Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ


Παπαδάκης: Να καταγγελθεί διεθνώς η απαγόρευση λειτουργίας στον Απόστολο Ανδρέα
Το ΚΣ ΕΔΕΚ καταγγέλλει τις κατοχικές αρχές για την απαγόρευση λειτουργίας στον Απόστολο Ανδρέα και καλεί την Κυβέρνηση να καταγγείλει διεθνώς την τουρκική συμπεριφορά, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Δημήτρης Παπαδάκης.
Σε δηλώσεις του στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «η απαγόρευση στον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστόφορο να λειτουργήσει στην εορτάζουσα Μονή του Αποστόλου Ανδρέα συνιστά πράξη τρομοκρατίας του κατοχικού καθεστώτος, η οποία αντιβαίνει σε κάθε Διεθνή Αρχή και σύμβαση που αφορά την άσκηση των καθηκόντων θρησκευτικής λατρείας».
«Η συμπεριφορά αυτή των κατοχικών αρχών ενώ διεξάγονται οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού καταδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, η οποία εξακολουθεί να ενεργεί με την πιο σκοταδιστική νοοτροπία της πιο μαύρης περιόδου της οθωμανικής αυτοκρατορίας», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Πατριάρχης Κύριλλος υποστηρίζει τη θέση της ιταλικής κυβέρνησης εναντίον της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την απαγόρευση των χριστιανικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες.
Στις 3 Νοεμβρίου του 2009 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Ιταλίας στην υπόθεση της Λάουτσι, όπου ισχυρίζεται, ότι η παρουσία του Εσταυρωμένου στα δημόσια σχολεία της χώρας παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος απέστειλε την επιστολή του στον Πρωθυπουργό της Ιταλικής Δημοκρατίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην οποία υποστήριξε αποφασιστικά την πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης να ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης. Παρακάτω δημοσιεύεται το κείμενο της Πατριαρχικής επιστολής.
Εξοχώτατε! Η από 3.11.2009 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της Λάοτσι εις βάρος της Ιταλίας, όπου ισχυρίζεται ότι η παρουσία του Εσταυρωμένου στα δημόσια σχολεία της Ιταλίας παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα,

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ


Το δικαστήριο της Χάγης ,δημιουργήθηκε για να δικάζει Μόνο Ορθόδοξους ηγέτες και ήρωες από τον πόλεμο της Σερβίας !
Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, κατέθεσε προσφυγή, με την οποία αμφισβητεί τη νομιμότητα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), ενώπιον του οποίου δικάζεται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου.
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι το εκτελεστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, το Συμβούλιο Ασφαλείας, υπερέβη τις αρμοδιότητές του, όταν ίδρυσε το Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το 1993. Επίσης, αναφέρει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας «μεταβίβασε τις μη υπάρχουσες νομοθετικές εξουσίες στο δικό του δημιούργημα, το ICTY».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΓΩΝΑ


ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !
Με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Εφορείας του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, στις 24 Νοεμβρίου του 2009 στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες του Διοικητικού Σώματος, της Εφορείας και της Επιτροπής Βραβείων του Ιδρύματος.
Εξετάστηκαν υποψηφιότητες για την απονομή βραβείου του μακαριστού Αλεξίου Β΄ «Για την εξαιρετική προσφορά στη σύσφιξη της ενότητας των ορθοδόξων λαών. Για την εμπέδωση και την προβολή των χριστιανικών αξιών στη ζωή της κοινωνίας» του Ιδρύματος. Αποφασίσθηκε η απονομή βραβείου του 2009 στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον κύριο Δημήτρη Μεντβέντεφ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΜΑΣΟΝΙΑ
Ἐξοχώτατοι Ἄρχοντες,
Ἐντιμότατε κ. Πρόεδρε τῆς ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αἰδεσιμ. καί Ἐλλογιμ. π. Γεώργιε,
Ἐλλογιμώτατε κ. Τσαρούχα,
Πανοσιολ. καί Αἰδεσιμ. ἀδελφοί,
Κυρίες καί Κύριοι,
Καθώς μελετᾶ κανείς τά τυπικά τῶν μυήσεων καί τελετῶν τῆς Μασονίας ἐντυπωσιάζεται ἀπό τήν αὐστηράν τήρησιν τοῦ Τυπικοῦ ὡς νά εἶναι θεόσδοτο κείμενο καθώς καί ἀπό τήν μεγίστην εὐσέβειαν καί πίστιν τῶν μοσόνων στόν Θεόν τῆς Μασονίας «Μέγα ἀρχιτέκτονα τοῦ σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.)» τοῦ ὁποίου τόν ἁγιασμόν, εὐλογίαν καί βοήθειαν ἐπικαλοῦνται διαρκῶς διά τά ἔργα τους, τάς συνεδρίας τους καί τή ζωή τους. Μέ τήν ἐπίκληση τοῦ ὀνόματός του ἡ στοά ἄρχεται τῶν ἐργασιῶν της καί μέ τήν ἰδίαν ἐπίκλησιν κλείει αὐτάς. Εἰς αὐτόν ὁρκίζεται πίστιν ὁ μυούμενος καί εἰς τό ὄνομά του καθιεροῦται ὡς μέλος τῆς Στοᾶς.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ


Ψήφισμα κατά της Μασονίας ενέκριναν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα "Μασονία και Νέα Τάξη, Σχέσεις του Τεκτονισμού με το Χριστιανισμό, την Πολιτική και τη Δημοκρατία" που διοργανώθηκε, την Κυριακή, από την εφημερίδα Χριστιανική και τελούσε υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ακολουθούν το ψήφισμά και η ομιλία του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην Ημερίδα.
Ψ ή φ ι σ μ α
Τῆς ὁμηγύρεως ὅσων συμμετεῖχαν στήν ῾Ημερίδα τῆς 29ης Νοεμβρίου 2009 μέ θέμα· «Μασονία καί Νέα Τάξη, Σχέσεις τοῦ Τεκτονισμοῦ μέ τό Χριστιανισμό, τήν Πολιτική καί τή Δημοκρατία», πού πραγματοποιήθηκε, ὑπό τήν αἰγίδα τῆς ῾Ιερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς, ἀπό τήν ἐφημερίδα «Χριστιανική» στό κινηματοθέατρο ᾿Αττικόν, ἔναντι τοῦ ῾Ιεροῦ Ναοῦ τοῦ ῾Αγίων Κωνσταντίνου καί ῾Ελένης.
῾Η ῾Ημερίδα, λόγω τοῦ θέματος, ἀφιερώθηκε στούς μακαριστούς ἀρχιμανδρίτη ᾿Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο καί τόν Νικόλαο Ψαρουδάκη, ἱδρυτή τῆς Χριστιανικῆς Δημοκρατίας, οἱ ὁποῖοι μέ τά βιβλία τους ἀποκάλυψαν τόν ἀντιχριστιανικό καί ἀντιδημοκρατικό χαρακτήρα τῆς Μασονίας.

Ο ΖΕΡΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΚΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.20 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ 'ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΛΕΜΟ'


Επίσκοπος Κοσσόβου και Μετοχίων Αρτέμιος: Εκκλησίες και μοναστήρια δυο μήνες χωρίς ρεύμα
Ο επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης δήλωσε σήμερα ότι απευθύνθηκε τρείς φορές στους αρμόδιους στο Βελιγράδι και στο Υπουργείο Κοσσόβου και Μετοχίων με την αίτηση να εξευρεθεί λύση για το πρόβλημα των περισσότερων από 20 μοναστηρίων και εκκλησιών στο Κόσσοβο τα οποία δεν έχουν ρεύμα δυο μήνες, αλλά δεν έλαβε απάντηση.
Ο επίσκοπος είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Beta, ότι συνεχίζει να αναμένει απάντηση επειδή αυτές οι εκκλησίες και τα μοναστήρια δεν μπορούν μόνα τους να λύσουν το πρόβλημα - δηλαδή υπογράφοντας συμβόλαιο με την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού του Κοσσόβου (ΕΗΚ) επειδή αυτό θα σήμαινε ότι αναγνωρίζουν τους θεσμούς του ψευδοκράτους του Κοσσόβου και το ανεξάρτητο Κόσσοβο.
Οι δηλώσεις που κατά καιρούς εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ....


