Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ξεπεσμός της ελληνικής αμυντικής κυριαρχίας. Πριν εκπαιδευτούμε στους S-300 τα παραχωρούμε στους ισραηλινούς !

Σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία για τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και τις εξελίξεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης επανέρχονται στο προσκήνιο οι αναφορές για εξάσκηση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας επί των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU1 που βρίσκονται στη Κρήτη, κατά τη διέξαγωγή της άσκησης "Glorious Spartan" το 2008. Η γνωστή ιστοσελίδα DEBKAfile που δεν αποτελεί παρά προέκταση των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών και φροντίζει για την άσκηση ψυχολογικού πολέμου στο εξωτερικό, σε ανάλυσή της για τη προσέγγιση Αθήνας-Τελ Αβίβ αναφέρει πως "η ελληνική πλευρά άλλαξε πολιτική, παρέχοντας στα πληρώματα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τα προηγμένα αντιεροπορικά S-300 PMU1 για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σικέ καυγάς, η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας – Ισραήλ συνεχίζεται

Ο ψευτοκαυγάς μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, αποκαλύπτεται! Σε μια φάση που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζονται, μετά το αιματηρό συμβάν την 31η Μαΐου στα ανοικτά της Γάζας, μια επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ ανατρέπει αυτή την επιχειρηματολογία. Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία έφτασε στο Τελ Αβίβ και μετέβη στις εγκαταστάσεις της ισραηλινής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, στη Χάιφα. Οι τούρκοι θα παραμείνουν εκεί για διάστημα δύο εβδομάδων και θα μετάσχουν στις δοκιμές της τελευταίας παρτίδας των τεσσάρων μη επανδρωμένων Heron, που θα παραλάβουν.
Σιγά μην έχαναν τα λεφτά του προγράμματος οι Ισραηλινοί.... Αδυναμίες είναι άλλωστε αυτές! Θα ακολουθήσουν φυσικά δοκιμές και στην Τουρκία, παρουσία Ισραηλινών αξιωματούχων.

Η πολιτική ανθελληνική ηγεσία ξεφτιλίζει κλήρο και λαό.Είμαστε προ του ηλεκτρονικού φακελώματος για όσους δεν το κατάλαβαν !

Ανησυχία Ι.Σ.Κ.Ε. για την απογραφή κληρικών
Τό Δ.Σ. του Ιερού Σύνδεσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε)., εξ αφορμής της Απογραφής προσωπικού του δημοσίου των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, πού θέσπισε η Κυβέρνηση, και υποχρεωτικά συμπεριλαμβάνει όλους τους Κληρικούς:
1ον) Εκφράζει την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την ως άνω Απογραφή των Κληρικών (μήπως είναι ένα σύγχρονο " διά της πλαγίας οδού " ηλεκτρονικό φακέλωμα και των Κληρικών) και εφιστά την προσοχή και την επαγρύπνηση όλων,
2ον) Ευσεβάστως παρακαλεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας της χώρας μας, να αναθέσουν σε εξειδικευμένους προς το αντικείμενο (ηλεκτρονικό διαδίκτυο) υπαλλήλους των Γραφείων των Ιερών Μητροπόλεων, Κληρικούς και λαϊκούς, την πλήρη διεκπαιρέωση της Απογραφής των Κληρικών τους (συγκέντρωση προσωπικών στοιχείων και αποστολή στο ειδικό Δημόσιο Φορέα), για την πιο άρτια και οργανωμένη εργασία αλλά και διά να αποφευχθούν τυχόν παραλείψεις ή λανθασμένες συμπληρώσεις του Δελτίου Αποστολής,

Η μοναδικότητα του Ισραήλ: Τρομοκρατία και κυριαρχία

Γράφει ο ανθρωπολόγος Νίκος Κοσματόπουλος, ειδικά για το politicongr: Η ιδιαίτερη θέση του Ισραήλ έγκειται σε κάτι πολύ πιο γήινο και καθημερινό· στην παραγωγή και διάδοση κατασταλτικών τεχνολογιών και περιγραφικών εννοιών, πάνω στις οποίες βασίζεται σε ένα μεγάλο μέρος η μεταπολεμική δυτική κυριαρχία, όχι μόνο στο πλαίσιο του παγκόσμιου καπιταλισμού, αλλά και σε εκείνο της καταπολέμησης του εσωτερικού εχθρού. Ο «στόλος της Ελευθερίας» ξαναέφερε στο προσκήνιο με τον πιο έντονο τρόπο τις δύο διαφορετικές προσεγγίσεις που κυριαρχούν σε Ελλάδα και Ευρώπη σχετικά με το Ισραήλ και το Παλαιστινιακό. Απο τη μιά, η άποψη πως το Ισραήλ είναι το μακρύ χέρι της Δύσης και ο τοποτηρητής τους στην περιοχή, οπότε και λαμβάνει άφεση αμαρτιών για την φονική του πολιτική ενάντια στους γηγενείς Παλαιστινίους.

Αλβανική εφημερίδα: Οι Έλληνες έσφαξαν τους Αλβανούς της Τσαμουριάς

Δείτε σχετικό δημοσίευμα: ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ
Η αλβανική εφημερίδα «55» δημοσιεύει. σήμερα (χθες), ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Σε ανάμνηση της σφαγής των αθώων Αλβανών-Τσάμηδων» που έχει υπότιτλο: ‘Περνάει ο καιρός αλλά η ιστορία δεν ξεχνιέται’
Στο άρθρο παρουσιάζεται η θέση του αλβανο-τσάμη Ιντρίζι, προέδρου των τσάμηδων( Κόμμα Δικαιοσύνης και Ενότητας), γνωστού για τις ανθελληνικές θέσεις του, αρνητή της ελληνικής ιστορίας και είναι αυτός που τάχθηκε κατά της δημιουργίας μνημείου υπέρ των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο Αλβανικό Μέτωπο 1940 – 41.
Ας πάρουμε μια μικρή γεύση από το αλβανικό κείμενο:
«Αυτήν την εβδομάδα σηματοδοτείται μια πικρή επέτειος της αλβανικής ιστορίας.

Αντισυνταγματικές πέντε βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου !

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν πριν λίγο από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου 5 βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο, ενώ παρατηρήσεις έγιναν και για τη νομιμότητα άλλων διατάξεων.
Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε, μεταξύ άλλων, αντισυνταγματική την υπαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ, όπως και τις διατάξεις που προβλέπουν να...καθορίζονται με υπουργική απόφαση τα ποσά των συντάξεων και η αναπροσαρμογή τους.
Κατά το ανώτατο δικαστήριο για τα θέματα αυτά το Σύνταγμα επιβάλλει την ψήφιση νόμου.
Στο μεταξύ, με την ακρόαση φορέων συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Το χθες και το σήμερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. (video)

Ζητούν την άρση της ορθόδοξης ταυτότητας μας από κάθε κρατικό έγγραφο.

Την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται, ούτε να επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, ζήτα με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με το Νο 73735/Γ2/23-6-2010 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών Β΄/μιας Εκπαίδευσης, διευκρινίζει ότι στους απολυτήριους τίτλους του Γυμνασίου θα περιλαμβάνεται η αναγραφή του θρησκεύματος.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, "σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. α΄ και β΄ του Ν. 2472/1997 (Α΄ 50), το θρήσκευμα αποτελεί δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα και μάλιστα ευαίσθητο.

