Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πράσινο φώς για όσους θέλουν να εκτονωθούν σεξουαλικά, βιάζοντας παιδάκια

«Ήταν επείγουσα ανάγκη να κάνει σεξ». Απίστευτο: Αυστριακό δικαστήριο αναίρεσε την καταδίκη του Ιρακινού που βίασε 10χρονο σε πισίνα!Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, πρωτοδίκως δεν είχε αποδειχθεί επαρκώς ότι ο δράστης γνώριζε πως το αγόρι δεν συναινούσε στην σεξουαλική πράξη - Ο 20χρονος δράστης είχε δηλώσει ότι «ήταν επείγουσα ανάγκη να κάνει σεξ»

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστρία η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας να ακυρώσει την καταδίκη του Ιρακινού πρόσφυγα που κακοποίησε σεξουαλικά ένα δεκάχρονο παιδί σε δημόσια πισίνα της Βιέννης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο 20χρονος Ιρακινός είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε έξι χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου αγοριού, ενώ το δικαστήριο του είχε επιβάλει να πληρώσει και αποζημίωση ύψους 4.700 ευρώ στην οικογένεια του θύματος.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις 2 Δεκεμβρίου του 2015, όταν ο νεαρός πρόσφυγας επιτέθηκε στο αγόρι στην τουαλέτα του συγκροτήματος πισινών Theresienba της αυστριακής πρωτεύουσας. Το παιδί κατήγγειλε τον βιασμό σε έναν ναυαγοσώστη και ο δράστης συνελήφθη επι τόπου, ενώ φέρεται να «δικαιολογήθηκε» στους αστυνομικούς λέγονται ότι «ήταν μεγάλη ανάγκη» να εκτονωθεί σεξουαλικά, αφού δεν είχε κάνει σεξ για τέσσερις μήνες.

Τον περασμένο Ιούνιο, καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης, με ελάχιστη ποινή έκτισης τα 6 χρόνια, για τις δύο κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης. Ωστόσο, τον περασμένη Πέμπτη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστρίας αναίρεσε την εν λόγω απόφαση και έδωσε εντολή για επανάληψη της δίκης. Ο λόγος; Κατά τους δικαστές η κατηγορία του βιασμού δεν είχε στοιχειοθετηθεί επαρκώς, αφού δεν είχε αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Ιρακινός είχε αντιληφθεί ότι το παιδί δεν συναινούσε στη σεξουαλική πράξη!

«Η πρόθεση του βιασμού δεν είχε στοιχειοθετηθεί επαρκώς, έτσι ο Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεσε την καταδίκη του βιασμού» μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ORF της Αυστρίας.

Η επαναληπτική δίκη αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο 2017, ενώ ο δράστης παραμένει υπό κράτηση.
http://www.protothema.gr/world/article/622172/apisteuto-austriako-dikastirio-anairese-tin-katadiki-tou-irakinou-pou-viase-10hrono-se-pisina/