Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τελικά η Αθεϊα δεν είναι επιλογή του καθενός, αλλα επιβάλλεται(!) και εφαρμόζεται με τον χειρότερο τρόπο σε μία παιδεία όπως την ελληνική

Ν. Φίλης: Εμπόριο λειψάνων, ειδωλολατρία και μεσαιωνισμός, η μεταφορά του σκηνώματος στον Αγ. Σάββα (Video)
Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που πιστεύουν στις θαυματουργή επενέργεια των λειψάνων,
είμαστε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια ενός «εμπόριου λειψάνων» κάτι που αναγνωρίζεται και από μέλη της Ιεράς Συνόδου» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης το εμπόριο ελπίδας...
Κατερίνα Μπρέγιαννη
«Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που πιστεύουν στις θαυματουργή επενέργεια των λειψάνων, είμαστε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια ενός «εμπόριου λειψάνων» κάτι που αναγνωρίζεται και από μέλη της Ιεράς Συνόδου» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, το εμπόριο ελπίδας που γίνεται με αφορμή, τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», «ώστε να το προσκυνήσουν οι ασθενείς συμπολίτες μας», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πολλά λείψανα έχουν έρθει στην Ελλάδα αλλά δεν επιτέλεσαν το θαυματουργικό τους έργο» δήλωσε o στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega τονίζοντας ότι «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα, ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες μπορεί να υποκατασταθεί η αναγκαία ιατρική αγωγή», η μεταφορά του σκηνώματος στον Αγ. Σάββα «παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα».
Επίσης υπογράμμισε ότι πρόκειται περί μορφών λαϊκισμού, εις βάρος των γνήσιων λαϊκών επιδιώξεων και πόθων και σίγουρα «το εμπόριο λειψάνων, δεν είναι κάτι που προάγει την κοινωνία μας».
«Όταν τους κόβει τα φάρμακα για τον καρκίνο, η κυβέρνηση του κ. Καραγκούνη, τι να κάνουν οι άνθρωποι;» συνέχισε ο Ν. Φίλης απαντώντας στον λαϊκισμό που επιδόθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Κ. Καραγκούνης.
Σε ανάρτησή της η εφημερίδα "Καθημερινή" για το θέμα, στο διαδίκτυο αναφέρει ότι ο Νίκος Φίλης μίλησε για "εμπόριο οργάνων" κάτι όμως που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς η δήλωση ήταν σαφής και μιλούσε για "εμπόριο λειψάνων" φυσικά και όχι "οργάνων"!

Η Αγ. Βαρβάρα δεν έχει ανάγκη από τιμές αρχηγού κράτους

O N. Φίλης σημείωσε, τέλος, την διαφωνία του με την στάση του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένο να αποδοθούν στα λείψανα τιμές αρχηγού κράτους θεωρώντας ότι πρόκειται για «συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό η στάση του Π. Καμμένου, να αποδοθούν στα λείψανα τιμές αρχηγού κράτους».
«Θα υποταχθούμε στη λογική, ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους ασθενείς» ρώτησε ο Νίκος Φίλης ενώ χαρακτήρισε «ειδωλολατρία και παραβίαση της γνήσιας πίστης να πάνε τα λείψανα στον Αγ. Σάββα». «Στην εκκλησία τα λείψανα ας πάνε, αλλά έχει ανάγκη η Αγ. Βαρβάρα, τιμές αρχηγού κράτους;»
Ο Θ. Παπαχριστόπουλος των ΑΝ.ΕΛ συνεχάρη τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψηφοθηρεί, αλλά λέει την αλήθεια. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Καταρχάς θέλω να συγχαρώ τον κ. Φίλη, γιατί θα μπορούσε να μιλήσει ψηφοθηρικά. Μπράβο του, είναι ειλικρινής. Να τον δεχόσαστε όμως, σε όλα ότι είναι ειλικρινής. Όχι στα μισά. Θέλω να πω το εξής. Πήγα και δεν αισθάνομαι ένοχα επειδή πήγα. Πήγα και ο κοσμάκης έτσι σκέφτεται. Ηλικιωμένοι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό το πράγμα».

Χ. Κονιδάρης: "Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης"

Εμφορούμενος από τη δήλωση του Νίκου Φίλη, ο διευθυντής Τύπου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης θεώρησε ότι χρήζει απάντησης και εξέδωσε ανακοίνωση. Όπου με σαφή πολιτικό χρωματισμό χρεώνει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επιδίδεται ο ίδιος σε «εμπόριο λειψάνων» «αριστερού αντικληρικαλισμού».
 
Πληροφοριακά, σύμφωνα με θρησκευτικό σάιτ τα λείψανα της Αγ. Βαρβάρας έχουν διασκορπιστεί σε 12 διαφορετικά σημεία, από την Ιταλία, το Άγιο Όρος και την Αγ. Λαύρα, ως το Κίεβο και την Αγία Πετρούπολη!
  • Η Κάρα της Αγίας βρίσκεται στο ρωμαιοκαθολικό Ναό του Montecotini Ιταλίας.
  • Μέρος της Κάρας της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων.
  • Μέρος των Λειψάνων της Αγίας βρίσκεται στη ρωμαικοκαθολική Βασιλική του Αγ. Μάρκου Βενετίας
  • στη ρωμαιοκαθολική Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Τορτσέλλο Βενετίας
  • και στο ρωμαιοκαθολικό Κάθεδρικό Ναό του Ριέτι Ιταλίας (*).
  • Μέρος της δεξιάς της Αγίας και ένας βραχίονας βρίσκεται στη Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.
  • Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στις Μονές Χιλανδαρίου, Καρακάλου και Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους,
  • Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων,
  • Προυσού Ευρυτανίας,
  • στο ομώνυμο Προσκύνημα Δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής,
  • στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Βλαδιμήρου Κιέβου και
  • στη Λαύρα Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.