Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ο μητροπολίτης Πειραιά όπως πολεμά την μασονία, έτσι με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο συμπεριφέρεται και στην παλαιοημερολογίτη εκκλησία !

 Εν μέσω δύσκολων καιρών και με τόσες βολές που δέχεται η ελληνοορθοδοξία, δεν χωρά σεβασμιώτατε καμία αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο εκκλησίες. Το νέο και το παλαιό ημερολόγιο γνωρίζετε πολύ καλά, από παρελθοντικούς χρόνους, προέρχεται από το ίδιο σώμα και ευελπιστούμε στο μέλλον σε μια ένωση που θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ελληνική ορθόδοξη πίστη, απέναντι στους δυσοίωνους εχθρούς της, που ιδιαιτέρως εσείς γνωρίζετε πολύ καλά ! Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην αντιμετωπίζεται την παλαιοημερολογίτικη εκκλησία σαν κατι ξένο και εχθρικό, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στους ασσύμετρους εχθρούς της ορθοδοξίας ! Με την στάση σας προβληματίζεται και διχάζετε πιστούς νέου και παλαιού, παίρνοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης πάνω σας. Σκεφτείτε περισσότερο τις κινήσεις σας απέναντι σε αυτό το κομμάτι της ελληνοορθοδοξίας, διότι τα σχέδια των πονηρών, δεν συγχωρούν καμία λάθος κίνηση. Στραφείτε αλλού και ψάξτε να βρείτε τις αιτίες που η εκκλησία της Ελλάδος χάνει συνεχώς έδαφος.

Αυτές είναι οι εντολές που πήρε ο κ. Βενιζέλος από τις Εβραϊκές συναγωγές που συχνάζει !

Τζαμί στην παλιά βάση του Ναυτικού στον Βοτανικό
Τελικά δόθηκε το πράσινο φως για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό, μετά και την σχετική έγκριση που δόθηκε από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενέκρινε την παραχώρηση του σχετικού χώρου από την έκταση που ανήκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Έτσι, η πρωτεύουσα της Ελλάδος θα αποκτήσει κάτι που πραγματικά της έλλειπε…
Η ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, είχε τεθεί προ ετών από την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, δίχως ουσιαστικά να υπάρχει σοβαρή πίεση, πέρα από παρασκηνιακές παρεμβάσεις από την Σαουδική Αραβία και την "φίλη και σύμμαχο" Τουρκία. Η υλοποίηση σκόνταφτε στην άρνηση του ΓΕΝ να παραχωρήσει την σχετική έκταση του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού. Λέγεται ότι ο προηγούμενος Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ αντιδρούσε σταθερά στην παραχώρηση της έκτασης,

Προκαλούν οι Αλβανοί στην Βόρειο Ήπειρο. Σιωπή στο Υπουργείο Εξωτερικών.....

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ...
Καταγγέλλουμε εθνικιστικές συμπεριφορές και πράξεις που καταφέρονται κατά της Εθνικής Ελληνικής ΜειονότηταςΕνώ η Εθνική Ελληνική Μειονότητα και ο πολιτικός της εκπρόσωπος, η ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», βρίσκεται στην πρωτοπορία της προσπάθειας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στοχεύει στην ηρεμία και την ειρηνική συνύπαρξη με την πλειοψηφία, ομάδες ακραίων εθνικιστών συνεχίζουν να την προκαλούν και να θίγουν τα εθνικά της σύμβολα. Έτσι χθες, με τη μόνη σκοπιμότητα για να προκαλέσει τους κατοίκους, το αποκαλούμενο Μέτωπο για την Εθνική Αλβανική Ενοποίηση συνεδρίασε σε ιδιωτικό χώρο στη Χιμάρα, αν και στην αρχή κάτι τέτοιο είχε προβλεφθεί στην πόλη Φίερι.
 Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση , όπως σημειώνει και ο τύπος, οι συμμετέχοντες από Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια καταφέρθηκαν κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε. Μειονότητας.

Απαγόρευση Σέρβικης διαμαρτυρίας - Κοσσυφοπέδιο: Με τις πέτρες διώχνουν τους Σέρβους

δήμαρχος του Σαράγεβο, Αλίγια Μπεχμέν δήλωσε ότι ζήτησε από την αστυνομία να απαγορεύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα διοργανώσουν μέλη οργανώσεων από τη Σερβική Δημοκρατία στις 3 Μαΐου, στη μνήμη μελών του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού (JNA) που σκοτώθηκαν το 1992 στην πρωτεύουσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στην οδό Ντομπροβόλιατσκα, όταν στρατιωτική φάλαγγα δέχθηκε επίθεση μετά από ενέδρα.
«Πρόκειται για συγκέντρωση, η οποία, σύμφωνα με την εκτίμησή μου θα προκαλέσει βία και ως υπεύθυνος άνθρωπος δεν μπορώ να σιωπήσω και να παρακολουθώ από απόσταση τα γεγονότα», είπε ο κ. Μπεχμέν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο δήμαρχος του Σαράγεβο αντέδρασε με τον τρόπο αυτό στις αναγγελίες οργανώσεων πρώην μελών του στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας και συγγενών θυμάτων ότι θα συγκεντρωθούν στις 3 Μαΐου στην οδό Ντομπροβόλιατσκα στο Σαράγεβο, θα ανάψουν κεριά και θα καταθέσουν στεφάνια για να τιμήσουν τα μέλη του JNA που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με μέλη της βοσνιακής αστυνομίας και με μέλη των εδαφικών αμυντικών δυνάμεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Chapman: "Η Ελλάδα ως ‘αποδιοπομπαίος τράγος’. Έρχεται παγκόσμια ύφεση και πόλεμος! Θα γονατίσει ο κόσμος και θα επιβάλλουν την Παγκόσμια Κυβέρνηση"

O διεθνής αμερικάνος αναλυτής Bob Chapman, μέσα από την συνέντευξή του στην ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Helen Skopis, (για το ‘Athens International Radio 104.4 FM’) μιλώντας για την κατάσταση σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα λέει φοβερά πράγματα! Είχε προβλέψει προ 10ετιας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη! Αναφέρεται στις παρανομίες της Goldman Sachs και χαρακτηρίζει την χώρα μας ότι γίνεται ο ‘αποδιοπομπαίος τράγος’.
 Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Μιλάει για παγκόσμια οικονομική ύφεση που θα γονατίσει όλον το κόσμο, για επερχόμενο πόλεμο, πιθανότατα παγκόσμιο (!)