Ποιοί ελέγχουν το ΔΝΤ και τις κεντρικές Τράπεζες σε ολο τον πλανήτη; Πως γίνεται πίσω απο όλες τις μεγάλες «πολυεθνικές» εταιρείες να κρύβονται εβραϊκά κεφάλαια;

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν συνεχώς με ονόματα και διεθνή ιδρύματα που πιέζουν την χώρα μας οικονομικά. Ουτε ένας απο αυτούς όμως δεν τόλμησε να πεί, ποιοί είναι αυτοί που στραγγαλίζουν την μια μετά την άλλη τις οικονομίες της ανθρωπότητας και τις οδηγούν στην καταστροφή. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν συνεχώς με ονόματα και διεθνή ιδρύματα που πιέζουν την χώρα μας οικονομικά. Ουτε ένας απο αυτούς όμως τους δημοσιογράφους δεν τόλμησε να πεί, ποιοί είναι αυτοί που στραγγαλίζουν την μια μετά την άλλη τις οικονομίες της ανθρωπότητας και τις οδηγούν στην καταστροφή. Η αλήθεια είναι οτι για να φθάσουν στο σημείο να ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία εργάστηκαν σκληρά και με αλληλεγγύη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Μας έλεγαν τα «παπαγαλάκια» στην TV οτι κάποιος οίκος Moody’s μας υποβαθμίζει συνεχώς και ανεβάζει τα spread.

Aπουσιάζει από την «ατζέντα» του Έλληνα υπουργού το συνεχιζόμενο έγκλημα της Τουρκίας το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου

Στις 14 Μαΐου οι υπουργοί Πολιτισμού Ελλάδας και Τουρκίας, Παύλος Γερουλάνος και Εrtugrul Gunay, υπέγραψαν Κοινή Διακήρυξη για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Σε σημείωμά μας στον «Φ» λίγες μέρες μετά, θέταμε το ερώτημα κατά πόσον ο Έλληνας υπουργός έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του το θέμα της σύλησης από την Τουρκία της πολιτιστικής κληρονομιάς στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Δυστυχώς, δεν πήραμε απάντηση. Προχθές, 23 Ιουνίου, στην Κωνστναντινούπολη, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το μνημόνιο περιλαμβάνει τους όρους αλλά και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι δύο χώρες για την πρόληψη και την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών.

Καλή λευτεριά πατρίδα μουΣκηνικό κρίσης - Τουρκικό σκάφος στη Σαμοθράκη ερευνά για πετρέλαιο

Σκηνικό κρίσης πάει να στήσει η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες με το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme να προχωρά σε πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχή, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σαφώς "υψηλού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος", 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης από τις 17.20 σήμερα το απόγευμα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr. Πρακτικά έχουμε μία κίνηση ανάλογη με του "Χόρα" το 1976 και του "Σισμίκ" το 1987, αλλά αιφνιδιαστική, χωρίς τυμπανοκρουσίες από τουρκικής πλευράς. Η κίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο (απόπλου και πορεία βόρεια) έγινε αμέσως αντιληπτή από το Π.Ν. το οποίο έστειλε την κανονιοφόρο P 51 «Πολεμιστής», κλάσης Osprey 55, το οποίο από εκείνη την ώρα έχει γίνει η «σκιά» του.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κοινοί απατεώνες πίσω από τους λεγόμενους Τσάμηδες

Παρουσιάζουν τις σφαγές των Ελλήνων της Σμύρνης, ως εγκλήματα του ελληνικού στρατού εναντίον των Αλβανοτσάμηδων
Εδώ και αρκετά χρόνια, οι απόγονοι των φυγόδικων αλβανοτσάμηδων, χρησιμοποιούνται από ύποπτα και σκοτεινά κέντρα, ως αντίβαρο στην βορειοηπειρωτική πραγματικότητα. Τα κέντρα αυτά είναι αντίθετα με τη φιλία των λαών και την καλή γειτονία. Οι δομές του αλβανικού κράτους, τα αλβανικά ΜΜΕ, η διαβόητη αλβανική Ακαδημία, οι γνωστές και μη εξαιρετέες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» κλπ. διοργανώνουν εκδηλώσεις «μνήμης» στις 25 Ιουνίου, κάθε έτους. Σκοπός τους είναι να πείσουν διαφόρους αφελείς (;) ότι εναντίον των αλβανοτσάμηδων διοργανώθηκε μια γενοκτονία που είχε ως αποτέλεσμα την εκδίωξη από την Ελλάδα ενός γηγενούς, αλλά μη ελληνικού, πληθυσμού.
Σήμερα, ακόμα και εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες και άλλοι αμέσως ή εμμέσως αμειβόμενοι από τον έλληνα φορολογούμενο ψευτοδιανοούμενοι, αμόρφωτοι και αναίσθητοι, είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και να επιβάλλουν τέτοιες αισχρές απόψεις. Βέβαια αποκρύπτονται ή παραποιούνται τα γεγονότα:

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"Πρέπει ο Χριστιανός να πάρει την Κάρτα Του Πολίτη;" : Ομιλία -απάντηση του π.Σαράντη Σαράντου την Δευτέρα 28 Ιουνίου

Η κυβέρνηση εντός των επομένων 6 μηνών θα έχει επιβάλλει τον απόλυτο έλεγχο όλων μας μέσω της "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"
*Ειδικοί επιστήμονες μας βεβαιώνουν ότι το παγκόσμιο και εθνικό σύστημα "υποστήριξης" αυτής της μεθοδευμένης "ψηφιακής διακυβέρνησης" βασίζεται στην χρήση του αριθμού του Θηρίου (666).
*Η "Κάρτα του πελάτη" η οποία κατά πάσα βεβαιότητα θα διανεμηθεί πριν απο την "Κάρτα του Πολίτη" καταργεί το ανθρώπινο πρόσωπο σαν φυσική παρουσία (όνομα , διεύθυνση κλπ) και στην θέση του βάζει έναν bar-code ο οποίος μάλιστα χρησιμοποιώντας το σύστημα ΕΑΝ 13 εισάγει στην προσωπική καθημερινή και ΑΝΑΓΚΑΙΑ χρήση τον δυσώνυμο αριθμό. Μετά λοιπόν την αριθμοποίηση του ανθρώπου μέσω του ΑΜΚΑ ήλθε η στιγμή για την καθαρά αντίχριστη "bar-codικωποίηση"......

Διαμαντοπούλου και Δραγώνα. Κάποιος να τις μαζέψει...

Η Δραγώνα ξαναχτυπά.
Αυτή τη φορά η γνωστή για τις εθνομηδενιστικές της απόψεις και ιδέες ειδική γραμματέας του υπουργείου της Διαμαντοπούλου και της Κάλερ, δήλωσε στις 21 Ιουνίου στο ραδιόφωνο του Σκάι, πως τα «ελληνικά είναι μια μικρή γλώσσα σε παγκόσμιο επίπεδο» όταν ρωτήθηκε γιατί εισάγεται η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο δημοτικό σχολείο, ενώ το πλέον εξωφρενικό είναι πως σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί αντί της αγγλικής δεν διδάσκεται στα δημοτικά σχολειά η αρχαία ελληνική γλώσσα, είπε πως «τα αρχαία ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα» ενώ άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως στο μέλλον θα καταργηθούν ακόμη και από το πρόγραμμα του Γυμνάσιου!
Δεν στεκόμαστε φυσικά στο γεγονός πως μια κατά δήλωση της ψυχολόγος εκφέρει άποψη για γλωσσολογικά θέματα και μάλιστα τόσο σοβαρά όπως είναι η ελληνική γλώσσα, μιας και είναι γνωστές οι προθέσεις τόσο της συγκεκριμένης όσο και της Διαμαντοπούλου να μετατρέψουν τα ελληνικά σχολειά σε πολυφυλετικές χοάνες.

