Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία – Πότε και που θα επιχειρήσει να “χτυπήσει” η Άγκυρα

- Απόλυτα ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται επιχείρηση πρόκλησης θερμού επεισοδίου
- Η Τουρκία φοβάται την αντίδραση της Αθήνας
στο Αιγαίο και επιλέγει ευαίσθητο στόχο σε άλλο σημείο
- Ποιες είναι οι πληροφορίες και πως η Αθήνα ετοιμάζεται να αντιδράσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο

Σκηνικό θερμού επεισοδίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, τον Ιούνιο, φοβούνται πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν ξεκινήσει η μεγάλη γεώτρηση φυσικού αερίου από την γαλλική εταιρεία στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι «αναγνώσεις» που έχουν γίνει στο Πεντάγωνο είναι πως οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν το σκηνικό της έντασης στην Κύπρο με μια έξοδο τουρκικού πλοίου (Barbarosa) , δηλαδή «τύπου» Ιμίων…
Οι ίδιες πάντως πηγές, επισήμαναν πως σε μια τέτοια περίπτωση τουρκικής προκλητικότητας και αμφισβήτησης, η όποια εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων δεν θα είναι εφικτή καθώς το θέμα δεν αφορά ελληνικό έδαφος αλλά Κυπριακό χώρο.
Οι ίδιοι κύκλοι, σε ερώτηση για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο , τις απέδωσαν στα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν, ενώ υπογράμμιζαν ότι είναι η πρώτη φορά που οι ακραίες παραβιάσεις των Τούρκων σημειώνονται στις εκθέσεις και τα εσωτερικά report των ΝΑΤΟικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αιγαίο.
Σε ερωτήσεις σχετικά με την ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για την αποτροπή ενός νέου σκηνικού Ιμίων, οι ίδιες πάντα πηγές, το απέκλειαν και ανέφεραν πως υπάρχει αυξημένη επάνδρωση στα νησιά μας καθώς από το 17% που ήταν έχει πλέον ανέλθει σε 48%. Αναφορικά με τις εμπλοκές στον αέρα, σημείωναν, ότι είναι εμφανές ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει «χάσει» μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε πολλούς από τους έμπειρους αεροπόρους τους και πλέον τα πληρώματα των αεροσκαφών τους αποτελούνται από νέους και άπειρους πιλότους. Aυτό έλεγαν χαρακτηριστικά φαίνεται από τις αντιδράσεις τους κατά την διάρκεια των εμπλοκών.


http://www.newsit.gr/ellada/THermo-epeisodio-me-tin-Toyrkia-Pote-kai-poy-tha-epixeirisei-na-xtypisei-i-Agkyra/703986