Διαλύουν το ελληνικό στράτευμα θέτοντας την χώρα σε κίνδυνο

Προβλήματα και αντιθέσεις σε όλους τους κλάδους. Αιφνιδιαστική παραίτηση υποναυάρχου
Αιφνίδια παραίτηση του υποναυάρχου Στυλιανού Φενέκου διευθυντή Κλάδου Πόρων είχαμε πριν από λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr ο υποναύαρχος οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή ύστερα από λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Eθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια παρουσίασης πλάνου αναδιοργάνωσης της υπηρεσίας.
O προηγούμενος ναύαρχος που είχε παραιτηθεί ήταν ο Ι.Θεοδωρουλάκης Α/ΓΕΝ το 2002, μετά διαφωνία του σε θέματα προαγωγών αποστρατειών με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ι.Παπαντωνίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πολύ Εφραίμ βλέπουμε, αλλα καθόλου Ρουσσόπουλο……

Με προσφυγή στο Ευρωδικαστήριο προειδοποιεί ο Εφραίμ
Στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατέθεσε μετά από αίτημά του ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.
Υποστήριξε ότι τις ανταλλαγές τις υπέδειξε το Δημόσιο, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντινου, να ακυρώσει τη συμβιβαστική λύση που είχε προταθεί.

Η υπόθεση, είπε, ξεκίνησε όταν η νομαρχία Ξάνθης μας κάλεσε να αποδείξουμε την κυριότητα των εκτάσεων και προσκομίσαμε τα στοιχεία.
«Εμείς όταν υπήρξαν οι αντιδράσεις των κατοίκων είπαμε στον τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο να αποζημιωθούμε ή να μας δώσετε ανάλογα με την αξία που θεωρείται ότι έχουν κρατικά ομόλογα» ανέφερε.

Πρόκληση κατά της Ελλάδας, από την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine

Με ένα σκίτσο που έχει στην Ακρόπολη να κυματίζει η τουρκική σημαία η γερμανική εφημερίδα προκαλεί "συνεχίζοντας" το έργο των γερμανικών δημοσιευμάτων....Frankfurter Allgemeine στο σημερινό της πρωτοσέλιδο έχει ως φωτογραφία ένα σκίτσο της την Ακρόπολη και την τουρκική σημαία να κυματίζει σε αυτή. Δύο γερμανοί επισκέπτες συζητούν και ο ένας λέει “Είμαι πολύ χαρούμενος Γκέρελτ που οι τούρκοι πήραν την Ελλάδα και έτσι σώσαμε και έχουμε τα λεφτά μας..!” Μάλιστα δείχνει και ένα κιόσκι να πουλάει γύρο μπροστά στο εθνικό μας μνημείο...
Η εφημερίδα έχει ως τίτλο της στο θέμα “Ελληνική Κρίση Χρέους” και υπότιτλο, “Δεκανίκι για την ασθενή σύζυγο!”. Συνεχίζοντας στο άρθρο της γράφει πως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε καθησυχάζει τους γερμανούς.

Κλονίζεται η εθνική μας ύπαρξη !

Ελλάδος Σήμα, του Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη,
Εορτάζουμε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Πώς; Σε ατμόσφαιρα Αλώσεως. Κυριαρχεί στις ημέρες αυτές η λέξη ύφεση. Και την εννοούμε, συνήθως, ως οικονομική. Διαβλέπουμε όμως, ότι πιο πέρα από την οικονομική ύφεση κλονίζεται η εθνική μας ύπαρξη. Κάτι χειρότερο: ο Πλούταρχος μας δίδει τον όρο: ύφεση φρονήματος. Έχει πέσει το φρόνημα. Έχει σημειωθεί γενική λώφησις (λούφα). Είμεθα σε τροχιά καθιζήσεως, συρρικνώσεως.
Η Ιστορία μας διδάσκει με πειστικά παραδείγματα, όχι μόνον πώς οι λαοί γίνονται ελεύθεροι, αλλά και πώς γίνονται δούλοι. Η ελευθερία είναι φρόνημα και αποκτάται με δυνατή ψυχική μέθη, πού εκδηλώνεται ως ενθουσιασμός και έξαρση φρονήματος. Με την ταπείνωση του φρονήματος μας καθηλώνει η δουλεία.

Τουρκοαμερικανικά παιχνίδια στο Αιγαίο με αντίδραση από το ΥΠΕΘΑ

Τις τουρκικές θέσεις για την διασυνδεσιμότητα των ραντάρ και ουσιαστικά τον αεροπορικό έλεγχο του Αιγαίου, στο πλαίσιο της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ, υιοθέτησε ο διοικητής του αεροπορικού στρατηγείου της Συμμαχίας στη Σμύρνη σε επιστολή του προς τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΑ και το διοικητή του CAOC της Λάρισας. Με την κίνηση αυτή άνοιγε επί της ουσίας το δρόμο στους Τούρκους να ελέγχουν το Αιγαίο.H νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ προβλέπει την κατάργηση του CAOC του Εσκί Σεχίρ και την αναβάθμιση του CAOC της Λάρισας.
Μετά από επιστολή που συνέταξαν, κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλο οι κ.κ. αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας και έστειλαν στον αμερικανό διοικητή της Σμύρνης, ο διοικητής του Νατοϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου αντιλήφθηκε το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε και ανακάλεσε στις 6 Απριλίου με νέα του επιστολή της αρχικής της 29ης Μαρτίου.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τουρκο-αλβανική στρατιωτική συνεργασία : Πρόκληση για την Ελληνική ασφάλεια !

Υπο τουρκική διοίκηση οι άντρες των ειδικών δυνάμεων του αλβανικού στρατού
Η Τουρκία, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της για ηγεμονική παρουσία στην περιοχή, επιδιώκει τη στρατηγική επιρροή επί των χωρών αυτών, ιδίως με την Αλβανία, και μάλλον πιο συγκυριακά με τα Σκόπια, αφού και ιστορικά θεωρεί το χώρο δικό της πεδίο δράσεως, και θεωρεί ότι η επιρροή σε Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία αποτελεί σημαντικό μοχλό πιέσεως στον μέχρι πρότινος στρατηγικό της αντίπαλο, την Ελλάδα.
Η τουρκική αυτή προσπάθεια ,με την οποία θα ασχοληθούμε σήμερα είναι πολυεπίπεδη και μεθοδική. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 η οικονομική και πολιτική καχεξία του αλβανικού κράτους, καθώς και η ανάγκη του για ανασυγκρότηση σε όλους τους τομείς, προσέφερε στην Τουρκία μια μοναδική ευκαιρία παρέμβασης στην περιοχή, βοηθώντας μεσοπρόθεσμα στην ανάπτυξη ενός νέου παράγοντα, εχθρικού προς την Ελλάδα (του αλβανικού) και τη στρατηγική του σύζευξη μαζί του..

Με τους προδότες, δώσαμε αμαχητί το Αιγαίο για μία ημέρα !

