Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Σε λίγο καιρό δεν θα μείνει καμία εταιρεία, οι ξένοι θα αγοράσουν όλη τη χώρα

Σήμα κινδύνου αφελληνισμού για το ελληνικό επιχειρείν από τον επιχειρηματία του ομώνυμου ομίλου
Κίνδυνο να εξαγοραστούν οι ελληνικές επιχειρήσεις για ένα κομμάτι ψωμί λόγω του ακριβού δανεισμού τους και της τεράστιας διαφοράς επιτοκίων με το εξωτερικό διαβλέπει ο επιχειρηματικός κόσμος.

Ακριβώς για να μη συμβεί αυτό, πυκνώνουν τα μηνύματα αφενός προς την κυβέρνηση να μην καθυστερήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και αφετέρου προς τους δανειστές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο αφελληνισμού για το ελληνικό επιχειρείν σε περίπτωση νέας κωλυσιεργίας για την εξεύρεση λύσης ανέδειξε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, από το βήμα εκδήλωσης της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Το παράδειγμα. «Ξέρετε τι συνέβη με την εξαγορά την περασμένη εβδομάδα της ιστορικής υαλουργίας Γιούλα; Αυτός που αγόρασε την εταιρεία δανείστηκε με 1% όταν το χρηματοδοτικό κόστος της Γιούλα ήταν 8%. Είναι συγκλονιστικό, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που δεν είχε προβλήματα πλην του υψηλού της δανεισμού» ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Μυτιληναίου, θίγοντας το θέμα που καίει περισσότερο αυτή τη στιγμή τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο καιρό δεν θα μείνει καμία εταιρεία, οι ξένοι θα αγοράσουν όλη τη χώρα, ακριβώς λόγω της διαφοράς επιτοκίων. Θα δανείζονται χαμηλά, με 0,25%, και το μόνο που θα κάνουν, θα είναι να σου πληρώνουν τα δάνεια» προσέθεσε ο επιχειρηματίας.