Η εσκεμμένη τρομοκρατία φέρνει τον άνθρωπο ποιο κοντά στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Bρυξέλλες: Στο όνομα της αντιτρομοκρατικής πολιτικής, η ΕΕ, παραδίδει στις ΗΠΑ, τραπεζικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών .
Η Ευρωπαϊκή Ενωση υπέγραψε σήμερα στις Βρυξέλλες μία συμφωνία για την πρόσβαση των ΗΠΑ σε τραπεζικά δεδομένα που θα ισχύει από την 1η Αυγούστου, στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επικυρώσει στις αρχές Ιουλίου.
Οι βασικές πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου ήραν την προηγούμενη εβδομάδα τις τελευταίες τους επιφυλάξεις, όμως πρέπει να επικυρώσουν την συμφωνία σε ψηφοφορία κατά τη διάρκεια μίας συνόδου της ολομέλειας που θα γίνει στο Στρασβούργο από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου.

«Πωλείται η Ελλάς»

Διεθνής διασυρμός. Η Ελλάδα λοιδορείται με πρωτοφανή τρόπο από τους ξένους «εταίρους» και «συμμάχους». Μετά τους Γερμανούς πολιτικούς του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, που είχαν ζητήσει δημοσίως να πουλήσει η Ελλάδα κάνα δυο νησιά της για να ξεχρεώσει και τον γερμανικό Τύπο που μας χλεύαζε καλώντας μας να εκχωρήσουμε μέχρι και τον... Παρθενώνα, στο χορό μπήκαν αυτή την εβδομάδα και αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες. Οι μεν μας προτείνουν να νοικιάσουμε ελληνικά εδάφη σε ξένους, οι δε «αποκαλύπτουν» ότι έχει δήθεν αρχίσει η διαδικασία εκποίησης και ελληνικά νησιά έχουν ήδη βγει στο σφυρί!
Κοινωνικός πόλεμος!
Πιο επιθετικοί οι Αγγλοι. «Μια θέση στον ήλιο: η Ελλάδα βγάζει προς πώληση τα νησιά της για να σώσει την οικονομία» ανέφερε ο δηλητηριώδης τίτλος στην πρώτη σελίδα του «Γκάρντιαν». Μιας εφημερίδας της Βρετανίας, που είναι υποτίθεται και σοσιαλιστική - δηλαδή ιδεολογικά συγγενής προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (άλλο θέμα βεβαίως πόσο «σοσιαλιστική» είναι η ακραία αντεργατική πολιτική του τελευταίου).

Πώς οι Τούρκοι βιάζουν την Ιστορία

Ένα από τα πολλά εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Τούρκοι στην Κύπρο, εκτός από τον εποικισμό και την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της κατεχόμενης Κύπρου, είναι και η αλλαγή της ιστορίας του νησιού. Κατασκεύασαν ένα έκτρωμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ιστορία της Κύπρου και την προσάρτησαν και την ταύτισαν με την ήδη παραχαραγμένη ιστορία της Τουρκίας.
Αυτήν την παραχαραγμένη ιστορία, αφού κατάφεραν να την εμπεδώσουν οι ίδιοι, την διδάσκονται στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσής τους και το χειρότερο οι ξεναγοί την μεταφέρουν στους ξένους που επισκέπτονται την Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο και αυτήν την ψεύτικη και παραχαραγμένη ιστορία που στηρίζεται σε μια πλεκτάνη αληθοφάνειας την παρουσιάζουν ως μια ενιαία ιστορία της Τουρκίας και της κατεχόμενης Κύπρου που να φαίνεται ότι όχι μόνον η κατεχόμενη Κύπρος αλλά και η υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρος έχουν κοινή ιστορία με την τουρκική ιστορία.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010,18.00'-21.00'
ΣΙΝΑ 16,ΑΘΗΝΑ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ (ΕΛΚΙΣ,Μ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,ΠΥΡΙΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ,ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ,ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ) , ΤΗΛ.2105220741

Ένα από τα δυνατότερα όπλα των Ελλήνων ορθοδόξων, η Νοερά Προσευχή!

Σε πολλούς ανθρώπους υπάρχει το ερώτημα: Μπορούν οι Χριστιανοί που βρίσκονται στον κόσμο να ασχολούνται με τη νοερά προσευχή; Απαντούμε καταφατικά. Ναι! Για να καταλάβουν την προτροπή μας οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και την υπόδειξή μας, όσοι δεν γνωρίζουν, θα εξηγήσουμε σύντομα το θέμα ώστε να μην προβληματίζονται από τη διαφορετική ίσως ερμηνεία και προσδιορισμό της νοεράς προσευχής.
Γενικά, η προσευχή είναι η μόνη υποχρεωτική και απαραίτητη εργασία και αρετή για όλους και γι' αυτό μας δόθηκε εντολή να την εργαζόμαστε αδιάλειπτα.
Κάθε τύπος και τρόπος προσευχής είναι ωφέλιμος. Ο σκοπός της πανάρετης αυτής εργασίας είναι να στρέφει και να κρατά το νου του ανθρώπου στο Θεό. Χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να ενεργοποιηθεί και συγκρατηθεί ο νους ώστε να γίνει η προσευχή καρποφόρα και αποδεκτή.
Δεν θα μιλήσουμε για τους άλλους τρόπους προσευχής, που είναι γνωστοί και συνηθισμένοι σε όλους τους Χριστιανούς, παρά μόνο για τη λεγόμενη νοερά προσευχή.
 Ένα θέμα, που απασχολεί τους ευλαβείς πιστούς επειδή πολλές φορές αγνοείται, παρερμηνεύεται και περιγράφεται μάλλον φανταστικά.

Κυπριακό μοντέλο και για το Κόσσοβο. Διδάγματα και μαθήματα διεθνούς πολιτικής.

Ο νέος συντηρητικός υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Μεγάλης Βρετανίας, κ. David Lidington, πρότεινε στο Βελιγράδι ,την εφαρμογή του « Κυπριακού μοντέλου», σε ό,τι αφορά την είσοδο της Σερβίας στην Ε.Ε. όπως αποκάλυψε ο γραμματέας του σερβικού υπουργείου για το Κοσσυφοπέδιο, κ. Ιβάνοβιτς.
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο Βελιγράδι , Mary Warlick, δήλωσε , ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αναμένουν από τη Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, και κάτι τέτοιο δεν είναι προαπαιτούμενο για τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Το ίδιο ισχύει για την υποστήριξη που παρέχει η Ουάσιγκτον στην ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. «Όμως, επιθυμούμε να δούμε τη Σερβία να συνεργάζεται εποικοδομητικά με την Πρίστινα, με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τους άλλους σημαντικούς διεθνείς πρωταγωνιστές, στην αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή όλων των πολιτών του Κοσσόβου»,είπε η κυρία Warlick.
Ο κ.Ιβάνοβιτς αποκάλυψε επίσης ότι «ανησυχεί» για το ότι οι «Δυτικές δυνάμεις» θα μπορούσαν να προτείνουν διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, διότι ο «πραγματισμός» προσφέρει λύσεις που θα ενέπνεαν την διχοτόμηση.

Ξέφραγο αμπέλι Αιγαίο και Ιόνιο.