"Απαγορευμένη περιοχή" για τους πιλότους της Π.Α. το μισό Αιγαίο, σήμερα...
Aπαγορεύθηκε με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, να πλησιάσουν σήμερα στην εναέρια περιοχή Σκύρου-Λέσβου-Αγίου Ευστρατίου-Ψαρών και μεταξύ Χίου-Λέσβου την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει «τουρκικής αρμοδιότητας περιοχή έρευνας και διάσωσης» (SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE ON 29-30 APR 10, IN THE TURKISH SAR AREAS BOUNDED...) και διεξάγει άσκηση! Τα νησιά θα έμεναν και πάλι, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα μετά την απαγόρευση πτήσεων ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού λόγω της τουρκικής εορτής στις 23 Απριλίου,

Ετοίμαζαν την μεγάλη Αλβανία;

ΠΓΔΜ: Μάχη με μασκοφόρους που φρουρούσαν οπλοστάσιο, στα σύνορα με το Κόσοβο
Μεγάλη ποσότητα οπλισμού, η οποία ήταν κρυμμένη και καλά φυλασσόμενη, σε τοποθεσία κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο, ανακάλυψε και κατέσχεσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ.
Όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, είχαν πληροφορίες ότι σε τοποθεσία κοντά στη συνοριακή διέλευση Μπλάτσε, υπήρχε μεγάλη ποσότητα οπλισμού η οποία φυλασσόταν από ένοπλη ομάδα. Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με μασκοφόρους ενόπλους που φυλούσαν τον παράνομο οπλισμό.
Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίσθηκε ένας από τους μασκοφόρους ενόπλους, ο οποίος κατέφυγε στο γειτονικό Κόσοβο.

Ηγούμενος Εφραίμ: Ερχεται πείνα στην Ελλάδα

«Απολαυστικός στις σπαρταριστές απαντήσεις του, αμήχανος και βρίσκοντας καταφύγιο στην αμνησία στα δύσκολα, πότε εξαιρετικά πανούργος και πότε σκόπιμα αφελής, αλλά έχοντας πλέον αποχαιρετήσει οριστικά την παλιά αλαζονεία».
Ετσι περιέγραφαν χτες, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, που παρουσιάστηκε στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.
«Αποφάσισα να έρθω σε σας, γιατί λέγονταν πολλά για εμάς χωρίς εμάς», εξήγησε. «Για μένα είναι υπόθεση, όχι σκάνδαλο», έσπευσε να προσθέσει αμέσως μετά.
 Προσπάθησε να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο του εγκλήματος, πότε δηλώνοντας ότι δε γνώριζε τίποτε και πότε πετώντας το μπαλάκι για τους χειρισμούς στο δεξί του χέρι, μοναχό Αρσένιο, και τους νομικούς του συμβούλους.

Αιφνιδιαστική άσκηση στον Έβρο με σενάριο "Βαριοπούλας" από την 3η Τ/Θ τουρκική Ταξιαρχία!

Αιφνιδιαστική άσκηση ταχείας ζεύξης υδάτινου κωλύματος, πιο απλά τη γεφύρωση του ποταμού Έβρου και την περαίωση εντός της ελληνικής επικράτειας τεθωρακισμένων δυνάμεων, έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί η επίλεκτη 3η τουρκική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ για το τόπο διεξαγωγής της (περιοχή Ορεστιάδας όπως κατά σύμπτωση προέβλεπε το γνωστό σχέδιο Βαριοπούλα) και το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει αυτή η άσκηση, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα.
Πρόκειται για μία άσκηση που περιλαμβάνει καθαρά επιθετικού χαρακτήρα σενάριο αφού το μόνο ουσιαστικά υδάτινο κώλυμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τουρκικές Ένοπλές Δυνάμεις στην περιοχή είναι ο ποταμός Έβρος.

Ανθελληνικό ντελίριο στο μαυσωλείο του Κεμάλ στην Άγκυρα

ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ
Στο πιο εντυπωσιακό και προβεβλημένο σημείο αναφορά στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα όπου καταλήγουν ηγέτες γίνονται τελετές επίσημες, επισκέψεις, καταθέσεις στεφάνων, υπάρχει στον χώρο ξενάγησης στην πρώτη αίθουσα μια ιδιαίτερα αποτροπιαστική εικονογράφηση από την μικρασιατική καταστροφή όπου παρουσιάζονται οι Έλληνες ως αιμοσταγείς και μάλιστα Έλληνας στρατιώτης λογχίζει έγκυο Τουρκάλα!
 Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και δείχνουν τελικά το πως αποτυπώνει το φίλο και γείτονα Έλληνα η Τουρκία, που τείνει χέρι φιλίας αλλά παράλληλα πυροδοτεί το κλίμα του μισελληνισμού. Κι ενώ θα περίμενε κανείς γι’ αυτό το θέμα τουλάχιστον η ελληνική μας πρεσβεία στην Άγκυρα να κάνει κάποιο διάβημα διαμαρτυρίας,την επισήμανση και την επιστολή στον τούρκο πρωθυπουργό κάνει το ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Οι Τούρκοι ‘παρέδωσαν' τα κατεχόμενα στο Ισραήλ....Το κόλπο με την υπηκοότητα !

"Σκοτωμός" για την "ιθαγένεια" Σωρεία αιτήσεων εποίκων για ν' αποκτήσουν "υπηκοότητα"
Περιμένουν 30 χιλιάδες τουρίστες από το Ισραήλ. Ανακοινώνουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Χάιφα.
ΙΖΕΤ ΙΤΖΑΝ
Οι Τουρκοκύπριοι έγιναν μειονότητα
Πατείς με πατώ σε τις τελευταίες μέρες στο "τμήμα αλλοδαπών" του ψευδοκράτους, από αλλοδαπούς οι οποίοι υποβάλλουν αιτήσεις για απόκτηση της "ιθαγένειας" του ψευδοκράτους. Την είδηση δημοσιεύει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Γιενί Ντουζέν", η οποία δεν αναφέρει αν οι "αλλοδαποί" είναι Τούρκοι έποικοι, ή άλλης εθνικότητας. Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά ότι οι υπάλληλοι του "τμήματος" εργάζονται μέχρις αργά το βράδυ για να διεκπεραιώσουν τον όγκο εργασίας.

Ε.Ε.: διευρύνεται το κίνημα αμφισβήτησης για το φακέλωμα των πολιτών

Κάθε φορά που η ευρωβουλευτής Σοφί Ιν΄τ Φελντ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό τις ΗΠΑ, συνέβαινε το ίδιο πράγμα: οι αρχές του αεροδρομίου σφράγιζαν την κάρτα επιβίβασής της με τέσσερα S, την περνούσαν από πολλούς σωματικούς ελέγχους και τη ρωτούσαν λεπτομερώς για το τι σχεδίαζε να κάνει στη διάρκεια του ταξιδιού της.
Η σφραγίδα SSSS σήμαινε ότι έπρεπε να περάσει από πολλαπλούς ελέγχους και η Σοφί πιστεύει πως η επανάληψη αυτών των περιστατικών δείχνει ότι οι αμερικανικές αρχές παρακολουθούν συστηματικά όσους ταξιδεύουν στη χώρα- άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν τρόπο να ανακαλύψουν εάν οι πληροφορίες που συλλέγονται γι΄ αυτούς είναι ακριβείς.

