Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η Τουρκία σαρώνει το Αιγαίο!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νυχτερινή «εισβολή» τουρκικού CN-235 στο Αιγαίο - Πέταξε επανειλημμένα πάνω από τη νήσο Παναγιά
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τη νύχτα στο Αιγαίο μετά από νέα πρόκληση των Τούρκων.
Δύο φορές μία στις 03:39 τα ξημερώματα και μία στις 05:32 αεροσκάφος CN-235 της τουρκικής Αεροπορία πέταξε πάνω από το νησί Παναγιά που ανατολικά των Οινουσσών.
Οι υπερπτήσεις έγιναν σε ύψος 3.400 ποδών και προκάλεσαν συναγερμό στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ τελικά δεν απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη, αφού οι πτήσεις εντός του FIR Αθηνών είχαν διάρκεια μερικών λεπτών. Προφανώς για ορισμένους στο ΓΕΕΘΑ θα επρεπε το τουρκικό CN-235 να πετάει για μισή ώρα στο Αιγαίο για να γίνει αναγνώριση και αναχαίτιση.
Το τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 3:38 για πρώτη φορά και πέταξε πάνω από ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα τη νήσο Παναγιά στος 3:39 τα ξημερώματα. Εξήλθε του FIR Αθηνών στις 3:40 για να επανέλθει ωστόσο και να κάνει νέα πτήση πάνω από το νησί στις 5:32 (εξήλθε του FIR Αθηνών στις 5:33).
Η νήσος Παναγιά έχει μπεί στο στόχαστρο της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες και η Άγκυρα το γυροφέρνει να προκαλέσει "θερμό επεισόδιο" στην περιοχή. Μην ξεχνάμε το σχέδιο "Suga" που λίγο έλειψε να πραματοποιήσει παραμονές του Πάσχα κατάληψη του νησιού η Τουρκία, όπως επίσης και τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά και των χωρικών υδάτων στη συγκεκριμένη περιοχή.
Να σημειωθεί επίσης πώς στη ευρύτερη περιοχή υπάρχει παρουσία του ΝΑΤΟ, ραντάρ πλοίων του οποίου παρακολουθούν τις προκλήσεις αλλά έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Εκτιμάται δε πώς η Άγκυρα σκοπίμως προβαίνει σε αυτές τις εχθρικές ενέργειες παρουσία του ΝΑΤΟ (γιατί οι πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικό έδαφος είναι εχθρική ενέργεια) προκειμένου να προωθήσει τις αξιώσεις της στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας.