Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Πιστός στις αξίες της Ορθοδοξίας.

ΜΟΣΧΑ - Σήμερα Σάββατο 30 Μαϊου, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος Α΄, παρευρέθηκαν στην τελετή τοποθέτησης θεμελίου λίθου ανέγερσης νέου Ιερού Ναού, στην περιοχή Οντνίτσοβσκομ στην περιφέρεια της Μόσχας.Να αναφερθεί πως ο κ. Πούτιν, έφθασε στην περιοχή όπου τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του νέου Ναού, με το προσωπικό του αυτοκίνητο μάρκας (Βόλγας, GAZ-21).
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος είπε στον κ. Πούτιν: «Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που άρχισα να οδηγώ», και ο κ. Πούτιν τόνισε «Ξέρετε, σκέφτηκα αφού θα γίνει η θεμελίωση μια άσπρης εκκλησίας, έπρεπε να έρθω με το άσπρο Βόλγα».
Μετά το πέρας της τελετής, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν, έβαλε τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο στην θέση του συνοδηγού, και μαζί αναχώρησαν για την προσωπική κατοικία του κ. Πούτιν στο Νόβο – Οράγιεβο.Τέλος να αναφερθεί, πως στην τελετή παρευρέθηκε ακόμη ο Μητροπολίτης Κρουτίσης και Κολόμνας κ. Γιουβενάλιος, καθώς και πλήθος πιστών της περιοχής.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΓΡΥΠΝΑΣτην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών της Κυριακής των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.
Χθες το απόγευμα, ο Κύπρου Χρυσόστομος παρευρέθη, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στα εγκαίνια της Ιεράς Μονής των Αγίων Πατέρων στο Αιγάλεω και σήμερα το πρωί προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, Νικαίας, συμπαραστατούμενος από τον οικείο Μητροπολίτη και τους Μητροπολίτες Ζακύνθου Χρυσόστομο, Πειραιώς Σεραφείμ και τον Τιτουλάριο Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμων.Στην αντιφώνηση του, στο καλωσόρισμα του Μητροπολίτη Νικαίας Αλεξίου, ο Κύπρου Χρυσόστομος αναφέρθηκε διεξοδικά στο κυπριακό πρόβλημα, στην συνεχιζόμενη κατοχή από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις καθώς επίσης και στις πιέσεις που ασκούνται για υποχωρήσεις προκειμένου να υιοθετηθεί μια από τις προωθούμενες λύσεις στο εθνικό μας πρόβλημα.Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου εμφανίσθηκε αιχμηρός προς τους πολιτικούς μας άρχοντες, οι οποίοι, όπως είπε χαρακτηριστικά «μετέτρεψαν το πρόβλημα της Κύπρου από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε πρόβλημα διακοινοτικό».
«Έχει στόχους η Τουρκία στην Κύπρο», επεσήμανε ο Μακαριώτατος για να υπογραμμίσει ότι «η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο. Ομιλούν σήμερα περί δύο κρατών και μάλιστα δεν θέλουν να μετεξελιχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε ομοσπονδία. Θέλουν συνομοσπονδία δύο κρατών με μία ελαφρά ένωση και όποτε τα συμφέροντα αλλάζουν, αυτή να καταρρέει. Θέλουν το ένα πόδι τους να είναι στο Βορρά και το άλλο στον Νότο».
Ο Κύπρου Χρυσόστομος, υπογράμμισε με έμφαση ότι αν αυτή η επεκτατική βουλιμία της Τουρκίας βρει γόνιμο έδαφος στην Κύπρο, αν υποχωρήσουμε, αν απεμπολήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μας, αν παραδώσουμε την γη των πατέρων μας στα χέρια τους, «διερωτούμε αν υπάρχει σήμερα χώρος στην Αττική για να έχουμε μια νέα Κύπρο, νέα Λευκωσία, νέα Λεμεσό, νέα Πάφο».
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, τόνισε ακόμη ότι «αν υποχωρήσουμε στις επιδιώξεις των εχθρών της Κύπρου και του Ελληνισμού, τότε να είστε σίγουροι ότι θα ανοίξει η όρεξη τους και στο Αιγαίο και στην Θράκη».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΖΑΜΙ


Βγαίνοντας από την Αγιά Σοφιά στην Πόλη τα λόγια του Ρωμιού συνάδελφου Βύρωνα Ματαράγκα, μαζί με τον οποίο και με άλλους συναδέλφους συνοδεύσαμε ομάδα φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου για μια συνεργασία με το μη κρατικό και υπερσύγχρονο Πανεπιστήμιο Μπιλκί, επανέρχονται συνεχώς στ'αυτιά μου. "Όταν περιοδεύσεις την Αγία Σοφία, όταν συγκεντρωθείς και μελετήσεις την πνευματικότητα του ναού, τη μεγαλοπρέπειά του, την αγία του σοφία, θα αντιληφθείς τη μοναδικότητα του στον κόσμο της χριστιανοσύνης και της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής και, παρεμπιπτόντως, αν είχες την επιλογή, δεν θα ξανάμπαινες σε άλλη εκκλησία για να προσευχηθείς!".
Μπορεί η πάρα πάνω κρίση να είναι υποκειμενική. Αλλά και ο ευγενέστατος Τούρκος συνοδός ήταν και αυτός απόλυτος σε ότι αφορά στο μεγαλείο και στην αρχιτεκτονική του κτιρίου. "Δεν υπάρχει", τόνισε, "παρόμοιο αρχιτεκτόνημα πουθενά στον κόσμο που να έχει αντέξει στη φθορά του χρόνου και να στέκεται τόσο επιβλητικό για περίπου 1500 χρόνια"! Μας είπε, επίσης ότι, όλη η αρχιτεκτονική της Πόλης μετά την Άλωση, τα τζαμιά (το Mπλε τζαμί, το τζαμί του Σουλεϊμάν το Γενί τζαμί, είναι όλα, στο περίπου, αντιγραφές της Αγιά Σοφιάς. Μόνο ένα τέμενος, μας τόνισε, αυτό της Αδριανούπολης πλησιάζει κάπως το μεγαλείο της Αγιάς Σοφιάς. Και αυτό όχι τυχαία. Το έχτισε ο μεγάλος Σινάν, αρχιτέκτονας του Σουλτάνου, Έλληνας χριστιανός με καταβολές από την Κεντρική Μικρά Ασία, αντιγράφοντας την Αγιά Σοφιά. (Όταν κατακτήθηκε η Κύπρος το 1571 και δόθηκαν εντολές για τον αποικισμό της, το χωριό και η οικογένεια του Σινάν εξαιρέθηκαν από αυτόν τον καταναγκασμό με προσωπική παρέμβαση του Σουλτάνου κατόπιν παράκλησης του Σινάν).
"Νενίκηκά σε Σολομών" υποτίθεται ότι είπε ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός, μόλις αντίκρυσε ολοκληρωμένο το αφιέρωμά του και προφανώς δεν υπερέβαλλε.
Η Τουρκία σήμερα, χωρίς τη Βασιλεύουσα και τον Ελλήσποντο, κυρίως την ευρωπαϊκή πλευρά των Στενών, θα ήταν ένα κράτος και μια χώρα κάτι μεταξύ Αιγύπτου και Πακιστάν. Η Μικρά Ασία στο σύνολό της ήταν και παραμένει ένα σημαντικό γεωστρατηγικό σημείο αναφοράς. Αλλά χωρίς την Ρούμελη (την ευρωπαϊκή πλευρά) η σημερινή Τουρκία δεν θα είχε το ειδικό βάρος που έχει σήμερα, ούτε και δείγματα γραφής του μεγαλείου των Οθωμανών και των Βυζαντινών.
Η Πόλη σήμερα μπορεί να έχει και 20 εκ. κατοίκους! Κάθε χρόνο 400-500 χιλιάδες εσωτερικοί μετανάστες καταλήγουν εκεί από την Ανατολή αναζητώντας την τύχη τους. Η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι Κούρδοι. Η Πόλη σήμερα, ίσως, να είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό κουρδική πόλη της Τουρκίας.
Στην Πόλη αποτυπώνεται και η σύγχρονη Τουρκία. Παντού νέοι άνθρωποι (ο μέσος όρος στην ηλικία του πληθυσμού της Τουρκίας είναι κάτω από τα 25), πανζουρλισμός, με υπερμοντέρνα κτίρια και συστήματα καθαριότητας και παραδίπλα ο κόσμος της Ανατολής, μαντήλες, ταλαιπωρία και κακομοιριά. Χλιδή και οικονομικός γιγαντισμός, από τη μία, μαζί με τη φτώχεια και την υπανάπτυξη από την άλλη.
Δείγματα γραφής αναφορικά με την ανερχόμενη δύναμη των ισλαμιστών υπάρχουν παντού: τζαμιά, το κάλεσμα για προσευχή του μουεζίνη, μαντήλες και φοιτητές θρησκευτικών σχολείων. Αλλά περισσότερο εμφανές είναι και το κεμαλικό δεβλέτι -το κράτος και η ισχύς του- ο στρατός που, μεταξύ άλλων, κατέχει όλα τα φιλέτα γης και κτιρίων ένθεν και ένθεν του Βοσπόρου). Να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι οι κεμαλιστές δεν πρόκειται να αφήσουν τα εκπληκτικά προνόμιά τους, δηλαδή την καλοζωία, την καλοφαγία και μία υπερφίαλη, σχεδόν, γελοία συμπεριφορά που περιστρέφεται γύρω από τον κεμαλικό φετιχισμό τους.
Εκεί που συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι οι κεμαλιστές είναι στην καλλιέργεια του ακραίου εθνικισμού και του σωβινισμού. Το τελευταίο δείγμα γραφής τους είναι το «Πρόγραμμα των Δέκα Σημαιών». Δέκα πελώριες και συνεχώς φωτιζόμενες σημαίες αναρτήθηκαν πρόσφατα και με αφορμή το κουρδικό, σε ολόκληρη την Πόλη, ορατές από παντού. Τέσσερις δεσπόζουν σε στρατηγικά σημεία του Βοσπόρου, μία στην γνωστή πλατεία Ταξίμ και οι υπόλοιπες σε άλλα σημεία. Και ας είναι Επτά οι Λόφοι της Πόλης. Η υπερβολή και η επίφαση παραμένουν αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης, δηλαδή, της κεμαλικής Τουρκίας.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΩ Μ.Κ.Ο


ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. «ΕΝΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Αξιότιμε Πρόεδρε Σόρος
Τολμώ σήμερα, έπειτα από τόση δουλειά είκοσι και πλέον ετών σε αυτή την χώρα των στενοκέφαλων Ελλήνων, να σας μεταφέρω με μεγάλη χαρά, ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου μας, βρίσκονται πλέον σε καλό δρόμο!
Δεν υπάρχει τη στιγμή αυτή κάτι το ανησυχητικό για εμάς και τους φίλους μας στην Ελλάδα.
Τελικά πρόεδρε είχατε απόλυτο δίκιο! Μετατρέψαμε τις απλές ‘οργανώσεις’ μας και τους λίγους πράκτορές μας, σε αυτή τη μαγική έμπνευση που είχατε, τις Μ.Κ.Ο. Αυτές τις φοβερές οργανώσεις Πολιτών!
Έτσι ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους αριστερούς – που μας έβριζαν κάποτε σκληρά- ανταλλάξαμε ιδέες για την παγκοσμιοποίηση και με την βοήθεια των πλούσιων ταμείων μας τους πείσαμε να αποκηρύξουν τις παλιές ιδέες τους και να αγκαλιάσουν τις δικές μας. Τώρα πλέον πιστεύουν πως άλλαξε ο κόσμος. Χλευάζουν το μαρξισμό. Λατρεύουν την παγκοσμιοποίηση.
Οι μόνοι που αντιστέκονται είναι κάποιοι γραφικοί, «πατριώτες» τους λένε και βρίσκονται δυστυχώς σ’ όλα τα κόμματα. Όμως μην ανησυχείτε. Έχουμε δασκαλέψει τους καινούριους αριστερούς μας φίλους, να τους κολλάνε ταμπέλες, «εθνικιστές» και «ρατσιστές» τους βαφτίζουν, κι άντε να βγάλουν τη ρετσινιά από πάνω τους. Έτσι ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκει ο στόχος, στη συνείδηση του λαού ταυτίζεται με την ακροδεξιά. Σ’ αυτό βέβαια έχουμε την αμέριστη στήριξη των Μ.Μ.Π (Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης) .
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη κάποιοι αριστεροί που αντιστέκονται. Τέτοιος είναι –τον θυμάσαι ντε- ο Μίκης Θεοδωράκης. Εκείνη η μουσική του δυστυχώς δεν σβήνει ποτέ. Όλο θυμίζει ελληνικότητα και πολιτισμό αιώνων. Παρά τις προσπάθειές μας, τον λατρεύουν ακόμη. Που θα πάει όμως, με τον καιρό θα δείτε κύριε πρόεδρε, με τις φιλότιμες προσπάθειές μας, θα τον πουν και αυτόν «εθνικιστή». Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι οι καλύτεροι συνεργάτες μας είναι οι μεγαλοκαθηγητές και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Έχουν αναλάβει εργολαβικά να πείσουν τους Έλληνες ότι δεν δικαιούνται να έχουν μνήμη και ιστορία, ότι βρέθηκαν σ΄ αυτό τον τόπο ουρανοκατέβατοι. Όπως εκείνος ο MEGAλος δημοσιογράφος, που, περνούσε γενεές δεκατέσσερις όσους διαμαρτύρονταν ζητώντας να αποσυρθεί το βιβλίο ιστορίας που με τόσες προσπάθειες και εκβιασμούς κατορθώσαμε να επιβάλουμε, αν και ο ίδιος δεν το είχε διαβάσει καθόλου. Α, μην ξεχάσω και τους καλούς μας ανθρώπους, τους τεχνικούς των διεθνών μας σχέσεων. Είδατε πώς κατέθεταν και οι 2 σημερινοί αρχηγοί (πρώτα ο Γιωργάκης και μετά ο Κωστάκης) στεφάνια στο μνημείο του Κεμάλ; Αυτό πολύ το χάρηκα. Ήταν σαν να κατέθεταν στεφάνι οι Εβραίοι στο μνημείο του Χίτλερ.
Υπάρχουν βέβαια και οι ανόητοι συνεργάτες μας του CDRSEE, που με τη βιασύνη και τον ερασιτεχνισμό τους δεν προώθησαν αποτελεσματικά τα βιβλία παραποίησης της ιστορίας των Βαλκανίων και παραλίγο να μας αναγκάσουν να βγούμε στο φως. Θα σας παρακαλούσα στο σημείο αυτό, να τους συνετίσετε, γιατί στο ζήτημα της αποδόμησης της εθνικής συνείδησης των λαών, δεν λειτουργούν επαγγελματικά.
Θαυμάσια δουλειά κάνουμε τόσα χρόνια και στο θέμα της κουλτούρας των νέων Ελληνόπουλων. Με έξυπνα εργαλεία, όπως: Φάστ φούντ, Γιουροβίζιον, κατάργηση των παρελάσεων, υποβάθμιση εθνικών εορτών και άλλα παρόμοια, προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς ευάλωτους πελάτες μας. Αγαπητέ πρόεδρε Σόρος.
Στο θέμα της αγροτικής τους παραγωγής κάναμε θαύματα: οι Έλληνες αγοράζουν πλέον λεμόνια Αργεντινής και Τουρκίας, πατάτες Αιγύπτου, ηλιέλαιο Ουκρανίας, πεπόνια Ισραήλ, καρπούζια Αφρικής, ρύζι Αμερικής και το ψωμί και το αλεύρι τους το κάνουν με σιτάρι Ουκρανικό! Κάθε καλοκαίρι καίγονται τα δάση τους, καίγονται οι ελιές τους και θα συνεχίσουν να καίγονται με μεγαλύτερη ένταση. Τις επιχειρήσεις τους στη βόρεια Ελλάδα τις μεταφέρουνε σιγά-σιγά στα Βαλκάνια Τις μεγαλύτερες δημόσιες κερδοφόρες Ελληνικές επιχειρήσεις, τις αγοράζουν Γερμανοί, Γάλλοι, Άραβες, και άλλοι φίλοι μας. Σημαντική επίσης ακίνητη ελληνική περιουσία περνάει σε χέρια δικών μας ανθρώπων. Τα νησιά τα αγοράζουν σιγά, σιγά οι Βόρειοι Ευρωπαίοι. Περιμένουμε τώρα με την άνοδο των επιτοκίων, να αρχίσουν οι τράπεζες να τους παίρνουν και τα ίδια τους τα σπίτια – κάτι που γίνεται ήδη αλλά σε μικρό ακόμα βαθμό- να τους πάρουν τα χωράφια και να αναγκαστούν να ζουν συνέχεια με δανεικά αυτοί και τα παιδιά τους! Μετά θα αγοράσουμε αυτές τις τράπεζες. Και θα τους ξαποστείλουμε ξανά μετανάστες στα εργοστάσια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Δεν ξέρω ποιος ανόητος αγαπητέ πρόεδρε, έγραψε εκείνο το απαράδεκτο άρθρο στους Financial Times και παραλίγο να μας φανερώσει! Έτσι πιστεύω πως σε όχι πολύ χρόνο από σήμερα, θα έχουμε ξεμπερδέψει με αυτούς τους στενόμυαλους, που επιμένουν να πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν μικρό χώρο, έχουν όμως τεράστιο χρόνο, βάθος αιώνων. Θα τους έχουμε πάρει αυτό το προνομιακό οικόπεδο με το υπέροχο κλίμα, το μοναδικό ήλιο και τη γαλάζια θάλασσα. Έτσι ανενόχλητοι πλέον θα μπορούμε να κάνουμε τουρισμό και μπίζνες σε Ανατολή και Δύση, έχοντας για υπηρέτες τους λίγους ιθαγενείς που θα παραμείνουν.
Η Ελλάδα πρόεδρε μου, είναι μια ασφαλής χώρα. Σας προσκαλούμε σε διακοπές φέτος το καλοκαίρι για να το διαπιστώσετε. Ο σεμνός και ταπεινός σας υπηρέτης και πρόεδρος της Μ.Κ.Ο.
Αναστάσιος Καζαντζίδης Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος Αναρτήθηκε από skal http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/06/blog-post_18.html

ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Και εμείς σαν Έλληνες σας απαντάμε………
Διάλεξαν την χειρότερη ίσως ημέρα της Ελληνικής ιστορίας, την αποφράδα ημέρα, την ημέρα της πτώσης της Βασιλεύουσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον των Ελλήνων, οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι που διαβιούν παράνομα στη χώρα μας. Την ίδια ημέρα, μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιείται στην Τουρκία, προς τιμήν του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!Οποιοσδήποτε μπορεί να υποθέσει πως η πορεία των λαθρομεταναστών αποτελεί πρόκληση απέναντι στον Ελληνισμό. Μα κανείς από τους υπεύθυνους φαίνεται πως δεν προκαλείται!Γιατί άραγε; Οι «άρχοντές» μας δεν ανήκουν στον Ελληνισμό; Δεν είναι Έλληνες; Δεν προσβάλλονται;
Για ποιόν λόγο όμως αυτή η ανεκτικότητα;Πώς θα φαινόταν άραγε στους μουσουλμάνους (που τόσο ευέξαπτοι είναι με τα θρησκευτικά τους πιστεύω) εάν οι Έλληνες γιόρταζαν το καρναβάλι μία ημέρα άγια για τους ίδιους, όπως για παράδειγμα την ημέρα θανάτου του Μωάμεθ; Πώς θα φαινόταν άραγε στους μουσουλμάνους, τους φιλήσυχους και φιλειρηνικούς αυτούς ανθρώπους (όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται) εάν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης (και δεν αναφέρομαι καν σε λαθρομετανάστες αλλά σε κανονικούς πολίτες της Τουρκίας) διαμαρτύρονταν για τις σφαγές (και όχι για το σχίσιμο ενός Ευαγγελίου) των Τούρκων στον Πόντο ή στην Κωνσταντινούπολη ή στην Σμύρνη, την ημέρα που οι ίδιοι θα θρηνούσαν τον θάνατο του Μωάμεθ; Δεν θέλω να γίνομαι ερειστικός, αλλά νομίζω πως οι αντιδράσεις τους θα ήταν πολύ περισσότερο επιθετικές από όσο ήταν για το «σκισμένο» κοράνι…

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ .......

Η ιστορία της προδοσίας της ορθοδοξίας μέσα από τα ενωτικά συλλείτουργα επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα !!!