Περικοπές μισθών από τους Έλληνες ορθοδόξους για την κατασκευή τζαμιών !!!


Πρέπει να κατεβάσεις στο δρόμο τους Έλληνες ορθοδόξους, αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε ΤΩΡΑ !!!

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ
Τζαμί στην παλιά βάση του Ναυτικού στον Βοτανικό
 ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ του τζαμιού στον Βοτανικό αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την άμεση έναρξη των οικοδομικών εργασιών. Το τζαμί θα κατασκευαστεί σε έκταση που είχε παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.
Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, το ισλαμικό τέμενος θα έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων και «θα ενταχθεί οργανικά σε έναν ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου».

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Υποβάθμιση της ορθοδόξου εκκλησίας με στόχο την ανάδειξη μουσουλμανικών τεμένων.

Στο Βοτανικό θα κατασκευαστεί το τέμενος
Στο Βοτανικό θα πραγματοποιηθεί τελικώς η κατασκευή του τεμένους της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Το τέμενος θα έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων και θα οικοδομηθεί σε τμήμα του οικοπέδου, όπου βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στον Βοτανικό, ώστε να ενταχθεί οργανικά σε ένα ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου.
Όπως ανακοίνωσε ο Γ. Πεταλωτής, "η κατασκευή του τεμένους θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της μουσουλμανικής λατρείας με καλυμμένο χώρο, σύμμετρο προς τους συντελεστές".

Ο μαρτυρικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης Ειρηναίος Α΄, ομιλεί μέσα από το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται έγκλειστος τα τελευταία δυόμιση χρόνια!

greeknation.blogspot.com

 
 

Σβήνει η φλόγα του ελληνισμού στη Μαύρη Θάλασσα.

Θύμα της οικονομικής κρίσης έπεσε και ο απόδημος ελληνισμός, αφού η ανεπαρκής χρηματοδότηση του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας, του συνδετικού κρίκου με τους ομογενείς των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, το οδηγεί σε μαρασμό. «Παράπλευρες απώλειες» οι 106 αυτοδίδακτοι δάσκαλοι της Μαύρης Θάλασσας που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε ομογενείς, οι οποίοι έχουν μείνει απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια!
Η δράση των δασκάλων είναι σημαντική, καθώς με αυτό τον τρόπο διατηρείται άσβεστη η ελληνική φλόγα στις καρδιές των ομογενών μαθητών και φοιτητών του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη. Η αποδιοργάνωσή του φαίνεται και από την απουσία εκπροσώπου των υπουργείων στην κοινή επιτροπή του Κέντρου και μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα, που έχουν αφήσει κυριολεκτικά στο περιθώριο τους απόδημους Έλληνες.

Olympic Air: Η Ελλάδα ψηλά αλλά.... με Ιταλικό ελαιόλαδο στο φαγητό.

Επιστολή στον πρόεδρο της Οlympic Air Ανδρέα Βγενόπουλο απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος σχετικά με πληροφορίες που έφτασαν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ότι η εταιρία του Olympic Air χρησιμοποιεί στα γεύματα της ελαιόλαδο Ιταλίας!!!...
Ο Κος καραμπάτος στην επιστολή του δηλώνει την πλήρη αντίθεση του σε αυτό και προτρέπει τον κο Βγενόπουλο να χρησιμοποιήσει στην Olympic Air γνήσιο Extra παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας.
Αναλυτικά η επιστολή του κου Καραμπάτου στο filiatranews
epikairo: Στην ελεύθερη αγορά είναι ελεύθερη και η επιλογή προϊόντων, με βάση κυρίως το συμφέρον του ιδιώτη. Εν προκειμένω, το ζήτημα έχει πολλές πτυχές.

Οδοιπορικό στη Ματωμένη γή του Ισραήλ !

Πώς μπορεί άραγε τόση, αντικειμενικά, ασχήμια τοπίου, τόση ερημιά, να φαντάζει παράδεισος; Τόση ζέστη και τέτοια αποπνικτική ατμόσφαιρα να σε δροσίζει και τόσο κρύο να σου ζεσταίνει την καρδιά; Πώς είναι δυνατό στη θέα των όπλων η δίκη σου ψυχή, αντί να φοβάται, να γεμίζει γαλήνη; Πώς γίνεται εκεί, στον τόπο του μίσους, να πλημμυρίζεις από αγάπη; Πώς συμβαίνει να λαχανιάζεις από τον πρώτο μέχρι το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας σου και εκεί να ανεβαίνεις το Σαραντάριο Όρος και τα πεντακόσια σκαλιά του σαν να έχεις φτερά στα πόδια;
Αυτά είναι μερικά από τα θαυμαστά που διαπιστώνεις κάθε λεπτό στην περιήγησή σου στους Άγιους Τόπους.

.......να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Προμήνυμα Μεγάλων Συμφορών, του Μίκη Θεοδωράκη,
Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.
Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ράδιο-Τηλεοπτικό σταθμό δημιουργεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

 Ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Την πρωΐαν της Παρασκευής, 10ης /23ης Απριλίου 2010, ο Μακαριώτατος εδέχθη εις το Γραφείον Αυτού τον Γενικόν Διευθυντήν του Ιστοχώρου του Πατριαρχείου Δρ. Χρίστον Νικολάου και την Αναπληρώτριαν Διαχειρίστριαν της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Δρ. Αικατερίναν Διαμαντοπούλου. Ούτοι συνωδεύοντο υπό του Διευθυντού της Εταιρείας Πληροφορικής Digitize - it LTD. κ. Δημητρίου Μακρή μετά της συνεργάτιδος αυτού δ/δος Ειρήνης Βλάχου. Παρόντες εις την συνάντησιν ήσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χριστόδουλος, Γέρων Δραγουμάνος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, Γέρων Αρχιγραμματεύς, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ο εν Βηθλεέμ Πατριαρχικός Επίτροπος, Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος και άλλοι Αγιοταφίται Πατέρες.

Εμμονή Μιλοσόσκι για “Μακεδονική Προεδρία” στο Συμβούλιο Ευρώπης

Σύμφωνα με το ΜΙΑ, ο υπεξ της πΓΔΜ, κ. Μιλόσοσκι δήλωσε στον ρ/σ Deutsche Welle ότι ο τίτλος «’Μακεδονική’ Προεδρία 2010», που, όπως τόνισε ο κ. Μιλόσοσκι, χρησιμοποιήθηκε στο σύνολο της αλληλογραφίας των Αρχών της πΓΔΜ κατά την προετοιμασία ανάληψης της Προεδρίας, είναι ο καταλληλότερος για την επερχόμενη Προεδρία του ΣτΕ από την πΓΔΜ καθώς «παρέχει την ελάχιστη δυνατή προστασία στην εθνική μας αξιοπρέπεια ως προεδρεύουσας χώρας, δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές του ΣτΕ ενώ ταιριάζει και με το πνεύμα του εν λόγω οργανισμού ο οποίος προτάσσει ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερίας και δημοκρατίας».

