Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ !

«Εμείς είμαστε μασόνοι», είπαν τέσσερα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό κατά τη διάρκεια της συγγραφής -μαζί με τον καθηγητή Β. Φίλια- του βιβλίου των Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πατέρας Μετάλλινος στην Ημερίδα των Θεολόγων στη Λευκάδα πριν από μερικούς μήνες, και καλό θα είναι τώρα που ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ξεκινάει «από το μηδέν» να το έχει υπόψη του και να μας πει εάν αποδέχεται να καθορίζουν οι μασόνοι -με αυτήν τους την ιδιότητα- την ύλη των βιβλίων μας.
Όπως είπε o π. Γ. Μεταλληνός στο μπλογκ Thriskeftika, «ένα βασικό μειονέκτημα του εκπαιδευτικού έργου είναι τα Αναλυτικά Προγράμματα που συντάσσονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Μας δίνουν μετά καλούπια και λένε σε μας τους συγγραφείς να ρίξουμε υλικό μέσα στα συγκεκριμένα καλούπια. Σε μένα λοιπόν και στον κ. Φίλια ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Έπρεπε να γράψουμε και για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι σε άλλα θρησκεύματα. Πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο οι μασόνοι και οι χιλιαστές μάς έκαναν αγωγές. Ζητήσαμε ακρόαση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.). Όταν πήγαμε να τους συναντήσουμε, 4 μέλη του Π.Ι. (η μία ήταν γυναίκα), όχι θεολόγοι, μας είπαν ευθαρσώς: «Εμείς είμαστε μασόνοι». Ο πρόεδρος του Π.Ι. ήρθε σε δύσκολη θέση, αλλά εγώ τους είπα «Αυτό με χαροποιεί», γιατί ξέραμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Τελικά γράψαμε τις ενότητες αναφέροντας αρχικά τη διδασκαλία των μασόνων και των χιλιαστών και μετά τις εγκυκλίους της Εκκλησίας για τις ομάδες αυτές. Μετά από δυο-τρία χρόνια, μια μέρα μου τηλεφώνησε ο κ. Φίλιας και με ρώτησε αν είχα δει τη νέα ενότητα του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Το βιβλίο είχε αλλαχθεί και έγραφε τελείως διαφορετικά από αυτά που εμείς είχαμε γράψει. Κάποιοι δικοί μας έκαναν αλλαγές χωρίς να το ξέρουμε. Τότε ζητήσαμε την απόσυρση συνολικά του βιβλίου και τη συγγραφή άλλου από άλλους συγγραφείς. Αλλά αυτό δεν έγινε».

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τρώμε πλέον όλες τις αηδίες που μας σερβίρουν. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, που βαθιά μέσα μας το γνωρίζουμε και το έχουμε αποδεχθεί όλοι ή σχεδόν όλοι. Η συστηματοποίηση της χειραγώγησης των μαζών έχει γίνει καθεστώς και προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός των «γουρουνιών» που «τσουβαλιαστούν» χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα.Δεν μπορώ να γνωρίζω που αποσκοπούν οι νοσηροί εγκέφαλοι που ανακαλύπτουν και εφαρμόζουν με τέτοια προσήλωση τις τακτικές αυτές, αλλά μου είναι αδιανόητο να συνεχίσω να συγκαταβαίνω στην «μαζική πλύση εγκεφάλου» που μας επιβάλλουν οι «άρχοντες» του πλανήτη αυτού.
Αυτή η υπόθεση με τις ασθένειες που ξεκινούν ως επιδημίες και επανειλημμένα μας έχουν απειλήσει ως πανδημίες, κοντεύει να γίνει ανέκδοτο για μικρά παιδιά. Θέλετε η ασθένεια των πτηνών, θέλετε η ασθένεια των αγελάδων, τώρα............... η ασθένεια των χοίρων, έχω την εντύπωση πως για πολύ ζώα μας περνάνε κάποιοι. Ζώα που θέλουν να μας σταυλίσουν και να πάψουμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι.Οι ειδήσεις έρχονται από παντού (σχεδόν) σωρηδόν και εμφανώς γίνεται συστηματική προσπάθεια προκειμένου να επικρατήσει ο πανικός. Διάφοροι αριθμοί νεκρών αλλά και νοσούντων στο Μεξικό, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ισπανία… Ακόμη και στην Ελλάδα(!) το NBC βρήκε την ασθένεια των χοίρων και προσωπικά το βρίσκω και λογικό επειδή η «κατά φαντασίαν ασθένεια» είναι πλέον σίγουρο πως θα επικρατήσει. Νεκρός ο ξεναγός του Ομπάμα στο Μεξικό, έσκασε ένα κιβώτιο στη Ζυρίχη που μεταφέρονταν ο ιός (αλήθεια γιατί τον μετέφεραν; Να πάρει τον αέρα του επειδή είχε βαρεθεί να είναι εγκλωβισμένος;)!!!Με το θέμα δεν είναι να ασχολείται κανείς, αλλά αξίζει ενασχόλησης ο λόγος για τον οποίο ακόμη ένας θανατηφόρος ιός εμφανίστηκε στον πλανήτη. Στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ που έγινε προ 3μήνου, περίπου, είχε γίνει σαφής αναφορά για την βεβαιότητα «χτυπήματος» κάποιου θανατηφόρου ιού!!!
Στη γνωστή τριπλή στήλη της Αριζόνα των ΗΠΑ αναφέρεται η ανάγκη μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού!!! Η επανάληψη εμφάνισης θανατηφόρων ιών, μας αναγκάζει να σκεφθούμε πως οι υπεύθυνοι επιδημιολόγοι και τα εργαστήριά τους ή δεν εργάζονται προς την εξάλειψη αυτών των φαινομένων ή εργάζονται προκειμένου να γεννήσουν καινούργια «φαινόμενα» ή απλά υπάρχουν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη των θανατηφόρων ιών…Η οικονομική κρίση δεν έφερε ίσως το ζητούμενο ποσοστό άγχους και πανικού και οι «επιτήδειοι» επιστράτευσαν ΚΑΙ τον θανατηφόρο ιό!!! Είναι σκοπός τους ο εγκλεισμός των ανθρώπων και η παύση κάθε κοινωνικής δραστηριότητας; Και αν ναι, γιατί; Είναι σκοπός τους η παύση ύπαρξης ζώων, η παύση χρησιμοποίησή τους για εκτροφή και η μετάβαση σε άλλες «έτοιμες» πηγές τροφής; Μήπως σκοπός είναι οι «τρελές» πωλήσεις tafimlu (οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως «υψηλά πρόσωπα» είναι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας παραγωγής του συγκεκριμένου εμβολίου…) και ο υπερπλουτισμός κάποιων συγκεκριμένων «αξιωματούχων» κυβερνήσεων;
Γεγονός είναι, πάντως, πως η εμφάνιση αυτών των «θανατηφόρων ασθενειών» που έχουν πολλά κρούσματα αλλά όχι τόσους πολλούς νεκρούς, καταφέρνει να εξαναγκάσει μεγάλα πληθυσμιακά τμήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη, να υπακούουν σε εντολές που «βγαίνουν» από τις κυβερνήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους ζητάνε οδηγίες από τους «αρμόδιους»… Φαύλος κύκλος δηλαδή, μιάς και κανείς δεν γνωρίζει ποιος τελικά δίνει τις οδηγίες και από που (πραγματικά) ξεκίνησε το κακό, από το οποίο οι πολίτες καλούνται να προστατευθούν επιδεικνύοντας «τυφλή εμπιστοσύνη»…Δεν μου αρέσει να συνωμοσιολογώ, αλλά το όλο «σκηνικό» μου έρχεται πολύ στημένο και νιώθω πως πρέπει να το πω: Οι προ μηνών ρήσεις μερικών «σπουδαίων πολιτικών» της ανθρωπότητας (ανάμεσα στους οποίους έτρεξε να συμπεριληφθεί και ο «δικός» μας Πάγκαλος), περί ανάγκης παγκόσμιας κυβέρνησης (ή διακυβέρνησης), μου έρχονται ιδιαιτέρως ανησυχητικές στη μνήμη. Κι αυτό, επειδή, μόνο κάτω από έναν μεγάλο ή διεθνή-παγκόσμιο κίνδυνο θα δεχθεί η ανθρωπότητα να βρεθεί υπό τον έλεγχο μίας παγκόσμιας κυβέρνησης. Αν μέσα σε όλα αυτά σκεφθώ και όλα όσα κυκλοφορούν για το 2012 και τους κινδύνους που έρχονται… τότε είμαι σχεδόν βέβαιος πως η σημερινές ειδήσεις έχουν παιχτεί (και με επιτυχία μάλιστα) σε πολλές Χολιγουντιανές κινηματογραφικές παραγωγές… μόνο που στην συγκεκριμένη «παραγωγή» των νεοταξικών "παραγωγών" οι κομπάρσοι είμαστε εμείς!

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΜΑΣΟΝΙΑ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ


Η Μασονία ήταν ανέκαθεν ένα σύνολο οργανώσεων που συγκέντρωσε στους κόλπους του βασιλείς, πρωθυπουργούς, υπουργούς, τραπεζίτες, δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες, εμπόρους, δημοσιογράφους, επιστήμονες και άλλες προσωπικότητες. Πάντα προσείλκυε άτομα με φιλοδοξίες ή άλλες επιδιώξεις που διέθεταν μυστικοπάθεια και εκδήλωναν επιθυμία συμμετοχής σε μυστικές και απόκρυφες οργανώσεις με ένα και μόνο στόχο την παγκοσμιοποίηση και έλευση του Αντίχριστου. Μια γραμμή που ηγείτο ο σιωνισμός με κάθε κόστος.

Μασονική διδασκαλία και τελετουργίες.
Ο Μασονισμός περιλαμβάνει εντυπωσιακές τελετές οι οποίες διεγείρουν το μυστηριακό συναίσθημα και πείθουν τους οπαδούς για το αλάθητο των διδασκαλιών και το απόλυτο στη μέθοδο αναζήτησης της μυστηριακής αλήθειας, την οποία αποκαλούν «φως». Για τους υποψήφιους νεοεισερχόμενους Μασόνους υπάρχει ειδική τελετή υιοθεσίας και κυριαρχεί η Πυθαγόρεια εντολή, που είναι και κανόνας ζωής: "Βλέπε, Άκου, Σιώπα" (από τα λατινικά Audi, Vide, Tace), που καθιερώθηκε στα 1813 και ισχύει απαρέγκλιτα. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα δείγμα συμβολικής διδασκαλίας με ερωτήσεις και απαντήσεις, που προέρχεται από μασονική κατήχηση Μασόνου, όπως φαίνεται στο παράδειγμα πιο κάτω (αναφορά του Wahreit Einigkeit): Ερώτηση: Τι οικοδομούν οι Ελεύθεροι Τέκτονες; Απάντηση: Aόρατον Ναόν, του οποίου το σύμβολο είναι ο Ναός του βασιλέα Σολομώντα.
Ερώτηση: Πώς ονομάζεται η διδασκαλία του τόπου της ανεγέρσεως του μυστικού αυτού οικοδομήματος; Απάντηση: Βασιλική Τέχνη, διότι διδάσκει τον άνθρωπο πώς να κυβερνά τον εαυτό του. Η μύηση των μελών έχει 33 στάδια ή βαθμούς και πολύ λίγοι φτάνουν στην κορυφή της πυραμίδας. Μερικοί τίτλοι που χρησιμοποιούνται είναι μαθητής εταίρος, διδάσκαλος, ύπατος, μέγας και γενικός επιθεωρητής. Κατά τη διάρκεια των διαφόρων σταδίων των μυήσεων γίνονται τελετές σε σκοτεινές αίθουσες με σύμβολα, βωμούς, λαμπάδες και θυμιάματα. Το νέο μέλος ορκίζεται μυστικότητα και αν καμία φορά αποχωρήσει από την οργάνωση απαγορεύεται αυστηρά να δώσει λεπτομέρειες για το τι έμαθε και έζησε στη Στοά. Η Μασονία μιμείται τα ειδωλολατρικά μυστήρια των αρχαίων ενώ χρησιμοποιεί και τελετές από την εκκλησία όπως το γάμο, την κηδεία, και τα εγκαίνια ναού. Η συμβολική και αλληγορική μέθοδος διδασκαλίας του Μασονισμού έχει καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα και κατάγεται από τους Αλεξανδρινούς χρόνους, όπως διακηρύσσουν οι θεωρητικοί αξιωματούχοι τους. Οι συμβολισμοί και οι αλληγορίες αποτελούν τη βάση του τεκτονικού συστήματος, παραδέχεται ο μασόνος Mackey: "Από την Αλεξανδρινή σχολή κατέχουμε το Γνωστικισμό και την Καββάλα και ιδίως το σύστημα του συμβολισμού και των αλληγοριών, που βρίσκεται στη βάση της τεκτονικής φιλοσοφίας".
Στους Πυθαγόρειους χρωστούν οι Τέκτονες δάσκαλοι την ουσία των δογμάτων και την εσωτερική μέθοδο μεταδόσεώς τους. Και υπογραμμίζει ο Μασόνος θεωρητικός δάσκαλος: «Ο Αριστόβουλος και ο Φίλων δίδαξαν στους Μασόνους ότι η πραγματική βάση κάθε θρησκευτικού και φιλοσοφικού δόγματος είναι αλληγορική. Δηλαδή, η μεν απλή, φραστική, επιφανειακή μορφή τους προορίζεται για τον απλό λαό (τους αμύητους και βέβηλους, κατά τη μασονική ορολογία), ενώ η εσωτεριστική ή "κεκρυμμένη έννοια" τους προορίζεται μόνον διά τους μύστας». Μύστες, κατά τον Τεκτονισμό, είναι προφανώς βέβαια οι γνωστοί θρησκειακοί ιδρυτές όπως ο Βούδας, ο Ζωροάστρης, ο Πυθαγόρας, ο Ορφεύς, ο Χριστός, ο Μωάμεθ αλλά και πολλοί διδάσκαλοι μυστικών και απόκρυφων ή θεοσοφικών θεωριών. Με βάση το εγκριμένο τυπικό της Στοάς τελείται μνημόσυνο μετά από το θάνατο κάποιου μέλους.

ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ, ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ


πρόσκληση της Μπίλντερμπεργκ σε όλα τα κόμματα,βλέπετε οτι ο σκοπός ειναι ένας, άσχετα το τί ψηφίζεται εσείς.......
Aπόψεις που ταιριάζουν σε Έλληνα ιεράρχη, εξέφρασε από τα όρια του "πολιτικώς ορθού" και του δήθεν καθωσπρεπισμού, ύψωσε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, την εβδομάδα που πέρασε. Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, σχολιάζει με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, την συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που θα λάβει χώρα στις 14 με 16 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Αστέρας Βουλιαγμένης».
Χρησιμοποιώντας γνωστά - σε όσους ασχολούνται με το θέμα - επιχειρήματα, κατανόμασε την συγκεκριμένη Λέσχη, ως "Εγκληματική οργάνωση του διεθνούς σιωνισμού", ενώ προσθέτει ότι είναι "ένα αίσχιστο διευθυντήριο παγκοσμιοποιήσεως που απεργάζεται τη διάλυση του έθνους-κράτους και την προώθηση στις μάζες της ιδέας της αναγκαιότητας μιας παγκόσμιας υπερκυβέρνησης".Διευκρίνισε περαιτέρω ότι αποτελείται από «επίλεκτα στελέχη του εβραϊκού λόμπι καθώς και από τους παγκοσμίως εγνωσμένους Εβραίους μεγαλοτραπεζίτες Ρότσιλντ και Ροκφέλερ και τους γνωστούς ανθέλληνες Κίσινγκερ, Μπρεζίνσκι και Σόρος».Γνωστά και αποδεκτά από τους περισσότερους Έλληνες αυτά που τόλμησε να πει ο Μητροπολίτης Πειραιώς. Όσο κι αν προσπαθούν τα διάφορα ΜΜΕ να καταπνίξουν τέτοιες φωνές, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται περί μίας "ευγενούς Λέσχης" και ότι είναι τιμή μας που βρίσκεται στην χώρα μας, θα υπάρχουν πάντα φωνές που θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο τους. Αυτή την φορά ήταν η φωνή του Μητροπολίτη Σεραφείμ. Και πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια.
Ας δούμε όμως και τι άλλο είπε, σχετικά με τον ρόλο της Λέσχης: "Σήμερα μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού επηκολούθησε και η κατάρρευση του υπαρκτού καπιταλισμού, με αποτέλεσμα την παγκόσμια οικονομική κρίση που προωθείται από το σιωνιστικό τέρας για να οδηγηθεί η ανθρωπότης μοιραία, κατ' αυτούς, στην παγκόσμια υπερκυβέρνηση και στον εκλεκτό της μεσσία, ο οποίος δήθεν θα αποδομήσει τις οικονομοπολιτικές συνθήκες των κρατών διά να τις "επανιδρύσει" επιβάλλοντας στυγνή παγκόσμια δικτατορία και ενοποιώντας και τις θρησκείες στην πανθρησκεία του δυσώνυμου Εωσφόρου".

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ...


Τα πρωτοπαλίκαρα του ξεπουλήματος .
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Χατζηδάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε Διεθνές Ενεργειακό Συνέδριο.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε «Πάντοτε με ιδιαίτερη συγκίνηση επισκέπτομαι το Πατριαρχείο και συναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος είναι ένας εκλεκτός Ιεράρχης».Τέλος ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης τόνισε «Έχουμε υποχρέωση να είμαστε πάντοτε δίπλα στο Πατριαρχείο και νομίζω πως αυτό είναι το καθήκον μας, τόσο ως Έλληνες πολίτες ευαισθητοποιημένοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσο και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί».

Η συνεργασία του ξεπουλήματος, σε όλο της το μεγαλείο. Ο π. Βαρθολομαίος τον συνεχάρη για το περίφημο έργο του που διέπραξε στο υπουργείο μεταφορών. Το έργο του ξεπουλήματος του εθνικού αερομεταφορέα της ολυμπιακής αεροπορίας. Μια εταιρία στρατηγικής και εθνικής σημασίας, μια εταιρία που άνηκε στο ελληνικό λαό.
Ο χαιρετισμός αμοιβαίος από την μεριά του κ. Χατζηδάκη στο περίφημο έργο του π. Βαρθολομαίου για την αποκοπή της εκκλησίας από την παράδοση της.
Συγχαρητήρια και από εμάς, συνεχίστε το έργο του ξεπουλήματος της Ελλάδος υπηρετώντας κάθε σιωνιστικό κλάδο ο καθένας από την μεριά του .

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΑΜΟΙΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Την Σμύρνη επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης .Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι: «Οι λυχνίες των Εκκλησιών της Αποκαλύψεως εξωτερικώς φαίνονται σβησμένες, ή ότι έχουν μετακινηθεί.«Πώς να είναι σβησμένη και νεκρά η λυχνία λ. χ. της Σμύρνης, όταν υπάρχει ένας Πολύκαρπος, ένας Βουκόλος και τόσοι άλλοι ιεροί Ποιμενάρχες της πόλεως που αγίασαν, εθεώθησαν και συμβασιλεύουν αιωνίως με τον Αναστάντα Χριστόν;
Πώς να είναι νεκρή η Σμύρνη, όταν ακόμα και οι καμπάνες της διαλαλούν την Ανάστασιν από κάποια άλλη Αγία Φωτεινή, μίαν άλλη Σμύρνη, όπου κατέφυγαν τα παιδιά της ξεριζωμένα και τρομαγμένα;Επίσης να αναφερθεί πως, στα ερείπια του Ναού της Θεοτόκου στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου όπου είχε συγκληθεί η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος εψάλη το περασμένο Σαββάτο το απόγευμα Εσπερινός, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Είμαστε μικρότεροι πατριάρχη Βαρθολομαίε ηλικιακά αλλά το μάθημα θα σας το κάνουμε. Πέρα από τις ποιητικές σας ικανότητες να ξέρετε ότι η Σμύρνη έχει σβήσει εδώ και καιρό με βίαιο και βάναυσο τρόπο, η ορθοδοξία πέθανε στη Σμύρνη το 1922 μαζί με πολλούς Έλληνες που σφαγιάστηκαν από τους Κεμαλικούς στρατιώτες, όπου κάποιοι κιόλας σήμερα καταθέτουν στεφάνια ντροπής στον σφαγέα της Μ.Ασίας. Μαρτυρίες ζώντων εξιστορούν βιασμούς επάνω στην Αγία τράπεζα της Αγίας Φωτεινής, χωρίς εσείς ποτέ να έχετε σχολιάσει αλλά ακόμα και να ζητήσετε κάθε είδους αποζημίωση για αυτές τις πράξεις.
Για το λόγο ότι η επίσκεψη σας στη Σμύρνη ,σηματοδοτεί και ιστορικά την Γ' Οικουμενική σύνοδο, σας αφιερώνουμε το παρακάτω απόσπασμα της συνόδου για υπενθύμιση των Αιρετικών συνεργατών σας αλλά κυρίως, όπως αναφέρει και ο Νικόδημος ο Αγιορείτης < οι αιρετικοί ιεροσύνη δεν έχουν , άρα και τα παρ΄αύτων ιεροργούμενα κοινά εισί και χάριτος και αγιασμού άμοιρα >
Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος .
Συγκλήθηκε από τίς 22 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουλίου του 431 στήν Εφεσο, εντός του ναου της βασιλικής της Παναγίας, από τόν αυτοκράτορα Θεοδόσιο τον Μικρό. Συμμετείχαν 200 Επίσκοποι, ανάμεσα στους οποίους οι Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας, Εφέσου Μέμνων, Κύπρου Ρηγίνος, Θεσσαλονίκης Αγόλιος, Φιλίππων (Μακεδονίας) Πάπας Ρώμης ήταν τή χρονική εκείνη περίοδο ὁ Κελεστίνος Α΄(423-432), ὁ οποίος αντιπροσωπευόταν από τόν Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας, καί στή συνέχεια από τούς Επισκόπους Αρκάδιο καί Προϊέκτο καί τόν πρεσβύτερο Φίλιππο. Πρόεδρος ήταν ὁ Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας. Ἡ Σύνοδος αυτή ασχολήθηκε μέ τίς δύο φύσεις του Χριστού, τήν θεία καί τήν ανθρώπινη.
Καταδίκασε τόν αιρετικό Επίσκοπο Κων/πόλεως Νεστόριο, ὁ οποίος υποστήριζε ότι ἡ Παρθένος Μαρία, γέννησε τόν Χριστό άνθρωπο καί μετά τή γέννηση ενώθηκε μέ τόν Χριστόν άνθρωπο ὁ Υιός τοῦ Θεού. Γι’ αυτό καί ονόμαζε τήν Παναγία Χριστοτόκον καί όχι Θεοτόκον. Ακόμα ἡ Σύνοδος όρισε, ότι, ορθώς ἡ Παναγία ονομάζεται Θεοτόκος, διότι γέννησε τόν Χριστόν Θεόν. Τέλος από τήν Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο, εκδόθηκαν οκτώ ιεροί κανόνες.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ..........


Μαχμούντ Αμπάς στα χνάρια του Αραφάτ......

