Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να σταθμεύσει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα της Ρωσίας!

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να αναπτύξει περίπου 4.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα,
 τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ‘Independent’ δεν υπάρχει τέλος στον ορίζοντα,  στη σημερινή διαμάχη μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης. Η Στρατιωτική Συμμαχία ήρθε σε επικοινωνία με τους συμμάχους την Τετάρτη για να ζητήσει δεσμεύσεις,  ώστε να στείλουν τις δυνάμεις τους στις χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Πολωνίας από τις αρχές του επόμενου έτους.
Η Ρωσία έχει προβεί σε ανακατατάξεις τις τελευταίες εβδομάδες  με την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων στο θύλακα του Καλλίνιγκραντ, σύνορα με την Πολωνία και την αποστολή ναυτικής μοίρας στην ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας τον περίπλου των ευρωπαϊκών ακτών προς την κατεύθυνση αυτή.
Η τακτική του ΝΑΤΟ φαίνεται να έχει σπείρει διχόνοια μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ,  μετά τη συμφωνία της Ισπανίας να ανεφοδιάζει με καύσιμα το ρωσικό στόλο στη βόρεια αφρικανική βάση της Θέουτα. Αυτό γίνεται παρά το ότι η Ισπανία είναι έχει υπογράψει δήλωση της ΕΕ  για καταδίκη των ενεργειών της Ρωσίας στη Συρία.
Η απάντηση του ΝΑΤΟ, προέρχεται εν μέρει από το αποτέλεσμα της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014, καθώς και μια προσπάθειά της να καθησυχάσει πρώην σοβιετικά κράτη της ανατολικής Ευρώπης, να μην φοβούνται ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια τακτική και πάλι.
Σύμφωνα με το πρόσφατο νατοϊκό σχεδιασμό, τέσσερις ομάδες μάχης θα σταθμεύουν στην Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Λετονία, με δυνάμεις που κυμαίνονται από θωρακισμένο πεζικό  έως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Επικεφαλής των ομάδων αυτών θα είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο και το ΝΑΤΟ ψάχνει τώρα δυνάμεις από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Δανία, γράφει το δημοσίευμα.