Τουρκική άσκηση "Deniz Aslani 2010" στο κέντρο του Αιγαίου

Τη διεκδίκηση της δικαιοδοσίας Έρευνας και Διάσωσης μέχρι το μέσο του Αιγαίου επιδιώκει η Άγκυρα και με νέα NAVTEX που εξέδωσε, προαναγγέλλει τη διεξαγωγή ασκήσεων SAR στη συγκεκριμένη περιοχή από τις 29-30 Απριλίου.
Με τη NAVTEX 313/10 που εξέδωσαν οι αρμόδιες τουρκικές αρχές αναγγέλλεται η διεξαγωγή ασκήσεων Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στο διήμερο 29 και 30 Απριλίου σε περιοχές του κεντρικού Αιγαίου τις οποίες η NAVTEX χαρακτηρίζει ως περιοχές που η δικαιοδοσία Έρευνας και διάσωσης ανήκει στην Τουρκία («Turkish SAR Areas»). Οι περιοχές αυτές καλύπτουν το γνωστό τρίγωνο μεταξύ Σκύρου, Λέσβου και Ψαρών, όπου πριν από λίγες εβδομάδες είχε υπάρξει και πάλι αμφισβήτηση της ελληνικής δικαιοδοσίας στην Έρευνα και Διάσωση, όταν είχε υπάρξει ανάγκη αναζήτησης και διάσωσης έλληνα ψαρά.

Spiegel: «Η Μέρκελ φταίει για την κατάρρευση της Ελλάδας»

Αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα και την αναβλητικότητα της καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, για τον χειρισμό της ελληνικής οικονομικής κρίσης, έκανε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Οι Έλληνες φταίνε μόνοι τους για την κρίση. Όμως μέσα στην ατυχία τους, η γερμανική κυβέρνηση κατάφερε να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την τραγωδία της χώρας, κάνοντας κηρύγματα και διστακτικές εξαγγελίες για βοήθεια: Ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πρέπει πλέον να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα πρέπει να το χρεώσουμε κατά κύριο λόγο στην καγκελάριο Μέρκελ» σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και συνεχίζει: «‘Ότι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε’. Το ρητό αυτό που παραπέμπει στον Νόμο του Μέρφι βρήκε την απόλυτη εφαρμογή στην οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης».

Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία...

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Α. Παπανδρέου απέστειλε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, με την οποία επικαλούμενος "τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ζητά να εξεταστεί το θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες". Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. Ειδικά για τα ακριτικά νησιά μας, η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πολυδώρου.
Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νομάρχης.
Το νομάρχη Χίου δεν φαίνεται να τον απασχολεί κανένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Ούτε το γεγονός ότι μπορεί το νησί του να κατακλυστεί από μόνιμους Τούρκους κατοίκους. To μόνο που τον ενδιαφέρει είναι "η ανάπτυξη του τουρισμού" η οποία μπορεί κατ'αυτόν να προέλθει μόνο από την Τουρκία.

Πεδία μάχης οι πόλεις μας από αδίστακτους μετανάστες κακοποιούς

Η παρακάτω είναι μια από τις συνήθεις πλέον ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, που φυσικά, δεν μας τα λέει όλα. Και δεν μας τα λέει γιατί αυτές τις διαταγές έχει... Επικοινωνιακές «προτεραιότητες». Όμως, όταν υπάρχει στη μέση ανθρωποκτονία, η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός και αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση. Φυσικά, στα «προοδευτικά» δελτία της τηλεόρασης, οι αριστεριστές διευθυντές ειδήσεων, κόβουν τα σχετικά θέματα, εκτός και αν αυτά έχουν λίγο... σπέρμα! Διαβάστε για το συμβάν της Θεσσαλονίκης: Στις 20 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Καλλιθέας και Αγάθωνος, στους Αμπελοκήπους της Θεσσαλονίκης, ένας άγνωστος πλησίασε 33χρονη αλλοδαπή, την ώρα που εξερχόταν από οικία με τον σύζυγό της, με σκοπό να επιβιβαστούν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και με την απειλή πιστολιού αποπειράθηκε να της αποσπάσει την τσάντα.

Απροστάτευση η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο

Υπό διαρκές καθεστώς τρομοκρατίας παραμένει η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, με την αλβανική κυβέρνηση να επιδεικνύει για πολλοστή φορά προκλητική αδιαφορία για τη προστασία των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της Μειονότητας. Tην ώρα που στους Αγίους Σαράντα βρισκόταν σε εξέλιξη η Συνδιάσκεψη της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" για την αναδιαμόρφωση του Καταστατικού της, στη γειτονική Χειμάρρα έκανε την εμφάνισή του το εξτρεμιστικό "Μέτώπο για την Εθνική Ενοποίηση" (Fronti per Bashkimin Kombetar) με μέλη που ταξίδεψαν από το Κοσσυφοπέδιο, την πΓΔΜ και το Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνέταξαν υπόμνημα με θέμα την "Τσαμουριά", απαιτώντας την ανέγερση μνημείου για τους Τσάμηδες και το "σεβασμό της αλβανικής μειονότητας μέσα στα τρέχοντα σύνορα της Ελλάδας"(!),

Ζούμε φοβερές καταστάσεις. Η Τουρκία επιχειρεί να εμφανιστεί ως προστάτιδα δύναμη της οικονομικά ασθενούς Ελλάδας !

Η παρουσία στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού με μεγάλο επιτελείο 10 υπουργών, φουντώνει τα σενάρια για επίσκεψή του στην Κομοτηνή
Εικασίες και προβλέψεις, βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου, συνοδεία 10 υπουργών της κυβέρνησή του, αφήνοντας παράθυρο και για αίτημά του να επισκεφτεί και την Θράκη, όπως είχε κάνει το 2004.
Κοινή επιδίωξη Αθήνας και Άγκυρας είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας στα θέματα τουρισμού, η ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών και των αμοιβαίων επενδύσεων.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Συνεχίζονται οι ανθελληνικές προκλήσεις των «Τσάμηδων», Με την ανοχή, ή και την παρότρυνση, της Αλβανικής Κυβέρνησης !

Δεκάδες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Μέτωπο για την Εθνική Ένωση" ("Fronti per Bashkimin Kombetar"), από την Αλβανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, συνεδρίασαν μυστικά το Σάββατο στην Χιμάρα, προβάλλοντας ανθελληνικά μηνύματα.
Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν με συνθήματα υπέρ της Τσαμουριάς και της ένωσής της με την Αλβανία.
Η Χιμάρα, προπύργιο του Ελληνισμού, την Ελληνικότητα της οποίας αμφισβητούν οι Αλβανοί, δεν επιλέχθηκε τυχαία για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Σ' αυτή συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα, που κοινός τους παρανομαστής είναι το μένος εναντίον της Ελλάδας.