Τα προβλήματα της μειονότητας, η αριθμητική και πολιτισμική συρρίκνωση. Πτυχές νέες και άγνωστες, τουλάχιστον για το κοντινό παρελθόν, αναδεικνύονται στο ζήτημα της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη. Πτυχές οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν χωρούν πλέον στα επίσημα κείμενα, όπως συμφωνίες, πρωτόκολλα, μελέτες, που υπάρχουν για τη μειονότητα.
Έχει διατυπωθεί η άποψη περί παρακμής, πράγμα που έχει βάση, αφού πρόκειται για μια μειονότητα που αριθμητικά έχει συρρικνωθεί. Οι Έλληνες των 100 και 150 χιλιάδων της δεκαετίας του ’50 σε μια Κωνσταντινούπολη του ενός εκατομμυρίου, είναι σήμερα οι Έλληνες των 2-3 χιλιάδων στην Πόλη των 15 εκατομμυρίων. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών σε ελληνικά δημοτικά και λύκεια της Πόλης είναι φέτος 230. Από τους μαθητές αυτούς, το 52% είναι παιδάκια αραβόφωνα, που κατάγονται από την Αντιόχεια και είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Η εκκλησία του Αγίου Προφήτη Ηλία στο Ποντούγιεβο (δυτικό Κόσσοβο). Πυρπολήθηκε και ανατινάχτηκε από νάρκες πολλές φορές. Οι φωτογραφίες είναι από το 2004.Όλοι οι Σέρβοι από το Ποντούγιεβο διώχθηκαν το 1999 στην παρουσία των στρατιωτών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι δεν αντέδρασαν. Ενώ άλλοι σφαγιάστηκαν από αλβανικά χέρια μετά από εντολές των εχθρών της Ορθοδοξίας. www.eparhija-prizren.com
Σχόλιο:
Η νέα τάξη πραγμάτων χρησιμοποιεί διάφορους δόλιους τρόπους για να φέρει σε απόγνωση τους χριστιανούς και κυρίως τους ορθοδόξους. Και λέμε κυρίως, διότι η μοναδική και αληθινή θρησκεία στον κόσμο με τους περισσότερους αριθμητικά και ποιοτικά εχθρούς αποδεδειγμένα είναι η ορθοδοξία. Την τελευταία δεκαετία και λίγο ποιο πρίν, οι Σιωνιστικές και σκοτεινές δυνάμεις με προκάλυμμα την Αμερική τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ ξεκίνησαν ένα φοβερό σχέδιο εξόντωσης των ορθοδόξων κρατών, με διάφορα τεχνάσματα και τεχνικές. Ξεκινώντας από την Σερβία ο πόλεμος έληξε με το αποτέλεσμα οι Ορθόδοξων Σέρβων να μειονεκτούν σε αντίθεση με τους αλβανούς της περιοχής,

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ !

Μιαν άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη -σε σχέση με την αμετανόητη τουρκική βαρβαρότητα- έδωσε στη χθεσινή έκδοση της αθηναϊκής εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής» ο Κενάν Ακίν. Πρόκειται για τον Τούρκο που, από τις φωτογραφίες, διακρίνεται ξεκάθαρα να στέκεται στο μπαλκόνι και να πυροβολεί προς την κατεύθυνση του Σολωμού Σολωμού, την ώρα που αυτός βρισκόταν στον ιστό, προσπαθώντας να κατεβάσει το σύμβολο της εισβολής. Το θράσος του Ακίν, ο οποίος μάλιστα επιβραβεύτηκε για το… κατόρθωμά του με αξιώματα στην ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων, διαφαίνεται από την επιμονή του στον ισχυρισμό πως «μπορεί να φαίνομαι ότι έχω σηκώσει όπλο, αλλά δεν πυροβόλησα». Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτό αποδεικνύεται από τις βαλλιστικές έρευνες που έχει διενεργήσει η παράνομη αστυνομία του στρατοκρατούμενου ψευδοκράτους! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάνει και τα παράπονά του, διότι, λέει, η «βουλευτική» σύνταξη που λαμβάνει από το ψευδοκράτος είναι πενιχρή!


Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ 'ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ'


Στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται και επιβάλλονται με δικτατορικό καθεστώς.
http://www.tanea.gr/ Υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων τάχθηκαν σήμερα οι Ελβετοί, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
Αν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν από τα τελικά, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πληγούν οι σχέσεις της παραδοσιακά ουδέτερης Ελβετίας με τις μουσουλμανικές χώρες. Η κυβέρνηση που αντιτίθεται στην απαγόρευση, είχε προειδοποιήσει ότι η τροποποίηση του συντάγματος ώστε να απαγορευτεί η οικοδόμηση μιναρέδων «θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα ακραίων κύκλων».
Για «τεράστια έκπληξη» έκανε λόγο η ελβετική τηλεόραση, 30 λεπτά ύστερα από το τέλος της ψηφοφορίας.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.


«Το θέαμα ναυτικών δοκίμων να συνοδεύουν ιερείς και ευαγγέλια μου προκαλούσε θλίψη. Δεν ήταν τόσο το θέαμα που με εκνεύριζε όσο οι συνειρμοί. Η τιμητική συνοδεία εμπεριέχει και το στοιχείο της υποταγής. Γι’ αυτό άλλωστε και η Πολιτεία την περιορίζει για τους ένστολους μόνο όταν πρόκειται για εθνικά σύμβολα και πολιτειακούς θεσμούς. Το Ευαγγέλιο και οι ιερωμένοι σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν ανήκουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες» (σελ. 24).
Νέες τορπίλες εξαπολύει κατά του ελληνοχριστιανισμού ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος αφού κρέμασε τη στολή του ναυάρχου, φόρεσε τη «στολή» του συγγραφέα και μέσα από το βιβλίο του «Κρεμώντας τη στολή» καταθέτει εμπειρίες και βιώματα από την πολύχρονη σταδιοδρομία του στο Πολεμικό Ναυτικό, προκαλώντας με τις απόψεις και τις θέσεις του σχετικά με το Χριστιανισμό.
Ο επί τρία χρόνια αρχηγός (2002-2005) του Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύπτει τις φαντασιώσεις του «για την καλλίγραμμη νεαρή μητέρα», την Παναγία, θεωρεί «ανοησία» τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, χλευάζει όσους πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, χαρακτηρίζει τα Ευαγγέλια κείμενα «απίστευτης απλοϊκότητας και αφέλειας», αποκαλεί «σαχλαμάρες» τα όσα πιστεύει ο λαός

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ


Η εκκλησιαστική ιστοσελίδα www.amen.gr για άλλη μια φορά ρίχνει δηλητήριο, με ανέντιμο και προβοκατόρικο τρόπο σε πιστό λαό διχάζοντας των, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Το παρακάτω κείμενο που ακoλουθεί με τελευταία επίκαιρα γεγονότα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το αναφέρει ως Ανθελληνικές φωνές. (http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1029)

Εμείς σας το παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο αφαιρώντας τον υπότιτλο Ανθελληνικές φωνές, λέγοντας ότι δυστυχώς είναι πικρή η αλήθεια για την κατάντια του πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Προ ημερών αναρτήσαμε θέμα με το συγκεκριμένο ζήτημα (http://ellinonea.blogspot.com/2009/11/blog-post_5683.html) το οποίο εκφράζει την πραγματικότητα  και τον ξεπεσμό του πατριαρχείου, ρίχνοντας τις ευθύνες στον τέως πατριάρχη Ειρηναίο.

