Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Μυστικός δείπνος και Αγία Μεγάλη Τετάρτη

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι για την Εκκλησία αφορμή να θυμηθούμε την αμαρτωλή γυναίκα, η οποία αλείφει τα πόδια του Χριστού με μύρο και δάκρυα, τα σκουπίζει με τα μαλλιά της και λαμβάνει από το Θεό την συγχώρεση για τις αμαρτίες της. Στον Όρθρο της ημέρας ψάλουμε το τροπάριο της Κασσιανής, μεγάλης υμνογράφου του 9ου αιώνα μ. Χ., το οποίο αναφέρεται στην "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσαν γυνήν", αλλά και μια σειρά άλλων ποιητικότατων ύμνων που μαρτυρούν το γεγονός της αγάπης προς τον Χριστό, η οποία ελευθερώνει γνήσια τον άνθρωπο.
Σ' ένα από τα τροπάρια των Αποστίχων του Όρθρου διαβάζουμε μία φράση που πολλά έχει να πει:
"Η απεγνωσμένη δια τον βίον και επεγνωσμένη δια τον τρόπον το μύρο βαστάζουσα προσήλθε σοι".

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Η Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Μετά την οριστική συντριβή των Γερμανών και το τέλος του πολέμου, η Ελλάδα, ούσα με την πλευρά των νικητών, πήρε πάλι τα εδάφη που είχαν καταπατήσει οι Βούλγαροι και προσάρτησε τα Δωδεκάνησα που κρατούσαν μέχρι τότε οι Ιταλοί. Η ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα αποφασίστηκε στο Παρίσι από το Ανώτατο Συμβούλιο των τεσσάρων Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Γαλλίας και ΕΣΣΔ) και επικυρώθηκε με την Ελληνοϊταλική Συνθήκη Ειρήνης που υπογράφηκε το Φεβρουάριο του 1947 στο Παρίσι.

Μισόκλειστα τα ηλεκτρονικά μάτια στο Αιγαίο

Τα ηλεκτρονικά «μάτια» για την παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Αιγαίο παραμένουν εδώ και περισσότερα από 5 χρόνια «μισόκλειστα».
Συγκεκριμένα, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Θανάση Χριστόπουλου, αποκαλύφθηκε ότι τα σχέδια για την αναγκαία επέκταση του Συστήματος Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) έχουν παραμείνει μετά το 2004 στα... συρτάρια, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία προετοιμάζεται ώστε μέσα σε ένα, δύο χρόνια να έχει θέσει σε λειτουργία δικό της υπερσύγχρονο σύστημα.
«Το θέμα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, επειδή συνδέεται με την έρευνα και τη διάσωση», είπε ο κ. Χριστόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους», για να προσθέσει ότι «απασχολεί έντονα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος».

Ν.Μεντβέντεφ: "Θα τους βρούμε και θα τους εξολοθρεύσουμε"

"Θα βρούμε και θα εξολοθρεύσουμε τους υπεύθυνους των δύο βομβιστικών επιθέσεων στο μετρό της Μόσχας", υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας: "Είναι απλά άγρια θηρία".
Ο Ρώσος πρόεδρος θα υπογράψει διάταγμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος προειδοποίησης και ελέγχου των μεταφορών στη χώρα.
"Το καθήκον μας τώρα είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες μας και στους Μοσχοβίτες μας πώς να συμπεριφέρονται σε μια τέτοια κατάσταση και, αφετέρου, να λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σύστημα προειδοποίησης και ελέγχου των μεταφορών", τόνισε.

Παραστρατιωτικές οργανώσεις αντιστέκονται στην έλευση του Αντίχριστου.

Συλλήψεις στις ΗΠΑ μελών παραστρατιωτικής οργάνωσης
Εννέα μέλη της θρησκευτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης (Hutaree Militia) φανατικών χριστιανών συνελήφθησαν στις ΗΠΑ μετά από σειρά επιδρομών του FBI καθόλη τη διάρκεια του το σαββατοκύριακου στο Michigan την Indiana και το Ohio.
Η οργάνωση, όπως και πολλές άλλες που ανθούν στις ΗΠΑ και συνδυάζουν τις συνταγματικές ελευθερίες με την θρησκεία θεωρείται ακραία σε ότι αφορά την τήρηση του δεύτερου άρθρου του αμερικανικού συντάγματος που αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να φέρει όπλα, αλλά ταυτόχρονα φέρει και εσχατολογικά μηνύματα καθώς διακηρύσσει πως προετοιμάζεται για την έλευση του αντιχρίστου.

Μεγάλη Τρίτη

«Τη Αγία και Μεγάλη Τρίτη της των δέκα παρθένων παραβολής, της εκ του ιερού Ευαγγελίου, μνείαν ποιούμεθα».
Η παραβολή των Δέκα Παρθένων, που ανέμεναν τον Νυμφίο με λαμπάδες αναμμένες έξω από το Νυμφώνα (κατά τα εβραϊκά έθιμα), δεσπόζει τη Μεγ. Τρίτη. Εκ των δέκα παρθένων, οι πέντε είχαν προνοήσει να έχουν περισσότερο λαδάκι για τις λυχνίες τους. Με σβησμένες λυχνίες δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο Νυμφώνα. Οι ώρες περνούσαν και ο Νυμφίος δεν ερχόταν. Οι παρθένες νύσταξαν. Ξαφνικά, μεσάνυκτα πια, άκουσαν φωνή αφυπνιστική. - Έρχεται ο Νυμφίος. Οι παρθένες ξυπνούν.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Τιμή στους Ήρωες της ΕΟΚΑ

Λαμπρή εκδήλωση μνήμης στον κυπριακό ξεσηκωμό
Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ πραγματοποίησε χθες μεγαλειώδη εκδήλωση μνήμης στο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία» για την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ.
«Απορρίπτουμε την εκ περιτροπής προεδρία»
Πενήντα πέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός της Κύπρου αποφάσισε να εξεγερθεί εναντίον του Άγγλου κατακτητή

Μετά την πτώση της Σερβικής δύναμης στα Βαλκάνια δεσπόζει ο ισλαμισμός.

Οργανωμένο το έγκλημα. Πυρήνας ισλαμικού εξτρεμισμού στη ΠΓΔΜ
Δημοσίευμα των Sunday Times που επικαλείται αξιωματούχους της ΠΓΔΜ επισημαίνει το κίνδυνο αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό καθώς η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή τζαμιών αλλά και να στρατολογεί εθελοντές για να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με διαβαθμισμένα έγγραφα που βρίσκονται στη κατοχή της εφημερίδας, οι αρχές της ΠΓΔΜ ερευνούν μια σειρά ισλαμικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία και δραστηριοποιούνται σε όλη τη Βαλκανική, οι οποίες είναι ύποπτες για διάδοση του εξτρεμισμού και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

θα μπορούσε να ήταν και πόλεμος...Άσκηση καταστολής αεράμυνας από την τουρκική Αεροπορία - 10 παραβιάσεις από 24 μαχητικά σήμερα!

Φρενίτιδα παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο από τα τουρκικά μαχητικά των οποίων ο αριθμός που επιχείρησε σήμερα στο Αιγαίο ποσοστιαία έφτασε περίπου το 8% των άμεσα διαθέσιμων αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας! Συνολικά 24 αεροσκάφη, ξεκίνησαν να εισέρχονται από το πρωί στο Αιγαίο. Την αρχή έκανε μία εξάδα από F-16 που προχώρησαν σε δύο παραβιάσεις, συνέχισε μια οκτάδα με μικτό πακέτο F-16 και F-4 Terminator με τέσσερις παραβιάσεις του ΕΕΧ.

Η Θάλεια Δραγώνα απειλεί να διώξει την ηρωϊκή δασκάλα του Έβρου!

Βγάλτε τις Μασόνες απο τα Υπουργεία ! http://ellinonea.blogspot.com/2010/03/13-3-2010-noiazomai.html ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κυρίας Θάλειας Δραγώνα βρίσκεται η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου Εβρου κυρία Χαρά Νικοπούλου, επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι.
Η κυρία Δραγώνα επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας τη με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Εβρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια η κυρία Νικοπούλου έχει γίνει κόκκινο πανί για τους εγκάθετους της Αγκυρας στη Θράκη, οι οποίοι θεωρούν πως η εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας θα πρέπει να έχει τουρκική σφραγίδα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων στο Μεγάλο Δέρειο.......

Ένα τριήμερο με τις ποιό φονικές ληστείες Σκότωσαν με τσεκούρι 60χρονο καταδρομέα.

Όσα αποκρύπτη η τηλεόραση.
Σε κατάσταση σοκ νοσηλεύεται η 45χρονη σύζυγος του απόστρατου αξιωματικού, η οποία βρήκε νεκρό τον άνδρα της μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους ύστερα από επίθεση αγνώστων. Ήταν η πιο τραγική από τις 26 ληστείες που έγιναν από την Παρασκευή έως χθες.
Η άγρια δολοφονία έγινε προχθές στις 3.45 τα ξημερώματα στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο 60χρονος απόστρατος αξιωματικός (υπηρετούσε στους Καταδρομείς) με τη 45χρονη σύζυγό του, στον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Παρασκευοπούλου στα Κάτω Πατήσια.

Ο Ναός της Αναστάσεως.

Ἡ Παλαιστίνη μὲ τὴν Ἱερουσαλὴμ ἀποτελεῖ τὸ κέντρον τοῦ κόσμου. Εἰς αὐτὴν τὴν πολυσήμαντον κι ἔντονον εἰς ὅλα της, ἀπὸ τὰ χρώματα τῆς ἀνατολῆς καὶ τῆς Δύσεως τοῦ ἡλίου μέχρι τοὺς ἀνθρώπους καὶ τὸ ἐκτισμένον τοπίον εὑρίσκεται καὶ ἀκτινοβολεῖ εἰς τοὺς αἰῶνας μία γνησία σύνθετη παρουσία τῆς ἑλληνικῆς βυζαντινῆς παραδόσεως. Ὁ Ναὸς τῆς Ἀναστάσεως, τὸ ἱερότερον μνημεῖον τῆς Χριστιανοσύνης ἀποτελεῖ τὸ ὄνειρον κάθε εὐσεβοῦς Χριστιανοῦ νὰ ἀξιωθῇ κάποτε νὰ ἐπισκεφθῇ τὴν Ἁγίαν Γῆν. Εἰς τὴν πραγματικότητα, ὁ ἐνδοξότερος ναὸς τῆς Χριστιανικῆς θρησκείας, ὅπου ἐσταυρώθη καὶ ἀνεστήθη ὁ Χριστὸς δὲν εἶναι ἕν ἑνιαῖον κτήριον, ἀλλὰ πολλὰ καὶ διάφορα, τὰ ὁποῖα ἑνώνονται μεταξύ των.

Στην αρχή της Μ.Εβδομάδας χτύπησαν την Ορθόδοξη Ρωσία.

Aνανέωση 13:15) Εντοπίστηκαν τα υπολείμματα των σωμάτων των δύο γυναικών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στους δύο σταθμούς του μετρό της Μόσχας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής της ρωσικής εισαγγελείας που ανέλαβε την έρευνα, Βλαντίμιρ Μαρκίν.
"Στο Παρκ Κουλτούρι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, επρόκειτο για γυναίκα καμικάζι. Όπως αποκαλύπτει η εξέταση των υπολειμμάτων του σώματος, τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα στο ύψος της ζώνης. Η κατάσταση είναι η ίδια και στη Λουμπιάνκα", δήλωσε.

Την Δυτική Όχθη αποκλείουν για την περίοδο του Πάσχα οι ισραηλινές δυνάμεις

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν πως θα αποκλείσουν τη Δυτική Όχθη από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τις 6 Απριλίου, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας λόγω της εορτής του Πάσχα. Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού θα απαγορεύονται αυστηρά οι μετακινήσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη. Μόνο όσοι χρειάζονται ιατρικοί βοήθεια, γιατροί, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, κληρικοί, δημοσιογράφοι και οι 500 φοιτητές και καθηγητές της περιοχής θα μπορούν να περάσουν τα σύνορα.