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου - Σόρος...Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον …συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου - Σόρος...Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον …συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;
Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. Ο κερδοσκόπος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό αεροσκάφος (Έλληνα φίλου του), επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και …χάθηκε για τρεις ώρες. Αυτές τις τρεις ώρες ο Σόρος…
συμβούλευε τον Ελληνες πρωθυπουργό!!!

Μνήμη Αθανασίου Διάκου

Εις το μέσον του έαρος εκοιμήθη ο μάρτυς του Χριστού και της ελληνικής πατρίδος Αθανάσιος Διάκος. Εις το μέσον της αναστάσιμης χαράς, την επομένη της εορτής του Αγίου Γεωργίου, του τροπαιοφόρου, επέλεξε τον ηρωικό θάνατο από την ατίμωση και την άρνηση του Χριστού και της πατρίδος ο νεομάρτυς Αθανάσιος Διάκος. Σκέφτομαι πόσο θυμόμαστε πια οι επιλήσμονες, άθλιοι και μοιραίοι και μικροί Έλληνες της φθοράς και της αδιαφορίας, αλλά και του χλευασμού και της άρνησης, τον ηρωισμό και τη θυσία. Πόσο σεβόμαστε πλέον το ήθος και τη μεγαλοσύνη των ολίγων εκείνων, που επέλεξαν να αναμετρηθούν με την οθωμανική παντοδυναμία, επιλέγοντας την οδό του θανάτου, προσδοκώντας την ελευθερία της πατρίδος. Την κοινή, ιστορική, Ανάσταση.

Οικουμενιστική αλλοίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Σερβία

Σε υποσημείωση της Επιστολής του αγωνιστή επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτεμίου σχετικά με τους πραγματικούς λόγους της διώξεως του, δίνεται μια σημαντική πληροφορία για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ορθόδοξη Σερβία.
Με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος που στοίχισε τις ζωές σε χιλιάδες Σέρβους, ήρθε μετά από 50 χρόνια ο καιρός να εισαχθεί το 2001 μάθημα Θρησκευτικών στα σχολεία της Σερβίας. Και τότε η συγγραφή τους ανατέθηκε στον Ιγνάτιο Μίντιτς, Επίσκοπο του Μπρανίτσεβο στην κεντρική Σερβία, που είναι καθηγητής Δογματικής στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου. Πρόκειται για νεωτεριστή θεολόγο, ακόλουθο της οικουμενιστικής θεολογίας του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα), που συνέγραψε βιβλία πλήρη οικουμενιστικής θεολογίας, δυσνόητα όχι μόνο στους μαθητές αλλά ακόμη και στους διδάσκοντες. Για τα βιβλία αυτά υπήρξε αντίδραση τόσο των παιδαγωγών όσο και των γονέων αλλά όπως φαίνεται καμία σημαντική αλλαγή δεν έγινε......

Αναπάντητες οι προκλήσεις, από την ΠΓΔΜ

Νέες «μακεδονικές κορόνες» από την ΠΓΔΜ
Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Antonio Milososki, κάνοντας λόγο για «Μακεδονική Προεδρία», εν όψει της ανάληψης της προεδρίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα του.
«Ευθύς εξαρχής εξηγήσαμε στους Έλληνες γείτονές μας και σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι το επιβεβλημένο από την Ελλάδα διμερές, πολιτικό ζήτημα του ονόματος έχει το δικό του πλαίσιο - το πλαίσιο του ΟΗΕ, όπου πραγματοποιούνται διμερείς συζητήσεις. Ούτε εμείς ούτε η Ελλάδα, ελπίζω, σκοπεύει να επιβαρύνει το Συμβούλιο της Ευρώπης με ζητήματα μη συναφή προς την ουσία και το αντικείμενο του εν λόγω οργανισμού» δήλωσε ο κ. Milososki, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Deutsche Welle».

Τεράστια εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ Κύπρου αποκαλύπτει το αμερικανικό Κέντρο Γεωλογικών Μελετών

Δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος αποκαλύπτει ότι το Κέντρο Γεωλογικών Μελετών των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με την οποία η λεκάνη της Λεβαντίνης στην ανατολική Μεσόγειο, μέρος της οποίας ανήκει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, περιέχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο που έχουν εντοπιστεί και σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό κέντρο δίνει στη δημοσιότητα μελέτη που αφορά αξιολόγηση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση σεισμολογικών στοιχείων και άλλων επιστημονικών μεθόδων έρευνας για κοιτάσματα.

Επιβάλλουν την αθεΐα εν μέσω παγκοσμιοποίησης ! «Ούτε μαντίλες, αλλά ούτε και σταυροί έχουν θέση στα σχολεία»

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι ακριβώς η αθεΐα με την έννοια που όλοι την γνωρίζουμε, αλλά μια επιβολή για ένα νέο ξεκίνημα του Αντιχρίστου και της νέας εποχής του !
Θύελλα αντιδράσεων, που φτάνουν μέχρι και τις απειλές κατά της ζωής της, προκάλεσε πριν ακόμα αναλάβει επισήμως καθήκοντα η πρώτη τουρκικής καταγωγής υπουργός στη Γερμανία. Το «ολίσθημα» της 38χρονης Αϊγκιούλ Οτσκάν;
Δήλωσε πως οι σταυροί έχουν στα σχολεία όση θέση έχουν και οι ισλαμικές μαντίλες: καμία.

Το Ισραήλ στο πλευρό του Αττίλα το 1974

Αυτές τις μαύρες μέρες του Ιουλίου, οι Ελληνοκύπριοι θυμούνται τον δραματικό εφιάλτη που έζησαν τον Ιούλιο του 1974, το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του νησιού μας, το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη εισβολή. Αλλά κανένας δεν καταγγέλλει τον ρόλο του Ισραήλ εκείνες τις μέρες. Όμως, γεγονότα, που ήλθαν στο φως της δημοσιότητος, μαρτυρούν ότι το Ισραήλ, όχι μόνο γνώριζε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά συμμετείχε ενεργά και στη τουρκική εισβολή.
Το γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL» της 19ης Αυγούστου 1974, απεκάλυψε ότι «… πίσω από την υπόθεση αυτή (δηλ. την τουρκική εισβολή) κρύβεται το Ισραήλ» και ότι «… το τηλεφωνικό κύκλωμα Λευκωσίας – Τελ-Αβίβ είχε δεσμευθεί δύο ημέρες πριν από το πραξικόπημα και μόνο η πρεσβεία του Ισραήλ ή οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν» (εφημ. ‘Η Καθημερινή’, 20-4-1975).

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Από Στρατηγείο υποβαθμίστηκε σε Αρχηγείο η Λάρισα!

