Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Οι αντιδικίες της Μ.Ανατολής στα νησιά μας

Συμπλοκή με μαχαιριές στα hot spots της Χίου!
Αγρια επεισόδια στη Σούδα μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών!
Νέα επεισόδια προκλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα hot spots της Χίου,
απόρροια της υπερπληθώρας μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά. Τη στιγμή που η Ευρώπη «κωφεύει», κάνοντας μάλιστα λόγο για μειωμένες ροές σε ποσοστό 98% (!) σε σχέση με το 2015, ο αριθμός των μεταναστών που παραμένουν στην Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 61.000 ανθρώπων!

Τα επεισόδια στη Χίο, που «βουλιάζει» από πρόσφυγες και μετανάστες, άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου στον καταυλισμό της Σούδας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από άγνωστη αιτία περίπου 15 άτομα, Πακιστανοί και Αφγανοί, άρχισαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους, με συνέπεια, λίγη ώρα αργότερα, να ακολουθήσουν αιματηρές συμπλοκές.
Στο νοσοκομείο

Κατά τα επεισόδια, στα οποία βγήκαν και μαχαίρια, τραυματίστηκαν τρεις μετανάστες (οι δύο από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς μαχαίρι) και μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ που «στρατοπεδεύουν» περιμετρικά του καταυλισμού και το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει εντολές, ώστε να βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή.

Ενταση πυροδοτήθηκε και στη Λέσβο, όπου μετανάστες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενοι για τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους στο νησί. Η πορεία τους δημιούργησε αναστάτωση στις Αρχές, όμως περιφρουρήθηκε από ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να μην προκύψουν απρόοπτα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ανέρχονται σε 61.057.

Συγκεκριμένα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν 15.715 πρόσφυγες, στην Αττική 8.670, στην κεντρική Ελλάδα 2.080 και στη νότια 201. Στους 27 χώρους της βόρειας Ελλάδας κατεγράφησαν 13.475 πρόσφυγες.