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ


Ο Ελληνικός λαός δεν χαρακτηρίζεται από κανενός είδους θρησκευτικό φανατισμό και είναι πολύ δύσπιστος και κριτικός απέναντι στον ορθόδοξο κλήρο. Ταυτόχρονα όμως είναι αντικειμενικό γεγονός και δική του πεποίθηση ότι η ορθόδοξη θρησκευτική πίστη αποτελεί στοιχείο της εθνικής του συνείδησης.
Γι' αυτό αποφάσισε η ιστορία, οι συνθήκες γέννησης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, οι μακρόχρονοι σκληροί αγώνες για την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας -αγώνες που εμπνέονταν όχι μόνο απ' τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης αλλά και απ' τις παραδώσεις του χριστιανικού Βυζάντιου.
Χάρη σ' αυτό το γεγονός η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτέλεσε απ' την αρχή δομικό στοιχείο του ελληνικού εθνικού κράτους, δηλαδή του καπιταλιστικού κράτους, και έναν απ' τους κύριους ιδεολογικούς πυλώνες του. Έως σήμερα εξακολουθεί να είναι η επίσημη κρατική Εκκλησία, και κατέχει σημαντικές κρατικές αρμοδιότητες. Έτσι η ξαφνική διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σ' αυτήν και την κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα των ταυτοτήτων, ήταν, πράγματι, για τον πολύ κόσμο κάτι αναπάντεχο. Προκάλεσε σύγχυση ιδίως σε κάποια "αριστερά" κεφάλια που συνηθίζουν να προσεγγίζουν τα ζωντανά γεγονότα μέσα από νεκρά και μηχανιστικά σχήματα και καθόλου με την μαρξιστική διαλεκτική.

ΔΩΡΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ........


Θέλετε Χάλκη λένε οι Τούρκοι , δώστε Θράκη και συμφωνεί ο πατριάρχης μας παριστάνοντας τον καλύτερο μεσάζοντα της Τουρκίας. Τα οφέλη της Τουρκίας στην Θράκη θα είναι σίγουρα πολύ περισσότερα, χωρίς φραγμούς και χωρίς διαφάνεια. Η Θράκη θα καταλήξη ένα προπύργιο γκρίζων λύκων και αδυσώπητων πρακτόρων, καταπιέζοντας ακόμα και Πομάκους να στραφούν εναντίον των Ελλήνων.
Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης μπορεί να επαναλειτουργήσει χωρίς νομοθετική ρύθμιση, αφού η συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει το δικαίωμα μή Μουσουλμανικών μειονοτήτων να ανοίγουν σχολεία, δηλώνει ο πρώην υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, Χουσείν Τσελίκ.
Ο κ. Τσελίκ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ακσάμ», αναφέρθηκε στα επεισόδια του Σεπτεμβρίου 1955 εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης: «Δεν πλήξαμε τις μειονότητες με τον φόρο περιουσίας; Τι μπορούμε να πούμε για τα επεισόδια στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 εναντίον των Ελλήνων της Πόλης;».
Σχετικά με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο πρώην υπουργός αναφέρεται στη διάταξη, που περιλαμβάνει ο νόμος περί Παιδείας, η οποία αναφέρει ότι «στρατιωτικές, αστυνομικές και θρησκευτικές σχολές, μπορεί να ανοίξει μόνο το κράτος» και λέει ότι «σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, οι μή μουσουλμάνοι μπορούν να ανοίξουν κάθε είδους θρησκευτική, ή μη, σχολή. Φυσικά, οι σχολές αυτές θα τελούν υπό τον έλεγχο του κράτους».

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως, θα τελέσει αύριο Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, τη τελετή κατατάξεως στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας του νέου ιερομάρτυρος Φιλουμένου Αγιοταφίτου, ηγουμένου του προσκυνήματος του Φρέατος του Ιακώβ.
Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ στη Νεάπολη της Σαμάρειας στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.
Επίσης ο νέος ιερομάρτυρας Φιλούμενος καταγόταν από την Κύπρο, και σε νεαρή ηλικία προσήλθε στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα και διακονούσε πριν το μαρτυρικό του τέλος ως ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Φρέατος του Ιακώβ.
Να σημειωθεί, ότι στη συνείδηση πολλών εκ των τιμίων μελών της Εκκλησίας, καθώς και των Αφιοταφίτων Πατέρων ο ηγούμενος Φιλούμενος ήταν ήδη καθιερωμένος ως Νεομάρτυς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΘΑΝΑΤΗ !


κεραμικό θραύσμα που βρέθηκε στην νησίδα «Γιούρα» των Βορείων Σποράδων από τον Αρχαιολόγο Α. Σαμψών με γράμματα Ελληνικού Αλφαβήτου 5.000 π.χ !
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαϊκές γλώσσες έχουν τις ρίζες τους στα Λατινικά. Αυτό που ίσως μερικοί να αγνοούν είναι ότι τα ίδια τα Λατινικά έχουν βασιστεί πάνω στα Ελληνικά. Από το ίδιο το αλφάβητο (οι Ρωμαίοι πήραν αυτούσιο και απαράλλακτο το Χαλκιδικό αλφάβητο) μέχρι και την πλειοψηφία του λεξιλογίου.
Πρίν ο Κικέρων, ο δημιουργός ουσιαστικά της Λατινικής γλώσσας, έρθει στην Ελλάδα για να σπουδάσει, οι Ρωμαίοι είχαν μερικές εκατοντάδες μόνο λέξεις με αγροτικό, οικογενειακό και στρατιωτικό περιεχόμενο. Όταν επέστρεψε στην Ρώμη, πήρε μαζί του κάποιες χιλιάδες Ελληνικές λέξεις δηλωτικές πολιτισμού και ένα «κλειδί» με το οποίο πολλαπλασίασε την αξία και την σημασία τους. Το «κλειδί» αυτό ήταν οι προθέσεις.
Για του λόγου το αληθές, να αναφέρουμε ότι το ιστορικό αυτό γεγονός το έχει τονίσει και ο διάσημος Γάλλος γλωσσολόγος Meillet «Τα Λατινικά ως λόγια γλώσσα, είναι ανάτυπο των Ελληνικών. Ο Κικέρων μεταφέρει στην Λατινική, την Ελληνική ρητορική και φιλοσοφία. Ο Χριστιανισμός ακολούθως συνετέλεσε και αυτός στην επίδραση των Ελληνικών επί των Λατινικών. Το Λατινικό λεξιλόγιο είναι μετάφραση του αντιστοίχου Ελληνικού, και για αυτό τα Λατινικά δεν παραμέρισαν τα Ελληνικά στην Ανατολή.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ο μύθος της "πανίσχυρης" MOSSAD: Αποκαλύπτουμε την πλήρη αποτυχία της να αποτρέψει την εκλογή του πατριάρχη Ειρηναίου το 2001! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Αγαπητά "ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ",
αποφάσισα να σου γράψω γιατί έχω βαρεθεί την εθνική μας μιζέρια και κακομοιριά που εκφράζεται με την "μαεστρία" της αυτο-αποενοχοποίησης και ταυτόχρονης καταγγελίας όλων των υπολοίπων ως υπευθύνων για τα χίλια κακά της μοίρας μας που όμως μόνοι μας δημιουργούμε και χειροτερεύουμε. Φταίνε οι Τούρκοι, οι μασόνοι, οι εβραίοι, η Μοσάντ, η CIA, κοκ πάντως ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ! Έτσι λοιπόν θα θέσω υπόψιν σας και υπόψη των αναγνωστών σας ένα συγκλονιστικό γεγονός που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα για τον τόπο αυτό είναι οι...έλληνες και όχι οι άλλοι.
Για όσους δεν το γνωρίζουν σας λέω λίγα πράγματα
εισαγωγικά:
Μετά το θάνατο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διοδώρου το 2000 ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή νέου Πατριάρχη. Για να μην κουράσω με λεπτομέρειες θα σας αφήσω να τη διαβάσετε όπως την περιγράφουν οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι από τις μυστικές υπηρεσίες και το κράτος του Ισραήλ με το έγγραφο που σας στέλνω.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ.