Και... πανηγυρίζουμε γιατί ο διοικητής θα είναι μόνιμα Έλληνας, ενώ είναι αδιευκρίνιστο ποιος θα έχει τον έλεγχο του FIR στο Αιγαίο...
Διλήμματα ιστορικών διαστάσεων για τις σχέσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως για τον εθνικό έλεγχο στο Αιγαίο, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εν όψει των οριστικών αποφάσεων για τη νέα δομή της Ατλαντικής Συμμαχίας και την οργάνωση της περίφημης αντιπυραυλικής άμυνας των Αμερικανών.
Τα κυβερνητικά διλήμματα, που «στοιχειώνουν» κυρίως τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο, έχουν να κάνουν αφενός με την ουσία των θεμάτων και αφετέρου με τον χρόνο κατά τον οποίο η Ελλάδα θα συναινέσει ή θα διαφωνήσει με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να αποφασίσουν αν, πότε και πώς θα συμβιβαστούν ή θα αντιπαρατεθούν με τους ξένους συνομιλητές τους. Οι συνομιλίες με τους επιτελείς του ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς θα γίνουν μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, που μειώνει μεν τα περιθώρια χειρισμών τους, αλλά δεν θα πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για υποχωρήσεις.

Αφόπλισαν την εκκλησία. Προμηνύονται δυσοίωνες καταστάσεις !

ΒΑΡΥ «ΝΕΦΟΣ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Πολλοί ιεράρχες «νίπτουν τας χείρας» τους για τους χειρισμούς του κ. Ιερωνύμου και των συνεργατών του
Αντιμέτωπος με τέσσερα μεγάλα αγκάθια βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για πρώτη φορά χωρίς τη βοήθεια των παραδοσιακών υποστηρικτών του, που του διεμήνυσαν πως, αυτήν τη φορά, «θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνος».
Οι ρήξεις στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου είναι πια καθημερινές σε επίπεδο λαϊκών συνεργατών και
Μητροπολιτών. Οι παραδοσιακοί αρχιερείς - σύμμαχοί του έχουν διαχωρίσει τη θέση τους.
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου τηρεί σιγήν ιχθύος για τα συμβαίνοντα στην Αγίας Φιλοθέης και τη Σύνοδο.

Τουρκικά «ελεύθερα πουλιά» στο Αιγαίο…

Έτοιμη να γεμίσει τους ουρανούς του Αιγαίου με «ελεύθερα πουλιά» είναι η Τουρκία, υλοποιώντας ένα τεράστιο πρόγραμμα κατασκευής αλλά και αγοράς Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV). Πρόκειται για αεροσκάφη με πολύωρη αυτονομία πτήσης, ικανά να εκτελούν αποστολές κατασκοπίας συλλέγοντας πληροφορίες και καταγράφοντας οτιδήποτε υπάρχει στο έδαφος, από ύψος 30.000 ποδών. Τα τουρκικά UAV θα είναι επίσης εξοπλισμένα με υψηλής τεχνολογίας συσκευές λήψης πληροφοριών, οι οποίες θα μεταβιβάζουν σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία που συλλέγουν σε στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στο στόχο.

Μυστικός διάλογος για ένα νέο καθεστώς στο Αιγαίο

Ένας νέος κύκλος ελληνοτουρκικού διαλόγου βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Καμιά, ωστόσο, από τις δύο πλευρές δεν μιλά ανοιχτά για την «ατζέντα» και για τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Αθήνα, ύστερα από σχετικές τουρκικές δηλώσεις, έσπευσε να αποκλείσει –και μάλιστα δημόσια– κάθε συζήτηση για ζητήματα που αφορούν Έλληνες πολίτες, εξαιρώντας από το τραπέζι οποιονδήποτε διάλογο για τις εκατέρωθεν μειονότητες. Ωστόσο, αυτό και μόνο καταδεικνύει πως η Άγκυρα επιδιώκει να συζητηθούν όλες οι αιτιάσεις, όλες οι διεκδικήσεις που εγείρει σε βάρος του Ελληνισμού, ενώ η Αθήνα προσπαθεί να περιορίσει το διάλογο στα «ζητήματα της υφαλοκρηπίδας».

Επιστολή Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου που εξηγεί τον πραγματικό λόγο που διώκεται

Γιατί με διώκουν , 7-2-2010
Με κατηγορούν αναποδείκτως ότι κάνω σχίσμα στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (επίσκοπος Γρηγόριος, νυν Ερτζεγοβίνης),
 ότι έχω οργανώσει απόπειρα δολοφονίας του γραμματέα μου (επίσκοπος Αθανάσιος Γιέβτιτς), 
για οικονομικές καταχρήσεις (Μητροπολίτης Ιωάννης και άλλοι),
 για μη σεβασμό της Συνόδου της Ιεραρχίας και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, Πατριάρχης Ειρηναίος), για...
Εγώ όμως το μόνο που επιθυμούσα και επιθυμώ είναι ο σεβα­σμός των ιερών κανόνων, του Καταστατικού Χάρτη της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, των κανονικών αρμοδιοτήτων του Επισκόπου και του απαραβιάστου των δικαιωμάτων του, τα οποία μου καταπα­τούν εδώ και πέντε χρόνια. Ήθελα να μου απαντήσουν σε κάποια ερωτήματα, αμφιβολίες, ασάφειες.......

Αντί αυτού, ελάμβανα μόνο αποφάσεις, παραγγελίες, διατάγμα­τα, εντολές, οι οποίες παραβίαζαν τόσο την κανονική τάξη της Ορθο­δόξου Εκκλησίας όσο και τα δικαιώματά του ως κανονικού Επισκόπου.


Φωτογραφία του Α-7Ε μετά τη σύγκρουση – Ιδού οι συνθήκες εργασίας των πιλότων

Η καθημερινή κατάσταση κινδύνου με την οποία είναι αναγκασμένοι να συμβιώνουν οι χειριστές της ΠΑ, καταδεικνύεται με τον πλέον αυταπόδεικτο τρόπο στη φωτογραφία που παρατίθεται παρακάτω. Το αεροσκάφος που εικονίζεται είναι το A-7E της 336Μ που συγκρούστηκε με το πτηνό πάνω από την περιοχή της Μεγαλόπολης, την περασμένη Τετάρτη και λίγο έλειψε να στερήσει τη ζωή από τον χειριστή του Σμηναγό (Ι) Ιωάννη Μάραντο.
Μπορείτε να διαπιστώσετε την κατάσταση του πιλοτηρίου και πως ο χειριστής αυτός με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος του στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα.
Αυτό είναι λοιπόν το «εργασιακό περιβάλλον» των χειριστών της ΠΑ, αυτή είναι η «ευνοϊκή φορολόγηση» που το ΥΕΘΑ θέλει να καταργήσει. Έτσι -και κατά περίεργο τρόπο- η πραγματικότητα ήρθε να δώσει την απάντησή της σε όσους απεργάζονται σχέδια και νέους «τιμοκαταλόγους», έτσι όπως τιμολογούν την ανθρώπινη ζωή.