Κλοιό με τρεις αεροναυτικές ασκήσεις, από τη Ρόδο, την Κρήτη μέχρι και την Κεφαλονιά, έχει στήσει η Αγκυρα γύρω από την Ελλάδα σε μια συντονισμένη προσπάθεια επίδειξης δύναμης και καταγραφής της ως περιφερειακού πόλου ισχύος στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Αδριατικής.
Η κίνηση της Τουρκίας, που είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και εξελίσσεται στα διεθνή ύδατα, άρχισε, όσον αφορά την Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο με ανθυποβρύχια άσκηση δυτικά της Κεφαλονιάς και συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα με δύο ασκήσεις ανατολικά και δυτικά της Κρήτης _ η δεύτερη με πραγματικά πυρά!
Και αεροσκάφη ΗΠΑ - Ιταλίας
Στη 48ωρη άσκηση που έγινε χθες και προχθές, περίπου 70-80 χλμ. δυτικά της Κεφαλονιάς, προσκλήθηκαν και έλαβαν μέρος τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας της Ιταλίας και των ΗΠΑ.

Δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτή την χώρα;

Ε, αυτό που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχει κανέναν συγχωρεμό... Στο στρατηγείο της χώρας, την καρδιά του κράτους, όπως το χαρακτήριζαν πολλοί, στο φρούριο όπου βρίσκεται το Αρχηγείο της Αστυνομίας, το Αρχηγείο των Μυστικών Υπηρεσιών, το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, «μπήκαν» σαν κύριοι οι τρομοκράτες, «έφθασαν» στον 7ο όροφο, στο γραφείο του υπουργού, χωρίς να τους ρωτήσει, χωρίς να τους ελέγξει κανείς, παρά τις στρατιές των αστυνομικών και των πρακτόρων που είναι εκεί, «άφησαν» το... μπιλιετάκι τους, με τη βόμβα μέσα, και «έφυγαν» πάλι σαν κύριοι, χωρίς κανένας να τους πάρει χαμπάρι...
Ένας νεκρός, κομμάτια και θρύψαλα η ασφάλεια της χώρας. Ρεζίλι των σκυλιών σʼ όλο τον κόσμο έγινε η Ελλάδα. Της πλάκας, είπαν, είμαστε...

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Όσα δεν κατάφερε η Γερμανική Κατοχή και τα τεθωρακισμένα της Βέρμαχτ το 1940-1944, τα πέτυχε η σημερινή ελληνική κυβέρνηση 70 ακριβώς χρόνια μετά....

......μέσω της εθελούσιας παραχώρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τη δέσμευση του εθνικού πλούτου της χώρας υπέρ των διεθνών δανειστών της. Έχοντας προχωρήσει στη σύναψη ενός δανείου, που για να βρει κανείς όμοιό του θα πρέπει να ανατρέξει στα αποικιοκρατικά «δάνεια της ανεξαρτησίας» που μας χορήγησαν οι αγγλικές τράπεζες για τις ανάγκες του αγώνα του 1821 –τα πληρώναμε μέχρι και 150 χρόνια μετά–, η ελληνική κυβέρνηση έκανε φανερό τι ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου παραδεχόμενος στις 11 Φεβρουαρίου 2010 ότι η Ελλάδα τελεί υπό «μειωμένη εθνική κυριαρχία».

Η παιδεία των Ελλήνων της Πόλης αργοσβήνει

Δραματική έκκληση απευθύνθηκε στην Τουρκάλα υπουργό που παρέστη σε εκδήλωση των ομογενειακών σχολείων
Δραματική έκκληση για το μέλλον της παιδείας των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης απηύθυνε προς την υπουργό Παιδείας της Τουρκίας Νιμέτ Τσουμπουκτσού από το βήμα της Μεγάλης του Γένους Σχολής (ΜΓΣ) ο διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου Γιάννης Δερμιτζόγλου.
Η κ. Τσουμπουκτσού είναι η πρώτη υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, η οποία πριν από μερικές μέρες παρέστη στη Μεγάλη του Γένους Σχολή σε κοινή εκδήλωση των ομογενειακών σχολείων.
Ο διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου Γιάννης Δερμιτζόγλου , απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας της Τουρκίας, προειδοποίησε πως «η παιδεία των Ρωμιών της Πόλης φθίνει σε τέτοιο σημείο, ώστε μια μέρα τα σχολεία μας θα αναγκαστούν να κλείσουν». Ο κ. Δερμιτζόγλου έθεσε προς την υπουργό δύο βασικά αιτήματα :

Ο Νεο-Οθωμανισμός στα Βαλκάνια και η Ελληνική αντίδραση.

Όσοι γράψαμε και μιλήσαμε κατά τη δεκαετία του 1990 για το μουσουλμανικό τόξο που επιδιώκει η Τουρκία, χλευασθήκαμε υπερβολικά από τους οπαδούς των εθνικών υποχωρήσεων. Και όσοι προτείναμε την ενίσχυση των αμυντικών και διπλωματικών δεσμών με τις γειτονικές Ορθόδοξες χώρες κατηγορηθήκαμε ότι κατασκευάζουμε Ορθόδοξα τόξα με επιθετική διάθεση προς τους ... καλούς γείτονες. Τώρα που διαβάζουμε τη στρατηγική σκέψη του Αχμέτ Νταβούτογλου, Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, νιώθουμε δικαιωμένοι. Τα νεο-οθωμανικά και άλλα οράματα του Νταβούτογλου αναλύονται εκτενώς στο ογκώδες βιβλίο του με τίτλο «Στρατηγικό Βάθος- Η Διεθνής θέση της Τουρκίας», το οποίο ορθώς έπραξε και εξέδωσε στην Ελλάδα ο εκδοτικός οίκος ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Η μετάφραση είναι του πανεπιστημιακού Ν. Ραπτόπουλου και η επιστημονική επιμέλεια του γνωστού και ρεαλιστή Τουρκολόγου καθηγητή Νεοκλή Σαρρή.

Από χρόνια φτύνουν τα ιερά σύμβολα

Τα όσα έγιναν πρόσφατα στο ΑΒΕΡΩΦ απλώς ήταν μια ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των πράξεων φτυσίματος της Ιστορίας μας. Γιατί πέρα από το πάρτι με τις ποικίλες ημιξεβράκωτες στο ΑΒΕΡΩΦ έχει γίνει η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΙΜΙΑ σε βάρος της Ιστορίας. Και απευθύνομαι σε όποια ρεμάλια του Π. Ναυτικού και τα ρωτάω: Ο Αβέρωφ μπροστά από τα δοξασμένα κανόνια του, στην ΠΛΩΡΗ, πολέμησε με το Εθνόσημα της Δημοκρατίας ή τον Βασιλικό Θυρεό; Μια απάντηση!
Για την σημαία ξέχασαν ότι κάποιοι Δικαστές δέχτηκαν ότι είναι ένα κουρέλι; Και ότι βουλευτής της «ΝΔ» δέχτηκε το ίδιο;

Προκλήσεις κατά της Ελλάδας από το Guardian: "Η Ελλάδα πουλάει νησιά για να αποπληρώσει το χρέος"

«Η Ελλάδα διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν το όνειρό τους (να αποκτήσουν δηλαδή το δικό τους ιδιωτικό νησί), καθώς ετοιμάζεται να πουλήσει ή να μισθώσει μακροχρόνια κάποια από τα 6.000 ηλιόλουστα νησιά της σε μία απελπισμένη προσπάθεια να αποπληρώσει το δυσθεώρητο χρέος της», γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian.
 Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι περιοχή της Μυκόνου, που κατά το ένα τρίτο ανήκει στο δημόσιο, αναζητά αγοραστή, πρόθυμο να δώσει μία ένεση ρευστού και να αναπτύξει ένα τουριστικό συγκρότημα. Στη Ρόδο, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι κυρίως Ρώσοι και Κινέζοι, προσθέτει, μεταφέροντας μάλιστα πληροφορίες που μιλούν και για ενδιαφέρον του Roman Abramovich (οι οποίες όμως διαψεύστηκαν από εκπρόσωπο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου). Στο site της Private Islands, κανείς μπορεί να δει ότι το νησί Ναυσικά του Ιουνίου πωλείται αντί 15 εκατ. ευρώ.

