Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Βουλγαρία: «Είναι δυνατόν να χορηγούν 500 ευρώ σε πρόσφυγα και όχι στους συνταξιούχους;»

Περισσότεροι  από 100 άνθρωποι διαδήλωσαν στο  χωριό Μπουγιάνοβο της επαρχίας Έλχοβο μετά από την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να δημιουργήσει ένα κέντρο προσφύγων στο χωριό τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι διαμαρτυρίες έγιναν από τους κατοίκους του χωριού καθώς και από το Γιάμπολ, Σλίβεν και Μπουργκάς
«Πως είναι δυνατόν να γίνεται δαπάνη € 500 για τη συντήρηση του κάθε πρόσφυγα και δεν μπορούν να δώσουν το ίδιο ποσό στους συνταξιούχους;», είπε ένας από τους διαδηλωτές στη βουλγαρική τηλεόραση BTV.
Οι διαδηλωτές ήταν αγανακτισμένοι  και δήλωσαν ότι «δαπανήσαμε δισεκατομμύρια λέβα για την κατασκευή του φράχτη και τώρα υποδεχόμαστε με ανοικτές αγκαλιές τους πρόσφυγες. Είναι λογικό αυτό;».
Σύμφωνα με τα σχέδια, σε μια πρώην στρατιωτική μονάδα στο Μπογιάνοβο θα τοποθετηθούν περίπου  50 μεταλλικά εμπορευματοκιβώτια  για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων.
Το χωριό έχει περίπου 500 κατοίκους και οι πρόσφυγες- μετανάστες,  που πρόκειται να φιλοξενηθούν υπολογίζονται σε 2.000, όπως σημειώνεται.