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ξεκαθάρισε σήμερα ότι αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, όπως αξίωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου."Εβραϊκό κράτος; Τι είναι αυτό; Είστε ελεύθεροι να αυτοαποκαλείσθε όπως σας αρέσει, αλλά εγώ δεν τό δέχομαι και το δηλώνω δημόσια", τόνισε ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής στη διάρκεια ομιλίας του στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.Ο Αμπάς υπενθύμισε ότι η αξίωση του Ισραήλ να αναγνωρισθεί ο εβραϊκός χαρακτήρας του "συζητήθηκε επί μακρόν" και απορρίφθηκε από τους Παλαιστίνιους στη διάρκεια της διάσκεψης στην Ανάπολις των Ηνωμένων Πολιτειών το Νοέμβριο του 2007, όταν τέθηκαν οι βάσεις της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.
"Μπορείτε να ονομαστείτε Σιωνιστική Εβραϊκή Εθνικο-Σοσιαλιστική Δημοκρατία, αν αυτό σας αρέσει, εμένα δεν με αφορά. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι υπάρχει ένα κράτος του Ισραήλ στα σύνορα του 1967 (πριν από την κατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών), ούτε ένα εκατοστό του μέτρου περισσότερο ή λιγότερο", πρόσθεσε ο παλαιστίνιος ηγέτης.Ο Αμπάς επέκρινε εξάλλου τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν, που δήλωσε ότι η χώρα του δεν δεσμεύεται από τις συμφωνίες της Ανάπολις."Ο Λίμπερμαν είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Δεν έχει μάθει ακόμα την πολιτική και δεν την έχει ασκήσει επαρκώς. Είναι αντίπαλος, ήλθε για να λέει 'οχι' και 'μετανοιώνω' και κάθε φορά μας ξεφουρνίζει ένα καινούργιο ρεφρέν", είπε.Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, στη διάρκεια συνάντησής του με τον αμερικανό απεσταλμένο Τζορτζ Μίτσελ, είχε ζητήσει στις 16 Απριλίου να αναγνωρίσουν οι Παλαιστίνιοι το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος.Τέσσερις ημέρες αργότερα όμως, διευκρινίστηκε από το γραφείο του ότι μία τέτοια αναγνώριση δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την επανάληψηι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους.
Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν φόβους ότι εάν αναγνωρίσουν τον εβραϊκό χαρακτήρα του Ισραήλ θα διακυβεύσουν το δικαίωμα επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.Το Ισραήλ αυοπροσδιορίζεται στο σύνταγμά του ως "εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος", στο οποίο περιλαμβάνονται 1,3 εκατομμύριο άραβες πολίτες. Πρόκειται για τους απογόνους των 160.000 Παλαιστινίων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του Ισραήλ και σήμερα αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού.Παράλληλα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Αχμεντ Αμπούλ Γέιτ δήλωσε στο Λουξεμβούργο ότι η νέα ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει την παραμικρή θετική κίνηση προς την κατεύθυνση της ειρήνης με τους Παλαιστίνιους από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας."Δεν πιστεύω ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει κάνει οποιαδήποτε θετική κίνηση μέχρι αυτή τη στιγμή -- οποιαδήποτε", είπε ο Αμπούλ Γέιτ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
iKypros επιμελ΄θηκε sub92

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕΡΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Περισσότερα απο 50 μοναστήρια καταστράφηκαν και 200 εκκλησίες ισοπεδώθηκαν το 1999,η ορθοδοξία χτυπιέται...

Η παρουσία της καθολικής Εκκλησίας στη Γιουγκοσλαβία, από το θάνατο του Τίτο μέχρι την "Αγιοποίηση" του συνεργάτη των ναζί, αρχιεπίσκοπου Α. Στέπινατς, έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί πολύ καλά. Χρονολογικά "εξελίσσεται" ως εξής:
1. Στις αρχές της δεκαετίας του '80, μετά το θάνατο του Τίτο, σχεδιάζεται και υλοποιείται η "Επιχείρηση Παναγία". Η μητέρα του Ιησού χρησιμοποιείται κατάλληλα και αρχίζει να εμφανίζεται στα οράματα ορισμένων νέων της Κροατίας. Οι "εμφανίσεις" της Παναγίας, εντελώς συμπτωματικά, πραγματοποιούνται με μεγάλη συχνότητα στη Μεντιούγκοριε (περιοχή της Ερζεγοβίνης όπου στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου υλοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες σφαγές εναντίον του ορθόδοξου πληθυσμού και η καθολική Εκκλησία δεν είχε ποτέ τον έλεγχο της πίστης του πληθυσμού). Οι φραγκισκανοί της περιοχής, γνωστοί για την πλήρη στήριξη του καθεστώτος ούστασι, χρησιμοποιούν "κατάλληλα" και προπαγανδιστικά τις συχνές εμφανίσεις της Παναγίας του Μεντιούγκοριε (οργανώνονται ταξίδια στην Παναγία Μεντιούγκοριε, από την Ιταλία, Γαλλία και άλλες καθολικές χώρες, για να προσκυνήσουν το "θαύμα"...).
2. Το έτος 1990 αφιερώθηκε από το Βατικανό στην Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας. Λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η μοναχή καταγόταν από τα Σκόπια και ανήκε στην αλβανόφωνη μειονότητα της πρώην Μακεδονικής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Αυτή η χρονιά θα χαρακτηριστεί και με την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Σέρβων και Αλβανοφώνων στο Κόσοβο και Μετόχια.
Ακριβώς αυτή τη χρονική περίοδο επιλέγει ο πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ να επισκεφθεί ένα μικρό χωριό Αλβανοφώνων στη νότια Ιταλία και να ιερουργήσει προς τιμή της Παναγίας του Σκουτάρι, προστάτιδας της Αλβανίας, μπροστά σε Αλβανούς επισήμους τονίζει με έμφαση: "Μητέρα της ελπίδας δώρισέ μας την ημέρα που αυτός ο γενναιόδωρος λαός θα είναι ενωμένος". Επίσημα ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εκφράζει την πλήρη υποστήριξη του Βατικανού στην "υπόθεση των Αλβανοφώνων του Κοσόβου".
3. Λίγο αργότερα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Πάπα στην Αλβανία (χώρα που έχει ασπασθεί τον αθεϊσμό αλλά όπου παραμένει ισχυρή η ορθοδοξία και η μουσουλμανική επιρροή). Η Μητέρα Τερέζα αναπτύσσει στενές σχέσεις με τους Αλβανούς κρατικούς αξιωματούχους και την χήρα του Εμβέρ Χότζα, όλοι μαζί εγκαινιάζουν το μνημείο που αφιερώνεται στην "Μεγάλη Αλβανία".
4. Το 1991 ξεσπάει ο πόλεμος. Ο Πάπας, αμέσως, στις ομιλίες του αναφέρεται στις "νόμιμες επιθυμίες του λαού της Κροατίας" και η πρώτη επίσημη αναγνώριση της Κροατίας πραγματοποιείται από το Βατικανό στις 13 Γενάρη 1992, ενάντια στις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας, τουλάχιστον στα επίσημα κείμενα της. Οι άλλες χώρες θα αναγνωρίσουν την νέα Κροατία ακολουθώντας τα βήματα του Βατικανού δύο μέρες αργότερα.
Η γενοκτονία (1941-45) επαναλαμβάνεται, έχουμε τη δεύτερη γενοκτονία του σερβικού λαού. Οι Σέρβοι σφαγιάζονται με τους ίδιους στόχους, το Βατικανό έχει τον ίδιο ρόλο, απλά τη θέση των δυνάμεων του άξονα καταλαμβάνει ο "πολιτισμένος" δυτικός κόσμος, στο όνομα της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πενήντα χρόνια μετά, την άνοιξη του 1991, στην ίδια περιοχή, μέρος της Σλοβενίας που, όμως, ανήκε στο περιβόητο κράτος της ανεξάρτητης Κροατίας που δημιούργησαν οι δυνάμεις του άξονα, το Γιασένοβατς αναβίωσε. Η δεύτερη γενοκτονία των Σέρβων υλοποιείται από τις δυνάμεις της δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ.
Τα χωριά πυρπολούνται, ο πληθυσμός βασανίζεται και οι μαζικές δολοφονίες είναι στην ημερήσια διάταξη... Τα βρέφη δολοφονούνται με κτυπήματα τσεκουριών, οικογένειες κλειδώνονται στα σπίτια τους και τους πυρπολούν ζωντανούς. Η γενοκτονία που υπέστη ο σερβικός λαός πριν από πενήντα χρόνια ξαναζωντανεύει.
Η πόλη του Γιασένοβατς, είναι η πρώτη που πέφτει στα χέρια των Κροατών. Φωτιά και τσεκούρι, για μια ακόμη φορά, πάνω στο μαρτυρικό σερβικό λαό. Αυτός ο λαός πρέπει να υποταχθεί! Η εκκαθάριση που δεν κατορθώθηκε πριν από πενήντα χρόνια, υλοποιείται το 1991 από ένα άλλο "νέο" κράτος της Κροατίας, δημιούργημα του δυτικού πολιτισμένου κόσμου.
5. Το 1992 ο πόλεμος επεκτείνεται στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, περιοχή όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Οι Σέρβοι (ορθόδοξοι) αποτελούν το ένα τρίτο πληθυσμού, ενώ οι Κροάτες (καθολικοί) το 15%. Στη διάρκεια των συγκρούσεων οι Κροάτες στρατιωτικοί θα πραγματοποιήσουν τις φρικτότερες σφαγές που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους (2). Οι Κροάτες στρατιώτες πολεμούν με κομποσκοίνια και σταυρούς κρεμασμένα στο λαιμό τους, οι καθολικοί ιερείς και οι φραγκισκανοί μοναχοί της Ερζεγοβίνης περιφέρονται με τα πιστόλια στα χέρια τους και διαθέτουν από τις εκκλησίες την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει η Κάριτας και άλλοι ανθρωπιστικοί διεθνείς οργανισμοί σύμφωνα με τα εθνικοθρησκευτικά κριτήρια τους. Το δεύτερο Βαλκανικό Ολοκαύτωμα είναι πραγματικότητα.(έπειτε συνέχεια)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

Τα όσα είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος ενώπιον της Τουρκικής ενθοσυνέλευσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσουν αδιάφορο κανέναν! Δεν μπορεί και δεν πρέπει κανένας έλληνας σε όλο τον κόσμο να αφήσει να περάσει απαρατήρητο αυτό το γεγονός. Είναι εθνική προσβολή. Ατίμωση των νεκρών και των ηρώων μας. Το κύμα και η θέλλα των αντιδράσεων αντικατοπτρίζει την οργή και το θυμό για αυτή την συστηματική διαστρέβλωση της ιστορίας! Η ιστορική λήθη σκοτώνει τους λαούς. Καταποντίζει έθνη και εκμηδενίζει πολιτισμούς. Οι έλληνες έχουμε ιστορία. Έχουμε πολιτισμό. Έχουμε να επιδείξουμε αγώνες. Θυσίες. Αίμα που χύθηκε από απλούς αλλά αγνωνιστές άνδρες της ιστορίας. Αγωνιστές που αργότερα ένθη και λαοί τους είπαν ήρωες. Ο κάθε ένας μας οφείλει όπου και αν βρίσκεται να αντιδράσει! Με κάθε τρόπο και μέσο. Δεν αρκούν τα άρθρα, οι δηλώσεις και οι αναλύσεις αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Δεν φτάνει να τα λέμε εμείς για να τα ακούμε εμείς! Δεν αρκεί η απλή γνωστή καθιερωμένη αντίδραση μέσα από το laptop το email και το pc. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε! Δυναμικά! Όλοι μας! Το πρώτο που οφείλουμε να πράξουμε είναι να διατρανώσουμε την ιστορική αλήθεια. Να αντιπαραθέσουμε τα γεγονότα. Να δείξουμε την αλήθεια. Να δείξουμε τις σφαγές και τις θυσίες των προγόνων και προπατόρων μας. Οφείλουμε να μην ξεχνάμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαδόσουμε τα εγκλήματα και τις σφαγές των Τούρκων. Το Greek American news Agency την ημέρα της επισκέψεως του Obama στην Τουρκία και Κωνσταντινούπολη για την εγκαθίδρυση της νέας συμμαχίας ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ αποκάλυψε ένα ιστορικό ανεκτίμητο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Την ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ όπου εκεί περιγράφονται οι σφαγές των Ελλήνων της Πόλης και της Σμύρνης. Αποκαλύψαμε επίσης το ιστορικό ντοκουμέντο της έκθεσης του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ G. Horton Τούρκοι «Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ». Δεν αρκούν αυτά. Οφείλουμε να
αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο. Οφείλουμε να απαντήσουμε σε όλους εκείνους που έγραψαν την ομιλία που εκφώνησε ο Obama ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης παίζοντας τα δικά τους ύποπτα και σκοτεινά παιχνίδια φρόντισαν να διαστρεβλώσουν την ιστορία. Να αθώωσουν την Τουρκία για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά της ανθρωπότητας. Εγκλήματα κατά λαών και εθνών. Εγκλήματα εναντίον θρησκευτικών και εθνικών κοινοτήτων. Ο Αμερικανός πρόεδρος διέπραξε ένα μεγάλο ολίσθημα!
Ας θυμηθούμε την ιστορική αλήθεια! Όχι μόνο για εμάς και τους δικούς μας ανιστόρητους και αμνήμονες αλλά κυρίως για την υπερδύναμη. Ο χρονολογικός πίνακας με τα γεγονότα θα πρέπει να μεταφραστεί σε όλες τις γνωστές και διαδεομένες γλώσσες. Να σταλλεί παντού. Να αναρτηθεί παντού σε κάθε blog σε κάθε ιστοσελίδα. Να σταλλεί παντού. Να μάθουν οι λαοί που θέλουν να ξεχάσουν αλλά και οι νεότερες γενιές την ιστορική αλήθεια. Χωρίς φανατισμό. Χωρίς εθνικιστικές κορώνες αλλά με σύνεση και ψυχραιμία να στείλουμε το μήνυμα σε όλοςυ τους λαούς. Σε ευρώπη και Αμερική. Σε κάθε ήπειρο! Να μάθει και «ο υπόλοιπος κόσμος που σέβεται την Τουρικική δημοκρατία γιατί έχει αποσπάσει τον σεβασμό της Αμερικής»! Τέλος ας δούμε και μια ιστορική πηγή που φαίνεται αγνοούσαν αυτοί που έγραψαν την Ομιλία του Αμερικανού Προέδρου ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνεύλευσης .

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ


Όποιος δεν συμμετέχει στον εκσυγχρονισμό της ορθοδοξίας παραγκωνίζεται άμεσα .(μονή Εσφιγμένου)
Τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός
της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΑΝΟΕΕ ΑΕ)
προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Ενσωμάτωση Οδηγιών 2006/98/ΕΚ, 2008/8/ΕΚ και 2007/74/ΕΚ, διατάξεων των Οδηγιών 2006/112/ΕΚ και 2006/69/ΕΚ, διατάξεις φορολογίας εισοδήματος, κεφαλαίου, ΦΠΑ και λοιπών φορολογιών και λοιπές διατάξεις».
Η ΑΝΟΕΕ ΑΕ δεν θα υπάγεται στο δημόσιο τομέα, θα λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος και κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και θα εποπτεύεται από τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Συγκεκριμένα, η ΑΝΟΕΕ θα απαλλάσσεται από το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίων, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου 2, του άρθρου 22, του ν. 1676/1986.
Επίσης, το προσωπικό της ΑΝΟΕΕ θα προσλαμβάνεται από τον ιδιωτικό τομέα ή θα αποσπάται από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, (άρθρο 14, παρ. 1, ν.2190/1994) ή από ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου, κατά την έννοια του άρθρου 1, του ν.3429/2005.
Με την τροπολογία «παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής της ΑΝ.Ο.Ε.Ε. σε προγραμματικές συμβάσεις, κατά τις διατάξεις του άρθρου 225, περ. ιβ, του ν.3463/2006 και του άρθρου 12, του ν.3513/2006» και κύριος σκοπός αυτής είναι η υποστήριξη της υλοποίησης δράσεων δημόσιου χαρακτήρα, που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς ή άλλους πόρους, στους τομείς ευθύνης της Εκκλησίας της Ελλάδος ή των εκκλησιαστικών ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. ή των ν.π.ι.δ,. στα οποία τα προαναφερόμενα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα συμμετέχουν.
Σε νέα τροχιά μπαίνει η εκκλησία της Ελλάδος μετά από την επιρροή κάποιον σκανδάλων του Αγίου Όρους. Η επόπτευση της περιουσίας της εκκλησιάς παίρνει την μορφή του επαγγελματικού management, χάνοντας από την πατροπαράδοτη παραδοσιακή μορφή πολύ έδαφος.
Δεν γνωρίζουμε αν δημιουργείται αυτή η ανώνυμη εταιρία για τον σκοπό της διαφοροποίησης οικονομικών ενεργειών από την εκκλησία, αλλά όπως και να έχει ΑΕ στην Ορθοδοξία σκανδαλίζει και βάζει σε σκέψεις και τον ποιο απλό πιστό.
Η πόρτα που θα ανοίξει με την σύσταση της ΑΕ ίσως να είναι και η πονηρή είσοδος που θα μπορεί να επέμβει ο πολιτικός βίος στον εκκλησιαστικό και τι επεκτάσεις θα έχει.
Γενικότερα όσο εμπλέκεται η εκκλησία της Ελλάδος και η κάθε μονή, με εξωτερικούς οικονομικούς παράγοντες, ευρωπαϊκών πακέτων και όποιας άλλης μορφής δανείου, γίνεται και ποιο ευάλωτη στην πορεία της και στο αποστολικό της έργο. Ήδη το Άγιο Όρος μετά από την λήψη των ευρωπαϊκών πακέτων για την αναστύλωση των μονών της, εκτός της μονής Εσφιγμένου, το αντίτιμο εκτός από οικονομικό γίνεται και αίτημα για την παρουσία της γυναίκας στο περιβόλι της Παναγίας έως και την δημιουργία ξενοδοχειακών συγκροτημάτων! Απορίας άξιων είναι πως εδώ και χρόνια γινόταν η οικονομική διαχείριση και με ποιο δύσκολες συνθήκες στην πορεία της Ελλάδος;

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

'ΕΒΡΑΙΚΕΣ' ΟΜΑΔΕΣ TΩΝ ΜΜΕ


Η ρατσιστική διάθεση των Εβραίων δεν περιγράφετε, ακόμα και η προσευχή των γυναικών τους πραγματοποιείται σε διαφορετικό ανεξάρτητο χώρο.

Απαράδεκτη η στάση της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας Τα Νέα. Είναι η δεύτερη συνεχή φορά που προβάλουν το ψεύτικο ολοκαύτωμα των Εβραίων σαν το μοναδικό αποδίδοντας τους, τιμές ηρώων.
Η πρώτη δημοσίευση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις δολοφονίες του Ισραήλ, στο παλαιστινιακό έδαφος, προφανώς μια ανακατασκευή του ματωμένου Ισραήλ, με σκοπό την διόρθωση σε παγκόσμια κλίμακα εικόνα του σφαγέα των λαών.
Η δεύτερη δημοσίευση εκτελείται εν όψη ενός αποκλεισμού των Εβραϊκών πράξεων από τα ελληνικά blogs. H έξαρση των ελληνικών blogs αποδεικνύει ότι το σχέδιο των Εβραίων περί παγκόσμιας κυβέρνησης εχει αποκαλυφθεί. Παντού εμπλεκόμενοι εβραίοι σε μικρά μεγάλα σκάνδαλα, με θέσεις βασικών συμβούλων πίσω από αρχηγούς κρατών και μέτοχοι σε λέσχες Μπίλντεμπεργκ και στοές Μασονίας. Κυρίως σε ηγετικές θέσεις πίσω από τους σημερινούς εχθρούς της Ελλάδος δημιουργώντας μια λίστα διεκδικήσεων ασύμμετρης απειλής.
Παράλληλα καμία αναφορά δεν ενεργείται από τα ΜΜΕ για την πραγματική γενοκτονία των Ποντίων η οποία γενοκτονία φέρει τα αποτελέσματα του ολοκαυτώματος των Ελληνοποντίων μέχρι σήμερα . Ο ελληνισμός του Πόντου έχει σπάσει σε πολλά κομμάτια έως σήμερα (τεράστια απόδειξει ολοκαυτώματος) χωρίς κανένας να αναφέρεται και να επέμβει στους αποκλεισμένους έλληνες του Πόντου. Όλα αυτά εν έτη 2009.
Έτσι τελειώνοντας, εξηγείται η δημιουργία του ολοκαυτώματος των Εβραίων, είναι το άλλοθι των εγκληματικών ενεργειών του Τέλ-Αβίβ , συνοδευόμενο με την περιβόητη φοβία τους ότι γενικώς και αορίστως απειλούμαστε.


ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥ


Ένα από τα μεγαλύτερα ραντάρ για στρατιωτική χρήση στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου θα εγκαταστήσουν τα τουρκικά στρατεύματα στην κατεχόμενη Καντάρα, σύμφωνα με δημοσίευμα στον τουρκοκυπριακό Τύπο. Η εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει ότι το ραντάρ στην Καντάρα θα είναι το έκτο μεγαλύτερο στην Μέση Ανατολή και θα ελέγχεται απ' ευθείας από τον τουρκικό στρατό. Η Καντάρα βρίσκεται στην οροσειρά του Πενταδάκτυλου, σε υψόμετρο 724 μέτρων.

Τέτοιου είδους εξοπλιστικές κινήσεις πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στα παράλια της Μ.Ασίας, με όλα τα υψώματα της να είναι άκρως τοποθετημένα ραντάρ και μονάδες υποστήριξης για επιχειρήσεις μεγάλου βάθους. Κυρίως απέναντι σε κάθε ελληνικό νησί τοποθετείται και ένα τουρκικό συγκρότημα που ξεπερνά κάθε ελληνική στρατιωτική εγκατάσταση στην επικράτεια του Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα παράλια, όχι τουρκικών στρατευμάτων αλλά στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Έχουν δαπανηθεί υπέρογκα ποσά σε δομικά υλικά από τoν τουρκικό στρατό. Απόδειξη; απέναντι από την Σάμο στα παράλια το Όρος Καμήλα ολοσχερώς σκαμμένο από το τουρκικό στρατό με εγκαταστάσεις πυροβολαρχιών και ραντάρ σύγχρονου τύπου.( και όχι μόνο). Η απάντηση μας; συρρίκνωση των στρατοπέδων στα νησιά του Αιγαίου σε δήθεν πολυδύναμα με εντολή Ε.Ε προς αποστρατικοποίηση των νησιών. Μόνο μην ξεχνάτε ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ και κάνει ότι θελήσει.

Επισκεφτείτε το Google Earth απέναντι της Σάμου.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

TA KATEXOMENA THΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ


ΦΙΜΩΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΠΕΡΙΣΑ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ. Το χειρότερο όλων είναι, ότι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο ίσως σχέδιο κατά του Ελληνισμού από τον καιρό της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο, ταυτόχρονα επικρατεί μια πρωτόγνωρη επιβολή σιωπής σχετικά με τις τραγικές ώρες που περνούν οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας στα χέρια του Μπερίσα και της Αλβανικής Αστυνομίας, καθώς όπως καταγγέλλουν Βορειοηπειρωτικές Οργανώσεις, τα ξημερώματα της Παρασκευής 9/1/2009, στην Κακομαία (επαρχία Χειμάρρας, στο Ιόνιο Πέλαγος – δείτε αναλυτικότερα και http://www.noiazomai.net/thematsamidon.html) έγινε έφοδος από περίπου 200 άνδρες των ειδικών σωμάτων της Αλβανικής Αστυνομίας, η οποία επιχείρησε με άνωθεν εντολή, να υποστηρίξει την ιδιωτική εταιρεία Riviera – συμφερόντων της κόρης του Μπερίσα - να καταπατήσει βίαια περιουσίες Ομογενών, που φυλούσαν άγρυπνα επί τόπου οι Έλληνες κάτοικοι! Κατά την έφοδο προκλήθηκαν συμπλοκές, υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις 14 Ελλήνων Βορειοηπειρωτών!Πρόκειται για μία έκταση 700 στρεμμάτων, οι τίτλοι ιδιοκτησίας των οποίων ανήκαν σε κατοίκους του χωριού Νίβιτσα μέχρι το 1945, αλλά αφαιρέθηκαν παράνομα από το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα.
Μετά το 1990 και την πτώση του καθεστώτος, η γη δεν επιστράφηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της Αλβανίας, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι κατέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα… και η Βόρεια Ήπειρος έχει στοχοποιηθεί από τον Αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό, που άρχισε με το Κόσσοβο και την εθνοκάθαρση των εκεί Σέρβων και κλείνει στην «Άρτα, την Πρέβεζα και τα Γιάννενα» κατά τα μεγαλεπήβολά σχέδιά τους, που έχουν την πλήρη υποστήριξη της Άγκυρας…Στα σχέδια ακριβώς αυτά, συμπεριλαμβάνεται η «κατάλληλη» κινητοποίηση των χιλιάδων Αλβανών λαθρομεταναστών και πολλών εξ΄ αυτών Κοσσοβάρων εξτρεμιστών, για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και την κατάρρευση των ζωτικών μηχανισμών Τάξης, Ασφάλειας και Άμυνας…
Έλληνες με ηρωική ψυχή έχυσαν το αίμα τους στην β.ήπειρο πριν 70 περίπου έτη για να αναπτύσσεται σήμερα η αλβανική μαφία, όργανο του σιωνισμού και κατεπέκταση εχθρός της Ελλάδος.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕ ΨΥΧΗ


Η Ελλάδα όχι διαμέσου της πολιτικής και θρησκευτικής σκηνής, αλλα μέσω της ιδεολογίας των περισσοτέρων Ελλήνων συμμετέχει και συμπαρίσταται σε τέτοιου είδους απόψεις .