1452 μ.Χ. 12 Δεκεμβρίου. Γίνεται στην Αγία Σοφία το απαράδεκτο "ενωτικό συλλείτουργο" με τον Καρδινάλιο Ισίδωρο ως απεσταλμένο του Πάπα, όπου και ακούγεται το αιρετικό "Φιλιόκβε", εξοργίζοντας και αναστατώνοντας ολόκληρη τη Βασιλεύουσα! Στη "λειτουργία" παρίσταται με σφιγμένα δόντια ο Κωνσταντίνος, που θεωρεί πως ήταν η εσχάτη, έστω απελπισμένη, ενέργεια να περισώσει την Πόλη, από τους Τούρκους που την κύκλωναν απειλητικά. Τις Πόλεις βέβαια και τους λαούς τους προστατεύει και τους σώζει όπως χιλιάδες φορές είδαμε ο Θεός. Η ευσέβεια και όχι η ασέβεια! Και η ασέβεια είχε γίνει! Στις 12 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα, στην Κωνσταντινούπολη.
Αρνείται όμως να παραστεί στο φρικτό "συλλείτουργο" ο πιστός λαός και ο Μέγας Δούκας του Στόλου, ο Λουκάς Νοταράς που προφητικά σχεδόν φωνάζει "καλύτερα το τουρκικό σαρίκι, παρά η καλύπτρα του Καρδιναλίου" και η Ιστορία τον δικαιώνει, αφού κάτω από το βάρβαρο τουρκικό σαρίκι, με τη βοήθεια του Θεού, πιστοί στην Ορθοδοξία, κρατηθήκαμε, σταθήκαμε, ισχύσαμε και είμαστε σήμερα ελεύθεροι, όνειρο απλησίαστο για τα χρόνια εκείνα τα τρομερά και λάμπει σήμερα η Ορθοδοξία μας σαν ατόφιο ολοκάθαρο χρυσάφι στα μάτια του διψασμένου κόσμου.
Είναι όμως και κάποιος άλλος που αρνείται να παραστεί εκείνη τη θλιβερή ημέρα στο "ενωτικό συλλείτουργο". Ο Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου, ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ!!! Αν και προσωπικός φίλος του Αυτοκράτορα, λεει το ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" και δεν παρίσταται, εξοργίζοντας τον Κωνσταντίνο που διατάσει την εξορία του, μαζί με τον Διάκονό του Αγιο Νικόλαο (βλέπε όλη τη σχετική ιστορία πατώντας εδώ).
1453 μ.Χ. 7 Απριλίου. Ο Μωχάμετ (Μωάμεθ) Β΄ αρχίζει την πολιορκία της Πόλης με 250.000 στρατό, έναντι 7.000 μόλις υπερασπιστών (5.000 Έλληνες + 2.000 Γενουάτες, Βενετοί κ.α.). Η βοήθεια, την οποία προσδοκούσε - μετά το "συλλείτουργο" που είχε κάνει με το μαχαίρι στην καρδιά - ο Παλαιολόγος, δεν ήρθε. Μόνο ο Ιουστινιάνης έφτασε με 700 για να βοηθήσει. Ο Πάπας είχε πετύχει διπλή ΝΙΚΗ. Αφού πέτυχε το εξευτελιστικό "συλλείτουργο" ανοίγοντας δρόμο πολλών προς τη Ρώμη, τώρα θα πετύχαινε και την τέλεια υποταγή, αφού χωρίς Βασιλεύουσα, χωρίς Υπερασπιστή, η Ορθοδοξία θα ξεχνιόταν για πάντα… Έτσι νόμισαν πολλοί… Αλλά δεν ήταν αυτό το θέλημα του Θεού…
1453 μ.Χ. 18 Απριλίου. Το ελληνικό Πυροβολικό χτυπά με εύστοχη βολή τα πυρομαχικά του τεράστιου κανονιού του Μωάμεθ, με αποτέλεσμα να σκάσει το κανόνι και να σκοτωθεί ο περίφημος κατασκευαστής του Ουρβανός! Ο Ουρβανός, Ούγγρος στην καταγωγή, εργαζόταν για λογαριασμό των Ελλήνων μέσα στην Πόλη αλλά εξαγοράστηκε από τον Μωάμεθ και έφυγε άτιμα για να υπηρετήσει τους αλλόπιστους, φτιάχνοντας το μέγα κανόνι, που χρειάστηκαν 70 ζευγάρια βόδια να το σύρουν και χίλιοι άντρες και που όταν χτυπούσε σείονταν σαν σε ισχυρό σεισμό ο τόπος ολόκληρος!
1453 μ.Χ. 20 Απριλίου. Συγκλονιστική Ναυμαχία μπροστά στον Κεράτιο, όπου 4 μονάχα ελληνικοί Δρόμωνες ναυμαχούν με 130 τουρκικά πλοία που είχαν πλημμυρίσει το Βόσπορο!!! Επικεφαλής των δικών μας ο γενναιότατος Φλαντανελλάς, που δεν δείλιασε ούτε στιγμή μπροστά στα τουρκικά κατάρτια που είχαν γεμίσει απειλητικά τη θάλασσα και ούτε καν πισωγύρισε την πλώρη του! Πρόκειται για μια από τις συγκινητικότερες παλικαριές της Ιστορίας! Η Ναυμαχία που ακολουθεί είναι επική! Επικεφαλής των Τούρκων είναι ο Βούλγαρος εξωμότης πλοίαρχος Μπαλτόγλου Σουλεϊμάν Μπέης που με ορμή πετάγεται να τσακίσει τον Φλαντανελλά! Ο λαός σκαρφαλώνει στα θαλάσσια τείχη και παρακολουθεί με αδιάκοπη προσευχή στην Παναγία Βλαχερνών!!!
"Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΑ" φωνάζουν τα πληρώματά μας και ορμούν με πρωτοφανή δύναμη απάνω στα τούρκικα που αρχίζουν να τα τσακίζουν ένα ένα και να τα καίνε! Τρεις ώρες κράτησε η θύελλα του Φλαντανελλά και διέλυσε κυριολεκτικά τον τουρκικό στόλο!!! Από τη λύσσα του ο ίδιος ο Μωχάμετ (Μεχμέτ - Μωάμεθ) σπιρούνισε το άλογό του και χώθηκε βαθιά στη θάλασσα ανήμπορος να σταματήσει την καταστροφή και τον διασυρμό του! "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια…" ακουγόταν από τα θαλασσινά κάστρα και αντηχούσε η ψαλμωδία παντού καθώς χαλάρωνε η ανίκητη αλυσίδα του Κερατίου για να υποδεχθεί τους μεγάλους Ήρωες, αναριγώντας από χαρά και συγκίνηση!
1453 μ.Χ. 22 προς 23 Απριλίου. Ο Μεχμέτ (Μωάμεθ) δεν το βάζει κάτω και απαντά σχεδόν αστραπιαία μετά από δύο ημέρες, κάνοντας κάτι απίστευτο. Σε μια νύχτα, 22 προς 23 Απριλίου, περνάει πίσω από το Γαλατά, από τη στεριά, 72 ολόκληρα πλοία, σέρνοντάς τα πάνω σε σανίδες αλειμμένες με λίπος και τα ρίχνει μέσα στον Κεράτιο Κόλπο!!! Ευτυχώς οι δικοί μας συνέρχονται γρήγορα και με πυρπολικά αναχαιτίζουν τον τουρκικό στόλο που μπήκε στον Κεράτιο. Τα τουρκικά πλοία έτσι μένουν στην άκρη, από το φόβο της πυρπόλησής τους…
1453 μ.Χ. 5 Μαΐου. Ένα μικρό γρήγορο πλοιάριο γλιστρά νύχτα προς τον Ελλήσποντο. Ελπίδες ότι δήθεν έρχεται μεγάλη βοήθεια από τον Πάπα και στόλος της Βενετίας, σπρώχνει τον τελευταίο Αυτοκράτορα να στείλει την αποστολή, ώστε να απαντήσει τους Δυτικούς και τους πει να κάνουν φτερά, να βοηθήσουν!..
1453 μ.Χ. 18 Μαΐου. Ένας τεράστιος τουρκικός πολιορκητικός Πύργος ξεφυτρώνει μπροστά στα ελληνικά κάστρα της Πόλης, ξεπερνώντας κατά πολύ το ύψος τους, μπαζώνοντας με πέτρες και χώματα την προστατευτική, αμυντική μας τάφρο, ώστε να φτάσει το τείχος και να κατεβάσει τότε την τεράστια πόρτα - καταπέλτη του τρίτου ορόφου, για να πηδήσουν απλά μέσα στην Βασιλεύουσα οι αμέτρητες χιλιάδες φανατισμένοι βάρβαροι της Ανατολής! Ευτυχώς και εδώ ο μέγας ηρωισμός των Ελλήνων καταφέρνει να κάψει με καταδρομική αποστολή μέσα στη νύχτα και αυτό το μεγαθήριο!
1453 μ.Χ. 22 Μαΐου. Επιστρέφει το ανιχνευτικό πλοιάριο, φέρνοντας την απελπισία. Κάνενας! Πουθενά! Μήτε φλάμπουρο δυτικό, μήτε πουλί πετούμενο! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ! Συννέφιασε το πρόσωπο του Παλαιολόγου και των άλλων αρχόντων. Σφίχτηκε από θυμό! Θυμό για τον εαυτό τους που άσκοπα λοιπόν, τόσο άσκοπα καταδέχτηκαν να μαγαριστεί η Ορθοδοξία με το "συλλείτουργο" που μόνο και η ανάμνηση του οποίου τους έφερνε αναστάτωση στο στομάχι! ΑΔΙΚΑ! Τώρα ένοιωθαν το απέραντο σφάλμα! Τώρα τα μάτια έβλεπαν ολοκάθαρα! Είδαν το δρόμο. Είδαν τη γενναιότητα! Πως κράτησαν μόνοι τους σχεδόν ίσα με τότε, τόσες λυσσασμένες επιθέσεις! Πενηνταριές, πενηνταριές χιλιάδες τους ρίχνονταν οι Τούρκοι και αυτοί ακόμα βαστούσαν, σαν από θαύμα τόσο καιρό!… Τώρα, σαν είδαν καθάρια και συλλογίστηκαν σωστά, τώρα δυνάμωσαν πιότερο! Ατσάλι έγιναν οι Ρωμιοί, οι Έλληνες! Στη μοναξιά τους δυνάμωσαν, σαν τα δέντρα που είναι σε καθάριο αέρα και όχι σε μολυσμένη πίστη… Γύρεψαν τη συγνώμη του Χριστού, τη συγνώμη του λαού, τη συγνώμη όλων των γενιών των Ελλήνων και αποφάσισαν εκείνο που αργότερα, θα αποφάσιζαν και 2.500.000 Νεομάρτυρες! Τη θυσία! Την τέλεια κάθαρση!
Γέμισε η ψυχή τους, ηρέμησε. Χάθηκε η αναμονή και η ανυπομονησία. Βασίλεψε η ειρήνη στο μυαλό και την καρδιά τους. Η ειρήνη Εκείνου που νίκησε το θάνατο. Πέταξε ο νους τους στο ληστή και χωρίς να σταθεί έτρεξε στον Πέτρο. Έκλαιγε και η δική τους ψυχή και αναζητούσε τη συγνώμη του Βασιλέως των βασιλέων… Στο βάθος, κάπου, κάποιος αλέκτωρ ακουγόταν για τρίτη κιόλας φορά..
ʼστραψαν τα μονογράμματα των Παλαιολόγων στο φως των κεριών. Βασιλεύ Βασιλέων Βοήθει Βασιλεύ, καθώς ο Κωνσταντίνος γονάτιζε μυστικά, μοναχός του στην Κυρά της Θεοφύλακτης και της έλεγε σιωπηλά το δικό του αβάσταχτο πόνο. Το είχε αποφασισμένο μέσα του και τώρα ακόμα πιο πολύ. Δεν θα έφευγε, αν και μπορούσε, αν και του το πρότειναν πολλοί για να σωθεί το Στέμμα των Ελλήνων και μια μέρα πάλι να ελευθερώσει την Πόλη μας, όπως παλιά με τους Φράγκους. Όχι, αυτός θα έμενε! Ως το τέλος…Ως τρανό παράδειγμα στους αιώνες!
1453 μ.Χ. 23 Μαΐου. Ο Μωάμεθ, στέλνει πρεσβεία στον Παλαιολόγο, για να πετύχει την παράδοση της Κωνσταντινούπολης που δεν έλεγε να πέσει με τίποτα, αλλά και για να παρατηρήσει την κατάσταση των πολιορκητών από μέσα και να σπείρει αν μπορούσε διχόνοια, αφού έταζε να φύγουν με τα πράγματά τους ανεμπόδιστα όσοι ήθελαν από την Κωνσταντινούπολη και αυτός ο βασιλιάς με τους δικούς του. Ο Πορθητής υποσχόταν πως δεν θα πείραζε απολύτως κανέναν! Αλλά αν έμεναν, με το που θα έμπαινε στην Πόλη, θα την κατέστρεφε, θα έσφαζε όλους τους άντρες και θα πουλούσε στα σκλαβοπάζαρα τα γυναικόπαιδα!!!
Ο Κωνσταντίνος, ήταν έτοιμος από καιρό, από αιώνες, από χιλιετίες! Ορμηνεμένος από το Λεωνίδα, ατσαλωμένος από το χρέος, από την μεγάλη κληρονομιά του Ελληνισμού, που με τα ΟΧΙ μεγάλωσε και με τα ΟΧΙ σκάλισε και σκαλίζει ως τώρα, ως την Κύπρο, ανεξίτηλα τις γρανιτένιες πλάκες της Ιστορίας.
Γύρισε ο Αυτοκράτορας το βλέμμα του ένα γύρω στο θρόνο του. Και είδε να τον βαστά από η μια ο Μέγας και ʼγιος Κωνσταντίνος και από την άλλη η Αγία Ελένη, η Ελληνίδα, πρώτη Χριστιανή Βασίλισσα, από το Δρέπανο της Βιθυνίας μας, που βρήκε και ύψωσε τον ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!
Κεραυνός χτύπησε τον απεσταλμένο του Μωάμεθ, σαν αντίκρισε την αποφασιστικότητα και την παλικαριά, στη ματιά του βασιλέα μας που με τη φωνή ολάκερης της Ρωμιοσύνης έδινε την ιστορική απάντησή του, μνημείο ανδρείας & τιμής αιώνιο:
"Το δε την Πόλιν σοι δούναι, ουτ΄ εμόν εστίν ουτ΄ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών"!!!
Σφίχτηκε η ψυχή του απεσταλμένου των Τούρκων. Τέτοιοι λαοί σκέφτηκε, τέτοιοι άντρες, είναι στ΄ αλήθεια ανίκητοι! Ακόμα κι αν ηττηθούν, αυτοί είναι τελικά οι μεγάλοι νικητές της Ιστορίας!...
1453 μ.Χ. 24 Μαΐου. Ξεκινά μεγάλη λιτανεία με την Εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών, που ξαφνικά καταμεσής των δεήσεων πέφτει κάτω η Εικόνα και δεν σηκώνεται, όσο κι αν πασχίζουν Ιερείς και λαϊκοί, με τις χοντρέ στάλες ίδρωτα αγωνίας στα μέτωπα.! Είναι βαριά η Εικόνα, βαριά…εκείνη που μέχρι πριν την μεταφέραν με άνεση. Με χίλιες προσπάθειες και προσευχές, η Εικόνα σηκώθηκε στο τέλος, όπως θα σηκωνόταν κι ο λαός μας, με μύριους κόπους μετά τόσα χρόνια μαύρης σκλαβιάς…
1453 μ.Χ. 26 Μαΐου. Απελπισμένος στέκεται ο Μωάμεθ απέναντι. Είχε κάνει τα πάντα! Τα αδύνατα, έκανε δυνατά! Για πρώτη φορά στα χίλια και πλέον χρόνια της Ιστορίας της Πόλης, έσφιξε με τέτοια μαστοριά το λουρί γύρω από την άπαρτη Χριστιανική Πολιτεία. Είχε ξεριζώσει κάθε τι γύρω, είχε ζώσει στεριά και θάλασσα, είχε φτιάξει τα καλύτερα και μεγαλύτερα κανόνια που είδε ο κόσμος, είχε κάνει ως και τη στεριά θάλασσα και πέρασε τα πολεμικά του! Αμέτρητες επιθέσεις! Αμέτρητοι νεκροί! ʼπαρτη ήταν η Πόλη. Αυτά πάνω κάτω του έλεγαν και οι στρατηγοί του και κυρίως ο Χαλήλ που ήταν …δικός μας… Να λύσει την πολιορκία, γιατί στο τέλος θα έχανε όλο το στρατό, όλη τη δύναμή του…
Έτοιμος ήταν και εκείνος να το αποφασίσει. Μάταια ήταν όλα. Τρία χρόνια μιας τεράστιας, μελετημένης προετοιμασίας, πενήντα ημέρες σκληρής πολιορκίας και ο Κωνσταντίνος του μηνούσε λεει, πως δεν παρέδιδε την Πόλη και πως ήταν έτοιμος να πεθάνει εκείνος και όλοι οι Ρωμιοί ανά πάσα στιγμή! Τα μάτια των πρεσβευτών του, του είπαν όμως κι άλλα. Πως είναι αλύγιστοι οι Έλληνες. Μέσα στα τείχη στεκόταν ακόμα και αδιάφορα και περιφρονητικά στη θέα της τουρκικής πρεσβείας. Και εκείνος, ο Κωνσταντίνος και όλοι γύρω του, απολύτως άκαμπτοι… Δεν θα έπεφτε η Πόλη, λοιπόν…
Σκοτείνιασε το πρόσωπό του από τη στεναχώρια. Και χωρίς να το θέλει, συλλογίστηκε τη μάνα του, τη Μάρω, τη χριστιανή Πριγκίπισσα της Σερβίας, που του έλεγε για το Χριστό κρυφά και για τη μεγάλη Πόλη Του, που τη φύλαγε η ίδια η Παναγιά και γι΄ αυτό ήταν άπαρτη… Τίναξε αμέσως το κεφάλι του, οργισμένος. Μα πάλι ήρθε η σκέψη. Η μορφή ενός εικονίσματος ερχόταν από τα παιδικά του χρόνια και έπιασε τον εαυτό του να γεμίζει σέβας… Ό,τι και να έκανε λοιπόν ήταν μάταιο! Θα την έλυνε την πολιορκία! Το πήρε απόφαση! Όσο η …, φοβήθηκε να προφέρει το όνομά της, φυλούσε την Πόλη, ήταν αδύνατο να την πάρει άνθρωπος…
Ξαφνικά, μια δυνατή φωνή διέκοψε τις αποφάσεις του! Ήταν ένας από τους Στρατηγούς του, που τον καλούσε να βγει από τη πολυτελή σκηνή του.
"Πολυχρονεμένε μου Σουλτάνε, φώναξε λαχανιασμένος, κοίτα τον κουμπέ της Μεγάλης Εκκλησιάς των Ρωμιών! Κοίτα! "!
Εκείνος είχε κιόλας βγει και στύλωνε τα μάτια του στον τρούλο της Αγια- Σοφιάς κι ύστερα κράτησε την ανάσα του για ώρα. Ολόκληρος ο τεράστιος τρούλος, το θαύμα εκείνο της τεχνικής, έκαιγε από αόρατη φωτιά, φλογιζόταν σαν σε καμίνι και η λάμψη του τύφλωνε! Έπειτα, έπειτα το φως ανέβηκε στα ουράνια και ο κουμπές αχνόσβησε σαν το σίδερο που βγαίνει από τη πυροστιά…
"Είδες αφέντη, έκανε με φανερό καμάρι ο Τούρκος. Ο Θεός τους, εγκαταλείπει τους Ρωμιούς"!!!
"Καλέστε το Πολεμικό μου Συμβούλιο, πρόσταξε όλο χαρά, ανάμικτη με δέος ο Πορθητής. Η πολιορκία θα συνεχιστεί! Η Πόλη θα πέσει! Να ετοιμαστεί Γενική Επίθεση από όλο το ασκέρι"…
1453 μ.Χ. 28 Μαΐου, Δευτέρα. Μεγάλη λιτανεία πραγματοποιείται στη Βασιλεύουσα με κεφαλή τον Αυτοκράτορα. Όλος ο λαός και ο κλήρος, με δάκρυα στα μάτια, περιδιαβαίνει τα μισογκρεμισμένα τείχη και στο τέλος ο Κωνσταντίνος απευθύνει ψυχωμένο λόγο σε όλους, τους τελευταίους Έλληνες και Φιλέλληνες υπερασπιστές, τονώνοντας το ηθικό τους, στεριώνοντας την απόφαση θανάτου μέσα τους, κάνοντας όλα τα μάτια να δακρύσουν, ανάμεσα στις λαμπάδες και τα θυμιάματα που τύλιγαν τη Θεοσκέπαστη εκείνη τη νύχτα.. Την τελευταία νύχτα της Πόλης μας…
Ύστερα, για πρώτη φορά μετά από τόσους μήνες, για πρώτη φορά μετά από την ασέβεια της 12ης Δεκεμβρίου, με το παπικό συλλείτουργο, πήγαν να Λειτουργήσουν στην Αγιά Σοφιά, που έμενε αλειτούργητη από τότε… Ορθόδοξη, γνήσια, ευπρόσδεκτη και πραγματική θα ήταν η Λειτουργία αυτή τη φορά,. Την τελευταία φορά… Μια Λειτουργία Συγνώμης και Εξιλέωσης, μια Λειτουργία Ειρήνης με το Θεό της απέραντης Υπομονής και Αγαθότητος… Με Εκείνον που θυσιάστηκε ο ίδιος, που οδηγήθηκε ως πρόβατο στη σφαγή, όπως θα οδηγούνταν σε λίγο, Θεέ μου, ο λαός της Βασιλεύουσας και όλη η Ορθόδοξη Ρωμιοσύνη… Για να έρθει πάλι κάποτε η ολόλαμπρη, γλυκιά και βεβαία Ανάσταση…
"Σώσον Κύριε τον λαόν σου…" έβγαινε με θέρμη και πίστη από χιλιάδες στόματα Ελλήνων και Φιλελλήνων
Δάκρυσε ο λαός, γονάτισαν όλοι, προσευχήθηκαν οι Ιερείς, έλαμψαν τα καντήλια μπροστά στις χρυσοντυμένες άγιες εικόνες, άστραψε το άγιο Δισκοπότηρο, ένας κόμπος ανέβηκε στο λαιμό όλων, η Πόλη όλη έκλαιγε, η Πόλη όλη ήταν στο Γολγοθά, ένοιωθε τη θυσία του Χριστού, πλημμύρισε τις καρδιές η αγάπη για τον Πλάστη, έπεσε στις ψυχές κάθε εμπόδιο, έλιωσε κάθε απιστία, κάηκε από τον ποταμό των καυτών δακρύων κάθε ασέβεια!
"Συγχώρεσέ με Κύριε", ψιθύρισε με φόβο και δέος ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Κωνσταντίνος ΙΑ'…"Συγχώρεσέ με …και δώσε μου ανδρείο τέλος"…
Δύο σταγόνες κύλησαν στο μάγουλό του καθώς έκλεινε μέσα του τον ίδιο τον Βασιλέα των βασιλέων… Και από πίσω του όλοι οι αξιωματικοί και οι αξιωματούχοι, όλος ο λαός, ένα αμέτρητο πλήθος, με άπειρη συγκίνηση και περισσή ευλάβεια, Μεταλάμβανε των Αχράντων Μυστηρίων, λαμβάνοντας αληθώς Σώμα και αληθώς Αίμα του εσφαγμένου Αρνίου, του Σωτήρα Χριστού. Στην τελευταία Μεταλαβιά…Στο ύστατο "Μετά Φόβου"… Τη νύχτα της 28ης Μαΐου, στην Αγία του Θεού Σοφία… Καθώς έξω, πέρα, στο τουρκικό στρατόπεδο, γινόταν οι τελευταίες προετοιμασίες για την τελική επίθεση, ο τελευταίος φανατισμός για ελεύθερη λεηλασία της σπουδαιότερης, λαμπρότερης και ανίκητης πόλης του κόσμου. Της Πρωτεύουσας του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης!
1453 μ.Χ. 29 Μαΐου, Τρίτη. Δεν είχε ακόμα ξημερώσει, όταν οι άπιστοι ουρλιάζοντας σα δαιμονισμένοι, ρίχτηκαν και πάλι στους ελάχιστους υπερασπιστές, που αναγκάζονταν να είναι διασπαρμένοι σε όλο το μήκος των τειχών, γιατί οι επιθέσεις εκδηλωνόταν ή μπορούσαν να εκδηλωθούν οπουδήποτε.
Καθώς οι Τούρκοι ορμούσαν, έβγαιναν ξοπίσω οι τρομεροί γενίτσαροι, τα καημένα αρπαγμένα παιδάκια που τα είχαν μεγαλώσει ως θηρία απάνθρωπα οι Τούρκοι… Οι γενίτσαροι παρακολοθούσαν ποιος Τούρκος στρατιώτης θα πισωγυρίσει και ορμούσαν και τον έσφαζαν μπροστά στους άλλους, ώστε περισσότερο φόβο να έχουν οι Τούρκοι πίσω, παρά εμπρός!…
Όμως οι λίγοι γενναίοι Έλληνες και Φιλέλληνες, με τον Ιουστινιάνη πρωτοστράτωρα και μπροστάρη τον ίδιο τον Παλαιολόγο, αμύνονταν με ηρωισμό τέτοιο, που δεν έχει όμοιό του στην Ιστορία των λαών… Δεν παλεύανε οι Έλληνες με στρατό, αλλά με θηρία φανατισμένα. Και η αντιστοιχία ήταν 1 δικός μας με 35 Τούρκους και Γενίτσαρους! Και βαστούσαμε 58 ημέρες τώρα, θαύμα στ΄ αλήθεια, θαύμα!
Πανηγύρισαν οι πολιορκημένοι! Είχαν αποκρούσει την πρώτη επίθεση με επιτυχία! Μα ήδη ξεκινούσε δεύτερο κύμα με αλαλαγμούς φοβερούς και σκληράδα θανάτου! Μα ενίσχυση μεγάλη για τους υπερασπιστές σε αυτές τις στιγμές ήταν οι δυναμικοί και φιλικοί ήχοι από τις καμπάνες των Εκκλησιών μας, που δεν έπαυαν να ηχούν και να ενισχύουν τους υπερασπιστές, τους γίγαντες αυτούς που κανείς δεν έχει τιμήσει ίσα με σήμερα όπως τους πρέπει! Ένα μνημείο (=μνήμη) δεν έχει στηθεί για τη θυσία τους!..
Πλατάγισαν στο αμυδρό φως οι χρυσοκίτρινες σημαίες με το Δικέφαλο αετό στα κάστρα και τους πύργους της Αυτοκρατορίας! Είχαμε πάρει πάλι τη νίκη!
Αλλά ήταν ασταμάτητοι οι εχθροί. Και ρίχνονταν τρίτη φορά τώρα με την κύρια δύναμή τους στο πιο αδύνατο όπως πάντα σημείο των τειχών. Την Πύλη του Αγίου Ρωμανού, δίπλα στην κοιλάδα του ποταμού Λύκου!
Τώρα ο Μεχμέτης έστελνε ξεκούραστους, τις ειδικές του δυνάμεις, τον επίλεκτο στρατό με συνοδεία δέκα χιλιάδων Γενιτσάρων. Δεν σταμάτησαν τούτη τη φορά. Σύννεφο σκέπασε με τις σαγίτες τα κάστρα, για να μη ξεμυτίσει κεφάλι ρωμέικο, ώστε να στηρίξουν οι άπιστοι σκάλες στα τειχιά και να φτάσουν απάνω. Και τόσο ούρλιαζαν και φώναζαν το όνομα του Αντιχρίστου Αλλάχ και του προφήτη του θηρίου, του Μωάμεθ, που είχαν ξεκουφάνει τελείως τους υπερασπιστές, οι οποίοι είχαν όμως βάλσαμο στην καρδιά τους το γλυκύ όνομα του Χριστού. Με τόση ορμή ανέβαινε τούτη το επίλεκτο κύμα που έσπαζαν οι σκάλες από τη μανία τους! Με ορμή άφταστη αμύνονταν όμως και οι πολιορκημένοι! Κι όλοι, γυναίκες, παιδιά, βοηθούσαν με κάθε τρόπο να χρησιμεύουν στους στρατιώτες των επάλξεων!
"Κρατάτε αδερφοί μου! Υποχωρούν", φώναξε γεμάτος χαρά ο βασιλιάς μας και είδαν όλοι ότι ξεψύχησε η δύναμη και η φωνή των Αγαρηνών και γέμισε δύναμη η ψυχή τους. Μα δεν πρόλαβαν να χαρούν πολύ.
"Τον Ιουστινιάνη! Χτυπήσαν τον Ιουστινιάνη" φώναξε κάποιος καθώς ο αρχηγός της άμυνας, ο μόνος ξένος που φιλοτιμήθηκε να έρθει να βοηθήσει την Πόλη των Χριστιανών, διπλωνόταν στα δύο, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να μη φωνάξει από τον πόνο, να σταθεί όσο μπορούσε, αλλά δεν μπορούσε!
"Βασιλέα, γρήγορα το κλειδί της πόρτας" ψιθύρισε στον Κωνσταντίνο που έτρεξε σιμά του. "Πεθαίνω"
"Όχι, τώρα γενναίε Ιουστινιάνη. Σε παρακαλώ, μείνε εδώ, αν φύγεις"
"Πεθαίνω"
Λιγοψύχησαν οι δικοί του, οι ηρωικοί πολεμιστές του Ιουστινιάνη, βλέποντας τον αρχηγό τους βαριά λαβωμένο και πήγαν να τον ακολουθήσουν… Αυτό ήταν. Χαλάρωσε η άμυνα, στην οποία κάθε πέτρα, κάθε κεραμίδι βυζαντινό, κάθε στρατιώτης, έπαιζε σημαντικότατο ρόλο! Και Θεέ μου! Θεέ μου! Από μια πόρτα, από την Κερκόπορτα είχαν μπει λίγοι Τούρκοι και σήκωσαν μία και μοναδική σημαία απάνω στα τειχιά μας!
Ουρλιαχτά ακούστηκαν, ενός πανικού, που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε, αν έμενε στη θέση του ο Ιουστινιάνη, αν δε λαβωνόταν, αν, αν…
Με τη δύναμη όλων των γενεών των Ελλήνων ρίχτηκε στη μάχη τώρα ο ίδιος ο τελευταίος βασιλέας μας. Σήκωνε το σπαθί του και όταν το κατέβαζε απλώνονταν σωρός οι Τούρκοι, που βλέποντας πως κάτι συνέβαινε ξανατρέξαν με καινούργια ορμή στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού, εκεί που πολεμούσε σαν το λιοντάρι ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος! Στο πιο αδύναμο μέρος της άμυνας!
Ο πανικός απλωνόταν, οι στρατιώτες του Ιουστινιάνη έφευγαν αν και απολύτως ζωτικοί για την άμυνα! "Οι Τούρκοι, οι Τούρκοι" ακούγονταν ακόμα πιο πολλές φωνές πανικού, βλέποντας το λυσσασμένο κύμα των Γενιτσάρων να σπάει τις αφύλακτες πια θέσεις των ανδρών του Ιουστινιάνι και να περικυκλώνει τον Αυτοκράτορα, που πολεμούσε με όλη τη δύναμη της ψυχής του, με όλη την πνοή της ανδρείας του!
"Εάλωωω! Η Πόλις εάλωωωω"!
Δάκρυα σπαραγμού βγήκαν από τα σωθικά του σαν άκουσε εκείνο το "εάλω"… Η Πόλη του, ό,τι αγάπησε, αυτό για το οποίο τόσο πάλεψε και ξαγρύπνησε, αυτή για την οποία διέπραξε τη μεγάλη ασέβεια, η Πόλη του Θεέ μου "εάλω"! Γύρισε κατάκοπος το κεφάλι του ο Κωνσταντίνος… Ήταν πια ολομόναχος! Όλοι σχεδόν γύρω του είχαν πέσει σαν ήρωες! Ως Έλληνες! "Δεν υπάρχει κανείς Χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι;" φώναξε με όλη τη δύναμή του καθώς το σπαθί του κατέβαινε με ορμή σε ένα Γενίτσαρο που ούρλιαξε από το πόνο, φοβούμενος μην πέσει ζωντανός στα χέρια των σκυλιών! Αστραπή πέρασε από το νου του το αίτημα που είχε ζητήσει από το Χριστό, το βράδυ όταν Μεταλάμβανε και γύρεψε συγχώρηση. Και σαν απάντηση ήρθε τότε ένα δυνατό χτύπημα που του έκοψε την ανάσα! Ένας Γενίτσαρος τον είχε λαβώσει πισώπλατα! "Εάλω η Πόλιςςςς" ακούστηκε μακάβρια η σπαραχτική φωνή. Και όπλισε με τέτοια δύναμη τον βασιλέα, που γύρισε τραυματισμένος και με μια σπαθιά πήρε το κεφάλι του άτιμου που τον χτύπησε!
Καινούριο κύμα Τούρκων χίμηξε από τα χαλάσματα μέσα! Όσοι είχαν απομείνει πάλευαν τώρα 1 με 20!
Μακάρι να μπορούσε εκεί να είναι όλη η Ελλάδα, όλες οι γενιές, να δουν τι θα πει πατρίδα, να δουν τι θα πει Πίστη, να δουν τι θα πει ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!!! Μακάρι να ήταν εκεί όλα τα Έθνη, για να ξέρουν, για να τρέμουν από δέος, για να βουρκώνουν τα μάτια τους όταν θα λένε Ελλάδα και Ρωμιοσύνη, όταν θα μιλούν για Κωνσταντινούπολη και για Ιστορία της Ανθρωπότητος! Μακάρι να ήταν εκεί όλοι οι Δάσκαλοι, όλοι οι Εκπαιδευτικοί της Ελλάδας και του Κόσμου, για να διδάσκουν στα παιδιά της γης, τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε μόνος του ο Ελληνισμός, αιώνες, για να κρατήσει τον Ισλαμισμό και τον Τουρκισμό έξω από την Ευρώπη, μακριά από τη Δύση, για να μπορούν εκείνοι, να είναι σήμερα εφευρέτες και καλλιτέχνες και χορευτές και διανοούμενοι και εύποροι και έμποροι και αφέντες. Πάλι σήκωσε το σπαθί ο Κωνσταντίνος! Πάλι πολεμούσε για την Πίστη, όπως είχε πει στον τελευταίο λόγο του και για την Πατρίδα! Ζωτικές αξίες που θα επαναλάμβανε 400 χρόνια αργότερα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης! Γιατί αυτό και το ίδιο είναι τούτο το Γένος στους αιώνες! Μακριά από το Χριστό χάνεται και κοντά Του ξαναγεννιέται!
Γέμισε ο τόπος τούρκικα σαρίκια! Ένα δόρυ σφενδονίστηκε καταπάνω του και τον ήβρε τον ΗΡΩΑ στο στήθος! Χαλάρωσε η λαβή του! Λύγισαν τα γόνατα! Τα μάτια του έγιναν βαριά! Οι φωνές έπαψαν να ακούγονται! Τα ουρλιαχτά πια δεν τον άγγιζαν! Ο Αετός φτερούγιζε για τα ουράνια! Να βάλει μετάνοια πια μπροστά στον ολόλαμπρο θρόνο του Υψίστου Βασιλέως, να σμίξει με τους παλιούς ήρωες, που τον περίμεναν δακρυσμένοι στα ουράνια, κάτω από το Θρόνο του Κυρίου της Ζωής και της Ανάστασης! Είχαν προλάβει με απανωτές τους Πρεσβείες, με μπροστάρισα την ίδια τη Βασίλισσα των Αγγέλων και είχαν αποσπάσει τη μεγάλη και βεβαία υπόσχεσή Του.

ΣΦΑΓΕΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Ο Κύπριος Άγιος Φιλούμενος που κατακρεούργησαν οι σιωνιστές Εβραίοι το 1979-The Cypriot Saint Philoumenos who was massacred by Zionist Jews in 1979
Ο άγιος ιερομάρτυρας του 20ού αιώνος Φιλούμενος ο Κύπριος καταγόταν από το χωριό Ορούντα της επαρχίας Μόρφου. Από μικρός μαζί με τον αδελφό του Ελπίδιο μαθήτευε κοντά στη γιαγιά του Λωξάντρα τα ιερά γράμματα του Χριστού. Ο άγιος κάποια στιγμή μαζί με τον αδελφό του πηγαίνουν στη Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και εκεί μένουν πέντε χρόνια. Ακολούθως πηγαίνουν στα Ιεροσόλυμα. Ο άγιος Φιλούμενος έμεινε στα Ιεροσόλυμα 46 χρόνια. Ο άγιος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από φανατικούς σιωνιστές Εβραίους οι οποίοι τον κατακρεούργησαν την ώρα του εσπερινού στο Φρέαρ του Ιακώβ στο οποίο διέμενε, πιστός φύλακας αγίων τόπων και τρόπων αιωνίων. Η Εκκλησία της Κύπρου και ιδιαιτέρως η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου σήμερα εορτάζει τη μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Φιλουμένου του νέου, του Κυπρίου. Ο νεομάρτυς αυτός γεννήθηκε το 1913 και ήταν παιδί του Γεωργίου και της Μαγδαληνής Χασάπη ή Ουρουντιώτη, καθώς και ο δίδυμος αδελφός του αρχιμανδρίτη Ελπιδίου. Οι γονείς του αν και κατάγονταν από το χωριό Ορούντα της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, έμεναν στην ενορία του Αγίου Σάββα στη Λευκωσία, αφού ο πατέρας του αγίου είχε δικό του πανδοχείο και φούρνο. Μαζί με τον αδελφό του Ελπίδιο έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο για προσευχή και διάβαζαν Βίους Αγίων, από όπου ιδιαιτέρως τους συγκίνησε ο βίος του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτη, που κατά κάποιον τρόπο επέδρασε πάνω τους, ώστε να θέλουν να ακολουθήσουν τον μοναχικό βίο. Επίσης, εκτός από τη μητέρα τους, ιδιαίτερη επίδραση στο να αποκτήσουν εκκλησιαστική και ορθόδοξη συνείδηση είχε πάνω τους και η γιαγιά τους Λωξάντρα. Σε ηλικία 14 ετών τα δύο αδέλφια πηγαίνουν στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και μετά στα Ιεροσόλυμα, όπου φοιτούν στο εκεί Γυμνάσιο. Αποφοιτώντας από το Γυμνάσιο το 1939 ο μεν Ελπίδιος υπηρέτησε ως πρεσβύτερος σε διάφορους τόπους και εκοιμήθη στις 29 Νοεμβρίου 1983.
Ο δε Φιλούμενος παρέμεινε στα Ιεροσόλυμα και το 1979 διορίστηκε υπεύθυνος στο Φρέαρ του Ιακώβ. Όπου, εκεί το Νοέμβριο του 1979 την ώρα που ο άγιος τελούσε τον Εσπερινό, τον δολοφόνησαν με τσεκούρι φανατικοί Εβραίοι.Μια εβδομάδα πριν, μια ομάδα φανατικών σιωνιστών πήγε στο μοναστήρι του Φρέαρ του Ιακώβ, ισχυριζόμενοι ότι ήταν Εβραϊκός ιερός τόπος και απαιτώντας όπως όλοι οι Σταυροί και οι εικόνες να απομακρυνθούν. Βέβαια, ο άγιος επεσήμανε ότι το πάτωμα στο οποίο ήταν τώρα είχε κατασκευαστεί από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο πριν από το 331 μ.Χ. και ότι χρησιμοποιήθηκε ως Ορθόδοξος Χριστιανικός ιερός τόπος για δεκαέξι αιώνες πριν το ισραηλινό κράτος έχει δημιουργηθεί, και ότι ήταν στα χέρια των Σαμαρειτών οκτώ αιώνες πριν από αυτό, (το υπόλοιπο του αρχικού ναού είχε καταστραφεί κατά την εισβολή του Σάχη Χοσράν Παρνίς στον έβδομο αιώνα, κατά την οποία οι Εβραίοι είχαν σφαγιάσει όλους τους Χριστιανούς της Ιερουσαλήμ.) Η ομάδα έφυγε με απειλές, ύβρεις και αισχρότητες του είδους που οι ντόπιο χριστιανοί υποφέρουν τακτικά. Μετά από λίγες μέρες, στις 29 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας χειμαρρώδης νεροποντής, μια ομάδα σιωνιστών γύρισε στο μοναστήρι. Ο άγιος είχε ήδη βάλει το πετραχήλι του για τον Εσπερινό. Η αποσπασματική κοπή των τριών δακτύλων με το οποίο έκανε το σημείο του Σταυρού του έδειξε ότι είχε βασανιστεί σε μια προσπάθεια να τον κάνουν να αρνηθεί την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη.Το πρόσωπο του είχε χαραχθεί άγρια στη μορφή του Σταυρού.
Η εκκλησία και ιερά σκεύη είχαν όλα καταστραφεί από την διάπραξη της ιεροσυλίας.Το σκήνωμα του αγίου παραδόθηκε στους ορθοδόξους μετά από 6 μέρες, αλλά διατηρούσε την ευκαμψία του και ετάφη στο κοιμητήριο της Αγίας Σιών. Μετά από τέσσερα χρόνια στην ανακομιδή των ιερών του λειψάνων, το σώμα βρέθηκε άφθαρτο και ευωδίαζε. Τότε, έκλεισαν τον τάφο και τον ξανάνοιξαν τα Χριστούγεννα του 1984, οπότε το ιερό σκήνος διατηρούσε μερική αφθαρσία και το τοποθέτησαν σε υάλινη λειψανοθήκη στο βόρειο τμήμα του ιερού βήματος στο ναό της Αγίας Σιών.O ιερομάρτυς Φιλούμενος συγκαταλέκθηκε μεταξύ των αγίων της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων στις 30 Αυγούστου του 2008, οπότε και το άφθορο άγιο σκήνωμα του μεταφέρθηκε στο προσκύνημα του φρέατος του Ιακώβ όπου και μαρτύρησε για την αγάπη του Χριστού. Η μνήμη του τιμάται την 29η Νοεμβρίου, εξαιρέτως Δε στην κοινότητα της Ορούντας με παννύχιο αγρυπνία.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

http://www.youtube.com/watch?v=fFT5j60sN4A
http://www.youtube.com/watch?v=wAEoW5Ohe6o&feature=related

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να Φυλάσσουμε αμετακίνητα και απαραχάρακτα όσα οι Απόστολοι εδίδαξαν και οι Πατέρες όρισαν και εθέσπισαν. Αποδεχόμαστε όσα αποδέχονται και καταδικάζουμε όσα κατεδίκασαν.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥΟμάδα ανώτερων αξιωματούχων χωρις 'ονοματεπώνυμο'του Αμερικανικού Κογκρέσου, με πρακτορικές και μυστικές διαθέσεις λόγο του έργου του Αρχιεπισκόπου για τον αγώνα των κατεχομένων,βρίσκονται στην Κύπρο για σειρά επαφών,τους δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.Ο Μακαριώτατος αφού εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση, τους καλωσόρισε στην Κύπρο και ειδικότερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, «το θρησκευτικό κέντρο του νησιού μας», όπως είπε και στην συνέχεια τους ενημέρωσε ενδελεχώς για τις θέσεις της Εκκλησίας στο κυπριακό.

