Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Στα τελευταία προπύργια της Συρίας θα γίνει μεγάλη σφαγή! Ταμπουρώνονται αμερικανοί και τούρκοι

Οι Αμερικανοί βάζουν από το… παράθυρο τους Τούρκους στην πολιορκία της Μοσούλης
Εμπλέκεται εκ νέου η κατάσταση σχετικά με την επικείμενη πολιορκία της Μοσούλης.

Οι δυνάμεις σουνιτών Ιρακινών (Αράβων και Τουρκμένων – τουρκική φυλή στο Ιράκ) οι οποίες εκπαιδεύονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο στρατόπεδο της Μπασίκα, στο βόρειο Ιράκ, λέγεται ότι θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος.
Την επιχείρηση θα αναλάβει κυρίως ο ιρακινός στρατός, με τη βοήθεια της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ ενάντια στους τζιχαντιστές.
Η απόφαση για τη συμμετοχή των σουνιτών πολιτοφυλάκων ελήφθη μετά από συνεννόηση Τουρκίας και ΗΠΑ και η επιχείρηση αναμένεται να αρχίσει εντός των επόμενων ημερών.
Οι εν λόγω σουνίτες παραστρατιωτικοί, της ένοπλης δύναμης Χασχντ Αλ Ουατάνι, θεωρούνται (και είναι) μισθοφορικός εντολοδόχος στρατός υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.
Η σουνιτική Τουρκία επιδιώκει να έχει μερίδιο από την απελευθέρωση της Μοσούλης επιδιώκοντας τη δημιουργία τουρκικής ζώνης επιρροής -ίσως κι ενός ψευδοκράτους- στο βορειοδυτικό Ιράκ, για να βάλει χέρι και στα πετρέλαια της Μοσούλης.
Επικαλείται λοιπόν ως πρόφαση την «απειλή» από την ολοένα και αυξανόμενη δύναμη των σιιτικών παραστρατιωτικών Μονάδων Κινητοποίησης του Λαού στο Ιράκ, οι οποίες ενισχύονται από το Ιράν και έχουν τη στήριξη της ελεγχόμενης από τους σιίτες κυβέρνησης της Βαγδάτης.
Οι σιίτες φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί έχουν κατηγορηθεί ότι προχωρούν σε μαζικά αντίποινα κατά σουνιτών μουσουλμάνων στις περιοχές που απελευθερώνονται από το ISIS, κατηγορώντας τους συλλήβδην ως συνεργάτες των τζιχαντιστών.
Οι σιιτικές πολιτοφυλακές φιλοδοξούν να έχουν, μετά τη συντριβή των σουνιτών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ρόλο ανάλογο με εκείνον του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν. Οι ίδιοι επίσης έχουν προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν την Τουρκία και να της δώσουν ένα «ιστορικό μάθημα» που θα μοιάζει με «σεισμό».