Γιορτάζουμε και εφέτος την Ανάσταση του Χριστού σε συνθήκες κατοχής της πατρίδας μας, προσφυγιάς του λαού μας και ανασφάλειας, λόγω της παρουσίας δεκάδων χιλιάδων τουρκικών στρατευμάτων και εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων, αναφέρεται στην εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β` με την ευκαιρία του Πάσχα.
«Η καλή θέληση της πλευράς μας, όχι μόνο δεν οδήγησε σε λύση αλλά αποθράσυνε τελείως την κατοχική δύναμη, η οποία μέσω του υποτελούς κατασκευάσματός της στα κατεχόμενα, προβάλλει συνεχώς νέες αξιώσεις», σημειώνει.
«Και εμείς ‘κεκοπιακότες εκ της οδοιπορίας’ των τριανταπέντε ετών της προσφυγιάς, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Περιήλθαμε σε μια εθνική νωχέλεια και αδιαφορούμε για τα τεκταινόμενα γύρω από το εθνικό μας θέμα. Και το χειρότερο, παραδοθήκαμε στον κατήφορο, στη σήψη και στη φθορά. Οι πρωτοφανείς βανδαλισμοί μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες, η προϊρούσα έξαρση της μαθητικής και νεανικής παραβατικότητας, οι καθημερινές ανατινάξεις αυτοκινήτων και οι εμπρησμοί υποστατικών, η αμφισβήτηση θεσμών, η χαλάρωση των ηθών, είναι ανησυχητικές ενδείξεις σήψης της κοινωνίας μας», προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ

Θυμήθηκαν να γιορτάσουν την γέννηση του Μωάμεθ σε κλειστό γήπεδο με 5.000 πιστούς την δεύτερη μέρα του Πάσχα!Έφεραν γνωστούς καλλιτέχνες από Σκόπια και Τουρκία για το θρησκευτικό μέρος της τελετής με τους ύμνους και την ισλαμική ιεροτελεστίαΑπευθυνόμενος σε «σοϊντασλάρ-ομοεθνείς» μίλησε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, μιλώντας για στιγμές δόξας που ζει με τη έναρξη του θεσμού αυτών των μαζικών εκδηλώσεων στην Δυτική Θράκηυναικόπαιδα φερμένα απ’ όλα τα σημεία του νομού, ηλικιωμένοι και νεολαίοι, ήρθαν με τα λεωφορεία που διατέθηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης που στόχευε στο να συσπειρώσει κάτω από τον ισλαμικό μανδύα την εθνική καταγωγή των ανθρώπων, αφού οι αναφορές στην μητέρα πατρίδα Τουρκία ήταν συνεχείς…Ένα καντήλι για τoν Μωάμεθ, μια ιδιότυπη θρησκευτική γιορτή οργάνωσαν εν είδη φιέστας στο Αμοιρίδιο κλειστό γήπεδο της Ξάνθης οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν θρησκευτικούς λειτουργούς αλλά και ειδικούς ψαλτάδες εγνωσμένου κύρους με δισκογραφία, από Τουρκία, Σαουδική Αραβία Σκόπια, και άλλες βαλκανικές χώρες, καταφέρνοντας να καλύψουν μια εκδήλωση 5.000 πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον αθλητικό χώρο. Κάτι τέτοιο γίνεται με τόση μαζικότητα για πρώτη φορά και οι εμπνευστές του επέλεξαν η γιορτή αυτή να γίνει την δεύτερη μέρα του χριστιανικού Πάσχα σαν παράλληλη εκδήλωση του Ισλάμ, δείχνοντας την συσπείρωση όπου κόσμου και καταφέρνοντας να φέρουν από τον κάμπο, τα απομακρυσμένα χωριά γυναικόπαιδα που για πρώτη φορά στην ζωή τους θα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σ’ ένα γήπεδο, να κάνουν μια ανέλπιστη εκδρομή για έναν «ιερό σκοπό» όπως ήταν το πρόσχημα της θρησκευτικής γιορτής.Παρών σε όλα αυτά στο κεντρικό τραπέζι των επισήμων ήταν ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς, εκπρόσωπος της πρεσβείας στην Αθήνα, της μειονότητας της Ρόδου κι άλλοι πρωτοκλασάτοι μειονοτικοί που έσπευσαν να βρίσκονται στο κεντρικό σημείο των επισήμων που έπαιρναν οι κάμερες και καλυπτόταν δημοσιογραφικά. Στο κλειστό γήπεδο πάντως γινόταν το αδιαχώρητο, ενώ από την είσοδο νεαρά κορίτσια προσέφεραν κεράσματα κι έβαζαν κολόνια σε όλους τους διερχόμενους που είχαν κατακλύσει τα διαζώματα των θεατών ακόμη και στον χώρο των σκαλοπατιών. Ειδική εξέδρα είχε στηθεί έτσι ώστε να υπάρχει πανοραμική θέα, γιγαντοοθόνη όπου προβαλλόταν οι ομιλητές και μια υψηλών απαιτήσεων μεγαφωνική μετάδοση της εκδήλωσης για να υπάρχει ο απόλυτος ήχος. Ο ψευτομουφτής Ξάνθης με την λευκή φορεσιά του ήταν ο απόλυτος άρχοντας του χώρου, αφού και με την ομιλία του και τα δάκρυα που σκούπισε διακριτικά αναφερόμενος στις ρήσεις του Μωάμεθ και κάνοντας μνεία στο χρέος που έχουν οι σύγχρονοι πιστοί να τηρούν τα λόγια του Προφήτη, κατάφερε με μια πύρινη ομιλία από στήθους να εισπράξει το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού του. Ο Αχμέτ Μετέ απροκάλυπτα καλωσόρισε τους καλλιτέχνες θρησκευτικών ύμνων εγνωσμένου κύρους αναφερόμενος στην «Μακεδονία», αποφεύγοντας την ονομασία των Σκοπίων, υιοθετώντας την αναγνώριση που παρέχει στο κρατίδιο η Τουρκία, ενώ έγιναν αναφορές στην μητέρα πατρίδα και το διαρκές ενδιαφέρον της.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Οι πράξεις σας προσβάλουν ιερούς κανόνες της ορθόδοξης πίστης.
Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος του νεοσύστατου Συμβουλίου των Θρησκειών στο δήμο Φρανκφούρτης.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε «ΝΒ», πρόκειται για Έλληνα της δεύτερης γενιάς, που έχει και τη γερμανική υπηκοότητα, ο οποίος πέρασε από προτεσταντικό νηπιαγωγείο, ελλαδικό σχολείο και γερμανικό πανεπιστήμιο και βίωσε, τόσο την ελληνική, όσο και τη γερμανική πραγματικότητα.Ο Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος γεννήθηκε το 1970, κοντά στη Στουτγάρδη, από γονείς μετανάστες. Παλινόστησε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε και κατόπιν επέστρεψε για μεταπτυχιακές σπουδές στη Φρανκφούρτη, την 3η οικονομικά πιο εύρωστη πόλη της Γερμανίας, στην οποία διαβιούν 169 εθνικότητες και λειτουργούν περισσότερες από 120 θρησκευτικές κοινότητες.
Στη Φρανκφούρτη, η οποία αποκαλείται και οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, ο Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος συνδέθηκε στενά με την ορθόδοξη ενορία και αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της ιεροσύνης.Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, εξελίχθηκε σε ιερέα με πολυπολιτισμική δραστηριότητα και κοινωνική καταξίωση.

Το παγκόσμιο συμβούλιο θρησκειών γέννημα θρέμμα των εβραίων και κυρίως των αρχιραββίνων είναι γεγονός. Γιάνα Μέτσγκερ το όνομα του αρχιραββίνου ενός έκτον ιδρυτών αυτής της νέας ιδεολογίας του οικουμενισμού. Το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ΖΕ συνεκλήθη στην Στοκχόλμη της Σουηδίας το 1925 με το όνομα < συνέδριο επί της χριστιανικής πολιτικής των οικονομικών και πολιτικονομίας > (ΚΟΠΕΚ) με αρχηγό της Ορθοδοξίας τον πατριάρχη Αθηναγόρα. Ήταν το πρότυπο συνέδριο μετά από μια ακολουθία συνεδρίων έως σήμερα σε Αγγλία Αμερική και άλλες χώρες.
Ο σκοπός τέτοιων συνεδρίων είναι ο προθάλαμος και πρόδρομος της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας. Φυσικά είναι ένας από τους στόχους της παγκοσμιοποίησης που συζητήθηκε στο τελευταίο συνέδριο του Στρασβούργου μαζί με ένα παγκόσμιο νόμισμα ( όπου αρνήθηκε και η Ρωσία) συνοδευόμενο με μια ενιαία πολιτική της οικονομίας και γενικότερα μια παγκόσμια πολιτική που καταργεί κάθε τοπικοεθνικό χαρακτήρα που συμπεριλαμβάνει, θρησκεία, οικογένεια παράδοση, γλώσσα και σύνορα.
Τα συνέδρια αυτά περιστοιχίζονται από νέους ιερωμένους ηλικιακά, γαλουχημένους εύκολα στα νέα ειδωλολατρικά πρότυπα θεολογικών σχολών, εμπνευσμένα από διανοουμένους κυρίως καταγωγής Εβραίους. Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας (σύμπτωση με τον πρωτεργάτη του) Ζηλιασκόπουλος είναι ο τέλειος μοχλός τέτοιων συνεδρίων, μορφωμένος με πρότυπα που ισοπεδώνουν τα λεγόμενα των αγίων πατέρων, κάθε μυστηριακής πράξης που ξεφεύγει από την ορθόδοξη παράδοση αλλά κυρίως προσβάλει θεσμούς και ιερούς κανόνες της Ορθοδοξίας.
Με το πρόσχημα της αγάπης πολλοί είναι αυτοί που θα ξεγελαστούν ξεχνώντας τι εστί ορθόδοξη πίστη.

Ο π.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

Θαυμάστε τον οικουμενικό Πατριάρχη μας.
Συνάντηση με τον Αρχιρραβίνο των Εβραίων της Πόλεως κ. Ishak Haleva, είχε ο χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο Πατριαρχικό Γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη.
Τον Αρχιρραβίνο κ. Ishak Haleva στην συνάντηση συνόδευε, ο Γραμματέας του κ. Yusuf Altintas.
Κατά την διάρκεια της συνάντηση ο Αρχιρραβίνος κ. Ishak, εξέφρασε στον Πατριάρχη τις ευχές της Εβραϊκής Κοινότητας, επι τω Αγίω Πάσχα.
Ακόμη να αναφερθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε επίσκεψη, και από τον Αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων κ. Aram Atesyan, ο οποίος αναπληροί των ασθενή Πατριάρχη των Αρμενίων κ. Μεσρόπ. Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Aram εξέφρασε προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, τις εόρτιες ευχές της Αρμενικής Κοινότητος της Κωνσταντινούπολης για το Πάσχα.
Ποτέ στα δημοσιεύματα δεν αποκαλύπτεται η πραγματική πρόθεση των Εβραίων. Κανένας δεν τολμά να επικρίνει τις παγκόσμιες ενέργειες τους που επιφέρουν τον θάνατο στους λαούς. Ο εναγκαλισμός του ραβίνου με τον πατριάρχη συνοδεύεται με συμφωνίες και συγκαταθέσεις για το παγκόσμιο συμβούλιο των εκκλησιών που ετοιμάζει το Τέλ-Αβίβ, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Βαρθολομαίος κλείνει τα μάτια στα λεγόμενα του Ταλμούδ εναντίον Ορθοδόξων και γενικότερα της ρατσιστικής διάθεσης που τους διακατέχει.

