Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Οι ΗΠΑ προωθούν την ένωση Κοσόβου-Αλβανίας και χαρακτηρίζουν τα σύνορα των Βαλκανίων και της Ελλάδας «προσωρινά»!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η φράση του ειδικού απεσταλμένου στα Τίρανα Chris Hill-ο οποίος μεταβαίνει στην αλβανική πρωτεύουσα
με σκοπό να προωθήσει μια μελλοντική ενοποίηση Κοσόβου και Αλβανίας (δημιουργώντας έτσι μια αρεστή για τις ΗΠΑ «Μεγάλη Αλβανία»)-«η περιοχή των Βαλκανίων βρίσκεται σε μια διαδικασία που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί» ανάβει φωτιές καθώς δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι ευχαριστημένες με τα υπάρχοντα σύνορα, τα χαρακτηρίζει «προσωρινά» και η Ελλάδα ως χώρα των Βαλκανίων θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές «συμαχικές» απειλές κατά της εδαφικής της ακεραιότητας.
 
H Aλβανία εγείρει κατά της Ελλάδος το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων και με την δήλωση αυτή μπορούν να συνεχίσουν να το κάνου με αμερικανικές «ευλογίες»
 
Η Ελλάδα απειλείται από αλυτρωτικούς σχεδιασμούς τουλάχιστον δύο βαλκανικών χωρών καθώς η Αλβανία που η Ουάσιγκτον θέλει οπωσδήποτε να «μεγαλώσει», θεωρεί δικά της τα ελληνικά εδάφη από τα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα μέχρι και την Άρτα, ενώ το κρατικό μόρφωμα των Σκοπιανών θέλει να κλέψει μέρος της ελληνικής Ιστορίας και «διεκδικεί» την ελληνική Μακεδονία.
 
Πριν τον Chris Hill είχε μεταβεί και ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Τίρανα αλβανικής καταγωγής Alex Arvizou για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.
 
Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι σε μερικά χρόνια η Ορθόδοξη και καθαρά φιλορωσική Σερβία θα μεγαλώσει αρκετά καθώς όπως όλα δείχνουν οι Σερβοβόσνιοι δεν είναι διαθέσιμοι να ζήσουν άλλο στο κρατικό μόρφωμα της Βοσνίας μαζί με τους μουσουλμάνους Βόσνιους και του καθολικούς Κροάτες που ακολουθούν άλλωστε μια καθαρά αμερικανόφιλη πολιτική.
 
Φοβούνται για κάποιο είδος «ντόμινο» και θεωρούν ότι είναι ώρα να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πληθυσμιακά, γεωπολιτικά και οικονομικά παράγοντα στην περιοχή, κυρίως προς ανάσχεση των Σέρβων αλλά περιλαμβάνει και την μονίμως υποχωρητική σε όλα Ελλάδα.
 
Έτσι λοιπόν ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε σε συνέντευξή του στην Voice of America 
“The Balkans is an unfinished process. This is a difficult process, but above all in the Balkans left aside violence and wars. The region has challenges, but I think that the Balkans is an unfinished project and as such there is a need for more attention not only from the people of the region, but also from the US and EU. This is part of Europe, it cannot be left out of it, but should be included in it. More progress was made, but it is incomplete.” [zeriamerikes.com].
Aναφέρει λοιπόν ότι τα «Βαλκάνια είναι μια δουλειά που ακόμα δεν έχει τελειώσει»
Αξίζει να σημειώσουμε κάτι και για το ζήτημα των Σκοπίων που αποτελεί την «έτερη» αγάπη των «συμμάχων» ΗΠΑ στην περιοχή. Είναι γνωστό ότι το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει ελλιπή μάθηση της περιόδου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μια βασική παρενέργεια αυτού θα είναι ότι σε 20-30 χρόνια οι επόμενες γενιές δεν θα γνωρίζουν για την ελληνικότητα του μέγιστου στρατηλάτη όπως επίσης δεν θα αντιλαμβάνονται ότι η Μακεδονία από αρχαιοτάτων χρόνων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.
Όπως είπε και ο Chris Hill τα Βαλκάνια είναι «unfinished project» και όποιος «έπιασεν, έπιασεν»