Η στρατηγική του Βυζαντίου μάθημα για τις ΗΠΑ

Ο ιστορικός Εντουαρντ Λούτβακ προτείνει να διδαχθούν από τη διπλωματία του
Συνέντευξη στον Δημητρη Δεληολανη
Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους, πρέπει να διδαχθούν από το Βυζάντιο. Να χρησιμοποιήσουν με επιδεξιότητα ένα αρτιότατο δίκτυο πληροφοριών σε συνδυασμό με τη διπλωματία και, μόνο σε έσχατες περιπτώσεις, έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματικό στρατό. Αυτοί οι ευφυείς χειρισμοί, που διατήρησαν κραταιά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία επί μία χιλιετία.
Ο 68χρονος στρατηγικός σύμβουλος και ιστορικός Εντουαρντ Λούτβακ, κορυφαίος εκπρόσωπος του Κέντρου Στρατηγικών

'Ολοι ειναι ανεύθυνοι εκτός απο τους πολίτες

Το «καταραμένο» υπουργείο…
Υπάρχει μια «κατάρα» στη σύγχρονη Ελληνική Πολιτική…
Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλές «κατάρες», αλλά μια «βγάζει μάτι»: Η θέση του υπουργού Οικονομικών. Όσοι πήραν το χαρτοφυλάκιο αυτό είχαν «άσχημο τέλος». Εδώ και τρείς δεκαετίες περίπου…
* Ο Απόστολος Λάζαρης παύθηκε νωρίς-νωρίς (από υπουργός Συντονισμού) στην πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κι ύστερα δεν ξαναεμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο (μάλλον πλήρωσε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας).

Ελλάδα με τα παληκάρια σου...

Ελευθερία ή να το συζητήσουμε, ρε παιδιά.
Χρόνια Πολλά στη Πατρίδα, αδέρφια. Κι ελπίζω να μην τον φάγατε όλο το μπακαλιάρο. Κρατείστε ένα κομμάτι για να το σουβλίσετε το Πάσχα.
Θα μπορούσε να είναι το Athens Gay Pride. Τρία τετράγωνα από το Σύνταγμα χαμπάρι δεν έπαιρνες. Απόλυτη σιγή εις τους αιθέρες. Τα τεθωρακισμένα γυαλισμένα και στοιχισμένα στους όρχους. Τσουρούτικος εορτασμός. Με το άλλοθι της εξοικονόμησης χιλιάδων λίτρων καυσίμου και την «μη καταπόνηση του προσωπικού» είχαμε τον πιο κακομοίρικο «εορτασμό» της νεότερης Ιστορίας, ένα βήμα πριν την οριστική κατάργηση.

Καταστροφικός ο γεωγραφικός προσδιορισμός

Απαράδεκτη και εθνικά καταστροφική θα είναι η αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό, γιατί θα φανεί ότι συμφωνούμε πως οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι Μακεδόνες και απομένει μόνο προς διευκρίνιση ο γεωγραφικός χώρος που καταλαμβάνουν!
Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Παμμακεδονικής Ενώσεως Υφηλίου και η αντιπροσωπεία του εσωτερικού στις συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.
Επίσης, ομολόγησαν την ανησυχία τους μετά την πρόσφατη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, διότι φοβούνται την αλλαγή προς το χειρότερο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Το μοίρασμα του Αιγαίου πάει να επιβάλει ντε φάκτο η Άγκυρα

Το μοίρασμα αλλά και τη συνδιαχείριση - συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προσπαθούν να επιβάλουν με κάθε τρόπο οι Τούρκοι, ποντάροντας και στη ΝΑΤΟϊκή ανοχή.
Την ώρα που στην Τουρκία υπάρχει μια οξύτατη και σχεδόν «εμφυλιοπολεμική» αντιπαράθεση μεταξύ Ερντογάν και στρατιωτικών (με νικητή σε όλους τους γύρους μέχρι τώρα τον Ερντογάν) και η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης που της έχει ανοίξει πολλές πληγές, η τουρκική πλευρά δημιουργεί τις συνθήκες, με μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση, ακόμα και για θερμό επεισόδιο στην περιοχή.
Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη θάλασσα (ακόμα και με νηοψίες) αλλά και στον αέρα (με αναχαιτίσεις ελικοπτέρων της FRONTEX) του Αιγαίου δημιουργούν κλίμα έντονης ανησυχίας και προβληματισμού στην Αθήνα, καθώς έμπειροι διπλωμάτες και στρατιωτικοί φοβούνται για τα χειρότερα.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Προκλητική επανεμφάνιση "Τσάμηδων": Έκαψαν ελληνικές Σημαίες αλλά η Αθήνα ζητάει συγγνώμη!

Νέα κρούσματα ανθελληνισμού σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κάψιμο των Εθνικών μας Συμβόλων από παρακρατικούς των Τιράνων. Σε συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το κόμμα τον "Τσάμηδων" (PDU) μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, έκαψαν Ελληνική Σημαία όπου επάνω της ήταν γραμμένο το όνομα του Πρόεδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δήμαρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου, παρουσία μάλιστα δύο βουλευτών του PDU, προφανώς απογόνων των εγκληματιών πολέμου της Θεσπρωτίας.
 Σε τεράστια πανώ οι διαδηλωτές είχαν γράψει συνθήματα όπως "Η Ελλάδα η ντροπή της ΕΕ" καθώς και συνθήματα υπέρ των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων. Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, Ελληνικές Σημαίες κάηκαν και σε άλλες πόλεις της Βορείου Αλβανίας, όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις.

Νέο τετελεσμένο στο Αιγαίο...

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε δίνη καταλυτικών περισπασμών για τα οικονομικά της, διακυβεύονται άλλα και ζωτικά της εθνικά συμφέροντα. Που, εάν δεν κατοχυρωθούν, θα τεθούν υπό αίρεση και τελικά υπό αναίρεση. Με συνέπειες έως και ολέθριες, αφού μπορεί να καταλήξουν σε ακρωτηριασμό φυσικών γεωπολιτικών της δικαιωμάτων.
Στον σάλο λοιπόν των εξελίξεων -στις οποίες προεξάρχουν ευκρινείς οι κίνδυνοι ακόμη και χρεοκοπίας- απαρατήρητες περνούν εν πολλοίς οι έωλες τουρκικές ενέργειες, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στις νοτιοανατολικές θαλάσσιες περιοχές πέραν των μικρασιατικών παραλίων, οι οποίες εφάπτονται των ελληνικών. Ενέργειες οι οποίες ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τα ελληνικά συμφέροντα σε όλη τη ζώνη επέκεινα του Καστελόριζου! Ανατολικά προς την Κύπρο. Νοτιοανατολικά προς την Αίγυπτο.

