Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Παρέλαση με την ελληνική σημαία στην Ουγκάντα για την επέτειο του “ΟΧΙ”

Συγκινητικές στιγμές για τον Ελληνισμό εκτυλίχθηκαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην μακρινή Ουγκάντα με δεκάδες παιδιά απο την Αφρική να υψώνουν τη γαλανόλευκη και να παρελαύνουν προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο του ΟΧΙ.
Εμπνευστής αυτής της ασυνήθιστης παρέλασης ήταν ο ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουγκάντα, πάτερ Αντώνιος Μουτιάμπα, ο οποίος πριν απο αρκετά χρόνια ταξίδεψε στην Ελλάδα για σπουδές και απο τότε τιμά τη χώρα μας σαν δεύτερη πατρίδα του.
"Διδάσκουμε στα παιδιά εδω τον ελληνικό πολιτισμό. Πόλλοι Έλληνες είναι ανάδοχοι γονείς σε παιδιά της περιοχής ενω περισσότερα απο 10 παιδιά επιλέγουν την Ελλάδα για να σπουδάσουν", λεει στο Newsit ο πάτερ Αντώνιος και δηλώνει συγκινημένος για την τιμή που έγινε για τα ελληνικά χρώματα.
"Κάποιοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αρκετά για την Ελλάδα. Αυτό είναι λάθος γιατί κάθε φορά που γιορτάζει η Ελλάδα γιορτάζει ο παγκόσμιος πολιτισμός. Πρέπει όλη η ανθρωπότητα να το γιορτάζει αυτό", εξηγεί και τονίζει πως "όταν υψώνεται η ελληνική σημαία" είναι σαν να τιμώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η παρέλαση των παιδιών της Ουγκάντα με την ελληνική σημαία, στην οποία έδωσε το παρών ο υπουργός Παιδείας της χώρας και ο Έλληνας πρόξενος, έχει ξαναγίνει πριν χρόνια και πρόθεση του πατέρα Αντώνιου είναι να καθιερωθεί σε ετήσια βάση στην τοπική ορθόδοξη κοινότητα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
http://www.newsit.gr/kosmos/Parelasi-me-tin-elliniki-simaia-stin-Oygkanta-gia-tin-epeteio-toy-OXI/669255