Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Εκτακτο: Συνελήφθη ο εγκέφαλος της επίθεσης στην Αγ. Πετρούπολη

Συνελήφθη, σύμφωνα με το δίκτυο BBC, ο ύποπτος, που κατηγορείται ότι σχεδίασε την βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.
Ο ύποπτος, που εικάζεται ότι βοήθησε να σχεδιαστεί η πολύνεκρη επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, συνελήφθη κοντά στη Μόσχα και κρατείται, σύμφωνα με ρωσικούς αξιωματούχους ασφαλείας.
Ο Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, ο οποίος γεννήθηκε το 1990 στην Κεντρική Ασία, κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Οντίντσοβο στην δυτική Μόσχα.
Πρόκειται για τον ένατο ύποπτο, που συνελήφθη για την συγκεκριμένη επίθεση, που κόστισε τη ζωή σε 14 άτομα και τραυμάτισε άλλα 50, στις 3 Απριλίου.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας για την τρομοκρατική ενέργεια της 3ης Απριλίου, 2017 στο μετρό της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, στις 17 Απριλίου, 2017 συνέλαβε στον τομέα Οντίντσοβο της περιοχής της Μόσχας έναν από τους διοργανωτές του υπό διερεύνηση εγκλήματος, ο οποίος προέρχεται από την περιοχή της Κεντρικής Ασίας, τον Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, που γεννήθηκε το 1990, ο οποίος εκπαίδευσε τον δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).
«Προς το παρόν ο Αζίμοφ Αμπρόρ έχει οδηγηθεί για σκοπούς έρευνας στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Την επίθεση είχε εκτελέσει ο ο 22χρονος Κιργίζιος ο ισλαμιστής καμικάζι, Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.


Πηγή: Εκτακτο: Συνελήφθη ο εγκέφαλος της επίθεσης στην Αγ. Πετρούπολη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/331713/ektakto-synelifthi-o-egkefalos-tis-epithesis-stin-ag-petroypoli#ixzz4eWQkqmMs