Διαλύουν την "ελίτ" του Λιμενικού Σώματος, επειδή φώναζαν "Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι"

Στην διάλυση της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ/ΛΣ) οδηγούν οι αποφάσεις που αλήφθησαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Με απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Θανάση Μπούσιου τέθηκε σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αξιωματικός που ήταν επικεφαλής του αγήματος των 36 βατραχανθρώπων της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, επειδή οι άνδρες του αγήματος υποτίθεται ότι φώναζαν «εθνικιστικά συνθήματα».
Την "καρατόμηση" των υπευθύνων είχε προαναγγείλει, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης:
"Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός. Όμως από το βίντεο δεν φαίνεται καθαρά αν φώναζαν αυτά τα συνθήματα οι άνδρες του αγήματος, αλλά οι συγκεντρωμένοι πολίτες!
Και εν πάση περιπτώσει σε μάχιμες μονάδες εθιμικά επιτρέπονται συνθήματα που πολιτικά μπορεί να μην είναι "correct", αλλά βοηθούν στην ανύψωση του ηθικού των μελών των ομάδων.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Ο Θ. Κολοκοτρώνης είναι η σημαντικότερη στρατιωτική και πολιτική φυσιογνωμία της Επανάστασης του 1821. Για την ευφυΐα, την τόλμη, τη σύνεσή του, αλλά και για τη βαρύτητα του λόγου του, που από νέο τον χαρακτήριζαν, επονομάσθηκε "Γέρος του Μοριά". Γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας στις 3 Απριλίου 1770, ενώ η καταγωγή του ήταν από το χωριό Λιμποβίσι της Αρκαδίας. Η οικογένειά του - με γενάρχη τον Τσεργίνη - ανέδειξε πολλούς γενναίους κλεφταρματολούς-αγωνιστές και κατέβαλε βαρύ τίμημα στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων. Μέχρι την έκρηξη της Επανάστασης περίπου εβδομήντα Κολοκοτρωναίοι είχαν βρει το θάνατο στον αγώνα κατά των Τούρκων.
Ο πατέρας του Κωνσταντής ήταν μεγάλος κλεφταρματωλός της Μάνης και του Ταϋγέτου. Η μητέρα του καταγόταν από το σόι των Κοστακαίων της Αλωνίσταινας. Tο 1770 είχε συμμετάσχει στην εξέγερση του Μοριά κατά τα Ορλωφικά. Αμέσως μετά, το 1771, ο Κωσταντής ήλθε σε σφοδρή σύγκρουση με τους Τούρκους που είχαν στο μεταξύ εξαπολύσει ανηλεή διωγμό κατά των κλεφταρματολών.

ΟΡΚΟΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της, μήτε να σταθώ κατ΄ουδένα λόγον ή αφορμή του να καταλάβωσι άλλοι ποτέ, ότι γνωρίζω τι περί τούτων, μήτε εις συγγενείς μου, μήτε εις πνευματικόν ή φίλον μου.

Ορκίζομαι ότι εις το εξής δεν θέλω έμβει εις καμμίαν εταιρείαν, οποία και αν είναι, μήτε εις κανέναν δεσμόν υποχρεωτικόν. Και μάλιστα, οποιονδήποτε δεσμόν αν είχα, και τον πλέον αδιάφορον ως προς την Εταιρείαν, θέλω τον νομίζει ως ουδέν.

Οι Τούρκοι βεβηλώνουν τους ιερούς ναούς μας. Τίποτε δεν έχει αλλάξει από το 21΄

Δεν έχουν το Θεό τους...
Οι Τούρκοι βεβηλώνουν τους ιερούς ναούς μας στα κατεχόμενα. Εκκλησίες μετατρέπονται σε νυχτερινά κλαμπ και πιτσαρίες, εκκλησιαστικές ιδιοκτησίες καταπατώνται με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. και ελληνικοί τάφοι απομακρύνονται από κοιμητήρια.
ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Τοποθέτησαν φωτορυθμικά και πολύχρωμα φώτα που αναβοσβήνουν στις μεσαιωνικές τοιχογραφίες
Τρομακτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η βεβήλωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα, καθώς συνεχίζονται με αυξανόμενους, μάλιστα, ρυθμούς οι καταστροφές και οι λεηλασίες των χριστιανικών ναών της Αμμοχώστου.

Με την πρωτοφανή κίνηση των τούρκων και την απραξία του ελληνικού κράτους, οι Έλληνες ντροπιάστηκαν για άλλη μια φορά !

Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων!
Όχι μόνο μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά έκανε και έλεγχο σε ελληνικό πλοίο η τουρκική κορβέτα που έφτασε να κάνει βόλτες ως τη Τζια προχθες το μεσημέρι.
Αυτή τη φορά οι Τούρκοι... ξεπέρασαν το εαυτό τους. Ο Τούρκος πλοίαρχος σταμάτησε τις άσκοπες βόλτες προχθές το μεσημέρι. Ενώ η ελληνική πυραυλάκατος παρακολουθούσε τις κινήσεις του από κοντά, άλλαξε ρώτα και μπήκε εντός των χωρικών μας υδάτων.
Προσπερνώντας τη Τζια πλησίαζε το ελληνικό εμπορικό πλοίο “Αρχάγγελος”. Ο Τούρκος πλοίαρχος της “Μπάφρα” πλησίασε το πλοίο και σε μια πρωτοφανή “επίδειξη” δύναμης (πάντα εντός των εθνικών υδάτων της Ελλάδας) έκανε έλεγχο στο πλοίο.