Θα θέλαμε να κάνουμε μια επισήμανση, παρατήρηση για κάποια άρθρα που γράφονται μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η συνεργασία τους στο παρελθόν και το παρόν παραμένει σταθερή σε απλά θέματα θρησκευτικού παρεχομένου, αγγίζοντας και προασπίζοντας την βασική διδασκαλία του χριστιανισμού.
Σε τελευταίες συναντήσεις τους διαπιστώσαμε μέσα από τα δημοσιεύματα ότι, ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας τόνισε την σκοπιμότητα αυτού του είδους συνεργασίας, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του θεολογικού διαλόγου, διότι «πρόκειται για την κοινή υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της διάρθρωσης της χριστιανική κοινωνίας, πράγμα, το οποίο αποτελεί μια κοινή αποστολή των εκπροσώπων του παραδοσιακού χριστιανισμού της Ευρώπης». (συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιλαρίωνα με το γνωστό ρωμαιοκαθολικό θεολόγο, Καρδινάλιο Christoph Schönborn)
Καταλαβαίνουμε ότι οι συναντήσεις αυτές δεν περιπλέκονται όπως πολλοί θα ήθελαν σε συμπροσευχές και αλλού είδους μυστηριακών θρησκευτικών συνεργασιών, οπου θα έθιγαν ιερούς κανόνες και παραδόσεις.

Η ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ


Η ένδοξη ιστορία του Ελληνισμού στην Ουγγαρία και η από αιώνων Ελληνική Ορθόδοξη παρουσία στη χώρα αυτή, αναβίωσε στις μνήμες των παραβρισκομένων στην τελετή στο Νεκροταφείο Φιουμέι της Βουδαπέστης, με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων ειδικής αναμνηστικής πλάκας για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης δεκαοκτώ ελληνικών ιστορικών τάφων.
Πρόκειται για τάφους του 18ου και 19ου αιώνα, Ελλήνων εμπόρων, ιδρυτών της ιστορικής "Υπό Ελλήνων ιδρυθείσας Ορθοδόξου Ουγγρικής Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης", το 1792, η οποία καταργήθηκε δια της βίας το 1952 και επαναλειτουργεί εδώ και δύο χρόνια.
Η αποκατάσταση των τάφων έγινε με πρωτοβουλία του "Μακεδονικού Διαπολιτιστικού Συλλόγου", με την νοικονομική ενίσχυση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και διαφόρων χορηγών.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ !


Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε εισαγγελέας για πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης.
Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες του εμβολίου της γρίπης Η1Ν1, διέταξε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος.
Η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε με αφορμή ενστάσεις ιδιωτών γιατρών για τις παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν από τον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του προς το Πταισματοδίκη Ρόδου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος αναφέρει τα εξής:

ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟ 'ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ' ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ !


Ξαναχτύπησε ο εθνικός γελωτοποιός μας την περασμένη Τρίτη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε την Ελληνικότητα της Β. Ηπείρου και της Κωνσταντινούπολης αφήνοντας επίσης να εννοηθεί πως η Ελλάδα προκαλεί πρόβλημα στα σύνορα άλλων χωρών.
Φυσικά και δεν έμεινε εκεί καθώς υπήρξε για ακόμα μια φορά θερμός υποστηριχτής των «παιδιών με τις κουκούλες». Κατηγόρησε για αυθαιρεσία την αστυνομία που συνέλαβε την 22χρονη φερόμενη ως μέλος των Πυρήνων Φωτιάς και συνέκρινε το περιστατικό με την υπόθεση Χριστοφοράκου. Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Άλλο η υπόθεση Siemens και Χριστοφοράκου, άλλο η εγχώρια τρομοκρατία. Βέβαια και στο παρελθόν έχει διαπρέψει δια των απόψεών του ο κ. Λαζόπουλος, ο οποίος μάλιστα προ μερικών εβδομάδων δήλωσε πως η «ακροδεξιά» (εννοώντας πάντα τον πατριωτισμό) είναι η μάστιγα της κοινωνίας και αγωνίζεται για την εξάλειψή της από τη ζωή μας….
Κ. Λαζόπουλε αποφασίστε, σάτιρα κάνετε ή μαύρη προπαγάνδα;
Δεν έχουμε καμιά όρεξη να ασχοληθούμε με το άτομό σας αλλά όπως βλέπετε το star system σας έχει εκλέξει ως mainstream φυσιογνωμία και ρυθμιστή της κοινής γνώμης.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕ ΠΤΑΙΣΜΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ομάδες αντιεξουσιαστών από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα εν όψει της 6ης Δεκεμβρίου- της επετείου του φόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. Την παρακολούθηση των διαδικτυακών χώρων αλλά και της γενικότερης κίνησης των αντιεξουσιαστικών ομάδων έχει αναλάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ενώ η πρώτη πληροφόρηση της ΕΥΠ προς την Ελληνική Αστυνομία αφορά οργανωμένες κινήσεις από Ιταλία και Ισπανία. Βασική πύλη εισόδου θεωρείται το λιμάνι της Πάτρας ενώ ήδη έχει ζητηθεί η συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών Ιταλίας, Ισπανίας αλλά και Γερμανίας και Σερβίας.
Στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο διεθνολόγος Αθ. Δρούγος αναφέρθηκε πρόσφατα στα περσινά γεγονότα θέτοντας αμείλικτα ερωτήματα:

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΕ'Ι'ΣΤΙΚΗ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ


Την τελευταία δεκαετία στη Ρωσία παρατηρούμε άνθηση της εκκλησιαστικής ζωής στις διάφορες εκφάνσεις. Η υψηλή ανάπτυξη των αποκαταστημένων και νεόκτιστων ναών, μοναστηρίων, καταφυγίων, ενοριακών βιβλιοθήκων, θρησκευτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η εφαρμογή κοινωνικών, ιεραποστολικών, εκπαιδευτικών και ενημερωτικών έργων σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, δεν είχε κάτι ανάλογο στην ιστορία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πώς έγινε αυτή η εκκλησιαστική αναβίωση, πότε ξεκίνησε και ποιοι παράγοντες συνέβαλαν στην ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη της Εκκλησίας;
Δεν είναι μυστικό ότι κατά τη σοβιετική περίοδο η Ρωσική Εκκλησία ήταν σε πολύ δύσκολες εξωτερικές συνθήκες που αντικατοπτρίστηκαν και στην εσωτερική ζωή της Εκκλησίας.
Ο Σοβιετικός άθεος κρατικός μηχανισμός σε διάφορες χρονικές περιόδους φερόταν με διάφορους τρόπους στο ζήτημα της παραδοχής της παρουσίας της θρησκείας στην κοινωνία.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