«Εκείνο που θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους είναι ότι στην Κύπρο ποτέ δεν είχαμε θρησκευτικό πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους και ζούσαμε αρμονικότατα μέσα στους αιώνες» τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος, για να υπογραμμίσει ακολούθως την μετοχή αμφοτέρων των ανθρώπων των δύο κοινοτήτων στις χαρές και τις λύπες, στις γιορτές και τα πανηγύρια των δύο θρησκειών.
Το πρόβλημα μας είναι η εισβολή και η κατοχή του 37% της πατρίδας μας, από τις Τουρκικές δυνάμεις εισβολής», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος. «Έχουν ξεχάσει πολλοί ότι έχουν εκδιωχθεί 180.000 από τις 700.000 του πληθυσμού μας από τα σπίτια και τις περιουσίες τους και είναι πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα», σημείωσε.
Στην συνέχεια, ο Κύπρου Χρυσόστομος, εξήγησε στους καλεσμένους του το ρόλο της Εκκλησίας στην ιστορική πορεία του Κυπριακού λαού και ότι σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς απετέλεσε το μοναδικό αποκούμπι του στον αγώνα για φυσική και εθνική επιβίωση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


H Mη Κυβερνητική Οργάνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων "Ρωμηοσύνη" ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα "Η Ρωμηοσύνη διαμέσου των αιώνων", που θα λάβει χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου 2009.
Παρουσία της Αυτού Θειοτάτης Μακαριώτητος Πατριάρχου Ιεροσολύμων κκ. Θεοφίλου του Γ΄, διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναδείξουν τη σημασία της Ρωμηοσύνης ως πραγματικότητας και αλήθειας.
Θα παρουσιάσουν τη βαθιά σχέση της με την Ορθοδοξία, τα Πανάγια Προσκυνήματα, την Ομογένεια και την τέχνη. Επίσης θα αναφερθούν στη λογοτεχνική πρόσληψη της Ρωμηοσύνης και την παρουσία της στο σύγχρονο γίγνεσθαι.
Χαιρετισμός
Στούς δυσχειμέρους αὐτούς καιρούς, εἰς τούς ὁποίους αἱ ἀνθρώπιναι κοινωνίαι διέρχονται κρίσιν ταυτότητος καί ἔντονον προβληματισμόν διά τήν περαιτέρω πορείαν τῆς ἀνθρωπότητος, ἀποτελεῖ χρέος πάντων τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, ἰδίως τῶν Ρωμηῶν ἀνεξαρτήτως γλώσσης, ἡ urbi et orbi διακήρυξις τῆς φοβερᾶς θεϊκῆς δυνάμεως καί τῶν «ἀποκρύφων θησαυρῶν τῆς σοφίας καί τῆς γνώσεως», τά ὁποία εὑρίσκονται εἰς τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, τό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, κεκρυμμένα μέν ὑπό τήν ἀφάνειαν καί δῆθεν ἀδυναμίαν τῆς ὀρθοδόξου ὁμολογίας καί ἐμπολιτεύσεως, ὡς ὑπό «ὀστράκινον σκεῦος», ἀποτελοῦντα ὅμως τήν μόνην πηγήν ἐνυποστάτου - ὑπαρκτῆς καί «ἁπτῆς», δηλαδή - θεραπείας, ἐλπίδος, εἰρήνης, παρακλήσεως, ἁγιασμοῦ καί θεώσεως, μόνην πηγήν πάντων ὅσα ἐστίν «ἀληθῆ, σεμνά, δίκαια, ἁγνά, προσφιλῆ καί εὔφημα», ὅσα ἐστίν «ἀρετή καί ἔπαινος» τοῖς ἀνθρώποις..............http://www.romiosini.org.gr/

ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ


«Λαβωμένη» Μοσάντ .Η Μοσάντ εδώ και δύο μήνες δέχεται απανωτά πλήγματα στο δίκτυο κατασκόπων που έχτιζε εδώ και 25 χρόνια στον Λίβανο. Εχει καταφέρει ύστερα από «πολύ κόπο και υπομονή και λεπτομερή σχεδιασμό» να στρατολογήσει Λιβανέζους και Παλαιστίνιους και να τους οργανώσει μέσα σ' ένα δίκτυο που επεκτεινόταν σε όλη την επικράτεια της χώρας και να αποτελείται από πολλά επαγγέλματα. Αρκετοί μάλιστα από τους κατασκόπους είχαν φτάσει σε υψηλά και κομβικά πόστα στον κρατικό μηχανισμό της χώρας και στο κομματικό σύστημα της χώρας. Ενας επιτελάρχης κοινωνιολόγος του κόμματος του Χαράρι, ένας πρώην διευθυντής του τμήματος διαβατηρίων στη γενική διεύθυνση και διεύθυνση αλλοδαπών, ένας έμπορος αυτοκινήτων, προμηθευτής 4x4 της Χεσμπολάχ. Η διάλυση του δικτύου, και μάλιστα στην πιο επικίνδυνη χώρα που συνορεύει με το Ισραήλ, δεν είναι καθόλου μια εύκολη υπόθεση. Χρειάστηκε η συνεργασία των λιβανικών μυστικών υπηρεσίων και της ειδικής μονάδας αντικατασκοπίας της Χεσμπολάχ. Αυτό φαίνεται ενόχλησε τη Μοσάντ. Αυτή τη συνεργασία ήθελε η Μοσάντ να διαλύσει κατασκευάζοντας μια ερασιτεχνική ιστορία. *
Ο ηγέτης των Δρούζων, Ουαλίντ Τζουμπλάτ, πρωταγωνιστής υπέρ της σύστασης του Δικαστηρίου και πολέμιος της Συρίας και της Χεσμπολάχ, κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ ότι «βρίσκεται πίσω από το δημοσίευμα και την ιστορία», γιατί «ήθελε να διχάσει τους Λιβανέζους», είπε σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη πρωτεύουσα Βηρυτό, παρουσία του Σάαντ Χαρίρι και όλων των κομμάτων της φιλοδυτικής συμμαχίας. Ο Δρούζος ηγέτης δεν σταμάτησε εκεί, αλλά παρομοίασε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού με τη σφαγή εκείνη που κατεγράφη στη σύγχρονη ιστορία του Λιβάνου ως «το γεγονός» που άναψε το φιτίλι του εμφυλίου πολέμου. Το γεγονός έγινε γνωστό και ως «Λεωφορείο Εϊν Ρουμάνα». Το ματωμένο λεωφορείο μετέφερε στις 13/4/1975 Παλαιστινίους πρόσφυγες και κατευθυνόταν προς το καταυλισμό Ταλ Αλ-Ζάταρ. Λίγο πριν φτάσει, στη περιοχή «Εϊν Ρουμάνα» είχαν στήσει ενέδρα χριστιανοί φαλαγγίτες. Μόλις έφτασε κοντά τους, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 26 από τους επιβάτες του. Οι δύο σώθηκαν επειδή κρύφτηκαν κάτω από τα πτώματα. Ο Δρούζος ηγέτης συμφώνησε ίσως για πρώτη φορά με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ότι το Ισραήλ «θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την προσπάθεια διάλυσης του δικτύου της ισραηλινής Μοσάντ στον Λίβανο».

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η δράση των αιρέσεων που πλήττουν τους δημοκρατικούς μηχανισμούς και δημιουργούν αντιεξουσία, με τη διείσδυσή τους στους πολιτικούς κύκλους, στη διοίκηση, στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, στην εκπαίδευση.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που από γεωστρατηγική άποψη αποτελεί "κλειδί" στις σχέσεις Ανατολής και Δύσης σχετικά με όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την κρίση στη Γιουγκοσλαβία
. Είναι μια χώρα - γέφυρα ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή και πιστεύω ότι σήμερα μπορεί να έχει στις διεθνείς σχέσεις ένα ουσιαστικό ρόλο σε πολλά ζητήματα. Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον μου για τη δράση των αιρέσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο εκτιμώ ότι οι σχέσεις που η Σαϊεντολογία ανέπτυξε με διάφορες δομές στην Ελλάδα είναι σημαντικές. Υπενθυμίζω υποθέσεις όπως η ανακάλυψη στην έδρα της Σαϊεντολογίας στην Ελλάδα ντοκουμέντων που απορρέουν από ελληνικά επιτελεία και που αφορούσαν υποθέσεις κατασκοπείας. Ξέρουμε ότι η Σαϊεντολογία διατηρούσε δεσμούς με την τουρκική προϊσλαμιστική οργάνωση «Γκρίζοι λύκοι». Υπάρχουν ντοκουμέντα της Σαϊεντολογίας που αναφέρονται στις σχέσεις της με τη CIA για να αντικρουστούν κινήματα αντίθετα με τις αιρέσεις στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που συναντάμε παντού στην Ευρώπη, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, και που δείχνει τον εξαιρετικά νοσηρό και αντιδημοκρατικό ρόλο που μπορούν να έχουν ορισμένες οργανώσεις. Στα άρθρα σας αναφέρετε ότι οι αιρέσεις έχουν δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο που υποστηρίζεται οικονομικά από πολυεθνικές, ενώ παράλληλα καλύπτεται και σε πολιτικό επίπεδο.
Η δομή των δικτύων
Μπορούμε να προσδιορίσουμε άξονες δυναμικής που τροφοδοτούν τις αιρέσεις, αλλά δεν υφίσταται πυραμιδική δομή. Υπάρχει σήμερα μια παγκοσμιοποίηση των ολοκληρωτικών κινημάτων, όπως επίσης και παγκοσμιοποίηση των εγκληματικών οργανώσεων. Τα δύο, άλλωστε, είναι συχνά αλληλένδετα. Σε ορισμένες ηπείρους βρίσκουμε δίκτυα που δρουν επί μερικά χρόνια και διαλύονται, εξαρθρώνονται ή αντιπαρατίθενται, όπως στα κινήματα της άκρας Δεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είτε κινήματα που ενεργούν με τρόπο ακόμα πιο διεθνικό. Υπάρχουν π.χ. διασυνδέσεις ξεκάθαρες ανάμεσα στην ιαπωνική αίρεση Σαγκακακάι - Νισιρέν Σοντσού και τη "Μιτσουμπίτσι". Στη Γαλλία, υπηρεσίες των μυστικών υπηρεσιών και της εθνικής άμυνας αποκάλυψαν κοινές στρατηγικές ανάμεσα στις δύο αυτές δομές».
Ο στόχος των πολυεθνικών οργανώσεων που υποστηρίζουν τις αιρέσεις
Υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι, ανάλογα με τις εποχές. Παρατηρούμε εποχικά φαινόμενα, όπως στη Γερμανία π.χ., όταν το ακροδεξιό κόμμα του Σονεμπέρ πήρε αντιατλαντικές και αντιαμερικανικές θέσεις. Σε σύσκεψη που έγινε από την αίρεση Μουν και την ακροδεξιά πολιτική της δομή Κάουζα, με συμμετοχή της γαλλικής ομώνυμης αίρεσης και μελών του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί ειδική δράση για την εξουδετέρωση της αντιατλαντικής τάσης στο γερμανικό κόμμα. Την εποχή του ψυχρού πολέμου, στο όνομα του αντικομμουνισμού οι ΗΠΑ και οι αντικομμουνιστικές δομές της επεδίωξαν να επιβληθούν στον ιδεολογικό αγώνα. Στην πολιτική τους αυτή στηρίχθηκαν από αιρέσεις, είτε υποστήριξαν και αναβίωσαν οργανώσεις όπως η ιαπωνική Νισρέν Σοντσού το 1954 και ναζιστικά κινήματα στη Γερμανία.Υπάρχουν επίσης στόχοι μακροπρόθεσμης δράσης· όπως στις ΗΠΑ το πόρισμα που εκπονήθηκε στην αρχή της δεκαετίας του 1980 από μέλη της διοίκησης του Ρίγκαν, πράκτορες της CIA και πανεπιστημιακούς, με τίτλο "Οι αμερικανικές σχέσεις Βορρά-Νότου, ασπίδα και ξίφος για την κατάκτηση του κόσμου".
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποβλέπει στο να εγκαταστήσει την αμερικανική υπεροχή σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πόρισμα αυτό προτείνει τη χρησιμοποίηση των αιρέσεων για τη διάδοση του μοντέλου αμερικανικής ζωής στην κατανάλωση και την προώθηση αμερικανικών προϊόντων. Οι αιρέσεις των διαμαρτυρόμενων οργανώσεων στις ΗΠΑ ασκούν μια ξέφρενη πολιτική διάδοσης του αμερικανικού τρόπου ζωής και εξαγωγής αυτού του μοντέλου. Ορισμένα λόμπι και προσωπικότητες από το χώρο της διπλωματίας, της οικονομίας, της πληροφορικής, της πολιτικής, της διοίκησης, της εκπαίδευσης, του θεάματος συμμετέχουν στο κίνημα, που αποσκοπεί στο να επιβάλει τις αμερικανικές αξίες μέσω της παγκοσμιοποίησης. Διακεκριμένες προσωπικότητες είναι μέλη της Σαϊεντολογίας, της Σαγκακακάι, της γαλλικής οργάνωσης Νέα Ακρόπολη.

ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ


Σε συνέχεια της επιτυχίας που γνώρισε η άσκηση σε αμφίβιες επιχειρήσεις Ιερός Λόχος 2008 καθώς η επιτακτική αναγκή για εκπαίδευση σε περιβάλον που ο Ε.Σ. θα αναγκαστεί να επιχειρήσει και σε τακτικές και ικανότητες που ο έλληνας οπλίτης πρέπει να γνωρίζει , αν και ο Ε.Σ. δεν παρέχει καμία εκπαίδευση , η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. καθιέρωσε σαν ετήσια πιθανόν και εξαμηνιαία την ΤΑΜΣ Ιερός Λόχος. H άσκηση διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 19-20/04 στην περιοχή της Ουρανούπολης Χαλκιδικής. Τα ασκούμενα μέλη συγκεντρώθηκαν νωρίς το Σάββατο για να εξασκηθούν σε πρακτικό επίπεδο σε αντικείμενα αμφιβίων επιχειρήσεων όπως τα διδάχτικαν την προηγούμενη Τετάρτη σε σχολείο που διοργανώθηκε στην λέσχη από τον Εφ.Ανθλγο.(ΠΖΝ) Γ.Ν. Τα σχολείο κάλυψε θέματα όπως επιβίβαση αποβίβαση ομάδας κρούσης σε ελαστική λέμβο, θέσεις και ασφάλιση κατά την πλεύση, προσέγγιση και εξασφάλιση ακτής, ανάπτυξη ομάδας κ.α.Το σενάριο περιελάμβανε καταστροφή εχθρικού ραντάρ επιτήρησης επιφανείας εγκατεστημένου επι μικρονήσου από ομάδα κρούσης επί τριών ελαστικών λέμβων, το ραντάρ προστατευόταν από διμοιρία του εχθρού που κάλυπτε με περίπολα και τις ακτές.
Η άσκηση ουσιαστικά ξεκίνησε από το προηγούμενο βράδυ όταν ένα φουσκωτό αποβίβασε σε ερημική παραλία στοιχείο ελευθέρων σκοπευτών με σκοπό να αναγνωρίσουν τις ακτές, τα δρομολόγια και τον στόχο.Το κυρίως σκέλος ξεκίνησε με το τελευταίο φως της ημέρας και με πίεση χρόνου καθώς το φεγγάρι ήταν γεμάτο την ημέρα της άσκησης και η ομάδα κρούσης είχε ένα "παράθυρο"τριών ωρών για να ολοκληρώσει την αποστολή πριν γίνει η νύχτα μέρα.Οι λέμβοι ξεκίνησαν από ακτή στην Ουρανούπολη και αφού ήρθαν σε επαφή μέσω VHF με το στοιχείο ελ.σκοπευτών κατευθύνθηκαν πρός επιλεγμένη ακτή της νήσου Αρτεμις μια απόσταση 3 ν.μ.
Σε απόσταση 300μ. από την βόρεια ακτή "εριξαν" ζευγάρι ανιχνευτών θαλάσσης το όποιο αναγνώρισε, ασφάλισε και κατεύθυνε με υπέρυθρο στροβοσκοπικό την όμαδα κρούσης ή οποία κωπηλατόντας αθόρυβα αποβιβάστηκε ασφάλισε την ακτή και κινήθηκε πρός σημείο ραντεβού με το στοιχείο ελ.σκοπευτών/παρατηρητών όπου ενημερώθηκε για τον στόχο και την φρουρά του.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Ύπουλες και σκόπιμες οι κινήσεις του Βατικανού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Όλοι υπέρ του Αγίου Όρους», διοργάνωσε και πραγματοποίησε στη Ρώμη,
στις 23 Μαΐου, την όγδοη Διεθνή Συνάντηση για τη μελέτη του πολιτισμού και της πνευματικότητας του Αγίου Όρους.
Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε με θέμα «Μοναχισμός του Αγίου Όρους, μεταξύ πνευματικότητας και ιστορίας: από τον Άγιο Αθανάσιο μέχρι την άλωση της Κωνσταντινούπολης».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, του ευρωπαϊκού ιδρύματος «Ντράγκαν», της ιταλικής περιοχής Λάτσιο, ρωμαϊκής επαρχίας, του δήμου της Ρώμης, της πρεσβείας της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, τη Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας.
Ο Σύλλογος «Όλοι υπέρ του Αγίου Όρους» ιδρύθηκε με σκοπό μια νέα αντίληψη της πνευματικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως εκδρομές, επισκέψεις, εκθέσεις, συναντήσεις, εκδόσεις, κ.α.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι Rokkavinone στο Φόρουμ του Τραϊανού, στη Ρώμη, με την ευλογία της Επιστασίας του Αγίου Όρους, δηλαδή το εκτελεστικό όργανο της μοναστικής χερσονήσου, καθώς και με την πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου.

Ύπουλες και πονηρές προσεγγίσεις του Βατικανού στο Άγιο Όρος με κεντρική ιδέα την άλωση του. Η μόνη και δογματική σκέψη της Ρώμης είναι το πώς θα πέσει το ορθόδοξο κάστρο που λέγεται Άγιο Όρος, συνοδευόμενο από ένα μπαράζ ενημερώσεων και εκθέσεων(Θεσσαλονίκη) και διαπολιτισμικών συνεδρίων με κεντρικό νόημα την ένωση των δυο εκκλησιών με οποιοδήποτε κόστος. Στην ιστορία επι πατριάρχου Βέκκου η μετάπεισει των μοναχών διαπράττονταν με βίαιο και απάνθρωπο τρόπο . Σήμερα με το ίδιο και αμείωτο μίσος πραγματοποιείται κεκαλυμμένη με διάφορα κάθε φορά προσωπεία. Με διαθρησκευτικά συνέδρια διατριβές ιερωμένων, προσχήματα οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσεις καθώς και από διαφόρους εκκλησιαστικούς πολιτισμικούς διεθνής συλλόγους. Το κεντρικό νόημα όλων αυτών των προσπαθειών, η υποταγή της Ορθοδοξίας μπροστά στο πρωτείων του παπά αλλά και άλλων όπως έχουμε αναφέρει παλαιοτέρα αιρεσιαρχικών διεκδικήσεων .
Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να Φυλάσσουμε αμετακίνητα και απαραχάρακτα όσα οι Απόστολοι εδίδαξαν και οι Πατέρες όρισαν και εθέσπισαν. Αποδεχόμαστε όσα αποδέχονται και καταδικάζουμε όσα κατεδίκασαν
.

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ένταση επικράτησε γύρω στις 11 το πρωί στη θέση Καραούλη, όπου βρίσκονται τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους, όταν πιστοί, φίλα προσκείμενοι προς την παλιά αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, προσπάθησαν να εισέλθουν στη μοναστική κοινότητα, πηδώντας από έναν τσιμεντένιο φράχτη για να παραστούν στη παραπάνω Μονή, ενόψει της γιορτής της Αναλήψεως.
Νωρίτερα, η ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους δεν τους χορήγησε διαμονητήρια, γεγονός που εξόργισε τους περίπου 30 πιστούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί.
Η κατάσταση έχει εκτονωθεί, ωστόσο στο σημείο παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε την ψεύτικη και λυκοποιμενική επιστολή προ ημερών των μοναχών της Νέας και παράνομης μονής Εσφιγμένου με τις ευλογιές του πατριάρχου και αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου.

(22/5/09).....Eίναι γνωστό ότι τα κτίρια της Μονής στο Άγιον Όρος τελούν υπό κατάληψη από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραμένουν σ’ αυτά, αλλά θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει προ πολλού από το Άγιον Όρος (σύμφωνα με αμετάκλητες αποφάσεις της Ιεράς Κοινότητος και του Συμβουλίου της Επικρατείας).
Παρά ταύτα οι ίδιοι εφοδιάζονται κανονικά με τρόφιμα και φάρμακα δια των πλοίων της συγκοινωνίας ή δια των εντός του Αγίου Όρους καταστημάτων, ενώ δεν εμποδίζονται καθόλου στην είσοδο και έξοδό τους από το Άγιον Όρος και από κανέναν......

Τι έχετε να πείτε για τα κατορθώματα σας π. Βαρθολομαίε ?
Εσείς τοποθετήσατε τραμπούκους μοναχούς αντίθετα στα λεγόμενα του καταστατικού χάρτη του Αγίου Όρους !

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ


Ειλικρινής ή όχι η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ότι «η εκδίωξη μειονοτήτων από την Τουρκία στο παρελθόν ήταν φασισμός»;

Πολιτικοί αναλυτές και μέλη της μειονότητας χαρακτηρίζουν «ιστορικό βήμα» την αυτοκριτική Ερντογάν, αλλά ζητούν έμπρακτες αποδείξεις. Από την άλλη, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «προσβολή του έθνους». Οι διωγμοί των Ρωμιών της Πόλης επανήλθαν στην επικαιρότητα με τη νέα δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν. «Εκδιώχθηκαν από τη χώρα μας αυτοί που είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα. Αυτό στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα μιας φασιστικής προσέγγισης. Κάναμε κι εμείς τέτοια λάθη». Ο πρωθυπουργός ενέπλεξε το ευαίσθητο θέμα των διώξεων των Ρωμιών προσπαθώντας να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι ξεπουλά τη χώρα στους Εβραίους επειδή τους αφήνει να κάνουν επενδύσεις στη χώρα.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Φεστιβάλ στον ιστορικό Ναό Αγίας Ειρήνης Κων/πολης .

Ο ιστορικός ναός της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη θα πλημμυρίσει με το υπέροχο ηχόχρωμα της φωνής της Φωτεινής Δάρρα, της μούσας σου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας της Πόλης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Η Φωτεινή Δάρρα θα ερμηνεύσει τραγούδια που θα χαρτογραφήσουν τόσο την παραδοσιακή, όσο και την έντεχνη ελληνική μουσική, κυρίως έργα των συνθετών: Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου καθώς και πολλά παραδοσιακά τραγούδια.
Στο ρεπερτόριο που θα παρουσιάσει θα περιλαμβάνονται και δύο πολύ γνωστά τουρκικά τραγούδια.
Ναι πολύ σωστά διαβάζεται στο σχετικό άρθρο, περιφρόνηση του ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης από την ίδια την ορθοδοξία και συγκεκριμένα από το οικουμενικό πατριαρχείο με τις ευλογίες του π. Βαρθολομαίου.
Κατά συρροή παραβάσεων των ιερών κανόνων της εκκλησίας μας και προσβολή της παραδόσεως της ορθόδοξης πιστής μας με την συγκατάθεση των σημερινών αρχόντων της. Προφανώς ο πατριάρχης γράφει την δικιά του ιστορία και παράδοση σε πολλά εκκλησιαστικά θέματα περί οικουμενισμού , παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη του Αγίου Όρους και έπειτα με μπουζούκια και βιολιά σε ορθόδοξες εκκλησίες ,που παρά την εγκατάλειψει και εξαθλίωση τις πολιτισμικής μας κληρονομιάς από το ίδιο το Τουρκικό κράτος η χαριστική βολή δίνεται από την ορθόδοξη πλευρά.
Η προσβολή αυτή συνοδεύεται με το παραπάνω δημοσίευμα σαν μια κανονική και πρέπον εκδήλωση με νόμιμο χαρακτήρα, χωρίς δισταγμούς απέναντι στο ορθόδοξο πλήρωμα αλλά και με μία απαξίωση των πιστεύω τους.
Οι αντιθέσεις στο αποκορύφωμα ,με την επικαιρότητα και τους εβραιοσιωνιστές καναλάρχες να θέτουν ένα ψευδές δημοσίευμα όσο αφόρα το σκίσιμο του κορανίου σαν μια από τις μεγαλύτερες προσβολές των λαθρομεταναστών και μουσουλμάνων ενώ στην αντίπερα όχθη οι ίδιοι οι ορθόδοξοι ηγέτες να προσβάλουν τα δικά μας σύμβολα σαν ένα συνήθης γεγονός.
Νιώθω την αυτοπροσβολή μου σαν ορθόδοξος χριστιανός να κάνω οποιαδήποτε έρευνα για εκκλησίες των κατεχομένων και της Μ.Ασίας οι οποίες μετατράπηκαν σε τζαμιά.
Ουσιαστικά το οικουμενικό πατριαρχείο νομιμοποιεί με αυτό τον τρόπο οποιαδήποτε μεταχείριση των ορθοδόξων εκκλησιών του παρελθόντος και του παρόντος σε μουσεία, εστίες εκδηλώσεων και άλλων προσβλητικών ενεργειών.

ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Ο UCK


Απαγωγές, εκτελέσεις, βασανιστήρια, αλλά και αφαιρέσεις ζωτικών οργάνων από αιχμαλώτους! Μια ιστορία από τα βάθη της κόλασης του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου αναδύεται με πολυετή καθυστέρηση στο προσκήνιο. UCK: Ο στρατός που κατατροπώθηκε από τους Σέρβους, αλλά κάποιοι άλλοι τον έβγαλαν νικητή. τα εγκλήματα που αποσιωπήθηκαν για να μην φανερωθεί η ταυτότητα αυτών που προστάτευαν τους φονιάδες.Η «Κ.Ε.» διαθέτει, πλέον, ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι περίπου 300 σέρβοι και τσιγγάνοι αγνοούμενοι του Κοσσυφοπεδίου θανατώθηκαν σε μυστικά στρατόπεδα του UCK στην Αλβανία, μήνες μετά το τέλος του πολέμου. Και συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων επιβεβαιώνουν ότι πολλοί από τους αιχμαλώτους δολοφονήθηκαν αφού πρώτα τους αφαιρέθηκαν ζωτικά όργανα, τα οποία προωθήθηκαν για παράνομες μεταμοσχεύσεις.Ο ογκώδης φάκελος με τα στοιχεία για τους σύγχρονους Μένγκελε βρίσκεται ήδη στα χέρια του σέρβου εισαγγελέα για εγκλήματα πολέμου, Βλαντιμίρ Βούκτσεβιτς, ο οποίος συγκέντρωσε 200 μαρτυρίες για τη βασανιστική πορεία των αγνοουμένων προς τον θάνατο, αγγίζοντας τους φυσικούς αυτουργούς του ανείπωτου εγκλήματος.Αναδεικνύονται έτσι και οι ευθύνες της διεθνούς κοινότητας, καθώς όλα τα παραπάνω έγιναν κάτω από τη μύτη των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων που επενέβησαν στο Κοσσυφοπέδιο στο όνομα της προστασίας του ντόπιου πληθυσμού από τις παραστρατιωτικές ορδές του Μιλόσεβιτς.
Η πορεία των θυμάτων1. Η συγκλονιστική υπόθεση έγινε γνωστή, μόλις στις 14 Απριλίου 2008, όταν κάποιες πληροφορίες ξεπήδησαν από το βιβλίο της πρώην εισαγγελέως του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, Κάρλα ντελ Πόντε («The Hunt. Me and the War criminals»), που αναφέρεται «στο κυνήγι» των εγκληματιών πολέμου.Εκεί, η συγγραφέας -που δεν μπορεί βεβαίως να κατηγορηθεί ως φιλοσέρβα- σημείωνε ότι αιχμάλωτοι Σέρβοι οδηγήθηκαν στην αλβανική πόλη Μπουρέλι, σε μυστική φυλακή, και από εκεί ορισμένοι οδηγήθηκαν σε ένα «κίτρινο σπίτι» στα περίχωρα, όπου τους έγινε η αφαίρεση των οργάνων. Τα όργανα φυγαδεύτηκαν από το αεροδρόμιο των Τιράνων και τα θύματα εκτελέστηκαν. Ομως η ελβετή εισαγγελέας δεν έδωσε κανένα άλλο στοιχείο. Αμέσως μετά, και για λόγους που δεν είναι κατανοητοί, το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών της απαγόρεψε κάθε δημόσια τοποθέτηση.Η Ντελ Πόντε υπηρετεί σήμερα στο Μπουένος Αϊρες, ως πρέσβειρα της Ελβετίας. Στην Ελβετία, ωστόσο, διαβιώνει μια πολυάριθμη κοινότητα Κοσοβάρων και ήταν η χώρα που φιλοξένησε χιλιάδες μετανάστες Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των οποίων και πολλά στελέχη του UCK που κατηγορήθηκαν ως εγκληματίες πολέμου και σήμερα βρίσκονται σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις στην Πρίστινα.2. Οι αρχές στην Πρίστινα αλλά και στα Τίρανα διέψευσαν, τότε, τα πάντα.Το «κίτρινο σπίτι», που τώρα είναι άσπρο. Εκεί στρέφονται οι έρευνες για τις αφαιρέσεις οργάνων.
Το «κίτρινο σπίτι», που τώρα είναι άσπρο. Εκεί στρέφονται οι έρευνες για τις αφαιρέσεις οργάνων.*Ομως ο αμερικανός, κροατικής καταγωγής πρώην δημοσιογράφος των «New York Times» Τσακ Σούντετσιτς, βοηθός της Ντελ Πόντε που συνυπογράφει το βιβλίο, όχι μόνο επιβεβαίωσε τις καταγγελίες αλλά δικαιολόγησε τη δημοσιοποίησή τους με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη»: «Το οφείλαμε στις οικογένειες των θυμάτων που περιμένουν τόσα χρόνια να μάθουν την τύχη των αγνοουμένων».Παρ' όλ' αυτά, ούτε ο ΟΗΕ, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε το Διεθνές Δικαστήριο συγκινήθηκαν. Αντιθέτως, ο εισαγγελέας Βούκτσεβιτς, δέκα ημέρες μετά, ξεκίνησε έρευνα και απευθύνθηκε αρχικά στην UNMIK. Ομως η προσωρινή αρχή του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο απάντησε εγγράφως (6 Ιουνίου 2008) ότι δεν έχει καμία πληροφορία και ότι δεν έχει διεξαγάγει σχετική έρευνα.3. Ομως ο Βούκτσεβιτς έμαθε πως υπήρχε πράγματι απόρρητη έρευνα της UNMIK από διεθνή πενταμελή ομάδα αξιωματούχων με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Χοσέ Πάμπλο Μπαραϊμπάρ.

ΡΩΣΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Η Ρωσία έχει μάθει πραγματικά από το παρελθόν και τα λάθη της. Η σχέση κράτους εκκλησίας είναι αξιοζήλευτη και βασικό εμπόδιο των σιωνιστικών σχεδίων σε πολιτικό και θρησκευτικό επίπεδο. Εμείς τι κάνουμε;

Τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλο Α’, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος
στην Μόσχα, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και η σύζυγός του.
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν, συνεχάρη τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο για την ονομαστική του εορτή, και του πρόσφερε δώρο μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν και την σύζυγο του, για τις πολύτιμες ευχές και το δώρο τους, είπε στον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν: «Το δώρο αυτό είναι πολύτιμο για μένα, γιατί ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος, είναι το σύμβολο της Ρωσίας και προστάτης της Μόσχας».
Ο Πατριάρχης συνεχίζοντας, είπε στον κ. Πούτιν χαρακτηριστικά «Εκτός αυτού, η εικόνα συμβολίζει την νίκη του καλού εναντίον του κακού».
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, πως το εθνόσημο της Ρωσίας με τον Άγιο Γεώργιο, με νόμο στις 20 Δεκεμβρίου του 2000, καθιερώθηκε από τον τότε Πρόεδρο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


Συζητάμε για ένα αμφισβητούμενο γεγονός περί το σκίσιμο του κορανίου, ενώ εν έτη 2009 υπάρχουν εκκλησίες που έχουν γίνει τζαμιά !!!

Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο είναι ένα έγκλημα. Μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού έχουν καταστραφεί και λεηλατηθεί εκκλησίες, νεκροταφεία θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία "Η καταστροφή πολιτιστικών αγαθών, ανεξάρτητα σε ποιό λαό ανήκει, είναι καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της ανθρωπότητας". Αυτό αναφέρει το προοίμιο της διεθνούς σύμβασης της Χάγης του 1954 για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε εμπόλεμες συρράξεις. Υιοθετήθηκε μάλιστα και η "μπλε ετικέτα", αντίστοιχη με το έμβλημα του "Ερυθρού Σταυρού", ή της "Ερυθράς Ημισελήνου", για την προστασία από καταστροφές και λεηλασίες σε περίπτωση πολέμου. Ελάχιστα ωστόσο βοήθησε στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο.
Επανειλημμένα η Ντ. Βέλε έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και λαθρεμπορίας εκκλησιαστικών κειμηλίων που αφαιρέθηκαν από ναούς της Βόρειας Κύπρου και βρέθηκαν αργότερα, ένα μέρος τους τουλάχιστον, στα χέρια αρχαιοκαπήλων.Υπεύθυνος είναι ο τουρκικός στρατός κατοχής"Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου είναι απίστευτη", λέει η αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης Άννα Μαραγκού. Μνημεία αραμαϊκά, ελληνικά, ρωμαϊκά και βυζαντινά , τα περισσότερα βρίσκονται στη Βόρεια Κύπρο. Περίπου 550 βυζαντινές εκκλησίες έχουν καταστραφεί εν μέρει ή ολοσχερώς. Δύο εκκλησίες έχουν εξαφανιστεί. Σχεδόν όλα τα ελληνο-ορθόδοξα νεκροταφεία έχουν συληθεί. Αφαιρέθηκαν οι σταυροί, συλήθηκαν οι τάφοι. Εκτιμώ ότι οι Τουρκοκύπριοι γνώριζαν, αλλά υπεύθυνος είναι ο τουρκικός στρατός κατοχής, διότι όλα συνέβησαν από το 1974 και μετά". Η λεηλασία της Παναγιάς ΚανακαριάςΜπολτασλί λέγεται ένα μικρό χωριό στην Καρπασία. Αυτό γράφει σήμερα η πινακίδα. Είναι το χωριό Λιθράγκωμη, αλλά καμία πινακίδα δεν αναφέρει πλέον το παλιό το όνομα. Εκεί βρίσκεται η Παναγιά της Κανακαριάς, ο αρχαιότερος ναός στην Κύπρο, όπως εξηγεί η δημοσιογράφος Μιχαέλα Γιάνσεν που παρακολουθεί την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο. "Είναι όλα καινούρια. Αυτή η ενημερωτική πινακίδα δεν υπήρχε την προηγούμενη φορά που ήμουνα εδώ», διαπιστώνει η κ. Γιάνσεν.
Η Παναγιά Κανακαριά, χτίστηκε στα τέλη του 5ου, αρχές του 6ου αιώνα. Τον 8ο αιώνα καταστράφηκε από Άραβες πειρατές και ξαναχτίστηκε. Το 12ο αιώνα καταστράφηκε από σεισμό, το 19ο αιώνα ενισχύθηκαν τα θεμέλια και ανανεώθηκε η σκεπή. Το μοναστήρι κτίστηκε το 18ο αιώνα. Αυτές είναι οι πληροφορίες που παίρνουν οι τουρίστες από τη νέα πινακίδα στο ναό.Δεν αναφέρεται λέξη για τα περίφημα ψηφιδωτά της Κανακαριάς, τα οποία έχουν στο μεταξύ λεηλατηθεί. "Λίγο μετά την εισβολή του 1974 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του ναού. Στο παλιό τμήμα εδώ ήταν τα μωσαϊκά από τον 5ο-αρχές του 6ου αιώνα. Έμειναν μόνο μερικά κομμάτια στην οροφή. Οι αρχαιοκάπηλοι κόλησαν χαρτί πάνω στο μωσαϊκό και το ξήλωσαν κυριολεκτικά", λέει η κ. Γιάνσεν.«Είναι η ιστορία μας» Αυτό έγινε το 1979. Είναι τα μωσαϊκά της Μαρίας με τον Ιησού στην αγκαλιά, οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ, καθώς και οι 12 Απόστολοι. Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα βρέθηκαν στην κατοχή του Τούρκου εμπόρου τέχνης Ντίκμεν στο Μόναχο.
Οι γερμανικές αρχές επέστρεψαν ένα μέρος μόνον, για τα υπόλοιπα υπάρχει δικαστική διένεξη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. "Φαίνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα αντικείμενα για μας έχουν και μία θρησκευτική αξία καθώς είναι πολιτιστικά αγαθά από τη βυζαντινή εποχή", λέει απογοητευμένος ο δικηγόρος της κυπριακής πλευράς Γιάννης Λαζάρου. Και ο Πέτρος Κληρίδης, Γενικός Εισαγγελέας της δημοκρατίας της Κύπρου προσθέτει ότι "για μας δεν είναι απλά κάποια πολιτιστικά αντικείμενα. Είναι η ιστορία μας. Δεν έχουμε πετρέλαιο, δεν είμαστε πλούσιοι. Αυτό που έχουμε είναι η ιστορία μας".K.Leukefeld/Γιώργος ΠαππάςΥπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδηςhttp://www.dw-world.de/dw/article/0,,4263474,00.html

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !

Σας αρέσει η γραμμούλα του χάρτη; Ελάτε να την πάρετε !
Με αποστολές καταστροφής εχθρικής αεροναυτικής δύναμης που σπεύδει να διασπάσει ναυτικό αποκλεισμό νήσου, συνεχίστηκε σήμερα η τουρκική άσκηση που έχει "μπλοκάρει" ως περιοχή επιχειρήσεων ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού. Η μεγαλύτερη τουρκική αεροναυτική αρμάδα που έχει εμφανιστεί εδώ και πολύ καιρό στο Αιγαίο συμμετέχει στην άσκηση "Θαλασσόλυκος" με μικτά σενάρια μάχης, όπως αποκλεισμός νήσου, κατάληψη βραχονησίδας από ειδικές δυνάμεις (στο κεντρικό-νότιο Αιγαίο συμμετέχουν και τουρκικές ειδικές δυνάμεις, όπως αποκάλυψε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί), προσβολή εχθρικών σκαφών με βλήματα επιφανείας κλπ. Όλες οι δραστηριότητες των Τούρκων παρακολουθούνται στενά από τις ελληνικές δυνάμεις και των τριών Κλάδων. Χαρακτηριστικό της εγρήγορσης του Π.Ν. είναι ότι κινητοποίησε και μονάδες επιφανείας οι οποίες δεν θα έπρεπε υπό νορμάλ συνθήκες να πλέουν, λόγω εκπαίδευσης, συντήρησης κλπ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Τι διαπράττει ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος παραβιάζοντας τους ιερούς κανόνες της ορθοδοξίας ;

Ιερόθεος: "Ιεροί Κανόνες και Νόμοι της Πολιτείας" Γράφει ο/η Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος.

1. Οι ιεροί Κανόνες δεν είναι νομικά κείμενα, παρά την νομοτεχνική τους διατύπωση, αλλά εκκλησιαστικά κείμενα που συνδέονται στενά με τα δόγματα-όρους και αποβλέπουν στην ενότητα της Εκκλησίας και την έκφραση του εκκλησιαστικού φρονήματος. Μόνον όταν συνδέσουμε τους Κανόνες με τον σκοπό των δογμάτων μπορούμε να τους ερμηνεύσουμε σωστά· διαφορετικά, τους παρερμηνεύουμε.
2. Η επίκληση των ιερών Κανόνων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και αποσπασματική. Δεν είναι δυνατόν να παραβαίνονται οι ιεροί Κανόνες, όταν προσκρούουν σε προσωπικά πάθη και σε προσωπικές επιλογές, και να τους επικαλούμαστε, όταν θέλουμε να ελέγξουμε αυτούς που είναι αντίθετοι στις απόψεις μας. Η όλη εκκλησιαστική ζωή πρέπει να ρυθμίζεται βάσει του γράμματος και ιδιαιτέρως του «πνεύματος» των ιερών Κανόνων.
Επί πλέον η δικαστική κρίση για Αρχιερείς δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τον τρόπο της εκλογής τους. Λέγεται αυτό γιατί πολλές φορές ενεργούμε κατά κοσμικό τρόπο στις εκλογές των Αρχιερέων και στη συνέχεια ή αμνηστεύουμε αντικανονικές ενέργειές τους ή κοπτόμαστε για την τήρηση των κανόνων, για να καλύψουμε διάφορες αντιεκκλησιαστικές πράξεις.
3. Οι ιεροί Κανόνες διακρίνονται από σεβασμό στο χάρισμα της Ιερωσύνης, όπως φαίνεται και στις ευχές της χειροτονίας, αλλά και από πνεύμα φιλανθρωπίας στους αμαρτάνοντες, όταν οι πράξεις τους δεν είναι καθαιρετικές της Ιερωσύνης. Αυτό σημαίνει ότι η λεγόμενη φιλανθρωπία δεν μπορεί να λειτουργή ανεξάρτητα από την αξία του χαρίσματος της Ιερωσύνης. Η προτροπή του Αποστόλου Παύλου « μη αμέλει του εν σοι χαρίσματος, ο εδόθη σοι διά προφητείας μετά επιθέσεως των χειρών του πρεσβυτερίου » (Α Τιμ. δ, 14) είναι χαρακτηριστική.
Για να μπορέση, όμως, κανείς να ισορροπήση τα πράγματα, μεταξύ χαρίσματος της Ιερωσύνης και φιλανθρωπίας, και να αντιληφθή το «πνεύμα» των ιερών Κανόνων, πρέπει ο ίδιος να έχη το χάρισμα των Πατέρων που τους θέσπισαν, να είναι και ως προς τον τρόπο «μέτοχος» των Αποστόλων και όχι μόνον «διάδοχος των θρόνων» τους. Αυτή είναι η αληθινή εκκλησιολογία και η έλλειψή της αποτελεί το μεγαλύτερο θεολογικό πρόβλημα στη σύγχρονη Εκκλησία.
4. Βέβαια, πρέπει να ενεργούμε κατά τους ιερούς Κανόνες. Αλλά όταν αρνούμαστε ή αδιαφορούμε να κρίνουμε εμείς βάσει των ιερών Κανόνων στον κατάλληλο καιρό, και κατά συνέπεια δημιουργούνται πολλά «εκκλησιαστικά καρκινώματα», δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε όταν επεμβαίνη η Πολιτεία για να διασφαλίση ακόμη και το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αυτού του εκκλησιαστικού πληρώματος. Ο Θεός ενεργεί ποικιλοτρόπως.
5. Απαιτείται τροποποίηση των αντικανονικών διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος και του τρόπου λειτουργίας των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων. Δεν πρέπει να αμνηστεύουμε τις αντικανονικές διατάξεις που έχουν οι εκκλησιαστικοί αυτοί νόμοι, από τον υπαρκτό ή ανύπαρκτο φόβο της μη διαταράξεως των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.
Επί τέλους, ας ζητήσουμε ή ας δεχθούμε από την Πολιτεία να λειτουργή η Εκκλησία κατά το κανονικό δίκαιο, χωρίς να μας διακατέχη το σύνδρομο του φόβου έναντι της Πολιτείας. Παράλληλα, ας ενεργούμε εμείς οι Κληρικοί και ιδίως οι Επίσκοποι βάσει των ιερών Κανόνων σε όλα τα επίπεδα της εκκλησιαστικής ζωής, για να μη φοβόμαστε την παρέμβαση της Πολιτείας.
Πολλοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο αποδόσεως της δικαιοσύνης στους Κληρικούς. Θεωρώ ότι θα πρέπει να ψηφισθή ένας νόμος από την Πολιτεία με πρόταση της Εκκλησίας, που θα δίνη την αρμοδιότητα στην Εκκλησία να δικάζη τους Κληρικούς της, όταν διαπράττουν κανονικά παραπτώματα, κατά το δικό της κανονικό δίκαιο.
Στο παρελθόν παρατηρήθηκαν διάφορες πρωτοβουλίες από εκκλησιαστικούς, πολιτικούς και νομικούς κύκλους στο θέμα αυτό, που όμως δεν ευοδώθηκαν.
Είναι καλό να ερευνηθούν τα αίτια της αποτυχίας των προσπαθειών αυτών και να τεθούν σε σωστά πλαίσια οι επόμενες κινήσεις μας, που θα λειτουργήσουν προς την ευκρινέστερη οριοθέτηση των σχέσεων εκκλησιαστικής και πολιτικής διοίκησης για να μη παρατηρούνται εκατέρωθεν εμπλοκές.