Τα «τάγματα εφόδου» των ξένων μυστικών υπηρεσιών και των μασόνων!!!

Όλοι η Ελλάδα σήμερα γνωρίζει αυτό που επιμελώς αποκρύπτουν τα ΜΜΕ και όλοι οι μηχανισμοί του καθεστώτος: Ότι οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές», επιδοτούμενοι «υπερεπαναστάτες» και ποικίλοι «τρομοκράτες» είναι όργανα των ξένων μυστικών υπηρεσιών, «τάγματα εφόδου» του παρακράτους. Οι χώροι αυτοί των «αριστερίστικων» νεφελωμάτων έχουν εδώ και πολλά χρόνια αλωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες. Αποτελούν τους προνομιούχους χώρους στρατολόγησης φασιστικών ομάδων κρούσης του κράτους και του παρακράτους. Η διείσδυση, βεβαίως, δεν έχει περιοριοριστεί μόνο σε αυτούς τους χώρους, αλλά στο ΣΥΝΟΛΙΚΟ πολιτικό στερέωμα από «άκρα δεξιά», μέχρι «άκρα αριστερά». Τέτοιοι παρακρατικοί θύλακες υπάρχουν και στα κόμματα. Τα κομματικά υποκείμενα της μεταλλαγμένης «αριστεράς» αποτελούν τους πολιτικά προνομιούχους, σήμερα, χώρους «παραγωγής» νεοταξικών ιδεών, αλλά οργανωμένων γενιτσάρων. Όλο αυτό το «κύκλωμα» των διεθνών οικονομικών κέντρων, των σπονσόρων και των μυστικών τους υπηρεσιών είναι καλοδουλεμένη εδώ και πολλές δεκαετίες και απλώνεται πάνω από την ελληνική κοινωνία σαν ένας εφιαλτικός ιστός της αράχνης. Έχει οικοδομηθεί ένα πολυπλόκαμο δίκτυο:

Τί δεν πρέπει να ξεχνά η Θάλεια Δραγώνα

Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
Η άριστη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας συμβάλει στην αμοιβαία κατανόηση στην ειρηνική συνύπαρξη και αποτελεί παράγοντα ένταξης της μειονότητας λειτουργώντας ως αντίδοτο στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Να μην ξεχνά τι είναι Θράκη, άλλωστε η Θάλεια ήταν μια από τις εννέα μούσες, μούσα για την παραδοσιακή βουκολική ποίηση, κόρη της Μνημοσύνης και του Δία, άρα δεν δικαιολογείται ίχνος λήθης.
Να μην παραβλέπει ότι είναι υπεύθυνη της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων της χώρας.
Να μην αγνοεί ότι σκοπός της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση των Ελλήνων μουσουλμάνων δασκάλων της ελληνικής Θράκης

Στο φως οι αρχαιότερες απεικονίσεις των Αγίων Αποστόλων

Οι αρχαιότερες απεικονίσεις με θέμα τους Αγίους Αποστόλους, που χρονολογούνται από τα τέλη του 4ου αιώνα, ανακαλύφθηκαν στις κατακόμβες της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη, σε απόσταση 500 μ. από τη βασιλική του Αγίου Παύλου, εκτός των τειχών.
Πρόκειται για νωπογραφίες των Πέτρου, Παύλου, Ανδρέα και Ιωάννη, ζωγραφισμένες σε χρωματικούς τόνους του κόκκινου και της ώχρας, οι οποίες βρίσκονταν στο ταβάνι ενός μικρού νεκρικού θαλάμου.
«Η ανακάλυψη αυτή αποδεικνύει την εισαγωγή και τη διάδοση της πίστεως των Αποστόλων στις απαρχές του Χριστιανισμού», εξήγησε στους δημοσιογράφους η Μπάρμπαρα Ματσέι, διευθύντρια των αναστηλωτικών εργασιών στον νεκρικό θάλαμο, κατά τη διάρκεια ξενάγησης που διοργάνωσε το Βατικανό.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση το πρόβλημα του Πατριάρχη Ειρηναίου μας δημιουργεί μια εύλογη πικρία.

Στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του, «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ», ο δημοσιογράφος – επικοινωνιολόγος κ. Σωτ. Τζούμας μας επιβεβαιώνει κάτι γνωστό από την εποχή της εκλογής του Πατριάρχη Ειρηναίου.
 Ότι ο ΥΠΕΞ της εποχής εκείνης και σημερινός Πρωθυπουργός κ. Γ.Α. Παπανδρέου ήθελε για Πατριάρχη Ιεροσολύμων τον τότε Μητροπολίτη Ελβετίας Δαμασκηνό. (Σελ. 179). Όμως ο Ιεράρχης αυτός ήταν εξωκλιματικός (δεν ήταν Αγιοταφίτης) και δεν είχε τα τυπικά προσόντα για να προωθήσει στον θρόνο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας. Στη συνέχεια ένα σοβαρό πρόβλημα Υγείας τον έθεσε οριστικά εκτός μάχης. Η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση το πρόβλημα του Πατριάρχη Ειρηναίου μας δημιουργεί μια εύλογη πικρία.
Ο κ. Πρωθυπουργός παραμένει απαθής προς το δράμα του Πατριάρχη Ειρηναίου επειδή δεν ήταν ο εκλεκτός του; Γιατί να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Θεόφιλος κατέλαβε τον θρόνο της Σιωνίτιδας εκκλησίας και να μην αποδεχθεί τα τετελεσμένα; Αν στη θέση του Πατριάρχη Ειρηναίου ήταν ο Δαμασκηνός ο κ. πρόεδρος της κυβερνήσεως θα συμπεριφερόταν εξ ίσου αδιάφορα; Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Κατ’ αρχήν ο κ. Πρωθυπουργός ήταν ο άνθρωπος που από πλευράς Ελληνικής πολιτείας «νομιμοποίησε» ως ΥΠΕΞ τότε τον Πατριάρχη με την παρουσία του κατά την ενθρόνισή του. Αλλά και σήμερα ως επικεφαλής και του υπουργείου των εξωτερικών δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει το πρόβλημα. Σαν « άνθρωπος του διαδικτύου» δεν είναι δυνατόν να μην έχει πληροφορηθεί για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης του Ιεράρχη τον οποίο εκείνος νομιμοποίησε.

Εθνικό συμφέρον: Κύπρος και Παλαιστίνη

Η Ελλάδα είναι κράτος με εθνικά συμφέροντα και όχι κάποια μη κυβερνητική οργάνωση. Η εξωτερική της πολιτική δεν περιορίζεται στα αισθήματα αλληλεγγύης προς τρίτους. Κρίνει τα γεγονότα με βάση αξίες και το εθνικό της συμφέρον. Ως προς τις πρόσφατες εξελίξεις, έχει να επιτελέσει ένα διττό καθήκον. Αφενός να σταθεί αλληλέγγυα προς το λαό της Παλαιστίνης, που του αρνούνται θεμελιακά δικαιώματα. Από την άλλη, να κρατά αποστάσεις από τις υποκρισίες της Τουρκίας. Να μην της δώσει περιθώρια αναβάθμισης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως και σε εκείνη των Βαλκανίων. Κι αυτό διότι η Ελλάδα έχει άμεσα συγκρουόμενα συμφέροντα με την Τουρκία.
Η Ελλάδα οφείλει να στηρίζει το κίνημα αλληλεγγύης που μάχεται το εμπάργκο της Γάζας και την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.

