν τούς ανθενωτικούς μοναχούς στον Πύργο τής Μονής Ζωγράφου προχώρησαν και στην Μονή τού Βατοπαιδίου, και επειδή εκεί τους έλεγξαν ως Αιρετικούς, διά τούτο τον μεν Ηγούμενο αφού τον έδεσαν με αλυσίδες τον καταπόντισαν εις την θάλασσα, τους δε άλλους δώδεκα Μοναχούς, τους απαγχόνισαν εις τόπον λεγόμενο σήμερα Φουρκόβουνον. Τα ίδια περίπου συνέβησαν και εις την Ιερά Μόνην των Ιβήρων, όπου άλλους με καταπόντισαν βυθίζοντας το πλοίο μεταφοράς τους ανοικτά τού Ιβηρητικού πελάγους, άλλους δε, τους πήραν μαζί τους αιχμάλωτους…

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Ο επαναπατρισμός των πολιτικών προσφύγων και η μαζική έλευση Ελλήνων ομογενών  με σωστή πολιτική παρέμβαση θα έχει θετικά αποτελέσματα. Η πολιτεία πρέπει να τους βοηθήσει να εγκατασταθούν και να εργαστούν, όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά κυρίως σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές και να δώσουν μία νέα δυναμική σε πολλές αγροτικές περιοχές κυρίως της Βορείου Ελλάδος. Οι κοινές πολιτιστικές ρίζες και η Ορθοδοξία βοηθούν πολύ στην προσαρμογή και αφομοίωση τους από την ελληνική κοινωνία.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η είσοδος και η απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων μεταναστών νομίμως (και παρανόμως κυρίως) εισελθόντων στη χώρα μας στις δύο τελευταίες δεκαετίες. Αν και το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας είναι 10% περίπου σε πολλούς κλάδους υπάρχει έλλειψη εργατικών χειρών, που καλύπτεται κυρίως από ξένους λαθρομετανάστες.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Σημαντική επίσης υπήρξε η συμβολή της εκκλησίας, τόσο κατά τη Μάχη της Κρήτης, όσο και κατά την αντίσταση. Κληρικοί ανεξάρτητα από το βαθμό ιεροσύνης τους γίνονται ένα πράγμα με το λαό, που αγωνίζεται και αντιστέκεται επίμονα. Τα μοναστήρια παίζουν το ρόλο κέντρων καταφυγής και γίνονται εθνικές εστίες για τους συμμάχους και τις αντιστασιακές ομάδες της Κρήτης.
Άλλα μοναστήρια περιθάλπουν τα συμμαχικά στρατεύματα που έχουν απομείνει στην Κρήτη, μέχρι να αναχωρήσουν με την πρώτη ευκαιρία για την Αίγυπτο. Σημαντικό ρόλο από την πλευρά αυτή παίζει το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου «Πρέβελη», με το φλογερό αγωνιστή και ηγούμενό του Αγαθάγγελο Λαγουβάρδο. Η ιερά μονή Τοπλού Σητείας διατηρεί βρετανικό ασύρματο σ' όλη τη διάρκεια της Κατοχής. Όταν στο τέλος ανακαλύπτεται, οι μοναχοί πληρώνουν με τη ζωή τους την αντιστασιακή τους αυτή δράση.
 Η μονή Αρκαδίου με τις ηρωικές μορφές του ηγούμενου Διονύσιου Ψαρουδάκη και του μοναχού Γαβριήλ Κλάδου, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντίσταση του Κρητικού λαού. Αλλά και τα άλλα μοναστήρια δεν υστερούν σε θυσίες και αίμα. Είναι επίσης άπειρες οι περιπτώσεις κληρικών που αποτελούν παραδείγματα θάρρους, κρητικού μεγαλείου και περιφρόνησης προς το θάνατο. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολης Κρήτης και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου Ψαλιδάκη.

ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Θεωρούμε ότι το περιεχόμενο του νέου διδακτικού εγχειριδίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού έχει τα εξής αρνητικά χαρακτηριστικά, που το καθιστούν ακατάλληλο για διδασκαλία:
Εξωραΐζεται η Οθωμανική αυτοκρατορία με όλες τις μεθόδους απόκρυψης της ιστορικής αλήθειας, όπως την αποσιώπηση, παραποίηση, παρερμηνεία κ.λ.π Οι Έλληνες εμφανίζονται να συμβιώνουν αρμονικότατα με τους κατακτητές λησμονώντας βιασμούς, γενοκτονικής φύσεως ολοκληρωτικές σφαγές (πχ σφαγή της Χίου), παλουκώματα, εγκλήματα, λεηλασίες, ταπεινώσεις, εξισλαμισμούς, παιδομαζώματα, εξορίες, σκλαβοπάζαρα, το καβάλημα να περάσει ο αφέντης Μουσουλμάνος το ποτάμι. Αποκρύπτεται ότι οι ραγιάδες, όπου γης, βασανίζονται και υποφέρουν. Ο όρος «γενίτσαρος» απουσιάζει ολοκληρωτικά.
Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα που παρατίθεται στο βιβλίο ως ιστορική πηγή: «Ο ντε Μπρεβ πρεσβευτής της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη (1590-1606), προς το βασιλιά Λουδοβίκο ΙΓ΄ «Οι Σουλτάνοι όταν κατακτούν ένα βασίλειο ή μια επαρχία διατηρούν θαυμαστή τάξη. Όσο για το λαό, αφήνεται να ζει σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμά του. Διατηρεί τα αγαθά του και έχει θρησκευτική ελευθερία» (σελ. 19). Η ερώτηση που ακολουθεί την πηγή επιχειρεί να διαμορφώσει τη συνείδηση των μαθητών: «με ποιο τρόπο αντιμετωπίζουν οι Σουλτάνοι τις κατακτημένες περιοχές σύμφωνα με την πηγή»; Η εικόνα τον Οθωμανών είναι εν γένει εξιδανικευμένη εκτός από ιδιώτες εισπράκτορες των φόρων: «Η οθωμανική Πύλη αναγκάζεται να παραχωρήσει την είσπραξη των φόρων σε ιδιώτες και όχι σε υπαλλήλους του κράτους.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ


Την κολοκυθιά παίζει ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο οποίος απ’οτι φαίνεται ήρθε να αποτελειώσει την περιουσία του πατριαρχείου και ολόκληρης της ελληνοορθοδοξίας , βασιζόμενος σε λάθος ενέργειες του  Ειρηναίου. Χωρίς να έχει πλήρως διελευκανθεί η υπόθεση του Ειρηναίου, τα συμπεράσματα του πατριάρχη Θεόφιλου σήμερα κρίνονται ύποπτα και αβάσιμα με μια πράξη πονηρίας και συνεργασίας με τις ισραηλινές αρχές. Προϊδεάζει το μέλλον της περιουσίας ,ρίχνοντας ευθύνες σε τέως λειτουργούς του πατριαρχείου με υποθετικές εκτιμήσεις και κατηγορίες.

Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα κατηγορίας εναντίον του Ειρηναίου από τον νυν πατριάρχη Ιεροσολύμων: romfea.gr
Από την έρευνα και τα μέτρα που λήφθηκαν για την διάσωση του τεμαχίου, διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει, μέχρι σήμερα, αρκετούς κινδύνους, εκ μέρους του Δήμου της Ιερουσαλήμ και εξαιτίας συμφωνιών και ενεργειών που διέπραξε ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος, με αποτέλεσμα να προκληθούν δύσκολες νομικές και διαδικαστικές συνθήκες, σχετικά με το συγκεκριμένο οικόπεδο, που επιβάλλουν την συσπείρωση γύρω από το Πατριαρχείο και τις αποφάσεις του, που αντιστέκονται στην εκποίηση των ακινήτων, προκειμένου να σωθεί το συγκεκριμένο τεμάχιο και όχι με την αποδυνάμωση του Πατριαρχείου, την πρόκληση διχόνοιας στην Ορθόδοξη πλευρά, με την διασπορά φημών και την σύγκληση συνωμοτικών συνεδριάσεων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ


Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες Παρασκευή κατέδειξε ότι το 53% των Ελβετών που έχουν δικαίωμα ψήφου αντιτίθενται στο δημοψήφισμα, το οποίο έχει στόχο να τεθεί εκτός νόμου η ανέγερση μιναρέδων στη χώρα. Η δημοσκόπηση του SRG SSR βρήκε ότι ποσοστό 13% του πληθυσμού είναι αναποφάσιστο, ενώ το 34% ανέφερε ότι θα ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης ανέγερσης μιναρέδων στα ισλαμικά τεμένη.
Η μερίδα του λέοντος μεταξύ των υποστηρικτών της απαγόρευσης προέρχεται από τις τάξεις του δεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος (SVP), που εξάλλου πρότεινε αρχικά την διοργάνωση του δημοψηφίσματος, από κοινού με ένα ακόμα μικρό συντηρητικό κόμμα.Οι ψηφοφόροι των πρασίνων και των σοσιαλδημοκρατών απορρίπτουν κατηγορηματικά την απαγόρευση. Οι τάσεις στην κεντροδεξιά δεν είναι τόσο ξεκάθαρες, όμως η πλειοψηφία τους απορρίπτει επίσης την πρόταση.Το σύστημα άμεσης δημοκρατίας της Ελβετίας επιτρέπει σε ομάδες ή πρόσωπα να προτείνουν προς ψήφιση νόμους μέσω δημοψηφισμάτων - παρακάμπτοντας τη βουλή.Το δημοψήφισμα θεωρείται ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, ειδικά μετά την εμπρηστική προεκλογική εκστρατεία του SVP. Η ψηφοφορία προγραμματίζεται για την 29η Νοεμβρίου.
http://greeknation.blogspot.com/