Η ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

Στην γενική σιωπή που έχουν επιβάλλει οι μηχανισμοί του εγχώριου «συστήματος», ώστε να απονευρωθούν οι αντιστάσεις του ελληνικού λαού, έχει υποβαθμιστεί και ένα θέμα που θα όφειλε να παρακολουθείται στενά από τη χώρα μας. Αναφέρομαι στον UCC, ο οποίος μπορεί να είναι ένα φαινομενικά εν υπνώσει όργανο του αλβανικού μεγαλο-ιδεατισμού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως και πότε θα το ενεργοποιήσουν οι υπερατλαντικοί πάτρωνες. Τα περί Τσάμηδων και της προπαγάνδας τους είναι λίγο πολύ γνωστά. Στο παρόν σημείωμα αξίζει να αναφερθούν κάποια στοιχεία που οι πολλοί αγνοούν και οι «αρμόδιοι» προσπερνούν.Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει στην Αλβανία τον «Σύνδεσμο της Τσαμουριάς», μιά 100μελή άτυπη βουλή.
Ο Σύνδεσμος αυτός έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995, μια ενέργεια στην οποία ούτε καν αντέδρασε η τότε ελληνική κυβέρνηση. Στην Αλβανία οι Τσάμηδες έχουν ιδιαίτερη δυναμική μαζί με τους Κοσοβάρους. Και αυτό γιατί από τους Αλβανούς, θεωρούνται εκπρόσωποι των «σκλαβωμένων» πατρίδων (Κόσοβο - Τσαμουριά). Αξίζει να σημειωθεί στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27 Ιουνίου ως ημέρα «γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες.Ο UCC εκτιμάται ότι ελέγχεται άμεσα από τον UCK. Το αρχηγείο του UCC, είναι στη νότιο Αλβανία, όπου έχουν εγκαταστήσει την έδρα τους οι Τσάμηδες αντάρτες, οργανωμένοι στα πρότυπα του UCK. Η δύναμη τους υπολογίζεται σε 5.000 ένοπλους, πανέτοιμους να αναλάβουν δράση με σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο εντός της Ελλάδος.
Γνωστοί πολιτικοί (ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλιας και άλλοι), έχουν πει ότι η Θεσπρωτία αποτελεί τον 3ο στόχο του UCK, μετά το Κόσσοβο και τα Σκόπια. Αξιόπιστη πληροφορία, αναφέρει ότι έχουν γίνει αντιληπτά έως σήμερα 30 έως 40 άτομα στην βορειοδυτική Ελλάδα, αλβανικής εθνικότητας, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι στελέχη-πράκτορες του UCC. Μόνο στην περιοχή της Ηπείρου και σε διάστημα 12 μόνο μηνών, ανακαλύφθηκαν από τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας περισσότερα από 1.000 καλάσνικοφ, 200 πιστόλια και πολλές σφαίρες, που οι Αλβανοί «συμπτωματικά» εισάγουν σε αυτό το μέρος της Ελλάδας. Aπόρρητες πληροφορίες λένε ότι αποθήκες με βαρύ οπλισμό του UCK και του UCC υπάρχουν διάσπαρτες στις παρυφές της Αθήνας, και σε μυστικά σημεία της βόρειας Ελλάδας.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ


Όλες οι κακουχίες των λαών προέρχονται και σχεδιάζονται από ραβίνους, οι όποιοι έχουν ηγετικό ρολό στα δήθεν δημοκρατικά κόμματα του Ισραήλ.
Ό εβραίος, όμως, Ραββίνος Συμεών μιλώντας εις τόν 'Αντώνη Κατσοχειράκη πριν 40 χρόνια, περί τό 1962, ανέπτυξε μέ ειλικρίνεια, τα συμπεράσματα που θα βγάλη ένας καλοπροαίρετος μελετητής άπό τό παρόν πόνημα. Και επειδή είναι εβραίος και Ραββίνος, θά πρέπει να λάβουμε σοβαρώς ύπ' όψιν μας, τά λόγια του.Έάν μερικοί αναγνώστες μου στενοχωρήθηκαν ή βρήκαν υπερβολικά μερικά από αυτά πού γράφω εις βάρος τών Σιωνιστών, τους παρακαλώ να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες τις όποιες τους δίδουν με τα Πρωτόκολλα της Σιών.
Νά σκεφθούν οτι όλοι οι εβραίοι της γης θά θυσιασθούν δια νά πετύχουν αυτά, και να τα συνδιάσουν μέ την συνέντευξι του Άρχιραββίνου Marcus Eli Ravage του εγκεκριμένου βιογράφου τών Rothschilds, εις τό πόνημα μου "Ό Βωμός τής Ελπίδος", σ. 158, και του Ραββίνου Συμεών. http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/04/blog-post_20.html

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΤΖΑΜΙΑ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


Οι τούρκοι μετατρέπουν τις εκκλησιές στα κατεχόμενα σε τζαμιά και το υπουργείο εσωτερικών της Ελλάδος επιχορηγεί τζαμιά της Θράκης.
Επιχείρηση αφανισμού > Ο κατοχικός στρατός μετέτρεψε 500 εκκλησίες και μοναστήρια μας σε τεμένη και σε αποθήκες οπλισμού > Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΚΥΠ .
Χειροπιαστά στοιχεία, που συνοδεύονται κι από φωτογραφικό υλικό, έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσα απ? αυτά τα στοιχεία αποδεικνύεται έμπρακτα η βεβήλωση της πολιτιστικής και εθνική μας ταυτότητας στα κατεχόμενα, η οποία απειλείται με ολοκληρωτική καταστροφή και εξαφάνιση.
Ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, παραλαμβάνοντας την εξουσία του ψευδοκράτους, έδωσε συνέχεια στα όσα με μεθοδικό τρόπο δρομολογούσε από το 1974 ο προκάτοχός του Ραούφ Ντενκτάς.
Συνέχισε να εφαρμόζει ένα μακροχρόνιο σχέδιο, που άρχισε αμέσως μετά την τουρκική εισβολή και που έχει σαν στόχο την αλλοίωση του εθνολογικού χαρακτήρα στα κατεχόμενα, με την εξαφάνιση κάθε Ελληνορθόδοξου στοιχείου.
Στο πλαίσιο αυτό, εκατοντάδες εκκλησίες, μοναστήρια κι άλλοι θρησκευτικοί χώροι έχουν βεβηλωθεί, μετατραπεί σε τεμένη, αποθήκες του κατοχικού στρατού ή ακόμη και σε στάβλους ζώων.
Παράλληλα, ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας εικόνες και άλλα ιερά σκεύη πωλήθηκαν στο εξωτερικό.Από το σύνολο των 502 εκκλησιών και 17 μοναστηριών που υπήρχαν πριν από το 1974, λειτουργούν σήμερα μόνο οι εκκλησίες Αγίου Συνεσίου και Αγίας Τριάδας στο Ριζοκάρπασο, καθώς κι εκείνες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο, του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη και του Τιμίου Σταυρού στην Καρπασία για τους Μαρωνίτες.
Το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα λειτουργεί όταν οι κατοχικές Aρχές το επιτρέψουν.Για σκοπούς προπαγάνδας και τουριστικής προβολής, το κατοχικό καθεστώς έχει επιμελώς επιλέξει και διατηρεί σαν μουσεία εικόνων τις παρακάτω εκκλησίες > Αγίου Ιωάννη και Μoναστήρι Αποστόλου Βαρνάβα στην Αμμόχωστο, Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κερύνεια και Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου.
Από το φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισαν οι Υπηρεσίες της Δημοκρατίας προκύπτει ότι 133 εκκλησίες, μονές και εξωκλήσια έχουν βεβηλωθεί, ενώ 77 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τεμένη. Επιπρόσθετα, 18 εκκλησίες χρησιμοποιούνται από τον κατοχικό στρατό σαν αποθήκες, κοιτώνες, πολιτιστικά κέντρα ή νοσοκομεία.

Πολλές αποκαλύψεις πατριωτών, που πονούν για την παρακμή της πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Ελλάδος μένουν στο περιθώριο εσκεμμένα από ΜΜΕ και ανθρώπους της πολιτικής, θρησκευτικής ηγεσίας. Οι ίδιοι απογοητεύονται από την απραξία των πραγματικά υπεύθυνων ατόμων που έπρεπε να επέμβουν άμεσα για την διαφύλαξη της παράδοσης μας και νιώθουν ανίκανοι για την διόρθωση όλων αυτών των εξευτελιστικών ενεργειών από τους φίλους μας τους τούρκους.Καμία επέμβαση απο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σαν να μην υπάρχει καν τέτοιο ζήτημα υποβάθμισης και προσβολής των εκκλησιών, ρίχνοντας βάρος σε ανούσια κατά το αξίωμα του θέματα, περί προστασίας του παγκόσμιου περιβάλλοντος.

ΠΑΣΧΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


Μια από τις ελάχιστες ΕλληνΟρθόδοξες Κοινότητες στην Αμερική που εδώ και μια 15ετια αναβιώνει για τον Ελληνισμό της Αμερικής και όχι μόνο, το πατροπαράδωτο πασχαλιάτικο γλέντι είναι η Ιερά Μητρόπολη των παλαιοΟρθοδόξων(γνωστοί πανελληνίωςς ως ΓΟΧ).
Κάθε Κυριακή του Πάσχα, η ψυχή και κινητήριος δύναμης της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Μαρκέλας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, οργανώνει το πασχαλιάτικο τραπέζι για όλο τον Ελληνισμό της περιοχής αν και τα τελευταία χρόνια το "τραπέζι της αγάπης" γίνεται πόλος έλξης περισσότερο για τους φτωχούς και πένητες της ευρύτερης περιοχής παρά για τους Έλληνες που συνήθως βρίσκονται οικογενειακά στα σπίτια τους, αλλά όλοι κατά την διάρκεια της ημέρας ανεξαρτήτως από το άν ανήκουν στο παλαιό ή στο νέο θα περάσου για να ευχηθούν, να ανάψουν ένα κεράκι στην Αγία Μαρκέλα και να πάρουν την ευχή του πιο καλού και τίμιου παπά - όπως λένε όλοι οι Ελληνες της Αμερικής- για τον χαρισματικό Μητροιολίτη των ΓΟΧ κ.Παύλο(Στρατηγέα).
Κάθε Κυριακή του Πάσχα μετά τον Εσπερινό της Αγάπης που ψάλλεται στην Εκκλησία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παύλου(Στρατηγέα) αλλά κυρίως την αυστηρή οργανωτική επίβλεψη του βοηθού Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Χριστοδόλου και των επιτρόπων στήνεται το "τραπέζι της Αγάπης" για 100αδες πιστούς.Θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η μοναδική ελληνική ορθόδοξη ενορία που τηρεί αυτό το ελληνικότατο έθιμο θέλοντας και με αυτό τον τρόπο όπως κατ επανάληψη έχει δηλωθεί όχι μόνο από τον Μητροπολίτη Παύλο αλλά και τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ισίδωρο Σπανό και τους άθρώπους της διοίκησης του Καθεδρικού Ναού, στόχο έχει να μεταδώσει ελληνική και ορθόδοξη μαρτυρία σε ολόκληρη την Αμερική. Άνθρωποι όλων των ηλικών προσέρχονται αρθρόα ανεξάρτητως δόγματος και πίστεως, χρώματος και θρησκείας, για να φάνε, να χορέψουν και να ευχηθούν ο ένας στον άλλο την διαπρύσιο ευχή και μαρτυρία πίστεως "Χριστός Ανέστη"!
Το γλέντι αυτό κρατά μέχρι αργά το απόγευμα. Κλείνει ο δρόμος της περιοχής, και η μυρωδιά των αρνιών που σιγοψήνονται από το πρωί τραβά σα μαγνήτης απλούς καθημερινούς ανθρώπους, όχι μόνο της περιοχής αλλά και από άλλα μέρη που ξέρουν και έχουν διαδώσει μεταξύ τους πως "σήμερα οι Greeks έχουν τραπέζι για τους φτωχούς". Αυτό είναι το μήνυμα που εδώ και χρόνια έχει μεταφερθεί παντού σε όλες τις συνοικίες της περιοχής της Νέας Υόρκης και έτσι βλέπειες ανθρώπους όλων των φυλλών και των χρωμάτων να περνούν να ευχηθούν, να πιούν ρετσίνα, να πάρουν γεύση από τα αρνιά και τα σουβλάκια που σιγοψήνονται.
ΠΗΓΗ www.greekamericannewsagency.com

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ


Στην εκπομπή του Mega "Ανατροπή" Δευτέρα 13/04/09 παρουσιάσθηκαν κάποιες δημοσκοπήσεις περί θρησκείας.Ο παρευρισκόμενος στη συζήτηση κ. Μπίστης αντέδρασε λέγοντας ότι ο «Ελληνικός λαός δεν έχει ωριμάσει».Φαίνεται παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες πολλών μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού αντιστέκεται στην ισοπέδωση των πάντων. Καίγονται για την κατάργηση του μαθήματος ή για τη μετατροπή του σε θρησκειολογία , διότι γνωρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό μεθοδικά και ανώδυνα το μάθημα αυτοκαταργείται.
Ο Γ. Μπαμπινιώτης γράφει: «Ο λαός πιστεύει. Κάποιοι από αυτούς, που φωνασκούν δεν πιστεύουν. Αυτό είναι δικαίωμά τους. Δεν επιτρέπεται, όμως, να συγχέουν την προσωπική τους αντίληψη με δήθεν προοδευτικές ιδέες ελεύθερης σκέψης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. Και κυρίως δεν επιτρέπεται να μη σέβονται την ιστορία, την πίστη και την παράδοση ενός ολόκληρου λαού».
Στόχος τους είναι η μετατροπή των ανθρώπων σε ένα παγκόσμιο πλαγκτόν, ευκόλως διαχειριζόμενο, με το οποίο θα τρέφονται οι παγκόσμιοι εξουσιαστές.Το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδιά τους αυτά είναι η Ορθοδοξία, η οποία είναι ο ισχυρότερος θεσμός και δεσμός συνοχής του Ελληνικού Έθνους.
Ανάκληση τον εγκυκλίων του καλοκαιριού ΤΩΡΑ..
Στο ερώτημα: Πιστεύετε ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι υποχρεωτικά;
Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων ήταν:
ΝΑΙ : 67,4%
OXI: 31,4%
ΔΞ/ΔΑ: 1,2%

Στο θέμα των θρησκευτικών αλλά και άλλων ζητημάτων όπως ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, αναγραφή θρησκεύματος και ότι άλλο παρεμφερή, η πολιτεία τείνει να προσβάλει αδιάκοπα το δικαίωμα της πλειοψηφίας των ελλήνων και γενικότερα τον θεσμό της εντοπιότητας. Η προσβολή πολλών αξιών που ταυτοποιούν τον Έλληνα πολίτη, θέτει σε κίνδυνο αυτόν στο κοντινό του αύριο με ένα καινούριο Κόσσοβο, αμφισβητώντας την ύπαρξη του από μετανάστες άλλων γειτονικών χωρών που ζουν στην Ελλάδα σήμερα. Η ενοποίηση των χωρών με κάθε είδους τρόπο είναι απαράδεκτη και εγκληματική, την στιγμή που διάφοροι γειτονικοί λαοί προσβάλουν την ορθοδοξία τα σύνορα την γλωσσά και γενικότερα την ελληνική ιστορία και παράδοση.

ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ


Οποιοσδήποτε ηγέτης βρίσκεται στην πολιτική σκηνή ανεξαρτητοποιημένος από την παγκοσμιοποίηση του σιωνισμού είναι και παράλληλα εχθρός του Ισραήλ και των σχεδίων του.
Αντιδράσεις και πολλές αποχωρήσεις προκάλεσε η ομιλία του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ πριν λίγο στην Διάσκεψη του ΟΗΕ κατά του ρατσισμού στη Γενεύη! Μόλις ο Ιρανός πρόεδρος είπε ότι το Ισραήλ δημιουργήθηκε πάνω «στην πρόφαση των δεινών των Εβραίων», πολλοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες αποχώρησαν από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ορισμένες αντιπροσωπείες πάντως έσπευσαν να χειροκροτήσουν τον Μ.Αχμαντινετζάντ..
Δείτε το σχετικό απόσπασμα απ΄τη ζωντανή μετάδοση του CNN :
http://www.youtube.com/watch?v=5hlxvMYu28Y&eurl=http%3A%2F%2Fgreece%2Dsalonika%2Eblogspot%2Ecom%2F&feature=player_embeddedΟ Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο τον κόσμο.Διαδηλωτής, που φορούσε περούκα διέκοψε την ομιλία του Ιρανού προέδρου, φωνάζοντας «Ρατσιστή! Ρατσιστή!» και πετώντας ένα αντικείμενο προς το μέρος του..

ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ισραηλινές αρχές ενάντια ελλήνων προσκυνητών
Επεισόδια σημειωθήκαν για άλλη μια φορά νωρίς το πρωί του Μ.Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα μεταξύ ελλήνων προσκυνητών και ισραηλινής αστυνομίας .Η αποκάλυψη στα ελληνικά ΜΜΕ έγινε κατά την ώρα της απευθείας μετάδοσης κατα την τελετή του Αγίου Φωτός. Η αυθόρμητη αναταραχή που δημιουργήθηκε στους αυτόπτες μάρτυρες, προσκυνητές και δημοσιογράφους, αποκάλυψε για πολλοστή φορά το μίσος που διακατέχει ο εβραϊκός λαός απέναντι στο ελληνικό έθνος.
Οι μαρτυρίες των δημοσιογράφων ενός εξ αυτών και του Δ. Βερύκιου με απευθείας σύνδεση στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA μετέφερε την αγρία μέχρι και ξυλοδαρμού αντίδραση των ισραηλινών αστυνομικών αρχών ενάντια στους έλληνες προσκυνητές απαγορεύοντας τους να πλησιάσουν στον ιερό ναό της Αναστάσεως κατά την τελετή αφής του Αγίου φωτός περίπου στα τείχη της Ιερουσαλήμ. Η εμπόδιση και καθυστέρηση των τουριστικών λεωφορείων απετράπει με στρατιωτικές δυνάμεις κατά το άλλο δημοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ.
Η στάση των ελλήνων προσκυνητών από τις αρχές του Ισραήλ έχει παρατηρηθεί ως εχθρική και ρατσιστική χωρίς λόγο και αιτία και στο παρελθόν. Το υπουργείο εξωτερικών για άλλη μια φορά σιωπά σε αυτές τις ρατσιστικές κινήσεις του Ισραήλ αποδυκνείωντας ποιος κανει κουμάντο στην ελληνική πολιτική ηγεσία. Φυσικά το εβραϊκό λόμπι made in Greece.
Στις διαμαρτυρίες των προσκυνητών προς τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Κασσίμη στα Ιεροσόλυμα η αντίδραση του ήταν η σιωπή και η συνομωσία με τα ελληνικά ΜΜΕ να αποσιωπήσουν το θέμα φοβούμενοι αντισημιτικές αντιδράσεις. Η διάβρωση της πολικής και όχι μόνο ηγεσίας στο μεγαλείο της……………..

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΜΠΑΜΑ

Οι τουρκικές προκλήσεις και οι αμφισβητήσεις νησιών και βραχονησίδων εκβιάζουν κάθε εθνική κίνηση της Ελλάδος.
Ελάχιστες ώρες χρειάστηκαν για να μετατραπεί η ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς, που δεν κρυβόταν μετά τη συνάντηση Καραμανλή- Ομπάμα στο Στρασβούργο, σε βαθιά απογοήτευση. O Αμερικανός πρόεδρος όχι μόνο δεν έθεσε στους Τούρκους συνομιλητές του το ζήτημα της έντασης στο Αιγαίο, όπως είχε πει, αλλά φρόντισε με κάθε τρόπο να στηρίξει την Άγκυρα σε όλες τις πολιτικές της. Μάλιστα, ενίσχυσε ακόμη και την πολιτική εκστρατεία του κ. Ερντογάν για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, που σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί τμήμα ευρύτερης προσπάθειας της Άγκυρας να εμφανισθεί ως προστάτιδα των μουσουλμανικών πληθυσμών.
Την ίδια στιγμή, η ένταση στο Αιγαίο παραμένει, μολονότι μετεξελίσσεται: εκεί που κυριαρχούσαν οι παραβιάσεις και οι παραβάσεις, τώρα υπάρχουν οι υπερπτήσεις στις θεωρούμενες από την Τουρκία γκρίζες βραχονησίδες. Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», με τον κ. Ομπάμα και το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της Χάγης. Όμως, η κινητήριος δύναμη που υπήρχε επί Σημίτη- η επιθυμία της Τουρκίας να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ένωση- δεν υφίσταται πλέον. Το Πεντάγωνο.Στο ελληνικό Πεντάγωνο παρακολουθούν με ανησυχία τις κλιμακούμενες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στα ελληνικά ακριτικά νησιά και στελέχη της Αεροπορίας εκφράζουν φόβους ακόμα και για ένα «θερμό ατύχημα» κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν δοθεί εντολές για «προσεκτικές αναχαιτίσεις» στους Έλληνες πιλότους, προκειμένου να αποφευχθεί τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο, στο Πεντάγωνο δεν ανησυχούν αυτή τη στιγμή για σενάρια κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.
Αντίθετα, στον διπλωματικό τομέα είναι έκδηλος ο εκνευρισμός για τους πόντους που χαρίζει η αμερικανική πλευρά στην Άγκυρα. Όμως, όπως επισημαίνουν ορισμένοι διπλωμάτες, η απογοήτευση είναι αδικαιολόγητη. Εδώ και καιρό ο Μπαράκ Ομπάμα έχει κάνει σαφείς τις προτεραιότητές του και αυτές, εάν εξαιρέσει κανείς την οικονομία, περιλαμβάνουν την αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ, την εξομάλυνση των σχέσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέτωπα, την προσέλκυση περισσοτέρων δυνάμεων για το Αφγανιστάν, την εξεύρεση «τοπικών χωροφυλάκων» σε διεθνές επίπεδο.
Όταν ευνοούμε Ομπάμα, συμπεριλαμβάνεται και όλο το ανθελληνικό εβραϊκό λόμπι που κατευθύνει κάθε κίνηση τη παγκόσμιας σκακιέρας.

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα, η Ακολουθία της Αναστάσεως προεξάρχοντος του Αγιώτατου Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλου Α΄.
Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος, παρών ήταν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την σύζυγο του κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και ο Δήμαρχος της Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκώφ.Ο πρόεδρος κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν είπαν μαζί με τον Πατριάρχη το «Χριστός Ανέστη», παρουσία δεκάδων χιλιάδων πιστών.
Το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, έφτασε στην Μόσχα και σε όλη την Ρωσία με 18 ειδικές πτήσεις από το Τέλ Αβίβ.Ακόμη αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε σε 18 διαφορετικές γλώσσες.Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος, άρχισε την ανάγνωση πρώτα στα Ελληνικά και στα Λατινικά, και αμέσως μετά κληρικοί συνέχισαν στα Εβραϊκά, Αραμαϊκά, Σλαβικά, Ρώσικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ουκρανικά, Μολδαβικά, Εσθονικά, Λετονικά, Σέρβικα και Κινέζικα.
Τέλος να αναφερθεί πως για τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλο, ήταν η πρώτη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετά την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο της Ρωσικής Εκκλησίας

XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


"Χριστός ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος.Τόν σταυρόν σου, Χριστέ, προσκυνούμεν, και τήν αγίαν σου ανάστασιν υμνούμεν και δοξάζομεν·"

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μόνο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης έχει το προνόμιο και την εξουσία να βγάζει το Άγιο Φώς. Κατά καιρούς έχουν γίνει απόπειρες και από άλλα δόγματα να βγάλουν το Αγιο Φως αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον. Για παράδειγμα το 1549μ.Χ. σύμφωνα πάντα με ιστορικές καταγραφές, οι Αρμένιοι δωροδόκησαν τον σουλτάνο Μουράτ για να τους δώσει την άδεια να εισέλθουν στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να βγάλουν αυτοί από τον Πανάγιο Τάφο το Αγιο Φως.
Πράγματι ο σουλτάνος τους έδωσε την άδεια και οι Αρμένιοι μπήκαν μέσα στον Ναό και τον κλείδωσαν. Γεμάτος απελπισία ο Ορθόδοξος Πατριάρχης όταν είδε τους Αρμένιους να βρίσκονται μέσα στον Πανάγιο Τάφο, γονάτισε έξω στην είσοδο του Ναού κοντά σε μία από τις κολόνες. Ξαφνικά η κολόνα σχίστηκε και βγήκε το Αγιο Φως ανάβοντας τις λαμπάδες του Πατριάρχη. Ο Αγαρηνός Εμίρης παρακολουθούσε τα γεγονότα από τον μιναρέ του τζαμίου που βρίσκονταν απέναντι από τον Ναό.Μόλις είδε τα γεγονότα φώναξε "Μεγάλη η πίστη των Χριστιανών! 'Ενας είναι ο αληθινός Θεός, ο Θεός των Χριστιανών. Πιστεύω στον Αναστάντα εκ νεκρών Χριστόν.
Τον προσκυνώ ως Θεό μου". Μετά από αυτή την ομολογία του πήδησε από τον μιναρέ,ή κατα μια άλλη πιο πιθανή εκδοχή,μαινόμενο πλήθος μουσουλμάνων ανέβηκαν και τον γκρέμισαν απο τον μιναρέ.. Κατά την πτώση του όμως δεν έπαθε τίποτα. Τότε οι μουσουλμάνοι τον έπιασαν και τον αποκεφάλισαν. Το άγιο λείψανο του φυλάσσεται μέχρι και σήμερα στην Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγίας των Ιεροσολύμων.
Το Αγιο Φως συμβολίζει αλλά και υπενθυμίζει με θαυματουργικό τρόπο την Ανάσταση του Χριστού. Είναι ένα Θεόσταλτο θαύμα δια μέσου των αιώνων από το Φως του κόσμου, που είναι ο Χριστός, για τον κόσμο. Η επιστήμη δεν έχει την δυνατότητα να εξηγήσει αυτό το μεγάλο θαύμα και αυτή την φορά προς τιμή της δεν τόλμησε να αποφανθεί ούτε θεωρητικά. Σε ένα αληθινό θαύμα άλλωστε πως να αποφανθεί η επιστήμη;
Πολλοί βλέπουν κάθε έτος το Αγιο Φως και αισθάνονται την παρουσία του Θεού ανάμεσά τους. Αυτό ακριβώς το Αγιο Φως να φωτίζει όλη την ανθρωπότητα για ένα καλύτερο αύριο.

ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ


θέτουν βάσεις κατασκοπείας σε απόσταση αναπνοής απο την Ορθόδοξη Ρωσία
Η εθνική υπηρεσία ασφάλειας του Ουζμπεκιστάν (NSS) συνέλαβε ομάδα εννέα ατόμων της Ισλαμικής σέκτας με την επωνυμία "Σάιντ Νούρσι", οι οποίοι , σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, συνεργαζονταν με το Τουρκικό κράτος. Οι συλληφθέντες βρίσκονται στην ειδική φυλακή υψίστης ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, στην πόλη Μπουχάρα, όπου συνήθως κρατούνται τρομοκράτες και πρόσωπα που αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.
Η σέχτα δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια στο Ουζμπεκιστάν και αριθμεί μερικές εκατοντάδες μέλη που σύμφωνα με τις εκεί αρχές ανέπτυξαν ανατρεπτικές τάσεις εναντίον της κυβέρνησης. Ως αρχηγός της ομάδας θεωρείται ο καθηγητής πανεπιστημίου Ikrom Merajov και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι οι:Muzaffar Allayorov, Botir Tukhtamuradov, Alisher Jumaev, Abdurahmon Musaev, Bobomurod Sanoev, Jamshid Ramazonov, Salohiddin Kosimov και Shuhrat Karimov. Η σέκτα είχε προσπαθήσει με άλλη επωνυμία το 1999, να ιδρύσει Τουρκικά σχολεία χωρίς επιτυχία μετά από αντίδραση των εκεί αρχών. Είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι την παρούσα περίοδο είχαν συστήσει ομάδες εκμάθησης Τουρκικών , για πανεπιστημιακούς φοιτητές ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία του καθηγητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 79 Τουρκικά θρησκευτικά βιβλία, 19 φυλλάδια, 139 CD, 2 laptop και δεκάδες κασέτες με θρησκευτική μουσική.
Η εξέλιξη αυτή συμβαίνει παράλληλα με την επίσκεψη Ομπάμα στη Τουρκία όπου αρκετοί έγκυροι αναλυτές προβλέπουν την εκ νέου στήριξη της Ουάσινγκτον στην Άγκυρα, προκειμένου η τελευταία να επιχειρήσει για μια ακόμη φορά προβολή της επιρροής της στο Καύκασο και την Κεντρική Ασία.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Η ΡΩΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ……

Η εσκεμμένη αποκοπή κάθε είδους πληροφόρησης από ορθόδοξα κράτη καλά κρατεί….
Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρη Σιούφα, με την οποία τον ευχαριστεί για τη συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε, με αφορμή την ενθρόνισή του. Ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην επιστολή του ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία του Πατριαρχείου της Μόσχας με το λαό, την Κυβέρνηση και την Εκκλησία της Ελλάδας.
Η Ρωσία και στο παρελθόν μας προσεγγίζει πολύ αδελφικά και με το γεγονός ότι μας συνδέει κάτι κοινό και δυνατό, η ορθοδοξία. Και ιστορικά μέσα από δύσκολα χρόνια και πολέμους μας έχει δώσει το έναυσμα για την απελευθέρωση του έθνους μας.
Η συγκεκριμένη επιστολή απο τον πατριάρχη Κύριλλο όπως και πολλές άλλες χάνονται στη πορεία των διαβρωμένων ΜΜΕ, με σκοπό την μη αδελφική ένωση των δυο λαών Ελλάδας Ρωσίας. Θα μου πείτε ότι είναι μια μόνο επιστολή και τίποτε παραπάνω. Όχι, η μια επιστολή φέρνει την άλλη, οι σχέσεις καλυτερεύουν συμπαρασύρουν και άλλες συνεργασίες και συμμαχίες σε πολλά επίπεδα και γενικότερα ο έλληνας δεν νιώθει μόνος του. Το ότι είμαστε ορθόδοξοι λαοί, μας το υπενθυμίζουν για λίγα λεπτά και δευτερόλεπτα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ στις μέρες του Πάσχα και τον Χριστουγέννων.
Από την άλλη μεριά έχουμε την πλήρη ενημέρωση για τις κινήσεις του Μπάρακ Ομπάμα, και του εβραϊκού κατεστημένου της Αμερικής, τουλάχιστον με μια 10’ λεπτή καθημερινή αναφορά σε δελτία ειδήσεων, με την μέθοδο της πλύσης εγκεφάλου.
Είναι ποια γνωστό και φανερό ότι θέλουν να αποκόψουν πάσα δύναμη την συνεργασία μεταξύ ορθοδόξων λαών είτε λέγεται αυτος σέρβος ,ρώσος η κύπριος.

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Κάθε Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα επαναλαμβάνεται το Μέγα θαύμα του Αγίου Φωτός που συγκλονίζει, συγκινεί, αγαλλιάζει, σκορπίζει χαρά και πίστη σε όσους έχουν την τιμή και την ευλογία να παρευρίσκονται στην ιεροτελεστία του Αγίου Φωτός.
Προετοιμασία του Πανάγιου ΤάφουΤο Μεγάλο Σάββατο το πρωί πριν από την τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται πρώτα ένας σχολαστικότατος έλεγχος του Παναγίου Τάφου και αμέσως μετά τον σφραγίζουν με το μελισσοκέρι που είχε ετοιμαστεί το πρωί. Ο έλεγχος γίνεται για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε μέσα στον Πανάγιο Τάφο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά. Αφού σφραγιστεί ο Πανάγιος Τάφος με το μελισσοκέρι οι αρχές τοποθετούν πάνω στο κερί τις σφραγίδες τους. Μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλεγχο δείχνουν και όλα τα άλλα δόγματα τα οποία με διάφορους τρόπους και πιέσεις έχουν από παλιά αποκτήσει δικαιώματα στον Πανάγιο Τάφο.
Το ενδιαφέρον αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν τύχει κάποια χρονιά να μη βγάλει το Άγιο Φως ο Ορθόδοξος Πατριάρχης τότε θα αναλάβουν το προβάδισμα της τελετής του Αγίου Φωτός άλλοι. Ο έλεγχος αρχίζει στις 10 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και τελειώνει στις 11. Όσο γίνεται ο έλεγχος Ορθόδοξοι Άραβες νέοι διαδηλώνουν μέσα στον Ιερό Ναό υπέρ των ορθοδόξων δικαιωμάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι τον σχολαστικό έλεγχο του Παναγίου Τάφου παρακολουθούν εκπρόσωποι των Αρμενίων και άλλων δογμάτων. Τελετή του Αγίου Φωτός Η τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται στις 12 η ώρα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και αποτελείται από τρία στάδια: α. Τη Λιτανεία, β. Την είσοδο του Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο και γ. Τις προσευχές του Πατριάρχη για να βγει το Άγιο Φως. Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του - αρχιερείς, ιερείς και διακόνους - αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα.
Πριν από την είσοδο του Πατριάρχη ο Σκευοφύλακας του Πανίερου Ναού φέρει την ακοίμητο κανδήλα, σβηστή εκείνη την ημέρα, για να αναφτεί με το Άγιο Φως. Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο. Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το Άγιο Φως. Σύμφωνα με τα προνόμια, αν δεν ασπαστούν το χέρι του Ορθόδοξου Πατριάρχη δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το Άγιο Φως από τα χέρια του. Αμέσως μετά αρχίζει η Ιερή Λιτανεία η οποία περιφέρεται τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και μετά ο Πατριάρχης σταματάει μπροστά στον Πανάγιο Τάφο όπου βρίσκονται και οι επίσημοι. Μετά τη Λιτανεία αποσφραγίζεται ο Πανάγιος Τάφος και ο Πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο. Κατόπιν ο διοικητής της Ιερουσαλήμ και ο αστυνομικός διευθυντής ελέγχουν σχολαστικά τον Μακαριότατο Πατριάρχη μπροστά σε όλους ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει τίποτα μαζί του το οποίο μπορεί να μεταδώσει φως. Μετά τον έλεγχο ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων λαμβάνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται μαζί με τον Δραγουμάνο των Αρμενίων στο Ιερό Κουβούκλιο. Όλα τα κανδήλια είναι σβηστά και τίποτα δεν είναι αναμμένο στον Ιερό Ναό αλλά και στον Πανάγιο Τάφο.
Πως βγαίνει το Άγιο Φως. Μέσα στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης γονατιστός κάνει αρχιερατική προσευχή διαβάζοντας και ειδικές ευχές παρακαλώντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να στείλει το Άγιο Φως του ως δώρο αγιασμού για τους ανθρώπους. Και μέσα στην απόλυτο ησυχία κατά την ώρα που προσεύχεται ο Πατριάρχης ακούγεται ένας συριγμός και σχεδόν ταυτόχρονα γαλαζόλευκες αστραπές του Αγίου Φωτός διαπερνούν από παντού, λες και ανάβουν εκατομμύρια φωτογραφικά φλας και τα κανδήλια ανάβουν μόνα τους. Μέσα στο Πανάγιο Τάφο οι πυρσοί που κρατάει προσευχόμενος ο Πατριάρχης και αυτοί ανάβουν μόνοι τους από το Άγιο Φως. Ταυτόχρονα το πλήθος ξεσπάει σε ζητωκραυγές ενώ δάκρυα χαράς και πίστης τρέχουν από τα μάτια του κόσμου. Το Άγιο Φως για μερικά λεπτά της ώρας δεν έχει τις ιδιότητες τις φωτιάς. Αυτό συμβαίνει τα πρώτα λεπτά της ώρας, όταν βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης και δίνει το Άγιο Φως στους πιστούς. Μπορεί οποιοσδήποτε να αγγίζει την φλόγα 33 κεριών και να μην καίγεται! Μετά από πάροδο 33 λεπτών περίπου η φλόγα είναι κανονική.
Μόνο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης έχει το προνόμιο και την εξουσία να βγάζει το Άγιο Φως. Κατά καιρούς έχουν γίνει απόπειρες και από άλλα δόγματα να βγάλουν το Άγιο Φως αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον. Για παράδειγμα το 1549 μ.Χ. σύμφωνα πάντα με ιστορικές καταγραφές, οι Αρμένιοι δωροδόκησαν τον σουλτάνο Μουράτ για να τους δώσει την άδεια να εισέλθουν στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να βγάλουν αυτοί από τον Πανάγιο Τάφο το Άγιο Φως. Πράγματι ο σουλτάνος τους έδωσε την άδεια και οι Αρμένιοι μπήκαν μέσα στον Ναό και τον κλείδωσαν. Γεμάτος απελπισία ο Ορθόδοξος Πατριάρχης όταν είδε τους Αρμένιους να βρίσκονται μέσα στον Πανάγιο Τάφο, γονάτισε έξω στην είσοδο του Ναού κοντά σε μία από τις κολόνες. Ξαφνικά η κολόνα σχίστηκε και βγήκε το Άγιο Φως ανάβοντας τις λαμπάδες του Πατριάρχη. Ο Αγαρηνός Εμίρης παρακολουθούσε τα γεγονότα από τον μιναρέ του τζαμιού που βρίσκονταν απέναντι από το Ναό. Μόλις είδε τα γεγονότα φώναξε «Μεγάλη η πίστη των Χριστιανών! Ένας είναι ο αληθινός Θεός, ο Θεός των Χριστιανών. Πιστεύω στον Αναστάντα εκ νεκρών Χριστόν. Τον προσκυνώ ως Θεό μου». Μετά από αυτή την ομολογία του πήδησε από τον μιναρέ. Κατά την πτώση του όμως δεν έπαθε τίποτα. Τότε οι μουσουλμάνοι τον έπιασαν και τον αποκεφάλισαν. Το άγιο λείψανο του φυλάσσεται μέχρι και σήμερα στην Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγίας των Ιεροσολύμων.