Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Η Ελλάδα με αποδείξεις... οτι στο Αιγαίο καθημερινά 'έχουμε πόλεμο'

Απόστρατος πιλότος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και νυν πιλότος της Pegasus είναι ο Τούρκος πιλότος που είχε ανεβάσει βίντεο στο Instagram
 και φαινόταν ότι είχε σχέδιο πτήσης την παραβίαση του ελληνινού εναέριου χώρου.
Στα διάφορα βίντεο που έχει ανεβάσει φαίνεται καθαρά ότι ο χάρτης που έχει μπροστά του και αφορά το σχέδιο της πτήσης που ακολούθησε τις διάφορες ημέρες που τραβούσε τα βίντεο, είναι πέρασμα νοτίως Λέσβου, είσοδος στο Αιγαίο και επιστροφή στην Τουρκία νοτίως Χίου.

Τα βίντεο με τα τουρκικά F-16 έχει αρχικά ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram πριν 14 εβδομάδες ο Τούρκος χειριστής Mustafa Kemal Cengiz.

Ο Τούρκος πιλότος είχε υπηρετήσει στην 191 Μοίρα "Κόμπρα" της 9ης ΑΒ "Balikesir".

Έχει αποστρατευτεί από το 2014.
Σήμερα είναι πιλότος στην Pegasus Air και πετάει αεροσκάφη Airbus A320.

Στον λογαριασμό του στο instagram έχει ψευδώνυμο mkcpars γιατί πιθανόν ήταν πρώην πιλότος της 181 Μοίρας "Pars" (Leopard) με LANTIRN.


 

Τα βίντεο αναπαρήγαγε προχθές χρήστης ο οποίος ανεβάζει διάφορα αεροπορικά στιγμιότυπα, κι έτσι ορισμένα δημοσιεύματα παρασύρθηκαν λέγοντας ότι είναι πιθανό να πρόκειται για πρόσφατες παραβιάσεις. Κάποιοι μάλιστα έφθασαν στο σημείο να υποθέσουν ότι είναι οι προχθεσινές.

Ακόμα και αυτό είναι ενδεικτικό στοιχείο ότι η τουρκική πολιτική των παραβιάσεων, παραμένει η ίδια, και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, καθώς τώρα έχουν προστεθεί οι υπερπτήσεις που φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα,
έγιναν υπερπτήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που ερμηνεύτηκε ότι ήταν πιθανός "έλεγχος" της ελληνικής αεράμυνας.
Δείτε τις υπερπτήσεις των τελευταίων χρόνων στο διαδραστικό γράφημα του Onalert.gr