Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Θα μας βρείτε αντιμέτωπους και θα αγωνιστούμε!

Σκληρή απάντηση έστειλε ο Ιερώνυμος σε όσους χτυπούν τις αξίες της Εκκλησίας,
από το 4ο Συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος
Ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε από το 4ο Τακτικό Συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, όπου παραβρέθηκε το Σάββατο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Οπως διεμήνυσε, όσοι επιθυμούν να ξεριζώσουν τις Αρχές της Εκκλησίας «θα μας βρουν απέναντί τους».

«Τελευταία έχει προκύψει ένα ζήτημα, να χωριστούμε επιτέλους από την Εκκλησία. Θα ήθελα να δώσω μια εξήγηση: αν είναι το θέμα με όρους και όρια ιδεολογικά, μας είναι αδιάφορο, αν όμως είναι με όρους και όρια κοινωνικά, μας ενδιαφέρει» επεσήμανε, σχολιάζοντας το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους - Εκκλησίας.
 
«Θα αγωνιστούμε»

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που μας απασχολεί δεν είναι αν χωρίσουμε από το κράτος σαν διοίκηση. Αν είναι μια κρατική λειτουργία, δεν μας απασχολεί. Αν, όμως, είναι ένα ξερίζωμα που αναφέρεται στις αρχές μας, στην Ιστορία και στις παραδόσεις μας, θα μας βρείτε αντιμέτωπους και θα αγωνιστούμε. Οχι πολιτικά, διότι μερικοί προσπαθούν να το πάνε εκεί το θέμα, αλλά εκκλησιαστικά, εθνικά, με την έννοια του ορθοδόξου που στηρίχτηκε και στηρίζεται σε αυτόν τον χώρο και θα στηρίζει αυτή τη χώρα».

Μάλιστα, ο κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η περιφέρεια και η εκκλησιαστική διακονία συναντώνται, άσχετα αν πολλοί από εμάς δεν το έχουμε καταλάβει». Αντικείμενο αυτής της «συνάντησης», όπως συμπλήρωσε, είναι ο άνθρωπος: «Γι' αυτό καλούμαστε να είμαστε μαζί. Αυτό είναι εντολή άνωθεν. Ο Κύριος ζητούσε να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας. Εκεί κρύβεται το νόημα της ζωής. Σε μια τέτοια σημαντική συνάντηση» κατέληξε.