Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Αίγυπτος: “Καταγραφή Ισλαμικών επιθέσεων στο Σινά από το Daesh”

Το Ισλαμικό κράτος (Daesh) δημοσίευσε μέσω του προσκείμενου σε αυτό μέσο μαζικής ενημέρωσης  amaq’,
 μια στατιστική που απεικονίζει τις διάφορες μορφές επιθέσεων κατά του στρατού και της αστυνομίας  της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών.
Η στατιστική αυτή του Daesh αναφέρει ότι έχει σκοτώσει  35 μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας με επιθέσεις  του.
Η πλειονότητα των επιθέσεων αυτών έγιναν στη Ράφα, στο βόρειο Σινά.
 
Οι Ισλαμιστές εκτός από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν  και πολίτες οι οποίοι συνεργάζονταν με αυτές. Επίσης χτύπησαν  επτά άρματα μάχης M113, τρία MRAP, δύο άρματα  M60, τρία YPR και πέντε Hummers του στρατού. Οι περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές έγιναν στην περιοχή Σεΐχ Ζουβέιντ.
Επιπλέον, σύμφωνα με το ‘amaq’, δημοσιεύθηκαν βίντεο  στα οποία η ομάδα παρουσιάζει εκτελέσεις κατοίκων του βόρειου Σινά με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του στρατού και εναντίον της ισλαμικής ομάδας που πρόσκειται στο ισλαμικό κράτος.
Η περιοχή του βόρειου Σινά είναι ένα κομβικό σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και των ισλαμιστών, γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα, μετά  την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, όπου οι αντάρτες έχουν προβεί σε αρκετές θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον μονάδων του στρατού που βρίσκονται στην περιοχή.