Η Συνωμοσία στην Κύπρο. Σιωνισμός-Μασονισμός. Κύπρος 1993, Β΄Έκδοση 2003. (The Conspiracy in Cyprus. Zionism-Masonry. Cyprus 1993, B΄ edition 2003).
Το βιβλίο του φίλου αγωνιστή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, Μ. Μιχαήλ, «Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ», είναι μια πολύτιμη συμβολή στον αγώνα κατά των Σκοτεινών Δυνάμεων, που έχει αρχίσει και αναπτύσσεται με σοβαρές προοπτικές, τα τελευταία χρόνια και στην Μητρόπολη και στον Ελληνισμό του Εξωτερικού.
Ιδιαίτερα πολύτιμο είναι το βιβλίο αυτό, για τον Κυπριακό λαό κι όχι μονάχα τον Ελληνικό, αλλά και τον Τουρκικό, ακριβώς γιατί, ξεσκεπάζοντας τα σκοτεινά παρασκήνια της Ιστορίας του νησιού, βοηθάει τους πάντες, αφού τα παρασκήνια αυτά είναι εχθρικά για όλους και Έλληνες και Τούρκους, όπως ίδια είναι και τα δάκρυα της μάνας που θρηνεί τα παιδιά της, είτε Τουρκάλα είναι αυτή, είτε Ελληνίδα!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΡΑΤΗ


του Μητροπολίτη Προικονήσου Ιωσήφ
Οι υποστηρικτές της απομάκρυνσης των Ιερών Συμβόλων, η ανεξιθρησκεία και η Δημοκρατία.
Φαίνεται ότι το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ) τους τελευταίους καιρούς έχει βαλθεί να τρομοκρατήσει κάθε Έλληνα που έχει επιλέξει να μην αποκρύβει τη θρησκευτική του ταυτότητα. Η εργολαβική και κατά συρροή απαίτηση από ποικίλες εκφράσεις εξουσίας (Ευρωπαϊκό Δικαστήριo, Ελληνικά Δικαστήρια, Συνήγορο του Πολίτη κ.ο.κ.) να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση απομακρύνσεως κάθε θρησκευτικού συμβόλου (Σταυρού, εικόνας, Ευαγγελίου) από τους χώρους εκπαίδευσης και δικαιοσύνης έχει αρχίσει να παίρνει μορφή παράκρουσης και μανίας καταδιώξεως!
Και βέβαια πρέπει να είναι κανείς αφελής για να πιστέψει ότι οι «ακτιβιστές» θα περιορισθούν σε αυτά. Μετά από λίγο θα ακούσουμε και άλλα: Θα τους ενοχλεί λ.χ. ο ήχος της καμπάνας, ο σταυρός στη σημαία ή στο εθνόσημο, η δημόσια εμφάνιση της κληρικής περιβολής και δεν ξέρω τι άλλο!

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Στην τουρκική πρεσβεία κοιμήθηκε ο Βαρθολομαίος, όταν επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον!

Αποκαλύψεων συνέχεια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. ‘Oπως πληροφορείται από ΑΡΙΣΤΗ ΠΗΓΗ το «Κ», κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον .
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος φιλοξενήθηκε και πέρασε τη νύκτα του, δηλαδή κοιμήθηκε, στην …τουρκική Πρεσβεία!..
‘Ολοι γνωρίζουμε, βέβαια, ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι Τούρκος υπήκοος καθώς η ‘Αγκυρα έχει επιβάλλει στον εκάστοτε Πατριάρχη να είναι ουσιαστικά υπάλληλος της νομαρχίας κι επομένως, να έχει την τουρκική υπηκοότητα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να κοιμάται ο κ. Βαρθολομαίος μέσα στην Πρεσβεία της Τουρκίας η απόσταση είναι τόσο μεγάλη όσο την έχουν οριοθετήσει όλοι οι προκάτοχοί του Πατριάρχες, οι οποίοι στις εκτός

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ.


Η "πλάκα" με το όνομα Μακεδονία άρχισε να γίνεται ανυπόφορη και "ανυπόφορο", όταν αναφερόμαστε σε λαούς και συμπεριφορές κρατών, σημαίνει επικίνδυνο. Αποκαλύφθηκε με στοιχεία πλέον αυτό το οποίο φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει ούτε αμερικανικό σχέδιο εις βάρος της Μακεδονίας ούτε κάποια ανιστόρητη Κοντολίζα Ράις, η οποία θέλει να "επιλύσει" τα κρίσιμα θέματα. Οι Εβραίοι είναι αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις. Αυτοί μεθοδεύουν τα πάντα εις βάρος των προαιώνιων εχθρών τους και όχι Αμερικανοί. Η περίφημη Κοντολίζα Ράις δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια μαύρη "βιτρίνα" της νεοταξιτικής λογικής, η οποία αναζητά συμβολισμούς, για να δείξει ένα politically correct προσωπείο.
Είναι ένα άβουλο "ανδρείκελο", που, αντί να τη βάλουν να μαζεύει βαμβάκι στην Αλαμπάμα, όπως κάνουν με τα εκατομμύρια των ομόφυλών της, την έβαλαν να παριστάνει την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ.
Την αμερικανική πολιτική και ειδικά την πολιτική στη Μακεδονία τη σχεδιάζει και την υλοποιεί το εβραϊκό "ιερατείο" της Ουάσιγκτον. Ένα ιερατείο, το οποίο μισεί θανάσιμα τους Μακεδόνες, εξαιτίας του Αντιόχου του Επιφανούς και νομίζει ότι μετά από δύο χιλιάδες χρόνια μπορεί να τον εκδικηθεί, "βιάζοντας" την πατρίδα του. Αυτός είναι το αιώνιο πρόβλημα των Εβραίων.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......


Οι Νεότουρκοι με την πολιτική τους όξυναν την κατάσταση. Ήδη, από το 1911 είχαν αποφασίσει τη γενοκτονία των χριστιανών. Σε μια ανταπόκριση του περιοδικού «The Times of London», στις 3 Οκτωβρίου του 1911, με τίτλο «Οι Νεότουρκοι και το πρόγραμμά τους», παρακολουθούμε την επικράτηση των ακραίων σοβινιστικών επιλογών στο συνέδριο του κομιτάτου «Ένωση και πρόοδος» που βρισκόταν ήδη στην εξουσία. Η οθωμανοποίηση (ottomanization) δια της βίας όλων των κατοίκων, αποφασίζεται τελεσίδικα. Το μέσο θα ήταν οι εξοπλισμένοι μουσουλμάνοι:
«Οι μουσουλμάνοι γενικά πρέπει να κρατήσουν τα όπλα τους και όπου υπήρχαν ως μειονότητα, οι Αρχές πρέπει να τους εξοπλίσουν... Η Τουρκία είναι πρωτίστως μια μουσουλμανική χώρα και οι ιδέες του μουσουλμανισμού και η επιρροή του πρέπει να κυριαρχούν.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ


ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ !
Η Γαλλία θα δοκιμάσει τον επόμενο χρόνο το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να προστατεύσει τις γυναίκες από τη βία των συντρόφων τους, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας. Η υφυπουργός αρμόδια για οικογενειακές υποθέσεις Ναντίν Μορανό δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Info ότι μέσα στο 2010 σκοπεύει να εισαγάγει πειραματικά τη μέθοδο αυτή σε δύο-τρεις περιφέρειες της Γαλλίας, δεν προσδιόρισε όμως τον αριθμό των ατόμων στα οποία θα εφαρμοσθεί.
Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα .....εκτυπώστε το ένα πακέτο μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού βραχιολιού, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την πειραματική καθιέρωση ενός τηλεφωνικού αριθμού επείγουσας ανάγκης που θα επιτρέπει σε όσες γυναίκες κινδυνεύουν να επικοινωνούν με διασώστες μέσω ενός απλουστευμένου κυκλώματος.
Τα δύο τελευταία χρόνια υπολογίζεται ότι στη Γαλλία υπήρξαν θύματα βίας 675.000 γυναίκες, εκ των οποίων 156 έχασαν τη ζωή τους το 2008 από το χέρι του συζύγου ή συντρόφου τους. "Κάθε δυόμισυ ημέρες μία γυναίκα πεθαίνει από το χέρι του συμβίου της", τόνισε η Ναντίν Μορανό.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΥΝΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ !

Η πρόσφατη χειρονομία του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ, που κάλεσε ολόκληρες Αγγλικανικές κοινότητες να περάσουν στο Ωμοφόριο της Ρώμης, προκάλεσε επιφυλακτικότητα ορισμένων Ορθοδόξων ιεραρχών, οι οποίοι φοβούνται την εμφάνιση νέων "ουνιών".Ωστόσο, ο διάλογος μεταξύ των Ορθοδόξων και της Καθολικής Εκκλησίας πρέπει να συνεχιστεί, είπε ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζιζιούλας).
Ο 78χρονος επίσκοπος αντιπροσωπεύει το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και είναι συμπρόεδρος της Διεθνούς Καθολικής-Ορθόδοξης Επιτροπής για το Θεολογικό Διάλογο. Τον Οκτώβριο,στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε μια συνεδρίαση της επιτροπής, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της στάσης Καθολικών και Ορθοδόξων απέναντι στο ρόλο του επισκόπου της Ρώμης, των διαφωνιών που οδήγησαν στο σχίσμα των Εκκλησιών. Η τοπική αστυνομία συνέλαβε μερικούς αντιπάλους του Οικουμενισμού, που διαμαρτύρονταν κατά της συνεδρίασης. Οι συμμετέχοντες του φόρουμ συζήτησαν την «αρνητική αντίδραση ορισμένων κύκλων Ορθοδόξων σ' αυτόν τον διάλογο, και,ομόφωνα, την ονόμασαν ως αδικαιολόγητη και απαράδεκτη», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιωάννης.
blagovest-info.ru

ΑΣΤΗΡΕΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ............... ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΕΣ Ο Π. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ .............


“..Σήμερα είναι εθνική εορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας, και χαίρομαι που έχω την δυνατότητα να γιορτάσω αυτήν τη μέρα μαζί με τόσο πολύτιμους φίλους …”
Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος φαίνεται ότι εκτός από την προσπάθεια να τουρκοποιήσει τους Ορθόδοξους ιεράρχες, έχει αναλάβει και τις δημόσιες σχέσεις της C. Cola, το γνωστό αναψυκτικό αμερικανικής προέλευσης το οποίο, σε ομιλία του -στην Ατλάντα της Τζώρτζια ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου 2009- σε κέντρο της ομώνυμης εταιρίας την χαρακτήρισε “εικόνισμα του 20ου αιώνα”
Δεν είναι κατανοητό ποια ακριβώς ημέρα εκφωνήθηκε, αλλά, πάντως, εκείνο το «σήμερα είναι εθνική εορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας», που εκστόμισε, παραπέμπει στην επέτειο της 29ης Οκτωβρίου 1933, «ημέρα της Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Τουρκίας».
Ο κ. Βαρθολομαίου, κάνει λόγο για «σαφή οικονομικά συμφέροντα» που, όπως αναφέρει, «είναι διάφανα και κατανοητά με την σχέση ..Cola- Οικουμενικού Πατριαρχείου και Οργανισμού Interfaith».

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ολοκλήρωση της προσυνεδριακής φάσης της συγκρότησης και οργάνωσης της «Ελληνορωσικής Συμμαχίας», ορίσθηκε η 5μελής προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Κινήματος, με στόχο την διεύρυνση της Συμμαχίας, τον συντονισμό της δράσης και το άνοιγμα των περιφερειακών της γραφείων.
Η προσωρινή 5μελής Διοικούσα Επιτροπή, αποτελείται από τους Γραβριήλ Αβραμίδη, Γιάννη Ζελίλωφ, Κλημέντη Μπαλαμπανίδη, Αχιλλέα Τσεπίδη και Νίκο Τσαμτσίδη εκ των οποίων ο κ. Αβραβίδης ορίσθηκε ως Συντονιστής του αγώνα που ξεκίνησε η Ελληνορωσική Συμμαχία. Με πρώτο οργανωτικό στόχο την πραγματοποίηση Συνεδρίου του Κινήματος, μέσα από το οποίο θα προκύψουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, της Διοικούσας Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας.

ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΗ Η ' ΦΩΝΗ ' ΤΩΝ Blogs.


Αν και ένα χρόνο πριν η κρατούσα άποψη ήθελε τα blogs να «αργοπεθαίνουν» εξαιτίας της εμφάνισης του Twitter, τα σημερινά δεδομένα διαψεύδουν παρόμοιους ισχυρισμούς.
Παρόλο που η απλότητα και η αμεσότητα του Twitter φάνηκε να είναι πιο ελκυστική συγκριτικά με τα posts μακρόσυρτων σκέψεων η πραγματικότητα διαμορφώνεται διαφορετικά.
Συγκεκριμένα, ενώ το Twitter «δυσκολεύεται» με την σταθεροποιημένη ανάπτυξή του –σύμφωνα με στοιχεία της comScore– και με την μη πτώση του TweetDeck, η πλατφόρμα φιλοξενίας blogs Wordpress αυξάνει τους μοναδικούς επισκέπτες της έπειτα από μια σταθερή περίοδο ως τον Μάρτιο.
Ειδικότερα, το Τwitter είχε 58,3 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες από 58,4 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο ενώ η Wordpress κέρδισε 10 εκατομμύρια επισκέπτες στο τέλος του μήνα, αγγίζοντας τα 151,8 εκατομμύρια.

Η ΘΡΑΚΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΕΡΙΑ


Η γνωστή Συνθήκη της Λωζάνης, που υπογράφηκε το 1923 και με βάση την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βάσει του πληθυσμού της Θράκης και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είναι ένα πολιτικό αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Αυτή τη συνθήκη, πρώτη η Ελλάδα την παραβίασε με την μειοδοτική πολιτική των ετών 1955-1959, η οποία αναγνώρισε ξαφνικά τουρκική μειονότητα, υποκαθιστώντας τον όρο μουσουλμανική που σαφώς αναγραφόταν στην Συνθήκη της Λωζάνης. Ο φόβος και η πολιτική ανεπάρκεια των τότε πολιτικών «αρχόντων» της Ελλάδας, επέτρεψε την ισοπέδωση της συνθήκης με τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης αλλά και της ισοπέδωσης του Ελληνισμού σε ολόκληρη την Τουρκία.
Η προδοτική συμπεριφορά των τότε υπευθύνων πολιτικών, προκειμένου να εξευμενίσει την τουρκική λαίλαπα, απάντησε στην Τουρκία παραχωρώντας το αδιανόητο, την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας,αντί να απαντήσει με μέτρα ίσης βαρύτητας και να προχωρήσει σε μαζικές αναγκαστικές εκδιώξεις εκτός της Ελλάδας, όλων εκείνων που επεδίωκαν την αναγνώρισή τους ως «τούρκοι»…

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ

Έχουμε μεγάλη ευλογία το ότι στην ελληνική Επικράτεια υπάρχει το Άγιον Όρος, το οποίο εκφράζει το οικουμενικό πνεύμα του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αφού σε αυτό ζουν ορθόδοξοι μοναχοί από όλες τις εθνικότητες σε μια αρμονική συνύπαρξη. Πολλά μπορεί κανείς να γράψη φανερώνοντας αυτήν την αξία του Αγίου Όρους. Όμως στο σχόλιο αυτό θα τονίσουμε πολύ επιγραμματικά μόνον μερικά σημεία.
Πρώτον. Το Άγιον Όρος έχει μεγάλη αξία, γιατί διασώζει τον γνήσιο ανθρωπισμό, επειδή σε αυτό κατοίκησαν και κατοικούν μοναχοί που έφθασαν στον σκοπό για τον οποίον δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, δηλαδή έφθασαν στην θέωση. Αυτό σημαίνει ότι είδαν το άκτιστο Φώς και μετέσχον της Βασιλείας του Θεού. Γνωρίσαμε τέτοιους μοναχούς που δείχνουν ποιός είναι ο φυσικός άνθρωπος, ο πλασμένος από τον Θεό και γιατί ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο. Ο αληθινός Χριστιανισμός είναι μετοχή στην Βασιλεία του Θεού και όχι απλώς μια θρησκεία, γι’ αυτό στην θεία Λειτουργία λέμε: “ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος” και όχι ευλογημένη η θρησκεία. Η θρησκειοποίηση του Χριστιανισμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας.