Υπάρχουν έλληνες και ΈΛΛΗΝΕΣ

Ιστορικές αναλογίες
Σαν τέτοιες μέρες πριν από 189 χρόνια οι Έλληνες μάχονταν για την ελευθερία τους. Για την οποία δεν σταμάτησαν ποτέ να πολεμούν από τη μέρα που έπεσε η Πόλη αλλά και ακόμη πιο πριν, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ήπειρο. Αμέτρητες οι Επαναστάσεις, ποτάμια το αίμα, χιλιάδες οι μάρτυρες του Έθνους, και όλα αυτά για ένα και μόνο πράγμα, την Ελευθερία. Τον αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα των Ελλήνων να κυριαρχούν στην Ελλάδα.
Μόνο για τους λόγους αυτούς έγιναν όλες οι Επαναστάσεις των Ελλήνων στην τουρκοκρατία, ενάντια στην οθωμανική διοίκηση, όπως συνηθίζουν να λένε η Ρεπούση, η Δραγώνα και οι υπόλοιποι παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Κάπου σφάλλουν όλοι αυτοί όμως.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συνδικαλισμός και μέθοδοι διάλυσης των ενόπλων δυνάμεων

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κρίνει αν επιτρέπεται ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις
Το Δ'Α Τμήμα του Αρείου Πάγου παρέπεμψε στην Ολομέλεια ΑΠ ως μείζονος σπουδαιότητας και χωρίς να τοποθετηθεί επί των νομικών ζητημάτων, αίτηση αναίρεσης αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά απόφασης του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε αίτηση ίδρυσης συνδικαλιστικού σωματείου με τίτλο "Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων".
Η αίτηση είχε γίνει δεκτή από το Πρωτοδικείο Αθηνών, όμως το Εφετείο δέχθηκε, αντίθετα προς την πρωτόδικη απόφαση δηλαδή, ότι από το Σύνταγμα και τους νόμους δεν επιτρέπεται ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα πράγματα στην Κύπρο “δεν πάνε καλά”!

Τα πράγματα στην Κύπρο “δεν πάνε καλά”! Αυτό είναι το συμπερασμα της πρόσφατης συνάντησης των Προέδρου της Κύπρου, Δημ. Χριστόφια και του Έλληνα Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προ ημερών στο Μαξίμου, απ’ όπου και οι δυό τους, για διαφορετικούς λόγους, εξήλθαν πέλιδνοι. Ο λόγος είναι πως ο Δ. Χριστόφιας αισθάνεται παγιδευμένος από το μπαράζ των πιέσεων της Άγκυρας, του ΟΗΕ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, προκειμένου να δεχθεί να υπογράψει ένα κείμενο, προσυμφωνίας, προκειμένου να ισχυροποιηθούν τα ανταλλαγματα που έχει δώσει στους τουρκοκύπριους.

Ελληνες τρομοκράτες με ξένες διασυνδέσεις

Διασυνδέσεις και υποστηρικτές στο εξωτερικό έχουν τα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Βρετανός διευθυντής της Europol κ. Rob Wainright, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου.
Μιλάει στην «Κ» ο διευθυντής της Europol
Συνέντευξη στον Γιαννη Σουλιωτη
Διασυνδέσεις και υποστηρικτές στο εξωτερικό έχουν τα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Βρετανός διευθυντής της Europol κ. Rob Wainright, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου.

Προειδοποίηση από το Πολεμικό Ναυτικό στην τουρκική κορβέτα - Το υποβρύχιο (S111) ΝΗΡΕΥΣ κοντά της

(Aνανέωση 22:55) Συνεχίζεται το θρίλερ της τουρκικής κορβέτας που παρακολουθούμενη στενά από ελληνικά πολεμικά σκάφη, ακολουθεί βόρεια πορεία με πολύ χαμηλή ταχύτητα: Μόλις 10 knots ήταν η ταχύτητά της, για να ανέβει στους 15 knots εδώ και λίγη ώρα. Εκτίμηση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι κατευθύνεται στο στενό Σουνίου-Κέας με πολύ χαμηλή ταχύτητα προκειμένου να περάσει υπό το φως της ημέρας το στενό: «Πάει για επίδειξη σημαίας υπό το φως της ημέρας» δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΝ στο defencenet.gr.

“ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ – δύο όψεις του ίδιου νομίσματος”. Αφιέρωμα σε «έγκριτους αναλυτές», «ανεξάρτητα» ΜΜΕ και διάφορους «ανθρωπιστές».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.( φωτογραφικό υλικό) συνέχεια εδώ

Λαθρομετανάστες και ναρκωτικά εισβάλλουν κατά κύματα στην Ελλάδα

«ΤΡΥΠΙΑ» ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Τα κυκλώματα μεταφοράς λαθρομεταναστών και ναρκωτικών από την Αλβανία στην περιοχή μας «οργιάζουν» κυριολεκτικά. Αν και δεν ισχύει νομοθετικά ακόμη η πρόθεση του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να καταργηθεί η βίζα με την Αλβανία, φαίνεται πως τα σύνορά μας με την γειτονική χώρα είναι «τρύπια».
Και αυτό, παρά τις προσπάθειες της τοπικής Αστυνομίας, που σημειώνει αλλεπάλληλες επιτυχίες στην καταπολέμηση του εισαγόμενου εγκλήματος, αλλά και στον περιορισμό, καθώς και στον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.
Και τα άτομα που συμμετέχουν στα κυκλώματα αυτά δεν είναι μόνο Αλβανοί ή μόνο Έλληνες. Είναι και Έλληνες και Αλβανοί. Οι επιτήδειοι επιδιώκουν με την… συνεργασία να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Και σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται πως τα καταφέρνουν.

Μπράβο στην Ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου

«Μαθήματα θάρρους, δύναμης και Ελλάδας, παρέδωσε σε όλους μας η ηρωίδα Δασκάλα της Θράκης, «η μάνα των Πομακόπουλων» Χαρά Νικοπούλου, που διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Δερείου (πέρασμα) και δέχεται τις συνεχείς απειλές των μηχανισμών του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής ακόμη και για τη ζωή της, επειδή ακριβώς με αυτοθυσία …
ύψωσε την παιδεία και τη σημαία της Ελλάδας στα ξεχασμένα Πομακοχώρια και μαθαίνει στα παιδιά των Πομάκων ότι είναι Έλληνες και έχουν δικαιώματα πάνω στην ιστορία και την ελληνική εθνική τους συνείδηση!
Η Χαρά Νικοπούλου, βραβεύτηκε με Αριστείο Καινοτομίας κατά την σχετική τελετή του Υπουργείου Παιδείας (13-3-2010), τολμώντας όμως να χρησιμοποιήσει εκτός προγράμματος το μικρόφωνο, αιφνιδιάζοντας τους πάντες,