Οι διαθρησκειακές εκδηλώσεις

Η αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η Εκκλησία των Προφητών, των Αποστόλων και των Πατέρων. Γι’ αυτό στην Εκκλησία μας δεν αυτοσχεδιάζουμε ούτε ακολουθούμε τον λογισμό μας, αλλά «επόμεθα τοις θείοις Πατράσιν» (Δ’ Οικουμενική Σύνοδος), όπως και εκείνοι ήποντο τοις αγίοις Αποστόλοις και Προφήταις.
Θα πρέπη λοιπόν και στο θέμα των διαθρησκειακών σχέσεων και εκδηλώσεων να ακολουθούμε τους Προφήτας, τους Αποστόλους και τους Πατέρας. Όπως διδάσκει και ο ιερός Ιωσήφ Βρυέννιος: «Αμήχανον άλλως την αλήθειαν γνώναι ή θεολογίας άπτεσθαι μη τοις αγίοις επόμενον».
Είναι γνωστόν ότι το κήρυγμα των Προφητών ήταν κήρυγμα ανενδότου και ανυποχωρήτου αγώνος κατά κάθε μορφής αναμίξεως ή θρησκευτικού συγχρωτισμού με τους περιβάλλοντας τότε τον Ισραήλ ειδωλολατρικούς λαούς.

Επιλεκτική ευαισθησία και οι χρήσιμοι ηλίθιοι.

Πριν από μερικές εβδομάδες το γεγονός της καταδρομικής επιχείρησης του Ισραηλινού στρατού στα πλοία τα οποία μεταφέρανε ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα είχε μονοπωλήσει την θεματολογία των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πρωτοστάτησαν στους επιθέσεις οι οποίοι εξαπολύθηκαν εναντίον της κυβερνήσεως του Ισραήλ. Αρκετοί Έλληνες δημοσιογράφοι απέδειξαν την ευαισθησία τους καταδικάζοντας την ‘δολοφονική ενέργεια’ διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους για την συμπεριφορά του ισραηλινού κράτους.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Καθημερινή κ. Π. Παπακωνσταντίνου εμφανιζόμενος στην εκπομπή του κ. Παπαχελά Φάκελοι απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Υπουργείου Αμύνης – ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ομιλεί την ελληνική πολύ καλύτερα από τον κ. Σημίτη και τον κ. Παπανδρέου – τον ρώτησε εάν ντρέπεται για την χώρα του. Τι ευαισθησία! Τι ανθρωπισμός!

«Τούρκοι» στην Θράκη, «τούρκοι» στην Κρήτη τώρα και στα... Γιάννενα

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παίζει με τη φωτιά, αφήνοντας απογόνους τούρκων που ζούσαν παλαιότερα στην Ελλάδα και αποχώρησαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών που προέβλεπε η Συνθήκη της Λωζάννης αλλά και πριν (βλ. Κρήτη).
Μετά την επίσκεψη εδώ του Ερντογάν και τα γελοία στιγμιότυπα με τους εναγκαλισμούς στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά προέβαιναν σε σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο, άρχισαν και τα σούρτα-φέρτα τούρκων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος όπου κατοικούσαν πρόγονοί τους πριν το 1922 και πριν το 1912. Στα Ιωάννινα, έφτασαν τούρκοι (αναφέρονται στον τύπο ως «τουρκογιαννιώτες»...) «στα χνάρια των προγόνων τους». Η επίσκεψη τράβηξε την προσοχή των τοπικών εφημερίδων.
Τα ίδια και στην Κρήτη, όπου κάποιοι επιτήδειοι τούρκοι, επισκέπτονται το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, συνοδευόμενοι από δικηγόρους, αναζητώντας στα οθωμανικά αρχεία κυρίως συμβόλαια, ώστε να μπορέσουν να θεμελιώσουν τις όποιες διεκδικήσεις τους.

Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη... - Ένα σενάριο λογικοφανές που εκφράζει βάσιμους φόβους για "στημένο σκηνικό" κατά του Ελληνισμού

* Ένα σενάριο λογικοφανές που εκφράζει βάσιμους φόβους για "στημένο σκηνικό" κατά του Ελληνισμού
* Miα διαφορετική ανάλυση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα...
Ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.
Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:
1. ιθαγένεια στους μετανάστες
2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας
3. υλοποίηση του Καλλικράτη
Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Γάζα Νο 2. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις….

Άγκυρα: Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το κουρδικό ΡΚΚ κατά τη διάρκεια τελετής για τους 11 Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους -όπως και αρκετοί Κούρδοι αντάρτες- σε συγκρούσεις το Σάββατο, λέγοντας ότι το «ΡΚΚ θα πνιγεί στο ίδιο του το αίμα».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, μαζί με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, υποδέχθηκε τα φέρετρα των 11 νεκρών Τούρκων φαντάρων στο αεροδρόμιο του Βαν. «Σήμερα δεν θα κάνουμε χαρούμενους τους προδότες, θα υπερασπιστούμε αυτό το έδαφος ηρωικά, με αποφασιστικότητα απέναντι στους εχθρούς και τους τρομοκράτες», ανέφερε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
«Θα λιώσουν στο ίδιο τους το σκοτάδι, θα πνιγούν στο ίδιο τους το αίμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός, καταλήγοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα δώσουν «την απαραίτητη απάντηση». Ο αριθμός των νεκρών κατά τις συμπλοκές του Σαββάτου ήταν από τους υψηλότερους των τελευταίων ετών.

Τούρκοι, Οθωμανοί και Εβραίοι.....τόσο Εβραίοι όσο και Τούρκοι έχουν περιγράψει τη σχέση αυτή ως σχέση της «ανεπίσημης ερωμένης».

Το 1826 ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β’ κατέσφαξε δημοσίως τους γενίτσαρους, ένα γεγονός γνωστό στην οθωμανική ιστορία ως Βακα-i-Χαϊριζέ (αίσιο τέλος). Το έτος και το γεγονός, σηματοδότησε τις κατοπινές προσπάθειες των Οθωμανών για «μεταρρυθμίσεις» (Τανζιμάτ) ώστε να ελεγχθεί η φθίνουσα πορεία της Αυτοκρατορίας.
Το ίδιο έτος ο Μαχμούτ Β’ κρέμασε τους τρεις πιο σημαντικούς και πιο πλούσιους Εβραίους της Πόλης και δέσμευσε τις περιουσίες τους. Ο ένας εκ των τριών ήταν και προστάτης της μεγάλης εβραϊκής κοινότητας της οθωμανικής Βαγδάτης. Μόλις οι Μουσουλμάνοι της Βαγδάτης πληροφορήθηκαν ότι ο προστάτης των Εβραίων στην Υψηλή Πύλη απαγχονίστηκε, ξεχύθηκαν κατά των Εβραίων της Βαγδάτης σε ένα όργιο αίματος, βιασμών και εξανδραποδισμού.

Πιέσεις για ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων πολιτών. Θέλουν την πλήρη υποταγή μας !

