Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Η Κυβέρνηση Τσίπρα μας εμπαίζει''

Θα ανεχθούμε, λοιπόν, αυτό τό έγκλημα; Ώστε, λοιπόν, «Νυν υπέρ πάντων ο αγών».


Από την τελευταία Σύναξη της Ιεραρχίας στις αρχές του Οκτωβρίου όλοι εφύγαμε με την ελπίδα, ότι θα ετακτοποιείτο το καυτό θέμα των θεμελιωδών αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία, τις οποίες επιχειρεί ο ανεκδιήγητος Υπουργός της Παιδείας κ. Νικ. Φίλης!
Με την πιό καλή διάθεση αποδεχθήκαμε τις διαβεβαιώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, ότι μετά την συνάντησή Του μέ τον Πρωθυπουργόν κ. Τσίπραν «οι παρεξηγήσεις ήρθησαν!».
Δυστυχώς όμως από την επομένη κι' όλας ημέρας οι διαψεύσεις των ελπίδων μας έρχονται η μία μετά τήν άλλη! Τόσο ο Υπουργός της Παιδείας, όσο καί ο Πρωθυπουργός, με Δηλώσεις τους είτε στον ημερήσιο Τύπο, είτε στη Βουλή των Ελλήνων, μας αποκαρδιώνουν!
Είναι φανερό πλέον, ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει την Εκκλησίαν! Μας εξαπάτησαν! Χωρίς αιδώ, χωρίς αναστολές κάθε ημέρα όλο και περισσότερο μας απογοητεύουν.
Χωρίς δισταγμό, λοιπόν, καταθέτω σήμερα ενώπιον της Εκκλησιαστικής μας Ηγεσίας, των εν Χριστώ Αδελφών μου Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, του ιερού Κλήρου και του πλήθους των πιστών την ταπεινή άποψή μου:
Αδελφοί μου και Τέκνα μου εν Κυρίω,
Ας το χωνέψουμε: η Κυβέρνηση Τσίπρα μας εμπαίζει! Τό θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών για την Κυνέρνηση Τσίπρα έχει οριστικά τελειώσει! Μεταβάλλεται σε μάθημα θρησκειολογίας!
Ο Σωτήρας του κόσμου καί μόνος Αληθινός Θεός, ο Χριστός μας, ισοπεδώνεται! Τίθεται στην αυτή μοίρα με τον Βούδδα, τον Μωάμεθ, με τον θεό της Μασσωνίας, τον Μ.Α.Τ.Σ.! Και αν ακόμη ο κ. Φίλης απομακρυνθή από το Υπουργείο Παιδείας καμμιά αλλαγή δεν πρόκειται να επέλθει στο μάθημα των Θρησκευτικών!
Ναί, ας το χωνέψουμε, όοτι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίον εφαρμόζεται ήδη, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αλλάξη! Εκτός και εάν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε δυναμικά!
Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας όχι μόνον ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΣΕ τον Υπουργό κ. Φίλη, αλλά και με προσωπικές δηλώσεις του έχει αποφανθή, ότι το μάθημα των θρησκευτικών είναι «μη ομολογιακό» !!!!
Άλλωστε, ας μη διαφεύγει της προσοχής μας, ότι είμαστε ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ εκ των ένδον! Ο κ. Γιαγκάζογλου, ο οποίος τυγχάνει ο υπ΄ αριθμ. ένα (1) συνεργάτης του Υπουργού Παιδείας καί ηγείται των αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών, υπήρξε κορυφαίος Συνεργάτης της Εκκλησίας στον τομέα των Θεολογικών Περιοδικών.
Αδελφοί μου Ιεράρχες,
οι συγκροτούντες την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος,
Με αφετηρία χθεσινό δημοσίευμα του Σεβ. Μεσογαίας κ. Αγαθονίκου, που είχε τίτλο: «Δεν πρέπει να φοβάται η Εκκλησία μια σύγκρουση αξιοπρεπή!» (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, σελ. 12) και με όλο το σεβασμό, που διαθέτει η ψυχή μου, απευθύνομαι πρός την αγάπην Σας, για να Σας παραθέσω παρακάτω δημοσιεύματα, τα οποία περιγράφουν όλη την τραγική κατάσταση, την οποία εμείς σαν Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος είτε δεν είδαμε, είτε δεν θελήσαμε να ατενίσουμε;
Ως τελευταίος και έσχατος πάντων, Σας καλώ να δώσουμε την μάχη υπέρ της Πίστεώς Σας! «Νυν υπέρ πάντων ο αγών»!
Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός, ότι ο Υπουργός της α-Παιδείας, ο άξεστος αυτός Δημόσιος Λειτουργός, με πολλή αναίδεια είπε τα λόγια: «Τα Θρησκευτικά θα τελειώσουν σέ ένα χρόνο»!!! (βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 13.10.2016, σελ. 3)
Θα ανεχθούμε, λοιπόν, αυτό τό έγκλημα; Ώστε, λοιπόν, «Νυν υπέρ πάντων ο αγών».
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/10906-kalabruton-ambrosios-i-kubernisi-tsipra-mas-empaizei