Οικουμενιστής και φιλότουρκος, σας θυμίζει κάποιον ;

Στις 16 Απριλίου, ο Μακαριότατος στην τουρκική πρωτεύουσα
Πρόσκληση στον ψευδοϋπουργό να επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή. Υπόσχεση του ψευδοκράτους ότι θα προστατέψει τα μνημεία του πολιτισμού και τους χώρους λατρείας.
ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ
Υπόσχεση ότι οι εργασίες θα αρχίσουν το συντομότερο
Με εμφανή τα σημάδια του χρόνου και της εγκατάλειψης, το ιστορικό μοναστήρι του Αποτόλου Ανδρέα στέκει στην άκρη του πελάγους και στο απέρανο γαλάζιο της θάλασσας. Η επίσκεψη του Μακαριότατου ήταν βάλσαμο για τις λίγες ψυχές Ελλήνων Κυπρίων που έμειναν και αγωνίζονται να το κρατήσουν ζωντανό για την Ορθοδοξία.

Επικίνδυνο το Google Street View, φακελώνουν απλές γειτονιές μέχρι μυστικές βάσεις.

Όλοι γνωρίζετε το Google Street View. Αν όχι, να σας πούμε , περιγραφικά ότι είναι μία υπηρεσία της Google με την οποία μπορείτε να πλοηγηθείτε στους δρόμους κάποιων πόλεων. Για να λειτουργήσει η υπηρεσία αυτή η Google έχει βάλει ένα ή και περισσότερα αυτοκίνητα με κάμερες και τραβάει φωτογραφίες όλους τους δρόμους των πόλεων.
Αυτή τη φορά με το νέο του "κατόρθωμα" προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.Για ποιό λόγο;Φωτογράφισε και δημοσίευσε εικόνες από τη μυστική βρετανική στρατιωτική βάση SAS.
Την είσοδο της μυστικής βάσης, η οποία δεν υπάρχει στους χάρτες για λόγους ασφαλείας, τώρα μπορεί να την δεί κάποιος μέσω του Google Street View .

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατά Λέσχης Μπίλντεμπεργκ

Aπόψεις που ταιριάζουν σε Έλληνα ιεράρχη, εξέφρασε πέρα από τα όρια του “πολιτικώς ορθού” και του δήθεν καθωσπρεπισμού. Ύψωσε την φωνή του ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, την εβδομάδα που πέρασε. Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, σχολιάζει με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, την συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που θα λάβει χώρα στις 14 με 16 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Αστέρας Βουλιαγμένης».
Χρησιμοποιώντας γνωστά – σε όσους ασχολούνται με το θέμα – επιχειρήματα, κατονόμασε την συγκεκριμένη Λέσχη, ως
“Εγκληματική οργάνωση του διεθνούς σιωνισμού”, ενώ προσέθεσε ότι είναι “ένα αίσχιστο διευθυντήριο παγκοσμιοποιήσεως, που απεργάζεται τη διάλυση του έθνους-κράτους και την προώθηση στις μάζες της ιδέας της αναγκαιότητας μιας παγκόσμιας υπερκυβέρνησης”.

"Γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει κι' η Πατρίδα".

Με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου εσήμανε και ο ευαγγελισμός της Ελλάδος. Τετρακόσια χρόνια πικρής και οδυνηρής σκλαβιάς στον τουρκικό ζυγό, δεν ήσαν λίγα. Αντίθετα ήσαν πάρα πολλά, ώστε βάσιμα να πιστεύη κανείς, ότι το Ορθόδοξο Ελληνικό Γένος είχε προ πολλού σβήσει. Οι τούρκοι κατακτητές, βάναυσοι, σκληροί και φανατικά προσηλωμένοι στην θρησκεία του Ισλάμ, δεν έχαναν ευκαιρία για να βασανίζουν και να δολοφονούν τους ραγιάδες Έλληνες. Όμως, εδώ είναι το θαυμαστό: Ενώ - τηρουμένων των αναλογιών - μικρός ήταν ο αριθμός εκείνων, που υποκύπτοντας στην βία εξισλαμίσθηκαν, αντίθετα σημαντικός ήταν ο αριθμός των όσοι παρέμειναν πιστοί στον Χριστό και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε διωγμούς , βασανιστήρια και μαρτυρικό θάνατο.

Προειδοποίηση από το Πολεμικό Ναυτικό στην τουρκική κορβέτα - ΓΕΕΘΑ: "Να θυμούνται τι έγινε το 1940"

(Ανανέωση 19:20) Προειδοποίηση ότι «έχει ξεφύγει από τα όρια της αβλαβούς διέλευσης με ότι αυτό συνεπάγεται», εξέπεμψε το Πολεμικό Ναυτικό προς την τουρκική κορβέτα ενώ το τουρκικό σκάφος βρισκόταν κοντά στην Σαντορίνη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε πραγματοποιήσει το κλασικό «μπρος-πίσω» παραβιάζοντας τον βασικό κανόνα της αβλαβούς διέλευσης.
Η εκπομπή έγινε από την κανονιοφόρο ΝΑΥΜΑΧΟΣ που την παρακολουθεί. Αν συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά από την τουρκική κορβέτα, τότε θα ενημερωθεί ότι «θα ξεκινήσει τακτική επιχείρηση εναντίον της».

Ενόχληση για το σκηνικό έντασης που στήνει η Τουρκία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΕΝΤΟΝΗ ενόχληση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Αθήνα η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και ιδιαίτερα το σκηνικό έντασης που στήνεται πάνω από το Φαρμακονήσι που μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.
Το ζήτημα της έντασης στο Αιγαίο αναμένεται να θέσει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στη συνάντηση που θα έχουν στην Άγκυρα τη Μεγάλη Τετάρτη. Διπλωματικοί κύκλοι σημειώνουν ότι θεωρούν πολύ πιθανό η τουρκική προκλητικότητα να σχετίζεται με την προσπάθεια του στρατού να επιβεβαιώσει τον ρόλο του στο εσωτερικό της Τουρκίας.
 Οι ίδιοι κύκλοι δηλώνουν ότι είναι προβληματισμένοι όχι μόνο για τον κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίου, αλλά και για το τι μήνυμα εκπέμπει η Άγκυρα σε μια περίοδο στην οποία έχει αρχίσει προσπάθεια συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ρυθμίσεις εν όψει της τελετής του Αγίου Φωτός (2010)

