Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τζιχαντιστής: «Τουρκικό ελικόπτερο μας μετέφερε για να επιτεθούμε στο Κιρκούκ»

Τζιχαντιστής μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που αιχμαλωτίστηκε από τους Κούρδους στο Κιρκούκ,
ομολόγησε ότι τουρκικά ελικόπτερα μετέφεραν τους τζιχαντιστές κοντά στην υπό κουρδικό έλεγχο ιρακινή πόλη ώστε να της επιτεθούν αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Την είδηση αναμεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF από το αραβόγλωσσο Bedir News.
 Ο αιχμάλωτος τζιχαντιστής υποστήριξε ότι το τουρκικό κράτος οργάνωσε την επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Κιρκούκ.
«Ένα ελικόπτερο που ανήκει στο τουρκικό κράτος μας μετέφερε στο χωριό Σερέτεπε στα βόρεια του Κιρκούκ. Στη συνέχεια μας μετέφεραν στο κέντρο της πόλης του Κιρκούκ. Αποστολή μας ήταν να θέσουμε υπό τον έλεγχό μας το κυβερνείο και δημόσιες υπηρεσίες, για αυτό τον λόγο επιτεθήκαμε και στις συγκεκριμένες περιοχές».
Το χωριό Σερέτεπε (Σεϊράν Τεπέ) βρίσκεται στην περιοχή Λαϊλάν του Κιρκούκ.
Περίπου 100 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στο Κιρκούκ, οι 75 σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι αιχμαλωτίστηκαν.
Εάν αυτή η ομολογία αποδειχθεί φυσικά και δεν μας λέει κάτι καινούργιο, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο φανερώνει ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για την επίτευξη των ιμπεριαλιστικών της σχεδιασμών στη Μέση Ανατολή.