Διαβάζοντας το τι εστί ιερός κανόνας της ορθοδοξίας επισημαίνεται ότι οι χαρακτηρισμοί του ellinonea.blogspot.com για τον πατριάρχη Βαρθολομαίο σαν αιρεσιάρχη και προδότη των επτά οικουμενικών συνόδων δεν είναι και τόσο ακραίοι.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


Απο την Ιερά Μονή Παντοκράτορος

ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ
Με βάση τα λεχθέντα συνοπτικά, ομολογούμε και δια­κηρύσσουμε τά εξής:
1. Η μοναδική οδός αληθινής θεογνωσίας και σωτηρίας είναι η πίστη στην Αγία Τριάδα, στο σωτηριώδες έργο του ενανθρωπήσαντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και στην ιδρυθείσα από Αυτόν Μία, Αγία, Καθολική και Απο­στολική Εκκλησία.
2. Φυλάσσουμε αμετακίνητα και απαραχάρακτα όσα οι Απόστολοι εδίδαξαν και οι Πατέρες όρισαν και εθέσπισαν. Αποδεχόμαστε όσα αποδέχονται και καταδικάζουμε όσα κατεδίκασαν.
3. Από τις αρχαίες αιρέσεις, που επιβιώνουν μέχρι σήμε­ρα, καταδικάζουμε τον Μονοφυσιτισμό των Κοπτών, Συροϊακωβιτών και Αρμενίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δ' έν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου (451) και την διδα­σκαλία μεγάλων Αγίων Πατέρων, όπως του Αγίου Μα­ξίμου του Ομολογητού, του Αγίου Ιωάννου Δαμάσκη­νου, του Μ. Φωτίου, ως και των ύμνων της λατρείας.
4. Διακηρύσσουμε ότι ο Παπισμός είναι όχι μόνο αίρεση αλλά μήτρα αιρέσεων και πλανών. Σύνολος ο χορός των Πατέρων σε συνόδους, όπως η θεωρούμενη Η' Οικουμενική επί Μ. Φωτίου (879) και άλλες νεώτερες, αλλά και στα συγγράμματα τους καταδικάζουν τον Παπισμό ως αίρεση, διότι εκτός της εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος και εκ του Υιού (Filioque) παρήγαγε μέγα πλήθος πλανών, πα­λαιοτέρων και νεωτέρων.
5. Τα ίδια ισχύουν, σε μεγαλύτερο βαθμό, για τον Προ­τεσταντισμό, ο οποίος ως τέκνο του Παπισμού κληρονόμησε πολλές αιρέσεις, προσέθεσε όμως και πολλές δικές του.
6. Η νέα παναίρεση του 20ου αιώνος, ο Οικουμενισμός, προτεσταντικής κατ' αρχήν προελεύσεως, τώρα δε και πα­πικής ώς και «ορθοδόξου» αποδοχής είναι η χειρότερη αίρεση όλων των αιώνων. Στην διαχριστιανική του διάσταση προσβάλλει το δόγμα της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, διότι δέχεται ότι και οι αιρέσεις είναι εκκλησίες, νομιμοποιεί δηλαδή εκκλησιαστικά τις αιρέσεις. Καμμία εκκλησία κα­τά τους Οικουμενιστάς δεν δικαιούται να διεκδικήσει απο­κλειστικά για τον εαυτό της τον χαρακτήρα της καθολικής και αληθινής Εκκλησίας. Κάθε μία είναι μέρος της Εκκλη­σίας, όχι ολόκληρη η Εκκλησία. Όλες μαζί συναποτελούν την Εκκλησία. Το βάπτισμα σε οποιαδήποτε «εκκλησία» αναγνωρίζεται ώς έγκυρο. Η συμμετοχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», αυτή καθ' εαυτή, ως πράξη, σημαίνει απόρριψη της εκκλησιολογικής της αυτοσυνειδησίας, ως της Μιας, Αγίας, Κα­θολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, και υιοθέτηση αυτής της νέας εκκλησιολογίας του Οικουμενισμού. Στην διαθρησκειακή του διάσταση ο Οικουμενισμός θεωρεί ότι και οι θρησκείες του κόσμου αποτελούν οδούς σωτηρίας. Ο άνθρωπος σώζεται όχι μόνον έν Χριστώ μέσα στην Εκκλησία, αλλά και έκτος αυτής. Προσβάλλεται επο­μένως το θεμελιώδες δόγμα της μοναδικής εν τω κόσμω Αποκαλύψεως του Θεού εν τω προσώπω 'Ιησού Χριστού και της δια του έργου Αυτού μοναδικής δυνατότητος σωτη­ρίας.
7. Όσοι εκ των Ορθοδόξων, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί, δέχονται και κηρύσσουν την παναίρεση του Οικουμενισμού «γυμνή τή κεφαλή» θέτουν ουσιαστικώς εαυτούς εκτός της Εκκλησίας. Οι ανωτέρω έχουν μεγάλη ευθύνη, διότι α) αμφισβητούν έμπρακτα την ορθοδοξοπατερική μας Παράδοση και Πίστη·
β) σπέρνουν την αμφιβολία στιςκαρδιές του ποιμνίου και κλονίζουν πολλούς, οδηγώνταςτους σε διαιρέσεις και σχίσματα·γ) παρασύρουν μέρος τουποιμνίου στην πλάνη και μέσω αυτής στον πνευματικό όλεθρο. Διακηρύσσουμε λοιπόν ότι για τους λόγους αυτούςοι κινούμενοι σ'αυτήν την οικουμενιστική ανευθυνότητα,όποια θέση καί αν κατέχουν στον εκκλησιαστικό οργανισμό, αντιτάσσονται στην Παράδοση των Αγίων μας και συνεπώς βρίσκονται σε αντίθεση μαζί τους. Γι' αυτό η στάση τους πρέπει να καταδικάζεται και να απορρίπτεται από το σύνολο των Ιεραρχών και τον πιστό λαό. Όσοι συμπράττουν ή συμφωνούν είναι και αυτοί καταδικαστέοι.
8. Εμείς πιστεύουμε και ομολογούμε ότι μόνον έν Χριστώ υπάρχει η δυνατότης της σωτηρίας. Οι θρησκείες και οι αιρέσεις οδηγούν στην απώλεια. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι απλώς η αληθινή Εκκλησία είναι η μόνη Εκκλη­σία. Μόνον αυτή διεφύλαξε πιστά, χωρίς καινοτομίες, των Αποστόλων το κήρυγμα και των Πατέρων τα δόγματα. Μόνον εντός αυτής ενεργεί η Χάρις του Αγίου Πνεύματος.Στις αιρέσεις του Μονοφυσιτισμού, του Παπισμού, του Προτεσταντισμού και του Οικουμενισμού δεν υπάρχει Άγιο Πνεύμα. Όλα είναι αχαρίτωτα· χωρίς την χάρη του Αγίου Πνεύματος δεν έχουν ούτε Ιερωσύνη, ούτε Βάπτι­σμα, ούτε άλλα μυστήρια.
9. Ή Εκκλησία είναι αυστηρή στη ρύθμιση των σχέσε­ων με τους αιρετικούς από αγάπη και για θεραπευτικούς λόγους· εν πρώτοις για να συνειδητοποιήσουν την πλάνη και να ιαθούν, αλλά και για να μη νοσήσουν τα υγιή μέλη της. Έφ' όσον εξακολουθούν να παραμένουν στην πλάνη, αποφεύγουμε την μετ' αυτών πνευματική κοινωνία, ιδιαί­τερα τις συμπροσευχές. Οι ιεροί κανόνες απαγορεύουν όχι μόνο τα συλλείτουργα και τις εντός των ναών συμπροσευ­χές, αλλά και τις απλές συμπροσευχές σε ιδιωτικούς χώρους.
10.Είναι λάθος να γίνεται λόγος για ένωση των εκκλη­σιών. Η Εκκλησία είναι μία και αδιαίρετη. Οι αιρετικοί πρέπει να ενωθούν με τήν Εκκλησία, αποκηρύσσοντες την πλάνη. Δεν νοείται αληθινή ένωση, ενώ υπάρχει η πλάνη. Η κανονική ακρίβεια απαιτεί την αποδοχή των αιρετικών διά Βαπτίσματος, διότι το προηγούμενο «βάπτισμα», χωρίς την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος, το όποιο ενεργεί εντός της Εκκλησίας, όταν ο τελετουργός έχει κανονική Ιερω­σύνη και το μυστήριο τελείται ορθώς, δεν είναι βάπτισμα· είναι ανύπαρκτο και ανυπόστατο.
11. Όταν κινδυνεύει η πίστη με την υποστήριξη πα­λαιών ή νέων αιρέσεων, τις όποιες υποψιθυρίζει ο Διάβολος, για να αποκόψει τους πιστούς από την Εκκλησία, τότε όλοι οι πιστοί οφείλουν να ομολογούν και να διακηρύσσουν την αλήθεια των δογμάτων, ιδιαίτερα όμως οι ποιμένες, που οφείλουν να εκδιώκουν τους λύκους από την αυλή των προβάτων, και οι μοναχοί, οι όποιοι, με την δικαιολογημένη ευαισθησία τους σε θέματα πίστεως, αναδείχθηκαν σε στύ­λους και προμάχους της Ορθοδοξίας.Γι'αυτό κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί με προθυμία και χαρά προσυπογράφουμε αυτήν την Ομολογία*.
1.Βλ.σύγγραμα ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ Β' ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, Περί της μόνης οδού προς σωτηρίαν των ανθρώπων ,εις ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ, ‘Άπαντα τα ευρισκόμενα , Oerves Completes de Georges Scholarios, τόμοι Ι-VII, Paris 1928-1936, εκδ.L.PETIT-X.SIDERIDES -M.JUGIE, τομ.ΙΙΙ,434-452
2.Ιω.8,12: «Εγώ ειμί το φως του κόσμου· ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία, αλλ'εξει το φως της ζωής. Αυτόθι 3,19 «Το φως ελήλυθεν εις τον κόσμον και ηγάπησαν οι άνθρωποι μάλλον το σκότος ή το φως».
3.Πραξ.4,14
4.Α' Ιω .4,2-3: «Παν πνεύμα ο ομολογεί Ιησούν εν σάρκι εληλυθότα, εκ του Θεού έστι· και παν πνεύμα ο μη ομολογεί τον Ιησούν Χριστόν εν σάρκι εληλυθότα, εκ του Θεού ουκ έστι· και τούτο έστι το του αντιχρίστου ο ακηκόατε ότι έρχεται και νυν εν τω κόσμω έστιν ήδη».
5.Βλ. ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ, Διδαχές,εις Ι.ΜΕΝΟΥΝΟΥ, Κοσμά του Αιτωλού Διδαχές (και Βιογραφία), εκδόσεις «Τήνος», Αθήνα, Διδαχή Α1,37, σελ.142: «Όλες οι πίστες είναι ψεύτικες, κάλπικες, όλες του Διαβόλου. Τούτο κατάλαβα αληθινόν, θείον, ουράνιον, σωστόν, τέλειον και δια λόγου μου και δια λόγου σας πως μόνη η πίστης των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών είναι καλή και αγία, το να πιστεύωμεν και να βαπτιζώμεθα εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».
6.Ομιλία πρό της εξορίας 1,ΕΠΕ 33, 186
7.Επιστολή 90, Τοις αγιωτάτοις αδελφοίς και επισκόποις τοις εν τη Δύσει 2, ΕΠΕ 2, 20
8.Γαλ. 1,9. Εις Γαλ. Όμιλ. Κεφ. 1, PG61,624
9.MANSI, 13, 409-412
10.Την ηθική χαλάρωση και έκπτωση, ακόμη και μεταξύ των κληρικών, είχε επισημάνει ήδη στις αρχές του 15ου αιώνα ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης. Βλ. Επιστολήν Δογματικήν 16 εν D.BALFOUR, Συμεών αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης (1416/17-1429) Έργα Θεολογικά, Ανάλεκτα Βλατάδων 34, Θεσσαλονίκη 1981, σελ.218: «Και έτι το την πορνείαν παρ'αυτοίς μη όλως κόλασιν έχειν , ουδ'εν τοις ιερωμένοις αυτών, αλλ'ανέδην παλλακάς και πορνικούς έχειν παίδας και καθ'εκάστην ιερουργείν».Αυτόθι 15, σελ.216: «Και βίον ζώσιν ουκ ευαγγελικόν· τρυφή γαρ πάσα και πορνεία παρ'αυτοις ου μεμπτέα ουδέ τι των απηγορευμένων Χριστιανοίς». Η παρατηρούμενη εσχάτως ηθική έκπτωση και Ορθοδόξων κληρικών είναι απόρροια της ελευθεροφροσύνης του Οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης.
11.Διάλογος 23, PG 155, 120-121.Επιστολή περί των Μακαρισμών 5, εν D.BALFOUR, Συμεών αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης (1416/17-1429), Έργα Θεολογικά, Ανάλεκτα Βλατάδων 34, Θεσσαλονίκη 1981, σελ.226.
12.Επιστολή Κανονική Α', Προς Αμφιλόχιον Ικονίου, κανών α.
13.Στο κείμενο της 9ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών στο Porto Alegre της Βραζιλίας το 2006, που έγινε δεκτό από τους αντιπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών και είχε ως τίτλο « Κληθείσες να είναι Μία Εκκλησία» (Called to be One Church), στην παράγραφο 8 αναφέρεται: «Όλοι οι βαπτισμένοι εν Χριστώ είναι ενωμένοι στο Σώμα του». Στην παράγραφο 9: «Το ότι όλοι μας από κοι­νού ανήκουμε στον Χριστό διά του βαπτίσματος εις τό όνομα του Πα­τρός και του Υιού καί του Αγίου Πνεύματος, δίδει την δυνατότητα στις εκκλησίες και τις καλεί να συμβαδίσουν ακόμη καί όταν διαφωνούν. Διαβεβαιώνουμε ότι υπάρχει ένα βάπτισμα, όπως ακριβώς υπάρχει ένα σώμα και ένα Πνεύμα, μία ελπίδα της κλήσεως μας, ένας Κύριος, μία Πίστη, ένας Θεός καί Πατέρας όλων μας (βλ. Έφ. 4, 4-6)». Ο Μητρο­πολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας) στο έργο Orthodox Ecclesiology and the Ecumentical Movement, Sourozh Diocesan Magazine (Αγγλία, Αύγου­στος 1985, τόμ. 21, σελ. 23.) προοδοποίησε αυτήν την θέση γράφοντας: Within baptism, even if there is a break, a divison, a schism, you can still speak of the Church.... The Orthodox, in my understanding at least, participate in the ecumenical movement as a movement of baptised Christians, who are in a state of division because they cannot express the same faith together. In the past this has happened because of a lack of love which is now, thank God, disappearing. (Εντός του βαπτίσματος, ακόμη και αν υπάρχει μία διάσπαση, μία δι­αίρεση, ένα σχίσμα, μπορείς ακόμη να μιλάς για Εκκλησία.... Οι Ορθόδοξοι, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, συμμετέχουν στην οικουμενι­κή κίνηση ώς μία κίνηση βαπτισμένοι Χριστιανών, που βρίσκονται σε κατάσταση διαίρεσης, διότι δεν μπορούν νά εκφράσουν την ίδια πίστη μαζί. Στο παρελθόν αυτό συνέβαινε λόγω της έλλειψης αγάπης, η οποία τώρα, δόξα τω Θεώ, εξαφανίζεται.) περισσότερα: http://www.impantokratoros.gr/