Η ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου με την τελετήν του Αγίου Φωτός είναι εις τον κύκλον των εορτών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μία των αγιωτέρων, συγκινητικωτέρων και δια τούτο πολυπληθεστέρων εξ επόψεως συμμετοχής προσκυνητών.
Κατά την ημέραν αυτήν όλοι οι προσκυνηταί από τα βαθειά χαράματα και από διαφόρους κατευθύνσεις, προσέρχονται τρέχοντες, ανυπομονούντες και αδημονούντες και συνωστίζονται προ των πυλών του Ναού της Αναστάσεως, που παραμένουν κλεισταί μέχρι της 10.30 π.μ. (θερινή ώρα) συμφώνως προς το προσκυνηματικόν καθεστώς.
Προς αποφυγήν ατυχημάτων, ήτοι επικινδύνου συμφορήσεως η και καταπατήσεως εκ του συνωστισμού, η Ισραηλινή Αστυνομία λαμβάνει την ημέραν αυτήν αυστηρά μέτρα ρυθμίσεως της κινήσεως των προσκυνητών, τα οποία όντως δυσκολεύουν την κίνησιν και αυτών των κληρικών του Πατριαρχείου, ακόμη και των υπευθύνων δια την τάξιν της τελετής του Αγίου Φωτός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την "Κίνηση Πολιτών ενάντια στην Εκκλησία

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010, 13 άτομα (όλοι κι όλοι) πήγαν έξω από τον Ιερό ναό της Παναγούδας έχοντας προηγουμένως καλέσει όλα τα τηλεοπτικά κανάλια για να διαμαρτυρηθούν έξω από τον ναό όπου ο μητροπολίτης Άνθιμος ιερουργούσε.
13 άτομα μόνον και όμως η είδηση έπαιξε ΣΕ ΟΛΑ τα μεγάλα κανάλια με εκτενές ρεπορτάζ σήμερα. (σύμπτωση ε;) Η συγκέντρωση ανακοινώθηκε εδώ και μέρες. Μέχρι και γκρουπ στο facebook έφτιαξαν. Ακολούθησαν εκατοντάδες sms που καλούσαν σε διαμαρτυρία έξω από την εκκλησία (μάλιστα το sms καλούσε τους παραλήπτες να το προωθήσουν σε όλους τους γνωστούς τους και τόνιζε ότι δεν έχει σχέση με πολιτικά κόμματα-μπας και ψαρέψουν κάνα θύμα).
13 άτομα ΜΟΝΟ! Αυτοί είναι. Μετρήστε τους! Κρίμα τα sms! Κρίμα και τόση κινητοποίηση! Ας δούμε και ποιοι είναι αυτοί οι 13 που κρύβονται πίσω από την "Κίνηση Πολιτών":

Iσλαμικές οργανώσεις εκπαιδεύουν Έλληνες τρομοκράτες! - Διάβημα σε Συρία, Λίβανο.

Tην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικό Αγώνα» δείχνει η νιτρική αμμωνία που χρησιμοποιήθηκε στους δύο ωρολογιακούς μηχανισμούς που εξερράγησαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή το πρωί και έξω από το τμήμα Μεταγωγών το Σάββατο το μεσημέρι. Ο μηχανισμός στο τμήμα Μεταγωγών εκτιμάται ότι περιείχε 8 κιλά εκρηκτικής ύλης, όμως το ωστικό κύμα της έκρηξης εκτονώθηκε καθώς η έκρηξη έγινε σε ανοιχτό χώρο και παράλληλα σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για κλιμάκωση που συνδέεται με πιθανό κύμα εκδίκησης για τον Λάμπρο Φούντα, αλλά και από την επιθυμία των τρομοκρατών να φανεί ότι "δεν τους ακουμπάνε" και μπορούν να δρουν όπως και πριν.

Το Άγιο Όρος στην Τουρκοκρατία

«Το Άγιον Όρος καθ' όλην την τουρκοκρατία είχε κατατυραννηθή, είχεν υποστή την απληστίαν των ιδίων των σουλτάνων απ' ευθείας. Όταν ακόμη ο Ορχάν είχε πρωτεύουσάν του την Προύσσαν, πολλά από τα στίφη που αποτελούσαν τον στρατόν του και ελήστευαν και ηφάνιζαν ό,τι εύρισκαν εμπρός των, ωθούμενα διαρκώς προς τας ευρωπαϊκάς ακτάς, είχαν περάσει δια θαλάσσης εις την Χαλκιδικήν.
Οι Τούρκοι προσειλκύσθησαν από τους θρύλους περί φυλασσομένων εις το Άγιον Όρος θησαυρών και πολυτίμων αφιερωμάτων και κειμηλίων των παλαιών Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Τότε διηρπάγησαν αι μοναί και πολλοί από τους αμυνθέντας μοναχούς εσφάγησαν.

Εγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης χαρτών του Αγίου Όρους, στη Κοζάνη

Χάρτες και χαρτογραφήματα του Αγίου Όρους, από τις αρχές του 14ου μέχρι και τον 19ο αιώνα, παρουσιάζονται στην Κοζάνη.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Οργάνωση και ανάδειξη της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης», που συντονίζει από το 2008 ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καθηγητή της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας, Ευάγγελο Λιβιεράτο.
Η έκθεση, που καλύπτει έξι αιώνες χαρτογραφίας, έχει τίτλο "Το Άγιον Όρος στους χάρτες των αιώνων" και παρουσιάζεται στο Αρχοντικό Λασσάνη, ως τις 9 Μαΐου.