«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη χρήση βιομετρικών δεδομένων των εργαζομένων βάζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ). Παράλληλα, η Αρχή «μπλοκάρει» και τη δημιουργία από ιδιωτικό σχολείο αρχείου με στοιχεία μαθητών που παίρνουν εξαρτησιογόνες ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ κ.λπ.), εφόσον οι σχετικές ιατρικές εξετάσεις δεν γίνονται με τη συναίνεση τη δική τους ή των γονέων τους.
Στην περίπτωση των βιομετρικών δεδομένων, ολοένα και πολλαπλασιάζονται τα αιτήματα χρήσης τους για λόγους ασφαλείας (π.χ. με τη μορφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων, της γεωμετρίας χεριού, τhς ίριδας ματιού κ.λπ.), προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση προσώπων που εισέρχονται σε κρίσιμες εγκαταστάσεις και χώρους.
Η ΑΠΠΔ, που έχει αποκρούσει πολλές φορές ανάλογα αιτήματα, δέχεται τη δυνατότητα αξιοποίησης αυτών των μεθόδων μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους, για να αποφευχθούν κίνδυνοι -για λόγους ασφαλείας- από την είσοδο άσχετων ατόμων.

Η ασφάλεια της χώρας στον βωμό της μίζας

Όχι απλώς γέρνει το περιβόητο υποβρύχιο που μας έφτιαξε η κορυφαία γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems, στα ναυπηγεία στο
Κίελο, αλλά παραγέρνει... Και αυτό διαπιστώθηκε στις δοκιμές που έγιναν. Παρουσίασε υπερβολική κλίση. Και αυτό δεν είναι φήμες ή υποθέσεις,
ή το λέει κανένας άσχετος, ή γιατί έχει άλλα ή συγκρουόμενα συμφέροντα. Το λέει ο κατ' εξοχήν αρμόδιος και μάλιστα γραπτώς, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισήγησή του προς το ΚΥΣΕΑ «για το πρόγραμμα της κατασκευής και του εκσυγχρονισμού υποβρυχίων τύπου 214 και 209 καθώς και για το μέλλον του ΕΝΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά)».
Στη δεύτερη σελίδα της εντεκασέλιδης εισήγησης καταγράφονται τα εξής αποκαλυπτικά:«2. Στο υπόβαθρο της διαφωνίας μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ThyssenKrupp Marine Systems βρισκόταν το ζήτημα της τεχνικής επάρκειας του πρώτου από τα υποβρύχια τύπου 214 (''ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ'') που είχε ναυπηγηθεί από τη HDW όχι στον Σκαραμαγκά αλλά στα ναυπηγεία στο Κίελο. Όπως προκύπτει από το ιστορικό της υπόθεσης στις 30/9/2006, ημερομηνία κατά την οποία η γερμανική πλευρά είχε τη συμβατική υποχρέωση παράδοσης του Παπανικολή, αυτό δεν παραλήφθηκε από την ελληνική πλευρά λόγω τεχνικών προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί κατά τη φάση των εν πλω δοκιμών και πιο συγκεκριμένα τον Μάιο του 2005 και στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2006, οπότε και εμφανίστηκε υπερβολική κλίση του πλοίου υπό συνθήκες πολύ υψηλού κυματισμού».

Πανίσχυρο το Ισραήλ και όταν παρανομεί!

Μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ εναντίον των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους και τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε αυτή η παράνομη δολοφονική ενέργεια «του ταραχοποιού της Μέσης Ανατολής», η διεθνής κοινότητα ξεσηκώθηκε για τη λήψη μέτρων, με κύριο αίτημα την άρση της εντελώς παράνομης πράξης αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ.
Από την ημέρα της ισραηλινής επίθεσης (Κυριακή 30 Μαΐου) ουδεμία ενέργεια έγινε για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η ισραηλινή επίθεση.
Το πανίσχυρο διεθνές εβραϊκό λόμπι και κυρίως αυτό που ουσιωδώς επηρεάζει τη συμπεριφορά και την πολιτική των ΗΠΑ, για μια ακόμη φορά, κατάφερε να θριαμβεύσει. Όλες οι προσπάθειες του εβραϊκού λόμπι και του πρωθυπουργού του Ισραήλ επικεντρώθηκαν τις ημέρες που πέρασαν στην προσπάθεια να απορριφθεί το αίτημα για τη σύσταση διεθνούς επιτροπής προς διαλεύκανση των συνθηκών που προκάλεσαν τη διάλυση της αρμάδας που μετέφερε την ανθρωπιστική βοήθεια.

Ένα μοναστήρι, σύμβολο της Ορθοδοξίας στην Κύπρο

Σε απόσταση δέκα περίπου χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Πάφου, στη βάση μιας απόκρημνης βουνοπλαγιάς, δίπλα από το χωριό Τάλα, βρίσκεται η Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Νεοφύτου, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ορθόδοξους χριστιανικούς χώρους στον τόπο μας. Όπως και τα υπόλοιπα μοναστήρια, διαδραμάτισε και αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία της εθνικής κληρονομιάς των Ελλήνων Κυπρίων και τη διατήρηση της Ορθοδοξίας. Η ιστορία της Κύπρου αποτελεί τρανή απόδειξη της ανεκτίμητης προσφοράς των μοναστηριών.
 Πασίγνωστο το μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων προσκυνητών που επιζητούν τη χάρη του Αγίου για την αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων, που συναντούν στο διάβα της ζωής.
 Την απόμερη αυτή τοποθεσία διάλεξε ο Άγιος Νεόφυτος, μετά από πολύχρονη περιπλάνηση στην Κύπρο και τους Αγίους Τόπους, για ασκητικό καταφύγιο.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Θωρηκτό Αβέρωφ: Το κερασάκι μιας μουχλιασμένης τούρτας

Οι δυσοσμίες από τις αποσυντιθέμενες ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας έχουν εδώ και μήνες μολύνει την ατμόσφαιρα, στο ήδη βεβαρημένο κλίμα της πατρίδος μας. Θυμίζουμε ότι προ ενός περίπου μηνός, ο ΣΥΣΜΕΔ, το απόλυτα ελεγχόμενο από την αριστερά «συνδικαλιστικό σωματείο» των Ενόπλων Δυνάμεων είχε προσπαθήσει να κινητοποιήσει τους αξιωματικούς όλων των σωμάτων να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την μείωση των αποδοχών τους με έναν «περίπατο» στην Αθήνα. Θυμίζουμε επίσης, ότι δεν είναι πολύς καιρός που ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, τη συναινέσει της φυσικής ηγεσίας του ΓΕΝ, παραχώρησε στον Δήμαρχο Αθηναίων ένα οχυρό του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και έναν ακόμη χώρο που ανήκει στο ΠΝ, για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους και την δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου.

Συνεχίζεται η υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας από εξωθεσμικά κέντρα

Δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή αποκαλύπτει ό βρίσκεται σε εξέλιξη το Πρόγραμμα "Cyprus 2015" των Ηνωμένων Εθνών, παρόμοιο με παλαιότερα προγράμματα επηρεασμού της κοινής γνώμης της αμερικάνικης USAID και της UNOPS, με στόχο τη "γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της κοινής γνώμης και της ειρηνευτικής διαδικασίας". Με άλλα λόγια, η κοινή γνώμη στις ελεύθερες περιοχές (όχι στα κατεχόμενα) πρέπει να αποδεχθεί τις "ιδέες Downer" για λύση στο Κυπριακό.
Σε έρευνα του "Cyprus 2015" για τη κοινή γνώμη στις ελεύθερες περιοχές, στο ερώτημα κατά πόσον οι Ε/κ θα αποδέχονταν συμφωνία λύσης με εγγυητή της νέας κατάστασης την Τουρκία, το 98% -ουσιαστικά 100% όπως παραδέχονται- δεν θα αποδέχονταν τέτοια συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι ο αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία T. Miller είχε υποστηρίξει παλαιότερα αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις υπέρ του Σχεδίου Ανάν ότι "αν δεν ήταν και τα δικοινοτικά προγράμματα, το αποτέλεσμα θα ήταν 90% υπέρ του ΟΧΙ".