ΓΙΟΓΚΑ, ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ«Δεν είναι γυμναστική αλλά βλασφημία» λέει η Εκκλησία
«... Η γιόγκα δεν είναι απλή και αθώα μέθοδος χαλάρωσης. Δεν είναι μέθοδος σωματικής ευεξίας όπως διαφημίζεται, αλλά στάδιο του ινδουιστικού διαλογισμού που συνδέεται με την αντιχριστιανική θεωρία της μετεμψύχωσης (...). Η ενασχόληση με τη γιόγκα είναι άρνηση της ορθοδόξου πίστεως και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος».
Πρόκειται για απόσπασμα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς το περασμένο καλοκαίρι. Με αυτήν ήθελε να ενημερώσει τους πιστούς, όπως ανέφερε, ότι στον Πειραιά λειτουργούν κέντρα γιόγκα τα οποία οι ορθόδοξοι και κυρίως οι νέοι πρέπει να αποφεύγουν. «Οι τεχνικές της γιόγκα δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, αντίθετα έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας» ανέφερε η ανακοίνωση, όπως και ότι στις διάφορες σχολές γιόγκα «διαπιστώνουμε την άμεση εξάρτηση των ασκουμένων από ινδουιστή δάσκαλο (γκουρού) που τους καθοδηγεί και τους αλλάζει το χριστιανικό όνομα».
Η Μητρόπολη Πειραιώς δεν είναι η μοναδική που «αφορίζει» τη γιόγκα υποστηρίζοντας ότι...

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

'ΠΑΓΙΔΕΣ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ


Τα πιόνια της πολιτικής και τα σκοτεινά αφεντικά τους στις στοές του σκότους και της ανομίας .
Ευθύς μετά την αλλαγή της κυβέρνησης εδόθη το σύνθημα από τους γνωστούς πλέον σε όλους μας κύκλους της ανομίας, εντός και εκτός Ελλάδος να ενισχυθούν οι επιθέσεις κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεδομένης και της φρέσκιας λαϊκής εντολής αλλά και των διαθέσεων του νέου σχήματος. Επιθέσεις οι οποίες είχαν ξεκινήσει δειλά- δειλά να εμφανίζονται και κατά το διάστημα της προηγούμενης κυβέρνησης. Η αθέτηση άλλωστε της υπόσχεσης περί αλλαγής της υπουργικής απόφασης, που αφορούσε την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες από τον τ. πρωθυπουργό, το σύμφωνο συμβίωσης δήθεν για την εξυπηρέτηση των ετερόφυλων και η υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών αποτελούσαν σαφές δείγμα της συντονισμένης και μεθοδευμένης από τεκτονικά κέντρα πολεμικής σε βάρος της αγίας Ορθοδοξίας.

ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.amen.gr ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΡΑ !ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http://www.amen.gr


Η εκκλησιαστική ιστοσελίδα amen.gr ακολουθεί κατά γράμμα την Oικουμενιστική δράση του πατριάρχη Βαρθολομαίου με ότι αυτό συνεπάγεται, ακόμα και αν συνεργάζεται με εβραϊκές συναγωγές η αν προδίδει κατά γράμμα τους Ιερούς Κανόνες της ορθοδοξίας μας. Καταδικάζει η ιστοσελίδα την αδελφότητα της μονής Εσφιγμένου όπως οι χειρότεροι εχθροί της ορθοδοξίας μας. Συγχαρητήρια !!! http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=988
Ας μπούμε στο νόημα της παρατήρησης μας.
Οι οικουμενικοί υποστηρικτές του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ας βάλουν καλά στο μυαλό τους τα εξής: Η διακοπή του μνημόσυνου ήταν απολύτως σύμφωνη με τον καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους και τους Ιερούς Κανόνες περι ‘αποτείχισης’. Όμως η Ιερά Κοινότης ως αντίποινα εξεδίωξε παρανόμως τον αντιπρόσωπο της Μονής πατέρα Χαρίτωνα και έκτοτε αρνείται την εκπροσώπηση της στις Συνάξεις.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΗΣ ΘΑ 'ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΕ'

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΙ ΕΣΤΙ Bilderberg. (ούτε χρόνος δεν πέρασε απο το συνέδριο τους)

Να της καταγγείλουν τον δάσκαλο ή τον καθηγητή που πιέζει μαθητές να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή ή να εκκλησιαστούν προέτρεψε τους μαθητές η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια συζήτησης μαζί τους στο πλαίσιο της 4ης συνάντησης της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων (σ.σ. είναι μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου) με θέμα: «Σχολικοί Κανονισμοί και Δημοκρατική Διοίκηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», που διοργάνωσε ο Συνήγορος του παιδιού. «Επ΄ ουδενί δεν συμβαίνει, κι αν συμβαίνει αυτό θέλω να μου το αναφέρετε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας σε σχόλιο μαθητή και σημείωσε: «Δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης, είτε είναι παιδί δηλ. που προέρχεται από άλλη χώρα και άλλη θρησκεία, είτε είναι και Έλληνας».Ο υπ. Παιδείας υπογράμμισε πως «η χώρα έχει ανεξιθρησκεία» .

Ι.Μ. Πειραιώς Ημερίδα με θέμα "Μασονία και η Νέα Εποχή"

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η Μασονία και η Νέα Εποχή» την ερχόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στο κινηματοθέατρο Αττικόν , έναντι του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς. Θα μιλήσουν:-Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο δημοσιογράφος Μανώλης Μηλιαράκης και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Τσαρουχάς
Τέλος, την ημερίδα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ GREENPEACE ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως

Ο ΟΗΕ βράβευσε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για τις περιβαλλοντικές δράσεις του.Την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρον Β’ εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Σεραφείμ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το επταετές πρόγραμμα δράσεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας βραβεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Αλεξανδρινού Θρόνου, ακολουθώντας τους οραματισμούς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εισηγείται μεταξύ άλλων, την σταδιακή αυξανόμενη φορολογία σε ρυπογόνες πηγές ενέργειας ανάλογα με το βαθμό των ρύπων και την ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας σε εναλλασόμενες πηγές ενέργειας μέχρι και μηδενικής βάσεως όταν οι πηγές αυτές δεν είναι βλαβερές διά το Περιβάλλον μας.www.amen.gr
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ
Επικοινωνήσαμε με τον αστροφυσικό Piers Corbyn ο οποίος είναι δημιουργός της Μακροπρόθεσμης Πρόγνωσης της Ηλιακής Δραστηριότητας και ιδρυτής του

Βρισκόμαστε λοιπόν, αντιμέτωποι με την αποκάλυψη μιας «Οικολογικής Συνομωσίας».
Τα ερωτήματα πολλά και αυτονόητα:

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ


Όπως γράφει η εφημερίδα ‘το παρόν’ της 20/9/2009 ο πατριάρχης Θεόφιλος ενοικίασε τρεις εκτάσεις του Πατριαρχείου (43,17,11) στρέμματα αντιστοίχως σε εβραϊκή εταιρία δια 99 έτη ! η έκταση αυτή υπάρχει στην νότια Ιερουσαλήμ και προκάλεσε την οργή στην αραβική κοινή γνώμη και την έντονη δυσφορία στα βασιλικά ανάκτορα του Αμάν.
Το σχέδιο προβλέπει ότι σε αυτές τις εκτάσεις θα κατασκευάσουν 73.000 κατοικίες ,όπου θα στεγαστούν 280.000 Εβραίοι.
Το πατριαρχείο έχει δεσμευτεί στην Ιορδανική κυβέρνηση το 1958 να μην προβεί σε πώληση των κτημάτων. Η σκανδαλώδης αυτή παραχώρηση παρεμποδίζει την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους . Επίσης η μακροχρόνια ενοικίαση των 99 ετών έρχεται να γίνει τροχοπέδη με το ειρηνευτικό σχέδιο της Μέσης Ανατολής, όπου πρεσβευτής αυτού του ειρηνευτικού σχεδίου, βάση με τους ‘Times’, του Λονδίνου ήταν ο βασιλιάς Ιορδανίας Αμπντάλα και ο Μπάρακ Ομπάμα.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !


Για όσους δεν το γνωρίζουν, μέσα στην ύλη η οποία διδάσκεται στα Ελληνόπουλα στα σχολεία και προπαντός στα φροντιστήρια, όπου και στηρίζουν τις ελπίδες τους για εισαγωγή στις ανώτατες σχολές, μέσα στην ύλη λοιπόν για το μάθημα της εκθέσεως, είναι και το πώς οι μαθητές θα αναπτύξουν το θέμα για τον “κακό εθνικισμό”, καθώς και για τα… αγαθά του αντιρατσισμού και της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και άλλα αναλόγου τύπου και πολιτικής ταυτότητος θέματα. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται και στα Πανεπιστήμια και κυρίως στις σχολές εκείνες, που βγάζουν δασκάλους και καθηγητές, τους αυριανούς δασκάλους και καθηγητές, που και αυτοί διδάσκονται πώς να διδάσκουν αύριο στα παιδιάτα ξεπερασμένα μαρξιστικά ιδεολογήματα. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε δύο ντοκουμέντα, δυο σελίδες από βιβλίο εκθέσεων για υποψηφίους των εισαγωγικών εξετάσεων στα Πανεπιστήμια:

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.

Albanian militant extremists sponsored by Islamic fundamentalists jeopardise Balkan and European security


Judged according to investments, resources and geostrategic element, the province of Kosovo is worth more than 500 billion dollars. This fact favored the Albanian secessionist leadership in its efforts to assume the guidance of the Albanian people, which might play an important role in the global control of the south-eastern part of Europe. The premise Whoever has control of the Balkans and of Kosovo and Macedonia, controls the stability and the instability of Europe has been put to good use by the Albanian leaders by trying to destabilize this part of the European continent in order to benefit by creating Greater Albania, i.e. by generating a monopoly of power and might in the Balkans. Their efforts are designed to provide the solution to the Kosovo Question and Macedonian Question by involving international factors, to the point that internationalization of the problems is sought at any cost, including inciting and taking part in terrorist activities, devised to frighten the Serbian and Slavic Macedonian people and force them to emigrate and abandon the land to the secessionists.

http://www.scribd.com/vladislav-b-sotirovic

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Αυτός είναι ένας από τους λόγους όπου οι Τούρκοι προβαίνουν σε τέτοιες μεσαιωνικές αποφάσεις. Είναι ανήκουστο και απάνθρωπο, θυμίζοντας κάτι απο ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ  στον 21ο αιώνα, να ανοίγουν οι ορθόδοξες εκκλησίες μόνο επετειακά !
17 Αυγούστου 2009
Η πομπή ήταν εντυπωσιακή, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Περίπου τρεις χιλιάδες πιστοί, που έφτασαν στον Πόντο με κάθε μέσο- αεροπλάνα, καράβια, λεωφορεία- από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ελλάδας, συνόδευσαν χθες, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο ομώνυμο μοναστήρι- θρύλο του ποντιακού ελληνισμού, στην Τουρκία.

Ο 'ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ' ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ


ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.
Η Hürriyet [22/11] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Υπουργός: Το Άκνταμαρ και η Σουμελά μπορεί να ανοίγουν μια φορά το χρόνο για λατρεία» γράφει ότι ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γκιουνάι ανέφερε ότι ιστορικά μέρη, όπως το Άκνταμαρ και η Σουμελά, μια φορά το χρόνο μπορεί να ανοίγουν για λατρευτικούς σκοπούς. Ο Τούρκος Υπουργός, μιλώντας στους διαδρόμους της Βουλής, είπε: «Υπάρχει αίτημα για άνοιγμα της εκκλησίας του Άκνταμαρ, η οποία βρίσκεται στη λίμνη Βαν, για σκοπούς λατρείας. Για ιστορικά θρησκευτικά μέρη μπορεί να δοθεί μια τέτοια άδεια για μια φορά το χρόνο. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να έρχονται εκεί, προκειμένου να εκπληρώνουν θρησκευτικά καθήκοντα, αυτό θα πρέπει να γίνεται. Εμείς έτσι το αντιλαμβανόμαστε. Κατ` εμέ, το ίδιο μπορεί να πραγματοποιηθεί και για τη Σουμελά, η οποία μπορεί να ανοίξει μια φορά το χρόνο για λατρεία. Άλλωστε, μια φορά το χρόνο τελείται λειτουργία και στον Άγιο Νικόλαο. Γίνεται παντού. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε παρόμοια βήματα».
www.anixneuseis.gr

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ


'ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ' ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
Προκειμένου να προβούν οι εμβολιασμοί για τον νέο ιό της ‘γρίπης των χοίρων’ ζητούν την συγκατάθεση του ιδίου.
Γράφει το σχετικό έντυπο: παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο και υπογράψτε στο τέλος της σελίδας. Δεν μπορείτε να λάβετε το εμβόλιο για τον νέο ιό της γρίπης ΑΗ1Ν1 χωρίς να προσκομίσετε το παρόν έγγραφο υπογεγραμμένο.
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος δηλώνω ότι:
Α) Ενημερώθηκα για τους λόγους τους οποίους πρέπει να εμβολιαστώ καθώς και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές του εμβολιασμού.
Β) Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη, συμπεριλαμβανομένου των εμβολιασμών.
Γ) Συμφωνώ να εμβολιαστώ με το εμβόλιο της γρίπης ΑΗ1Ν1

'ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΚΑ'


Η Κυρία Bilderberg ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

σχόλιο: A. ΔΗΚΕΝΗΣ
Να θυμίσουμε στην κυρία Διαμαντοπούλου ότι θύματα της θρησκευτικής ελευθερίας και της εθνικής μας ταυτότητας είναι οι ίδιοι οι Έλληνες. Σε εμάς επιβάλουν με επιτυχή τρόπο τα ξένα κέντρα να αλλάξουν την ιστορία μας στα βιβλία των παιδιών μας, σε εμάς επιβάλλουν να καταργήσουμε τα εθνικά σύμβολα ,σε εμάς απαγορεύουν να λεγόμαστε ορθόδοξοι Έλληνες μέσα από την ατομική μας ταυτότητα , σε εμάς επιβάλλουν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, σε εμάς τους Έλληνες ,που χάνουμε την εντοπιότητα μας, παραχωρώντας την σε ξένους.
απόσπασμα ομιλιας της Υπουργου Παιδείας. Η θρησκευτική ελευθερία στο σχολείο