Θεσσαλονίκη-Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Χιλανδαρίου Μωυσής

Σε ηλικία 87 ετών εκοιμήθη, χθες, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου, αρχιμανδρίτης Μωυσής. Ο αρχιμανδρίτης Μωυσής πέρασε 44 χρόνια στη Μονή Χιλανδαρίου και ήταν ο γηραιότερος μοναχός της. Γεννήθηκε στην Καμένιτσα, κοντά στην πόλη Βάλιεβο και το κοσμικό του όνομα ήταν Στάνισλαβ Ζάρκοβιτς. Στην αρχή της σταδιοδρομίας του, σε ηλικία 16 ετών έγινε δόκιμος μοναχός στο σερβικό Μοναστήρι Ζίτσα, στο Κράλιεβο, την εποχή που ηγούμενος ήταν ο Νικόλαος Βελιμίροβιτς. Στη διάρκεια του B΄ Παγκόσμιου Πολέμου πήγε στη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους. Όταν τελείωσε ο πόλεμος εκάρη μοναχός. Ηγούμενος της Μονής έγινε το 1992. Κατά τη διάρκεια της ηγουμενίας του, η Μονή Χιλανδαρίου, η οποία αποτελεί το κύριο πνευματικό κέντρο των Σέρβων από τον 12ο αιώνα μέχρι σήμερα, γιόρτασε τα 800 χρόνια από την ίδρυσή της, το 1998.

Αθήνα-Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, από την πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και συλλογικής συστράτευσης, σε όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου απηύθυνε η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Ελπίδα Τσουρή.
Η κα Τσουρή αναφερόμενη στην ιστορική μνήμη και τον φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού τόνισε:
«Προσβλέπουμε σε μια νέα εποχή, έναν περισσότερο δίκαιο κόσμο, με εθνική αυτοπεποίθηση, πρόοδο, πίστη και περηφάνια, για τις δυνατότητες και την ψυχή των απανταχού Ελλήνων
Ειδικά φέτος, η επέτειος της 25ης Μαρτίου ας είναι η έμπνευση και η αφετηρία, για μια δυναμική πορεία του Έθνους στο μέλλον.

Το σιωνιστικό έγκλημα συνεχίζεται ανενόχλητο. Δεν είναι επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, αλλά ισχύ στην παγκόσμια διακυβέρνηση από το κράτος του Ισραήλ

Νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα
Πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές.
Τα τέσσερα θύματα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα πυραύλου που εκτοξεύθηκε εναντίον κατοικίας ανατολικά της Γάζας, ανακοίνωσε παλαιστινιακή πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.
Η κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς και τρία γειτονικά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Η "Διακήρυξη του Παλαιών Πατρών Γερμανού"

ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!
Έπειτα από σκλαβιά στον Τουρκικό ζυγό, που διήρκεσε τετρακόσια ολόκληρα χρόνια, ο Θεός εχάρισε την ελευθερία στην πολύπαθη Πατρίδα μας! Την σπίθα της ελευθερίας άναψε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μέσα στο Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.Όσο κι αν θέλουν να αμφισβητήσουν το γεγονός οι διάφοροι κουλτου-ριάρηδες της νεώτερης εποχής, οι "φωτισμένοι" ή οι "νεοφωτιστές" της εποχής μας, η αλήθεια παραμένει ανέπαφη! Υπάρχουν οι πηγές, οι οποίοες τους διαψεύδουν! Ό,τι λοιπόν η Επανάστασις του 1821 άρχισε στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας το αποδεικνύει περίτρανα η "Διακήρυξη του Παλαιών Πατρών Γερμανού", που έλαβε χώρα στην Αγία Λαύρα στις 2ο Μαρτίου 1821 και δημοσιεύθηκε στην Γαλλική Εφημερίδα "Le Constitutionel" λίγο αργότερα, δηλ. στίς 16 Ιουνίου 1821.

Διαδήλωση υπέρ φορολόγησης της Εκκλησίας. Αυτό είναι που λέμε 'χάσαμε το δάσος….'

Διαδήλωση υπέρ φορολόγησης της Εκκλησίας
Ειρηνική διαδήλωση υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας πρόκειται να πραγματοποιήσει την Κυριακή, ομάδα πολιτών στην Θεσσαλονίκη. Όπως όλα δείχνουν θα είναι η πρώτη, σειράς ανάλογων διαδηλώσεων που θα γίνουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες έδρες μεγάλων μητροπόλεων.

«3.000 καλάσνικοφ στα χέρια Αλβανών στην Ελλάδα»...Αντάρτικο Αλβανών εν καιρώ πολέμου!!!

"Σε 3.000 υπολογίζονται από την Ελληνική Αστυνομία οι Αλβανοί που διαθέτουν παρανόμως όπλα τύπου καλάσνικοφ. Την εφιαλτική αυτή διαπίστωση αποκάλυψε στο «ΘΕΜΑ» «πηγή» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει πόσο δύσκολη είναι η αστυνόμευση στην Ελλάδα του 2010 και πόσο ραγδαία αναπτύσσεται το...οργανωμένο έγκλημα.
Η έρευνα της Αστυνομίας βασίζεται σε εκτιμήσεις και στοιχεία που έχουν προκύψει από τις κατά καιρούς κατασχέσεις βαρέος οπλισμού, ενώ οι πληροφορίες λένε πως ο αριθμός των σφαιρών που διαθέτουν οι κάτοχοι του οπλισμού είναι αδιευκρίνιστος. Αν και οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι τα όπλα έφτασαν στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα όταν πριν από μερικά χρόνια «άνοιξαν» οι αποθήκες του Στρατού και τα καλάσνικοφ πωλούνταν με το… κιλό, δεν μπορούν να δώσουν λογική εξήγηση γιατί ένας τόσο μεγάλος αριθμός Αλβανών έχει στην κατοχή του το συγκεκριμένο όπλο.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

‘Ηλεκτρονικό σφράγισμα’ γα την είσοδο στις ΗΠΑ !

Δεν διασφαλίζει την είσοδο στις ΗΠΑ η ESTA!
Τελικά αυτή η ESTA (Electronic System for Travel Authorization, ηλεκτρονικό σύστημα ταξιδιωτικής άδειας), που αντικατέστησε τη βίζα για τα ταξίδια των Ελλήνων προς τις ΗΠΑ, εκτός του ότι είναι πιο δύσκολο να εκδοθεί γιατί ζητάει τα προσωπικά δεδομένα του αιτούντος σε ηλεκτρονική μορφή, δεν αποτελεί εγγύηση πως ο κάτοχός της θα μπορέσει να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες!
Τη διευκρίνιση αυτήν την κάνει η ίδια η Αμερικανική Πρεσβεία, η οποία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η έγκριση της ESTA δεν διασφαλίζει την είσοδο στις ΗΠΑ! Η απόφαση εισόδου, τονίζεται στην ανακοίνωση, λαμβάνεται από τον αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στον σταθμό εισόδου!