Δ.Δρούτσας: "Αποδεχόμαστε τον όρο "Βόρεια Μακεδονία" για τα Σκόπια"!

Αποδέχεται η Ελλάδα την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», εφόσον χρησιμοποιηθεί έναντι όλων, συγκαταλέγεται στις προτάσεις που ταιριάζουν στο πλαίσιο των ελληνικών θέσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, καλώντας παράλληλα τα Σκόπια να κάνουν το «άλλο βήμα».
Ένα βήμα που όμως δεν δέχεται ο Γκουέφκι ο οποίος ήδη το απέρριψε αν και είπε ότι "Θα πάει το όλο θέμα σε δημοψήφισμα".
Μιλώντας στην εφημερίδα Free Sunday -και ερωτηθείς σχετικά με το «Βόρεια Μακεδονία»- o κ. Δρούτσας δηλώνει: «Η θέση μας είναι δεδομένη και γνωστή σε όλους: μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις. Υπάρχουν δύο σκέλη σε αυτή τη θέση και είναι αλληλένδετα. Δεν χωράει έκπτωση σε κανένα από αυτά. Είναι θέση σαφής και ειλικρινής.

Η χώρα μας εισέρχεται σε περίοδο κατοχής !

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΖΩΗ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!
_______Ανακοινώθηκε σήμερα, ότι η Χώρα μας εκάλεσε σε βοήθεια το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Αυτό σημαίνει, ότι η Ελλάδα μας εισέρχεται πλέον σε μια περίοδο φτώχειας και δυστυχίας! Θα κληθούμε να σφίξουμε το ζωνάρι μας! Πολλοί θα χάσουν κιλά όχι από την συνδρομή των Ινστιτούτων Υγείας, των Γυμναστηρίων ή των διατροφολόγων, αλλά από τη στέρηση τών αγαθών! Η Χώρα εισέρχεται σε μια δύσκολη περίοδο. Ας στοχασθούμε λίγο γύρω από τα νέα δεδομένα.
______Άλλοτε η υποδούλωση μιάς χώρας γινόταν μόνο με τη δύναμη των όπλων! Ό- ταν δηλ. μια Χώρα έχανε τον πόλεμο, τότε ο νικητής αποκτούσε πλήρη κυριαρχία την εδαφική καί εθνική κυριαρχία και επέβαλε το θέλημά του στον κατακτημένο Λαό.

Το πραγματικό πρόσωπο του Indymedia. Οι μεγαλύτεροι χαφιέδες του αιώνα κατά του Ελληνισμού!


greeknation.blogspot.com

Το ΔΝΤ για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, με εκπληκτικές ομοιότητες!

Πολύ περίεργους κύκλους κάνει η ιστορία σε αυτή τη χώρα. Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά το ΔΝΤ έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Την πρώτη είχε έλθει ως “ΔΟΕ”, Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος δηλαδή, αμέσως μετά την ήττα στον πόλεμο του 1897. Δείτε τώρα τις απίστευτες συμπτώσεις:
ΤΟΤΕ: Αυτοί που προετοίμασαν τον Τουρκικό στρατό και τον καθοδήγησαν στη μάχη, ήταν (ποιοί άλλοι;) οι φίλοι μας οι Γερμανοί! Με ηγέτη τον ελεεινό Φον Γκρούμπκωφ και το επιτελείο του, ο Τουρκικός στρατός παρέλασε νικηφόρος στη Λάρισα κάνοντας απίστευτες θηριωδίες. “Δεν ήθελα” θα δηλωσει ο Γκρούμπκωφ μετά από λίγα χρόνια.
ΤΩΡΑ: Πάλι οι Γερμανοι με τους ελεεινούς τσολιάδες τους είναι αυτοί που προετοιμάζουν και οπλίζουν τα χέρια των Τούρκων για τις συνεχείς “διπλωματικές” τους νίκες. Κάθε Έλληνας πολιτικός που λαδώθηκε από τη Siemens, είναι έρμαιο στα χέρια της μαμάς Τουρκίας, αφού όπως έχουμε αποκαλύψει, η Τουρκάλα σύζυγος του Χριστοφοράκου είναι η κόρη του Τούρκου εμπνευστή του 2% της μίζας που έπαιρναν οι Έλληνες πολιτικοί.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η ΥΠΑ εγκρίνει τουρκική άσκηση στις "περιοχές τουρκικής ευθύνης αποστολών SAR Σκύρου-Λέσβου-Ψαρών"!

Την ώρα που η προσοχή των πάντων ήταν στραμμένη στις οικονομικές εξελίξεις και στο Ταλίν της Εσθονίας οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Δ.Δρούτσας (αναπληρωτής) και Α.Νταβούτογλου, μιλούσαν για στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, υπήρξε μία εξέλιξη στα εθνικά θέματα και ειδικά στον έλεγχο του Αιγαίου, άκρως αρνητική για την ελληνική πλευρά. Όλα ξεκίνησαν χθες με την έκδοση ΝΑVTEX από την Άγκυρα με την οποία εξαγγέλονταν άσκηση έρευνας και διάσωσης στις «τουρκικής αρμοδιότητας περιοχές SAR» οι οποίες ήταν οι περιοχές μεταξύ ... Σκύρου-Λέσβου-Αγίου Ευστρατίου-Ψαρών και μεταξύ Χίου-Λέσβου (SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE ON 29-30 APR 10, IN THE TURKISH SAR AREAS BOUNDED...) !

Τουρκικά κηρύγματα μίσους στην Ελληνική Θράκη

greeknation.blogspot.com

Ο Γ. Παπανδρέου ανήγγειλε την κατάργηση της εθνικής διακυβέρνησης

Με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, και όχι απευθείας μετάδοση όπως ψευδώς έδειξαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη κατάργηση της de jure κυβέρνησης της χώρας. Η de facto διακυβέρνηση θα ασκείται πλέον από το ΔΝΤ. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
"Χθες, ανακοινώθηκαν όλα τα στοιχεία γιά το πραγματικό έλλειμμα του 2009. Φάνηκαν όλα τα ακατανόητα λάθη και οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ. Κληρόνομήσαμε ενα σκάφος ετοιμο να βυθιστεί,μία οικονομία εκτεθειμένη σε ορέξεις κερδοσκόπων. Σηκωσαμε τα μανίκια από την πρώτη μέρα γιά να αναστρέψουμε το κλίμα. Πήραμε μέτρα που πόνεσαν , εκπονήσαμε σχέδιο συγκεκριμμένο. Ανακτήσαμε αξιοπιστία. Οδηγήσαμε σε μια απόφαση την ΕΕ γιά τη χώρα μας με τη δημιουργία δικτύου προστασίας και ασφαλείας.