Θεσσαλονίκη - Συμβούλιο Πλημμελειοδικών - Παραπομπή σε δίκη πέντε μοναχών της νέας αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου του Αγίου Όρους

Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται πέντε μοναχοί της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απειλής και της απλής σωματικής βλάβης. Η υπόθεση αφορά επεισόδιο ανάμεσα σε μέλη της νέας αδελφότητας Εσφιγμένου, η οποία ορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα –το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αθωνικής Πολιτείας– και τους μοναχούς ζηλωτές που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή. Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2006 στο κονάκι της Μονής στις Καρυές. Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι, κρατώντας λοστούς, σιδηρόβεργες και ρόπαλα, εισήλθαν στο υπό κατάληψη από τους ζηλωτές μοναχούς κονάκι, με τους οποίους συνεπλάκησαν.

Ἀποφθέγματα σύγχρονων αγωνιστών της αληθινής ορθόδοξης πίστης

Τους τελευταίους μήνες Χριστιανοί μου, οι Κασσάνδρες και οι αλιγάτορες του χρήματος σκορπούν ανελέητα σε όλο τον πλανήτη θλίψη, απαισιοδοξία και απόγνωση. Χτυπούνε τη χαρά και την ελπίδα πιστεύοντας οι δυστυχείς ότι έτσι θα διασπάσουν τη σχέση του τριαδικού Θεού και του ανθρώπου. Εσείς τι λέτε; Τσάμπα σταυρώθηκε ο Χριστός; Ε! όχι, ο Κύριος μας ξαναΐδρυσε τον πλανήτη, όπως λέγει σοφός γέροντας ασκητής, από το Παγγαίο Όρος και στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα στον κόσμο. «Αμήν λέγω υμίν. Εγώ το Α, εγώ και το Ω. Μην αποθαρρύνεσθε. Βάλτε μέσα σας την ελπίδα πως εγώ υπάρχω και δεν θα αφήσω να ματώνει άλλο η γη. Κρατηθείτε γερά. Ο Παράκλητος είναι μαζί σας. Η γη ξαναϊδρύεται με γερές και όχι σάπιες ελπίδες. Οι έχιδνες και οι φοβεροί δεινόσαυροι του χρήματος ρημάξανε τον κόσμο. Όμως έρχεται η τιμωρία τους και ο πλανήτης θα φέξει λαμπερά. Αμήν»

Ελληνικά νησιά και τουρκικός επεκτατισμός

Τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου βρίσκονται στο στόχαστρο του τουρκικού επεκτατισμού από την εποχή του αμοιβαίου «συμβιβασμού» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που επικυρώθηκε με την Συνθήκη της Λωζάνης στις 23 Ιουλίου 1923. Οι Τούρκοι, με κυρίαρχη την εξουσία του κεμαλικού κατεστημένου που ελέγχει πλήρως το παρακρατικό "Βαθύ Κράτος", έχουν την συνήθεια όταν υπογράφουν μια συνθήκη ή μια συμφωνία να θεωρούν πως πρέπει να απαιτούν μόνο τα δικαιώματα που εξασφάλισαν και να «ξεχνούν» όλες τις υποχρεώσεις τους. Με άλλα λόγια η Τουρκική Δημοκρατία από την ίδρυσή της, στις 29 Οκτωβρίου 1923, μέχρι και σήμερα διακρίνεται από μια ιδιότυπη νοοτροπία: Αξιοποιεί πλήρως ότι την βολεύει από τις συνθήκες και τις συμφωνίες που υπογράφει και παραπέμπει στα παλαιότερα των υποδημάτων της όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει από τις ίδιες συμφωνίες και συνθήκες.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Δικαίωση για το Πατριαρχείο

Με ομόφωνη απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί την Τουρκία να επιστρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου.
Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, η Άγκυρα καλείται στο επόμενο τρίμηνο να προχωρήσει στην εγγραφή στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο της συγκεκριμένης ιδιοκτησία στο όνομα του προσφεύγοντα (Οικουμενικό Πατριαρχείο).
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για το Φανάρι και βάζει τέλος σε μία δικαστική περιπέτεια που ξεκίνησε το 1997.
Μετά από σχεδόν 30 χρόνια καταπατήσεων των περιουσιακών δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο μεγαλύτερο κτίριο που κατασκευάστηκε από ξύλο σε όλη την Ευρώπη η απόφαση αποτελεί απάντηση στην προκλητική στάση της Γειτονικής χώρας.

Ξεπουλάνε την Μακεδονία όσο-όσο

«Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», μας προέκυψε ξαφνικά. Την ώρα που οι πολίτες εστιάζουν αναγκαστικά λόγω συνθηκών σε θέματα οικονομίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει «ανοικτά» θέματα. Μυστική διπλωματία λοιπόν εκ μέρους της κυβέρνησης και «παιχνίδια» με τα εθνικά μας θέματα, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο λαός. Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποφύγει κλιμακούμενες αντιδράσεις, προσπαθεί μέσω διαρροών να μετρήσει τις διαθέσεις της κοινής γνώμης. Την ίδια ώρα, οι παρεμβάσεις από αμερικανικής πλευράς, φέρονται να είναι ασφυκτικές. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να προωθήσουν την ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές με κάθε κόστος και εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Πηγές του ΥΠΕΞ τονίζουν (προκαλώντας με τη στάση τους και τα επιχειρήματά τους) ότι η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη»

Προσέβαλαν την μνήμη του θωρηκτού Αβέρωφ και την ιστορία του ελληνικού γένους.

Τα δροσερά κοριτσόπουλα με τα καλίγραμμα πόδια,προφανώς και δεν είχαν ιδέα ότι με τις κομψές γόβες τους, πατούσαν το κατάστρωμα ενός από τα ιστορικότερα πολεμικά πλοία του πλανήτη,του ΘΩΡΗΚΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ. Οι περισσότεροι καλεσμένοι του εφοπλιστικού ζεύγους Πατίτσα-Χρουσαλά,πιθανότατα δεν είχαν ακούσει ποτέ το όνομα Κουντουριώτης. Για τις ναυμαχίες της Έλλης-Λήμνου ασφαλώς και δεν γίνεται λόγος.
Γι΄ αυτό και αντιμετώπισαν το ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ, περίπου όπως τα σκάφη αναψυχής στα οποία κατά καιρούς έχουν συμμετάσχει σε ανάλογα πάρτι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, νέοι στην πλειοψηφία τους, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μπορούν (;) να επικαλεστούν το ελαφρυντικό της άγνοιας. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όσοι όχι απλά γνωρίζουν απ΄ έξω κι ανακατωτά τη θρυλική ιστορία του ΑΒΕΡΩΦ, του καταδρομικού που κατατρόπωσε τον Οθωμανικό Στόλο τον Δεκέμβριο του 1912 και τον Ιανουάριο του 1913,αλλά είναι και υπεύθυνοι για να την διαφυλάξουν.